Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Μπαρτσελόνα Στουτγάρδη 4-0

Η πρόκληση της... Μαδρίτης ήταν αρκετή για τους Καταλανούς ώστε να περάσουν το εμπόδιο της Στουτγκάρδης, να τη διασύρουν με 4-0 και να βρεθούν στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον Λίονελ Μέσι να «πετάει» μέσα στο γήπεδο, το έργο της Μπαρτσελόνα δεν ήταν καθόλου δύσκολο, και μέσα σε ένα δεκάλεπτο είχε τελειώσει η υπόθεση πρόκριση. Οι Γερμανοί απλά παρακολουθούσαν το ρεσιτάλ του Αργεντίνου και έμοιαζαν αδύναμοι να προβάλλουν οποιαδήποτε αντίσταση.
Ο Μέσι μόλις στο 13' με μια μαγική ενέργεια και ένα απίστευτο σουτ άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση και στο 22' φρόντισε να τους «τελειώσει». Με μια εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Τουρέ, παράλληλη μπαλιά του Ιβοριανού και ο Πέδρο από κοντά πέτυχε το 2-0. Οι Καταλανοί έριξαν ταχύτητα, μη επιτρέποντας όμως στη Στουτγκάρδη να κάνει το παραμικρό.

«Κούπα στη Μαδρίτη»

Οι Καταλανοί βλέποντας την ομάδα τους να είναι ήδη στην επόμενη φάση της διοργάνωσης άρχισαν να κάνουν τα δικά τους όνειρα για κούπα στη Μαδρίτη. Ο Λίονελ Μέσι... φρόντισε να τους προσφέρει ακόμα κάποιες μαγικές στιγμές και στο 60' αφού πήρε την μπάλα από εκπληκτικό τακουνάκι του Άλβες, με πανέξυπνο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τον Λέμαν για τρίτη φορά στο... κανάβατσο. Ο Αργεντίνος πέτυχε το τέταρτο γκολ στη διοργάνωση, προσπάθησε για το χατ τρικ, ωστόσο ο Γερμανός πορτιέρο κατάφερε να αποσοβήσει την τεσσάρα. Κάτι τέτοιο πάντως δεν αποφεύχθηκε στο 90' με τον Μπόγιαν - δυο λεπτά μετά την είσοδό του- να εκμεταλλεύεται την μπαλιά του Ιμπραϊμοβιτς και διαμορφώνει το 4-0.
Το ταξίδι για την Μαδρίτη γίνεται ακόμα πιο σύντομο και η πρόκληση για κούπα στο «Μπερναμπέου» μεγαλύτερη!

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Πουγιόλ, Άλβες, Πικέ, Ινιέστα (88' Μπόγιαν), Μέσι, Ανρί (78' Μιλίτο), Μπουσκέτς (66' Ιμπραϊμοβιτς), Πέδρο, Μάξγουελ, Τουρέ

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ (Κρίστιαν Γκρος)
: Λέμαν, Μολινάρο, Ντελπιέρ, Νίντερμαϊερ, Κακάου, Χλεμπ, Σέλοσι (46' Γκέμπερτ), Κεντίρα, Πογκρέμπνιακ (69' Μαρικά), Κουζμάνοβιτς, Τρες

Δεν υπάρχουν σχόλια: