Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

«Αυτό είναι το πραγματικό ντέρμπι»

GKAGALOUDIS1110
Στον Arena  FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός καλαθοσφαιριστής, Γιάννης Γκαγκαλούδης και μίλησε μεταξύ άλλων για την επερχόμενη αναμέτρηση του Άρη με τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Arena FM:
«Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου γιατί έζησα και τον ΠΑΟΚ και τον Άρη και την καζούρα. Το Άρης – ΠΑΟΚ είναι πιο ανθρώπινο, παρείστικο και τοπικό από τον Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και τουλάχιστον δεν θρηνούμε θύματα και δεν έχουμε αυτές τις γελοίες δηλώσεις. Έχω ζήσει κολλητό μου να είναι στο κάγκελο και να με βρίζει και μετά να βλέπουμε μαζί τηλεόραση. Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έχει την αίγλη του και είναι το πραγματικό ντέρμπι».
Για την αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων:
«Ο ΠΑΟΚ είναι επιβαρυμένος σίγουρα. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν χωράν προγνωστικά. Θα είναι ένα ματς κλειστό, η κάθε ομάδα θα προσπαθήσει να βάλει τα ατού της και ο Άρης είναι πολύ ανώτερος από πέρυσι. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει πολλά σκαλιά, έχει δυναμώσει πολύ, έχει κάνει καλές μεταγραφές σε καίρια σημεία και έχει ένα πολύ μικρό προβάδισμα λόγω ποιο μεγάλου ρόστερ».
Για τα όσα έγιναν στο Σερβία – Αλβανία:
«Από παιδί είμαι ενάντια στον εθνικισμό και τον τόσο έντονο πατριωτισμό. Νομίζω ότι το παρατραβάμε και προσωποποιούμε κάποια πράγματα. Σαν αθλητής έχω μπλεχτεί σε καβγάδες και βράζει το αίμα ειδικά όταν παίζεις για την Εθνική. Σίγουρα και ο Λίλα και ο Κάτσε υπέπεσαν σε ένα σφάλμα και δεν πήγαν να κατεβάσουν την σημαία. Δεν πρέπει όμως να το παρατραβάμε πολύ και να τους κατηγορούμε όταν οι σφυγμοί είναι 200. Δεν τους δικαιολογώ και είμαι Μακεδόνας. Η Μακεδονία θα είναι πάντα Ελληνική ότι και να κάνουν, ότι και να πουν. Έχω περάσει δύσκολες στιγμές σαν αθλητής και είμαι περήφανος ως Έλληνας. Δεν θέλω να γινόμαστε ίδιοι με αυτούς που μέσα από τον αθλητισμό κάνουν πολιτική. Σαν Έλληνες διαφέρουμε από αυτούς τους λαούς και από αυτές τις μικροπρέπειες. Το σημαντικό είναι όταν αγωνίζεσαι σε μια ξένη χώρα να την σέβεσαι. Ο Κάτσε και ο Λίλα πρέπει να μάθουν τι σημαίνει Μακεδονία και πως ο αθλητισμός ενώνει δεν χωρίζει».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: