Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Φουλ για τελικό!

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Ίπσουιτς εντός έδρας επικρατώντας της Άρσεναλ με σκορ 1-0 για τον πρώτο επαναληπτικό του ημιτελικού του Carling Cup. Λίγες μέρες μετά τον διασυρμό της στο Κύπελλο από την Τσέλσι (7-0), η Ίπσουιτς σήκωσε τους οπαδούς της στο πόδι με το γκολ του Πρίσκιν στο 78'.

Το ματς...

Η Άρσεναλ ξεκίνησε τον αγώνα με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και κέρδιζε μέτρα συνεχώς κλείνοντας την Ίπσουιτς στην περιοχή τους.

Οι κοντινές και γρήγορες εναλλαγές των μεσοεπιθετικών των «κανονιέρηδων» δημιουργούσαν συνεχώς κινδύνους έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, με την μεγάλη φάση όμως να μην έρχεται.

Η Ίπσουιτς έδειχνε με κάθε δυνατό τρόπο την μπάλα από την περιοχή της όμως ακόμη και έτσι κρατούσε την μπάλα μακριά από τον Φάλοπ που σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του δεν είχε πολύ δύσκολο έργο.

Η Άρσεναλ συνέχισε να έχει τη φλύαρη περιοχή και παραλίγο να το πληρώσει όταν στο 43’ εκτέλεσε τον Στσέζνι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, όμως χωρίς να ακολουθούν πανηγυρισμοί, αφού υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο λίγα πράγματα άλλαξαν. Οι φιλοξενούμενοι γυρνούσαν και πάλι όμορφα την μπάλα όμως δεν δημιουργούσαν τις μεγάλες ευκαιρίες και όσο περνούσε η ώρα τόσο πίστευαν σε ένα θετικό αποτέλεσμα οι παίκτες της Ίπσουιτς.

Στο 62' μάλιστα ο Πρίσκιν παραλίγο να βάλει μπροστά την ομάδα του στο σκορ όταν σπατάλησε την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα μέχρι τότε. Βρέθηκε σε θέση για σουτ όμως καθυστέρησε πολύ και έδωσε την ευκαιρία στον Τζουρού να διώξει σε κόρνερ.

Στο 76' ο Φάμπρεγκας κατάφερε κάπως να μην στοπάρει την μπαλιά του Γκιμπς και να βρεθεί σε θέση για γκολ και έδωσε την ευκαιρία στην Ίπσουιτς να βγει στην αντεπίθεση και με τον Πρίσκιν στο 78’ να κάνει το 1-0 σηκώνοντας τον κόσμο στο πόδι.

Οι «κανονιέρηδες» πίεσαν στα τελευταία λεπτά χωρίς όμως να φτάσουν στην ισοφάριση και τα πράγματα τώρα θα ξεκαθαρίσουν στον επαναληπτικό του Έμιρεϊτς.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: 61-65

Με τον Νεστέροβιτς να αποδεικνύεται καταλυτικός στον επιθετικό τομέα και τους Παπαλουκά, Ερτσέκ άξιους συμπαραστάτες ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία νίκη, επικρατώντας μέσα στο κλειστό του ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού με 65-61 και αποκτώντας ταυτόχρονα σημαντικό προβάδισμα για την κατάληψη της 1ης θέσης της κανονικής περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούσαν 13 διαδοχικές ήττες στο «κάστρο» του «αιωνίου» και έσπασαν αρνητική παράδοση 4 ετών!.Οι δωδεκάδες των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Περπέρογλου, Μπατίστ, Φώτσης, Σάτο, Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Βουγιούκας, Καλάθης, Καϊμακόγλου, Ζούμπος (εκτός ο τραυματίας Μάριτς).

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Νεστέροβιτς, Λούκας, Σπανούλης, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης, Χαλπερίν, Παπανικολάου, Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς (εκτός ο Νίλσεν που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και οι Γλυνιαδάκης, Πελεκάνος).

«Εγώ σαν σκύλος και ο κόουτς με τις γάτες του!»

Με αυτόν το γλαφυρό τρόπο σχολιάζει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του προπονητή της Θέλτα, με αποτέλεσμα να μην έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Ο ποδοσφαιριστής που είχε επαφές τον Άρη, σε δηλώσεις του στη «Faro de Vigo», προχωρά ακόμη περισσότερο!

«Θέλω απλά να παίξω, τίποτα παραπάνω. Θέλω να πάρω τις ευκαιρίες μου. Νιώθω σαν ένα σκυλί που είναι έξω από το σπίτι του, ενώ ο προπονητής νιώθει άνετα μέσα στο σπίτι με τις... γάτες του. Κι όταν ένα σκυλί είναι η μόνο του, είναι επόμενο να αναζητήσει άλλο χώρο», ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Παπαδόπουλου, που δεν έκρυψε την πίκρα του για το πώς έχει εξελιχθεί η παρουσία του στην Ισπανία.

«Δεν ξέρω αν παίξω στη Θέλτα ή κάπου αλλού, άλλωστε ο ατζέντης μου μιλάει με τον καθένα. Στους τρεις τελευταίους μήνες δεν έχω παίξει καθόλου. Οι συμπαίκτες μου που παίζουν τα πάνε καλά, αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ο προπονητής δεν μου δίνει την ευκαιρία. Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά στην ομάδα και σε διαφορετικές θέσεις. Το ταξίδι μου στο ισπανικό ποδόσφαιρο εξελίσσεται πολύ χειρότερα από ότι περίμενα, αλλά με τόσες λίγες ευκαιρίες, είναι δύσκολο να σκοράρει», δήλωσε ο παλιός παίκτης του Παναθηναϊκού.

Στην Μπέρμιγχαμ ο Μπέντλεϊ

Δανεικός στην Μπέρμιγχαμ θα αγωνιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν ο Ντέιβιντ Μπέντλεϊ, όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Η μετακίνηση του ικανότατου μέσου από την Τότεναμ ήταν κάτι το αναμενόμενο με τον 26χρονο άσο να μην έχει βρει το χρόνο που επιθυμεί στα «σπιρούνια».

Με τον επικείμενο δανεισμό μάλιστα του Ντέιβιντ Μπέκαμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» οι ευκαιρίες που θα έπαιρνε ο Μπέντλεϊ στα δεξιά της μεσαία γραμμής θα ελαχιστοποιούνταν και έτσι αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στη Μπέρμιγχαμ.
Είναι μάλιστα πιθανό να ντεμπουτάρει στο ντέρμπι του Μπέρμιγχαμ την Κυριακή κόντρα στην Άστον Βίλα.

Απογοήτευση Ουζουνίδη

Μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, μοιραία η προσοχή του Ηρακλή στρέφεται στο πρωτάθλημα. Την απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό στη διαδικασία των πέναλτι εξέφρασε ο τεχνικός του «Γηραιού», Μαρίνος Ουζουνίδης, μετά την λήξη της αναμέτρησης με την Κέρκυρα.

Αναλυτικά:

«Έγινε ένα ισορροπημένο ματς δεν καταφέραμε να πετύχουμε γκολ. Το παιχνίδι πήγε στην παράταση και αφού και εκεί δεν τα καταφέραμε η πρόκριση παίχτηκε στα πέναλτι. Σ' αυτές τις περιπτώσεις κερδίζει ο πιο ψύχραιμος και πιο τυχερός. Και για τις δύο ομάδες θα ήταν ένα κακό σενάριο. Σίγουρα είμαστε απογοητευμένοι και πάντα κοιτάμε μπροστά. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να βρούμε την αυτοπεποίθηση για να πάμε όσο καλύτερα γίνεται στο πρωτάθλημα», τόνισε και πρόσθεσε:

«Κάναμε ευκαιρίες και στην παράταση με δύο ευκαιρίες του Βουτσιά. Είναι ένα θέμα που το έχουμε από την αρχή του πρωταθλήματος είναι γνωστό. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, αν δεν βάλεις γκολ δεν κερδίζεις. Εκείνο ήταν η πρώτη ευκαιρία και είχαμε και σήμερα ευκαιρία να περάσουμε δεν μπορούμε να πούμε κάτι για τους παίκτες και την προσπάθεια έχουμε αδυναμίες σαν ομάδα. Δεν είμαστε από αυτούς που χάνουν εύκολα. Ελπίζουμε και με την παρουσία των νέων παικτών να πάμε καλύτερα. Τώρα πρέπει να σταθούμε κοντά στους παίκτες, ήθελαν και αυτοί να περάσουν. Να σταματήσει εδώ να το ξεχάσουμε γρήγορα και να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα».

Επεισόδια στο ΓΣΠ, σκόραρε ο Μαντούκα

Από επεισόδια στιγματίστηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα Λεμεσού, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του κυπριακού Κυπέλλου. Ο διαιτητής του αγώνα διέκοψε δύο φορές το παιχνίδι, λόγω ρήψης αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο.

Σε ό,τι αφορά το ματς, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1 (το γκολ του ΑΠΟΕΛ ο Μαντούκα) και θα λύσουν τις διαφορές του στη Λεμεσό, στον επαναληπτικό.

Ο Απόλλων άνοιξε νωρίς το σκορ, με τον Μπαγκούρα να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Χιώτη στο σουτ του Ατόρνο και να «γράφει» το 1-0 στο 17ο λεπτό. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πίεσε για την ισοφάριση και τα κατάφερε στο 55' με τον Μαντούκα. Ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-1 στο 59', όταν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Προβάδισμα για Ανόρθωση

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου βρίσκεται η Ανόρθωση, καθώς νίκησε 2-0 την ΑΠΕΠ. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την «κυρία», με τον Οκκά να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 7ο μόλις λεπτό. Το γρήγορο γκολ έδωσε στους γηπεδούχους το πάνω χέρι στον αγώνα, ενώ στο 54' ο Καφού έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0, όταν σημάδεψε το δοκάρι. Εφτά λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90', όμως, στάθηκε πιο τυχερός και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Τετάρτη (12/01)

ΑΕ Πάφος-Ολυμπιακός Λευκωσίας 0-0
ΑΕΛ-Άρης Λεμεσού 0-1
Δόξα Κατωκοπιάς-ΑΕΚ 0-1
Ερμής Αραδίππου-Εθνικός Άχνας 0-1
Ανόρθωση-ΑΠΕΠ 2-0
ΑΠΟΕΛ-Απόλλων Λεμεσού 1-1

«Στην Νάπολι ο Μιλίτο»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ισπανικού Τύπου, η Νάπολι έφτασε σε συμφωνία με την Μπαρτσελόνα για την μεταγραφή του Γκάμπι Μιλίτο, κερδίζοντας στο νήμα την Τζένοα, που πάλεψε επίσης για τον Αργεντινό.Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός, αδερφός του Ντιέγκο Μιλίτο της Ιντερ, είχε γίνει γνωστό ότι θέλει να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα για να παίζει, καθώς αποτελεί την τρίη επιλογή του Γκουαρδιόλα, πίσω από Πουγιόλ και Πικέ. Τις τελευταίες μέρες είχαν προκύψει σενάρια για ενδιαφέρον της Τζένοα, όμως όπως αποκαλύπτει η As, «η μεταγραφή του Γκάμπι Μιλίτο στην Νάπολι, ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί».

Πρώτη ελληνική ομάδα ο Άρης!

Την πρώτη θέση όσον αφορά στις ελληνικές ομάδες κατέλαβε ο Αρης στην λίστα της διεθνούς Ομοσπονδίας ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου (IFFHS) για το 2010. Μία επίδοση που αν μη τι άλλο είναι ιδιαίτερα τιμητική για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.Ο Αρης είναι στην 60ή θέση με 148,5 πόντους. Έτσι είναι η πρώτη ελληνική ομάδα για το 2010 στην λίστα της IFFHS. Μετά τον Άρη είναι ο ΠΑΟΚ στην 64η θέση με 146,5 βαθμούς ενώ ο Παναθηναικοςείναι 84ος με 136.

Ο Αρης πήρε για τα καλά τα... πάνω του λόγω της πορείας του στο Κύπελλο Ελλάδας αλλά και των πολύ καλών αποτελεσμάτων του στο Γιουρόπα Λιγκ. Πρώτη στην λίστα είναι η Ίντερ με 300 βαθμούς, 2η η Μπάγερν Μονάχου με 268 και 3η η Μπαρτσελόνα με 266. Η αξιολόγηση των ομάδων αυτών έγινε με βάση τα αποτελέσματα των ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις από την 1η Ιανουαρίου 2010 έως 31 Δεκεμβρίου 2010.

Διακοπή των αγώνων ζητάει ο Μπιτσαξής

Μέτρα έστω και ετεροχρονισμένα αποφάσισε να πάρει ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, για τη βία κατά των αθλητών, φαινόμενο που παρατηρείται ολοένα και συχνότερα στα γήπεδα της χώρας μας.
Την αυτόματη διακοπή ενός αγώνα σε περίπτωση εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και την αυστηροποίηση του κανονισμού της ΕΠΟ, όσον αφορά στις κροτίδες που περνούν κάποιοι σε γήπεδα, έθεσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, κατά τη σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΕΠΟ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος Σοφοκλής Πιλάβιος. Ο κ.Μπιτσαξής επισήμανε ότι και τα δύο αυτά ζητήματα είναι σημαντικά στην προσπάθεια για τη δραστική αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού επισήμανε ότι η Πολιτεία είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης της Γ' και Δ' Εθνικής κατηγορίας, σε αυτή την οικονομική συγκυρία, ενώ υπογράμμισε πως θα είναι σύμμαχος της ΕΠΟ, η οποία είναι και η αρμόδια να λάβει την σχετική απόφαση, όπως τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνάντηση. «Είναι αδύνατον να επιβιώσουν πρωταθλήματα με την παρουσία 180 κρατικοδίαιτων ομάδων», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπιτσαξής. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε, μεταξύ άλλων και το θέμα της επιχορήγησης των ερασιτεχνικών ομάδων.
  Όσον αφορά στο μεγάλο ντέρμπι του μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, ο κ.Μπιτσαξής τόνισε πως η Πολιτεία έχει κάνει από την πλευρά της ό,τι είναι εφικτό για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι φίλαθλοι των γηπεδούχων θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Συνελήφθη ο Μπέλαμι

Στο κρατητήριο βρέθηκε ο Κρεγκ Μπέλαμι, αφού φέρεται να ενεπλάκη σε συμπλοκές και να τραυμάτισε δύο άτομα. Μετά από εγγύηση αφέθηκε ελεύθερος και η υπόθεση θα διερευνηθεί περεταίρω.

Δύο άτομα 20 και 26 ετών κατηγόρησαν τον άσο της Κάρντιφ ότι τους επιτέθηκε και τους τραυμάτισε στην Οδό Κάρολαϊν μετά από έξοδό του σε μπαρ της περιοχής.

Τώρα πάντως βγήκε από το κρατητήριο και συνεχίζει κανονικά τις προπονήσεις του με την ομάδα μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του.

Τσιώλης: «Όλοι στο γήπεδο με ΠΑΟΚ»

Κάλεσμα στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου να ενισχύσει την ομάδα στον εντός έδρας αγώνα του Σαββάτου κόντρα στον ΠΑΟΚ έκανε ο Σάκης Τσιώλης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Μίλησε επίσης για τις απουσίες που θα παίξουν το ρόλο τους, αλλά και για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Για το προηγούμενο παιχνίδι με τον Εργοτέλη

«Θέλω να αναφερθώ στο παιχνίδι που πέρασε, στην Κρήτη με τον Εργοτέλη. Η ομάδα δεν έπαιξε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, όπως μας είχε συνηθίσει στον πρώτο γύρο, αλλά αυτό είναι πλέον κάτι που πρέπει να ξεχάσουμε, δηλαδή το εντυπωσιακό, θεαματικό ποδόσφαιρο. Αυτό που έχει σημασία από εδώ και πέρα, αφού μιλάμε για «παιχνίδια χωρίς επιστροφή» είναι μόνο το αποτέλεσμα. Το ότι καταφέραμε τελικά και πήραμε βαθμό σε έναν αγώνα εκτός έδρας, απέναντι σε μία ομάδα που έκανε σχεδόν τις ίδιες ευκαιρίες με εμάς, είναι πολύ σημαντικό, γιατί ο Εργοτέλης είναι μία πολύ καλή, έμπειρη ομάδα, που διαθέτει πλούσιο ρόστερ. Κατορθώσαμε λοιπόν να την κρατήσουμε κάτω από εμάς βαθμολογικά και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας».

Για το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ

«Όσον αφορά το παιχνίδι του Σαββάτου, ο ΠΑΟΚ έρχεται μετά από μία νίκη μέσα στην έδρα του, στην Τούμπα, θα έχει πολύ κόσμο το γήπεδο και σίγουρα είναι για μας ένα δύσκολο παιχνίδι που πρέπει να διαχειριστούμε με πολύ μεγάλη ψυχραιμία και ηρεμία. Στο δεύτερο γύρο θα πρέπει όλοι μας, ηγεσία, διοίκηση, προπονητές, δημοσιογράφοι και φίλαθλοι να αφήσουμε την ομάδα χωρίς να την επιβαρύνουμε με επιπλέον πίεση και άγχος διότι αρκεί η πίεση και το άγχος που έχει ήδη, λόγω του πρωταθλήματος. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον κάθε αντίπαλο με μεγάλη προσοχή και να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον πρωταρχικό μας στόχο, διότι αναμένεται ένας δύσκολος δεύτερος γύρος. Τα υπόλοιπα 13 παιχνίδια θα είναι συγκλονιστικά και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να βρισκόμαστε όλοι συσπειρωμένοι και ενωμένοι γύρω από την ομάδα».

Κάλεσμα προς τους φιλάθλους

«Περιμένουμε όλο τον υπέροχο κόσμο μας να έρθει το Σάββατο στο γήπεδο, διότι σε αυτό το παιχνίδι τον χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο ΠΑΟΚ θα έχει μαζί του πολύ κόσμο και για αυτό θέλουμε τους συγκλονιστικούς φιλάθλους μας να βοηθήσουν μαζικά και ουσιαστικά την ομάδα, από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, ώστε να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για τις απουσίες των Ουμπίντες και Άλβαρεζ

«Σίγουρα αποδυναμώνεται η ομάδα, αφού αναφερόμαστε σε δύο από τους 7-8 πολύ δυνατούς παίκτες της. Από εκεί και πέρα όμως μία ομάδα πρέπει να έχει προβλέψει, να έχει προετοιμαστεί ανάλογα για τον αγώνα και χωρίς αυτούς. Όπως έγινε και σε άλλα παιχνίδια από τα οποία έλειψε ο Ουμπίντες, αλλά η ομάδα πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε. Με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσουμε και την απουσία του Άλβαρεζ».

Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου

«Οι μεταγραφές του χειμώνα πρέπει να γίνονται πάντα με την προϋπόθεση ότι ο παίκτης που θα έρθει στην ομάδα, θα μπορεί να παίξει ακόμη και την πρώτη Κυριακή μετά την άφιξή του. Ο Νόε Ακόστα μας έδειξε μέσα από τα τεστ και από τις δύο πρώτες προπονήσεις ότι βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα και πιθανόν πάρει χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι του Σαββάτου, ευελπιστώντας να μας βοηθήσει.

Ο ιδιοκτήτης εδώ και καιρό καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για την ανεύρεση ενός καλού σεντερ φορ και ενός μεσοεπιθετικού, που να μπορεί επίσης με ευκολία να σκοράρει. Από όσο γνωρίζω βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις και ενδεχομένως ως τον αγώνα με την ΑΕΚ, οι προσθήκες να έχουν ολοκληρωθεί. Ένας παίκτης που κάνει το γκολ θα αποτελέσει πραγματικά βάλσαμο για την ομάδα. Βέβαια, όλες οι ομάδες ψάχνουν για καλό σέντερ φορ και είναι δύσκολο να βρεθεί αυτήν την περίοδο ελεύθερος ο πλέον κατάλληλος, αφού όλες οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι».

Δεύτερο μήνυμα προς τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου

«Θέλουμε ο κόσμος το Σάββατο να βοηθήσει την ομάδα, χωρίς να παρασυρθεί ακόμη και από ενδεχόμενες προκλήσεις. Είναι βασικό να καταλάβουν όλοι ότι δεν πρέπει να κινδυνέψουμε από τιμωρίες και να προασπίσουμε την ομάδα μας από πρόστιμα και ποινές, ώστε να μην επιβαρύνουμε άλλο τον ιδιοκτήτη που «αιμορραγεί» διαρκώς για τον Ολυμπιακό Βόλου. Καλώ όλους τους φιλάθλους κοντά μας ώστε να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και ευελπιστώ πως θα δείξουν για μία ακόμη φορά το ήθος και τη φιλοξενία τους».

Αποκλεισμός του Ηρακλή στα πέναλτι

Χάθηκε η ευκαιρία στη «ρώσικη ρουλέτα». Ο Ηρακλής δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ στη κανονική διάρκεια του αγώνα με την Κέρκυρα, αλλά ούτε και στην παράταση και λύγισε στη διαδικασία των πέναλτι (5-3). Μοιραίος για τον Γηραιό ο Σολτάνι, με τον Κωνσταντόπουλο να αποκρούει την εκτέλεση του Γαλλοαλγερινού.
Η διαδικασία των πέναλτι:
Στολτίδης 1-0
Ιάκομπ 1-1
Μακρής 2-1
Λίμα 2-2
Επστάιν 3-2
Σολτάνι απόκρουση
Ηλ. Ιωάννου 4-2
Χοσέμι 4-3
Καλατζής 5-3
Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Κίτρινες κάρτες: Μακρής, Επστάιν – Μάρα, Ντάνι, Λίμα, Σολτάνι
Οι συνθέσεις:
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Δ. Ιωάννου, Μαϊστόροβιτς (99` Παρασκευαΐδης), Μακρής, Στολτίδης, Χαμπλ (46′ Φλαβίνιο), Ηλ. Ιωάννου, Γκουστάβο, Επστάιν, Τσίγκας (70′ Κοντοδήμος), Καλατζής.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Λίμα, Χοσέμι, Κατσικάς, Παπαστεριανός, Ντάνι (85` Ηλιάδης), Μάρα (70′ Σίσιτς), Γκαρσία (106` Βουτσιάς), Σολτάνι, Γιάκομπ.

Νίκη – ανάσα για Ηρακλή 78-64 τον Ίκαρο Καλλιθέας

Βαθιά βαθμολογική «ανάσα» πήρε ο Ηρακλής. Ο «Γηραιός» δεν απειλήθηκε από τον Ικαρο Καλλιθέας στο Ιβανώφειο και έφτασε άνετα στη νίκη με 78-64, σε αγώνα για την 12η ημέρα της Α1 Ανδρών, υποχρεώνοντας παράλληλα την ομάδα του Αρη Λυκογιάννη στην έβδομη ήττα της στο πρωτάθλημα.
Τα δεκάλεπτα: 25-17, 44-29, 65-49, 78-64
ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιώργος Καλαφατάκης): Πεταλωτής, Μπόουλντιν 12 (2), Δεμερτζής, Παπανικολόπουλος 12 (1), Αγγελακόπουλος, Τζάζβιν 10, Πέτροβιτς 11 (1), Κοπρίβιτσα, Δέσπος, Ηλιάδης 13 (1), Εϊτουταβίτσιους 4, Λαμπρόπουλος 16 (1).
ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Αρης Λυκογιάννης): Χάρις 8, Αγαδάκος, Φαλέκας 3, Καράμπουλας 5, Πολυτάρχου, Τόμπσον 16, Καλαμπόκης 6, ΜακΑλάρνι 16 (3), Κερασοβίτης, Κατούφας 6 (1), Πετροδημόπουλος 2, Κράσιτς 2.

Λύγισε στη Ρόδο ο ΠΑΟΚ 71-66 από τον Κολοσσό

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε αλλά λύγισε στη Ρόδο, χάνοντας τελικά με 71-66 από τον Κολοσσό. Ο Δικέφαλος γνώρισε έτσι την ήττα μετά από δύο συνεχόμενες νίκες, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής στην Α1.
Τα δεκάλεπτα: 23-14, 37-35, 54-51, 71-66
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Καλάθης 18 (1), Καυκής 2, Τζόρνταν 11 (1), Πάνος, Ασημακόπουλος, Χαρίσης 15, Τσάμης 3, Παππάς 9 (1), Γκόλεματς 13 (3).
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 6 (1), Αποστολίδης 9 (1), Δέδας 3 (1), Ντόζιερ 4, Γκρέι 13 (1), Παπαδόπουλος 19, Γιαννακίδης 3 (1), Γκετσέφσκι 9 (1).

Κρύα ήττα για Άρη 89-84 από τον Πανιώνιο

Στο «κεκλεισμένων των θυρών» «Αλεξάνδρειο» ο Άρης ηττήθηκε 89-84 από τον Πανιώνιο, γνωρίζοντας την 5η του ήττα στο πρωτάθλημα, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής για την Α1. Ο Μίλος Βούγιανιτς, στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του Πανιωνίου πέτυχε 24 πόντους, μοίρασε 8 ασίστ κι έκανε την μεγάλη ζημιά στους «κίτρινους».
Τα δεκάλεπτα: 24-20, 44-42, 63-66, 84-89
ΑΡΗΣ (Σαρόν Ντρούκερ): Μπράουν 6 (2), Ντάνστον 9, Ταπούτος 21 (3τρ., 10ρ.), Τάκερ 6, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 10, Χαραλαμπίδης 14 (2), Μπορόβνιακ 7, Χρυσικόπουλος 1, Σλούκας 10 (2).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): ΜακΛίοντ 4, Αθανασούλας 3 (1), Βούγιανιτς 24 (3τρ., 8ασ.), Γιαννόπουλος 4, Τσιάρας 5 (1), Μπατής 10 (2), Γιάνκοβιτς, Ιωάννου, Σαρικόπουλος, Κόβιλ 18 (7ρ.), Παραγιός 10, Μπάρλος 11 (1).

Γκέκας: «Για πάντα στην Άιντραχτ»

Θετικότατα αντιμετωπίζει ο Φάνης Γκέκας την πρόθεση της διοίκησης της Άιντραχτ Φρανκφούρτης να επεκτείνει το συμβόλαιό του, που λήγει το καλοκαίρι του 2012. Ο 30χρονος επιθετικός πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και με 14 γκολ είναι πρώτος σκόρερ στην Bundesliga.

«Θα ήθελα πολύ να επεκταθεί πρόωρα το συμβόλαιό μου. Θα μπορούσα κάλλιστα να με φανταστώ να αγωνίζομαι στην Άιντραχτ μέχρι το τέλος της καριέρας μου. Αισθάνομαι πολύ καλά εδώ και διασκεδάζω να αγωνίζομαι υπό τις οδηγίες του Μίχαελ Σκίμπε. Χαίρομαι που θα παραμείνει κι εκείνος στην ομάδα», δήλωσε ο Λαρισαίος φορ στην «Sport Bild».

Επιστροφές στον ΠΑΟΚ

Τρεις σημαντικές επιστροφές ενόψει Ολυμπιακού Βόλου για τον Μάκη Χάβο. Συγκεκριμένα, στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού τέθηκαν οι Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, Βλάνταν Ίβιτς και Στέλιος Μαλεζάς, οι οποίοι επέστρεψαν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Οι τρεις ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν κανονικά την Τετάρτη και τέθηκαν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει και με τον Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας που ακολουθεί.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Ισπανού μέσου, θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. Ο παίκτης βρίσκεται στην Ισπανία μαζί με τον Γιάννη Ράλλη, προκειμένου να υποβληθεί σε σειρά ιατρικών εξετάσεων. Από εκεί και πέρα, οι Μπουσαΐντι, Φιλομένο, Ελ Ζαρ και Κριστιάνο συνέχισαν με ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, ενώ ο Αθανασιάδης έκανε ατομικό πρόγραμμα για προληπτικούς λόγους. Τέλος, ανησυχία προκάλεσε στις τάξεις του «Δικέφαλου» του Βορρά το τρακάρισμα του Φώτη Κουτζαβασίλη, ο οποίος είχε κατευθύνοντας προς τις εγκαταστάσεις της Σουρωτής. Ο παίκτης δεν υπέστη κάποιον τραυματισμό.

Oι διαιτητές της 18ης αγωνιστικής:

Ο Ναθαήλ Χαραλαμπίδης θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης μεταξύ του Ολυμπιακού και του Πανσερραϊκού. Επίσης, στην Τρίπολη θα βρεθεί ο Τάσος Κάκος για το ματς μεταξύ του Αστέρα και ΑΕΚ. Αναλυτικά οι διαιτητές της 18ης αγωνιστικής:
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ
Διαιτητής: Τάσος Κάκος
Α' Βοηθός: Χρήστος Ακρίβος
Β' Βοηθός: Αντώνης Καρατζίκας
Παναθηναϊκός-Καβάλα
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος
Α' Βοηθός: Δημήτρης Γκάγκας
Β' Βοηθός: Ηλίας Αλεξέας
Ολυμπιακός-Πανσσεραϊκός
Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης
Α' Βοηθός: Πέτρος Τρύφων
Β' Βοηθός: Νίκος Γεωργαράκος
Λάρισα-Ηρακλής
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος
Α' Βοηθός: Δημήτρης Τάτσης
Β' Βοηθός: Γιάννης Τουμπακάρης
Άρης-Πανιώνιος
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος
Α' Βοηθός: Δημήτρης Μπιτσίδης
Β' Βοηθός: Χρήστος Μαγιάννης
Ατρόμητος-Κέρκυρα
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης
Α' Βοηθός: Δημητρης Μποζατζίδης
Β' Βοηθός: Σπύρος Γουργιώτης
Ξάνθη-Εργοτέλης
Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας
Α' Βοηθός: Νίκος Φαντόπουλος
Β' Βοηθός: Νίκος Δημόπουλος
Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος
Α' Βοηθός: Γρηγόρης Πάνου
Β' Βοηθός: Φλώριος Ελευθερίου

Αφησε τις... Φιλιππινέζες ο Κόντης

Καμία αναφορά δεν θέλησε να κάνει ο Γιάννης Κόντης στην κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Άρη. Ο παράγοντας της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα. Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Κόντης στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6

Για τις μεταγραφές: «Είχα πει ότι είναι πάγια αρχή μου να μην συζητώ τέτοια θέματα. Απλά γιατί έχει συμβεί και μεταγραφές που δημοσιοποιούνται να μην ολοκληρώνονται».

Για τον Νέρι Καστίγιο: «Ο Καστίγιο θα μας ενδιέφερε, αλλά υπάρχει ομάδα που έχει τα δικαιώματα του και άλλη στην οποία έχει δοθεί δανεικός. Δεν είναι ελεύθερος παίκτης. Είναι ήδη δανεικός στην Αμερική»…

Για τον Εντού: «Ο Εντού έχει μπει στη διαδικασία να απεμπλακεί από το συμβόλαιό του. Οι βραζιλιάνοι θέλουν να τους χαρίσει το υπόλοιπο συμβόλαιο και εκεί είναι η διαπραγμάτευση που γίνεται».

Για τα όσα διέρρευσαν χθες από την πλευρά του Ολυμπιακού και του Άρη: «Δεν θα ήθελα να δώσω συνέχεια γιατί θα γίνει κωμωδία και δεν είναι καλό για κανέναν. Ειπώθηκαν σχόλια από την μία ομάδα, και απάντησαν από την άλλη. Εγώ θέλω να μπει ένα τέλος, γιατί δεν κάνει καλό. Θα μας πάρει με τις πέτρες ο κόσμος…»

Για το θέμα Χαβίτο: «Ήμουν ξεκάθαρος στα όσα είπα. Παρεξηγήθηκα από αυτούς που ήθελαν να με παρεξηγήσουν. Φυσικά και του αναγνωρίζω το δικαίωμα να μιλήσει με άλλη ομάδα εφόσον το συμβόλαιό του λήγει. Θα έπρεπε να πει όμως στην ομάδα που τον ανέδειξε ότι μιλάει με κάποιον. Όμως είπα ότι εάν μια ομάδα ενδιαφέρεται για έναν παίκτη, η οποία έχει ακόμη ανοικτές αγωνιστικές υποχρεώσεις με την άλλη, τότε θα είναι καλό να μην δημοσιεύεται το ενδιαφέρον αυτό, έστω από κύκλους της ομάδας. Στον οπαδό δεν αρέσει μια τέτοια συμπεριφορά από τον παίκτη γιατί θεωρεί ότι η δική του ομάδα είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Πόσω μάλλον όταν έχουμε ανοικτό αγωνιστικό πρόγραμμα μαζί της. Πώς θα το δει ο κόσμος. Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα –είπα, καλό θα ήταν να έρθει να μας προσφέρει ένα τίμημα και να πάρει τώρα τον παίκτη».

Για τον ενδιαφέρον για τον Κώστα Μήτρογλου: «Εάν τώρα έλεγα ότι κινήθηκα θα ήμουν αντίθετος με όσα υποστήριξα πριν από λίγο. Πράγματι μου τηλεφώνησαν και μου είπαν εάν θα μας ενδιέφερε ο παίκτης. Απάντησα ότι δεσμεύεται με άλλη ομάδα και θα μας ενδιέφερε εάν η ομάδα του συναινούσε… Δεν έχω μιλήσει μαζί του».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «Εγώ είμαι ο πρώτος που την επιθυμεί. Βλέπω από κοντά καθημερινά πως δουλεύει και πως χειρίζεται το υλικό, ο Κούπερ, αλλά σίγουρα στα πάντα μπαίνουν και οικονομικοί παράγοντες. Έχει ένα πολύ καλό συμβόλαιο και θα αποφασίσει για το νέο του συμβόλαιο στο επόμενο διάστημα. Εμείς έχουμε μιλήσει μαζί του και του έχουμε μεταφέρει την επιθυμία μας. Υπάρχει καλό κλίμα είναι στο χέρι του. Είναι καθαρά στο χέρι του και στα οικονομικά δεδομένα που θα δοθούν από την ανταπόκριση που θα έχει».

Tο business plan των Αράβων

Πρόεδρο τον Ζαγοράκη χωρίς μετοχές, κατασκευή νέου γηπέδου 50.000 θέσεων εκτός Τούμπας, μεταγραφές, πρόσληψη νέου προπονητή, ίδρυση ραδιοφωνικού σταθμού και μουσείου, περιέχει το business plan των Αράβων που στάλθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.To businness plan αρουσιάζει η εφημερίδα Μακεδονία:

«Κατασκευή νέου γηπέδου, μεταγραφές, πρόσληψη νέου προπονητή, το μέλλον του Μάκη Χάβου, ίδρυση μουσείου, λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού, αλλά και η παρουσία του Θόδωρου Ζαγοράκη στην ΠΑΕ, είναι τα πιο επίμαχα σημεία που περιλαμβάνει το business plan του αραβικού ομίλου της “CrystRegal” για τον ΠΑΟΚ με ορίζοντα διετίας (2011-2013). Οι 12 δακτυλογραφημένες σελίδες, με αδρές περιγραφές, φωτογραφίες και μακέτες, βρίσκονται ήδη στα χέρια της ΠΑΕ και η “Μ” αποκαλύπτει σήμερα το περιεχόμενό τους, που θα συζητηθεί.
Ο τίτλος που φέρει ο φάκελος, όπως έφτασε στη Θεσσαλονίκη, όλα γραμμένα στα αγγλικά, είναι ενδεικτικός: “P.A.O.K F.C Athletic Football Club, P.A.O.K P.A.E, Business Plan 2011-2013”, ημερομηνία: Ιανουάριος 2013, και αποδεικνύει ότι οι Άραβες που θέλουν να αγοράσουν τον ΠΑΟΚ κάνουν ένα ακόμη βήμα…

Νέος προπονητής και μεταγραφές
Το πρώτο κεφάλαιο περιλαμβάνει την ανάγκη μεταγραφών για την ενίσχυση της ομάδας. Εκεί αναφέρεται ότι θα αποκτηθούν ποδοσφαιριστές ικανοί να υλοποιήσουν τα σχέδια για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου, χωρίς πάντως να γίνεται νύξη σε μεταγραφικό μπάτζετ και ποσά.
Ακολουθεί η πρόσληψη νέου προπονητή, που όπως φαίνεται απασχολεί σοβαρά τους Άραβες, γιατί υπάρχει πρόβλεψη για συνεργασία με μεγάλο όνομα. Σε αυτή την περίπτωση τίθεται αυτόματα το ερώτημα τι θα γίνει με τον Μάκη Χάβο. Όπως αναφέρεται, ο κ. Χάβος θα παραμείνει στο τεχνικό τιμ.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο θέμα του νέου γηπέδου, που δεν θα κατασκευαστεί στην Τούμπα, αλλά θα έχει μεγάλη χωρητικότητα (μιλάνε για 50.000 θέσεις), θα προσφέρει εύκολη πρόσβαση στους φιλάθλους και δεν θα... εμπλέκεται με τον ΑΣ ΠΑΟΚ
 
Οι Άραβες θέλουν ένα ιδιόκτητο γήπεδο με δικά τους κεφάλαια. Σύμφωνα με πληροφορίες, κοιτάζουν χώρο στη δυτική Θεσσαλονίκη, κοντά στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.


Πρόεδρος ο Ζαγοράκης
Η επιθυμία τους να παραμείνει ο Θόδωρος Ζαγοράκης στην ΠΑΕ περιγράφεται ξεκάθαρα, σε έναν ρόλο προέδρου, που δεν θα διαθέτει όμως μετοχές! Η αναφορά προδίδει τον σεβασμό και την εκτίμηση με την οποία τον περιβάλλουν.

Σε άλλο σημείο τo business plan περιγράφει την ίδρυση μουσείου του ΠΑΟΚ, για να κρατιέται ζωντανή η ιστορία του συλλόγου, ενώ είναι αξιοπρόσεκτη η αναφορά στη λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους.

Τέλος γίνεται περιγραφή της εμπορικής αξιοποίησης του εμπορικού σήματος τουΠΑΟΚ με την περαιτέρω ανάπτυξη της μπουτίκ.

Το έγγραφο έχει την υπογραφή του Οντέι Αλ Σαμαρί, εκπροσώπου του αραβικού ομίλου, προσωπικού φίλου του Θόδωρου Ζαγοράκη. Όπως υποστηρίζουν οι Άραβες, ο κ. Οντέι πιέζεται από την καταληκτική ημερομηνία (η προθεσμία λήγει στις 20 του μήνα) και θα βρίσκεται μέχρι αύριο στη Θεσσαλονίκη για να δρομολογήσει την πολυαναμενόμενη συνέντευξη τύπου. Εκεί θα ξεκαθαρίσει «αν ο όμιλος που εκπροσωπεί θα αγοράσει τελικά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή όχι».

Τα πρώτα εκατομμύρια
Οι Άραβες, αν τελικά προχωρήσουν στην επένδυση, δεν θα μείνουν μόνο στην αγορά του 51% των μετοχών της ΠΑΕ με 6,7 εκατομμύρια ευρώ, αλλά θα προχωρήσουν στην απόκτηση του 67%. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που εξετάζουν είναι πώς θα διασφαλίσουν τα εκατομμύρια που θα βάλουν στο ταμείο μέχρι να αποκτήσουν και τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ.
 

Τη δική της «Χρυσή Μπάλα» καθιερώνει η UΕFΑ

Τη δική της «Χρυσή Μπάλα» στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Ευρώπης θα δίνει από την επόμενη χρονιά η UΕFΑ. Αυτό αποκάλυψε στην καταλανική εφημερίδα «Εl Μundo Deportivo» ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κ. Μισέλ Πλατινί, νικητής τρεις φορές του θεσμού της «Χρυσής Μπάλας», όπως τον είχε καθιερώσει το γαλλικό ποδοσφαιρικό περιοδικό «France Football». «Η UΕFΑ θα δίνει το δικό της βραβείο στον καλύτερο ποδοσφαιριστή της Ευρώπης, ακολουθώντας το πνεύμα της “Χρυσής Μπάλας” του “France Football” που τώρα ενώθηκε με το βραβείο FΙFΑ World Ρlayer» εκμυστηρεύθηκε ο κ. Πλατινί, χωρίς να κρύβει την ενόχλησή του για το νέο σύστημα ανάδειξης του νικητή της «Χρυσής Μπάλας» και την προτίμησή του για το παλιό, όπου ψήφιζαν μόνο δημοσιογράφοι συνεργάτες του περιοδικού. Να σημειωθεί πάντως ότι η UΕFΑ ήθελε να πάρει υπό την αιγίδα της τον θεσμό του γαλλικού περιοδικού, το οποίο τελικά αποφάσισε να συνεργαστεί με τη FΙFΑ.

Ο κ. Πλατινί δεν διευκρίνισε ποιοι θα απαρτίζουν το σώμα των εκλεκτόρων του κορυφαίου ποδοσφαιριστή: αν θα αποτελείται από δημοσιογράφους και τεχνικούς της UΕFΑ ή αν θα πρόκειται για ένα πιο ευρύ σώμα. Πάντως το τρόπαιο θα δίνεται κατά τη διάρκεια της κλήρωσης που διεξάγεται στο Μόντε Κάρλο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και συμπίπτει με τον τελικό για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Εν τω μεταξύ, ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης κ. Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής για το 2010, έδωσε τη δική του άποψη για τον κορυφαίο παίκτη και τη «Χρυσή Μπάλα» που πήρε (όπως και το 2009) ο Λιονέλ Μέσι. Ο πορτογάλος τεχνικός, αν και παραδέχθηκε ότι «μια “Χρυσή Μπάλα” στα χέρια του Μέσι είναι πάντα σε καλά χέρια» χαρακτηρίζοντας τον αργεντινό σταρ της Μπαρτσελόνα «παίκτη από άλλο πλανήτη», έσπευσε να παρηγορήσει και τους «ηττημένους» του διαγωνισμού τονίζοντας: «Συναισθάνομαι όμως τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ, τον Ικερ Κασίγιας, τον Αντρές Ινιέστα και ειδικά τον Τσάβι, που τον γνωρίζω από πολύ μικρό και άξιζε αυτό το τρόπαιο».

Πάντως ο Τσάβι δέχθηκε με χιούμορ την «ήττα» από τον συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα λέγοντας ότι «με τον Μέσι δεν μπορείς να τα βάλεις», ενώ ο Αντρές Ινιέστα δήλωσε πως «το σημαντικό είναι ότι το τρόπαιο έμεινε στην Μπαρτσελόνα». Από την πλευρά του ο Μέσι σε μια έκρηξη έσπευσε να αφιερώσει το τρόπαιο στους Τσάβι και Ινιέστα μιλώντας στη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής. «Αν και κέρδισα εγώ το τρόπαιο, αυτοί το άξιζαν το ίδιο ή και περισσότερο» είπε ο «Ψύλλος» εισπράττοντας τα χειροκροτήματα των μελών της αποστολής των Μπλαουγκράνα που είχε ταξιδέψει στη Ζυρίχη.

Αναλυτικά, οι 11 πρώτοι της εφετινής ψηφοφορίας (σε παρένθεση τα ποσοστά ψήφων που έλαβαν):

1. Μέσι (22,65%), 2. Ινιέστα (17,36), 3. Τσάβι (16,48), 4. Σνάιντερ (14,48), 5. Φορλάν (7,61), 6. Κρ. Ρονάλντο (3,92), 7. Κασίγιας (2,90), 8. Βίγια (2,25), 9. Ντρογκμπά (1,68), 10. Τσάμπι Αλόνσο (1,52), 11. Πουγιόλ (1,43).

Ναυάγιο με Καλίνσκι

Σε ναυάγιο φαίνεται πως οδηγείται η προοπτική μεταγραφής του Ένζο Καλίνσκι στην ομάδα του Άρη. Όπως αναφέρει σήμερα ο Τύπος της Αργεντινής, ο ποδοσφαιριστής θα παραμείνει κανονικά στην Κίλμες, η οποία μπλόκαρε την μετακίνηση του στους «κίτρινους». Ο Καλίνσκι μπορεί να είχε συμφωνήσει με τον Άρη, όμως οι «κιτρινόμαυροι» του ζήτησαν να ξεκαθαρίσει πρώτα το θέμα με την ομάδα του. Κάτι που προφανώς δεν έγινε με αποτέλεσμα να αναζητά πλεόν ο Άρης άλλον παίκτη για την μεσαία του γραμμή.

Τοπ "κανόνια" Σισέ και Γκέκας

Στη λίστα των πέντε καλύτερων σκόρερς της Ευρώπης βρίσκονται ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Φάνης Γκέκας.
Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού με 14 γκολ σε 16 αγώνες βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης με τους πιο αποτελεσματικούς σκόρερς, ενώ μία θέση πίσω του βρίσκεται ο Έλληνας επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με ισάριθμα γκολ, αλλά σε 17 αναμετρήσεις.

Πρώτος στη σχετική λίστα είναι με διαφορά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει 22 γκολ σε 18 αγώνες, ενώ τον ακολουθεί ο Λιονέλ Μέσι με 18 γκολ σε 15 ματς.
Στην τρίτη θέση της λίστας είναι ο Χουλκ της Πόρτο με 14 γκολ σε 15 αγώνες.

Αναλυτικά οι 10 τοπ σκόρερς στην Ευρώπη:

1. Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης) 22 γκολ σε 18 αγώνες
2. Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) 18 γκολ σε 15 αγώνες
3. Χουλκ (Πόρτο) 14 γκολ σε 15 αγώνες
4. Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός) 14 γκολ σε 16 αγώνες
5. Φάνης Γκέκας (Άιντραχτ Φρανκφούρτης) 14 γκολ σε 17 αγώνες
-. Μουσά Σο (Λιλ) 14 γκολ σε 17 αγώνες
7. Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) 13 γκολ σε 14 αγώνες
8. Παπίς Σισέ (Φράιμπουργκ) 13 γκολ σε 16 αγώνες
9. Νενέ (Παρί Σεν Ζερμέν) 13 γκολ σε 17 αγώνες
10. Μπιόρν Βλέμινκς (Ναϊμέγκεν) 13 γκολ σε 18 αγώνες

Ο Έρικσον τον θέλει, ο Φερέιρα δεν τον ξέρει!

Ο Τάσος Λαγός είδε ότι στον Παναθηναϊκό δύσκολα θα πάρει ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα και μέσα στις επόμενες ημέρες αναχωρεί για δοκιμές στη Λέστερ! Ένα ακόμα χαμένο ταλέντο για τις ελληνικές ομάδες.
Ο 18χρονος αμυντικός μέσος θα περάσει ένα διάστημα δοκιμών και στη συνέχεια, αν πείσει, θα μείνει με τη μορφή δανεισμού μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.
Όταν ο Σβεν Γκόραν Έρικσον και οι άνθρωποι του αγγλικού συλλόγου θα έχουν σχηματίσει εικόνα για την αξία του και ανάλογα θα κινηθούν ή όχι για τον δανεισμό του. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, πάντως, είναι πολύ πιθανό να μην έχει ακούσει καν το όνομα του νεαρού άσου.

Επένδυση με Αναστασίου

Ο Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε την Τρίτη την απόκτηση του νεαρού Απόστολου Αναστασίου, ο οποίος έπαιζε στον Μακεδονικό.

Ο παίκτης, που πήρε την φανέλα με το νούμερο 14, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 5 ετών με την ομάδα της Μαγνησίας.

Στις δηλώσεις του μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, τόνισε: "Ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρο και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου και θα ανταποδώσω την εμπιστοσύνη αυτή με πολύ και σκληρή δουλειά μέσα στο γήπεδο. Νιώθω περήφανος που ανήκω πλέον στη μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου και το όνειρό μου είναι να ανταποκριθώ στις υψηλές προσδοκίες που έχει μία ισχυρή και αποτελεσματική ομάδα, η οποία ήδη έχει κάνει τη διαφορά στο κορυφαίο επαγγελματικό πρωτάθλημα".
Από την πλευρά του, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Γιώργος Πράττος, επεσήμανε σχετικά με την απόκτηση του παίκτη: "Ο πρόεδρος και η διοίκηση φροντίζουν τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον της ομάδας και με τις επιλογές τους αποδεικνύουν έμπρακτα πως το όραμά μας για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι να πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο".

Στο μεταξύ, η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της, ζητάει από τους οπαδούς της να επιδείξουν κόσμια συμπεριφορά στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: "Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ καλεί τους φιλάθλους της ομάδας να συμβάλλουν για μία ακόμη φορά στην άψογη διεξαγωγή του αγώνα του Σαββάτου, Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ και να επιδείξουν σε όλους, τη γνωστή, κόσμια φίλαθλη συμπεριφορά τους ώστε να μη συμβεί το παραμικρό, ακόμη κι αν προκληθούν.
Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς, ώστε τον κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα να τον χαίρονται οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων.
Το Σάββατο εξάλλου, αποτελεί για μας μία ξεχωριστή ημέρα, αφού θα τιμήσουμε ταυτόχρονα και τη μνήμη ενός ανθρώπου που έφυγε πρόωρα από τη ζωή αλλά θα ανήκει πάντα στην οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου: τη μνήμη του δημοσιογράφου Γιώργου Πλακίδα.
Επίσης, μία ημέρα πριν, την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 συνάντηση του Αχιλλέα Μπέου με τους προέδρους των οργανωμένων φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου, έτσι ώστε να ρυθμιστούν ακόμη και οι πιο μικρές λεπτομέρειες που θα συμβάλλουν στην άψογη διεξαγωγή του αγώνα του Σαββάτου.
Τέλος, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ απευθύνει καλωσόρισμα στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που θα έρθουν στο Βόλο για τον μεταξύ μας αγώνα και ελπίζει να σεβαστούν τη φιλοξενία."

Άρχισε επαφές για Φορλάν η Γιούβε

Το μεταγραφικό ντεμαράζ της Γιουβέντους συνεχίζεται. Μετά τον Λούκα Τόνι οι «μπιανκονέρι» έχουν ξεκινήσει επαφές με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την απόκτηση του Ντιέγκο Φορλάν. Όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport η πρόταση δανεισμού έπεσε στο κενό και τώρα ετοιμάζεται πρόταση αγοράς. Η Γιουβέντους συνεχίζιε να ψάχνει για επιθετικό, παρά την απόκτηση του Τόνι, που θα μπορεί να αγωνιστεί ως δεύτερος επιθετικός σε έναν πιο περιφερειακό ρόλο. Ο παίκτης αυτός έχει βρεθεί στο πρόσωπο του Ντιέγκο Φορλάν και μάλιστα η πρώτη προσπάθεια για να τον αποκτήσει έπεσε στο κενό.

Όπως τονίζει η Gazzetta dello Sport η πρώτη προσπάθεια των «μπιανκονέρι» για τον Ουρουγουανό αστέρα έπεσε στο κενό, αφού η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν ήταν διατεθειμένη να παραχωρήσει τον Φορλάν δανεικό μέχρι το τέλος της σεζόν.

Έτσι, ο γενικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας, Μπέπε Μαρότα συζητάει με την διοίκηση της Γιουβλεντους να ανάψει το πράσινο φως για την κατάθεση πρότασης για την αγορά του ποδοσφαιριστή. Η τιμή του Φορλάν είναι πάνω από 15 εκατ. ευρώ ενώ ο ίδιος αμοίβεται με 4 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο Μαρότα αναμένεται να πάρει το ΟΚ από τον πρόεδρο του συλλόγου Αντρέα Ανιέλι και να ξεκινήσει νέες επαφές για τον 32χρονο επιθετικό με στόχο να κλείσει άλλη μία μεταγραφή.

Ταραλίδης: «Θα προσθέσει μεγάλη ποιότητα ο Καστίγιο»

Ο Γιάννης Ταραλίδης μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» για τον κολλητό του φίλο Νέρι Καστίγιο και την πιθανή μεταγραφή του στον Άρη. «Διατηρούμε πολύ καλή σχέση με το Νέρι. Για μένα δεν είναι απλά φίλος. Είναι αδελφός. Μίλησα και σήμερα το πρωί μαζί του και μου είπε κάποιες λεπτομέρειες. Γνώριζα εδώ και αρκετό καιρό ότι μιλάει με τον Άρη. Ήθελε πολύ να επιστρέψει στην Ελλάδα. Για μένα είναι μεγάλό ερωτηματικό ότι δεν μπόρεσε αυτός ο παίκτης να παίξει ποδόσφαιρο στο υψηλό επίπεδο που του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί. Ίσως τελικά μόνο στην Ελλάδα έχει την έμπνευση που χρειάζεται για να παίζει μεγάλη μπάλα. Όμως για κάθε ελληνική ομάδα ο Καστίγιο είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι παικταράς και σε αυτό δεν χωράει κουβέντα».
Για τον χαρακτήρα του Ουρουγουανού, ο Ταραλίδης ανέφερε: «Για μένα που τον ζούσα καθημερινά, θεωρώ ότι είναι λίγο παρεξηγημένος. Σίγουρα πολλές φορές στο γήπεδο έβγαζε έναν εαυτό που εκνεύριζε ακόμη και εμένα! Ίσως τότε είχε ήταν σε πιο νεαρή ηλικία, είχε τις πλάτες του Τζιοβάνι και του Ριβάλντο και έβγαζε μία ποδοσφαιρική αλητεία που λέμε. Όμως εκτός γηπέδου είναι εντελώς διαφορετικός. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί. Είναι ένα παιδί πραγματικά. Είναι ωραίος τύπος για παρέα».
Για το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει τον Άρη, τόνισε: «Επειδή παρακολουθώ τον Άρη και μου αρέσει γενικότερα σαν ομάδα, γιατί προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι ο Νέρι θα προσθέσει μεγάλη ποιότητα. Δεν ξέρω αν τελικά γίνει οριστικά η μεταγραφή, όμως αν τελικά τον αποκτήσει ο Άρης θα έχει κάνει μία εξαιρετική κίνηση. Δεν είναι παίκτης που μπορεί κανείς να βρει εύκολα στο ελληνικό πρωτάθλημα».
Για τον Λεβαδειακό, ο Ταραλίδης είπε: «Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά το πρωτάθλημα. Πέσαμε κατηγορία και νομίζαμε ότι μόνο με το όνομα θα ξαναβγούμε. Ευτυχώς ήρθαν νωρίς κάποιες δυνατές σφαλιάρες και σοβαρευτήκαμε. Βρήκαμε τον ρυθμό μας και τώρα νομίζω ότι δύσκολα μπορεί να μας σταματήσει μία ομάδα. Υπάρχουν καλολί παίκτες, όμως το πρωτάθλημα σε αυτή την κατηγορία είναι πιο δύσκολο και πιο δυνατό. Ακόμη και να θέλεις, δεν μπορείς να παίξεις καλό ποδόσφαιρο. Πιστεύω πάντως ότι θα τα καταφέρουμε».
Για τις συζητήσεις που είχε κατά καιρούς με ΠΑΟΚ και Ηρακλή τόνισε: «Πραγματικά είμαι από την Μακεδονία και ενώ ήθελα να παίξω πολύ στην Θεσσαλονίκη, πάντοτε κάτι γινόταν και δεν προχωρούσαν τα θέματα. Πριν μερικά χρόνια είχα μιλήσει με τον Θοδωρή Ζαγοράκη για να έρθω στον ΠΑΟΚ όμως είχα καταλήξει στον ΟΦΗ, διότι ο ΠΑΟΚ τότε δεν είχε καμία σχέση με το πώς είναι σήμερα τα πράγματα. Επίσης πέρυσι μιλούσαμε αρκετά με τον κ. Ρέμο για τον Ηρακλή. Ήξερα την δύσκολη οικονομική κατάσταση και τελικά παρά τις συζητήσεις δεν είχαμε καταλήξει σε συμφωνία».

Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε σε όλα με τον Νταρίο Φερνάντες

Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε σε όλα με τον Νταρίο Φερνάντες, ο οποίος θα φορέσει την φανέλα του Δικέφαλου με την μορφή δανεισμού μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Προς Γαλλία ο Ελ Ζαρ, στον Πανιώνιο ο Μπαλάφας.
Ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του μεταγραφή για την περίοδο του Ιανουαρίου με την απόκτηση του Νταρίο Φερνάντες.

Ο 32χρονος άσος θα μείνει για έξι μήνες, ενώ για το καλοκαίρι υπάρχει οψιόν αγοράς.
Είναι της... μόδας απ' ότι φαίνεται τα τελευταία χρόνια η ομάδα του ΠΑΟΚ να παίρνει ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν το προηγούμενο διάστημα στην ομάδα του Άρη.

Μετά τους Βιτόλο και Παπάζογλου, ο ΠΑΟΚ συμφώνησε σε όλα με τον Αργεντινό άσο της Μπεϊτάρ για τον δανεισμό του για τους επόμενους έξι μήνες, ενώ το καλοκαίρι υπάρχει οψιόν αγοράς που δεν ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ.

Ο Φερνάντες είναι ένας πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής που μπορεί να καλύψει με επιτυχία τόσο το αμυντικό κομμάτι, όσο και το δημιουργικό. Ο ΠΑΟΚ άλλωστε έχει έλλειψη στη συγκεκριμένη θέση, αφού Βιτόλο και Γκαρσία τραβάνε μόνοι τους όλο το κουπί.

Από εκεί και πέρα Ελ Ζαρ και Μπαλάφας αναμένεται να κουνήσουν μαντήλι, με τον πρώτο να βρίσκεται κοντά στην μεταγραφή του στην Γαλλία, ενώ ο δεύτερος, λογικά, θα συνεχίσει την καριέρα του στον Πανιώνιο για τον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Τέλος να πούμε πως σήμερα (Τετάρτη) βγήκαν και τα εισιτήρια (περίπου 3.000) για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Την Παρασκευή οι απαντήσεις για Βιτόλο

Με μία προπόνηση ολοκληρώθηκε η προπόνηση του ΠΑΟΚ, με τους Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς και Μαλεζά να μπαίνουν σε κανονικούς ρυθμούς. Μπουσαϊντί, Φιλομένο, Ελ Ζαρ και Κριστιάνο ακολούθησαν ατομικό, ενώ ο Αθανασιάδης έκανε θεραπεία.

Τέλος να πούμε πως ο γιατρός της ομάδας, Γιάννης Ράλλης, βρίσκεται στην Ισπανία, όπου ο Βιτόλο υποβλήθηκε σ' όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται μέχρι την Παρασκευή.

Τζέκο: "Οι περισσότεροι οπαδοί στο Μάντσεστερ υποστηρίζουν τη Σίτι"

Ο Έντιν Τζέκο φρόντισε από την πρώτη του ημέρα στη Μάντσεστερ Σίτι να δώσει ένα λόγο στους οπαδούς της ομάδας να τον βάλουν στην καρδιά τους. "Έχω ακούσει πολλά για τους οπαδούς και επίσης ότι οι περισσότεροι στο Μάντσεστερ είναι οπαδοί της Σίτι", δήλωσε ο Βόσνιος επιθετικός κι έκανε εντυπωσιακή αρχή τουλάχιστον στο παιχνίδι των εντυπώσεων.Για εμένα είναι ένας μεγάλος σύλλογος με σπουδαίες φιλοδοξίες", τόνισε ο 24χρονος επιθετικός, στην επίσημη παρουσίαση του από τη διοίκηση των "πολιτών" και στη συνέχεια προσέθεσε: "Δεν έχω παίξει ποτέ στην Αγγλία και ελπίζω ότι το Σάββατο θα είναι το πρώτο μου παιχνίδι. Είχα επιτυχημένο πέρασμα από τη Γερμανία και είμαι εδώ να κάνω το καλύτερο για τη Σίτι".
Οι Άραβες ιδιοκτήτες ξόδεψαν 27.000.000 λίρες για να αποκτήσουν τον Βόσνιο επιθετικό κάτι που τον έχει γεμίσει με πρόσθετο άγχος: "Θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να δικαιώσω τους ανθρώπους που ξόδεψαν τόσα χρήματα για να με αγοράσουν. Ήμουν χαρούμενος στη Βόλφσμπουργκ, αλλά ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, κάτι καλύτερο".
H απόκτηση του Τζέκο φέρνει στην πόρτα της εξόδου τους Ρόκε Σάντα Κρουζ και Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ. Για τον πρώτο το είπε άλλωστε και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι: "Είναι καλό παιδί και είναι σημαντικό για εκείνον να φύγει. Για τον Εμάνουελ θα πρέπει να περιμένουμε μερικές ακόμα ημέρες".

"Δεν προλαβαίνει τη Γιουνάιτεντ ο Μπέκαμ"

Τους απανταχού φίλους της Γιουνάιτέντ θέλησε να... καθησυχάσει ο τεχνικός της Τότεναμ Χάρι Ρέντνπαπ ενόψει της κυριακάτικης (16/1) αναμέτρησης ανάμεσα στις δυο ομάδες στο Λονδίνο.
“Ακόμη και να έχει υπογράψει ο Μπέκαμ , δεν πρόκειται να αγωνιστεί στην Κυριακή” είπε ο τεχνικός των “σπιρουνιών” και εξήγησε “Δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί και το γνωρίζει. Θα χρειαστεί λίγες εβδομάδες προετοιμασίας για να επανέλθει στα επίπεδα που όλοι γνωρίζουμε”.
Βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον τεχνικό της Τότεναμ και την διοίκηση της ομάδας δεν είναι η φυσική κατάσταση του Μπέκαμ αλλά πως θα αποσπάσουν την παραχώρηση του άλλοτε αρχηγού των “Λιονταριών” από τους LA Galaxy μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.
Οι Αμερικανοί ήταν αρχικά αμετακίνητοι και άφηναν τον παίκτη μόνο για προπονήσεις στην Αγγλία. Τις τελευταίες ημέρες όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει -κυρίως με την παραίνεση του ίδιου του Μπέκ- και δεν αποκλείεται ως το τέλος της εβδομάδας το σήριαλ για τους Λονδρέζους να έχει αίσιο τέλος.

Κανονικά ο Ρονάλντο

Σε φουλ ρυθμούς ενόψει του αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο γίνονται πλέον οι προπονήσεις του Άρη. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ μπορεί να υπολογίζει και τον Ρονάλντο Γκιάρο για την αναμέτρηση με τους «κυανέρυθρους» αφού ο Βραζιλιάνος αμυντικός συνέχισε να προπονείται κανονικά και από την Πέμπτη θα μπει στο ομαδικό πρόγραμμα.

Αντιθέτως απόντες ήταν οι διεθνείς Ρουίζ, Κατίδης και Μπουγαΐδης, ενώ οι Πρίττας, Αγτζίδης και Κόκε ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Ο Κρίστιαν Πορτίγια επέλεξε να αγωνίζεται με το νούμερο 18 στην φανέλα.

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο την Παρασκευή στις 14:00 στην αίθουσα Τύπου του Κλ. Βικελίδης.

Παίρνει Ντιέγκο Άλβες η Βαλένθια

Κοντά στην απόκτηση του τερματοφύλακα της Αλμερία, Ντιέγκο Άλβες είναι η Βαλένθια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ισπανικών ιστοσελίδων, οι «νυχτερίδες» έχουν έρθει σε συμφωνία με την ομάδα του 25χρονου, για την παραχώρησή του.

Ο Ντιέγκο Άλβες έχει συμβόλαιο μέχρι και το καλοκαίρι του 2012, αλλά εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είχε εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί σε μια ομάδα η οποία έχει τις δυνατότητες να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ποσό της μεταγραφής θα αγγίξει τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Ευκαιρία να ξεφύγουν

Αναμετρήσεις που πιθανόν να δώσουν την ευκαιρία στους πρωτοπόρους να ξεφύγουν περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Τετάρτης και για τους δυο ομίλους της Football League 2. Στον πρώτο όμιλο, η Παναχαϊκή που θέλει να επιστρέψει στην κορυφή και να πιάσει τη Ρόδο αντιμετωπίζει τον Πλατανιά. Ο Παναιγιάλειος φιλοξενεί τον ΑΟ Χανιά. Και στο δεύτερο όμιλο το πρόγραμμα φαίνεται ευνοϊκό για τους πρωτοπόρους, αφού η Καλλονή φιλοξενεί τον Εθνικό Φιλιππιάδας και η τρίτη Αναγέννηση Επανομής την Κοζάνη.

1ος όμιλος

Στην Κρήτη και στην έδρα του Πλατανιά θα δοκιμαστεί η Παναχαϊκή, η οποία θέλει μόνο νίκη για να πιάσει και πάλι στην κορυφή τη Ρόδο. Οι «κοκκινόμαυροι» αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα και η αποστολή τους αποτελείται από 18 ποδοσφαιριστές. Τις δυο ομάδες χωρίζουν τέσσερις βαθμοί και ο Πλατανίας διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος έχοντας δεχθεί οχτώ τέρματα.

Ο Παναιγιάλειος που βρίσκεται ένα βαθμό πίσω φιλοξενεί τον Α.Ο. Χανιά και η Κόρινθος που βρίσκεται στην ίδια θέση θα αντιμετωπίσει τον Ασπρόπυργο. Η Αγία Παρασκευή έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και τον ίδιο δρόμο φαίνεται πως θα ακολουθήσει και ο Κεραυνός Κερατέας μιας και δεν θα κατέβει στον αγώνα με τον Αίαντα Σαλαμίνας. Έτσι η αναμέτρηση θα κατοχυρωθεί υπέρ της ομάδας της Σαλαμίνας με σκορ 3-0.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο

Κυριακή 9/01

Ρόδος-Πανηλειακός 2-0
(29΄ Τοπάλης,77΄Κακλαμάνος)

Τετάρτη 12/01 (15:00)

Παναιγιάλειος-Α.Ο. Χανιά (14:30)

Χερσόνησος-ΠΑΟ Ρουφ

Αίας Σαλαμίνας-Κεραυνός Κερατέας (θα κατοχυρωθεί υπέρ των γηπεδούχων με σκορ 3-0)

Πλατανιάς-Παναχαϊκή

Ηρακλής Ψαχνών-Βύζας Μεγάρων

Ασπρόπυργος-Κόρινθος

Ο αγώνας Απόλλων Σμύρνης-Αγία Παρασκευή δεν θα διεξαχθεί λόγω της αποχώρησης της Αγίας Παρασκευής από το πρωτάθλημα.

2ος όμιλος

Η πρωτοπόρος Καλλονή, μετά από όσα έχουν γίνει με το θέμα του Μιχάλη Κασάπη και την υποχρεωτική άδεια που του χορήγησε η διοίκηση της ομάδας, θα υποδεχτεί τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Χρέη προπονητή θα έχει ο αρχηγός Προκόπης Καρτάλης. Αν οι γηπεδούχοι πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης θα κατακτήσουν τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, αφού ο ισόβαθμος Φωκικός έχει ρεπό.

Η Αναγέννηση Επανομής βρίσκεται δυο βαθμούς πίσω και θα αντιμετωπίσει στην έδρα της την Κοζάνη. Η Νίκη Βόλου μετά το θετικό ντεμπούτο του Απόστολου Χαραλαμπίδη στον πάγκο αντιμετωπίζει στην Κατερίνη την ΑΕ Ποντιών με στόχο τη δεύτερη σερί επιτυχία, που θα τη διατηρήσει σε επαφή με τους πρωτοπόρους. Θετικό αποτέλεσμα θα ψάξει και η ισόβαθμη Δόξα Κρανούλας στην έδρα του Μακεδονικού.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο

Τετάρτη 12/01 (15:00)

Αναγέννηση Επανομής-Κοζάνη

Οδυσσέας Αναγέννησης-Τύρναβος

Εορδαϊκός-Αναγέννηση Γιαννιτσών

ΑΕ Ποντίων Κατερίνης-Νίκη Βόλου

Μακεδονικός-Δόξα Κρανούλας

Αετός Σκύδρας-Ζάκυνθος

Ναυπακτιακός Αστέρας-Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας

Καλλονή-Εθνικός Φιλιππιάδας

Ρεπό: Φωκικός

Είναι ο κορυφαίος, αλλά όχι και ο καλύτερος της χρονιάς!

Ο Λιονέλ Μέσι είναι με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Ταυτόχρονα, όμως, δεν άξιζε να αναδειχθεί νικητής της «Χρυσής Μπάλας». Ακούγεται οξύμωρο, ωστόσο αυτό το βραβείο πάντα δινόταν, από την πρώτη του χρονιά το 1956, στον καλύτερο της χρονιάς και όχι στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή. Οι εμπνευστές του το ήθελαν ως ένα Οσκαρ του ποδοσφαίρου. Ενα αληθινό βραβείο που να δίνεται στον καλύτερο της δεδομένης στιγμής και όχι σε κάποιον που διαχρονικά είναι κορυφαίος.

Είναι σαν να κερδίζει στα Όσκαρ το βραβείο του καλύτερου σκηνοθέτη ο Τζορτζ Λούκας ή ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ανεξαρτήτως του αν έκαναν ταινία ή όχι, και να μην είναι καν στις επιλογές η Κάθριν Μπίνγκελοου, που έφτιαξε το αριστουργηματικό «The hurt locker». Δεν μιλάμε λοιπόν για ένα βραβείο που δίνεται στον κορυφαίο του είδους, αλλά σε αυτόν που για κάποιον λόγο ήταν σημαντικός τη χρονιά που έφυγε. Ο Μέσι με την μπάλα στα πόδια αποτελεί ό,τι καλύτερο έχουν δει τα μάτια μας από την εποχή του Μαραντόνα. Η ΦΙΦΑ, όμως, με την επιλογή αυτή τον εκθέτει, γιατί επιτρέπει να μπουν σκιές σε αυτή την αδιαμφισβήτητη υπεροχή του. Η τριάδα των κορυφαίων έπρεπε να περιλαμβάνει τον Γουέσλι Σνάιντερ, ο οποίος οδήγησε την Ιντερ στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου ύστερα από 45 χρόνια. Επίσης τον Ντιέγκο Φορλάν, που πήρε από το χέρι την Ουρουγουάη στο Μουντιάλ και έφτασε με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην κατάκτηση δύο ευρωπαϊκών τίτλων μέσα στο 2010. Μαζί θα έπρεπε να είναι και ο Ινιέστα, που με δικό του γκολ η Ισπανία έφτασε στην πρώτη θέση του κόσμου ή ο Τσάβι, που οι πάσες του αποτελούν ένα από τα άλυτα μυστήρια του μοντέρνου ποδοσφαίρου.

Χάρηκα που οι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της AIPS, ανέδειξαν πρώτο τον Σνάιντερ. Δείχνει κοινή λογική και σημαίνει πως αν υπήρχε με την παλιά της μορφή η «Χρυσή Μπάλα», αυτός θα ήταν ο νικητής. Όμως οι προπονητές και οι αρχηγοί των εθνικών ομάδων αλλοίωσαν το αποτέλεσμα και για να είμαι και πιο καυστικός, δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό. Οι περισσότεροι ζουν στον κόσμο τους και ασχολούνται επιφανειακά με το άθλημα από το οποίο ζουν! Το μεγαλύτερο ανέκδοτο παραμένει στους κύκλους της ΦΙΦΑ η ψηφοφορία του 1999, όταν ο προπονητής του Βιετνάμ και ο αρχηγός της Βιρμανίας είχαν ψηφίσει ως κορυφαίο της χρονιάς τον Μάρκο φαν Μπάστεν. Εξαιρετική επιλογή με μόνο ένα, βασικό όμως, μειονέκτημα: ο Ολλανδός σούπερ σταρ είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο έξι χρόνια νωρίτερα, το 1993!

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις του παρελθόντος δείχνουν πόσο αξία είχε (όταν ψήφιζαν μόνο οι δημοσιογράφοι) το να έχεις πετύχει κάτι μέσα στη χρονιά και όχι πόσο καλός παίκτης είσαι. Το 1967 νίκησε ο άγνωστος στο ευρύ κοινό Ούγγρος Φλόριαν Αλμπερτ, που είχε οδηγήσει για πρώτη φορά ομάδα από το ανατολικό μπλοκ, τη Φερεντσβάρος, στην κατάκτηση του Κυπέλλου Εκθέσεων. Το 1982 ο Πάολο Ρόσι, που πέτυχε έξι γκολ στον ιταλικό θρίαμβο στο Μουντιάλ, ξεπέρασε σε ψήφους τους καλύτερους και ποιοτικότερους Πλατινί, Ρουμενίγκε και Μπόνιεκ, όπως και ο Ολεγκ Μπλαχίν, ο οποίος το 1975 ξεπέρασε φυσιογνωμίες όπως ο Κρόιφ και ο Μπεκενμπάουερ, γιατί ήταν καταλυτικός στη θριαμβευτική επικράτηση της Ντιναμό Κιέβου στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Η λίστα είναι ατελείωτη από τέτοιες περιπτώσεις, όπως φυσικά δεν λείπουν και οι ενστάσεις. Ο Σεβτσένκο δεν άξιζε τη «Χρυσή Μπάλα» το 2004. Η Ουκρανία ήταν απούσα από το Euro και η Μίλαν είχε πάθει στο Τσάμπιονς Λιγκ κάζο από την Κορούνια. Συνεπώς, ο Ουκρανός δεν δικαιούνταν περισσότερο τη «Χρυσή Μπάλα» από τον Θοδωρή Ζαγοράκη ή τον Ντέκο. Οπως ο Ζορζ Γουεά δεν ήταν καλύτερος, το 1995, από τον Λιτμάνεν, που είχε επαναφέρει τον Αγιαξ στην κορυφή του κόσμου. Αλλά τα βραβεία έχουν αυτή ακριβώς την ιδιαιτερότητα, αφού είναι πλήρως υποκειμενικά.

Ο Μέσι φυσικά δεν φταίει γι' αυτή την (πολλοστή) παραφωνία της ΦΙΦΑ του Μπλάτερ. Ωστόσο με κάτι τέτοιες επιλογές η αληθινή σημασία των βραβείων χάνεται. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ θα πάρει και άλλα τέτοια παράσημα στην καριέρα του. Ο Σνάιντερ και ο Φορλάν ίσως να μην το καταφέρουν. Ακόμη και ο Ινιέστα. Ο οποίος να είναι ξανά τόσο καθοριστικός σε μία σεζόν μοιάζει δύσκολο. Και αυτό ακριβώς δείχνει το μέγεθος του λάθους τού να ενοποιηθούν τα βραβεία, αυτό της ΦΙΦΑ με εκείνο των δημοσιογράφων. Οταν ήταν δύο, γλιτώναμε πολλές από τις γκρίνιες, αφού μοιράζονταν οι νικητές αρκετά συχνά. Αλλά πλέον είναι αργά για να διορθωθεί η ανορθογραφία.

Tο άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου δημοσιεύτηκε στο φυλλο της Sportday στις 10/01/2011

Πού να ‘σαι τώρα-Σλόμπονταν Κρισμάρεβιτς

Εγινε ιδιαίτερα αγαπητός από το πέρασμά του από τα ελληνικά γήπεδα, και μας ήρθε μάλιστα και σε μεγάλη ηλικία. Ο Σλόμπονταν Κρισμάρεβιτς (Κριτσμάρεβιτς, το ορθόν) είναι πλέον ένας ανερχόμενος Σέρβος προπονητής, νυν εκλέκτορας της εθνικής ομάδας Νέων της χώρας (U21).
Αφού σταμάτησε το ποδόσφαιρο ο Μπόμπαν ασχολήθηκε με την προπονητική από τον πάγκο των Ελπίδων της Σερβίας είναι ικανός να ξεκινήσει μια μεγάλη καριέρα.
Τη θέση παλαιότερα κατείχε ο γνωστός από το πέρασμά του στην Ομόνοια, Ντράγκαν Οκουκα.
Δεν ξεκίνησε όμως από εκεί. Το 2002 ανέλαβε εκλέκτορας της αντίστοιχης εθνικής Νέων (U19) της χώρας και ένα χρόνο αργότερα εντάχθηκε στις ακαδημίες της Παρτιζάν Βελιγραδίου.
Εμεινε εκεί ως το 2005 κι ακολούθησε η πρώτη του δουλειά σε σύλλογο, στην OFK Βελιγραδίου από το 2005 έως το 2007. Το 2006 ο Κρισμάρεβιτς οδήγησε την OFK στον τελικό του Κυπέλλου του 2006, στον οποίο έχασε με 4-2 (κανονική διάρκεια 2-2) στην παράταση από τον Ερυθρό Αστέρα.
Γεννημένος στις 12 Ιουνίου 1965, ο Κρισμάρεβιτς ξεκίνησε την καριέρα του από την OFK Βελιγραδίου κι ακολούθησαν FK Μπορ, Παρτιζάν Βελιγραδίου, ένα σύντομο πέρασμα από την ΑΪΚ Στοκχόλμης και κατέληξε στον Απόλλωνα Λεμεσού. Στην Κύπρο ο Μπόμπαν έκανε μεγάλα παιχνίδια και τον Δεκέμβριο του 1998 αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ.
Στην Τούμπα έμεινε για μισή σεζόν σημειώνοντας 3 γκολ σε 15 ματς. Το καλοκαίρι του ’99, στα 34 του, πήγε στον Πανιώνιο, έβγαλε όλη τη χρονιά βασικός σκοράροντας 7 φορές σε 31 συμμετοχές, δύο εκ των οποίων στο αξέχαστο Καβάλα-Πανιώνιος 3-7 της 12ης Δεκεμβρίου 1999. Επιμελεια Kubanezos

Παρωδία με Κεντέρη-Θάνου

Αναβλήθηκε τελικά η δίκη του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου, οι οποίοι κατηγορούνται για το τροχαίο που είχε συμβεί λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.Εκτός από τους δύο αθλητές κατηγορούμενοι είναι ο προπονητής Χρήστος Τζέκος για την προμήθεια και την παρασκευή ουσιών, οχτώ γιατροί του ΚΑΤ για παράβαση καθήκοντος και ο αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου για ψευδή κατάθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η έβδομη αναβολή της συγκεκριμένης υπόθεσης ενώπιων του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Τα επεισόδια έγιναν σίριαλ!

Σχεδόν 1,5 μήνα μετά τις μπουνιές Καραγκούνη - Λέτο και 4 μέρες μετά τον καβγά Κατσουράνη - Λέτο, ήταν η σειρά του Λάζαρου να αρπαχτεί με τον Πλεσί. Ωραίο κλίμα στον Παναθηναϊκό...
Λίγες μέρες άντεξαν χωρίς να... πλακωθούν στην Παιανία... "Δι` ασήμαντον αφορμήν", για μια λανθασμένη σέντρα στην προπόνηση (!), Πλεσί και Λάζαρος αντήλλαξαν "γαλλικά" και υπήρξε και... συνέχεια στα αποδυτήρια...
Ο Γάλλος ξανακόλλησε στον Έλληνα μεσοεπιθετικό, ενώ χρειάστηκε αυτή τη φορά η επέμβαση των ψυχραιμότερων για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Τελικά, αμφότεροι κλήθηκαν σε απολογία, ενώ στον Πλεσί δόθηκε εντολή να προπονείται μόνος του. Μάλιστα, λέγεται πως ο Φερέιρα ξεκαθάρισε ότι δεν υπολογίζει πλέον στον Γάλλο, καθώς αυτός έδωσε συνέχεια στο επεισόδιο μετά την προπόνηση, σε αντίθεση με τον Χριστοδουλόπουλο.
Πως έγινε το σκηνικό...
Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της προπόνησης, όταν ο Φερέιρα είχε χωρίσει τους «πράσινους» σε δύο ομάδες. Η μία έβγαζε σέντρες από τα πλάγια και η άλλη έπρεπε να τελειώσει τη φάση μέσα στην περιοχή.
Ο Γάλλος δεν ήταν ικανοποιημένος με τα γεμίσματα του Λάζαρου, με αποτέλεσμα να του εκφράσει σε έντονο ύφος τα παράπονά του, κάτι που εξόργισε τον συμπαίκτη του, ο οποίος τον έβρισε...

Δυο συλλήψεις για ντόπινγκ στην Λευκωσία

Σημαντική είδηση από την Κύπρο προέκυψε σήμερα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η αστυνομία προχώρησε σε δυο συλλήψεις στην Λευκωσία, που έχουν να κάνουν και με σκευάσματα ντόπινγκ.Πρόκειται για έναν 53χρονο και μια 40χρονη που συνελήφθησαν μετά από έρευνες που έγιναν σπίτια τους. Εντοπίστηκαν διάφορα ιατρικά σκευάσματα, αλλά και μπουκαλάκια που έχουν να κάνουν με απαγορευμένες ουσίες στον αθλητισμό.

Θέλει Ντιόπ η Γουέστ Μπρομ

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ έχει εκφράσει η Γουέστ Μπρομ σύμφωνα με την «Daily Mail».

«Ο 32χρονος Σενεγαλέζος διεθνής μέσος έφυγε από την Πόρτσμουθ το καλοκαίρι και πήγε στην ΑΕΚ, αλλά ο ελληνικός σύλλογος θέλει να του κάνει μείωση συμβολαίου και θα τον παραχωρούσε με 400.000 λίρες (480.000 ευρώ)», αναφέρει η αγγλική εφημερίδα.

Ο Ντιόπ δεν έχει προσφέρει τα προσδοκώμενα μέχρι στιγμής και το ρεπορτάζ αναφέρει πως η διοίκηση της ΑΕΚ δεν θα έλεγε όχι σε ενδεχόμενη παραχώρησή του, προκειμένου να απαλλαγεί από ένα «βαρύ» συμβόλαιο.

Ένα μήνα έξω ο «σούπερ» Μάριο

Πρόβλημα με τον Μάριο Μπαλοτέλι αντιμετωπίζει η Μάντσεστερ Σίτι αφού ο τραυματισμός του Ιταλού επιθετικού στο γόνατο θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για έναν μήνα. «Το γόνατο του Μάριο δεν είναι σε καλή κατάσταση, δεν ξέρω αν θα χρειαστεί επέμβαση, προς το παρόν πρέπει να ξεκουραστεί για τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Θα ακολουθήσει θεραπεία και ελπίζουμε όλα να είναι καλά», τόνισε ο προπονητής του, Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ο Ιταλός τεχνικός ο οποίος χάνει τον παίκτη του σε μια κρίσιμη καμπή πρόσθεσε: «Ανησυχώ γιατί ποτέ δεν περίμενα να μείνει εκτός για ένα μήνα περίπου, είναι περίεργο, επειδή χειρουργήθηκε περίπου πριν δύο μήνες».

«Βάλε ένα τέλος»

Το θέμα με τους Άραβες αρχίζει και κουράζει και ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποφάσισε να βάλει ένα τέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είχε την Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκπρόσωπο των Αράβων  ξεκαθαρίζοντας ότι το ζήτημα αυτό θα πρέπει να τελειώσει άμεσα. Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το θέμα με τους Άραβες είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Σπορ του Βορρά» ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο των Αράβων που θέλουν να επενδύσουν στην ομάδα.

«Δεν πάει άλλο. Πρέπει να τελειώσει το θέμα. Εδώ γίνονται όργια. Οι άνθρωποί σου μιλούν συνεχώς δημόσια», υποστηρίζεται πως επισήμανε ο Ζαγοράκης.
Από την πλευρά του ο Οντέι Αλ Σαμαρί ανέφερε: «Θα έρθω το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα», ο οποίος δήλωσε άγνοια για τα όσα διαδραματίζονται εσχάτως.

Γεωργιάδης: «Με θέλει η ΑΕΚ»

Τιμάει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ τον Γιώργο Γεωργιάδη. Ο διεθνής Έλληνας παίκτης του Πανσερραϊκού αναφέρθηκε στη φημολογία των τελευταίων ημερών, σχετικά με το που θα συνεχίσει την καριέρα του, ενώ μίλησε για τους προσωπικούς του στόχους και την πορεία της ομάδας του. Ο Γεωργιάδης μίλησε στην αθλητική εφημερία «Φως». Αναλυτικά η συνέντευξή του:
Διαβάζω κάτι δημοσιεύματα και την «ομάδα της καρδιάς σου» και κάτι τέτοια. Να σου δώσω μια συμβουλή; Αυτά με τις ομάδες της καρδιάς μπορεί να σε χαντακώσουν. «Τίποτα, εγώ δεν υποστηρίζω καμία ομάδα! Είμαι 6 χρόνια στις Σέρρες, δεν έχω ομάδα της καρδιάς που να με κάνει να προτιμάω ή όχι μεταγραφή, διαφωνώ κάθετα με αυτά. Είμαι επαγγελματίας».
Αληθεύει ότι σε πλησίασε η ΑΕΚ; «Δεν θα ήθελα να μιλήσω».
Μόνο αυτό πες μου. «Μου μεταφέρθηκε προσωπικά το θερμό ενδιαφέρον της ΑΕΚ και μάλιστα του προπονητή της, κάτι που με τιμάει. Είναι σημαντικό να σε θέλει  ο προπονητής μιας μεγάλης ομάδας και να σε θέλει για πρώτη επιλογή».
Σίγουρα. Όμως αν πας σε ένα καράβι που βουλιάζει, όσο καλός και αν είσαι, θα σε πάρει το καράβι στον βυθό μαζί του.Επίσης, στον Ολυμπιακό, πλέον, δίνονται ευκαιρίες σε «ελληνόπουλα», βλέπεις ότι παίζουν ο Ποτουρίδης και ο Φετφατζίδης που είναι πολύ μικροί. Είδες και ο Τοροσίδης με τον Αβραάμ, ήρθαν νέοι στον Ολυμπιακό και τι εξέλιξη πήραν. Η καλύτερη θέση σου; «Δεξί χαφ. Στον Πανσερραϊκό, όμως, παίζω πιο πολύ αριστερά λόγω επιλογής του προπονητή μου, επειδή έχουμε δεξιά τον Μπέλιτς. Μου αρέσει και αριστερά το ίδιο».
Έχεις και τα δύο πόδια; «Ναι, Βέβαια είμαι δεξιοπόδαρος. Αλλά δεν έχω πρόβλημα να σεντράρω και να σουτάρω με το αριστερό».
Το ότι έχεις και τα δύο πόδια το δούλεψες ή το είχες από μικρός; «Το είχα από μικρός».
Οι θέσεις που μπορείς να παίξεις; Οι θέσεις που έχεις παίξει; «Και τις πέντε θέσεις μπροστά τις έχω παίξει! Όμως μία θέση από αυτές μου ταιριάζει».
Για πες μου. «Έχω παίξει δεξιά, έχω παίξει αριστερά, έχω παίξει στον άξονα στο κέντρο, έχω παίξει πίσω από τον φορ, έχω παίξει και φορ. Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι να παίζω μόνος μου στην κορυφή, ως φορ. Δεν είμαι σέντερ φορ».
Θεωρείς πιο καλή σου θέση δεξί χαφ; «Ναι, επειδή είναι πιο καλό το δεξί μου πόδι».
Που πιστεύεις ότι χρειάζεσαι δουλειά περισσότερο; «-Στον τομέα της δύναμης».
Μου το είπε ο Αλέφαντος, ότι αν βάλεις τρία κιλά, μυϊκά θα είσαι σούπερ. «Θέλω επίσης να βελτιωθώ και άλλο στο τελείωμα των φάσεων».
Και για ποια στοιχεία σου νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση; «Στο ένας εναντίον ενός με την μπάλα στα πόδια. Και στην ταχύτητά μου και την αντοχή μου».
Πως εξηγείς την αλματώδη άνοδό σου φέτος; «Πήρα περισσότερες ευκαιρίες σε σχέση με πρόπερσι στη Σούπερ Λίγκα. Τότε πιστεύω ότι είχα αδικηθεί. Με την κλήση μου στην Εθνική ανδρών από τον κύριο Σάντος άλλαξαν τα πάντα. Και στο πώς με έβλεπαν στις Σέρρες, στο πως με αντιμετώπιζε ο προπονητής και στην ψυχολογία μου, στην αυτοπεποίθηση. Μετά την κλήση στην Εθνική άλλαξαν τα πάντα».
Το πρωτάθλημα πως το βλέπεις; Στην κορυφή και στην «ουρά»; «Για την κορυφή πιστεύω ότι είναι νωρίς ακόμα, το πρωτάθλημα έχει δρόμο. Ο Ολυμπιακός βέβαια έχει σοβαρό προβάδισμα, όχι μόνο επειδή είναι 5 βαθμούς μπροστά, αλλά επειδή δείχνει πιο σταθερός από τον Παναθηναϊκό, πείθει περισσότερο. Για την «ουρά» πιστεύω ότι δεν έχει κριθεί τίποτα. Ακόμα και η Λάρισα έχει πιθανότητες. Φέτος με 2 σερί νίκες ανεβαίνεις 4 θέσεις στη βαθμολογία. Είναι κοντά όλες οι ομάδες. Και εμείς θα το παλέψουμε. Παρ ' ότι έχουμε δύσκολο ματς με τον Ολυμπιακό τώρα, έπειτα έχουμε θεωρητικά πιο εύκολα ματς. Περάσαμε τα δύσκολα».

Μάχες σε Ρόδο και Κέρκυρα!

Γνωστοί οι κάτοχοι των τελευταίων δύο εισιτηρίων για τη φάση των «8» του Κυπέλλου ΟΠΑΠ θα γίνουν σήμερα, μετά τη διεξαγωγή των επαναληπτικών αγώνων που τα πρώτα παιχνίδια είχαν λήξει ισόπαλα.

Στις 15.00 ο Διαγόρας υποδέχεται στη Ρόδο τον Εθνικό Αστέρα και στις 17.30 η Κέρκυρα τον Ηρακλή.

Διαγόρας – Εθνικός Αστέρας (15.00)
Στη Ρόδο ο Διαγόρας υποδέχεται τον Εθνικό Αστέρα για ένα εισιτήριο για τη φάση των «8» του Κυπέλλου ΟΠΑΠ, αλλά και τον νικητή να έχει την ευκαιρία να καυχιέται ότι είναι η μοναδική ομάδα της Football League που συνεχίζει στο θεσμό.

Η αναμέτρηση να παρεμβάλλεται σε μια σειρά με δύσκολους αγώνες που έχουν και οι δύο ομάδες στο πρωτάθλημα, και χθες προέκυψαν προβλήματα της… τελευταίας στιγμής.

Στον Διαγόρα ο Πέτρος Καμινιώτης ζήτησε να αποχωρήσει από την ομάδα, και πλέον οι διοικούντες περιμένουν να επικοινωνήσουν με τον Ατρόμητο. Την ίδια στιγμή, στον Εθνικό Αστέρα έμεινε εκτός αποστολής ο Μιχάλης Κριπιντίρης κάτι που ίσως να αποτελεί προάγγελο αποχώρησης του παίκτη από την ομάδα. Εκτός αποστολής είναι και οι Γκούτμαν, Καμινιώτης, Ρέγες.

Κέρκυρα – Ηρακλής (17.30)
Να εκμεταλλευθεί την έδρα της θέλει η Κέρκυρα στο σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου ΟΠΑΠ με τον Ηρακλή και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι «Φαιάκες» αναμένεται να παραταχθούν με κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα παιχνίδια πρωταθλήματος, καθώς στον πάγκο θα μείνουν οι Μίχος, Τσίγκας και Κοντοδήμος. Εκτός αποστολής έμεινε ο Βενέτης.

Η πιθανή 11άδα: Κωνσταντόπουλος, Γκουστάβο, Δ. Ιωάννου, Μαϊστόροβιτς, Επστάιν,, Μακρής, Χαμπλ, Στολτίδης, Καλαντζής, Ηλ. Ιωάννου, Γιάντσης.

Στον Ηρακλή θέλουν πάρα πολύ την πρόκριση, κάτι που φαίνεται από την πρόθεση που υπάρχει από τον Μαρίνο Ουζουνίδη να παρατάξει όσο το δυνατόν την καλύτερη 11άδα. Ο Σίσιτς θα μείνει στον πάγκο και ο Σολτάνι θα παίξει βασικός είτε στον άξονα είτε στο αριστερό άκρο.

Οι υπόλοιπες θέσεις: Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Λίμα, Χοσέμι, Κατσικάς, Ντάνι, Παπαστεριανός,, Μάρα, Ιάκομπ.

Στη Βοστόνη ο Ντομί

Συμβόλαιο συνεργασίας με τους Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον υπέγραψε ο Ντιντιέ Ντομί, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός σύλλογος. Ο 32χρονος αμυντικός, ο οποίος δεν είχε παίξει σε καμία ομάδα από πέρυσι, όταν και λύθηκε η συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, έπεισε τον προπονητή, Στιβ Νίκολ στα δοκιμαστικά που έκανε με τον σύλλογο της Βοστόνης και κέρδισε μία θέση στο ρόστερ του.

«Είναι ένας επαγγελματίας με πολύ μεγάλη εμπειρία από την Ευρώπη. Είναι ένα βετεράνος των γηπέδων και περιμένουμε πως θα προσφέρει πολλά στην ομάδα μας, οδηγώντας την στο πρωτάθλημα» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης του Γάλλου μπακ, ο αντιπρόεδρος των Ρεβολούσιον, Μάικλ Μπερνς.

«Μη με ρωτάτε, δεν είναι στο χέρι μου»

Η νίκη της Γουέστ Χαμ επί της Μπέρμιγχαμ για το πρώτο από τους δύο ημιτελικούς στο Carling Cup, έφερε ξανά τα χαμόγελα στα χείλη του Αβραάμ Γκραντ, ο οποίος τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω των υποτονικών εμφανίσεων της ομάδας, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος.

«Μην ανησυχείτε για εμένα, θα είμαι καλά», ήταν τα λόγια του τεχνικού των «σφυριών», ο οποίος όταν ρωτήθηκε για την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας απάντησε,

«Γιατί με ρωτάτε για κάτι που δεν είναι στο χέρι μου; Με ρωτάτε αν θα μείνω ή όχι, μη με ρωτάτε κάτι τέτοιο. Μιλήστε μου για τις επιλογές μου όσον αφορά τους παίκτες, αυτή είναι η ευθύνη μου. Αν δεν θέλω να είμαι εδώ, θα πάω στην διοίκηση και θα τους το πω, αν δεν με θέλουν δεν είναι δική μου απόφαση», τόνισε ο Γκραντ, ο οποίος συμπλήρωσε, πως οι φήμες πια έχουν γίνει μέρος της ζωής του,

«Ζω με τις φήμες από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην ομάδα».

Τροχαίο ο Κουτζαβασίλης, αλλά κανένα πρόβλημα!

Πριν από λίγο είχε τροχαίο ατύχημα ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Κουτζαβασίλης, ο οποίος τράκαρε με το αυτοκίνητό του πηγαίνοντας για την προπόνηση στη Σουρωτή.
Πέρα από τις υλικέςε ζημιές, ο γκολκίπερ του «δικεφάλου» ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα. Εκεί βρέθηκαν όλοι οι παίκτες που ακολουθούσαν την ίδια διαδρομή για την προπόνηση καθώς και οι υπεύθυνοι της ομάδας.

Κουμορτζί: «Μου κόβουν τα πόδια»

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Μπερνάρ Κουμορτζί έχει «παγώσει», όμως ο Γκανέζος άσος του Πανιωνίου δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη και πιέζει προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Όταν ενημερώθηκε ότι το θέμα της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό «κολλάει», κυριολεκτικά παρακαλούσε να ενεργοποιηθεί η συμφωνία, σε επικοινωνία που είχε με στελέχη της ΠΑΕ, ενώ ανάλογο μήνυμα έστειλε και στους ανθρώπους του Πανιωνίου.

«Μη μου στερείτε τη δυνατότητα να παίξω σε μια πιο μεγάλη ομάδα από τον Πανιώνιο. Είναι όνειρο για μένα να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, με τι όρεξη και τι κίνητρο θα συνεχίσω να παίζω στην ομάδα μου; Μου κόβεται τα πόδια», ήταν τα λόγια του 25χρονου μέσου.

«Αν έρθω στον Ολυμπιακό θα είναι όλοι ευχαριστημένοι αφού και η ομάδα μου θα πάρει χρήματα για να ενισχυθεί. Αφήστε με να μιλήσω εγώ με τους οπαδούς του Πανιωνίου και να τους εξηγήσω τους λόγους που θέλω να γίνει αυτή η μεταγραφή», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σε τέσσερις μήνες επιστρέφει ο Ιγκουαΐν

Επιτυχής ήταν η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο Σικάγο ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, προκειμένου να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη μέση. Ο Αργεντινός μέσος, που είναι εκτός μάχης από τις αρχές Δεκεμβρίου, θα χρειαστεί να μείνει άλλους τέσσερις μήνες εκτός δράσης, πράγμα που σημαίνει πως θα επανέλθει στη δράση στα τέλη της σεζόν.

«Η εγχείρηση πήγε πολύ καλά. Η περίοδος ανάρρωσης είναι τέσσερις μήνες, αλλά για να επανέλθει κάποιος 100% χρειάζεται περίπου ένας χρόνος. Ο Ιγκουαΐν θα παραμείνει για παρακολούθηση για μία εβδομάδα, θα μπορεί να περπατήσει αμέσως και θα αρχίσει τρέξιμο σε 2-3 εβδομάδες. Σε δύο μήνες θα μπορεί να αρχίσει προπονήσεις, αλλά όχι και να αγωνιστεί πριν περάσουν τέσσερις μήνες», δήλωσε ο δόκτωρ Ρίτσαρντ Φέσλερ, που χειρούργησε τον 23χρονο άσο.

Πλέον μοναδικός διαθέσιμος σέντερ φορ στις τάξεις της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Καρίμ Μπενζεμά, την ώρα που ο Ζοσέ Μουρίνιο έδωσε ελάχιστες πιθανότητες να αποκτηθεί άλλος επιθετικός στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Φωτο ημερας

Το «κουνελάκι» του Playboy, Τζέιμι Έντμοντσον

Ούτε φράγκο για Χαβίτο

Στον  Άρη θα μπορούσαν αν το έπαιζαν λίγο πιο έξυπνα με τον Χαβίτο να τον παραχωρούσαν από τώρα στον Ολυμπιακό και να έβγαζαν κανένα φράγκο.Τώρα, μετά τον πόλεμο που ξέσπασε χθες ανάμεσα στον Κόντη και τη διοίκηση του Ολυμπιακού, δεν υπάρχει καμία ελπίδα.

Πλέον, ο Χαβίτο οδεύει για τον Πειραιά από το καλοκαίρι και ο Άρης θα χάσει ίσως τον καλύτερο του παίκτη τσάμπα  Πηγη sportdog.gr