Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Tο business plan των Αράβων

Πρόεδρο τον Ζαγοράκη χωρίς μετοχές, κατασκευή νέου γηπέδου 50.000 θέσεων εκτός Τούμπας, μεταγραφές, πρόσληψη νέου προπονητή, ίδρυση ραδιοφωνικού σταθμού και μουσείου, περιέχει το business plan των Αράβων που στάλθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.To businness plan αρουσιάζει η εφημερίδα Μακεδονία:

«Κατασκευή νέου γηπέδου, μεταγραφές, πρόσληψη νέου προπονητή, το μέλλον του Μάκη Χάβου, ίδρυση μουσείου, λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού, αλλά και η παρουσία του Θόδωρου Ζαγοράκη στην ΠΑΕ, είναι τα πιο επίμαχα σημεία που περιλαμβάνει το business plan του αραβικού ομίλου της “CrystRegal” για τον ΠΑΟΚ με ορίζοντα διετίας (2011-2013). Οι 12 δακτυλογραφημένες σελίδες, με αδρές περιγραφές, φωτογραφίες και μακέτες, βρίσκονται ήδη στα χέρια της ΠΑΕ και η “Μ” αποκαλύπτει σήμερα το περιεχόμενό τους, που θα συζητηθεί.
Ο τίτλος που φέρει ο φάκελος, όπως έφτασε στη Θεσσαλονίκη, όλα γραμμένα στα αγγλικά, είναι ενδεικτικός: “P.A.O.K F.C Athletic Football Club, P.A.O.K P.A.E, Business Plan 2011-2013”, ημερομηνία: Ιανουάριος 2013, και αποδεικνύει ότι οι Άραβες που θέλουν να αγοράσουν τον ΠΑΟΚ κάνουν ένα ακόμη βήμα…

Νέος προπονητής και μεταγραφές
Το πρώτο κεφάλαιο περιλαμβάνει την ανάγκη μεταγραφών για την ενίσχυση της ομάδας. Εκεί αναφέρεται ότι θα αποκτηθούν ποδοσφαιριστές ικανοί να υλοποιήσουν τα σχέδια για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου, χωρίς πάντως να γίνεται νύξη σε μεταγραφικό μπάτζετ και ποσά.
Ακολουθεί η πρόσληψη νέου προπονητή, που όπως φαίνεται απασχολεί σοβαρά τους Άραβες, γιατί υπάρχει πρόβλεψη για συνεργασία με μεγάλο όνομα. Σε αυτή την περίπτωση τίθεται αυτόματα το ερώτημα τι θα γίνει με τον Μάκη Χάβο. Όπως αναφέρεται, ο κ. Χάβος θα παραμείνει στο τεχνικό τιμ.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο θέμα του νέου γηπέδου, που δεν θα κατασκευαστεί στην Τούμπα, αλλά θα έχει μεγάλη χωρητικότητα (μιλάνε για 50.000 θέσεις), θα προσφέρει εύκολη πρόσβαση στους φιλάθλους και δεν θα... εμπλέκεται με τον ΑΣ ΠΑΟΚ
 
Οι Άραβες θέλουν ένα ιδιόκτητο γήπεδο με δικά τους κεφάλαια. Σύμφωνα με πληροφορίες, κοιτάζουν χώρο στη δυτική Θεσσαλονίκη, κοντά στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.


Πρόεδρος ο Ζαγοράκης
Η επιθυμία τους να παραμείνει ο Θόδωρος Ζαγοράκης στην ΠΑΕ περιγράφεται ξεκάθαρα, σε έναν ρόλο προέδρου, που δεν θα διαθέτει όμως μετοχές! Η αναφορά προδίδει τον σεβασμό και την εκτίμηση με την οποία τον περιβάλλουν.

Σε άλλο σημείο τo business plan περιγράφει την ίδρυση μουσείου του ΠΑΟΚ, για να κρατιέται ζωντανή η ιστορία του συλλόγου, ενώ είναι αξιοπρόσεκτη η αναφορά στη λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους.

Τέλος γίνεται περιγραφή της εμπορικής αξιοποίησης του εμπορικού σήματος τουΠΑΟΚ με την περαιτέρω ανάπτυξη της μπουτίκ.

Το έγγραφο έχει την υπογραφή του Οντέι Αλ Σαμαρί, εκπροσώπου του αραβικού ομίλου, προσωπικού φίλου του Θόδωρου Ζαγοράκη. Όπως υποστηρίζουν οι Άραβες, ο κ. Οντέι πιέζεται από την καταληκτική ημερομηνία (η προθεσμία λήγει στις 20 του μήνα) και θα βρίσκεται μέχρι αύριο στη Θεσσαλονίκη για να δρομολογήσει την πολυαναμενόμενη συνέντευξη τύπου. Εκεί θα ξεκαθαρίσει «αν ο όμιλος που εκπροσωπεί θα αγοράσει τελικά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή όχι».

Τα πρώτα εκατομμύρια
Οι Άραβες, αν τελικά προχωρήσουν στην επένδυση, δεν θα μείνουν μόνο στην αγορά του 51% των μετοχών της ΠΑΕ με 6,7 εκατομμύρια ευρώ, αλλά θα προχωρήσουν στην απόκτηση του 67%. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που εξετάζουν είναι πώς θα διασφαλίσουν τα εκατομμύρια που θα βάλουν στο ταμείο μέχρι να αποκτήσουν και τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: