Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Διακοπή των αγώνων ζητάει ο Μπιτσαξής

Μέτρα έστω και ετεροχρονισμένα αποφάσισε να πάρει ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, για τη βία κατά των αθλητών, φαινόμενο που παρατηρείται ολοένα και συχνότερα στα γήπεδα της χώρας μας.
Την αυτόματη διακοπή ενός αγώνα σε περίπτωση εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και την αυστηροποίηση του κανονισμού της ΕΠΟ, όσον αφορά στις κροτίδες που περνούν κάποιοι σε γήπεδα, έθεσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, κατά τη σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΕΠΟ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος Σοφοκλής Πιλάβιος. Ο κ.Μπιτσαξής επισήμανε ότι και τα δύο αυτά ζητήματα είναι σημαντικά στην προσπάθεια για τη δραστική αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού επισήμανε ότι η Πολιτεία είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης της Γ' και Δ' Εθνικής κατηγορίας, σε αυτή την οικονομική συγκυρία, ενώ υπογράμμισε πως θα είναι σύμμαχος της ΕΠΟ, η οποία είναι και η αρμόδια να λάβει την σχετική απόφαση, όπως τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνάντηση. «Είναι αδύνατον να επιβιώσουν πρωταθλήματα με την παρουσία 180 κρατικοδίαιτων ομάδων», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπιτσαξής. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε, μεταξύ άλλων και το θέμα της επιχορήγησης των ερασιτεχνικών ομάδων.
  Όσον αφορά στο μεγάλο ντέρμπι του μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, ο κ.Μπιτσαξής τόνισε πως η Πολιτεία έχει κάνει από την πλευρά της ό,τι είναι εφικτό για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι φίλαθλοι των γηπεδούχων θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: