Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ποιος να συγκριθεί μαζί σου...!!

Ο αρχισυντάκτης του gazzetta Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την μαγική νύχτα στο Ντόρτμουντ-Μάλαγα που αποδεικνύει για πολλοστή φορά γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο «βασιλιάς των σπορ»!
«Μετά από εσένα τι; Τι να αγαπήσω τι;» λέει ένας... χιλιοτραγουδισμένος στίχος από το τραγούδι «Ποιος να συγκριθεί μαζί σου» που... απογείωσε με την ερμηνεία του ο Γιάννης Πάριος.
Είναι το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου όταν ο Σαντάνα έκανε το 3-2 για την Ντόρτμουντ κι από την κόλαση του αποκλεισμού στο 93' έστειλε τους Γερμανούς στον παράδεισο της 4άδας στο 94'!
Από την άλλη η Μάλαγα η ομάδα έκπληξη της φετινής σεζόν βρέθηκε μια ανάσα από το... έπος αλλά γύρισε στην Ισπανία με την πίκρα του «αντίο Τσάμπιονς Λιγκ»! Μέσα σε δευτερόλεπτα τα... μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τα κινητά γέμισαν μηνύματα για τον «βασιλιά των σπορ»!
Οι πάντες είπαν... χαλάλι οι «σούπες» που τρώμε μια ολόκληρη χρονιά για έστω ένα τέτοιο παιχνίδι με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο! Χωρίς καμία διάθεση για αυτή την αστεία... κόντρα των αθλημάτων είναι βέβαιο ότι κάτι τέτοιες βραδιές, κάτι τέτοια ματς έδωσαν στο ποδόσφαιρο τον τίτλο του «βασιλιά». Αυτά τα συναισθήματα που είναι ίδια σε μια αλάνα των τοπικών πρωταθλημάτων ή στην αρένα του Βεστφάλεν γαλούχησαν γενιές και γενιές και έκαναν τους πάντες να αγαπήσουν την «μπάλα».
Να την... ερωτευτούν, να τρέχουν στα γήπεδα, να στήνονται μπροστά σε τηλεοράσεις, να τσακώνονται, να κλείνουν την φωνή τους, να χαίρονται ή να κλαίνε. Νίκες σαν αυτές της Ντόρτμουντ ή της Μάντσεστερ στον τελικό της Βαρκελώνης κάνουν ακόμη πιο μεγάλους τους συλλόγους. Παράλληλα όμως δίνουν αξία και στον μεγάλο ηττημένο.
Η Μάλαγα τώρα, η Μπάγερν τότε πέρασαν στο πάνθεο όχι σαν ηττημένες, αλλά σαν «αδικημένες» από αυτή την... πόρνη μπάλα (κατά τον Όσιμ) που δεν δικάζει πάντα με κλειστά μάτια!
Αυτοί οι αγώνες είναι που εν μια νυκτί φτιάχνουν φιλάθλους και κάνουν όλους (παλιούς και νέους) να είναι ακόμη πιο δεμένοι με αυτό που αγάπησαν από μικρά παιδιά και ως τα βαθιά γεράματα τους γεμίζει μοναδικά συναισθήματα.
Είπαμε... Ποιος να συγκριθεί μαζί σου «βασιλιά των σπορ»!πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: