Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Με δεξί και… Ράιτ στην Ευρωλίγκα!!

Νικηφόρο ποδαρικό στο θεωρητικά ευκολότερο παιχνίδι από τα δέκα που θα δώσει στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας θέλει να κάνει απόψε ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος την Τουρόβ. Πρώτη για Ράιτ, δύο απουσίες.

Με δεξί και… Ράιτ στην Ευρωλίγκα
Τα αγωνιστικά του προβλήματα… πολλά. Το ρόστερ του… νεανικό. Αλλά τα έξι αστέρια στη φανέλα του Παναθηναϊκού επιτάσσουν μια καλή πορεία στη φετινή Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» είχαν την ατυχία σε μια μεταβατική περίοδο, με νέο προπονητή, πολλές νέες παρουσίες αλλά και απουσίες λόγω τραυματισμών, να ρίχνονται κατευθείαν στα βαθιά. Κι αν στον προημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό πήραν δέκα με τόνο, οι δοκιμασίες δεν σταματούν εκεί αφού η μοίρα τους έφερε σε έναν όμιλο-«φωτιά» με Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και Μπάγερν, με τέσσερις ομάδες να περνούν στο Top 16.

Ο θεωρητικά ασθενέστερος αντίπαλός τους είναι και ο πρώτος στο φετινό μαραθώνιο. Οι νταμπλούχοι υποδέχονται την Τουρόβ απόψε στο ΟΑΚΑ (21:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) κι ασφαλώς δεν θέλουν καμία δυσάρεστη έκπληξη. Πρόκειται για την πρωταθλήτρια Πολωνίας, πρωτάρα στα «σαλόνια» της Ευρωλίγκας, με παίκτες δίχως εμπειρία στη διοργάνωση και τον Μάρντι Κόλινς, που πέρασε πέρσι από τον Ολυμπιακό πιο γνωστό όνομα στο ρόστερ της.

Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί χωρίς τον τραυματία Ντεμάρκους Νέλσον και τον ανέτοιμο Λουκά Μαυροκεφαλίδη, αλλά θα έχει στη δωδεκάδα του τον Τζούλιαν Ράιτ. Ο Αμερικανός άσος, που θα ενισχύσει το «τριφύλλι» στις θέσεις «3», «4», πιθανώς και «5», έπεισε τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και υπέγραψε προσωρινό συμβόλαιο.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ενώ διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία), Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία) και Νταβίντ Ρομάνο (Ισραήλ).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ Όμιλος
Αναντολού Εφές-Ούνιξ Καζάν 82-76
Νίζνι-Σάσαρι (17/10, 19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ζαλγκίρις Κάουνας (17/10, 20:30)

Β’ Όμιλος
Τσεντεβίτα-Μάλαγα 63-78
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Λιμόζ 92-76
Άλμπα Βερολίνου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (17/10, 21:15)

Γ’ Όμιλος
Παναθηναϊκός-Τουρόβ (17/10, 21:30)
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (17/10, 22:00)
Μπαρτσελόνα-Μπάγερν (17/10, 22:30)

Δ’ Όμιλος
Λαμποράλ Κούτσα-Νεπτούνας 88-69
Ερυθρός Αστέρας-Γαλατάσαραϊ 76-68
Βαλένθια-Ολυμπιακός 68-71 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: