Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Υπάρχει Θεός…!!

Ούτε ο Θεός το ήθελε να αποκλειστεί η Ντόρτμουντ. Οι Γερμανοί, με δύο γκολ μετά το 90’ επικράτησαν 3-2 της Μάλαγα και πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Υπάρχει Θεός…
Έχασε τα άχαστα…

Έμεινε δύο φορές πίσω στο σκορ, την δεύτερη με γκολ οφ σάιντ του Ελισέου.

Όμως με δύο γκολ μετά το 90’ από τον Ρόις και τον Σαντάνα πανηγύρισε την πρόκριση και έδειξε πως ο Θεός υπάρχει και αποδίδει ποδοσφαιρική δικαιωσύνη, επικρατώνας 3-2.

Η Μάλαγα άνοιξε το σκορ με τον Χοακίν (25’), ο Λεβαντόφσκι ισοφάρισε σύντομα (40’), όμως ο Ελισέου (82’) ξανάβαλε τους Ισπανούς σε θέση πρόκρισης. Κάπου εκεί όλα άλλαξαν!

Ο Ρόις σκόραρε στο 91’ έφερε τα πάντα στα ίσα και ο Σαντάνα ολοκλήρωσε το θαύμα δύο λεπτά αργότερα. Η Μπορούσια πέρασε στην επόμενη φάση, ήταν σαφώς ανώτερη στα δύο παιχνίδι και πλέον… πάει να γράψει ιστορία.

Το ματς:


Μακριά από τον καλό της εαυτό στα πρώτα 45 λεπτά, η Ντόρτμουντ είχε καθολική υπεροχή, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει στα καρέ του Καμπαγέρο. Οι Ισπανοί, ήξεραν πως αν κρατήσουν τους Γερμανούς μακριά από τα καρέ τους, είναι προσεκτικοί στις επιθέσεις τους και δεν αφήσουν κενά τότε κάτι μπορούν να καταφέρουν. Αυτό το πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό και μάλιστα, προηγήθηκαν με τον Χοακίν, ο οποίος άλλαξε πολύ ωραία τη μπάλα με τον Ίσκο.

Η Ντόρτμουντ είχε την μπάλα στα πόδια της, δεχόταν πίεση στα τρία τέταρτα του γηπέδου, κάτι το οποίο την… «μπλόκαρε» σε μεγάλο βαθμό. Σε μία από τις ελάχιστες φορές (ίσως και η μοναδική) που η Μάλαγα βρέθηκε εκτεθειμένη, οι Γερμανοί το εκμευταλλεύτηκαν και με άριστη ασίστ από τον Ρόις και άψογο τελείωμα του Λεβαντόφσκι, έφεραν τα πάντα στα ίσια. Το 1-1 του πρώτου μέρους, έδινε την πρόκριση στη Μάλαγα και με αυτό οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Μπορούσια να πιέζει, να προσπαθεί τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των Ισπανών, όμως να μην βρίσκει τις λύσεις που θα ήθελε. Ο Κλοπ ανακάτεψε την τράπουλα με την είσοδο τον Σαχίν και Σίμπερ, παίκτες οι οποίοι έδειξαν να «ξεμπλοκάρουν» για λίγο την ανάπτυξη των γηπεδούχων, η οποία έμοιαζε μονοδιάστατη.

Κόντρα στην εικόνα και την ροή της αναμέτρησης η Μάλαγα έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Σε μια από τις επιθέσεις της Ντόρτμουντ, η Μάλαγα βρήκε χώρο, βγήκε στην κόντρα και ο Μπαπτίστα βρέθηκε απέναντι από τον Βαϊντερφέλερ. Αφού πλάσαρε, ο Ελισέου, ο οποίος προερχόταν από θέση οφ σάιντ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και προσπάθησε να βάλει «ταφόπλακα» στις διαθέσεις των Γερμανών. Αυτοί… δείχνουν αποφασισμένοι να μην χάσουν ποτέ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρόις αναζωπύρωσε τη φλόγα, για να έρθει ο Σαντάνα να δείξει γιατί η Ντόρτμουντ είναι από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και άξιζε να περάσει.

Οι συνθέσεις:


Ντόρτμουντ: Βαϊντερφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Σαντάνα, Σμέλτσερ, Μπέντερ (73’ Σαχίν), Γκουντογκαν (86’ Χούμελς), Μπλαστσικοφτσκι (73’ Σίμπερ), Ρόις, Γκέτσε, Λεβαντόφσκι.

Στον πάγκο: Λάνγκερακ, Κελ, Λέιτνερ, Γκροσρόις.

Μάλαγα: Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Ντεμικέλις, Σάντσεθ, Αντούνες, Τουλαλάν, Καμάτσο, Χοακίν (87’ Πορτίγιο), Ντούντα (74’ Ελισέου), Ίσκο, Μπαπτίστα (83’ Σάντα Κρουζ).

Στον πάγκο: Καμενί, Λουγκάνο, Παιζόν, Πορτίγιο, Σαβιόλα.

Διαιτητής: Τόμσον (Σκωτία)
Βοηθοί: Ρόουζ (Σκωτία), Ρος (Σκωτία)
Γήπεδο: «Ιντούνα Παρκ» πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: