Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Μαυροειδής: «Να γυρίσω στο επίπεδο που ήμουν»

Αρχικά, ο Δημήτρης Μαυροειδής θέλει να είναι υγιής για να μπορέσει να προσφέρει τα μέγιστα στην Κηφισιά. Ωστόσο δεν είναι αυτός ο στόχος του Έλληνα σέντερ. «Να γυρίσω στο επίπεδο που ήμουν», τόνισε.

Μαυροειδής: «Να γυρίσω στο επίπεδο που ήμουν»
Πρώτα απ’ όλα θέλει να έχει την υγεία του ο Δημήτρης Μαυροειδής και στη συνέχεια να επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν παλαιότερα, όπως ο ίδιος επισήμανε.

Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Κηφισιά, ο διεθνής Έλληνας σέντερ υποστήριξε πως έχει αρχίσει να αισθάνεται πολύ καλύτερα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο πόδι κι ελπίζει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και να βοηθήσει τα μέγιστα τη νέα του ομάδα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο κεφάλαιο "Ολυμπιακός", τονίζοντας πως από την πορεία του εκεί κρατάει μόνο τα θετικά, όπως την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Εκτός των άλλων, απάντησε στο ερώτημα αν η ΑΕΝΚ μπορεί να γίνει το δεύτερο Μαρούσι της καριέρας του, ενώ μίλησε και για τον Εστεμπάν Μπατίστα.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Δημήτρη δεν είχες ουσιαστικά την ευκαιρία να προσφέρεις στον Ολυμπιακό όσα θα ήθελες, αφού ταλαιπωρήθηκες με το θέμα του τραυματισμού σου.. Βλέπεις το παιχνίδι της Κυριακής ως έξτρα κίνητρο, να αποδείξεις ότι άξιζες μια ακόμα ευκαιρία;

«Όχι, δεν μπορώ να πω ότι το βλέπω σαν έξτρα κίνητρο ούτε θέλω να αποδείξω κάτι. Μετά από όσα τράβηξα το μόνο που θέλω είναι να είμαι υγιής. Να παίξω καλό μπάσκετ και να δείξω τι μπορώ να προσφέρω μέσα στο γήπεδο. Δεν κοιτάω ποιος είναι ο αντίπαλος μου».

Οφείλεις στον εαυτό σου να επιστρέψεις στο επίπεδο που βρισκόσουν στην προ Ολυμπιακού εποχή ή σε νοιάζει αποκλειστικά το παρόν και το μέλλον;

«Μέσα στο μυαλό μου σίγουρα υπάρχει σαν σκέψη να γυρίσω στο επίπεδο που ήμουν πριν τον τραυματισμό μου αλλά για αρχή αυτό που με ενδιαφέρει είναι αυτό που σας είπα και πριν, να είμαι υγιής και μέσα από τη δουλειά να φτάσω και πάλι στο υψηλό επίπεδο».

Δημήτρη, βαδίζεις, πλέον, στα 30, έχοντας αρκετές παραστάσεις. Τι στόχο θέτεις, προσωπικά, για σένα, ποια τα κίνητρά σου, μέσω της Κηφισιάς, μετά τις περιπέτειές σου;

«Βασικός στόχος είναι να είμαι καλά και από κει και πέρα να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα της Κηφισιάς η οποία με εμπιστεύτηκε μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω και να δείξω αυτά που θέλω και μπορώ. Όποτε είναι φυσικό να θέλω να πάει καλά η ομάδα και κατ επέκταση να πάω καλά και εγώ, να μπορέσω να ανέβω στο level που ήμουν και να μπορώ να παίζω σε αυτό το επίπεδο και σε αυτές τις ομάδες, επιπέδου Ευρωλίγκας όπως ο Ολυμπιακός ή στην Ισπανία...».

Βλέπουμε πως στους μέχρι τώρα αγώνες είσαι σε πολύ καλή κατάσταση. Πως νιώθεις το πόδι σου;

«Η αλήθεια είναι ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση καλύτερη απ' ότι και εγώ θα περίμενα, βάση του χρόνου αποχής που είχα και το πόσο γρήγορα μέσα σε διάστημα 1,5 μήνα βρέθηκα σε αυτή την κατάσταση. Νιώθω αρκετά καλά το πόδι μου πάει αρκετά καλά ανταποκρίνεται καλά, δεν πονάω και μακάρι να συνεχίσω έτσι και να βοηθήσω την ομάδα μου στους στόχους που έχουμε θέσει».

Όταν ακούς το όνομα «Ολυμπιακός, ποια εικόνα σου έρχεται πρώτη στο μυαλό;

«Στον Ολυμπιακό έζησα μεγάλες στιγμές ειδικά με το repeat της ομάδας στο Λονδίνο με την κατάκτηση της Ευρωλίγκα. Αυτό είναι ουσιαστικά το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό. Πάντα κρατάω τις καλές στιγμές! Σίγουρα μου έρχονται στο μυαλό και τα όσα τράβηξα με το πόδι μου, αλλά η αλήθεια είναι πως θέλω να τα ξεχάσω αυτά και να σκέφτομαι μόνο τα καλά που έζησα εκεί...».

Πόσο δύσκολο είναι για ένα παίκτη να κάνει την επανεκκίνηση μετά από ένα τραυματισμό; Τι φοβάται περισσότερο;

«Δεν είναι κάτι που φοβάμαι αλλά είναι αρκετά δύσκολο γιατί εγώ βρίσκομαι σε μια κατάσταση στην οποία προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας! Πολλοί ήταν αυτοί που κρίνανε, έλεγαν από εδώ και από κει διάφορα για μένα κατά την περίοδο του τραυματισμού μου, με είχαν ξεγράψει. Περισσότερο σε αυτούς θέλω να αποδείξω ότι κάνανε λάθος και πως εγώ θα παίξω και πάλι μπάσκετ υψηλού επιπέδου όπως πριν και θα είμαι αυτός που ήμουν. Αυτός είναι ο στόχος μου και αυτούς θέλω να διαψεύσω».

Αν βάλεις στην άκρη τον τραυματισμό που σε κράτησε εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, νιώθεις, σε γενικές γραμμές, αδικημένος από τον χρόνο συμμετοχής που είχες στον Ολυμπιακό; Θεωρείς ότι μπορούσες να είχες πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα;

«Νομίζω ότι πριν τον τραυματισμό είχα πάρει χρόνο, είχα παίξει σε αρκετά παιχνίδια και στο πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα και πιστεύω θα είχα παίξει περισσότερο αν δεν είχα τον τραυματισμό. Αυτό ήταν που με κράτησε πίσω και δεν κατάφερα να δείξω αυτά που ήθελα. Δεν μπορώ να πω ότι με αδίκησαν. Έτυχε αυτός ο τραυματισμός κάτι που τυχαίνει στο μπάσκετ και δεν μπορούσα να είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου».

Γνωρίζεις τον Ολυμπιακό πολύ καλά, καθώς έχεις φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Οι συμπαίκτες σου, σου ζήτησαν έξτρα συμβουλές και αν ναι, τι τους είπες να προσέξουν περισσότερο;

«Εντάξει έχω μιλήσει στα παιδιά, όχι όμως ότι τους είπα κάτι ιδιαίτερο. Γενικά εγώ μιλάω στα παιδιά και τους λέω ότι με ομάδες αυτού του επιπέδου το βασικό είναι να μην φύγει το σκορ στην αρχή, να μην βάλουν εύκολα καλάθια, να μην φάμε αιφνιδιασμούς, γενικά να μας νιώθουν εκεί, να νιώσουν ότι είμαστε σκληροί και δεν θα περάσουν εύκολο απόγευμα. Όταν το νιώσουν αυτό, τότε μπορεί να γίνει ένα ματς ντέρμπι και μπορεί στο τέλος να κερδίσεις! Έχω ζήσει πολλά τέτοια ματς στο παρελθόν και έχω κερδίσει έτσι! Πρέπει να νιώθουν ότι δεν τους φοβάσαι και να είσαι στο ματς μέχρι το τέλος».

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στην κλήρωση για τη νέα σεζόν είχε κάνει λόγο για "Γολγοθά" στις έξι πρώτες αγωνιστικές». Εσένα σε φοβίζει το ομολογουμένως δύσκολο πρόγραμμα της ομάδας στην αρχή του πρωταθλήματος;

«Ένα δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα είναι πιο εύκολο μετά. Είμαι της άποψης ότι όλοι θα παίξουν με όλους, δεν μου λέει κάτι το ότι έχουμε συνεχόμενα Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Είχαμε και τον Άρη στο κύπελλο περάσαμε, με τον Παναθηναϊκό σταθήκαμε αρκετά καλά και τώρα με τον Ολυμπιακό θέλουμε επίσης να σταθούμε καλά να διεκδικήσουμε τη νίκη και από κει και πέρα θα πάμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος μας! Τώρα δύσκολο ή εύκολο πρόγραμμα θα φανεί στο γήπεδο».

Η ΑΕΝΚ βρίσκεται στους «4» του Κυπέλλου. Είναι στο πίσω μέρος του μυαλού των παικτών ο τελικός ή έχουμε δρόμο μέχρι τότε;

«Ναι είναι αρκετά μακρινή αυτή η σκέψη καθώς αργούν οι ημιτελικοί αλλά είμαστε χαρούμενοι και μας βοηθάει ψυχολογικά το ότι βρεθήκαμε στους 4 του κυπέλλου και έχουμε έναν ακόμα στόχο να παλέψουμε μέσα στη χρονιά. Είναι καλό για τις ομάδες να έχουν στόχους. Αυτό βέβαια θα το σκεφτούμε όταν θα έρθει εκείνη η μέρα αλλά το ότι είμαστε στα ημιτελικά είναι μεγάλη επιτυχία».

Δημήτρη, με το Μαρούσι έκανες ίσως τις καλύτερες σεζόν σου μπασκετικά. Πιστεύεις ότι η Κηφισιά μπορεί να γίνει το νέο «Μαρούσι» της Α1; Ποιες οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές; Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνει;

«Ναι πραγματικά με το Μαρούσι έκανα καταπληκτικές εμφανίσεις! Κάναμε τεράστιες επιτυχίες, παίξαμε Ευρωλίγκα φτάσαμε μια ανάσα από την 8αδα, κερδίσαμε μεγάλες ομάδες. Υπάρχουν ομοιότητες των δύο ομάδων Το οικογενειακό κλίμα το δέσιμο μέσα στην ομάδα και οι φιλίες μεταξύ των παικτών είναι μια μεγάλη ομοιότητα που βλέπω στα δύο κλαμπ.

Εντάξει σαφώς η Κηφισιά που βρίσκεται μόλις στο δεύτερο χρόνο της στην Α1 θέλει δουλειά σε οργανωτικό τομέα γιατί το Μαρούσι τα έχτισε αυτά μέσα σε μια δεκαετία. Κατάφερε να παίξει τελικούς, να πάρει Σαπόρτα σίγουρα αυτά δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Έχει όμως τα εχέγγυα η Κηφισιά να φτάσει ψηλά και βασικά έχει αυτό που είχε τότε το Μαρούσι. Σταθερή διοίκηση που βοηθάει και στηρίζει την ομάδα, άρα αυτό είναι το βασικό για να πετύχει
».

Ποιες οι εντυπώσεις σου από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ματς της Basket League ΣΚΡΑΤΣ; Και ειδικά από τον Εστεμπάν Μπατίστα, τον οποίο και κλήθηκες να αντιμετωπίσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα;

«Ο Παναθηναϊκός έκανε μια καινούργια αρχή με πολλούς νέους παίκτες, νέο προπονητή, θέλει σίγουρα δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο των προηγούμενων ετών. Τώρα για τον Μπατίστα είναι πολύ καλός παίκτης, πολύ δυνατός, τον αντιμετώπισα και στην Ισπανία, νομίζω όμως ότι θέλει μια βοήθεια στην θέση 5, αλλά νομίζω ο Παναθηναϊκός αυτό που μπορεί και αυτό που θέλει από τους παίκτες του το παίρνει ο προπονητής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: