Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Το γλυκό χέρι του Ράτζα και το άγριο χέρι του Ζέλικο!!

Ο Παναθηναϊκός κάνει το δικό του ντεμπούτο στην εφετινή Ευρωλίγκα και ο Βασίλης Σκουντής ανασύρει από το πράσινο ράφι παλιές πολωνικές υποθέσεις...
Τις έχει τις πολλές και σπουδαίες πολωνικές σχέσεις και προσλαμβάνουσες του ο Παναθηναϊκός, μόνο που αυτές δεν είναι μπασκετικές: τις εικονογραφούν και τις έχουν καταστήσει κομμάτι της ιστορικής μνήμης ο Κάζιμιρ Γκόρσκι, ο Γιάτσεκ Γκμοχ, ο Κριστόφ Βαζέχα (ή όπως στο καλό προφέρεται και γράφεται κανονικά το επώνυμο του), ο Γιόσεφ Βάντσικ, ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι, ο... Μανώλης Ολιζαντέμπε και όλοι όσοι έχουν επανδρώσει κατά καιρούς το ρόστερ του.
ADVERTISEMENT
Στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός άνοιξε παρτίδες με την Πολωνία πριν από σαράντα ένα χρόνια: τη σεζόν 1973-74, όταν στο πλαίσιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών απέκλεισε τη Γκντανσκ (70-87, 97-70). Τέσσερα χρόνια αργότερα βρήκε απέναντι του τη Σλασκ Βρότσλαβ (73-71, 96-88), ενώ την περίοδο 1984-85 αναμετρήθηκε με τη Λεχ Πόζναν (83-86, 96-87). Υστερα από δέκα τρία χρόνια, έβαλε ξανά την Πολωνία στον ταξιδιωτικό οδηγό του, αντιμετωπίζοντας ξανά τη Σλασκ (82-58 και 61-61 τη σεζόν 1997-98, 85-79 και 76-62 τη σεζόν 2000-01) και εν συνεχεία την Πρόκομ Τρεφλ Σοπότ απέναντι στην οποία πέτυχε έξι νίκες σε ισάριθμα ματς: 75-69 την περίοδο 2006-07, 67-60 και 75-53 την περίοδο 2008-09, 75-65 και 74-66 την περίοδο 2009-10.
Α, το 61-61 το οποίο ανέφερα, δεν οφείλεται σε τυπογραφικό λάθος; όντως, πέρα από τις 13 νίκες και τις δύο ήττες απέναντι σε πολωνικές ομάδες, ο Παναθηναϊκός έχει να επιδείξει και μια, ούτως ή άλλως σπάνια και γι' αυτό αξιοσημείωτη ισοπαλία. Μια ισοπαλία που θα λογιζόταν ως ήττα, εάν δεν έβαζε το... χεράκι του ο Ντίνο Ράτζα!
Ηταν 10 Μαρτίου του 1998, όταν στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Saporta Cup οι "πράσινοι" (με προπονητή τον Λευτέρη Σούμποτιτς) αντιμετώπιζε στη "Χάλα Λούντοβα" του Βρότσλαβ (όπου πριν από πέντε χρόνια είχε παιχτεί το "κύκνειο άσμα" του Ντράζεν Πέτροβιτς) τη Σλασκ, την οποία είχε νικήσει μια εβδομάδα νωρίτερα στο ΟΑΚΑ με 82-58.
Οκτώ δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του επαναληπτικού αγώνα, οι Πολωνοί με μία βολή του Λετονού Ραϊμούντας Μίγκλινιεκς προηγήθηκαν με 61-59, αλλά ο χρόνος που απέμενε έφτανε και περίσσευε στον Ντίνο Ράτζα για να ισοφαρίσει και να αποσοβήσει την ήττα. Ο Κροάτης σούπερ σταρ πέτυχε σχεδόν τους μισούς πόντους όλης της ομάδας (29/61), ενώ αυτή η σπάνια ισοπαλία σφράγισε και τυπικώς την πρόκριση του Παναθηναϊκού στους ημιτελικούς της διοργάνωσης, όπου όμως αποκλείσθηκε από τη Στεφανέλ Μιλάνο.
Οι συνθέσεις του αγώνα
ΣΛΑΣΚ: Μίγκλινιεκς 11, Κρζικάλα 8, Λοπάτκα, Ζιελίνσκι 15, Μακ Νολ 17, Κολοτζιέτζακ 3, Μπινκόφσκι, Ζισκόφσκι 7.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Αλβέρτης 9, Καλαϊτζής 10, Κοχ, Παταβούκας, Οικονόμου 9, Σκοτ 4, Ράτζα 29 (9/18δ., 11/13β., 7ρ., 3ασ.), Χριστοδούλου.
Εντεκα χρόνια αργότερα, σε ανύποπτο χρόνο και δι' ασήμαντον αφορμήν (όπως αναφέρουν και τα αστυνομικά δελτία) ένας άλλος αγώνας του Παναθηναϊκού εναντίον πολωνικής ομάδας έμελλε να γίνει το φιτίλι που προκάλεσε την έκρηξη στην αίθουσα τύπου του ΟΑΚΑ. Το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου του 2009, οι "πράσινοι" επιβλήθηκαν της Πρόκομ με 75-53, αλλά η άνετη νίκη δεν ήταν ικανή να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του Ομπράντοβιτς...
Ο "Φιλιππικός" του είτε ήταν πραγματικός, είτε εντασσόταν στο εθιμικό δίκαιο του περί τεχνητών κρίσεων και ασκήσεων πανικού, υπήρξε μνημειώδης. Τέτοιο δημόσιο ξεφωνητό δεν είχε ξαναματαγίνει, ούτε καν από τον ίδιο τον "Ζοτς", που παίζοντας νευρικά το μπρελόκ με το τριφύλλι στο χέρι του και έχοντας πάρει εκείνο το ιδιότυπο μελιτζανί χρώμα στο πρόσωπο του, άρχισε να ωρύεται...
"Ο τρόπος με τον οποίο αρχίσαμε να παίζουμε και συνεχίσαμε για πολλή ώρα είναι ντροπή. Η Πρόκομ ήρθε εδώ με πολλά προβλήματα (ΣΣ: απουσίαζαν ο Γιούιν, ο Λόγκαν και ο Μπερκ), αλλά η δική μας εμφάνιση ήταν ντροπιαστική. Κάποιοι παίκτες προσπάθησαν, κάποιοι άλλοι ήταν εκτός κλίματος και και δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να αρπάζουν κάθε ευκαιρία"...
Αυτό ήταν το πρώτο μέρος του κραξίματος, το ολιγότερο οδυνηρό, διότι ακολούθησε το κυρίως θέμα: "Το μέλλον μας και στις τρεις διοργανώσεις είναι πολύ δύσκολο. Ποτέ δεν έχω σταματήσει να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσω τους παίκτες μου. Μερικοί είναι σαν εμένα, αλλά κάποιοι άλλοι με τον τρόπο που παίζουν, δεν αξίζουν να φορούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού.
Δεν σέβονται τους εαυτούς τους κι αυτό είναι πολύ σοβαρό. Εμένα με λένε Ομπράντοβιτς και θέλω να έχω δίπλα μου στρατιώτες για να πολεμήσουμε μαζί. Θα βρω αυτούς που θα κάνουν σωστά τη δουλειά και εάν χρειαστεί θα παίξω μονάχα με έξι, αρκεί να βλέπω στα μάτια τους τη δίψα για τη νίκη. Με τέτοιες εμφανίσεις, δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι θα προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ. Ολοι λένε ότι θα πάμε στο Βερολίνο, αλλά εάν συνεχίσουμε αυτό το βιολί, το μόνο που θα συμβεί είναι να να μην πάμε πουθενά και να γελάει μαζί μας όλη η Ευρώπη"!
Οι συνθέσεις εκείνου του αγώνα
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κέτσμαν 5, Σπανούλης 4, Περπέρογλου, Μπατίστ 8, Φώτσης 13, Χατζηβρέττας, Νίκολας 3, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 4, Πέκοβιτς 8, Σάκοτα 13, Γιασικεβίτσιους 14.
ΠΡΟΚΟΜ: Αρτσιμπονγκ, Ντίλεβιτς 19, Νέσοβιτς 9, Σικόρα 5, Σβιετόνσκι 3, Λαπέτα 1, Ζαμοίσκι 4, Ζότκα 1, Μπάρελ 9, Χρίσιανουκ 2.
Η συνέχεια είναι γνωστή και (όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται) αποτέλεσε τόσο τη διάψευση, όσο και τη... δικαίωση του Ομπράντοβιτς: ο Παναθηναϊκός με μια από τις πληρέστερες, ποιοτικότερες και καλύτερες ομάδες που έχουν εμφανιστεί στην ιστορία της Ευρωλίγκας διάνυσε όλο τον δρόμο κι όχι μόνο πήγε στο Βερολίνο, αλλά στέφθηκε κιόλας πρωταθλητής Ευρώπης!
Από εκείνο το βράδυ, μετά από πέντε χρόνια, απόψε θα ξανασυναντηθούν στο ίδιο γήπεδο τρεις παίκτες: ο Διαμαντίδης, ο Φώτσης και ο 34άχρονος Πολωνός φόργουορντ Φίλιπ Ντίλεβιτς. Στην πρεμιέρα της σεζόν 2014-15 ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει μιαν ομόχρωμη του Τούροβ, που εδρεύει στην (από το 1998 αδελφοποιημένη με τη Νάουσα) πόλη Ζγκόρτζελετς των 32.000 κατοίκων και έχοντας ως σήμα το κεφάλι ενός ταύρου, θα μπορούσε να συστήνεται ως "οι Μπουλς της Πολωνίας"!
Τα connections ανάμεσα στις δυο ομάδες δεν περιορίζονται στην επιστροφή του Ντίλεβιτς, ο οποίος μάλιστα υπήρξε συμπαίκτης με τον απόντα Ντεμάρκους Νέλσον τη σεζόν 2009-10 στην Αβελίνο. Στο ΟΑΚΑ γυρίζει μετά από τέσσερις μήνες ο (πρώην παίκτης του Ολυμπιακού) Μάρντι Κόλινς, ενώ ο Τζέημς Γκιστ και ο Σέρβος Νεμάνια Γιάραμαζ θα θυμηθούν τη συμβίωση τους την περίοδο 2010-11 στην Παρτίζαν Βελιγραδίου.
Η νεόκοπη πρωταθλήτρια (και μάλιστα μετά από πέντε συνεχείς αποτυχημένες απόπειρες σε σειρές τελικών) Πολωνίας έχει φιλοξενήσει στο ρόστερ της έναν παίκτη που μετά από τρία χρόνια φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού: τον Αμερικανό (με την πολωνική υπηκοότητα) γκαρντ Ντέηβιντ Λόγκαν, ο οποίος έπαιξε στην Τούροβ και μάλιστα ανακηρύχθηκε MVP της πολωνικής λίγκας τη σεζόν 2007-08 και μετά το πέρασμα του από την Πρόκομ και τη Λαμποράλ Κούτσα θήτευσε στον Παναθηναϊκό την περίοδο 2011-12 στον Παναθηναϊκό, με μέσο όρο 6.5 πόντους. Στη συνέχεια ο Λόγκαν έπαιξε στη Μακαμπί Τελ Αβίβ, στην Αλμπα Βερολίνου και εφέτος επέστρεψε στην Ευρωλίγκα ως παίκτης της ιταλικής Σάσαρι.
Η Τούροβ επιστρέφει στην Αθήνα μετά από πέντε χρόνια, καθώς τη σεζόν 2009-10,σ το πλαίσιο της πρώτης φάσης του Εurocup, είχε αναμετρηθεί με τον Πανελλήνιο από τον οποίο ηττήθηκε με 83-65 στην Κυψέλη, ενώ στο Ζγκόρτζελετς επιβλήθηκε με 81-76.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Το τελευταίο... βάσανο του Σουάρες!!

Λείπει το μεγάλο παιχνίδι στην Ισπανία στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής. Η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Εϊμπάρ στο τελευταίο τιμωρίας παιχνίδι του Σουάρες, ενώ η Ρεάλ παίζει με τη Λεβάντε.

Το τελευταίο... βάσανο του Σουάρες
«Επικίνδυνες» αναμετρήσεις, αλλά όχι κάποιο ντέρμπι περιλαμβάνει το… μενού της όγδοης αγωνιστικής της Primera Division.

Η Μπαρτσελόνα θα στερηθεί για τελευταία φορά τις υπηρεσίες του Λουίς Σουάρες, ο οποίος αναμένεται να… ντεμπουτάρει στην επόμενη αγωνιστική εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς θα «ξεχρεώσει» κόντρα στην Εϊμπάρ.

Δεν υπάρχουν προβλήματα για τους Καταλανούς, με τον Λουίς Ενρίκε να βρίσκεται αντιμέτωπος με την κούραση των διεθνών που έκαναν μεγάλα ταξίδια, μεταξύ των οποίων είναι και οι Μέσι και Νεϊμάρ.

Από την άλλη, για τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσει ο Μανού Ντελ Μοράλ, με τον Άμπραχαμ να είναι αμφίβολος. Στα θετικά η επιστροφή του Ντίντακ Βιλά.

Με το… μυαλό πιθανόν στο «κλάσικο» η Ρεάλ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Λεβάντε. Ο Κάρλο Αντσελότι αναμένεται να προφυλάξει τους Κοεντράο και Ράμος, ενώ ο Κεντίρα είναι γνωστό πως βρίσκεται στα… πιτς, όπως και ο Χεσέ Ροντρίγκες.

Η Βαλένθια θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τη Λα Κορούνια, με στόχο να συνεχίσει τη… ξέφρενη πορεία της. Η πρωταθλήτρια Ατλέτικο θα υποδεχτεί την Εσπανιόλ, η οποία παραμένει αήττητη στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, με την παράδοση όμως, να λέει 6 ήττες στις 7 επισκέψεις στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Γρανάδα- Βαγιεκάνο είναι μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, με τους δυο συλλόγους να έχουν προβλήματα και να… καίγονται για βαθμούς. Η κάκιστη φέτος Μπιλμπάο του Βαλβέρδε υποδέχεται τη Θέλτα, η οποία σκοράρει εδώ και σε 13 αγώνες. Κόρδοβα και Μάλαγα θέλουν μόνο τη νίκη, καθώς η πρώτη δεν έχει κερδίσει ακόμα, ενώ η δεύτερη έρχεται από σκαμπανεβάσματα.

Αναλυτικά, η όγδοη αγωνιστική:

Παρασκευή 17/10

Γρανάδα – Ράγιο Βαγιεκάνο (22:00)

Σάββατο 18/10

Μπαρτσελόνα – Εϊμπάρ (17:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Θέλτα (19:00)
Λεβάντε – Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Κόρδοβα – Μάλαγα (23:00)

Κυριακή 19/10

Ατλέτικο Μαδρίτης - Εσπανιόλ (13:00)
Λα Κορούνια - Βαλένθια (18:00)
Έλτσε - Σεβίλλη (20:00)
Βιγιαρεάλ - Αλμερία (22:00)

Δευτέρα 20/10

Σοσιεδάδ – Χετάφε (21:45)

Η επόμενη (ένατη) αγωνιστική:

Παρασκευή 24/10

Θέλτα-Λεβάντε (22:00)

Σάββατο 25/10

Αλμερία- Αθλέτικ Μπιλμπάο (17:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα (19:00)
Βαλένθια-Έλτσε (21:00)
Εϊμπάρ-Γρανάδα (21:00)
Κόρδοβα-Σοσιεδάδ (23:00)

Κυριακή 26/10

Μάλαγα-Ράγιο Βαγεκάνο (13:00)
Εσπανιόλ-Λα Κορούνια (18:00)
Σεβίλη-Βιγιαρεάλ (20:00)
Χετάφε-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεχίζει το… «τρένο»;

Η διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω προκριματικών Euro 2016 έβαλε… φρένο προσωρινά στην ξέφρενη πορεία της Μαρσέιγ στο γαλλικό πρωτάθλημα. Μπορεί και η Τουλούζ στην 10η αγωνιστική του Championnat...

Συνεχίζει το… «τρένο»;
Η ομάδα που έχει κλέψει τις εντυπώσεις έως τώρα στο Championnat είναι η Μαρσέιγ, που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με +5 από την δεύτερη Μπορντό. Μάλιστα, η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα μετράει επτά συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και τελευταία φορά, που έφυγε από το γήπεδο, χωρίς να έχει πάρει το τρίποντο ήταν στις 17 Αυγούστου, όταν και έχασε με 2-0 από την Μονπελιέ στην έδρα της.

Η επιστροφή στις υποχρεώσεις μετά την διακοπή λόγω προκριματικών του Euro 2016 βρίσκει τους Μασσαλούς απέναντι στην Τουλούζ, που είναι στην όγδοη θέση και έχει τέσσερα ματς χωρίς ήττα (δύο νίκες, δύο ισοπαλίες).

Η αγωνιστική ωστόσο ξεκινάει με την πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν που προέρχεται από το εντός έδρας 1-1 με την Μονακό, ενώ είναι στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα αντιμετωπίσει την Λανς στο «Φελίξ Μπολάρ».

Τη Νις θα υποδεχθεί η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League, Γκινγκάμπ.

Αναλυτικά η 10η αγωνιστική

Η επόμενη (10η) αγωνιστική:

Παρασκευή (17/10)

Λανς-Παρί Σεν Ζερμέν (21:30)

Σάββατο (18/10)

Λοριάν-Σεντ Ετιέν (18:00)
Λιλ-Γκινγκάμπ (21:00)
Μετς-Ρεν (21:00)
Μονακό-Εβιάν (21:00)
Ναντ-Ρεμς (21:00)
Νις-Μπαστιά (21:00)

Κυριακή (19/10)

Μαρσέιγ-Τουλούζ (15:00)
Μπορντό-Καέν (18:00)
Μονπελιέ-Λυών (22:00)

Επόμενη (11η) αγωνιστική

Παρασκευή (24/10)
Τουλούζ-Λανς (21:30)
Παρί Σ.Ζ.-Μπορντό

Σάββατο (25/10)

Μπαστιά-Μονακό (18:00)
Καέν-Λοριάν (21:00)
Εβιάν-Ναντ (21:00)
Ρεμς-Μονπελιέ (21:00)

Κυριακή (26/10)

Ρεν-Λιλ (15:00)
Γκινγκάμπ-Νις (18:00)
Σεντ Ετιέν-Μετς (18:00)
Λιόν-Μαρσέιγ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Βαριές ήττες για Σπερς, Λέικερς και Θάντερ!!

Πληρώνοντας τις απουσίες τους, Σπερς και Θάντερ γνώρισαν συντριβές στα φιλικά που έδωσαν. Συντριβή και για τους Λέικερς παρά την καλή εμφάνιση του Κόμπι. Μεγάλη ανατροπή για Μπουλς.

Βαριές ήττες για Σπερς, Λέικερς και Θάντερ
Παίζοντας με πολλές απουσίες, οι Σπερς γνώρισαν τη συντριβή με 121-90 από τους Σανς του Γκόραν Ντράγκιτς που είχε 20 πόντους. Οι πρωταθλητές παρατάχθηκαν χωρίς τους Πόποβιτς, Ντάνκαν και Τζινόμπιλι, που έμειναν στο Τέξας για να ξεκουραστούν, αλλά και τους τραυματίες Λέοναρντ, Σπλίτερ και Μιλς. Ο Όστιν Ντέι είχε 17 πόντους για τα «σπιρούνια».

Οι Τζαζ επικράτησαν των Λέικερς κατά κράτος στο Άναχαϊμ με 119-86 παρά την πολύ καλή εμφάνιση του Κόμπι Μπράιαντ που είχε 27 πόντους, αλλά και του Κάρλος Μπούζερ που πρόσθεσε 17 πόντους. Ο Γκόρντον Χέιγουορντ με 16 και ο Ντέρικ Φέιβορς με 15 πόντους πρωταγωνίστησαν από τους νικητές.

Η Θάντερ χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ που υποβλήθηκε σε επέμβαση ηττήθηκε με 120-86 από τους Πέλικανς στη Νέα Ορλεάνη. Ο Άντονι Ντέιβις με 28 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν και πάλι εξαιρετικός, ενώ ο Τζέρεμι Λαμπ είχε 20 πόντους για τους ηττημένους, που δεν είχαν επίσης στις τάξεις τους Ιμπάκα και Πέρκινς λόγω τραυματισμών, καθώς επίσης Γουέστμπρουκ και Τζάκσον για να ξεκουραστούν.

Ανατρέποντας διαφορά 21 πόντων στα τελευταία 11 λεπτά και με τρίποντο του Τζίμι Μπάτλερ στην εκπνοή οι Μπουλς νίκησαν τους Χοκς με 85-84. Ο ήρωας της τελευταίας στιγμής είχε 29 πόντους, ενώ Πάου Γκασόλ και Ντέρικ Ρόουζ είχαν 11 και 10 αντίστοιχα. Ο Μάικ Σκοτ με 15 πόντους ξεχώρισε από τα «γεράκια».

Οι Ουόριορς επιβλήθηκαν 114-101 των Νάγκετς με τον ρούκι Τζέιμς Μάικλ ΜακΑντού (ανιψιού του Μπομπ ΜακΑντού) να έχει 20 πόντους και τον Κλέι Τόμπσον να προσθέτει 18, όσους είχαν για το Ντένβερ οι Τιμοφέι Μοζγκόφ και Γουίλσον Τσάντλερ.

Τέλος, οι Σέλτικς με 21 πόντους του Τζάρεντ Σάλιντζερ και 20 του Έιβερι Μπράντλεϊ συνέτριψαν με 111-91 τους Σίξερς στη Φιλαδέλφεια. Οι Έλιοτ Γουίλιαμς και Τόνι Ρότεν είχαν από 17 πόντους για τους γηπεδούχους.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κρίσιμη εξέταση για τον Μπεργκ!!

Ακτινογραφία στον τραυματισμένο του ώμο θα κάνει σήμερα ο Μάρκους Μπεργκ από την οποία θα ξεκαθαρίσει η κατάστασή και ο χρόνος επιστροφής του στα γήπεδα.

Κρίσιμη εξέταση για τον Μπεργκ
Ακτινογραφία στον τραυματισμένο του ώμο θα κάνει σήμερα ο Μάρκους Μπεργκ από την οποία θα ξεκαθαρίσει η κατάστασή και ο χρόνος επιστροφής του στα γήπεδα.

Από την ακτινογραφία αυτή οι ιατροί του Παναθηναϊκού θα τσεκάρουν πόσο έχει βελτιωθεί η κατάσταση στον ώμο του Σουηδού.

Από τα αποτελέσματα αυτά θα κριθεί πως θα συνεχίσει στις προπονήσεις ο Μπεργκ. Εφόσον όλα πάνε καλά και από τις εξετάσεις αυτές επιβεβαιωθεί η σημαντική βελτίωση στο τραύμα του Μπεργκ θα φουλάρει για την επιστροφή του στα γήπεδα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κίνδυνος για τη Μίκρα!!

Ο Ερασιτέχνη Ηρακλής οφείλει 200.000 ευρώ στο ΙΚΑ, το οποίο κίνησε τις διαδικασίες για να βγουν σε πλειστηριασμό οι εγκαταστάσεις στη Μίκρα.

Κίνδυνος για τη Μίκρα!
Μπροστά στον κίνδυνο να χάσει τις εγκαταστάσεις στη Μίκρα είναι ο Ηρακλής.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Arena Press» το ΙΚΑ ξεκίνησε τις διαδικασίες για να γίνει πλειστηριασμός για τις εγκαταστάσεις καθώς του οφείλονται 200.000 ευρώ από τον σύλλογο οι οποίες δεν καταβληθεί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα το ΙΚΑ –αρχικά- στράφηκε στον Ερασιτέχνη για να εισπράξει το ποσό, αλλά από την στιγμή που ο Γυμναστικός υπολειτουργεί με μπλοκαρισμένο το ΑΦΜ του, λόγω οφειλών προς το Δημόσιο, προχώρησε στο επόμενο βήμα.

Ξεκίνησε την διαδικασία πλειστηριασμού της έκτασης στη Μίκρα, η οποία ανήκει στον Ερασιτέχνη με τιμή τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως, άμεσα οι άνθρωποι του Ηρακλή κατάφεραν να κινηθούν και να μπλοκάρουν προσωρινά τις διαδικασίες με αίτηση ανακοπής που έγινε.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ενημέρωση και αποφάσεις!!

Αναμένεται εντός της ημέρας στην Θεσσαλονίκη ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος θα ενημερωθεί για όλα τα θέματα γύρω από τον ΠΑΟΚ που πρέπει να «τρέξει» άμεσα η ΠΑΕ.

Ενημέρωση και αποφάσεις
Το «πράσινο φως» του Ιβάν Σαββίδη περιμένουν στην ΠΑΕ για να δρομολογήσουν τις εξελίξεις σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την ομάδα.

Ο μεγαλομέτοχος θα επιστρέφει στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη εκτός απροόπτου την Παρασκευή.

Πρώτο στη λίστα είναι το θέμα των χρεών προς το Δημόσιο, με τον «ισχυρό άνδρα» να θέλει να δώσει εφάπαξ το ποσό, γλιτώνοντας το μεγαλύτερο μέρος από προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Έχει προγραμματίσει να παρακολουθήσει από κοντά το κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο για την 7η αγωνιστική της Super League και θα μιλήσει με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Είναι πιθανό να συζητήσουν και για το μπάτζετ που θα έχει ο «δικέφαλος του Βορρά» για μεταγραφές τον Ιανουάριο. Υπάρχουν τρία ακόμη σημαντικά… θέματα και τα οποία χρίζουν άμεσης λύσης.

Η πρόσφατη ειρηνική κατάληψη οπαδών της ομάδας στα γραφεία της Τούμπας, που είχε σκοπό να βρεθεί λύση για τους φίλους της ομάδας που είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν για έξι ώρες σε αστυνομικό τμήμα όταν παίζει η ομάδα τους. Επιπλέον, είχαν ζητήσει απομάκρυνση των Γεροντίδη (μέλος του ΔΣ) και Μαυρομάτη (νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ).

Θα ενημερωθεί ακόμη για τα εξελίξεις γύρω από το προπονητικό που θέλει να χτίσει ο ΠΑΟΚ στην Θέρμη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τι θα πει ο Αλαφούζος!!

Σε τέσσερις άξονες αναμένεται να κινηθεί η συζήτηση του Γιάννη Αλαφούζου με τα μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, που θα γίνει την Κυριακή, λίγες ώρες πριν το ματς με τον ΟΦΗ.

Τι θα πει ο Αλαφούζος
Εφ’ όλης της ύλης θα είναι την Κυριακή η συζήτηση του Γιάννη Αλαφούζου με τα μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 14:00 και ως γνωστόν θα γίνει στον «Τάφο του Ινδού».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θέλει να ενημερώσει τους ανθρώπους που βάζουν χρήματα στον σύλλογο για όλα τα «καυτά» θέματα, καθώς θεωρεί ότι έχουν πληροφορηθεί λανθασμένα σε διάφορα ζητήματα. Το πεδίο θα είναι ελεύθερο, αλλά θα υπάρξει αρχικά ενημέρωση για τέσσερα πεδία, όπως αναφέρεται στην «Live Sport».

Ο Γιάννης Αλαφούζος θα μιλήσει με ανθρώπους που έχουν συνεισφέρει μέσω της Συμμαχίας, όποτε θα ήταν παράλειψη του να μην αναφερθεί στο οικονομικό κομμάτι. Θα τονιστεί ότι τα οικονομικά της ΠΑΕ απέχουν πολύ από το σημείο που πρέπει να είναι και δεν μπορούν να χαρακτηριστούν... ανθηρά. Υπάρχει βελτίωση λόγω της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», αλλά δεν σημειώνεται βελτίωση με την ταχύτητα που θα ήθελαν στην ΠΑΕ.

Η κουβέντα φυσικά θα πάει και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Γιάννης Αλαφούζος θα μιλήσει για τις μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι, ενώ είναι ειλημμένη απόφαση για ενίσχυση τον Ιανουάριο. Ωστόσο θα υπενθυμίσει ότι το πλάνο της ομάδας προβλέπει στήριξη των παικτών της Ακαδημίας και όχι απόκτηση παικτών αμφιβόλου αξίας από το εξωτερικού, που θα φράξουν τον δρόμο σε νεαρούς Έλληνες παίκτες.

Η θέση της ΠΑΕ για το γηπεδικό παραμένει η ίδια και είναι σαφής. Μόνο Λεωφόρος και το ίδιο λέει και ο Ερασιτέχνης. Ο Γιάννης Αλαφούζος θα πει ότι η Ανάπλαση θα γίνει στην ιστορική έδρα του «τριφυλλιού» αργά η γρήγορα, ενώ έχει προκύψει το θέμα με το Ελεγκτικό Συνέδριο που μπλόκαρε τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Θα υπάρξει ενημέρωση και για το προπονητικό. Ο Παναθηναϊκός πήρε το «Απήλιον» το οποίο δεν ήταν στην επιθυμητή κατάσταση, αλλά ήδη έχουν γίνει κάποια έργα.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η αναφορά στις κινήσεις που έχει κάνει και σχεδιάζει να κάνει από εδώ και πέρα για να αντιμετωπίσει την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα τονιστεί ότι γίνεται το καλύτερο δυνατόν από πλευράς Παναθηναϊκού.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πιθανή η λύση συμβολαίου με Λίλα!!

Πιθανό είναι το σενάριο να αποτελέσει παρελθόν από τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Λίλα ο οποίος σήμερα θα απολογηθεί… τηλεφωνικά στον Γιώργο Χριστοβασίλη.

Πιθανή η λύση συμβολαίου με Λίλα!
Εξελίξεις και μάλιστα άμεσα αναμένονται στον ΠΑΣ Γιάννινα στο θέμα του Άντι Λίλα.

Ο αλβανός μέσος πρόκειται να απολογηθεί σήμερα για τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Παρτιζάν στο παιχνίδι της εθνικής ομάδας της χώρας του με την Σερβία.

Η απολογία αυτή πρόκειται να γίνει με τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει ο Λίλα με τον πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Χριστοβασίλη.

Το κλίμα για τον Λίλα, στην ομάδα αλλά και στην πόλη είναι αρκετά βαρύ για τον Λίλα. Τόσο οι υπεύθυνοι του ΠΑΣ όσο και οι κάτοικοι των Ιωαννίνων είναι προβληματισμένοι από τη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή.

Γι' αυτό και αναμένεται να κρατήσουν σκληρή στάση απέναντι στον Αλβανό ποδοσφαιριστή, ακόμα κι αν η διοίκηση εμφανιστεί επιεικής μαζί του.

Κάτι πάντως που εμφανίζεται δύσκολο στην παρούσα φάση, αφού οι διοικούντες τον ΠΑΣ αναμένεται να τιμωρήσουν με βαριά καμπάνα τον παίκτη τους για τη συμπεριφορά του, κάτι που είχε φανεί και από την προχθεσινή ανακοίνωση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Φουστέρ είναι εδώ!!

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Φουστέρ στην 11άδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη κάτι που ενδεχομένως να επαναληφθεί και κατά της Γιουβέντους.

Ο Φουστέρ είναι εδώ!
Ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Προπονείται κανονικά τις τελευταίες ημέρες και όλα δείχνουν ότι ο Μίτσελ μπορεί να υπολογίζει και πάλι σε αυτόν.

Ο λόγος για τον Νταβίντ Φουστέρ ο οποίος είναι έτοιμος να ριχτεί… στη μάχη σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο για τον Ολυμπιακό. Ένα παιχνίδι πριν το παιχνίδι με την Γιουβέντους και μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ισπανός άσος θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα βρίσκεται στην 11άδα των ερυθρολεύκων στο παιχνίδι του Σαββάτου. Το ματς αυτό θα αποτελέσει και ένα τεστ για να διαπιστωθεί εάν είναι σε καλή κατάσταση για να αγωνιστεί και κατά της Γιουβέντους.

Λογικά θα παίξει στη θέση του Αφελάι (ο οποίος προέρχεται από δύο σερί παιχνίδια με την Εθνική του ομάδα) αύριο στο Ηράκλειο, εάν δείξει έτοιμος τότε είναι πολύ πιθανό να τον δούμε και κόντρα στη Γιουβέντους.

Προφανώς ο Φουστέρ δεν θα είνι η μοναδική αλλαγή του Μίτσελ στην 11άδα.

Λογικά θα φρεσκάρει κι άλλο το βασικό σχήμα που μας είχε συνηθίσει στα προηγούμενα παιχνίδια μια κι ακολουθούν και τα ματς με Γιουβέντους και Παναθηναϊκό.

Ο Αυλωνίτης λογικά θα πάρει θέση στα στόπερ, ενώ εάν οι Διαμαντάκος και Μπενίτες είχαν περισσότερες προπονήσεις στα πόδια τους θα διεκδικήσουν τη θέση του φορ αντί του Μήτρογλου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Μπρέσεβιτς και ο... σίγουρος!!

Στον Άλεξ Ντακόλ καταλήγει ο Τραϊανός Δέλλας για την κορυφή της επίθεσης. Αυξημένες οι πιθανότητες για να μπει ο Ιβάν Μπρέσεβιτς στην αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με τον Απόλλωνα.

Ο Μπρέσεβιτς και ο... σίγουρος
Επιστρέφει στο κυριακάτικο (19/10, 18:00) παιχνίδι στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ ο Άλεξ Ντακόλ. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής είχε αποκτήσει σαφές προβάδισμα τις τελευταίες ημέρες για να αντικαταστήσει στην κορυφή της επίθεσης τον Χρήστο Αραβίδη, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στον Απόλλωνα, λόγω ης κόκκινης που πήρε με τον Παναιγιάλειο.

Από την τελευταία δοκιμή του Τραϊανού Δέλλα «κλείδωσε» ότι αυτός θα είναι τελικά ο φορ της Ένωσης κόντρα στους…Κωστένογλου, Αλεξόπουλο. Απλά το πράγμα μπέρδεψε λίγο στην χθεσινή προπόνηση σε ότι αφορά τους υπόλοιπους παίκτες, καθώς δεν προπονήθηκε ο Ανάκογλου. Ο 23χρονος χαφ ένιωσε ενοχλήσεις στην γάμπα και την θέση του δίπλα στον Κορδέρο πήρε ο Μάνταλος με αποτέλεσμα να βρεθεί με τους βασικούς ο Ντούνης, αλλά δύσκολα θα παίξει από την αρχή κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Αρκετές πιθανότητες να μπει στην αποστολή για το προσεχές παιχνίδι έχει πλέον ο Ιβάν Μπρέσεβιτς. Ο Κροάτης έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και είναι σε καλή κατάσταση με δεδομένο ότι έχει λίγες προπονήσεις στα πόδια του. Πάντως, από την Τρίτη έχει ανεβάσει ρυθμούς. Είναι στο χέρι του 38χρονου τεχνικού να θα τον πάρει μαζί του και δεν αποκλείεται να το κάνει.*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ώρα του Ρισβάνη!!

Τα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν εσχάτως με τα στόπερ του Παναθηναϊκού ανοίγουν την… πόρτα της ενδεκάδας για το ματς με τον ΟΦΗ στον Σπύρο Ρισβάνη.

Η ώρα του Ρισβάνη
Χωρίς πολλές λύσεις για το κέντρο της άμυνας έχει μείνει ο Γιάννης Αναστασίου, ενόψει ΟΦΗ (19/10, 16:00).

Αρχικά, επέστρεψε με καταπονημένο το πόδι του από την εθνική Κροατίας ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, αν και δεν έπαιξε λεπτό στα δύο ματς του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος. Τρίτη και Τετάρτη έκανε αποθεραπεία και χθες ατομικό (πρωί-απόγευμα). Την Πέμπτη ένιωσε ενοχλήσεις ο Γιώργος Κουτρουμπής στο δεξί του γόνατο και είναι επίσης αμφίβολος, ενώ σήμερα στην προπόνηση της Παρασκευής αναμένεται να φανεί αν θα μπορέσει να αγωνιστεί με τους Κρητικούς.

Επιπλέον, ο Μέντες που έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές στο κέντρο της άμυνας είναι off για το προσεχές ματς.

Ο 41χρονος τεχνικός θα περιμένει και σήμερα για να δει την κατάσταση των δύο, αλλά με τα τωρινά δεδομένα θα πάει στην λύση Ρισβάνη. Ο 20χρονος αμυντικός έχει δύο συμμετοχές σε επίσημα παιχνίδια φέτος. Η πρώτη ήταν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ στις 24 Αυγούστου. Τότε, είχε παίξει μόλις τέσσερα λεπτά, ενώ λίγες ημέρες μετά (28/08) είχε αγωνιστεί κόντρα στην Μίντιλαντ στην Δανία, όπου οι πράσινοι επικράτησαν 2-1 για τα play-off του Europa League. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με δεξί και… Ράιτ στην Ευρωλίγκα!!

Νικηφόρο ποδαρικό στο θεωρητικά ευκολότερο παιχνίδι από τα δέκα που θα δώσει στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας θέλει να κάνει απόψε ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος την Τουρόβ. Πρώτη για Ράιτ, δύο απουσίες.

Με δεξί και… Ράιτ στην Ευρωλίγκα
Τα αγωνιστικά του προβλήματα… πολλά. Το ρόστερ του… νεανικό. Αλλά τα έξι αστέρια στη φανέλα του Παναθηναϊκού επιτάσσουν μια καλή πορεία στη φετινή Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» είχαν την ατυχία σε μια μεταβατική περίοδο, με νέο προπονητή, πολλές νέες παρουσίες αλλά και απουσίες λόγω τραυματισμών, να ρίχνονται κατευθείαν στα βαθιά. Κι αν στον προημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό πήραν δέκα με τόνο, οι δοκιμασίες δεν σταματούν εκεί αφού η μοίρα τους έφερε σε έναν όμιλο-«φωτιά» με Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και Μπάγερν, με τέσσερις ομάδες να περνούν στο Top 16.

Ο θεωρητικά ασθενέστερος αντίπαλός τους είναι και ο πρώτος στο φετινό μαραθώνιο. Οι νταμπλούχοι υποδέχονται την Τουρόβ απόψε στο ΟΑΚΑ (21:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) κι ασφαλώς δεν θέλουν καμία δυσάρεστη έκπληξη. Πρόκειται για την πρωταθλήτρια Πολωνίας, πρωτάρα στα «σαλόνια» της Ευρωλίγκας, με παίκτες δίχως εμπειρία στη διοργάνωση και τον Μάρντι Κόλινς, που πέρασε πέρσι από τον Ολυμπιακό πιο γνωστό όνομα στο ρόστερ της.

Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί χωρίς τον τραυματία Ντεμάρκους Νέλσον και τον ανέτοιμο Λουκά Μαυροκεφαλίδη, αλλά θα έχει στη δωδεκάδα του τον Τζούλιαν Ράιτ. Ο Αμερικανός άσος, που θα ενισχύσει το «τριφύλλι» στις θέσεις «3», «4», πιθανώς και «5», έπεισε τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και υπέγραψε προσωρινό συμβόλαιο.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ενώ διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία), Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία) και Νταβίντ Ρομάνο (Ισραήλ).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ Όμιλος
Αναντολού Εφές-Ούνιξ Καζάν 82-76
Νίζνι-Σάσαρι (17/10, 19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ζαλγκίρις Κάουνας (17/10, 20:30)

Β’ Όμιλος
Τσεντεβίτα-Μάλαγα 63-78
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Λιμόζ 92-76
Άλμπα Βερολίνου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (17/10, 21:15)

Γ’ Όμιλος
Παναθηναϊκός-Τουρόβ (17/10, 21:30)
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (17/10, 22:00)
Μπαρτσελόνα-Μπάγερν (17/10, 22:30)

Δ’ Όμιλος
Λαμποράλ Κούτσα-Νεπτούνας 88-69
Ερυθρός Αστέρας-Γαλατάσαραϊ 76-68
Βαλένθια-Ολυμπιακός 68-71 *Πηγή: sport-fm.gr*

Θρυμμάτισε το καθρεφτάκι!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης σχολιάζει την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και προβλέπει μακροημέρευση Τόμιτς στον πάγκο.
Eίδατε πόσο πιο εύκολα έγιναν όλα μόλις το κόκκινο απομακρύνθηκε από το πράσινο; Δύο χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη σπηλιά των φαντασμάτων, ο Ολυμπιακός ξαναβρήκε τον καλό ευρωπαϊκό του εαυτό και πέρασε νικητής από ένα δύσβατο γήπεδο όπου θα γνωρίσουν και φέτος ήττες (στην Ευρωλίγκα ή στο πρωτάθλημα Ισπανίας) ομάδες της ελίτ.
ADVERTISEMENT
Είναι σημαντική η αποψινή νίκη των «ερυθρολεύκων», βαθμολογικά, αγωνιστικά, ψυχολογικά και πνευματικά. Θεμέλιο πρωτιάς στον Όμιλο, Οκτώβριο μήνα. Πολύ σωστά ειπώθηκε, στο αποδυτήριό τους, ότι η σεζόν για τον Ολυμπιακό αρχίζει απόψε.
Μόλις το ΟΑΚΑ χάθηκε στο καθρεφτάκι των παικτών του, όλα διορθώθηκαν ως διά μαγείας. Ο Βασίλης Σπανούλης ξαναβρήκε τη φρεσκάδα και τη σιγουριά του. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης και ο Κώστας Σλούκας έδωσαν 23 πόντους με χέρι που δεν έτρεμε καθόλου.
Ο δείκτης της αυτοσυγκέντρωσης έφτασε πολύ ψηλά και έφερε αξιοσημείωτες νίκες στην άμυνα (68π) και στα ριμπάουντ (37-25). Οι οδηγίες του προπονητή ακολουθήθηκαν κατά γράμμα στις κρίσιμες στιγμές, τα φάουλ που έπρεπε να γίνουν έγιναν χωρίς παραλείψεις, οι στιγμιαίες αναποδιές ξεπεράστηκαν χωρίς παρανέργειες.
Όπως, ορθά, είπε ο Μίλαν Τόμιτς, «η ομάδα έπαιξε σαν ομάδα». Με πάθος και χωρίς φόνο.
Ηταν προφανές από το ύφος του και από τα λόγια του Τόμιτς, ότι θεωρεί αυτή τη νίκη γαλόνι στη στολή του, το πρώτο αλλά διόλου ευκαταφρόνητο. Στις εξετάσεις που έδωσε στη Φοντέτα ("πηγούλα") της Βαλένθια, πήρε πολύ καλό βαθμό και ενίσχυσε την προσωπική του θέση. Και ήταν ένα δυσκολο για οποιονδήποτε προπονητή παιχνίδι, αυτό το αποψινό.
Το σχέδιο με το οποίο εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στη Βαλένθια δεν ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που θα ακολουθούσε εάν είχε ακόμη τον Γιώργο Μπαρτζώκα στο βολάν - μόνο που ο κομψεπίκομψος Μπαρτζώκας θα έλεγε "όχι" στο κοστούμι με τα τετραγωνάκια!
Αλλαγές σε όλα τα μαρκαρίσματα στην άμυνα, κυνήγι του αιφνιδιασμού ακόμα και μετά από αντίπαλο καλάθι, γρήγορη εκτέλεση και πολλά μακρυνά σουτ για να ανοίξει το παιχνίδι και να βγει από το ταμπούρι της η αντίπαλη άμυνα, πολλαπλοί ρόλοι για κάθε παίκτη, εν λευκώ αρμοδιότητες στον Βασίλη Σπανούλη.
Οι απουσίες των Ντάρντεν, Παπαπέτρου υπαγόρευσαν και νωρίτερα χαμηλά σχήματα, αλλά την απόφαση κλειδί την πήρε ο Τόμιτς όταν είδε κι απόειδε από τους δύο παίκτες που χρεώθηκαν να καλύψουν το κενό του Πρίντεζη. Το διπλό μηδενικό που κατέθεσαν οι Πέτγουεϊ-Αγραβάνης στα 35 λεπτά που μοιράστηκαν, σε συνδυασμό με το ξέσπασμα των Ισπανών (62-58 από 51-56) έφερε σχήμα-ευρεσιτεχνία με τρεις γκαρντ και τον Λοτζέσκι να κατεβαίνει στο «4», δίπλα στον γοργοπόδαρο Χάντερ.
Οι Ισπανοί μπουρδουκλώθηκαν, έφαγαν δύο φάσεις από συνεργασίες Λαφαγιέτ-Χάντερ και άλλες δύο από τον Λοτζέσκι, ενώ η άμυνα θωράκισε το καλάθι για ένα καθοριστικής σημασίας τετράλεπτο. Η Βαλένθια ξαναμπήκε στο παιχνίδι όταν ο Περάσοβιτς απέσυρε τον απελπιστικό Μπάικς και ζήτησε να τροφοδοτηθεί ο Λόντσαρ, ανίκητος μέσα στη ρακέτα απέναντι στον Μάντζαρη που πάσχιζε να καλύψει τα μετόπισθεν του Χάντερ.
Ο Κροάτης σέντερ ισοφάρισε δύο φορές εξ επαφής, αλλά ο Ολυμπιακός επιβραβεύτηκε για τη μεθοδικότητά του με διπλό χαμόγελο της τύχης. Χάρη στις ευνοϊκές καραμπόλες, έκανε 3 επιθέσεις στα τελευταία 44 δευτερόλεπτα και κέρδισε δύο τυχερά φάουλ στο φινάλε.
Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε λίγο άγαρμπα το φάουλ μετά το 68-71 και κινδύνευσε (φευγαλέα) να χρεωθεί με αντιαθλητικό, αλλά το έκανε. Στο ΟΑΚΑ του μαρτυρίου, ξεχάστηκε και αυτός και όλοι οι συμπαίκτες του, μια στρατιά από χλωμά πρόσωπα με κόκκινες φανέλες.
Με τον αρχηγό του στο παρκέ, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός πέτυχε 19 πόντους παραπάνω από τη Βαλένθια. Με τον αρχηγό του στο παρκέ, στο ντέρμπι του ελληνικού Κυπέλλου, ο ίδιος Ολυμπιακός έβαλε 21 πόντους λιγότερους από τον Παναθηναϊκό.   

*Πηγή: gazzetta.gr*

Σπρώχνουν τον Ρανιέρι στην αποτυχία!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την ΕΠΟ που απομόνωσε τον Ιταλό από όποια επαφή με το “παλαιό καθεστώς” της Εθνικής με συνέπεια να τον στείλει αδιάβαστο, και για τη νέα γκέλα της Ομοσπονδίας που βάζει τον προπονητή “απέναντι” στους ποδοσφαιριστές. 
Ο Κλαούντιο Ρανιέρι αφίχθη και παρουσιάστηκε από την ΕΠΟ στα τέλη του Αυγούστου, περίπου 10 ημέρες πριν από το πρώτο του παιχνίδι, το οποίο για κακή τύχη της Ελλάδας ήταν επίσημο και μάλιστα ένα εκ των πιο καθοριστικών, απέναντι στην πιο “δυνατή” ομάδα του ομίλου Ρουμανία και με τις ειδικές σύνηθες του άδειου Καραϊσκάκη.
ADVERTISEMENT
Η κοινή λογική έλεγε ότι ένας τόσο έμπειρος προπονητής όσο o Κλαούντιο Ρανιέρι που συμπληρώνει 63 χρόνια ζωής σε τέσσερις ημέρες θα έβαζε σε προτεραιότητα να κόψει δρόμο: να κλέψει εμπειρία μέσα από μια σύντομη συναναστροφή (στον 1,5 μήνα που μεσολαβούσε από την συμφωνία του με την ΕΠΟ μέχρι την παρουσίασή του) με έναν συνάδελφο της γενιάς του, τον 60χρονο Φερνάντο Σάντος, με τον οποίο - επίσης η λογική λέει ότι - θα είχαν συναντηθεί σε κάποιο από τα συνέδρια προπονητών της UEFA, στα οποία ο Πορτογάλος συχνάζει τακτικά στη διάρκεια των τελευταίων περίπου 15 ετών.
Αν έχει τη φήμη δεκτικού προπονητή ανάμεσα στους συναδέλφους του ο Σάντος; Αρκεί κανείς να ρωτήσει τους περισσότερους των 10 Ελλήνων προπονητών που είτε είχαν συνεργαστεί μαζί του είτε όχι επιδίωξαν να τον συναναστρέφονται και να ανταλλάσσουν απόψεις για το ποδόσφαιρο. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ο πολύς και συχνά μπλαζέ Ζοσέ Μουρίνιο έχει επανειλημμένα σχολιάσει πόσο ανοιχτόμυαλος είναι σε αυτό το κομμάτι ο Σάντος, ο οποίος του δείχνει ότι έχει πιο προχωρημένες ποδοσφαιρικές αντιλήψεις από τους προπονητές της γενιάς του και μοιράζεται με προθυμία τις ιδέες του για το ποδόσφαιρο. Με τόση αγάπη και τέτοιο σεβασμό για την Ελλάδα, τους Έλληνες και την Εθνική, ο Σαντος δεν θα το είχε αρνηθεί αυτό ούτε στον εχθρό του.
Το επιδίωξε αυτό ο Ρανιέρι, για να “κλέψει” γνώση από έναν προπονητή που είχε στα χέρια του για μια 4ετία την Εθνική Ελλάδας και την είχε οδηγήσει στην 8αδα του Euro και την 16αδα του Μουντιάλ; Ποτέ. Λέτε να μη το σκέφτηκε;

Αποκοπή από το “παρελθόν”!

Ακόμη και αν δεν ήθελε να ψάξει τον Πορτογάλο συνάδελφό του, ο Ρανιέρι είχε και πιο εύκολες επιλογές: μέσα στα πόδια του ήταν ο Τάκης Φύσσας, που ήταν τεχνικός διευθυντής της Εθνικής από την εποχή του Ρεχάγκελ μέχρι το τέλος της εποχής Σάντος (και είχε ξαναβοηθήσει προπονητή στην προσαρμογή του) και ήταν στη διάθεση της ΕΠΟ για να κάνει αυτή τη δουλειά κατά την αποχώρησή του. Δεν ήθελε να βρει τον Φύσσα; Στη διάθεσή του ήταν και ο Λεωνίδας Βώκολος, που ήταν βοηθός του Σάντος στην Ανδρών αλλά και υπεύθυνος της εθνικής υποδομής και του σχεδίου για την σύσταση των εθνικών ομάδων όλων των μικρών ηλικιών. Προφανώς και θα ήταν διατεθειμένος να ενημερώσει και να παραδώσει στον Ιταλό προπονητή κι ας αποχωρούσε από την ομοσπονδία. Διότι παρόλο που ο ίδιος ο Σαρρής είχε υποσχεθεί στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής ότι ο Βώκολος δεν θα αποχωρήσει, και συνεπώς λογικά θα ήταν δυσαρεστημένος με την απομάκρυνσή του, ο Έλληνας παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και προπονητής είχε τη διάθεση να βοηθήσει την Εθνική. Δοκίμασε να έρθει σε επαφή μαζί τους ο Ρανιέρι; Οχι. Λέτε να μη το σκέφτηκε;
Ακόμη και αν δεν ήθελε να μιλήσει με τους απερχόμενους προπονητές και τον τεχνικό διευθυντή, ο Ρανιέρι είχε ακόμη δύο επιλογές: τον Γιώργο Καραγκούνη και τον Κώστα Κατσουράνη. Τον αρχηγό και τον υπαρχηγό της προηγούμενης Εθνικής. Δύο ποδοσφαιριστές με 100+ συμμετοχές στην Εθνική, που ήταν πρωταγωνιστές σε όλες τις επιτυχίες της Ελλάδας στη χρυσή 10ετία. Με τον Καραγκούνη ο Ρανιέρι μίλησε εκ των υστέρων, μετά την ήττα από τη Ρουμανία. Με τον Κατσουράνη δεν μίλησε ποτέ, παρότι είχε κάνει κύκλο τηλεφωνικών συνομιλιών με την πλειονότητα των διεθνών ποδοσφαιριστών. Λέτε να μη σκέφτηκε να μιλήσει με τους προηγούμενους αρχηγούς;
Ακόμη και αν δεν τα είχε σκεφτεί όλα τα παραπάνω ο Ρανιέρι, η Ομοσπονδία θα μπορούσε να είχε φροντίσει να τον βοηθήσει ώστε να κατατοπιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα σε όσο το δυνατόν πιο σύντομο χρόνο, αφού χρόνος για πειραματισμούς δεν υπήρχε, ήταν ελάχιστος πριν από το πρώτο του παιχνίδι, το οποίο ήταν και επίσημο και πολύ σημαντικό. Όχι απλώς δεν το έκαναν αυτό όμως, αλλά το αντίθετο: φρόντισαν να μην συμβεί. Απομάκρυναν σε χρόνο μηδέν όλους τους συνεργάτες που είχε εντός και εκτός αποδυτηρίων ο Σάντος στην Εθνική. Και κόλλησαν δίπλα στον Ιταλό πρόσωπα του σκοτεινού παρελθόντος, σαν τον υπάλληλο - πρωταγωνιστή σε ιστορίες παράγκας προκειμένου να διασφαλίσουν ότι ο Ιταλός δεν θα έρθει σε επαφή με “το παλαιό καθεστώς”.

Επιμένουν να τον “καίνε”

Πιθανόν όλα αυτά να τα έκαναν οι μαθητευόμενοι μάγοι επειδή ζούσαν με την ψευδαίσθηση ότι η Εθνική βρισκόταν σε έναν πανεύκολο όμιλο και θα προκρινόταν διά περιπάτου στο Euro 2016 και συνεπώς δεν υπήρχε λόγος “να ρίξουν τα μούτρα τους” και να βάλουν τον Ρανιέρι σε μια κουβέντα με το παρελθόν της Εθνικής, το οποίο τόσο πολύ βιάζονται να διαγράψουν, λες και δεν μιλάμε για την χρυσή 10ετία της Ελλάδας αλλά για την μαύρη. Ακόμη και σήμερα όμως, μετά από το τριπλό χαστούκι που έχει φέρει την Εθνική στον 1 βαθμό και τον Ρανιέρι σε τόσο δεινή θέση, συνεχίζουν να τον παρασέρνουν σε μεγάλα σφάλματα.
Προσέξτε, μόνοι τους διαρρέουν ότι ο Ιταλός θα “πάρει κεφάλια” και φωτογραφίζουν τους δύο εκ των παλαιότερων ποδοσφαιριστών, δηλαδή τον αρχηγό Σαλπιγγίδη και τον Σαμαρά. Κι αν αύριο ο Ρανιέρι τους προσκαλέσει, επειδή θα κρίνει ότι τους χρειάζεται, βάλτε με το μυαλό σας πόσο ευχάριστη θα είναι η μεταξύ τους ατμόσφαιρα.
Οι ίδιοι διαρρέουν, και μάλιστα επισήμως, ότι ο Σαρρής είπε στον Ρανιέρι να πάρει μαστίγιο επειδή “φταίνε οι παίκτες”. Δηλαδή έναν προπονητή που δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, αφού δεν είχε ούτε χρόνο - ευκαιρίες ούτε καλά αποτελέσματα, να προσεγγίσει τους ποδοσφαιριστές ώστε να δεθεί μαζί τους και να τους εμπνεύσει, να τους παρακινήσει αποτελεσματικά, τον βάζουν απέναντι στους ποδοσφαιριστές. Τον κάνουν “εχθρό” τους.
Ακόμη και σήμερα, που η Εθνική κρέμεται από τον γκρεμό και ετοιμάζεται να τσακιστεί τόσο που θα είναι αμφίβολο ότι θα καταφέρει σύντομα να ξανασηκωθεί, ο Σαρρής και οι μαθητευόμενοι μάγοι που τον περιβάλλουν ρίχνουν τον Ρανιέρι από γκέλα σε γκέλα. Τον βάζουν απέναντι στους ποδοσφαιριστές στη στιγμή μιας μεγάλης δοκιμασίας, επειδή νομίζουν ότι έτσι προστατεύουν το πουλέν τους, τον προπονητή που προσέλαβαν. Και τελικώς το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κάνουν τις συνθήκες για τον Ιταλό ακόμη πιο δύσκολες. Στην επόμενη συγκέντρωση της Εθνικής, προπονητής και ποδοσφαιριστές θα είναι μια ωραία ατμόσφαιρα…


ΥΓ. Ο Πορτογάλος Σάντος, που έχει δουλέψει στις τρεις μεγαλύτερες πορτογαλικές ομάδες και έχει συνεργαστεί με αρκετούς εκ των σημερινών ποδοσφαιριστών της Εθνικής Πορτογαλίας, και είχε 4ετή εμπειρία σε πάγκο Εθνικής, βρήκε νόημα προτού ξεκινήσει να κάνει επαφές με τον - πρώην παίκτη του - Πάουλο Μπέντο, που ήταν ο προκάτοχός του στην Εθνική προκειμένου να ενημερωθεί. Ένας Πορτογάλος βρήκε νόημα να κάνει το αυτονόητο στην Εθνική της πατρίδας του. Αυτό που δεν βρήκε νόημα να κάνει ένας Ιταλός που πατούσε για πρώτη φορά το πόδι του στην Ελλάδα για να παίξει μετά από 10 ημέρες το πρώτο επίσημο παιχνίδι του με την Εθνική κι ενώ προηγουμένως δεν είχε εργαστεί ποτέ σε Εθνική. Η νοημοσύνη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μέσι: Δέκα χρόνια στα αστέρια!!

Ο Λιονέλ Μέσι συμπλήρωσε 10 χρόνια καριέρας και το FourFourTwo γράφει για τους εκπληκτικούς αριθμούς και τον αγαπημένο του τρόπο σκοραρίσματος.
Ο,τι και να πει κανείς για τον ζωντανό θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είναι πραγματικά πολύ λίγο, για έναν παίκτη που αν έβαζε τώρα τέλος στην καριέρα του, θα ήταν από τα πρώτα ονόματα στα βιβλία της ιστορίας του αθλήματος. Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα πέρασαν δέκα χρόνια από το ντεμπούτο του Αργεντινού, ο οποίος πέτυχε τόνους ρεκόρ στην καριέρα του. Δύο από αυτά είναι πολύ πιθανό να να δούμε ποτέ να σπάνε. Το ένα είναι τα 90 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος και το άλλο το ότι σκόραρε σε 19 σερί αγώνες στην Primera Division. Ο Μέσι έχει σκοράρει με τους τρόπους που ακολουθούν στο ισπανικό πρωτάθλημα και βρίσκεται μόλις δύο μακριά από τον Τέλμο Θάρα και το Νο1 όλων των εποχών.
ADVERTISEMENT
Γκολ στο πρωτάθλημα: 249
Με το αριστερό: 202
Με το δεξί: 38
Με κεφαλιά: 8
Πέναλτι: 32
Ποσοστό ευστοχίας: 28%
Μία εκπληκτική καριέρα που παρότι μόλις έκλεισε δέκα χρόνια, φαντάζει τόσο τεράστια που χωράει 405 γκολ, 4 Χρυσές Μπάλες, 3 Champions League, 6 τίτλους στην La Liga. Κάποιοι τον θεωρούν ήδη τον καλύτερο όλων των εποχών, σίγουρα πάντως είναι ένας εκ των κορυφαίων που έχει να αναδείξει το Νο1 άθλημα στον πλανήτη. Ακολουθούν κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά για τον 27χρονο υπερπαίκτη και συγκρίσεις με τον «αιώνιο» αντίπαλο του, Κριστιάνο Ρονάλντο.
Αγαπημένο του σημείο να στέλνει τη μπάλα

#Εκανε ντεμπούτο στις 16 Οκτωβρίου του 2004, μπαίνοντας αλλαγή στο 84' στη θέση του Ντέκο στην εκτός έδρας νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Εσπανιόλ, στο καταλανικό ντέρμπι. Σήμερα έχει 526 αγώνες.
#Την ίδια μέρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπαιξε το ματς Νο98 στην καριέρα του, στο 0-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Μπέρμιγχαμ.
#Ο Μέσι έχει βάλει 405 γκολ από τη μέρα που εμφανίστηκε στα γήπεδα μέχρι σήμερα. Ο Ρονάλντο έχει βάλει 426 γκολ από τότε που ο Μέσι έκανε το ντεμπούτο του.
#Ο Ρονάλντο πέτυχε 320 γκολ στα πρώτα δέκα χρόνια της καριέρας του (2002-2012).
#Ο Μέσι έχει σημειώσει 29 χατ τρικ. Ο Ρονάλντο έχει επίσης 29 χατ τρικ.
#Εχει παίξει 28 αγώνες κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης και έχει απολογισμό 13 νίκες, 8 ισοπαλίες, 7 ήττες και 21 γκολ.
#Πέτυχε το πρώτο του γκολ την 1η Μαΐου του 2005 στο Μπαρτσελόνα-Αλμπαθέτε (2-0) στο 91' μετά την ασίστ του Ροναλντίνιο. Ηταν 17 ετών και είχε στην πλάτη τον αριθμό 30.
#Εχει μπει σαν αλλαγή 73 φορές και έχει σκοράρει τις 26 από αυτές.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οταν... ματώνουν τον αθλητισμό!!

Από τα «παιδιά της δόξας» στην επίθεση εξτεμιστών στην ομάδα Κρίκετ στη Σρι Λάνκα. Πέντε τραγικά γεγονότα που μάτωσαν την ιστορία του αθλητισμού!
Η ιστορία του ποδοσφαίρου πολλές φορές σημαδεύτηκε από αιματηρές πολιτικές διαμαρτυρίες και δράσεις. Τραγικά γεγονότα από ένα γήπεδο προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις και άλλαξαν την ιστορία ή μεγάλες κοινωνικές αναταραχές βρήκαν... φωνή σε έναν αγωνιστικό χώρο και μια ομάδα. 
ADVERTISEMENT
Τον Δεκέμβριο του 1956 ο αγώνας πόλο ανάμεσα στην Ουγγαρία και τη Σοβιετική Ενωση στους Ολυμπιακού Αγώνες της Μελβούρνης έμεινε στην ιστορία ως το «Αίμα στο νερό». Είχαν προηγηθεί οι σφοδρές συγκρούσεις Σοβιετικών και Ούγγρών στην εισβολή των πρώτων. Οι Ούγγροι πλακώθηκαν άσχημα με οπαδούς που τους αμφισβητούσαν και έγραψαν τη δική τους ιστορία. «Τα παιδιά της Δόξας» ήταν μια από τις ταινίες που γυρίστηκαν για χάρη τους. 
Τον Δεκέμβριο του 1969 ένας μαχητής κατά του Απαρτχάιντ κατέλαβε στο Λονδίνο ένα λεωφορείο με τη νοτιοαφρικανική ομάδα ράγκμπι. Ο εκ των αρχηγών της ομάδας, Τόμι Σμιθ άρπαξε τον οδηγό με συνέπεια να συγκρουστεί το πούλμαν. Μετά από αυτό, αρκετά ματς έγιναν πίσω από συρματοπλέγματα, ενώ άλλα σε ουδέτερο έδαφος. 
Τον Σεπτεμβρίου 1972, κι ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Μονάχου βρίσκονταν σε εξέλιξη, μια ομάδα Παλαιστινίων, μέλη της οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης», εισέβαλε στο Ολυμπιακό Χωριό και κράτησε ομήρους  Ισραηλινούς αθλητές. Η επίθεση αυτή έμεινε γνωστή ως «Η Σφαγή του Μονάχου», αφού η επιχείρηση απελευθέρωσης είχε τραγική κατάληξη: 9 Ισραηλινοί αθλητές σκοτώθηκαν, 6 τρομοκράτες και 2 αστυνομικοί.
Μάιος του 1990 και η Γιουγκοσλαβία στα πρόθυρα διάλυσης. Μια σπίθα ήταν αρκετή για να αλλάξει την ιστορία! Το ντέρμπι της Ντιναμό με τον Ερυθρό Αστέρα αποδείχθηκε αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος. Από τα συνθήματα κατά του Τούτζμαν, στο ξύλο των Κροατών οπαδών. Οι οπαδοί της Ντιναμό μπήκαν στο γήπεδο να σωθούν και αρκετοί παίκτες της Ντιναμό έμειναν μέσα για να τους προστατεύσουν. Η ενέργεια του Μπόμπαν να χτυπήσει αστυνομικό για να σώσει οπαδό, έμελλε να γίνει σύμβολο αντίστασης για τους Κροάτες.
Το Μάιο του 2009 ένοπλοι έστησαν ενέδρα στην ομάδα κρίκετ της Σρι Λάνκα, όταν κατευθυνόταν στο Πακιστάν. Εξι παίκτες τραυματίστηκαν και έξι αστυνομικοί και δυο άμαχοι σκοτώθηκαν. Για το περιστατικό αυτό είχαν κατηγορηθεί Ισλαμιστές εξτρεμιστές από το Πακιστάν.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πάντα δίπλα στην ομάδα!!

O Hρακλής Αντύπας γράφει στο blog του για το sold out που έγινε στα εισιτήρια ενόψει Γιουβέντους και τονίζει πως ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πάντα δίπλα στην ομάδα... 
Μία από τις γνωστές… καραμέλες που ακούγονται, μετά τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, είναι ότι ο κόσμος της ομάδας έχει γυρίσει την πλάτη στους «ερυθρόλευκους», καθώς δεν γεμίζει το γήπεδο στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.
Είναι δεδομένο, ότι οι φίλοι των Πειραιωτών, δεν ζουν σε άλλη χώρα. Αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος, που κάνει το… σκατό του παξιμάδι για να μπορέσει να βγάλει μία ακόμα μέρα. Η κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες και είναι λογικό να μην έχουν όλοι την δυνατότητα να προμηθευτούν ακόμα και ένα εισιτήριο των 10 ευρώ, στο πέταλο. Όσοι πάνε γήπεδο, ξέρουν ότι δεν πρόκειται να χαλάσουν μόνο τα χρήματα που κοστίζει το εισιτήριο, αλλά όλο και κάποιο άλλο ποσό θα φύγει από την τσέπη τους.
ADVERTISEMENT
Ο κόσμος του Ολυμπιακού, ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Απλά πλέον, είναι αναγκασμένος  (το μεγαλύτερο μέρος) να επιλέγει παιχνίδια. Να μαζεύει χρήματα για να δει ένα μεγάλο ματς Τσάμπιονς Λιγκ ή ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.  Δεν είναι τυχαίο, ότι τα εισιτήρια για το παιχνίδι με την Γιουβέντους εξαντλήθηκαν σε χρόνο d/t. Και το ίδιο θα γίνει και για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, έστω και αν το ντέρμπι έρχεται στο καπάκι από την αναμέτρηση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Ο Μίτσελ από την πλευρά του, στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε, πέρασε το μήνυμα στους παίκτες, αναφορικά με την αγάπη του κόσμου για την ομάδα. Ερωτηθείς για τις ουρές που σχημάτισε ο κόσμος για ένα εισιτήριο, απάντησε: «Είναι πολύ πιο εύκολο για έναν προπονητή να βλέπει αυτές τις εικόνες παρά να μιλάει γι’ αυτές. Αυτό αποδεικνύει την μεγάλη εμπιστοσύνη του κόσμου απέναντι σε εμάς και επίσης δείχνει εμείς έχουμε μία τεράστια ευθύνη απέναντι στον κόσμο δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε. Πρέπει να δείξουμε ότι εμείς
αξίζουμε την εμπιστοσύνη που αυτοί δείχνουν σε εμάς».
Οι παίκτες τέλος, πρέπει να δώσουν χαρά στον κόσμο και να πάρουν τη νίκη κόντρα στη Γιουβέντους. Αλλά επειδή κάθε πράγμα στο καιρό του, πρέπει να παρουσιάσουν και πάλι καλό πρόσωπο και στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο εκτός έδρας ματς με τον Εργοτέλη.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Απίστευτα γκολ στο επικό 4-3 του Κονγκό επί της Ακτής!! (video)

Μακράν  το πλέον συναρπαστικό και  δραματικό παιχνίδι  από όσα έγιναν εχθές στο πλαίσιο των προκριματικών του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2015 ήταν  η αναμέτρηση της Ακτής Ελεφαντοστού με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό που τα είχε όλα, σπουδαία γκολ μεταξύ των οποίων και το υποψήφιο για το ωραιότερο της διοργάνωσης.
Οι «ελέφαντες» που είχαν νικήσει πριν από λίγες 2-1 εκτός έδρας την αντίπαλο τους αιφνιδιάστηκαν  στο 21’ και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το γκολ του Κεμπάνο απάντησαν τέσσερα λεπτά μετά χάρη στην εξαιρετική γκολάρα του σούπερ-σταρ τους Γιάγια Τουρέ.
Ακόμα πιο ωραίο ήταν όμως το 1-2 για τους Κονγκολέζους με σκόρερ τον Τζούνιορς Καμπανάγκα στο 35’ με ανάποδο ψαλίδι ενώ ένα λεπτό μετά ο Μποκίλα έκανε το 1-03. Σαν να μην έφθανε αυτό για τους γηπεδούχους έμειναν στο 47’ με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Κέσιε αλλά μετά πήρε το όπλο  του ο Σάλομον Καλού και με δύο γκολ (69’ , 72’) έφερε το ματς στα ίσια με  το 2ο εξ αυτών να είναι πραγματικά εξαιρετικό.
Όμως ενώ η Ακτή πίεζε για τη νίκη σε αντεπίθεση τους οι φιλοξενούμενοι πήραν και τους τρεις βαθμούς χάρη στο άριστο σε εκτέλεση 2ο προσωπικό γκολ του Μποκίλα στο 89’.





*Πηγή: onsports.gr*

MLS: «Λάμψη» του Ενγκουγέν στο Χιούστον!!

Χάρη σε δύο γκολ του Λι Ενγκουγέν,  οι Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον πήραν 2-1 στην έδρα των Χιούστον Ντάιναμο.
Οι Τεξανοί, που δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης στα playoffs του MLS, προηγήθηκαν με τον Τζιλς Μπαρνς, αλλά λύγισαν έπειτα από δύο ωραία γκολ του 28χρονου Αμερικανού μέσου. Από την άλλη, η «επανάσταση» βρέθηκε κοντά στην εξασφάλιση της δεύτερης θέσης του ανατολικού γκρουπ της βορειοαμερικανικής λίγκας.
Παρακάτω όλοι οι σκόρερ του παιχνιδιού:
Χιούστον Ντάιναμο – Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον 1-2 (37’ Τζιλς Μπαρνς, 65’ Λι Ενγκουγέν, 87’ Λι Ενγκουγέν)
Δείτε highlights του παιχνιδιού στην επίσημη ιστοσελίδα του MLS.
Και τις βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Ντι Σι Γιουνάιτεντ
32
55
Π-Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
33
52
Π-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
32
49
Π-Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
32
47
Κολόμπους Κρου
32
46
Τορόντο
32
40
A-Χιούστον Ντάιναμο
33
39
Α-Φιλαδέλφεια Γιούνιον
32
39
Α-Σικάγο Φάιρ
32
33
Α-Μόντρεαλ Ίμπακτ
32
26
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Σιάτλ Σάουντερς
32
60
Π-Λος Άντζελες Γκάλαξι
32
60
Π-Ρέαλ Σολτ Λέικ
32
52
Π-Ντάλας
32
51
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
32
46
Πόρτλαντ Τίμπερς
32
45
Α-Κολοράντο Ράπιντς
32
32
Α-Σίβας ΗΠΑ
32
30
Α-Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
32
29
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.
Π-Προκρίθηκε στα playoffs
Α-Αποκλείστηκε από τα playoffs
*Πηγή: onsports.gr*

Κόπα Σουνταμερικάνα: Διακοπές και για γκολ για Ρίβερ!! (videos)

Έπειτα από δύο διακοπές στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρίβερ Πλέιτ πέρασε με 3-1 από την έδρα της Λιμπερτάδ.
Οι Παραγουανοί προηγήθηκαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά στο δεύτερο έπεσαν τα φώτα και το παιχνίδι για τη φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα διακόπηκε για είκοσι λεπτά, ενώ με την επανέναρξη ο πρώην στράικερ της Καβάλας, Ροντρίγκο Λόπεζ, έχασε πέναλτι. Ακολούθησε ο Κάρλος Σάντσεζ ισοφαρίζοντας στο 61ο λεπτό, ενώ οι «μιλονάριος» πέτυχαν δύο ακόμα γκολ μετά τη δεύτερη διακοπή και αγκάλιασαν την πρόκριση στους «8». Νωρίτερα, η Ατλέτικο Νασιονάλ κέρδισε με 1-0 τη Βιτόρια στη Βραζιλία και πέρασε στα προημιτελικά της δεύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, όπου θα αντιμετωπίσει την Ουνιβερσιδάδ Βαγιέχο του Περού.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Βιτόρια – Ατλέτικο Νασιονάλ 0-1 (70’ Ντάνιελ Μποκανέγκρα)
Λιμπερτάδ – Ρίβερ Πλέιτ 1-3 (45’ Κλαούντιο Βάργκας – 61’ Κάρλος Σάντσεζ, 72’ Σεμπαστιάν Ντριούσι, 77’ Τζιοβάνι Σιμεόνε)
Και ο «χάρτης» του Κόπα Σουνταμερικάνα:
Τρίτος γύρος
1 – ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ) – Βιτόρια (Βραζιλία) 2-2 & 1-0
2 – Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) – Ντεπορτίβο Καπιατά (Παραγουάη) 0-1 & 23/10
3 – Λιμπερτάδ (Παραγουάη) – Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 1-3 & 22/10
4 – ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) – Ουατσιπάτο (Χιλή) 1-0 & 3-2
5 – ΕΜΕΛΕΚ (ΕΚΟΥΑΔΟΡ)  – Γκοΐας (Βραζιλία) 1-0 & 0-1 (6-5 στα πέναλτι)
6 – Εστουντιάντες Λα Πλάτα (Αργεντινή) – Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 2-1 & 22/10
7 – Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) – Λανούς (Αργεντινή) 2-1 & 21/10
8 – Μπαΐα (Βραζιλία) – ΟΥΝΙΒΕΡΣΙΔΑΔ ΒΑΓΙΕΧΟ (ΠΕΡΟΥ) 2-0 & 0-2 (6-7 στα πέναλτι)
Προημιτελικοί
9 – Ουνιβερσιδάδ Βαγιέχο (Περού) - Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)
10 – Νικητές 7-2
11 – Νικητές 6-3
12 – Εμελέκ (Εκουαδόρ) - Σάο Πάολο (Βραζιλία)
Ημιτελικοί
13 – Νικητές 12-9
14 – Νικητές 11-10
Τελικοί
Νικητές 13-14






*Πηγή: onsports.gr*

Ινδία: Ο πρώτος Ινδός σκόρερ και η γκολάρα του Ελάνο! (video)

Ο Μπάλγουαντ Σινγκ της Τσενάιγιν είναι ο πρώτος Ινδός ποδοσφαιριστής που σκοράρει στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ινδίας.
Πρόκειται για τον πρώτο άσο από την ασιατική χώρα που βρίσκει δίχτυα στη ινδική Σούπερ Λιγκ, η οποία φέτος διαθέτει ουκ ολίγα αστέρια στις ομάδες της.
Ο 27χρονος σκόρερ βοήθησε την ομάδα του να νικήσει 2-1 την Γκόα. Είναι αξιοσημείωτο ότι χρειάστηκαν τέσσερις αγωνιστικές για να μπει γκολ στη λίγκα από Ινδό παίκτη, κάτι σπάνιο.
Δεν επρόκειτο για το καλύτερο γκολ όλων των εποχών, αλλά το πιο ιστορικό, με τον Ελάνο να... ομορφαίνει ακόμη περισσότερο την αναμέτρηση με το εκπληκτικό του τέρμα από απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο αργότερα.
Δείτε το βίντεο:




*Πηγή: onsports.gr*

Αυτή η ομάδα είναι του… Σπανούλη!!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης καταγράφει τα θετικά και τα αρνητικά του Ολυμπιακού στη Βαλένθια, βαθμολογεί τον προπονητή Τόμιτς και εκφράζει κάποιες απορίες για τους Σίμονς και Πέτγουεϊ.. Θα ήταν τουλάχιστον "προκλητικό" να ισχυριστεί κανείς ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού "απάντησε" με την εμφάνισή του, τόσο στον Τζόε Ντόρσεϊ, όσο και στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Άλλωστε, αν δεν είναι του Σπανούλη, ποιανού θα ήταν; Μόνο που ο Ολυμπιακός, χωρίς Ντάρντεν, χωρίς Πρίντεζη (άρα και χωρίς ξεκάθαρη εικόνα) είναι ομάδα που κινείται γύρω από τον "Kill Bill" με ό,τι (θετικό ή αρνητικό) αυτό συνεπάγεται.
Η Βαλένθια είναι σκληροτράχηλη ομάδα και το παιχνίδι, ένεκα και των απουσιών, ήταν ειδικών συνθηκών για τους "ερυθρόλευκους". Άρα, η νίκη από μόνη της ήταν το κατ' αρχήν ζητούμενο κι αφού επιτεύχθηκε ο Ολυμπιακός γυρίζει έχοντας τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο… άλλη μια μέρα στη δουλειά.
Πρώτο θετικό που κρατά είναι η επιρροή που είχε ο Μίλαν Τόμιτς στο παιχνίδι του. Δεν είχε πολλές επιλογές, αφού ο Αγραβάνης όποτε μπήκε λειτούργησε με τον καλύτερο τρόπο για τη Βαλένθια (δείγμα του ότι είναι ανέτοιμος για "μεγάλα" ματς), ο Πέτγουεϊ ήταν εξαιρετικός σε πολλά πράγματα, αλλά στην επίθεση οι "ερυθρόλευκοι" έπαιζαν με τέσσερις (ας του πει κάποιος ότι αν περάσει τη γραμμή του τριπόντου προς τα μέσα δεν θα δεχθεί τεχνική ποινή) κι ο Πρίντεζης στην Αθήνα.
Χωρίς "4άρι" έπρεπε να πάει υποχρεωτικά σε αλχημείες και το σχήμα με τους τέσσερις κοντούς αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό. Βεβαίως, ομάδα στην οποία πετυχαίνουν 62 πόντοι οι κοντοί και 9 ο ένας ψηλός (ο Ντάνστον ήταν λίγο χειρότερος από τον Αγραβάνη), δεν μπορεί να έχει υψηλές βλέψεις, αλλά αυτό είναι παροδικό, αφού θα επιστρέψουν ο Πρίντεζης, ο Ντάρντεν (δεν είναι ψηλός, αλλά δίνει δυνατότητα για πολλά διαφορετικά σχήματα πάνω στο παρκέ).
Ο Τόμιτς παίρνει πολύ καλό βαθμό στον πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα ως "χεντ κόουτς", όχι μόνο για το σχήμα με τους τέσσερις κοντούς, αλλά γιατί διαχειρίστηκε σωστά τους πόρους του και κυρίως γιατί δεν το φοβήθηκε το παιχνίδι.
Ένα δεύτερο θετικό είναι πως η αντίδραση σε σχέση με το ματς του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν εντελώς διαφορετική. Μπορεί να έχασε εκ νέου τη 1/2 βολές ο Σλούκας, στο ίδιο χρονικό σημείο (6.4''), όμως και το επιθετικό ριμπάουντ πήρε, και στις 2/2 επόμενες βολές ευστόχησε, και φάουλ έκανε ο Σπανούλης (που δεν είχε κάνει στο ΟΑΚΑ). Άρα ο Ολυμπιακός μαθαίνει από τα λάθη του κι αυτό αποτελεί συστατικό επιτυχίας.
Το πρώτο αρνητικό είναι η επιθετική ανισορροπία. Χωρίς να ακουμπήσεις την μπάλα στο "ζωγραφιστό" δεν μπορείς να πας πουθενά. Ενδεχομένως στις επόμενες συναντήσεις ο Ντάνστον θα είναι καλύτερος, ο θετικότατος Χάντερ δεν θα χάσει δύο καρφώματα, όμως και πάλι υπάρχει ζήτημα.
Αναρωτιέμαι, τί είδους τιμωρία είναι να έχεις έναν Αμερικανό που πληρώνεις στον πάγκο (Σίμονς), να τον βάζεις στη 12άδα και να μην τον χρησιμοποιείς. Αν θέλουν να επεκτείνουν τέτοιου είδους τιμωρία, είμαι πρόθυμος να ακολουθήσω τη διαδρομή του Αμερικανού σέντερ. Να πηγαίνω ταξιδάκι, να κάνω ζέσταμα, να προπονούμαι και να πληρώνομαι για να κάθομαι.
Επίσης αναρωτιέμαι αν μετά από έναν χρόνο και κάτι ο Πέτγουεϊ είναι αποδεκτό να μην έχει ρόλο στην επίθεση ο Πέτγουεϊ. Ευδιάθετος ήταν, έτρεξε το γήπεδο, πάλεψε στην άμυνα, ακόμα και στη χαμηλή άμυνα που είναι το αδύνατο σημείο του, όμως στην επίθεση πήγαινε μόνο από τον… περιφερειακό (ήτοι δεν μπήκε μέσα από τη γραμμή του τριπόντου).
Η στατιστική του καταγράφει 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, κανένα λάθος, σε 30:24'' συμμετοχής. Δεν με ενοχλεί το "μηδέν" στους πόντους, αλλά ότι οι προσπάθειες ήταν 0/4 τρίποντα! Αν σε αυτό το παιχνίδι, απόντος του Πρίντεζη, δεν πάρει εντολή (και δεν επιχειρήσει) να τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα, να δημιουργήσει "μις ματς απ", να προσπαθήσει να σκοράρει από κοντά, τότε πότε θα το δοκιμάσει;
Αν δεν μπορεί, δεν χωρά στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ. Αν δεν του το ζητούν, αν δεν έχουν αντίστοιχα plays φταίνε οι προπονητές του.
Συνολικά ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του κι εντέλει το αποτέλεσμα μετράει.*Πηγή: sportdog.gr*

«Προστατεύσαμε τον Δήμο και τον επενδυτή»

karountzos thanasis
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θανάσης Καρούτζος και μίλησε για το θέμα του αθλητικού κέντρου του ΠΑΟΚ στην Θέρμη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Είμαστε σε μια εποχή που πρέπει να σεβόμαστε το γράμμα του νόμου. Το πολιτικό σύστημα έχει απογοητεύσει και το δικαστικό πρέπει να μείνει ακέραιο. Πλέον, έχει την ικανότητα η αυτοδιοίκηση να κάνει πολυετής συμβάσεις. Αυτό είναι καλό για την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα και ευχαριστώ δημόσια τον Δήμο Θέρμης. Αν έχουμε το στοιχείο της υπομονής όλα ρυθμίζονται και γίνονται σωστά. Είμαι άνθρωπος της εκκλησίας και δεν θέλω να ορκίζομαι. Έπρεπε τελικά να ψηφίσει η Βουλή πρώτα και ας δέχθηκα άσχημα σχόλια, δεν πειράζει. Στην τελική όλα πήγαν καλά. Εγώ ως ομάδα δεν είμαι τίποτα αλλά υπηρετώ την Βόρεια Ελλάδα και ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ θέλω να μεγαλουργούν. Ο φανατισμός δεν οδηγεί πουθενά. Ας φανταστούμε να γινόταν με το προηγούμενο νομικό καθεστώς η επένδυση, κάποιος να αντιδρούσε και να έκανε μια ένσταση, να μπλόκαρε την επένδυση και θα είχε δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα. Προστατεύσαμε και τον Δήμο και τον επενδυτή. Από εδώ και πέρα μετράει ο κάθε επενδυτής και όχι η ένσταση του κάθε ανεγκέφαλου που θα μπορούσε να πεταχτεί πριν από έναν μήνα. Η Θεσσαλονίκη θα μπορεί να προσεγγίσει άλλες ομάδες αλλά και τουριστικές δραστηριότητες. Το όλο εγχείρημα είναι πιλοτικό και μπορεί να λειτουργήσει για όλη την Βόρεια Ελλάδα. Καλύτερα τα πράγματα να είναι δεμένα νομικά παρά να υπάρχει ο συνεχής κίνδυνος. Πλέον, θα χρειαστεί δεύτερη έγκριση νομιμότητας από εμάς».
Για το τι θέλει να πει στον κόσμο του ΠΑΟΚ:
Θέλω να πω πως αξίζει η Βόρεια Ελλάδα μια σοβαρή επένδυση στον αθλητισμό γιατί ο ΠΑΟΚ έχει ένα υπόβαθρο που μπορεί να αναπτύξει».
Για το προσωπικό κόστος που είχε:
«Καλύτερα να πληρώνουμε εμείς οι πολιτικοί τα προσωπικά μας κόστη. Δεν υπάρχει καμιά πίκρα παρά το γεγονός πως βρέθηκα μετέωρος σε πολύ δύσκολη θέση και υπό πολύ πίεση. Τέλος καλό, όλα καλά. ‘Έκλεισε ένας κύκλος προς το θετικό και πρέπει να κοιτάμε αυτό. Είναι σημαντικό η αυτοδιοίκηση να κοιτάει μια λογική της περιουσίας της και να εκμεταλλεύεται προτάσεις προς όφελος της κοινωνίας. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τον Δήμο Θέρμης. Εμένα με ενδιαφέρει να γίνει η επένδυση. Δεν είναι μόνο η Αθήνα για τον αθλητισμό».
*Πηγή: arenafm.gr*

Ανακοίνωση του Άρη για τα εισιτήρια με Ηρακλή Αμπελοκήπων!!

makedonikos stadium
Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του ΑΡΗ ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων στο Δημοτικό γήπεδο Μακεδονικού (19/10, 16:00), σε ό,τι αφορά το θέμα των εισιτηρίων, ενημερώνει τον κόσμο της ομάδας μας τα εξής:
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ και αντιστοιχούν στις Θύρες 10 (το πέταλο που βρίσκεται προς την πλευρά του Περιφερειακού) και 13 (η κεντρική κερκίδα που βρίσκεται απέναντι από την κερκίδα των επισήμων). Οι δύο Θύρες αριθμούν συνολικά 3.300 θέσεις.
Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται από τα εκδοτήρια του Δημοτικού γηπέδου Μακεδονικού την ημέρα του αγώνα (οι πόρτες θα ανοίξουν στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής)».

Ο ΠΑΟΚ τιμά τους αριστούχους μαθητές του!

NIVE0302
Ο πρωταθλητισμός δεν αναιρεί φυσικά, την αναγκαιότητα σφαιρικής εκπαίδευσης. Για τα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ αποτελεί προτεραιότητα η εφαρμογή της βασικής αρχής «νους υγιής εν σώματι υγιές».
Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της ομάδας: “Ναι μεν είναι δύσκολο και προφανώς κοπιαστικό για ένα παιδί, όταν καλείται να αντεπεξέλθει εξίσου καλά στα ποδοσφαιρικά του καθήκοντα και στις σχολικές υποχρεώσεις, μα σε καμία περίπτωση ακατόρθωτο. Κι αυτοί που το καταφέρνουν στον ΠΑΟΚ δεν είναι λίγοι. Σχολείο, προπόνηση, διάβασμα σε καθημερινή βάση. Είναι μία διά βίου διαδικασία, που όταν έχει επιτυχή αποτελέσματα δεν μπορεί παρά να επιβραβεύεται και να επικροτείται.
Γι’ αυτό και ο ΠΑΟΚ τιμά τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του που είτε κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή , είτε αριστεύουν στα μαθήματα τους. Αξίζουν συγχαρητηρίων και η αναφορά τους κρίνεται επιβεβλημένη.
Οι Σάββας Τουμανίδης, Τίμος Τσελεπίδης και Παναγιώτης Τσιαμπάζης, μέλη της Κ20 του ΠΑΟΚ είναι πια και φοιτητές. Ο Σάββας Τουμανίδης πέρασε στο Οικονομικό, οι Τσελεπίδης και Τσιαμπάζης στα ΤΕΦΑΑ, ενώ ο Φώτης Παντεκίδης πήρε αριστείο για τις επιδόσεις του στην Γ΄Λυκείου.
Αριστεία έλαβαν επίσης, οι Ζήσης Χατζηστραβός, Οδυσσέας Δημητρακόπουλος, Κωνσταντίνος Πεχλιβανίδης, Παναγιώτης Παναγιωτίδης, Γιώργος-Κωνσταντίνος Νεστωράς, μέλη της Κ16 και Κ17.
Εξαιρετικούς βαθμούς και αριστεία προόδου είχαν και οι Σεραφείμ Μανιώτης, Γιώργος Γαλιλαίος και Θεοχάρης Τσιγγάρας, μέλη της Κ15, όπως και οι μικρότεροι (Κ14) Χρήστος Ταλιχμανίδης, Γιώργος-Μιχάλης Κούλαλης και Ανέστης Προβατίδης.
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες που επιμελήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
NIVE0301
NIVE0302
NIVE0304
NIVE0305
NIVE0306
NIVE0308
NIVE0310
NIVE0399
*Πηγή: arenafm.gr*

«Δεν θα είμαστε κουρασμένοι με Άρη»

xaralampidis
Στους εκπροσώπους του Τύπου μίλησε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Κώστας Χαραλαμπίδης όπου τόνισε πως η φετινή ομάδα είναι φτιαγμένη να δίνει διαδοχικά δύσκολα ματς, εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων.
Παράλληλα μίλησε για την παλικαρίσια νίκη επί της Καρσίγιακα αλλά και για το επικείμενο ντέρμπι με τον Άρη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ:
Για το μεγάλο «διπλό» στη Σμύρνη επί της Καρσίγιακα: «Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο που μας έδωσε το θετικό αποτέλεσμα. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, κόντρα σε μια επιθετική ομάδα, και τους κρατήσαμε χαμηλά. Επιπλέον, δεν ξέφυγε το μυαλό μας σε μια εξωφρενικά δύσκολη έδρα, η οποία ήταν η καλύτερη από τις χειρότερες που έχω παίξει».
Για τη σπουδαιότητα της νίκης τους: «Κάναμε πολύ μεγάλη νίκη, σύμφωνα με τα δεδομένα και έτσι όπως διαμορφώθηκε ο όμιλος. Το ότι κερδίσαμε εκτός έδρας μια πολύ ισχυρή ομάδα σημαίνει πολλά, τόσο βαθμολογικά όσο και για το πώς θέλουμε να «χτίσουμε» τον ΠΑΟΚ σε θέμα χαρακτήρα και τι θέλουμε να επιδιώξουμε μέσα από τους αγώνες. Αυτή η νίκη έδειξε ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Με το χρόνο θα γινόμαστε καλύτεροι. Για το ότι ήμασταν απέναντι σε τόσο ισχυρή ομάδα ανταγωνιστικοί έως το τέλος, τα εύσημα ανήκουν σε όλους, παίκτες και τεχνικό επιτελείο».
Για το πολύ καλό φετινό ξεκίνημά τους: «Η ομάδα έχει δείξει στόφα, ότι παλεύει όλα τα παιχνίδια ανεξάρτητα με τον ποιον παίζει και αν βρίσκεται μπροστά ή πίσω στο σκορ. Δεν μας αρέσει να χάνουμε, είναι αρχή της χρονιάς, ξεκινήσαμε καλά και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχουμε. Θεωρώ πως η ομάδα ξέρει ακριβώς τι θέλει, οι βλέψεις που έχει δεν βασίζονται σε πράγματα που δεν είναι στην πραγματικότητα. Ευχαριστιόμαστε το μπάσκετ. Θέλουμε τις νίκες, αλλά και από τις ήττες μαθαίνουμε. Δε με πειράζει να κερδίζουμε ακόμα και στις παρατάσεις».
Για τους φιλάθλους της Καρσίγιακα: «Είναι χαρά να αγωνίζεσαι σε τέτοια γήπεδα, έστω και αν οι αντίπαλοι οπαδοί δημιουργούν προϋποθέσεις να μην παίξεις καλά. Κάποια στιγμή χθες (15/10) δεν μπορούσα ούτε τη σκέψη μου να οργανώσω από τις ιαχές, όχι να ακούσω το συμπαίκτη μου».
Για το ντέρμπι με τον Άρη, στο «Nick Galis Hall»: «Ας μην υπολογίζουν οι αντίπαλοι στην κούρασή μας. Η ομάδα φτιάχτηκε έτσι ώστε να αντεπεξέλθει σε όλες τις διοργανώσεις που παίζει, θα κινηθούμε έτσι τουλάχιστον έως τα Χριστούγεννα. Είμαστε προετοιμασμένοι για τον αγώνα. Είπαμε και, μετά το ματς με την Καρσίγιακα ότι πρέπει να «καθαρίσει» το μυαλό μας και να αφοσιωθούμε στην επόμενη υποχρέωσή μας. Έχω δει αποσπασματικά τον Άρη, το τεχνικό επιτελείο όμως δουλεύει εκ των προτέρων για να μας ετοιμάσει. Αγώνες σαν αυτόν του Σαββάτου (18/10) είναι κίνητρο από μόνοι τους. Ελπίζω να έχει ωραία ατμόσφαιρα».
Για την απουσία του Τόρεϊ Τόμας, εξαιτίας τραυματισμού: «Έχω μάθει να μη λογαριάζω τις πολλές απουσίες ή παρουσίες σε μια ομάδα. Αυτά είναι πράγματα μέσα στους αγώνες και πρέπει να τα συνυπολογίζεις όλα. Έχουμε συγκεκριμένα πράγματα να κάνουμε, όπως και ο Άρης».
*Πηγή: arenafm.gr*

Μπαμπάς ο Δέδας!!

dedas
Πατέρας έγινε σήμερα (16/10) ο Γιώργος Δέδας, με την σύζυγο του μπασκετμπολίστα του ΠΑΟΚ, να φέρνει στον κόσμο δίδυμα!
Την είδηση γνωστοποίησε η επίσημη σελίδα του «Δικεφάλου» στο facebook:
«Ένα ακόμη διπλό! Αυτή την φορά από τον Γιώργο Δέδα που έγινε σήμερα για πρώτη φορά πατέρας και μάλιστα με δίδυμα! Η γυναίκα του Κατερίνα, έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι! Η οικογένεια μεγαλώνει! Παιδιά να σας ζήσουν…».
*Πηγή: arenafm.gr*

Η συμφωνία ΠΑΟΚ-Helexpo και το μήνυμα του Μπάνε Πρέλεβιτς!

10710546_790739064316673_772405219554332326_n
Την συμφωνία την οποία έχουν συνάψει εδώ και καιρό, επισημοποίησαν σήμερα (16/10), με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ και η Helexpo ΔΕΘ, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους.
Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της ομάδας: “Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ και αναφέρθηκαν στη νέα συνεργασία δύο κορυφαίων brand names της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας.
“Είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχει θετικό αποτέλεσμα και για τις δύο πλευρές. Ξεκινάμε μία νέα συνεργασία που σε καθημερινή βάση θέλουμε να έχουμε νέες ιδέες για να κάνουμε καινούργια πράγματα για το κοινό όφελος”, είπε ο Μπάνε Πρέλεβιτς που αναφέρθηκε και στην μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ, στη νίκη που πέτυχε η ομάδα στη Σμύρνη, στέλνοντας το δικό του πολύ ουσιαστικό μήνυμα: “Ήταν πολύ καλή αρχή για την ομάδα μας στο Eurocup. Όπως έχουμε πει, η ομάδα μας φέτος είναι καλή, έχει βάσεις και θέλει στήριξη από όλους, αλλά στην πράξη”.
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, αναφέρθηκε και στο επερχόμενο παιχνίδι με τον Άρη… “Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται το ντέρμπι, χρειάζεται και τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον Άρη, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται αυτό τον αγώνα. Ότι γίνεται σε αθλητικά πλαίσια το υποστηρίζουμε. Δεν σκέφτομαι και δεν βλέπω τι έχει γίνει στο παρελθόν, κοιτάω μόνο το σήμερα και το αύριο και έτσι το ΠΑΙΧΝΊΔΙ του Σαββάτου θα το ζήσουμε σαν ένα ξεχωριστό γεγονός”.
Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος από την πλευρά του τόνισε: “Είναι πολύ στρατηγικής σημασίας συμφωνία και συνεργασία, ανάμεσα σε πολύ ισχυρά brand names. Η Θεσσαλονίκη έχει σίγουρα τον Πύργο το Λευκό που ξεχωρίζει κι από εκεί και πέρα τα πιο ισχυρά brand names που έχει είναι ο ΠΑΟΚ και ΔΕΘ και η συνεργασία μας πιστεύω ότι θα έχει πολλά οφέλη και για τις δύο πλευρές. Υπάρχουν μάλιστα πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα μεγάλων ομάδων του εξωτερικού, που έχουν ανάλογες συνεργασίες με τις εκθέσεις που γίνονται στις πόλεις τους, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στη Μαδρίτη”.
Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου οι κ.κ. Πρέλεβιτς και Γαλατσόπουλος έδωσαν από μία υπογεγραμμένη επετειακή φανέλα της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ από τον τελικό της Γενεύης, στον πρόεδρο της ΔΕΘ Τάσο Τζήκα και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ Κυριάκο Ποζρικίδη”.
*Πηγή: arenafm.gr*

Ολυμπιακού… αντίδραση!!

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει για την επιτυχημένη πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα κόντρα στη Βαλένθια που του φτιάχνει τη ψυχολογία, αλλά δεν του καμουφλάρει τα προβλήματα.

Ολυμπιακού… αντίδραση
Έχοντας ανοικτές πληγές από τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας και αιμορραγώντας για μία ακόμη φορά από τα προβλήματα τραυματισμών, οι συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί για τον Ολυμπιακό στην «καυτή» έδρα της διψασμένης Βαλένθια, κάθε άλλο παρά ευνοϊκές ήταν. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως έβγαλαν ψυχή, αντέδρασαν και πήραν μία νίκη που βαθμολογικά μπορεί να μη σημαίνει τίποτα, αλλά για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της ψυχολογικής τους ισορροπίας είναι «χρυσάφι». Ο τρόπος που ήρθε το αποτέλεσμα «ζεσταίνει» τον κόσμο και ισχυροποιεί το «χαρτί» του Μίλαν Τόμιτς.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Οι πειραιώτες, πέρασαν από μία έδρα που δύσκολα θα περάσει άλλη ομάδα στον όμιλο και έδειξαν πως έχουν την θέληση και τη διάθεση να «γυρίσουν» την σε βάρος τους διαμορφωθείσα κατάσταση. Με ομαδική (αλλαγές στα σκριν) αλλά και προσωπική άμυνα που για την εποχή παίρνει εξαιρετικό βαθμό, με αυταπάρνηση και συγκέντρωση στα κρίσιμα σημεία (το φάουλ έγινε σωστά όταν έπρεπε), ο Ολυμπιακός έκοψε τη… φόρα της ομάδας του Περάσοβιτς και πάει πιο ήρεμος για τις κρίσιμες αποφάσεις που ενδέχεται να σηματοδοτήσουν ολόκληρη τη σεζόν. Προτού αναφερθούμε στο ποιες μπορεί να είναι αυτές, προέχει ένα μπράβο στους εκπληκτικούς Σπανούλη, Λοτζέσκι και Σλούκα, που τράβηξαν το «κουπί» στο σκοράρισμα, την ώρα που όλη η φροντ λάιν επιθετικά ήταν ο Χάντερ που πέτυχε και τους εννέα πόντους των ψηλών.

Χρειάζεται άμεση αφύπνιση και των υπόλοιπων, αλλά και σαφές πλάνο για να περνάει περισσότερο η μπάλα στο «ζωγραφιστό», αγωνιστικό κομμάτι που θα είναι διαφορετικό όταν επιστρέψει ο Πρίντεζης ("έγκλημα" που δεν χειρουργήθηκε αμέσως) ή αποφασιστεί να γίνει μία προσθήκη ψηλού (ο Σίμονς απλά κουνάει την πετσέτα). Ο Πέτγουεϊ, που λογικά αμφισβητείται, έχει κάνει εξαιρετικό αμυντικά παιχνίδι, αλλά στην επίθεση δε μπορεί να απειλήσει παρά μόνο με τρίποντα. Αν και αυτά δεν μπουν, ο Ολυμπιακός δεν παίρνει από το «4» το παραμικρό. Σε ομαδικό επίπεδο, εκτός από την πολύ καλή άμυνα και τις καλές επιστροφές που δεν έδωσαν το δικαίωμα στην (αγχωμένη και άστοχη) Βαλένθια να βρει ρυθμό, μεγάλο ρόλο έπαιξαν τα 12 επιθετικά ριμπάουντ και γενικότερα ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας.

Όσο για τις αποφάσεις που προαναφέραμε, αφορούν φυσικά τη τεχνική ηγεσία. Η διοίκηση είναι φανερό ότι το έψαξε με Τζόρτζεβιτς, Κολέ και έχει στην άκρη του μυαλού και τον Φλέμινγκ. Όπου και αν καταλήξει, πρέπει να το κάνει το πολύ μέχρι το Σάββατο, γιατί είναι κρίμα να αιωρείται το ποιος θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Κρίμα και γιατί θα συνεχιστεί η αβεβαιότητα, αλλά και γιατί δεν το αξίζει ο Μίλάν Τόμιτς. Αν δεν πάρει τώρα την ευκαιρία δεν θα την πάρει ποτέ και ανεξαρτήτως της προπονητικής μαγκιάς (και ρίσκου γιατί χρειάζεται και αυτό) του να παίξει στο τέλος με τέσσερις κοντούς στη Βαλένθια, είναι δεδομένο πως την αξίζει. Ακόμα και αν στο τέλος της σεζόν δεν τα καταφέρει, είναι ο μοναδικός που ξέρει το υπάρχων υλικό και τι πρέπει να βελτιώσει για να είναι πιο ανταγωνιστικό.

Κυρίως, ξέρει καλύτερα και από τους ιδιοκτήτες της ομάδας τη ψυχοσύνθεσή της και το τι χρειάζεται για να μπει στον ίσιο δρόμο εντός και εκτός παρκέ (σχέση με κόσμο). Αφήστε που η λογική λέει πως με δάσκαλο τον μεγάλο Ντούσαν Ίβκοβιτς, όλο και πιο κοντά στο μπάσκετ που έπαιζε επί εποχής του θα πλησιάσει η ομάδα. Και αυτό θα είναι από μόνο του ένα βήμα προς τα εμπρός... *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει Τουρκία ο Ακερ

Στην IBB της Κωνσταντινούπολης θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αλεξ Ακερ τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Πάει Τουρκία ο Ακερ
Ο Αμερικανός γκαρντ, πρώην του Ολυμπιακού, συμφώνησε με την τουρκική ομάδα, ενώ ήταν υποψήφιος αντικαταστάτης του Ντρέικ Ντίνερ στη Ρέτζιο Εμίλια, όμως προτίμησε την τουρκική Λίγκα, όπου θα συναντήσει ως συμπαίκτη του τον Ζακ Ράιτ.

Ο Ακερ αγωνίστηκε στη Γαλλία την τελευταία διετία με τις Μπουλαζάκ, Βιλερμπάν και Λιμόζ, με την οποία κατέκτησε την περυσινή LNB.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, είχε μέσο όρο στο γαλλικό πρωτάθλημα με τους πρωταθλητές Ευρώπης του 1993, 12.1 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ, οπότε και αναδείχτηκε MVP των τελικών με τη Στρασμπούρ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Εμπολα… κοντράρει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής!!

Το Copa Africa του 2015 ίσως θα πρέπει να αναζητήσει νέα έδρα για τη διεξαγωγή του ερχόμενου Γενάρη, μετά την αποχώρηση του Μαρόκου.

Ο Εμπολα… κοντράρει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής
Η χώρα της Βόρειας Αφρικής είχε αναλάβει να φιλοξενήσει την ερχόμενη διοργάνωση, όμως, λόγω της επιδημίας του Εμπολα, που πλήττει κατά κύριο λόγο τις χώρες της «μαύρης ηπείρου», έκανε πίσω, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν.

Η διοργάνωση ξεκινά 17 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις Φλεβάρη. Η κυβέρνηση της χώρας αρχικά ζήτησε από την αφρικανική ομοσπονδία την αναβολή της διοργάνωσης για μερικούς μήνες, όμως το συγκεκριμένο αίτημα απορρίφθηκε.

Υποψήφιες χώρες για να αντικαταστήσουν το Μαρόκο είναι το Σουδάν, η Αίγυπτος και η Νότια Αφρική. *Πηγή: sport-fm.gr*