Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Οι γκάφες με το θάνατο της Θάτσερ!

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου. Βιογραφικά στοιχεία και φωτογραφίες της Μάργκαρετ Θάτσερ, συνόδευαν τα αφιερώματα ΜΜΕ σε διάφορες χώρες.
Όχι όμως και στην Ταϊβάν όπου το κανάλι CTi cable συνόδευσε την είδηση με εικόνες της βασίλισσας Ελισάβετ.
Γκάφα και στην Ταϊλάνδη, όπου άλλος σταθμός χρησιμοποίησε εικόνες της ηθοποιού Μέριλ Στριπ από την ταινία στην οποία υποδύεται την «σιδηρά κυρία».
Μετά από παράπονα των τηλεθεατών ο σταθμός της Ταϊβάν ζήτησε συγγνώμη για την γκάφα. Εν τω μεταξύ στην Ταϊλάνδη, μπορεί να πλησίασαν περισσότερο, αλλά και πάλι απέτυχαν να μεταδώσουν εικόνες της Θάτσερ. Αντ' αυτής, το Κανάλι 5, χρησιμοποίησε φωτογραφίες της ηθοποιού Μέριλ Στριπ από την πρόσφατη ταινία!
Η ταινία - αφιέρωμα
Ένα εξαιρετικό πορτρέτο της Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου, προβάλλουν τα κανάλια Novacinema 1 και Novacinema HD, μέσα από την οσκαρική ταινία «The Iron Lady», την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 22:00.
Η ταινία αποτυπώνει την ιστορία της πρώτης και μοναδικής γυναίκας πρωθυπουργού της Βρετανίας, που εμφανίζεται στην πολιτική σκηνή για να σπάσει τους φραγμούς του φύλου και της κοινωνικής τάξης και να επικρατήσει σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο.
Πρόκειται για μια μοναδική ιστορία για την εξουσία και το τίμημά της και για το τι συμβαίνει σ’ έναν άνθρωπο που σφύζει από ενέργεια και ολοκληρώνεται μέσω της δουλειάς του, όταν αυτή φτάνει ξαφνικά σ’ ένα τέλος.
Τη Μάργκαρετ Θάτσερ υποδύεται η εκπληκτική Μέριλ Στριπ, ενώ πίσω από την κάμερα βρίσκεται η Φιλίντα Λόιντ («Mamma Mia!»). Το σενάριο της ταινίας υπογράφει η Άμπι Μόργκαν («Shame»).
Η Θάτσερ διχάζει
Την επομένη του θανάτου της, η Μάργκαρετ Θάτσερ συνεχίζει να διχάζει τον βρετανικό Τύπο. Είναι
* "Η γυναίκα που δίχασε ένα έθνος", για την Daily Mirror,
* "Η γυναίκα που διαμέλισε την Βρετανία" για την Morning Star
* "Η γυναίκα που έσωσε την Βρετανία" για την Daily Mail,
* "Θάτσερ: Η μεγάλη μεταρρυθμίστρια" για τους Financial Times
* "Η Πρώτη Κυρία" για τους Times
* "Η γυναίκα που άλλαξε την Βρετανία" για τον Independent
"Εγινε σκληρότερη από σκληρή". Με αυτά τα λόγια του αρθρογράφου και βιογράφου της Χιούγκο Γιάνγκ, που πέθανε το 2003, συνοδεύει την ολοσέλιδη φωτογραφία της Μάργκαρετ Θάτσερ στην πρώτη σελίδα της η εφημερίδα The Guardian.
Daily Mail: «Της αξίζει μια καλύτερη κηδεία»
Καμπάνια υπέρ της τέλεσης της κηδείας της Μάργκαρετ Θάτσερ με τιμές αρχηγού κράτους διεξάγει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Μάλιστα κυκλοφορεί με σχετικά κουπόνια τα οποία οι αναγνώστες μπορούν να κόψουν και να στείλουν υπογεγραμμένα, υποστηρίζοντας το αίτημα της εφημερίδας.
«H γυναίκα που έσωσε την Βρετανία… Να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους: Η Μάγκι το αξίζει επειδή μεταμόρφωσε την Βρετανία, λένε βουλευτές των Τόρις» τιτλοφορείται το άρθρο της εφημερίδας στο οποίο σημειώνεται, ότι οι φίλοι και σύμμαχοι της Θάτσερ εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι η πρώην πρωθυπουργός δεν θα κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους.
Στην Θάτσερ θα αποδοθούν στρατιωτικές τιμές στη διάρκεια τελετής, όπως είχε συμβεί και στην κηδεία της λαίδης Νταϊάνας και της βασιλομήτορος Ελισάβετ. Ωστόσο, δεν θα τελεστεί η επίσημη κηδεία που επιφυλάσσεται στον αρχηγό του κράτους και στους βασιλείς, ή - έπειτα από συμφωνία της βασίλισσας και του Κοινοβουλίου - σε μεγάλες προσωπικότητες του δημόσιου βίου, συχνά πρώην πρωθυπουργούς.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, λόρδο Τιμ Μπελ, η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν επιθυμούσε κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους, το ίδιο και η οικογένειά της. «Αυτό που δεν ήθελε σε καμία περίπτωση είναι να εκτεθεί δημοσίως η σορός της και επίσης δεν επιθυμούσε την πτήση στρατιωτικών αεροσκαφών στη διάρκεια της κηδείας, γιατί το θεωρούσε σπατάλη χρημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: