Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ουδείς στην Ευρωλίγκα ανίκητος...!

Ο Παναθηναϊκός ρίσκαρε αφήνοντας πεδίο δράσης σε Σάδα και Χουέρτας και δικαιώθηκε γιατί πήγε το παιχνίδι στα 45 λεπτά. Λίγο καλύτερος να ήταν επιθετικά, θα είχε πάρει το διπλό.

Ουδείς στην Ευρωλίγκα ανίκητος...
Ο Πεδουλάκης διάβασε καλά την Μπαρτσελόνα, περιόρισε τον Ναβάρα, εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Μάικλ.
άρθρο του Σπύρου Καβαλιεράτου
Εν τέλει, η Μπάρτσα αναγκάστηκε να παίξει με τρία γκαρντ για να βρει επιθετικές λύσεις και στηρίχθηκε στην ικανότητα του 37χρονου Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για να πετύχει τη νίκη. Ο Λιθουανός έκανε τη διαφορά κι ας βρήκε η Μπάρτσα λύσεις προς το τέλος και από τον Σάδα, που ήταν προκλητικά... μόνος και ευστόχησε.

Ομως ο Παναθηναϊκός δεν έχασε από την άμυνά του, αλλά από την επίθεση. Η κούραση μέτρησε, η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων. Ο Λάσμε και ο Γκιστ έκαναν σπουδαία δουλειά, αλλά δεν είναι παίκτες για να κερδίσουν ένα παιχνίδι. Ο Τσαρτσαρής δεν είχε σωστές επιλογές είτε ως 3αρι (ναι θυμήθηκε τα νιάτα του και έπαιξε κάποια στιγμή και σμολ φόργουορντ), είτε ως 4αρι, ο Διαμαντίδης είχε όλη την άμυνα προσαρμοσμένη πάνω του. Παρ' ΄όλα αυτά, η άμυνα κράτησε τους "πράσινους" μέσα στο ματς και όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Η Μπαρτσελόνα πήρε όλη τη βοήθεια που έχει ένας γηπεδούχους (κόσμος, διαιτησία) και νίκησε. Βέβαια ο Γκιστ είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά οι βολές (46%) πρόδωσαν τον Παναθηναϊκό. Οχι ότι οι Καταλανοί με 52% ήταν πολύ καλύτεροι.

Το θέμα είναι αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να εγκλωβίσει και πάλι την Μπαρτσελόνα την Πέμπτη. Η ιστορία έχει δείξει πως κάθε ματς είναι διαφορετικό, ακόμα και το 2011 μετά από το πρώτο ματς, λίγοι πίστευαν ότι οι πράσινοι θα έχουν τη δύναμη να διεκδικήσουν και στο δεύτερο παιχνίδι τη νίκη. Τελικά έκαναν το μπρέικ, αφού σταμάτησαν και δεύτερη φορά τα ατού των γηπεδούχων.

Βέβαια είναι διαφορετικά τα ρόστερ, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει χαρακτήρα, αλλά και τον Διαμαντίδη να δίνει σιγουριά. Η Μπαρτσελόνα έχει παίκτες που δύσκολα αντέχουν δύο συνεχόμενα ματς (Ναβάρο, Γιασικεβίτσιους), αλλά και προβλήματα με τις απουσίες των Μάικλ, Ραμπασέδα. Λογικά και η διαιτησία θα είναι καλύτερη στο δεύτερο ματς, συνεπώς πιθανότητες υπάρχουν. Είπαμε, ακόμα βρίσκονται στην αρχή τα πλέι οφ. Ουδείς στην Ευρωλίγκα είναι ανίκητος, το αβαντάζ της έδρας δεν αποτελεί εγγύηση πρόκρισης. Κι αυτό το ξέρει καλά και ο Ολυμπιακός, που μπαίνει απόψε στη δική του μάχη.
πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: