Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Κάτι παραπάνω από μία σφαγή!!

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει στο SportDay.gr για την ευκαιρία που στέρησαν οι διαιτητές από τον Παναθηναϊκό να κάνει το «μπρέικ» απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Κάτι παραπάνω από μία σφαγή
«Κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος». Αυτό είναι το σύνθημα που συνοδεύει τη Μπαρτσελόνα από τους οπαδούς της, αυτό κοσμεί το «Καμπ Νου». «Κάτι παραπάνω από μια... σφαγή». Αυτό συνέβη στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» το βράδυ της Τρίτης. Οι διαιτητές στέρησαν την ευκαιρία από τον Παναθηναϊκό να κάνει το «μπρέικ». Οπως ακριβώς συνέβη το 2011, στο πρώτο ματς εκείνης της σειράς, το ίδιο συνέβη και τώρα. Τρεις διαιτητές δεν άφησαν τους «πράσινους» να κερδίσουν.
Μπελόσεβιτς, Σαχίν και Μπισάνγκ θα γραφτούν δίπλα στα τόσα και τόσα ονόματα που με το έτσι θέλω σπρώχνουν τα τελευταία χρόνια τη Μπαρτσελόνα, μήπως και καταφέρει να φτιάξει αυτοκρατορία της προκοπής. Κρίμα γι' αυτούς που οι Καταλανοί ήταν, είναι και θα είναι η πιο looser ομάδα της Ευρώπης, όταν βρίσκονται (ετσιθελικά) στα φάιναλ φορ.
Ο Παναθηναϊκός έκανε πιθανότατα το καλύτερο του φετινό παιχνίδι. Κράτησε χαμηλά το σκορ, ήταν συγκεντρωμένος, είχε σε μεγάλη βραδιά τον Γκιστ, πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Εκανε τους Ισπανούς να κοιτούν το σουτ του Ούκιτς πίσω από τη σέντρα και να κλείνουν τα μάτια τους. Κρίμα που η προσπάθεια των παικτών του Πεδουλάκη και του ίδιου του κόουτς πήγε χαμένη, λόγω των διαιτητών.


Η φάση με τον Γκιστ στα 3 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της παράτασης είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του αντιαθλητικού φάουλ. Ο Τόμιτς πηγαίνει στο κεφάλι του Αμερικανού, χωρίς να κοιτάζει τη μπάλα, προσγειώνει πάνω του και τα δύο χέρια και οι διαιτητές δίνουν απλό φάουλ, όταν λίγα λεπτά πριν εξαντλούσαν την αυστηρότητα τους στα επιθετικά που σφύριζαν υπέρ της Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός δεν πήγε για να κλέψει, αλλά για να κοιτάξει στα ίσια τη μεγάλη του αντίπαλο. Το έπραξε με επιτυχία, χτυπώντας κυρίως μέσα στο καλάθι, εκεί δηλαδή που είναι η δύναμη τους, αλλά δεν υπολόγισε πως έπρεπε να κερδίσει οχτώ και όχι πέντε.


Την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός θα έχει ακόμα μία ευκαιρία. Αν η ιστορία επαναλαμβάνεται, τότε το πρώτο ματς στο «Παλαού», το καρδιοχτύπι, το ανάθεμα για τους διαιτητές, είναι απλά η αρχή μιας μεγάλης ανατροπής...

πηγή:SportDay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: