Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Φορτσάρει η ΑΕΛ!!

Μετά από δύο αγωνιστικές, όπου αγνοούσε την νίκη, η ΑΕΛ πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Ηρακλή Ψαχνών (1-0) και μπήκε εκ νέου στο κόλπο της ανόδου στην Σούπερ Λίγκα.

Φορτσάρει η ΑΕΛ
Άγαλμα στον… Αλεξάντροβιτς. Ο άσος της ΑΕΛ ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι των «βυσσινί» καθοριστικός, αφού με δικό του τέρμα επικράτησαν 1-0 του Ηρακλή Ψαχνών.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο «AEL FC Arena» ήρθε στο 40’ με πολύ ωραίο σουτ του Πολωνού. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πρόβλημα να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, από την στιγμή που αγωνίζονταν με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 32’ και την αποβολή του Ντελέκου.

Έτσι, οι σημερινοί νικητές ανέβηκαν στην έκτη θέση και συνεχίζουν το κυνήγι της ανόδου –είτε απευθείας, είτε μέσω πλέι οφ-, ενώ από την άλλη η ομάδα της Εύβοιας έχασε ξανά έδαφος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λάρισα (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Παγώνης, Καρακώστας, Γιώτας, Νεμπεγλέρας, Πόνσε (75' Τσιάρας), Αλεξάντροβιτς (84' Δεινόπαπας), Τ. Κρητικός, Μπλέντι, Σ. Κρητικός.

Ηρακλής Ψαχνών (Νίκος Παντέλης): Τόλιος, Ζουλιώτης, Πλάτανος, Ρεπετσάς, Λαμπρόπουλος, Ντελέκος, Μπακομήτρος, Γέσιτς, Βανγκελί (69' Πούλγκα), Μπαράνγκος (38' Μήτσης), Χαϊκάλης (81' Σεοταχούλ).

Η (33η) αγωνιστική:
Τετάρτη (10/4):

Δόξα Δράμας- Καλλονή 1-0
(76' Κάπελ σουτ)

Εθνικός Γαζώρου- Παναιτωλικός 0-0

Καλλιθέα- Εργοτέλης 2-1
(37' πεν Ντακόλ, 66' Φαγιέ - 65' Χάντι)

Καβάλα- Ηρακλής 0-0
Νίκη Βόλου- Αναγέννηση Επανομής 4-1
(19' Παππάς, 63' Τάντιτς, 75' Φλίγκος, 90' πεν Πορτουλίδης - 39' Τζανδάρης)

Παναχαϊκή- Ολυμπιακός Βόλου 1-1
(86' Πέρειρα - 28' Πινδώνης)

Θρασύβουλος- Αναγέννηση Γιαννιτσών 4-1
(7' Πλαβούκος, 21' Πάνος, 50' Σκόνδρας, 78' Σταυροθανασόπουλος - 42' Ζαγοριανός)

Βύζας Μεγάρων- Πιερικός 1-1
(65' Αρναρέλης - 8' Μανίκας)

Φωκικός- Απόλλων Σμύρνης 1-2
(12' Γουόρντεν- 19' πεν Κατσίκης, 38' Μανιάς)

Λάρισα- Ηρακλής Ψαχνών 1-0
(40' Αλεξάντροβιτς)

Ρεπό: Πανσερραϊκός

Η επόμενη (34η) αγωνιστική:

Εθνικός Γαζώρου- Δόξα Δράμας
Καλλονή- Καβάλα
Παναιτωλικός- Παναχαϊκή
Ηρακλής- Βύζας Μεγάρων
Ολυμπιακός Βόλου- Θρασύβουλος
Πιερικός- Φωκικός
Αναγέννηση Γιαννιτσών- Νίκη Βόλου
Απόλλων Σμύρνης- Λάρισα
Ηρακλής Ψαχνών- Καλλιθέα
Εργοτέλης- Πανσερραϊκός
Ρεπό: Αναγέννηση Επανομήςπηγή: sport-fm.gr

Φονικό όπλο Νο… 14!!

Με τον Μιχάλη Μανιά να σημειώνει το νικητήριο γκολ της ομάδας του ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε εκτός έδρας με σκορ 2-1 του Φωκικού αυξάνοντας, έτσι, τη διαφορά από τους διώκτες του.

Φονικό όπλο Νο… 14
Σε… φονικό όπλο του Απόλλων Σμύρνης έχει αναδειχτεί φέτος ο Μιχάλης Μανιάς.

Ο νεαρός επιθετικός πέτυχε το 14ο τέρμα του για φέτος με τη φανέλα της «ελαφράς ταξιαρχίας» κόντρα στον Φωκικό χαρίζοντας, έτσι, τη νίκη στην ομάδα του στο πλαίσιο της 33ης της Football League.

Ωστόσο, αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι ήταν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι με τον Γουόρντεν στο 12’ πήραν «κεφάλι» στο σκορ. Αυτό δεν επηρέασε τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα που με τον Κατσίκη από το σημείο του πέναλτι στα 19’ έφεραν το ματς στα ίσα.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 38’ ο Μιχάλης Μανιάς με όμορφο σουτ, το οποίο δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Γεωργίου. Το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με αποτέλεσμα το σύνολο του Αλέκου Βοσνιάδη να πάρει ένα σπουδαίο «διπλό».

Έτσι, μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Απόλλων Σμύρνης έφτασε τους 61 βαθμούς, δηλαδή πέντε παραπάνω από τον δεύτερο Ολυμπιακό Βόλου και επτά από τη Νίκη Βόλου και τον Εργοτέλη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φωκικός (Πέτρος Δημητρίου): Γεωργίου, Μαρτίνος (65' Λουκίνας), Παπαζούδης (46' λ.τ Αργυρός), Λίτσος, Κωστόπουλος, Νάστος, Σκαρίμπας, Θέος (37' Αλμπέρτο), Καραπέτσας, Γκομές, Γουόρντεν.

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Γουμάγιας, Κιάσσος, Διαμάντης, Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Ρόβας (71' Λεοντίου), Καμαρά, Τσεμπερίδης (35' Καραμαλίκης), Κατσίκης Τσιλιγκίρης (87' Κύργιας), Μανιάς. πηγή: sport-fm.gr

Στον πάγκο ο Μέσι!!

Στον πάγκο αποφασίστηκε να μείνει ο Λιονέλ Μέσι στο ματς της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν, αφού δεν είναι ακόμη έτοιμος 100%.

Στον πάγκο ο Μέσι!
Όπως αναμενόταν, ο Τίτο Βιλανόβα δεν θέλησε να πάρει μεγάλο ρίσκο, γι’ αυτό άφησε στον πάγκο τον Λιονέλ Μέσι για τον επαναληπτικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Καμπ Νου».

Από την άλλη, φανέλα βασικού παίρνει ο Αντριάνο, ο οποίος –λογικά- θα αγωνίζεται στα χαφ, με τον Μπουσκέτς να μετατοπίζεται στο κέντρο της άμυνας, λόγω και την απουσιών των Πουγιόλ και Μασεράνο.

Αναλυτικά, το 4-3-3 των «μπλαουγκράνα» διαμορφώνεται ως εξής: Τερματοφύλακας ο Βαλντές, αριστερό μπακ ο Ζόρντι Άλμπα, δεξί ο Άλβες, με στόπερ τους Πικέ και Μπουσκέτς. Η τριάδα στο κέντρο θα αποτελείται από τους Ινιέστα, Τσάβι και Αντριάνο, ενώ στην επίθεση θα είναι οι Πέδρο, Φάμπρεγας και Βίγια!
πηγή: sport-fm.gr

Διάψευση ΠΑΕ ΠΑΟΚ για Ανελκά και Κόσμι!!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε επίσημη θέση στην φημολογία που αναπτύχθηκε για τον Κόσμι και τον Ανελκά. "Σεβόμαστε τον ποδοσφαιριστή Nicolas Anelka και τον προπονητή Serse Cosmi, ωστόσο οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπήρξε και δεν υπάρχει κανείς τους στα πλάνα της ομάδας. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα πληροφορηθούν όταν θα έρθει η ώρα τις μεταγραφικές κινήσεις από εμάς κι όχι από ατζέντηδες (η) και όσους χρησιμοποιούν το όνομα του συλλόγου για να επιτύχουν τους δικούς τους σκοπούς" Ξεκάθαρη η θέση της ΠΑΕ αλλά και απαραιτήτως χρήσιμη αφού από εδώ και πέρα πολλά θα γράφονται καθημερινά!

Τζαβέλας: «Δεν πέφτει η ΑΕΚ»!

Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ από τον Τραϊανό Δέλλα σχολιάστηκε θετικότατα στους κύκλους των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας δεν έχει υπάρξει συμπαίκτης με τον Δέλλα και τους συνεργάτες του στην Εθνική, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να εκφράσει την άποψη ότι η πρόσληψή τους θ? αποδειχθεί αρκετή για να σωθεί η ΑΕΚ. Έτσι, έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook:

«Δέλλας-Ζήκος-Μπορμπόκης. Προσωπικότητες και εμπειρία! Δεν πέφτει η ΑΕΚ»! πηγή: metrosport.gr

Χειρουργήθηκε ο Γιαννίτσης, σε τέσσερις μήνες η επιστροφή του!!

Επιτυχημένη ήταν η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε σήμερα ο Μιχάλης Γιαννίτσης από τον γιατρό του Άρη, Βαγγέλη Πανταζή.

Σύμφωνα με τις ιατρικές εκτιμήσεις ο παίκτης των κίτρινων θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς σε τέσσερις μήνες. πηγή: metrosport.gr

Άρης, ο «πρωταθλητής» των αποβολών!!

Πρωτιά με... διαφορά για τους «κίτρινους» στη σχετική λίστα, μεταξύ όλων των ομάδων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις

«Γιατί δεν μας αφήνετε να παίξουμε» ήταν η φράση γεμάτη νόημα, οργή και αγανάκτηση, που εκστόμιζαν οι –στην πλειονότητα τους δακρυσμένοι- παίκτες του Άρη, λίγες μόνο στιγμές μετά την παντελώς άδικη αποβολή του Αγκάνθο από τον Στυλιάρα στο Περιστέρι. Ναι, ο Άρης δεν έχει και τις καλύτερες «σχέσεις» με την ελληνική διαιτησία. Αυτό είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, αποτελεί πλέον σχεδόν κοινή παραδοχή, ίσχυε άλλωστε ακόμη και σε χρονιές, που ήταν πολύ πιο ισχυρός αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. «Έλα μωρέ, μια ζωή αδικημένοι» μπορεί να πει κάποιος… Μόνιμη επωδός άλλωστε όλων αυτών που θεωρούν τον Άρη «συστημικό» και προεξοφλούσαν ότι οι «κίτρινοι» θα βοηθηθούν από τα «κέντρα αποφάσεων» για να μπορέσουν να παραμείνουν στην κατηγορία.

Είναι όμως κάποιες φορές, που «οι αριθμοί λένε όλη την αλήθεια». Εν προκειμένω για την αντιμετώπιση που έχουν φέτος, οι «κίτρινοι» από τη διαιτησία και κατά πόσο οι διαμαρτυρίες τους, έχουν… βάση. Το λοιπόν; Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά 13 (!) φορές έχουν δει φέτος οι «κίτρινοι» παίκτη τους να αποβάλλεται από τον διαιτητή, όπερ μεταφράζεται σε σχεδόν μία αποβολή ανά δύο παιχνίδια! Περιττό να αναφερθεί ότι ο Άρης είναι πρώτος με… διαφορά στη σχετική λίστα των αποβολών στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τους ΠΑΟΚ και Βέροια, να ακολουθούν.

Ίσως αυτό σε μερικούς, να μην λέει τίποτα. Το ότι όμως, ο Άρης είναι πρώτος στη σχετική λίστα, μεταξύ όλων (!) των ομάδων των πρωταθλημάτων που έχουν εκπροσώπηση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (53 χώρες-μέλη της UEFA για όσους δεν το γνωρίζουν), λέει πάρα πολλά. Οι «κίτρινοι» είναι με… διαφορά μάλιστα, μπροστά από ομάδες που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα, τα οποία παραδοσιακά θεωρούνται πιο «σκληρά» ή πιο «βρώμικα». Μπροστά από ομάδες, όπως η Αταλάντα από την Ιταλία, η Σεβίλλη και η Σαραγόσα από την Ισπανία, η Ουνιβερσιτατέα από τη Ρουμανία, που ακολουθούν με 11 αποβολές, αλλά και η παλιά γνώριμη του Άρη, η Γιαγκελόνια του Μπιάλιστοκ από την Πολωνία, που βρίσκεται παρακάτω στη σχετική λίστα, μετρώντας 10 κόκκινες κάρτες.

Όποιος εξακολουθεί να διατηρεί αμφιβολίες και δεν πείθεται εύκολα, αρκεί μια ματιά στην παρακάτω κάρτα, που «λέει την αλήθεια» σχετικά με τις ομάδες και τις αποβολές. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του αλλά το ερώτημα «μήπως τελικά ο Άρης έχει δίκιο να φωνάζει» εγείρεται πιο έντονα από ποτέ… Γιατί ακόμη και ορισμένες από τις αποβολές για τους «κίτρινους» να ήταν δίκαιες και στοιχειοθετημένες, το να βρίσκονται στην πρώτη θέση στη σχετική λίστα, σε ολόκληρη την Ευρώπη, ασφαλώς πρέπει να προβληματίσει…

ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΑ ΑΠΟΒΟΛΕΣ
ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ 13
ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΙΤΑΛΙΑ 11
ΣΕΒΙΛΛΗ ΙΣΠΑΝΙΑ 11
ΣΑΡΑΓΟΣΑ ΙΣΠΑΝΙΑ 11
ΟΥΝΙΒΕΡΣΙΤΑΤΕΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ 11
ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ ΠΟΛΩΝΙΑ 10
ΒΕΡΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 10
ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ 10
ΚΑΡΜΑΡΘΕΝ ΟΥΑΛΙΑ 9
ΜΟΝΣ ΒΕΛΓΙΟ 9
ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 9
ΠΕΣΚΑΡΑ ΙΤΑΛΙΑ 9
ΚΑΡΠΑΤΙ ΛΒΙΒ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 8
ΚΟΝΚΟΡΝΤΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ 8
ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ 8
ΑΛΚΜΑΑΡ ΟΛΛΑΝΔΙΑ 8
ΠΕΣΤΣΙ ΟΥΓΓΑΡΙΑ 8
ΚΟΡΤΡΑΪΚ ΒΕΛΓΙΟ 8
ΜΑΤΕΡΣΜΠΟΥΡΓΚ ΑΥΣΤΡΙΑ 8
ΒΑΚΕΡ ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ ΑΥΣΤΡΙΑ 8
ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ 8
ΕΣΠΑΝΙΟΛ ΙΣΠΑΝΙΑ 8
πηγή: metrosport.gr

Πιθανότητες 50-50 για τον Ψυχογιο!!

Μοιρασμένες πιθανότητες έχει ο Νίκος Ψυχογιός ώστε να προλάβει τον πολύ κρίσιμο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς ακόμ ακαι σήμερα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΠΑΕ Άρης:

"Οι τραυματίες Νίκος Ψυχογιός και Κώστας Κοτσαρίδης ακολούθησαν και σήμερα ατομικό πρόγραμμα. Πάντως, ο πρώτος θα δοκιμάσει αύριο να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα, ωστόσο οι πιθανότητες για να προλάβει να είναι έτοιμος στο ματς με την πελοποννησιακή ομάδα παραμένουν μοιρασμένες.

Από εκεί και μετά, ο Ανδρέας Ηρακλής αισθάνθηκε σήμερα εκ νέου ενοχλήσεις στον δικέφαλο και το επόμενο διήμερο θα ακολουθήσει συντηρητικό πρόγραμμα.

Αύριο (σ.σ. 10/04), τέλος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πάλι πρωινή προπόνηση στο Ν. Ρύσιο".

Γιαννακόπουλος: «Θα είναι μεγάλη επιτυχία αν έρθει ο Ανελκά»

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με τη φανέλα της Μπόλτον και είχε συμπαίκτη του τον Νικολά Ανελκά. Το ενδεχόμενο μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους φίλους του Δικεφάλου και ο Γιαννακόπουλος είναι ο κατάλληλος για να μιλήσει για τον μεγάλο Γάλλο ποδοσφαιριστή. Ο “Stelios” μίλησε για την κοινή τους παρουσία στη Μπόλτον αλλά σχολίασε επίσης και τα χθεσινά αποτελέσματα ου Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε όσα ανέφερε ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis»:


Για το ενδεχόμενο μεταγραφής του Ανελκά στον ΠΑΟΚ και αν θα ερχόταν ο Γάλλος στη Θεσσαλονίκη:

«Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι τεράστιος. Δεν ξέρω αν θα ερχόταν στον ΠΑΟΚ. Είναι ένα όνομα που αν έρθει θα είναι μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας. Είναι ένας αξιόλογος χαρακτήρας, φοβερό παιδί. Όσα είχαν ακουστεί στο παρελθόν για τον Ανελκά είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Είναι φανταστικός ποδοσφαιριστής και είναι τιμή μου που αγωνιστικά δίπλα του. Είναι επαγγελματίας και κάνει σκληρή προπόνηση γι αυτό διατηρείται σε υψηλό επίπεδο. Αν έρθει στην Ελλάδα θα προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ. Αν θέλεις να κάνεις την υπέρβαση πρέπει να πάρεις τέτοιους ποδοσφαιριστές».


Για το ποια είναι η φυσική του θέση:

«Είναι ελεύθερος επιθετικός, πίσω από το φορ, «στην τρύπα» που λέμε. Είναι ένας all around επιθετικός, μπορεί να παίξει οπουδήποτε».


Για το αν έχει να περιγράψει μια στιγμή που έζησε με τον Νικολά Ανελκά:

«Δε μπορώ να σας πω για εκτός γηπέδου στιγμές γιατί είναι προσωπικές, είχαμε περάσει πολλές πλάκες. Εντός γηπέδου όμως θυμάμαι ένα παιχνίδι με την Ντέρμπι Κάουντι που παίζαμε την κατηγορία. Είχα μπει αλλαγή στο 60΄ και είχα κάνει το νικητήριο γκολ και σωθήκαμε. Στους πανηγυρισμούς πάνω είχε γίνει κόλαση. Κάναμε καλή παρέα και είμαστε καλοί φίλοι».


Για τη χθεσινή ανατροπή της Ντόρτμουντ και αν θυμάται παλιότερα άλλη τέτοια ανατροπή:

«Εγώ θυμάμαι το παιχνίδι με τη Γιουβέντους που είχαμε φάει το γκολ από το σημερινό προπονητή της στο τέλος και μας στέρησε την πρόκριση. Είναι ωραίο να πετυχαίνεις ανατροπές, όχι όμως να τις δέχεσαι!»


Για το χθεσινό γκολ του Ντιντιέ Ντρογκμπά με τακουνάκι κόντρα στη Ρεάλ:

«Ήταν πραγματικά γκολάρα. Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο γιατί έχουν μπει κι άλλα όμορφα γκολ. Όσο περνάνε τα παιχνίδια θα μπαίνουν κι άλλα τέτοια γκολ».πηγή: metrosport.gr

Τουρσουνίδης: «Η αμφισβήτηση κάνει κακό στην ομάδα»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Τουρσουνίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μεταγραφής του Ανελκά στον δικέφαλο, την επιστροφή του Θόδωρου Ζαγοράκη, την αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Γιώργου Δώνη, αλλά και τη μάχη για την κατάκτηση του Κυπέλλου.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:


Για το ενδεχόμενο απόκτησης του Νικολά Ανελκά:

«Πολύ μεγάλο όνομα. Είναι ένας παίκτης μεγάλης εμβέλειας με τεράστια πορεία. Ευχής έργο να κατορθώσει ο κ. Σαββίδης να τον φέρει στην Τούμπα».


Για την επιστροφή του Θόδωρου Ζαγοράκη:

«Ο Θόδωρος είναι ένα παιδί ου έχει προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τον ΠΑΟΚ αφού αγωνίστηκε και διετέλεσε πρόεδρος. Θεωρώ πως είναι καλό να γυρίσει. Από κει και πέρα ο κ. Σαββίδης είναι που αποφασίζει, θέλει το καλό του ΠΑΟΚ και του έχουμε εμπιστοσύνη».


Για τον ΠΑΟΚ της νέας εποχής και τι του κάνει εντύπωση:

«Βλέπω μια σοβαρότητα που υπάρχει, ειδικά στο οικονομικό. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει τεράστια οικονομική εμβέλεια. Όσα έχει πει τα έχει κάνει πράξη, κάτι πρωτοφανές που είχαμε καιρό να δούμε. Έχει πει συγκεκριμένα πράγματα και πορεύεται σε αυτά. Έχει στελεχώσει την ομάδα με δικούς του ανθρώπους που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Και ο Ζήσης ο Βρύζας και όλα τα παιδιά όμως συμμετέχουν σε αυτό».


Για τη μάχη του Κυπέλλου:

«Είναι μεγάλη ευκαιρία. Θέλουμε όλοι να πάει ο ΠΑΟΚ στον τελικό. Έχουμε έναν καλό αντίπαλο να αντιμετωπίσουμε και δεν πρέπει να αισθανθούμε πως πήγαμε στον τελικό, η Τρίπολη έχει καλή ομάδα αλλά όλα εξαρτώνται από εμάς. Αν ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή μέρα δεν έχει κανένα αντίπαλο. Πιστεύω πως φέτος θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε στον τελικό».


Για την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Γιώργου Δώνη:

«Δεν είναι πρέπον να αμφισβητούμε το Δώνη. Είναι ένας προπονητής σε ομάδα με πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις, δεν πρέπει να του συμπεριφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο. Είναι στο τιμόνι του ΠΑΟΚ και η ομάδα είναι μέσα στους στόχους της. Είμαστε σε δύσκολη καμπή με το κύπελλο και τα πλέι οφ και η ομάδα πρέπει να είναι σε καλό επίπεδο ετοιμότητας, οπότε δε βοηθά την ομάδα η αμφισβήτηση».πηγή: metrosport.gr

11 σερί δοκάρια απο 18χρονη!!

Η 18χρονη Ίντι Κάουι η οποία είναι γραμμένη στο ρεκόρ γκίνες για τις δεξιότητές της για το ποδόσφαιρο καταφέρνει να πετύχει 11 συνεχόμενες φορές το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ίδιο ο Λιονέλ Μέσι έχει χαρακτηρίσει την Κάουι ως την κορυφάια στο είδος της.

Ακολουθεί το video με τα 11 συνεχόμενα δοκάρια.





πηγή: metrosport.gr

Θέλει Χουλκ στην Τσέλσι ο Μουρίνιο!!

Στην Αγγλία θεωρούν σίγουρη την επιστροφή του Μουρίνιο στην Τσέλσι και πλέον μιλάνε για τους μεταγραφικούς στόχους των «μπλε».

Η Daily Star αναφέρει πως ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ήδη συμφωνήσει με την Τσέλσι, την ώρα που έχει παραδώσει κιόλας στον Ρομάν Αμπράμοβιτς τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θέλει.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο Special One θα λαμβάνει το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ και στην πρώτη θέση της λίστας που παρέδωσε στον Ρώσο μεγιστάνα, βρίσκεται το όνομα του επιθετικού της Ζενίτ, Χουλκ.
 πηγή: metrosport.gr

Η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την OSHEE!

Συνεργασία με εταιρεία ισοτονικών ποτών ανακοίνωσε η ΚΑΕ Άρης πριν από λίγη ώρα στο επίσημο σάιτ της.

Η ανακοίνωση: «Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την εταιρία ισοτονικών ποτών OSHEE.

Η εταιρία OSHEE, με έδρα την Πολωνία, είναι μια από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες εταιρίες της Ευρώπης στην παραγωγή ισοτονικών ποτών με εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 20 χώρες. Η προηγμένη σύνθεση του ποτού με υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες συν 5 βιταμίνες (οι οποίες δεν εμπεριέχονται σε κανένα αντίστοιχο ισοτονικό ποτό), είναι η βασική αιτία της ραγδαίας ανάπτυξης της εταιρίας τα τελευταία χρόνια.

Τα ισοτονικά ποτά OSHEE απευθύνονται σε αθλητές και σε άτομα που έχουν δραστήριο τρόπο ζωής. Κατά τη διάρκεια έντονης σωματικής άσκησης, το σώμα χάνει νερό, καθώς και σημαντικές βιταμίνες, υδατάνθρακες, ηλεκτρολύτες, όπως το νάτριο και το κάλιο. Τα ισοτονικά ποτά OSHEE περιέχουν επαγγελματικά σχεδιασμένη φόρμουλα, που χάρη στους ηλεκτρολύτες, νάτριο και κάλιο και τις βιταμίνες Β3, Β5, Β6, Β7, Ε, προσφέρουν στο σώμα την βέλτιστη ενυδάτωση που αυξάνει την ενέργεια και το επίπεδο αντοχής.

Τα ισοτονικά ποτά OSHEE εισάγονται αποκλειστικά για την Ελλάδα και την Κύπρο από την EXTREME IMPORTS ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕΠΕ και διατίθενται στην αγορά μέσω του δικτύου πωλήσεων της εταιρίας αναψυκτικών και χυμών ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα www.oshee.eu & www.extremeimports.gr».

Μητρούδης: «Να τιμάται ο Γκάλης μέχρι να πεθάνουμε όλοι μας»

Την εποχή που ο Νίκος Γκάλης αγωνιζόταν στα παρκέ του Παλέ Ντε Σπορ, πρόεδρος του Άρη ήταν ο Θεόφιλος Μητρούδης. Ο άνθρωπος που επί προεδρίας του ο Άρης κατέκτησε τίτλους και δόξα αλλά πούλησε και το μεγάλο του αστέρι στον Παναθηναϊκό, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα του «Αθλητικού Metropolis» και μίλησε για το παιχνίδι προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, στο οποίο δε θα παρευρεθεί.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:


«Δε θα είμαι στο παιχνίδι προς τιμήν του Γκάλη, δεν με κάλεσαν επίσημα αλλά και να με καλούσαν έπρεπε να διαπιστώσω κάποια πράγματα πρώτα. Ανεπίσημα με κάλεσαν, αλλά από ένα τηλεφώνημα. Δεν καλείται έτσι ένας πρόεδρος. Θα έπρεπε να προσέχω τα λόγια μου πριν πάω.

Το παιχνίδι είναι προς τιμήν του Νίκου Γκάλη; Τα έσοδα που πάνε; Γιατί αν το παιχνίδι γίνεται προς τιμήν του Γκάλη και τα έσοδα πάνε κάπου, εγώ δεν έχω αντίρρηση. Αν όμως εξυπηρετούνται συμφέροντα, αυτό δε μου αρέσει. Θέλω να υπάρχει προστασία στο όνομα του Νίκου Γκάλη. Όταν υπάρχουν στη μέση σπόνσορες, συναλλαγές και διάφορα τέτοια πρέπει να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Οι αθλητές πρέπει να έρθουν αφιλοκερδώς και να πληρωθούν μόνο τα έξοδά τους. Μακάρι να τιμάται ο Γκάλης μέχρι να πεθάνουμε όλοι».πηγή: metrosport.gr

«Κίνδυνος υποβιβασμού για Άρη αν δικαιωθεί ο Σηφάκης»

Τους κινδύνους που κρύβει η υπόθεση «Σηφάκη» για τον Άρη επισήμανε ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Αργύρης Αργυριάδης.

«Κίνδυνος υποβιβασμού για Άρη αν δικαιωθεί ο Σηφάκης»

«Ο Άρης κινδυνεύει με υποβιβασμό αν δικαιωθεί ο Σηφάκης. Αν η απόφαση βγει σε 15 μέρες θα αφαιρεθούν βαθμοί στον Άρη και θα υποβιβαστεί. Η χθεσινή υπόθεση ήταν ένα βατερλό για τον Άρη. Δεν υπάρχει συνήθης τακτική για τις αποφάσεις των δικηγόρων. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα βγει η απόφαση», δήλωσε ο δικηγόρος της ΠΑΕ Άρης σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

«Αν λάβουμε σαφή εντολή του επιχειρηματικού σχεδίου εξυγίανσης θα την εκπροσωπήσουμε. Ο φάκελος είναι στα γραφεία της ΠΑΕ, έχει παραδοθεί στη διοίκηση Ψηφίδη και μετά στη διοίκηση Σκόρδα. Δεν είναι θέμα προσώπων. Είναι θέμα ουσίας και η ουσία είναι τι θα πούμε στο δικαστήριο. Συνεχίζουμε με το ίδιο σχέδιο ή αλλάζουμε;

Ζητήσαμε έγκριση ότι αποδέχεται η νέα διοίκηση το επιχειρηματικό σχέδιο. Αν τα εγκρίνει δικάζουμε, αν όχι δεν θα πάμε. Εμείς τουλάχιστον. Δε μπορούμε να παραπλανούμε τους αντιδίκους. Το σχέδιο λέει αύξηση κεφαλαίου με 6 εκατομμύρια. Λέει χρέη στο δημόσιο με 60 δόσεις. Επιμήκυνση των απαιτήσεων των ποδοσφαιριστών 50%. Θα το υποστηρίξει ναι ή όχι; Όλα αυτά είχαν γίνει από τη διοίκηση Ζαμπέτα και προς τιμήν της η διοίκηση Ψηφίδη συνέχισε το ίδιο έργο.

Η διοίκηση Σκόρδα συμφώνησε και την Κυριακή μας έστειλε έγγραφο πως εγκρίνει την υπόθεση. Δευτέρα βράδυ με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως δεν συμφωνεί. Χθες το μεσημέρι στείλαμε εγράφη δήλωση που ζητήσαμε ρητή έγκριση από τη διοίκηση, αν δεν υπάρξει δεν μπορούμε να παρασταθούμε την Παρασκευή.

Χθες βράδυ η ΠΑΕ έβγαλε μια ανακοίνωση αλλά πάλι δεν μας έδωσε την έγκριση της. Εμείς υποστηρίζουμε αυτά που μας λέει ο εντολέας μας, δεν είναι δική μας υπόθεση. Αν μου δώσει το φάκελο και εγκρίνει το business plan θα πάμε την Παρασκευή στο δικαστήριο. Μπορεί να πάει ο οποιοσδήποτε δικηγόρος και μπορεί να ζητήσει αναβολή ενόψει αλλαγής προσώπων ή αλλαγής του business plan. Αν πάρει αναβολή δε θα είναι προς το συμφέρον της ΠΑΕ Άρης γιατί θα μαζευτούν πολλά χρέη και δε θα μπορεί να γίνει αποπληρωμή».

Για την υπόθεση «Σηφάκη»: «Ο Άρης κινδυνεύει με υποβιβασμό αν δικαιωθεί ο Σηφάκης. Αν η απόφαση βγει σε 15 μέρες θα αφαιρεθούν βαθμοί στον Άρη και θα υποβιβαστεί. Η χθεσινή υπόθεση ήταν ένα βατερλό για τον Άρη. Δεν υπάρχει συνήθης τακτική για τις αποφάσεις των δικηγόρων. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα βγει η απόφαση».

(Σχεδόν) όλα πέντε ευρώ!!

Σε κυκλοφορία τέθηκαν τα εισιτήρια (οι τιμές ξεκινούν από πέντε ευρώ) για τον «τελικό» του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (14/4, 19:00).

(Σχεδόν) όλα πέντε ευρώ!
Στη διάθεση των φίλων του Άρη είναι από σήμερα (10/4) τα εισιτήρια για την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, με αισθητά μειωμένες τιμές (τα εισιτήρια στις θύρες 1, 2, 3 και 9 κοστίζουν 5 ευρώ και στη θύρα 7, 15 ευρώ). Για το συγκεκριμένο ματς δεν θα ισχύσουν προσκλήσεις, ενώ η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται μόνο από το Aris Mobile κι όχι μέσω ίντερνετ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Σε κυκλοφορία έχουν τεθεί τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή 14 Απριλίου στις 19:00 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όπως έχει ανακοινώσει, στο παιχνίδι με την πελοποννησιακή ομάδα οι τιμές των εισιτήριων είναι ειδικά διαμορφωμένες και αισθητά μειωμένες σε σχέση με προηγούμενους εντός έδρας αγώνες.

Πιο συγκεκριμένα τα εισιτήρια στις θύρες 1,2,3 και 9 κοστίζουν 5 ευρώ και στη θύρα 7 (επισήμων) 15 ευρώ.

Επίσης η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όπως έχει ανακοινώσει, στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα υπάρχουν προσκλήσεις.

Τα εισιτήρια διατίθενται καθημερινά από το ARIS MOBILE (10:00-14:00 και 17:00-21:00). Το Σάββατο το ARIS MOBILE θα λειτουργήσει από τις 9:00 έως τις 15:00, ενώ την ημέρα του αγώνα τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ διευκρινίζει ότι μόνο για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ο κόσμος του ΑΡΗ δεν θα μπορεί να προμηθεύεται τα εισιτήριά του μέσω ίντερνετ από τη σχετική υπηρεσία e-ticketing για τεχνικούς λόγους.

Όπως είναι γνωστό, η διάθεση των εισιτηρίων για τον κυριακάτικο αγώνα στο Κλεάνθης Βικελίδης έχει ξεκινήσει από το ARIS MOBILE».

Τσιώλης: «Ο Αστέρας δεν έχει υποχρέωση σε κανέναν»

Αυτή ήταν η απάντηση του Σάκη Τσιώλη για την αναμέτρηση με τον Άρη που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή.

Τσιώλης: «Ο Αστέρας δεν έχει υποχρέωση σε κανέναν»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως»:

Για την ανανέωση με τον Αστέρα Τρίπολης: «Υπήρχαν δύο σοβαροί λόγοι που έπρεπε να παραμείνω στον Αστέρα. Έτσι όπως είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρό μας, είναι ευλογία να είναι κάποιος στον Αστέρα. Έχουν τα πάντα λυμένα τα αφεντικά εδώ. Το άλλο είναι ότι η ομάδα έχει υψηλούς στόχους. Είναι εγγύηση για να προχωρήσει. Θα ήταν πολύ μεγάλο το άγχος για τους παίκτες και τον κόσμο να ξέρουν ότι ο προπονητής, μετά τα πλέι οφ μπορεί να πάει σε κάποια άλλη ομάδα. Όλα αυτά με έκαναν να πάρω την απόφαση που πήρα».

Για το ποιος είναι ο στόχος, Κύπελλο ή Τσάμπιονς Λιγκ: «Σαν επαγγελματίας θα ήθελα το καλύτερο για την ομάδα. Τα προκριματικά θα ήταν εξαιρετικό. Θα γράψεις μια ιστορία που μπορεί να μην ξανάρθει. Το Κύπελλο είναι κάτι που θα ξανάρθει. Αν υπήρχε ζυγαριά, θα διάλεγα Τσάμπιονς Λιγκ».

Αν προλαβαίνει τον ΠΑΟΚ πριν την έναρξη των πλέι οφ: «Μας στεναχώρησε που πέσαμε από τη δεύτερη θέση. Δεν αισθανθήκαμε καλά που τη χάσαμε την θέση. Με τον Άρη παίζει ο Αστέρας που δεν έχει υποχρέωση σε κανέναν. Θα παλέψουμε και τα δύο παιχνίδια. Οι δύο πόντοι δεν παίζουν σημαντικό ρόλο. Τα μεταξύ μας παιχνίδια θα σημαίνουν πολλά. Θέλω να πιστεύω πως θα ξεκινήσουμε μαζί με τον ΠΑΟΚ».

Αν βρίσκεται σε περίοδο κάμψης ο Αστέρας: «Δεν υπάρχει κόπωση, προσέξαμε πολύ. Υπάρχει πνευματική κόπωση. Ξεκινήσαμε από τον Ιούλιο. Μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου υπήρξε μία μικρή χαλάρωση. Έρχονται τα πλέι οφ, δώσαμε άδεια να πάνε οι παίκτες στις πατρίδες τους και χάθηκε λίγο ο ρυθμός. Όμως και στα δύο ημίχρονα με την Ξάνθη, δεν είχαμε ξανά ποτέ τόση πίεση και τόσο πολύ την μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου».

Ίωση ο Αποστολόπουλος!!

Χωρίς τον Αλέξανδρο Αποστολόπουλο συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση κόντρα στον Λεβαδειακό. Θεραπεία ακολούθησαν οι Βούκιτς και Ολίσε. Ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Κατσικάς.

Ίωση ο Αποστολόπουλος
Με τον Αλέξανδρο Αποστολόπουλο να μην συμμετέχει στη προπόνηση ο ΠΑΟΚ συνέχισε την προετοιμασία του για την αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής στην οποία θα φιλοξενηθεί στην έδρα του Λεβαδειακού (14/4, 19:00).

Ο μέσος του «Δικέφαλου του Βορρά» ταλαιπωρείται από ίωση με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας να μην του επιτρέπει τη συμμετοχή στο σημερινό πρόγραμμα.

Στα υπόλοιπα, ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Δώνης, είδε τους Ολίσε και Βούκιτς να ακολουθούν θεραπεία λόγω των ενοχλήσεων που έχουν, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Κατσικάς.

Στην προπόνηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Νέα Μεσημβρία οι παίκτες του ΠΑΟΚ αφιερώθηκαν σε ασκήσεις με μπάλα και στη συνέχεια σε άσκησεις για την κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας.

Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ τα δυο έπαιζαν διπλό στο μισό γήπεδο ενώ το τρίτο εξασκούνταν στα τελειώματα των φάσεων. πηγή: sport-fm.gr

Μισή ντουζίνα… απουσίες!!

Πολλούς λόγους για να πονοκεφαλιάζει έχει ο Σάκης Τσιώλης, για την αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής με τον Άρη. Έξι παίκτες εκτός για την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης.

Μισή ντουζίνα… απουσίες
Πολλές είναι οι απουσίες που έχει να αντιμετωπίσει ο Σάκης Τσιώλης ενόψει της αναμέτρησης με τον Άρη την ερχόμενη Κυριακή. Ο έμπειρος τεχνικός ξέρει πως δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Ουσέρο, Ράγιος, Σανκαρέ και Αλβάρες.

Οι παραπάνω παίκτες δεν υπολογίζονται, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και την Τετάρτη οι Μπαρτολίνι και Ουρτάδο και δεν υπολογίζονται για την αναμέτρηση του «Κλ. Βικελίδης».

Οι Αρκάδες θέλουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, αφού οι δύο ήττες από Πανιώνιο και Ξάνθη τους «γκρέμισαν» από τη δεύτερη θέση και έδωσαν το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, με τον Τσιώλη να δοκιμάζει εναλλακτικές λύσεις που θα βοηθήσουν στην αναμέτρηση της Κυριακής.
πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς Μαυρία στο ντέρμπι!!

Ο Χάρης Μαυρίας μπορεί να προπονήθηκε κανονικά την Τετάρτη αλλά είχε πάλι ενοχλήσεις στους κοιλιακούς του και τέθηκε νοκ άουτ (τουλάχιστον) από το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό.

Χωρίς Μαυρία στο ντέρμπι

Ο Χάρης Μαυρίας συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση, ωστόσο οι ενοχλήσεις στους κοιλιακούς επανήλθαν και από Πέμπτη θα επιστρέψει και πάλι σε ατομικό πρόγραμμα. Είναι δεδομένο πως δεν υπολογίζεται για τον προσεχή αγώνα με τον Ολυμπιακό και το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού θα πέσει… πάνω του ούτως ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα και γίνει η περίπτωσή του σαν αυτή του Νίνη που ταλαιπωρήθηκε αρκετά από παρόμοιο πρόβλημα στους κοιλιακούς προσαγωγούς.

Αντιθέτως για το ντέρμπι υπολογίζονται κανονικά οι εξής. Ο Καρνέζης που απουσίαζε από την προπόνηση της Τρίτης καθώς είχε πάρει με άδεια για προσωπικούς λόγους επέστρεψε στη… βάση του και γυμνάστηκε κανονικά όπως άλλωστε συνέβη και με τους Βιτόλο –που χθες προπονήθηκε μόνος του άλλη ώρα λόγω ενός θέματος που είχε- αλλά και τους Ζέκα (που την Τρίτη έκανε αποφόρτιση), Εσπάρθα(είχε κάνει ατομικό λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς). πηγή: sport-fm.gr

Το… σκέφτεται ο Χουανίτο!

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον Αστέρα Τρίπολης, στο φινάλε της σεζόν, ο Χουανίτο, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το… σκέφτεται ο Χουανίτο
Το ερχόμενο καλοκαίρι, τα συμβόλαια αρκετών ποδοσφαιριστών εκπνέουν στον Αστέρα Τρίπολης, όμως κάποιοι από αυτούς θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Σε αυτούς δεν φαίνεται να βρίσκεται ο Ισπανός Χουανίτο.

Ο έμπειρος αμυντικός μέσος ήρθε το καλοκαίρι του 2011 στην Τρίπολη και έγινε βασικός υπό τις οδηγίες τόσο του Όσκαρ Φερνάντεθ (με εισήγηση του έγινε η μεταγραφή) αλλά και του Σάκη Τσιώλη αργότερα. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός τον υπολόγιζε για τη μεσαία γραμμή, ενώ από το φετινό καλοκαίρι τον υπολόγιζε και σαν κεντρικό αμυντικό.

Στο περιθώριο των παιχνιδιών για το Europa League ο Χουανίτο υπέστη ρήξη χιαστού και έχασε σχεδόν όλη την σεζόν. Τώρα έχει ξεκινήσει και πάλι προπονήσεις όμως ακόμα δεν έχει πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής.

Μάλιστα, φέρεται να είναι με το ένα πόδι εκτός ομάδας, αφού ήδη «ψάχνεται» για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Εξάλλου είναι και σε προχωρημένη ηλικία αφού έχει πατήσει τα 33 του χρόνια.πηγή: sport-fm.gr

Σε Τάτο και Ροτζέριο τα βραβεία!!

Στον Ανδρέα Τάτο του Άρη και στον Ροτζέριο Μάρτινς του Λεβαδειακού κατέληξαν τα βραβεία του πολυτιμότερου παίκτη και του καλύτερου γκολ της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αντίστοιχα.

Σε Τάτο και Ροτζέριο τα βραβεία
Ο Ανδρέας Τάτος του Άρη και ο Ροτζέριο Μάρτινς του Λεβαδειακού ξεχώρισαν με την απόδοσή τους στην 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με αποτέλεσμα ο πρώτος να κερδίσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, ενώ ο δεύτερος εκείνο του καλύτερου γκολ.

Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος των «κιτρίνων» χάρη στην απόδοσή του στο ματς με τον Ατρόμητο τερμάτισε πρώτος και καλύτερος στην ψηφοφορία για το βραβείο του MVP συγκεντρώνοντας 69,26%. Πίσω του έμεινε ο Νίκος Γιαννακόπουλος του Πανιωνίου με 25,75%, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Αριέλ Ιμπαγάσα του Ολυμπιακού με 4,99%.

Τώρα όσον αφορά στο βραβείο του καλύτερου γκολ εκείνο του Ροτζέριο Μάρτινς κόντρα στην Κέρκυρα αναδείχτηκε το κορυφαίο για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας με 53,64%. Στην δεύτερη θέση έμεινε το το τέρμα του Κώστα Φλίσκα της Ξάνθης με 25,19%, ενώ την τριάδα έκλεισε εκείνο του Κώστα Μήτρογλου του Ολυμπιακού με 21,17%. πηγή: sport-fm.gr

Χάνει Πανθρακικό ο Φουρτάδο!!

Χωρίς τον Εμίλιο Φουρτάδο, ο οποίος θα εκτίσει την ποινή του, θα πρέπει να καταστρώσει τα πλάνα του ο Τραϊνός Δέλλας ενόψει του… τελικού με τον Πανθρακικό.

Χάνει Πανθρακικό ο Φουρτάδο
Τις υπηρεσίες του Εμίλιο Φουρτάδο θα στερηθεί ο τεχνικός της ΑΕΚ, Τραϊανός Δέλλας στην πολύ κρίσιμη αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής, στην οποία η Ένωση θα φιλοξενήσει τον Πανθρακικό (14/4, 19:00).

Ο επιθετικός της ΑΕΚ στην αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα δέχτηκε την τέταρτη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να εκτίσει την ποινή του στην αναμέτρηση με την ομάδα της Κομοτηνής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Ζοσέ Εμίλιο Φουρτάδο, ο οποίος συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα με τον Πανθρακικό για την 29η αγωνιστική».

Δεν διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε…!!

Καμία συνέχεια στις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται στο μυαλό του Ζήση Βρύζα να αποτελέσει τον επόμενο προπονητή του ΠΑΟΚ δεν θέλησε να δώσει ο Σέρσε Κόσμι.

Δεν διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε…
Τους τόνους για τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το όνομά του και τον ΠΑΟΚ προσπαθεί να χαμηλώσει ο Σέρσε Κόσμι.

Ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι άνεργος, ακούγεται έντονα στη γειτονική χώρα πως βρίσκεται στο μυαλό του Ζήση Βρύζα να αποτελέσει τον επόμενο προπονητή του «Δικεφάλου του Βορρά».

Το δημοσίευμα του «calciomercato»

«Ιδιαίτερη επίσκεψη στο Τορίνο. Ο ΠΑΟΚ έστειλε ανθρώπους να επισκεφτούν το “ Vinovo ”, το αθλητικό κέντρο της Γιουβέντους και στη συνέχεια το γήπεδο της ομάδας.

Μεταξύ αυτών και ο Ζήσης Βρύζας, ο πρώην επιθετικό της Περούτζια, ο οποίος είναι πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη συνεργασία των δύο συλλόγων για τους νεαρούς παίκτες της Γιουβέντους.

Ωστόσο, Σέρσε Κόσμι δεν μπαίνει στο πειρασμό να δοκιμάσει την εμπειρία του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Ρώσος ιδιοκτήτης (Ιβάν Σαββίδης) έχει αρκετά χρήματα να επενδύσει, ο Βρύζας που τον γνωρίζει καλά (τον Κόσμι), θα μπορούσε να τον σκεφτεί (για επόμενο προπονητή του ΠΑΟΚ).

Από την πλευρά του, ο Κόσμι μίλησε στο Sky: “Για μένα ο Ζήσης (Βρύζας) είναι ένας καταπληκτικός τύπος και στο γήπεδο, ήταν φανταστικός παίκτης. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αθλητικός διευθυντής. Ωστόσο, το μόνο πράγμα που βλέπω είναι ότι οι Ρώσοι μπαίνουν στο ποδόσφαιρο με αρκετά χρήματα. Έχω, όμως, συνηθίσει και σε χειρότερες καταστάσεις…”
». πηγή: sport-fm.gr

«Λύμπε»: «Όλοι μια γροθιά»

Τον ξέρει καλύτερα από τον καθένα και θα μπορούσε να εκφέρει άποψη γι’ αυτόν. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος δίνει σύνθημα… ανατροπής σκηνικού και μιλάει για τον Τραϊανό Δέλλα.

«Λύμπε»: «Όλοι μια γροθιά»
Σύνθημα ανατροπής σκηνικού και στήριξης από τον κόσμο στον Τραϊανό Δέλλα έδωσε μέσω του aek365, ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ, ο οποίος συνδέεται με στενή φιλία με τον «Τράι» αναφέρθηκε στις ικανότητές του, αλλά και στην απόφασή του να αναλάβει τα «ηνία» της ΑΕΚ, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως θα είναι στο ΟΑΚΑ την Κυριακή.

«Θα μιλήσω για τον Δέλλα όχι ως φίλος του, αλλά αντικειμενικά. Είναι ένας άνθρωπος που πιστεύω πολύ σε αυτόν και στα πράγματα που μπορεί να πετύχει. Τώρα επιστρατεύτηκε για αυτά τα δύο κρίσιμα παιχνίδια και πρέπει όλοι να είναι στο πλευρό του. Όλοι να είναι μια γροθιά και να μην υπάρχει τίποτα άλλο. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι στο γήπεδο, γιατί έχει αποδείξει πράγματα φέτος. Από εκεί και πέρα, πρέπει οι παίκτες να μην έχουν τίποτα άλλο στο μυαλό τους από το να δώσουν το 100%. Να μην σκέφτονται τίποτα άλλο. Αν γίνουν αυτά, η άποψή που είναι ότι όλα θα πάνε καλά».

Ερωτηθείς για το αν θα βρίσκεται την Κυριακή στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό, αρκέστηκε να πει: «Εννοείται». πηγή: sport-fm.gr

Κυριάρχησε και στα τρεξίματα ο ΠΑΟΚ!!

Την ανάλυση της εικόνας των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και της Βέροιας, μέσω του συστήματος VIS TRACK, εξηγεί η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Ποιοι ποδοσφαιριστές ξεχώρισαν.

Κυριάρχησε και στα τρεξίματα ο ΠΑΟΚ
Ενδιαφέρουσες μετρήσεις προέκυψαν από το σύστημα VIS TRACK για τον πρόσφατο αγώνα του ΠΑΟΚ με την Βέροια στην Τούμπα.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ

«Όπως σε κάθε εντός έδρας αγώνα πλέον, έτσι και εναντίον της Βέροιας, λειτούργησε το σύστημα VIS TRACK, που μετράει τις ομαδικές και ατομικές αθλητικές επιδόσεις, όπως και την τακτική συμπεριφορά. Ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα ομαδικά και ατομικά στοιχεία.

Ο ΠΑΟΚ έτρεξε πολύ περισσότερο από την αντίπαλό του στο γήπεδο, συγκεκριμένα έτρεξε 104.06 χλμ έναντι 93.36. Το γεγονός αυτό αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς κυρίως οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ διένυσαν αυτήν την απόσταση με τη μπάλα στα πόδια. Ο αριθμός των σπριντ ήταν 128 για τον ΠΑΟΚ έναντι 86 της Βέροιας και τα συνολικά τρεξίματα υψηλής έντασης ήταν 493 έναντι 362.

Η κύρια διαφορά όμως εντοπίζεται στο επιθετικό τρέξιμο, δηλαδή στις κούρσες που γίνονται στο μισό γήπεδο του αντιπάλου. Εκεί ο ΠΑΟΚ υπερίσχυσε με υπερδιπλάσια διαφορά, με 388 κούρσες, έναντι 177 της Βέροιας.

Πρώτος παίκτης σε χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο συνήθης ύποπτος Ergys Kace, με 10.8, ενώ από κοντά ήταν οι Oliseh (10.06) και Camara (10.03). Ακολούθησε ο Αποστολόπουλος με 9,81, ο Lino με 9,39 και ο Lawrence που σε 75 λεπτά παιχνιδιού έτρεξε 9.16.Ο μέσος όρος των 13 ποδοσφαιριστών που χρησιμοποιήθηκαν από τον Γιώργο Δώνη (χωρίς να υπολογίζεται ο τερματοφύλακας) ήταν 7.66

Τη μέγιστη ταχύτητα σε σπριντ πάντως την έπιασε ο Κώστας Κατσουράνης, στη φάση που ο Γεωργιάδης επιχείρησε γρήγορη αντεπίθεση και ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έσπευσε από περιοχή σε περιοχή πιάνοντας 31,5 χιλιόμετρα την ώρα στη μέγιστη τιμή της ταχύτητάς του. Μέσος όρος για την ομάδα τα 29.1.

Ο Camara επιχείρησε τα περισσότερα σπριντ με 22, διανύοντας με αυτόν τον τρόπο 406 μέτρα. Ακολούθησε ο Oliseh με 18 και 359 μέτρα και με 14 οι Lino (299 μέτρα) και Lawrence (191 m). Μέσος όρος τα 10 σπριντ και τα 188 μέτρα ανα παίκτη.

Ο Oliseh διένυσε 1034 μέτρα συνολικά στον αγώνα σε έντονο τρέξιμο και είναι πρώτος στη σχετική κατηγορία, με δεύτερο τον Lawrence (951 μέτρα σε 64 προσπάθειες σε 75 λεπτά αγώνα) και τον Camara να ακολουθεί με 919 μέτρα σε 60 προσπάθειες. Μέσος όρος της ομάδας τα 590 μέτρα σε 38 προσπάθειες.

Πρώτοι στην κατηγορία επιθετικών τρεξιμάτων και πάλι οι Camara (67) και Oliseh (58). Μέσος όρος του ΠΑΟΚ τα 30». πηγή: sport-fm.gr

Να μείνει στον ΠΑΟΚ θέλει ο Χακόμπο!!

Να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ θέλει ο Σάνθ Χακόμπο, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αναμένεται στη Θεσσαλονίκη.

Να μείνει στον ΠΑΟΚ θέλει ο Χακόμπο
Την ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ επιθυμεί ο Σανθ Χακόμπο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Λουίς Περόνε.

Ο ατζέντης του τερματοφύλακα του «Δικέφαλου του Βορρά» τόνισε πως ο Ισπανός ξεπέρασε τον τραυματισμό του και πλέον είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη και να αποδείξει στον Γιώργο Δώνη πως είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του.

Το συμβόλαιο του Χακόμπο λήγει τον Ιούνιο, με τον Περόνε να δηλώνει πως δεν έχουν υπάρξει συζητήσεις με τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ για την προοπτική της ανανέωσης, κάτι που ωστόσο επιθυμεί ο Ισπανός γκολκίπερ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ατζέντης του Χακόμπο στα «Σπορ του Βορρά»:

«Το συμβόλαιο ολοκληρώνεται τον Ιούνιο. Ο Σανθ πρέπει να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να δείξει στον προπονητή του, πως είναι σε καλή κατάσταση και να μπορέσει να μπει στο πρόγραμμα της ομάδας. Αναμφίβολα πρώτη μας επιλογή είναι ο ΠΑΟΚ και για τη νέα σεζόν. Όμως, δεν έχουμε ακόμη συζητήσει αναλυτικά με τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ, το τελευταίο χρονικό διάστημα για την προοπτική της ανανέωσης της συνεργασίας.

Ο Χακόμπο επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και θέλει να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι. Το τελευταίο διάστημα προπονείται σε γήπεδο της Χετάφε, με ένα γυμναστή που γνωρίζει πολύ καλά από την προηγούμενη ομάδα του. Πατά γερά στα πόδια του, ο ίδιος πιστεύει ότι μόλις επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να τεθεί αμέσως στην διάθεση του προπονητή του. Όμως ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα τον δει και θα αποφασίσει. Αυτή τη στιγμή ο Χακόμπο μπορεί να αγωνιστεί, καθώς έχει ξεπεράσει το πρόβλημα».

Τα είπαν Σαββίδης-Μελισσανίδης!!

Για περίπου δύο ώρες συζήτησαν Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης, σύμφωνα με όσα αναφέρει εφημερίδα της Θεσσαλονίκης.

Τα είπαν Σαββίδης-Μελισσανίδης
Τετ-α-τετ είχαν Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης ανήμερα της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η εφημερίδα «Metrosport», σύμφωνα με την οποία το περιεχόμενο της συζήτησής τους δεν αφορούσε τα αθλητικά δρώμενα.

Οι δύο άνδρες φέρονται να μίλησαν για άλλα ζητήματα, κυρίως σχετικά με ενδεχόμενη επιχειρηματική συνεργασία, ενώ κυριάρχησαν και θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό. πηγή: sport-fm.gr

Στην Αθήνα ο Σκόρδας!!

Ταξίδι στην πρωτεύουσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Λάμπρου Σκόρδα, με σκοπό να διευθετήσει θέματα της «κίτρινης» ΠΑΕ.

Στην Αθήνα ο Σκόρδας
Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα (Τετάρτη, 10/4) ο Λάμπρος Σκόρδας μαζί με τον Λάζαρο Πολατιάν.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα με σκοπό να διευθετήσει θέματα που αφορούν την «κίτρινη» ΠΑΕ, με κύριο μέλημά του να βρει τρόπο να ξεμπλοκάρει τα χρήματα που ο Άρης περιμένει να πάρει από τον ΟΠΑΠ και τα οποία θα δώσουν μία μεγάλη ανάσα στην ομάδα.

Στα αγωνιστικά, την προπόνηση των παικτών θα επιμεληθεί σήμερα ο Τάσος Θέος, λόγω της απουσίας του Σούλη Παπαδόπουλου, ο οποίος για προσωπικούς λόγους βρίσκεται στην Αθήνα από το απόγευμα της Τρίτης (9/4).


πηγή: sport-fm.gr

Γράφουν για Τζέφερσον και Παναθηναϊκό!!

Τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ Νασιμέντο Τζέφερσον παρακολουθεί ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με την «A’ Bola».

Γράφουν για Τζέφερσον και Παναθηναϊκό
Για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον 25χρονο Νασιμέντο Τζέφερσον κάνει λόγο η εφημερίδα «A’ Bola».

Πρόκειται για Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνίζεται με τα χρώματα της Εστορίλ στην Πορτογαλία, έχοντας μάλιστα θέση βασικού.

Τα δικαιώματά του ανήκουν σε εταιρεία μάνατζερ, ενώ πιθανολογείται πως πρόκειται για παίκτη που αποτελεί επιλογή του Βαρέλα.

Για τον ποδοσφαιριστή πάντως, φέρεται να υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από διάφορες ομάδες, όπως οι Μπενφίκα, Μπράγκα και Μαρσέιγ.
πηγή: sport-fm.gr

Πασάς στα Γιάννενα!!

Την αποθέωση των οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα γνώρισε την Κυριακή ο Γιάννης Χριστόπουλος. Αποφασισμένος να τον κρατήσει και του χρόνου στην ομάδα παρουσιάζεται ο Γιώργος Χριστοβασίλης.

Πασάς στα Γιάννενα
Εξαιρετική είναι η φετινή σεζόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η επιτυχία των Ηπειρωτών πιστώνεται απόλυτα στον Γιάννη Χριστόπουλο, ο οποίος διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τους νεαρούς παίκτες της ομάδας και την οδηγεί στην έξοδο στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Πλέον ο «Άγιαξ της Ηπείρου» βρίσκεται μία νίκη μακριά από το όνειρο και ο κόσμος έχει δώσει ήδη ψήφο εμπιστοσύνης στον 41χρονο τεχνικό.

Κατά τη διάρκεια του νικηφόρου (2-0) αγώνα με την ΑΕΚ όλο το γήπεδο φώναζε το όνομα του Χριστόπουλου, τον αποθέωνε και του ζητούσε να μείνει για χρόνια στην ομάδα.

Το ίδιο, όμως, θέλει και η διοίκηση, γνωρίζοντας ότι τον Έλληνα προπονητή «γλυκοκοιτάζουν» αρκετοί σύλλογοι της Σούπερ Λίγκας.

Ωστόσο, ο Γιώργος Χριστοβασίλης παρουσιάζεται αποφασισμένος να τον κρατήσει και την επόμενη σεζόν στην ομάδα.

«Θα φύγω όταν με βαρεθεί ο κόσμος και η διοίκηση. Οταν θελήσουν εκείνοι να με διώξουν», είχε δηλώσει τον περασμένο Ιανουάριο ο Χριστόπουλος, ο οποίος μεταθέτει τις εξελίξεις για το μέλλον του μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Η Sportday, πάντως, αναφέρει πως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Χριστοβασίλη και τον Χριστόπουλο θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Δηλαδή, οι δύο άνδρες δεν θα περιμένουν καν να τελειώσει η διαδικασία των πλέι οφ.
πηγή: sport-fm.gr

Μίτσελ ο… πρωτάρης!!

Ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα της Ρεάλ, ο Μίτσελ πήρε μέρος σε πολλά «clasico» κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ως τεχνικός του Ολυμπιακού, ετοιμάζεται για το πρώτο του ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Μίτσελ ο… πρωτάρης!
Το «βάπτισμα του πυρός» σε ντέρμπι ετοιμάζεται να λάβει ο Μίτσελ, ο οποίος περιμένει με ανυπομονησία το πρώτο του «clasico» κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερα ανυπόμονος για το συγκεκριμένο παιχνίδι, κάτι που φάνηκε από όσα είπε ο ίδιος μετά τον αγώνα με τον Πλατανιά.

«Θέλω να ζήσω αυτό το ματς. Είναι ξεχωριστό», έλεγε χαρακτηριστικά ο Μίτσελ σε συνεργάτες του, ο οποίος δείχνει να αντιλαμβάνεται καλά τη σημασία ενός ντέρμπι.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Βίκτορ, ο οποίος έχει προηγούμενη εμπειρία από αγώνες μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, έστω κι αν αγωνίστηκε σε τέτοια με… πράσινη φανέλα. πηγή: sport-fm.gr

Εξοντωτικά πρόστιμα σε ΠΑΟ, Άρη, Πανιώνιο, ΟΦΗ!!!

Με πρόστιμα που κυμαίνονται από 100.000 έως 260.000 ευρώ τιμώρησε η ΕΕΑ τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άρης, Πανιώνιος και ΟΦΗ, λόγω μη προσκόμισης εγγυητικής επιστολής.

Εξοντωτικά πρόστιμα σε ΠΑΟ, Άρη, Πανιώνιο, ΟΦΗ!
Με βαρύτατα πρόστιμα τιμώρησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τις ΠΑΕ που δεν είχαν προσκομίσει εγγυητικές επιστολές από την αρχή της περιόδου.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν τα εξής πρόστιμα:

-ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 260.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΑΡΗΣ: 100.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: 110.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΟΦΗ: 100.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: 50.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Αναβολή για 17/4/2013
-ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: 50.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΚΑΣΣΙΟΠΗ: 50.000 ευρώ

Η ΕΕΑ ανέλαβε την πρωτοβουλία να επιβάλει πρόστιμα, έπειτα από τη μη συμμόρφωση των ομάδων στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις της, καθώς και τη μη επιβολή προστίμων από τις πειθαρχικές επιτροπές του ποδοσφαίρου μετά τις σχετικές εισηγητικές εκθέσεις της Επιτροπής προς την ΕΠΟ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Να σημειωθεί, πως η μη παραπομπή των σχετικών πορισμάτων από την ΕΠΟ προς τις πειθαρχικές επιτροπές του ποδοσφαίρου προκειμένου αυτές να επιβάλουν τα πρόστιμα για μη κατάθεση εγγυητικής, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του εισαγγελέα, με την ΕΕΑ να τον προτρέπει να απευθυνθεί στην ΕΠΟ και να την ρωτήσει γιατί δεν προχώρησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Να σημειωθεί πως τα παραπάνω πρόστιμα, οι ΠΑΕ θα υποχρεωθούν να τα πληρώσουν μέσω της εφορίας! Ωστόσο, αν η παράβαση θεραπευτεί (δηλαδή καταθέσουν έστω και τώρα εγγυητική), πιθανότατα θα ανακληθεί και το πρόστιμο. πηγή: sport-fm.gr

Θέλει το τρεμπλ ο Ριμπερί!!

Αισιόδοξος πως η Μπάγερν Μονάχου μπορεί να κατακτήσει τρεις τίτλους, εμφανίστηκε ο Φρανκ Ριμπερί την παραμονή του αγώνα κόντρα στη Γιουβέντους για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Θέλει το τρεμπλ ο Ριμπερί
Είναι ένα από τα σημαντικότερα «όπλα» του Γιουπ Χάινκες. Η απόδοσή του τον τελευταίο καιρό έχει ανέβει, κάτι που χρειάζεται η Μπάγερν Μονάχου, προκειμένου να διεκδικήσει τους τίτλους που απομένουν, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το Κύπελλο Γερμανίας και το Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή, τους οποίους, σύμφωνα με τον Φρανκ Ριμπερί, έχει τις δυνατότητες να κατακτήσει.

«Πήραμε το πρωτάθλημα, αλλά ακόμα δεν αισθανόμαστε ικανοποιημένοι. Θέλουμε το Κύπελλο Γερμανίας, αλλά κυρίως το Τσάμπιονς Λιγκ. Θεωρώ πως μπορούμε να το πετύχουμε και να κλείσουμε εντυπωσιακά τη χρονιά», τόνισε ο Γάλλος.

Για να συνεχίσει την πορεία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, η Μπάγερν πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γιουβέντους, στη ρεβάνς του 2-0 του Μονάχου. Ο Ριμπερί δείχνει αισιόδοξος πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί. «Θα παίξουμε σαν να μην υπάρχει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Θα παίξουμε για τη νίκη. Δεν θα είναι εύκολο, αφού οι Ιταλοί θέλουν να αποδείξουν πως μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο, αλλά είμαι βέβαιος πως η ποιότητα της Μπάγερν είναι τέτοια που δεν θα κινδυνεύσουμε. Μπορούμε να νικήσουμε, να προκριθούμε και να συνεχίσουμε την πορεία μας μέχρι το τρόπαιο», είπε με σιγουριά ο Φρανκ Ριμπερί. πηγή: sport-fm.gr

Βίοι αντίθετοι!!

Στο 1-1 «κόλλησε» με την Παναχαϊκή ο Ολυμπιακός Βόλου χάνοντας την ευκαιρία να ξεφύγει από τον Εργοτέλη. Ωστόσο, η Νίκη Βόλου το εκμεταλλεύτηκε και με τη νίκη της έφτασε τους Κρητικούς.

Βίοι αντίθετοι

Ο δεύτερος της βαθμολογίας, Ολυμπιακός Βόλου έπαθε «έμφραγμα» στο τέλος. Οι «ερυθρόλευκοι» παρά το γεγονός πως αγωνίζονταν για αρκετή ώρα με δέκα παίκτες ήταν μπροστά στο σκορ χάρη στο τέρμα του Πινδώνη στο 28’. Ωστόσο, η Παναχαϊκή έφερε το ματς στα ίσα με τον Περέιρα στο 86’, ενώ από το 81’ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με εννιά ποδοσφαιριστές.

Ο Εργοτέλης φιλοξενήθηκε από την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο» γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 2-1 από την ομάδα της Αθήνας χάνοντας, έτσι, σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για να κατακτήσει μία από τις θέσεις που οδηγούν απευθείας στην Σούπερ Λίγκα.

Πλέον οι Κρητικοί έχουν… παρέα στην τρίτη θέση, αφού η Νίκη Βόλου επικράτησε 4-1 της Αναγέννησης Επανομής με τον Νίκο Πουρτουλίδη να σκοράρει για τέταρτο συνεχόμενο ματς και πλέον οι Βολιώτες μπορούν να ονειρεύονται απευθείας άνοδο, εφόσον συνεχίσουν έτσι.

Σπουδαίο εντός έδρας «τρίποντο» με σκορ 1-0 κόντρα στην Καλλονή πήρε η Δόξα Δράμας φτάνοντας έτσι τους 47 βαθμούς, ενώ στο 0-0 «κόλλησε» εκτός έδρας ο Παναιτωλικός με τον Εθνικό Γαζώρου.

Χωρίς νικητή έληξε και η αναμέτρηση ανάμεσα στην Καβάλα και τον Ηρακλή με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να σημειώσουν κάποιο τέρμα, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν και δύο δοκάρια.

Η (33η) αγωνιστική:
Τετάρτη (10/4):

Δόξα Δράμας- Καλλονή 1-0
(76' Κάπελ σουτ)

Εθνικός Γαζώρου- Παναιτωλικός 0-0

Καλλιθέα- Εργοτέλης 2-1
(37' πεν Ντακόλ, 66' Φαγιέ - 65' Χάντι)

Καβάλα- Ηρακλής 0-0
Νίκη Βόλου- Αναγέννηση Επανομής 4-1
(19' Παππάς, 63' Τάντιτς, 75' Φλίγκος, 90' πεν Πορτουλίδης - 39' Τζανδάρης)

Παναχαϊκή- Ολυμπιακός Βόλου 1-1
(86' Πέρειρα - 28' Πινδώνης)

Θρασύβουλος- Αναγέννηση Γιαννιτσών 4-1
(7' Πλαβούκος, 21' Πάνος, 50' Σκόνδρας, 78' Σταυροθανασόπουλος - 42' Ζαγοριανός)

Βύζας Μεγάρων- Πιερικός 1-1
(65' Αρναρέλης - 8' Μανίκας)

Φωκικός- Απόλλων Σμύρνης (17:00)

Λάρισα- Ηρακλής Ψαχνών (19:00)

Ρεπό: Πανσερραϊκός

Η επόμενη (34η) αγωνιστική:

Εθνικός Γαζώρου- Δόξα Δράμας
Καλλονή- Καβάλα
Παναιτωλικός- Παναχαϊκή
Ηρακλής- Βύζας Μεγάρων
Ολυμπιακός Βόλου- Θρασύβουλος
Πιερικός- Φωκικός
Αναγέννηση Γιαννιτσών- Νίκη Βόλου
Απόλλων Σμύρνης- Λάρισα
Ηρακλής Ψαχνών- Καλλιθέα
Εργοτέλης- Πανσερραϊκός
Ρεπό: Αναγέννηση Επανομής
πηγή: sport-fm.gr

«Σίγουρα θα πάρουμε την απευθείας άνοδο»

Σίγουρος πως η Καλλονή θα είναι μία από τις τρεις ομάδες που θα εξασφαλίσουν την απευθείας άνοδό τους στην Σούπερ Λίγκα, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο www.sport-fm.gr ο Γιώργος Μανούσος.

«Σίγουρα θα πάρουμε την απευθείας άνοδο»
Φέτος ο Γιώργος Μανούσος κάνει μία από τις παραγωγικές σεζόν της καριέρας του, αφού με τη φανέλα της Καλλονής έχει ήδη σημειώσει δέκα τέρματα οδηγώντας την εκ του ασφαλούς στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας.

Ωστόσο, ο έμπειρος στράικερ σε δηλώσεις του στο www.sport-fm.gr υπογράμμισε πως πρωταρχικός του στόχος είναι η ομάδα της Μυτιλήνης να πάρει την άνοδο στην πρώτη τη τάξει κατηγορία ακόμη και αν εκείνος δεν σκοράρει ξανά!

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μανούσος στο www.sport-fm.gr και τον Θέμη Λιουδάκη:

Για το «διπλό» στην έδρα του Ηρακλή:

«Δεν φοβόμαστε καμία ομάδα. Πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με όποιο αντίπαλο και αν παίζουμε. Η συγκεκριμένη νίκη ήταν ένα σημαντικό αποτέλεσμα για εμάς σε ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος».

Για το αν πιστεύει πως η Καλλονή έχει πιθανότητες να πάρει την απευθείας άνοδο:


«Η Καλλονή θα βγει απευθείας στην Σούπερ Λίγκα. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και σε συνδυασμό με το καλό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια η ομάδα κάνει φέτος αυτή την καλή πορεία».


Για το φετινό πρωτάθλημα της Football League:

«Τα τέσσερα τελευταία χρόνια αγωνίζομαι στη Football League και μπορώ να πω με σιγουριά πως το φετινό πρωτάθλημα είναι το πιο ανταγωνιστικό και το πιο ενδιαφέρον των τελευταίων χρόνων».

Για τις ομάδες που θεωρεί φαβορί για την απευθείας άνοδο στην Σούπερ Λίγκα:


«Εκτός από την Καλλονή πιστεύω πως αυτοί που θα πάρουν το “εισιτήριο” για την απευθείας άνοδο στην Σούπερ Λίγκα θα είναι ο Απόλλων Σμύρνης και είτε o Ολυμπιακός Βόλου, είτε ο Παναιτωλικός».


Για τη σεζόν που διανύει έχοντας ήδη σκοράρει δέκα φορές:

«Στόχος μου από την αρχή της σεζόν ήταν να βοηθήσω την Καλλονή να πάρει την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα. Μάλιστα, δεν θα με πείραζε να μην ξανασκοράρω, εφόσον η ομάδα “κλειδώσει” την άνοδο».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας:

«Ήμουν σίγουρος πως ο Ολυμπιακός δεν θα είχε πρόβλημα να κατακτήσει το πρωτάθλημα, κάτι που τελικά επαληθεύτηκε. Ωστόσο, δεν περίμενα πως ο Παναθηναϊκός θα έκανε τόσο κακή πορεία. Τώρα όσον αφορά στην ΑΕΚ και τον Άρη εύχομαι να μην υποβιβαστούν, γιατί είναι ιστορικές ομάδες και ελπίζω να βρουν σύντομα το δρόμο τους».

Για την παλιά του ομάδα τον ΟΦΗ και τη «μάχη» που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό:

«Νομίζω πως δεν θα έχει πρόβλημα με την παραμονή και εύχομαι να καταφέρει να σωθεί. Από τον ΟΦΗ έχω μόνο ευχάριστες αναμνήσεις».
πηγή: sport-fm.gr

Εν αναμονή για Μέσι!!

Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Λιονέλ Μέσι στο σημερινό ματς της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν, αφού οι Καταλανοί περιμένουν τις τελικές εξετάσεις του «Λέο».

Εν αναμονή για Μέσι
Ο Λιονέλ Μέσι έχει συμπεριληφθεί κανονικά στην αποστολή της Μπαρτσελόνα για το ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Καμπ Νου», ωστόσο το τεχνικό επιτελείο των «μπλαουγκράνα» είναι… στο περίμενε.

Κι αυτό γιατί το πρωί της Τετάρτης ο Αργεντινός αστέρας υποβλήθηκε σε εξετάσεις, από τις οποίες θα κριθεί το αν θα αγωνιστεί ή όχι. Αργότερα μέσα στην ημέρα θα βγουν τα αποτελέσματά τους.

Από την μεριά του, ο Τίτο Βιλανόβα δεν θέλει να πάρει ρίσκο με την χρησιμοποίηση του «Λέο».

Ακόμη κι αν οι εξετάσεις δεν δείξουν κάποιο πρόβλημα, είναι πολύ πιθανό ο Μέσι να μείνει στον πάγκο και ανάλογα με την εξέλιξη της αναμέτρησης να χρησιμοποιηθεί.πηγή: sport-fm.gr

Μήνυμα εμψύχωσης από Ντελ Πιέρο!!

Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε μέσω Twitter στους παίκτες της Γιουβέντους ο Άλεξ Ντελ Πιέρο από την Αυστραλία, καλώντας τους να πάρουν την πρόκριση στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μήνυμα εμψύχωσης από Ντελ Πιέρο
Το περασμένο καλοκαίρι αποχαιρέτησε την αγαπημένη του ομάδα, η διοίκηση της οποίας δεν του πρότεινε, καν, να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Ο τρόπος με τον οποίον ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο αποχώρησε από τη Γιουβέντους ήταν… άκομψος, αλλά αυτό δεν επηρέασε τον μεγάλο ποδοσφαιριστή, ο οποίος σε κάθε δήλωσή του τονίζει την αγάπη που τρέφει για το σύλλογο.

Όπως ήταν φυσικό, αυτές τις ώρες το μυαλό του Ντελ Πιέρο βρίσκεται στη ρεβάνς του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Μπάγερν Μονάχου, στην οποία η «Γιούβε» καλείται να ανατρέψει το σε βάρος της 2-0 του πρώτου αγώνα. Ο Άλεξ, έστειλε το μήνυμά του προς τους πρώην συμπαίκτες του, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter και τους κάλεσε να κάνουν την μεγάλη ανατροπή.

«Πάμε γερά παιδιά… Κάντε με να παραμείνω ξύπνιος απόψε… Σας εύχομαι τα καλύτερα για τη μεγάλη ανατροπή», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο οποίος θα παρακολουθήσει τηλεοπτικά την αναμέτρηση του Τορίνο, ξενυχτώντας στο σπίτι του στο Σύδνεϋ. πηγή: sport-fm.gr

Ρεαλιστής ο Αντσελότι!!

Στις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει στο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα, στάθηκε ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κάρλο Αντσελότι, μιλώντας την παραμονή του ματς.

Ρεαλιστής ο Αντσελότι
Αντιμετωπίζει την καλύτερη, ίσως, ομάδα του κόσμου. Παίζει εκτός έδρας, με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα να μην είναι θετικό για εκείνη. Όλα συνηγορούν στο ό,τι η Παρί Σεν Ζερμέν έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή στη ρεβάνς της Τετάρτης για το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Κάτι που παραδέχτηκε ο προπονητής της, Κάρλο Αντσελότι, μιλώντας την παραμονή του ματς.

«Οι δυσκολίες που καλούμαστε να ξεπεράσουμε είναι πολλές. Παίζουμε με την καλύτερη ομάδα του κόσμου, μέσα στην έδρα της. Πρέπει να προσθέσω κάτι περισσότερο, για να σας πείσω πως η αποστολή μας είναι εξαιρετικά δύσκολη; Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει πως θα παίξουμε σαν να έχουμε αποκλειστεί. Σκοπός μας είναι να εξαντλήσουμε τις λίγες ελπίδες που έχουμε», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός.

Οι ελπίδες που έχει ο Αντσελότι, πηγάζουν από το ενδεχόμενο της απουσίας του Λιονέλ Μέσι; «Δεν νομίζω πως η παρουσία του ή όχι μπορεί να αλλάξει τη μορφή του αγώνα. Η Μπαρτσελόνα έχει πολλούς ικανότατους παίκτες και δεν στηρίζεται σε έναν, όσο μεγάλος κι αν είναι. Οι ελπίδες που έχω πηγάζουν από την εμφάνισή μας στο παιχνίδι του Παρισιού. Εκεί δείξαμε κάποια καλά στοιχεία, τα οποία θέλω να επαναλάβουμε, προσπαθώντας, παράλληλα, να εξαλείψουμε τα όποια λάθη κάναμε», ήταν η απάντηση του Κάρλο Αντσελότι. πηγή: sport-fm.gr

Ρόουρα: «Σαν να είναι τελικός»

Η Μπαρτσελόνα πρέπει να αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν σαν να πρόκειται για τελικό, δήλωσε ο Τζόρντι Ρόουρα την παραμονή του προημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στους Γάλλους.

Ρόουρα: «Σαν να είναι τελικός»
Αυτή τη φορά δεν καλείται να ανατρέψει εις βάρος της αποτέλεσμα, όπως είχε κάνει στον προηγούμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Μίλαν. Η Μπαρτσελόνα μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα, αντιμετωπίζει την Παρί Σεν Ζερμέν με μεγαλύτερη άνεση, αλλά με άγχος αναφορικά με την παρουσία ή όχι του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

Ο βοηθός του Τίτο Βιλανόβα, Τζόρντι Ρόουρα, πάντως, δεν εφησυχάζει και δείχνει να υπολογίζει πολύ την αντίπαλό του. «Η ποιότητα της Παρί Σεν Ζερμέν είναι γνωστή. Νομίζω πως η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι θα παίξει όπως στο πρώτο παιχνίδι. Για αυτό εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη και μαζί την πρόκριση στον ημιτελικό. Δεν επαναπαυόμαστε από το αποτέλεσμα του Παρισιού. Πρέπει να παίξουμε σαν να ήταν τελικός, σαν να πρέπει να κερδίσουμε με κάθε κόστος», τόνισε ο Ρόουρα.

Η τελευταία φράση μπορεί να ερμηνευτεί και ως μια… προαναγγελία της χρησιμοποίησης του Λιονέλ Μέσι, παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο Λίο θα παίξει από την αρχή, ή αν θα χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή. Περιμένουμε τους γιατρούς της ομάδας, οι οποίοι θα μας καθοδηγήσουν. Το προαίσθημα που έχω είναι καλό, αλλά αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να μας δώσουν το ΟΚ οι γιατροί», υπογράμμισε ο βοηθός του Βιλανόβα.
Αν τελικά δεν μπορέσει να αγωνιστεί ο Λιονέλ Μέσι, πόσο θα επηρεαστεί η Μπαρτσελόνα; Ο Ρόουρα δίνει με ειλικρίνεια την απάντηση. «Άλλη η Μπαρτσελόνα με αυτόν στην ενδεκάδα, άλλη χωρίς. Θα είναι δύσκολο αν δεν παίξει ο Μέσι, το παραδέχομαι. Αλλά όποιος τον αντικαταστήσει, είναι σίγουρο πως θα κάνει το καλύτερο δυνατόν», είπε χαρακτηριστικά ο Τζόρντι Ρόουρα. πηγή: sport-fm.gr

Ποιος απ’ τους δύο είναι ο Ρονάλντο; (vid)

Τον… Αλάχ ευχαριστούσε ο Τούρκος σωσίας του Κριστιάνο Ρονάλντο, όταν κατάφερε να συναντήσει από κοντά τον αγαπημένο του ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης!

Ποιος απ’ τους δύο είναι ο Ρονάλντο; (vid)
Ένα σπάνιο περιστατικό έλαβε χώρα έξω από το γήπεδο της Γαλατάσαραϊ μετά το τέλος του αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ένας Τούρκος θαυμαστής του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος μοιάζει εκπληκτικά με τον Πορτογάλο άσο της «βασίλισσας», συνάντησε τον αγαπημένο του παίκτη και δεν μπορούσε να πιστέψει πως πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο όνειρό του.

Αυτό φαίνεται και από τις αντιδράσεις του, αφού ευχαρίστησε τον… Αλλάχ για την τύχη του.

Από την πλευρά του, ο 27χρονος παίκτης χάρηκε αυτή τη στιγμή και φωτογραφηθήκαν μαζί, κάνοντας τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων να πάρουν «φωτιά» από αυτή τη συνάντηση.

Δείτε το βίντεο


πηγή: sport-fm.gr

Παράπονα της Μάλαγα στην UEFA!!

Στην UEFA για τα διαιτητικά λάθη που υπήρξαν στη χθεσινή αναμέτρηση με την Ντόρτμουντ θα διαμαρτυρηθεί επίσημα η διοίκηση της Μάλαγα, η οποία πλήρωσε τις λανθασμένες αποφάσεις του Τόμσον.

Παράπονα της Μάλαγα στην UEFA
Επίσημη καταγγελία στην UEFA για τα διαιτητικά λάθη που έγιναν στον χθεσινό αγώνα με την Ντόρτμουντ και είχαν ως αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνέχεια του Champions League θα καταθέσει η Μάλαγα, όπως ανακοίνωσε ο Βιθέντε Κασάδο.

«Είμαστε εξοργισμένοι από μία ακόμη αδικία, πρώτα στα γραφεία (εννοεί για την απόφαση της UEFA να μην επιτρέψει τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη σεζόν, λόγω των οικονομικών προβλημάτων της) και τώρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο σύλλογος θα προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία στην UEFA για την διαιτησία. Εάν απαιτείται ένα επίπεδο οργάνωσης ζητάμε τοα υπόλοιπα, όπως η διαιτησία, να είναι στο ίδιο επίπεδο», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής του ισπανικού συλλόγου.

Στη συνέχεια, ο Κασάδο στήριξε τον Μανουέλ Πελεγκρίνι για τα όσα δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα στη συνέντευξη Τύπου: «Συμφωνώ με όσα είπε ο προπονητής μας. Τα λάθη δεν ήταν μία στιγμή, αλλά επαναλαμβανόμενα. Πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που δεν βρίσκονται στο επίπεδο που έπρεπε να είναι. Το επίπεδο διαιτησίας δεν αντιστοιχεί σε αυτό που βρίσκονται οι ομάδες».

Καταλήγοντας, ο παράγοντας της Μάλαγα τόνισε: «Η αντίδραση του Σεΐχη Αλ Τανί είναι θυμός, όλοι είμαστε θυμωμένοι. Εκείνο που θέλουμε είναι η UEFA να αναλάβει την φροντίδα του ποδοσφαίρου και εμείς θα το υπερασπιστούμε». πηγή: sport-fm.gr

«Δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ της Ντόρτμουντ»

Οφσάιντ ήταν το γκολ της Ντόρτμουντ με το οποίο κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Champions League, σύμφωνα με όσα είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ της Ντόρτμουντ»
Στα λάθη που έκαναν οι διαιτητές των χθεσινών αγώνων του Champions League αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας τόνισε ότι ο Σκοτσέζος Τόμσον δεν είδε δύο οφσάιντ γκολ στον αγώνα της Ντόρτμουντ με την Μάλαγα και ο Γάλλος Λανουά δεν υπέδειξε τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε αντικανονική θέση στο πρώτο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της Γαλατάσαραϊ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στην εκπομπή «Πνίξτε τον φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

Για τα λάθη που έγιναν στον αγώνα της Ντόρτμουντ με την Μάλαγα:

«Έγιναν δύο καταπληκτικά και ωραία παιχνίδια, όμως, όταν βρίσκεσαι στα τελικά στάδια μίας τόσο σημαντικής διοργάνωσης δεν μπορείς να έχεις τέτοια διαιτησία. Μιλάμε για τους δικούς μας διαιτητές, όμως παντού γίνονται λάθη. Οι χαρτογιακάδες (σ.σ εννοεί τους υπεύθυνους της UEFA) πρέπει να πάρουν κάποιες αποφάσεις για τον πλάγιο βοηθό κι εκείνον που βρίσκεται πίσω από το τέρμα. Πήγαν και τον έβαλαν από την δεξιά πλευρά που είναι ο πλάγιος.

Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο διαιτητής που είναι πίσω από το τέρμα, έκοψε την οπτική επαφή από τον πλάγιο. Πήγαν να το διορθώσουν και του έλεγαν να πηγαίνει πιο πίσω. Η τροπή, όμως, ενός αγώνα σε φέρνει πιο μέσα και κοντά σε μία φάση. Δεν γίνεται καλό μοίρασμα στον χώρο.

Ο διαιτητής πάει στο διαγώνιο, πολλές φορές δεν προλαβαίνει να πάει στη γωνία και δεν έχει καλή οπτική επαφή αν γίνει κάποια παράβαση. Ο διαιτητής που είναι πίσω από το τέρμα βλέπει το ίδιο πράγμα».

Για τον αγώνα Ντόρτμουντ-Μάλαγα

«Αν ο διαιτητής που είναι πίσω από το τέρμα ήταν από την άλλη πλευρά, θα έβλεπε ο πλάγιος ότι δεν είναι δύο αμυντικοί αλλά ένας. Η μπάλα πρέπει να είναι δεξιά για να βλέπει τον βοηθό του. Με το 2-2 θα περνούσε η Μάλαγα. Εδώ παίζονται εκατομμύρια στοιχήματα και ευρώ για τις ομάδες. Είναι ένα οφσάιντ καθαρό. Ο διαιτητής και ο βοηθός έχουν την ίδια οπτική επαφή στην επίμαχη φάση.

Θυμόμαστε ότι ο Τέρι έβγαλε την μπάλα μέσα από τη γραμμή του τέρματος και είχε εμποδίσει τον πλάγιο διαιτητή εκείνος που είναι πίσω από το τέρμα. Είδατε τα λάθη που γίνονται και πάντα θα γίνονται. Αυτά είναι μέσα στον αγώνα. Το ποδόσφαιρο συζητείται και για αυτόν τον λόγο. Δεν γίνεται να σταματούν μία φάση, βλέποντας αν είναι σωστή σε βίντεο, για να βλέπουν αν είναι πέναλτι ή οφσάιντ. Το δεύτερο γκολ της Μάλαγα είναι οφσάιντ και το τελευταίο της Ντόρτμουντ προέρχεται από αντικανονική θέση. Από τη στιγμή που έχει βγει ο τερματοφύλακας, υπάρχει ένας αμυντικός και όχι δύο. Πάλι σε ευρωπαϊκό ματς Ιταλία-Ολλανδία, όταν ο αμυντικός είχε βγει με φόρα πίσω από το γήπεδο και μέτρησε το γκολ. Σε κρίσιμα παιχνιδιού που διαμορφώνουν τις οικονομικές καταστάσεις του κόσμου».

Για το αντικανονικό τέρμα του Ρονάλντο

«Και το γκολ της Ρεάλ (Μαδρίτης) ήταν οφσάιντ και δεν το έδειξαν σε επανάληψη. Το γκολ του Ρονάλντο είναι οφσάιντ. Για αυτό δεν πρέπει να διογκώνουμε τα λάθη των δικών μας. Και στο δικό μας ντέρμπι μακάρι να έχουν μία καλή διαιτησία και να μην έχουν έκτροπα. Αν δείτε τον αγώνα Φιορεντίνα-Μίλαν έβαλε γκολ με δύο πέναλτι η Φιορεντινά. Αν δείτε τα πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής ούτε ο Μηνάς στο πόλο δεν θα τα σφύριζε αυτά»

Το τρίτο γκολ της Ντόρτμουν στο ματς με την Μάλαγα



Το πρώτο γκολ του Ρονάλντο στην Τουρκία
 


πηγή: sport-fm.gr