Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ταραλίδης: «Θα προσθέσει μεγάλη ποιότητα ο Καστίγιο»

Ο Γιάννης Ταραλίδης μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» για τον κολλητό του φίλο Νέρι Καστίγιο και την πιθανή μεταγραφή του στον Άρη. «Διατηρούμε πολύ καλή σχέση με το Νέρι. Για μένα δεν είναι απλά φίλος. Είναι αδελφός. Μίλησα και σήμερα το πρωί μαζί του και μου είπε κάποιες λεπτομέρειες. Γνώριζα εδώ και αρκετό καιρό ότι μιλάει με τον Άρη. Ήθελε πολύ να επιστρέψει στην Ελλάδα. Για μένα είναι μεγάλό ερωτηματικό ότι δεν μπόρεσε αυτός ο παίκτης να παίξει ποδόσφαιρο στο υψηλό επίπεδο που του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί. Ίσως τελικά μόνο στην Ελλάδα έχει την έμπνευση που χρειάζεται για να παίζει μεγάλη μπάλα. Όμως για κάθε ελληνική ομάδα ο Καστίγιο είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι παικταράς και σε αυτό δεν χωράει κουβέντα».
Για τον χαρακτήρα του Ουρουγουανού, ο Ταραλίδης ανέφερε: «Για μένα που τον ζούσα καθημερινά, θεωρώ ότι είναι λίγο παρεξηγημένος. Σίγουρα πολλές φορές στο γήπεδο έβγαζε έναν εαυτό που εκνεύριζε ακόμη και εμένα! Ίσως τότε είχε ήταν σε πιο νεαρή ηλικία, είχε τις πλάτες του Τζιοβάνι και του Ριβάλντο και έβγαζε μία ποδοσφαιρική αλητεία που λέμε. Όμως εκτός γηπέδου είναι εντελώς διαφορετικός. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί. Είναι ένα παιδί πραγματικά. Είναι ωραίος τύπος για παρέα».
Για το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει τον Άρη, τόνισε: «Επειδή παρακολουθώ τον Άρη και μου αρέσει γενικότερα σαν ομάδα, γιατί προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι ο Νέρι θα προσθέσει μεγάλη ποιότητα. Δεν ξέρω αν τελικά γίνει οριστικά η μεταγραφή, όμως αν τελικά τον αποκτήσει ο Άρης θα έχει κάνει μία εξαιρετική κίνηση. Δεν είναι παίκτης που μπορεί κανείς να βρει εύκολα στο ελληνικό πρωτάθλημα».
Για τον Λεβαδειακό, ο Ταραλίδης είπε: «Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά το πρωτάθλημα. Πέσαμε κατηγορία και νομίζαμε ότι μόνο με το όνομα θα ξαναβγούμε. Ευτυχώς ήρθαν νωρίς κάποιες δυνατές σφαλιάρες και σοβαρευτήκαμε. Βρήκαμε τον ρυθμό μας και τώρα νομίζω ότι δύσκολα μπορεί να μας σταματήσει μία ομάδα. Υπάρχουν καλολί παίκτες, όμως το πρωτάθλημα σε αυτή την κατηγορία είναι πιο δύσκολο και πιο δυνατό. Ακόμη και να θέλεις, δεν μπορείς να παίξεις καλό ποδόσφαιρο. Πιστεύω πάντως ότι θα τα καταφέρουμε».
Για τις συζητήσεις που είχε κατά καιρούς με ΠΑΟΚ και Ηρακλή τόνισε: «Πραγματικά είμαι από την Μακεδονία και ενώ ήθελα να παίξω πολύ στην Θεσσαλονίκη, πάντοτε κάτι γινόταν και δεν προχωρούσαν τα θέματα. Πριν μερικά χρόνια είχα μιλήσει με τον Θοδωρή Ζαγοράκη για να έρθω στον ΠΑΟΚ όμως είχα καταλήξει στον ΟΦΗ, διότι ο ΠΑΟΚ τότε δεν είχε καμία σχέση με το πώς είναι σήμερα τα πράγματα. Επίσης πέρυσι μιλούσαμε αρκετά με τον κ. Ρέμο για τον Ηρακλή. Ήξερα την δύσκολη οικονομική κατάσταση και τελικά παρά τις συζητήσεις δεν είχαμε καταλήξει σε συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: