Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Μέσι: Δέκα χρόνια στα αστέρια!!

Ο Λιονέλ Μέσι συμπλήρωσε 10 χρόνια καριέρας και το FourFourTwo γράφει για τους εκπληκτικούς αριθμούς και τον αγαπημένο του τρόπο σκοραρίσματος.
Ο,τι και να πει κανείς για τον ζωντανό θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είναι πραγματικά πολύ λίγο, για έναν παίκτη που αν έβαζε τώρα τέλος στην καριέρα του, θα ήταν από τα πρώτα ονόματα στα βιβλία της ιστορίας του αθλήματος. Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα πέρασαν δέκα χρόνια από το ντεμπούτο του Αργεντινού, ο οποίος πέτυχε τόνους ρεκόρ στην καριέρα του. Δύο από αυτά είναι πολύ πιθανό να να δούμε ποτέ να σπάνε. Το ένα είναι τα 90 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος και το άλλο το ότι σκόραρε σε 19 σερί αγώνες στην Primera Division. Ο Μέσι έχει σκοράρει με τους τρόπους που ακολουθούν στο ισπανικό πρωτάθλημα και βρίσκεται μόλις δύο μακριά από τον Τέλμο Θάρα και το Νο1 όλων των εποχών.
ADVERTISEMENT
Γκολ στο πρωτάθλημα: 249
Με το αριστερό: 202
Με το δεξί: 38
Με κεφαλιά: 8
Πέναλτι: 32
Ποσοστό ευστοχίας: 28%
Μία εκπληκτική καριέρα που παρότι μόλις έκλεισε δέκα χρόνια, φαντάζει τόσο τεράστια που χωράει 405 γκολ, 4 Χρυσές Μπάλες, 3 Champions League, 6 τίτλους στην La Liga. Κάποιοι τον θεωρούν ήδη τον καλύτερο όλων των εποχών, σίγουρα πάντως είναι ένας εκ των κορυφαίων που έχει να αναδείξει το Νο1 άθλημα στον πλανήτη. Ακολουθούν κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά για τον 27χρονο υπερπαίκτη και συγκρίσεις με τον «αιώνιο» αντίπαλο του, Κριστιάνο Ρονάλντο.
Αγαπημένο του σημείο να στέλνει τη μπάλα

#Εκανε ντεμπούτο στις 16 Οκτωβρίου του 2004, μπαίνοντας αλλαγή στο 84' στη θέση του Ντέκο στην εκτός έδρας νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Εσπανιόλ, στο καταλανικό ντέρμπι. Σήμερα έχει 526 αγώνες.
#Την ίδια μέρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπαιξε το ματς Νο98 στην καριέρα του, στο 0-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Μπέρμιγχαμ.
#Ο Μέσι έχει βάλει 405 γκολ από τη μέρα που εμφανίστηκε στα γήπεδα μέχρι σήμερα. Ο Ρονάλντο έχει βάλει 426 γκολ από τότε που ο Μέσι έκανε το ντεμπούτο του.
#Ο Ρονάλντο πέτυχε 320 γκολ στα πρώτα δέκα χρόνια της καριέρας του (2002-2012).
#Ο Μέσι έχει σημειώσει 29 χατ τρικ. Ο Ρονάλντο έχει επίσης 29 χατ τρικ.
#Εχει παίξει 28 αγώνες κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης και έχει απολογισμό 13 νίκες, 8 ισοπαλίες, 7 ήττες και 21 γκολ.
#Πέτυχε το πρώτο του γκολ την 1η Μαΐου του 2005 στο Μπαρτσελόνα-Αλμπαθέτε (2-0) στο 91' μετά την ασίστ του Ροναλντίνιο. Ηταν 17 ετών και είχε στην πλάτη τον αριθμό 30.
#Εχει μπει σαν αλλαγή 73 φορές και έχει σκοράρει τις 26 από αυτές.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: