Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Οργισμένοι και… αποφασισμένοι!!

Έξαλλοι στον Παναθηναϊκό με τη διαιτησία στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Επίθεση Γιαννακόπουλου σε Ευρωλίγκα-Ρήγα. Πεισμωμένοι για ρεβάνς την Πέμπτη οι «πράσινοι». «Μαντρώνει» την ομάδα ο Πεδουλάκης.

Οργισμένοι και… αποφασισμένοι
Η οργή που υπάρχει στις τάξεις του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών της Ευρωλίγκας απέναντι στην Μπαρτσελόνα είναι πρωτοφανής. Οι «πράσινοι» θεωρούν πως οι αποφάσεις των γκρι καθόρισαν το αποτέλεσμα (72-70) και στέρησαν τη δυνατότητα στην ομάδα να πάρει τη νίκη. Στέκονται στα πολύ εύκολα επιθετικά φάουλ που σφυρίχτηκαν στο τέλος, στη γρήγορη «εξουδετέρωση» των Λάσμε και Σχορτσανίτη, στην ανοχή του παιχνιδιού με τα χέρια των περιφερειακών των Καταλανών και τις διαμαρτυρίες τους που δεν τιμωρήθηκαν με τεχνικές ποινές, αλλά και στην προτελευταία επίθεση όπου το σκληρό μαρκάρισμα του Ουάλας στον Γκιστ χρεώθηκε σαν απλό κι όχι αντιαθλητικό φάουλ.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έβγαζε… καπνούς. Άλλωστε δεν πέρασαν ούτε πέντε μέρες από την επίσημη διαμαρτυρία της ομάδας για τη διαιτησία στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την περασμένη Πέμπτη… Πήγε στα αποδυτήρια των διαιτητών για να διαμαρτυρηθεί, άφησε αιχμές για τον υπεύθυνο διαιτησίας της Ευρωλίγκας Κώστα Ρήγα (ενδεικτικό είναι πως η εφημερίδα και ιστοσελίδα της ιδιοκτησίας του χαρακτηρίζουν την Ευρωλίγκα «πόρνη» και τον παλιό διαιτητή «προδότη»), ενώ υπήρχαν σκέψεις ακόμη και να μην κατεβάσει την ομάδα στο δεύτερο παιχνίδι. Πάντως αυτή η απειλή δεν αναμένεται να γίνει πράξη, καθώς το κόστος θα είναι μεγάλο. Η διοίκηση του «τριφυλλιού» θέλει, πάντως, να στείλει ένα μήνυμα πως δεν θα ανεχτεί άλλο τέτοιες διαιτησίες στην Ευρώπη και περιμένει πως η διοργανώτρια θα πάρει κάποια θέση/απόφαση, έστω και για το θεαθήναι.

«Μαντρώνει» την ομάδα ο Πεδουλάκης

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού «έβραζαν» χθες για τα σφυρίγματα των διαιτητών και θεωρούν πως αδικήθηκαν κατάφορα. Όμως δεν παύουν να πιστεύουν πως το break στην έδρα της Μπαρτσελόνα είναι απολύτως εφικτό και εμφανίζονται πεισμωμένοι πως θα τα καταφέρουν την Πέμπτη (21:45). Ήδη οι παλαιότεροι της ομάδας, Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής, έχουν αρχίσει… φροντιστήριο στους υπόλοιπους βοηθώντας τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους συνεργάτες του στο έργο της ανασύνταξης. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού γνωρίζει καλά πως αν οι παίκτες του παρασυρθούν από τον δικαιολογημένο εκνευρισμό τους και συνεχίσουν να ασχολούνται με τα της διαιτησίας, θα χάσουν τη δεύτερη ευκαιρία που θα έχουν την Πέμπτη και την πρόκριση. Άλλωστε ό,τι συνέβη το βράδυ της Τρίτης δεν… ξεγράφει.

Ο «Άρτζι» έχει αποφασίσει να… μαντρώσει τους παίκτες του και να προσπαθήσει να τους κρατήσει μακριά από όλη αυτή την κουβέντα, προκειμένου να μείνουν προσηλωμένοι στα αγωνιστικά τους καθήκοντα. Θεωρεί, δε, πως αν βελτιωθούν κάποια πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας, όπως η ευστοχία στις βολές μετά το χθεσινό 7/15 ή η λειτουργία της άμυνας και της επίθεσης σε κάποιες καταστάσεις, μπορεί να έρθει το 1-1 το βράδυ της Πέμπτης.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης περιλαμβάνει σωματική και ψυχολογική αποφόρτιση, καθώς και πολλή ανάλυση μέσω βίντεο. Οι γυμναστές-φυσιοθεραπευτές της ομάδας θα προσπαθήσουν να φρεσκάρουν τους παίκτες που καταπονήθηκαν περισσότερο, κυρίως τους Διαμαντίδη και Ούκιτς που έπαιξαν 40 και 38 λεπτά αντίστοιχα, ενώ ο Αργύρης Πεδουλάκης ελπίζει πως θα έχει περισσότερες λύσεις περιμένοντας βοήθειες από τους αναπληρωματικούς γκαρντ και λιγότερα φάουλ από τους δύο σέντερ της ομάδας που χθες έμειναν λίγο στο παρκέ. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: