Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Στην αντεπίθεση ο Σπάθας


Ο Γιάννης Σπάθας Ο Γιάννης Σπάθας, πατέρας του Ηλία Σπάθα, ο οποίος σφύριξε το ντέρμπι Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3" και τόνισε ότι η διαιτησία του γιου του ήταν καλή και υποστήριξε ότι ο παρατηρητής του έβαλε καλό βαθμό. Επίσης, θέλησε να περάσει στην αντεπίθεση τονίζοντας ότι ο φωνάζουν οι ομάδες που δεν έχουν υπόβαθρο και πως ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί ξανά στη δεύτερη θέση σε 10-15 χρόνια.

Για τον Ηλία Σπάθα: "Ο Ηλίας κουβαλάει ένα όνομα και του γίνεται κακόπιστη κριτική από το όνομά του. Αν είχε άλλο όνομα δεν θα είχε τέτοιες κριτικές. Πέρυσι ο Ηλίας έπαιξε μεσαία παιχνίδια. Επαιξε ένα ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο φινάλε του πρωταθλήματος χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον"

Για τα παράπονα που είχε ο ΠΑΟΚ από την διαιτησία του γιου του: "Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έδωσαν παραδείγματα ότι είναι ευρωπαϊκές ομάδες και δεν παραπονιούνται. Το ματς του Ηλία, Εργοτέλης-Ολυμπιακός ήταν ένα ματς που ο Ολυμπιακός έχασε κατά μεγάλο ποσοστό το πρωτάθλημα. Οι Ολυμπιακοί βγήκαν και είπαν -εμείς δεν παίξαμε μπάλα και χάσαμε το ματς-.

Κι έκανε λάθη σ' αυτό το ματς ο Ηλίας. Ο Ολυμπιακός συμπεριφέρθηκε σαν ευρωπαϊκή ομάδα δεν έψαξε να βρει εξιλαστήριο θύμα για την ήττα του. Στο Παναθηναϊκός-Καβάλα αν βλέπαμε το ματς καρέ-καρέ ο ΠΑΟ θα είχε παράπονα από την διαιτησία του Ηλία. Κι αυτός όμως δεν παραπονέθηκε"!

Για την κίτρινη κάρτα στον Πάμπλο Γκαρσία στο 1ο λεπτό του ντέρμπι: "Υπάρχει όριο πότε πρέπει να δοθεί κάρτα; Αν πρέπει να δειχτεί μια κάρτα και δεν δειχθεί δεν μεροληπτεί ο διαιτητής; Μας πείραξε η κάρτα του 1ου λεπτού. Γιατί δεν έγινε χαμός στο αντίστοιχο ματς της Τούμπας που ο Ναφτί είδε κίτρινη στο 4';. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να λέει ότι έχασε το παιχνίδι, επειδή δεν βγήκαν δυο κάρτες".

Για το αν έχει κάνει λάθη ο Σπάθας στο ντέρμπι: "Εχει κάνει λάθος ο Σπάθας. Η κάρτα που έπρεπε να δείξει στον Κάμπορα, την δεύτερη κίτρινη. Δεν θα τον παρέπεμπα όμως αν ήμουν παρατηρητής. Σ' αυτή τη διαιτησία έχοντας το σθένος, θα παρατηρούσα τον διαιτητή να είναι πιο αυστηρός, αλλά θα του έβαζα καλό βαθμό. Μίλησα με τον Ηλία και μου είπε ότι δεν παραπέμπεται".

Για το παρελθόν του: "Οταν ήμουν εν ενεργεία δεν παρατηρήθηκα, δεν παραπέμφθηκα. Έπαιξα και τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας το 1994. Με ανακάλυψαν όταν έμαθαν ότι ήμουν φίλος του Θωμά Μητρόπουλου. Γι αυτό με κυνήγησαν. Η ελληνική δικαιοσύνη με βούλευμα τον 3ο του 2006 αποφάσισε ότι δεν υπήρχε τίποτα".

Για την καχυποψία που υπάρχει για την διαιτησία: "Βγάζουν από πριν ανακοινώσεις, κάνουν χαμό και θυμούνται μετά το ματς κι αφού χάσουν, τον Σπάθα. Ορισμένες ομάδες, ένας μικρός αριθμός, παρά την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τους φορείς, κάνει θόρυβο για ένα ματς. Ξέρω πως συμπεριφέρονται ομάδες που δεν έχουν υπόβαθρο.

Ο ΠΑΟΚ σ' αυτή τη 2η θέση θα ξαναβρεθεί σε 10-15 χρόνια. Έπρεπε να βγάλουμε προεδρικό διάταγμα να του δώσουμε τίτλο; Λες και ήταν πρώτος ο ΠΑΟΚ και τον ρίξαμε από την κορυφή. Ολο ανακοινώσεις βγάζουν και πριν και μετά τα ματς. Εχουμε δει φέτος τι γίνεται και στον ΠΑΟΚ και στην Τούμπα".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ante na kaneis kamia allh douleia re alhth...... vghkes na milhseis kiolas..... ntroph se sena kai ton gio sou