Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Έτσι ξεκινάει ο Ντούντα!!

Δυναμική εκκίνηση στην Ευρωλίγκα έκανε η Εφές του Ίβκοβιτς! Οι Τούρκοι επικράτησαν με σκορ 82-76 της Ούνικς Καζάν του Πεδουλάκη (χαμηλά οι Έλληνες) κι έδειξαν τα δόντια τους. Πολύ καλός ο Περπέρογλου.

Έτσι ξεκινάει ο Ντούντα!
Ιδανικό ποδαρικό στην φετινή Ευρωλίγκα έκανε στο «σπίτι» της η Εφές Αναντολού!

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν αφεντικό σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα –πέραν μιας πίεσης στο τέταρτο δεκάλεπτο- με την Ούνικς Καζάν και επικράτησαν 82-76 της ομάδας του Πεδουλάκη για την πρεμιέρα τους στον πρώτο όμιλο!

Κορυφαίοι οι Ντρέιπερ (16π.) και Κρστιτς (15π.) για τους νικητές, με τον Στράτο Περπέρογλου να βάζει 10 πόντους και να «κατεβάζει» 7 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους πάλευε κυρίως ο Λάνγκφορντ (19π.), την ώρα που Ζήσης και Καϊμακόγλου έμειναν χαμηλά με 4 και 6 πόντους αντίστοιχα!


Το ματς:

Με τον Στράτο Περπέρογλου να δηλώνει «παρών» στην εκκίνηση, η Εφές ξεκίνησε ιδανικά, προηγούμενη 8-0. Το ματς δε μπορούσε να συνεχιστεί τόσο άσχημα για την Ούνικς που «βομβαρδίζοντας» με τρία συνεχόμενα τρίποντα, έκανε το 8-11 και ανάγκασε τον Ίβκοβιτς να… κοκκινίσει! Οι Αμερικανοί του Πεδουλάκη έκαναν όλη τη δουλειά και διατηρούσαν την ομάδα τους μπροστά στο σκορ, ωστόσο ο Ντρέιπερ ήταν… σεληνιασμένος και με δικούς του πόντους στο φινάλε, έγραψε το 20-19.

Είπαμε, ο Ντρέιπερ ήταν σε τρομερή κατάσταση. Κι οδηγούσε εκ του ασφαλούς τους Τούρκους στην επίθεση, την ώρα που οι Ρώσοι δεν έπαιζαν άμυνα και η διαφορά άνοιξε ξανά στο 14’ (30-21). Ο Τζάνινγκ πήρε το όπλο του απ’ τα 6,75 με αποτέλεσμα να ‘χουμε διψήφια νούμερα για πρώτη φορά (35-23). Ο Σανικίτζε προσπαθούσε να κρατήσει όρθια την Ούνικς, αλλά αν δεν παίζεις άμυνα και την ίδια στιγμή η Εφές έχει τόσο πλούσιο επιθετικό ταλέντο, θα σε… σκοτώσει. Όπως κι έγινε με το +11 του πρώτου μέρους (45-34) να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του ματς.

Είχε δείξει τις διαθέσεις της. Αλλά ήθελε να το… τελειώσει γρήγορα-γρήγορα. Και με σερί 9-2, η Εφές ξέφυγε για τα καλά στο 23’ με σκορ 54-36. Και το τάιμ-άουτ του Πεδουλάκη σαν να αφύπνισε τους παίκτες του που «απάντησαν» με δικό τους σερί 2-10 και να μειώσουν στους 10 (56-46). Όσο κι αν οι Ρώσοι προσπαθούσαν να ξαναμπούν ακόμα πιο δυναμικά στο… κόλπο, κάτι το επιθετικό ταλέντο των γηπεδούχων, κάτι οι εύκολοι πόντοι απ’ τις βολές, διατηρούσαν το +10, με 64-52 στο 30’.

Η Ούνικς δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Δεν σκόπευε να παρατηθεί τόσο εύκολα. Και με πλουραλισμό στην επίθεση και με κακές επιλογές στην αντίπερα όχθη, το κατάλαβε πλήρως η Εφές, με τη διαφορά να πέφτει μετά από πολύ ώρα στους έξι (68-62), πέντε λεπτά πριν το τέλος. Ντρέιπερ και Κρστιτς έδειχναν οι μοναδικοί από πλευράς Ντούντα που είχαν… σφυγμό και κρατούσαν όρθια την ομάδα τους στην πίεση που ασκούσαν οι αντίπαλοί της. Και το τρίποντο του Σάριτς στο 37:20’ που έγραψε το 79-69 έδειξε να γέρνει για τα καλά το ροζ φύλλο. Όπως κι έγινε τελικά, αφού η απέλπιδα προσπάθεια του Λάνγκφορντ να το γυρίσει μόνος του, δεν είχε αντίκτυπο και… χρόνο, με τον Οσμάν να διαμορφώνει με βολές το τελικό 82-76 για την Εφές!

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 45-34, 64-52, 82-76

Αναντολού Εφές (Ντ. Ίβκοβιτς): Μπαλμπάι 2, Οσμάν 7, Περπέρογλου 10 (7ρ.), Σάριτς 9, Ντρέιπερ 16, Κρστιτς 15, Λάσμε 4, Κορκμάζ, Τζάνινγκ 12, Μπιέλιτσα 7

Ούνικς Καζάν (Α. Πεδουλάλης): Γουάιτ 13, Λάνγκφορντ 19, Ζήσης 5, Μπίκοφ, Λιχοντέι, Πανίν, Σανικίτζε 7, Γκουμπάνοφ 3, Σοκόλοφ 2, Καϊμακόγλου 6, Φίσερ 10, Τζέρελς 11 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: