Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Με Σπανούλη και ψυχή! (στην Ευρωλίγκα παίζει αλλιώς...)

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο www.sport-fm.gr για το «διπλό» του Ολυμπιακού στη Βαλένθια και το πρώτο βήμα ανάκτησης της ερυθρόλευκης αυτοπεποίθησης.

Με Σπανούλη και ψυχή (στην Ευρωλίγκα παίζει αλλιώς...)
Ο Oλυμπιακός θα χρειασθεί να κάνει πολλά για να ξανακερδίσει τον κόσμο του μετά τη νύχτα ντροπής στο ΟΑΚΑ. Το πρώτο βήμα πάντως το έκανε στη Βαλένθια. Απέναντι στην κάτοχο του Eurocup έδειξε χαρακτήρα και πήρε μια μεγάλη νίκη. Δεν κρίνεται τίποτα σε αυτή τη φάση βαθμολογικά, ούτε θα ερχόταν καταστροφή αν έχανε, αλλά με αυτό το διπλό ανέκτησε μέρος της αυτοπεποίθησής του.

Ήταν ένα δύσκολο, σκληρό ματς απέναντι σε μια ομάδα που δεν θα πάει για να πάρει την Ευρωλίγκα, αλλά αποτελεί ένα δυνατό σύνολο και εντός έδρας είναι ισχυρή. Ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα. Όχι μόνο ψυχολογικά, αλλά και αγωνιστικά. Χωρίς τρεις βασικούς (Πρίντεζη, Ντάρντεν και Παπαπέτρου) ξεκίνησε το ματς με μειονέκτημα. Έχει όμως πιο βαριά φανέλα από τις «νυχτερίδες». Κυρίως όμως έχει ένα παίκτη ηγέτη που πήρε την ομάδα στις πλάτες του και την οδήγησε στην απόδραση από τη «Φοντέτα».

Φυσικά ο λόγος για τον Σπανούλη που και σκόραρε και μοίρασε ασίστ και ηρέμησε την ομάδα του όταν το ματς άρχισε να στραβώνει. Με τον Ντάνστον να κάνει ίσως το χειρότερο παιχνίδι του με τα «ερυθρόλευκα» (κάποιο πρόβλημα πρέπει να είχε) και τον Πέτγουεϊ να μην βοηθά επιθετικά και να είναι υποφερτός αμυντικά ο Ολυμπιακός έπαιζε ουσιαστικά μόνο με τον Χάντερ στους ψηλούς. Ευτυχώς για αυτόν βγήκαν οι εμπνεύσεις των γκαρντ. Με χαμηλό σχήμα, έστω και αν η κακή συνήθεια των πολλών τριπόντων (πάλι κοντά στα τριάντα σούταραν), αλλά με διάθεση για άμυνα μπλόκαραν τη Βαλένθια. Την κράτησαν στους 14 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο καλύπτοντας τα δικά τους επιθετικά προβλήματα.

Ο Τόμιτς έκανε ιδανικό ντεμπούτο. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο ήρεμος και πιο συγκεντρωμένος. Ήθελε να αποδείξει πράγματα και η ανάγκη τον έκανε να παίξει δυνατά και με ψυχή. Την Ευρωλίγκα την ξέρει καλά. Δεν είναι τυχαία μια από τις κορυφαίες ομάδες των τελευταίων ετών. Έστω κι αν δεν έχει γεμάτο και απόλυτα ποιοτικό ρόστερ σε σχέση με τους άμεσους αντιπάλους. Όταν γυρίσουν όλοι κι αν γίνουν κάποιες αλλαγές παικτών που δεν μπορούν να βοηθήσουν τότε μπορεί να ξαναμπεί σε καλό δρόμο και όχι απλά να μπει στο ΤΟΡ-16.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: