Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

«Δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ της Ντόρτμουντ»

Οφσάιντ ήταν το γκολ της Ντόρτμουντ με το οποίο κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Champions League, σύμφωνα με όσα είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ της Ντόρτμουντ»
Στα λάθη που έκαναν οι διαιτητές των χθεσινών αγώνων του Champions League αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας τόνισε ότι ο Σκοτσέζος Τόμσον δεν είδε δύο οφσάιντ γκολ στον αγώνα της Ντόρτμουντ με την Μάλαγα και ο Γάλλος Λανουά δεν υπέδειξε τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε αντικανονική θέση στο πρώτο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της Γαλατάσαραϊ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στην εκπομπή «Πνίξτε τον φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

Για τα λάθη που έγιναν στον αγώνα της Ντόρτμουντ με την Μάλαγα:

«Έγιναν δύο καταπληκτικά και ωραία παιχνίδια, όμως, όταν βρίσκεσαι στα τελικά στάδια μίας τόσο σημαντικής διοργάνωσης δεν μπορείς να έχεις τέτοια διαιτησία. Μιλάμε για τους δικούς μας διαιτητές, όμως παντού γίνονται λάθη. Οι χαρτογιακάδες (σ.σ εννοεί τους υπεύθυνους της UEFA) πρέπει να πάρουν κάποιες αποφάσεις για τον πλάγιο βοηθό κι εκείνον που βρίσκεται πίσω από το τέρμα. Πήγαν και τον έβαλαν από την δεξιά πλευρά που είναι ο πλάγιος.

Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο διαιτητής που είναι πίσω από το τέρμα, έκοψε την οπτική επαφή από τον πλάγιο. Πήγαν να το διορθώσουν και του έλεγαν να πηγαίνει πιο πίσω. Η τροπή, όμως, ενός αγώνα σε φέρνει πιο μέσα και κοντά σε μία φάση. Δεν γίνεται καλό μοίρασμα στον χώρο.

Ο διαιτητής πάει στο διαγώνιο, πολλές φορές δεν προλαβαίνει να πάει στη γωνία και δεν έχει καλή οπτική επαφή αν γίνει κάποια παράβαση. Ο διαιτητής που είναι πίσω από το τέρμα βλέπει το ίδιο πράγμα».

Για τον αγώνα Ντόρτμουντ-Μάλαγα

«Αν ο διαιτητής που είναι πίσω από το τέρμα ήταν από την άλλη πλευρά, θα έβλεπε ο πλάγιος ότι δεν είναι δύο αμυντικοί αλλά ένας. Η μπάλα πρέπει να είναι δεξιά για να βλέπει τον βοηθό του. Με το 2-2 θα περνούσε η Μάλαγα. Εδώ παίζονται εκατομμύρια στοιχήματα και ευρώ για τις ομάδες. Είναι ένα οφσάιντ καθαρό. Ο διαιτητής και ο βοηθός έχουν την ίδια οπτική επαφή στην επίμαχη φάση.

Θυμόμαστε ότι ο Τέρι έβγαλε την μπάλα μέσα από τη γραμμή του τέρματος και είχε εμποδίσει τον πλάγιο διαιτητή εκείνος που είναι πίσω από το τέρμα. Είδατε τα λάθη που γίνονται και πάντα θα γίνονται. Αυτά είναι μέσα στον αγώνα. Το ποδόσφαιρο συζητείται και για αυτόν τον λόγο. Δεν γίνεται να σταματούν μία φάση, βλέποντας αν είναι σωστή σε βίντεο, για να βλέπουν αν είναι πέναλτι ή οφσάιντ. Το δεύτερο γκολ της Μάλαγα είναι οφσάιντ και το τελευταίο της Ντόρτμουντ προέρχεται από αντικανονική θέση. Από τη στιγμή που έχει βγει ο τερματοφύλακας, υπάρχει ένας αμυντικός και όχι δύο. Πάλι σε ευρωπαϊκό ματς Ιταλία-Ολλανδία, όταν ο αμυντικός είχε βγει με φόρα πίσω από το γήπεδο και μέτρησε το γκολ. Σε κρίσιμα παιχνιδιού που διαμορφώνουν τις οικονομικές καταστάσεις του κόσμου».

Για το αντικανονικό τέρμα του Ρονάλντο

«Και το γκολ της Ρεάλ (Μαδρίτης) ήταν οφσάιντ και δεν το έδειξαν σε επανάληψη. Το γκολ του Ρονάλντο είναι οφσάιντ. Για αυτό δεν πρέπει να διογκώνουμε τα λάθη των δικών μας. Και στο δικό μας ντέρμπι μακάρι να έχουν μία καλή διαιτησία και να μην έχουν έκτροπα. Αν δείτε τον αγώνα Φιορεντίνα-Μίλαν έβαλε γκολ με δύο πέναλτι η Φιορεντινά. Αν δείτε τα πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής ούτε ο Μηνάς στο πόλο δεν θα τα σφύριζε αυτά»

Το τρίτο γκολ της Ντόρτμουν στο ματς με την Μάλαγα



Το πρώτο γκολ του Ρονάλντο στην Τουρκία
 


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: