Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ολυμπιακή ψυχή!!

Ένας ψυχωμένος Ολυμπιακός, με άμυνα από «ατσάλι», ξεκίνησε νικηφόρα στη φετινή Ευρωλίγκα, επικρατώντας 71-68 στην έδρα της Βαλένθια! Κορυφαίος με ρεκόρ ο Σπανούλης, καθοριστικοί οι Σλούκας, Λοτζέσκι!

Ολυμπιακή ψυχή!
Είχε απουσίες, είχε κακή ψυχολογία, αλλά στη Βαλένθια ο Ολυμπιακός είχε ψυχή! Οι «ερυθρόλευκοι» με «όπλο» την καλή τους άμυνα μπήκαν με το.. δεξί στη φετινή Ευρωλίγκα, επικρατώντας 71-68 των «νυχτερίδων»!

Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 21 πόντους, με τους Λοτζέσκι και Σλούκα, οι οποίοι πέτυχαν κρίσιμα καλάθι στο τέλος να τελειώνουν το ματς με 14 πόντους ο καθένας.

Μάλιστα, με τους πόντους που πέτυχε ο αρχηγός του Ολυμπιακού ανέβηκε στην έκτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών της Ευρωλίγκας, ξεπερνώντας τον Τζέι Αρ Χόλντεν.

Το ματς


Οι κακές επιλογές στην επίθεση και οι αργές περιστροφές στην άμυνα, έδωσαν την ευκαιρία στη Βαλένθια να ξεκινήσει με ένα 6-1 την αναμέτρηση. Όμως, στη συνέχεια οι Σπανούλης και Χάντερ «ξεμπλόκαραν» τον Ολυμπιακό και κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση (12-12). Ο Σάτο είχε δημιουργήσει αρκετούς «πονοκεφάλους» στην άμυνα των Πειραιωτών, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς να μην μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ. Παρ’ όλα αυτά, ο έλεγχος των ριμπάουντ και ο Ματ Λοτζέσκι - στα τελευταία λεπτά-έδωσαν στους «ερυθρόλευκους» το προβάδισμα στο τέλος (18-20).

Χωρίς συγκέντρωση μπήκε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα η Βαλένθια όχι μόνο να πάρει το προβάδισμα, αλλά να φτάσει και στο +4 (26-22). Όμως, αφού ο Σπανούλης πήρε τις κατάλληλες… ανάσες, ήρθε «ζεστός» από τον πάγκο, ξεκινώντας την αντεπίθεση των «ερυθρολεύκων». Ο «V-Span», σε συνδυασμό με την πολύ καλή άμυνα του Πέτγουεϊ που έκλεψε αρκετές μπάλες, έφερε ξανά την ομάδα του Πειραιά μπροστά (28-29), ενώ το τρίποντο του Μάντζαρη, περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, την πήγε στο +5 (30-35). Οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς διατηρούσαν αυτή τη διαφορά (33-38), έως ότου ο Σάτο ευστοχήσει έξω από τα 6,75μ. σχεδόν με την εκπνοή και διαμορφώσει το 36-38.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Βαλένθια έφερε το ματς στα ίσα (38-38), αλλά οι Σπανούλης και Μάντζαρης με διαδοχικά τρίποντα έφεραν τον Ολυμπιακό ξανά στο +5 (40-45), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Οι καλές προσωπικές άμυνες του Πέτγουεϊ, αλλά και ο «καυτός» Λοτζέσκι έφτασαν τους Πειραιώτες ακόμα και στο +6 (43-49). Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούνταν μπροστά, αλλά τα πολλά –αχρείαστα- φάουλ έστελναν τους Ισπανούς στις βολές, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η διαφορά, ενώ το τρίποντο του Μπάικς στο τέλος να κάνει το 54-56.

Για άλλη μία φορά, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά σε περίοδο. Αυτή τη φορά, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν χωρίς καλάθι για τρία λεπτά, με τη Βαλένθια να το εκμεταλλεύεται αυτό και με ένα σερί 4-0 να περνά ξανά μπροστά (58-56). Οι Πειραιώτες είχαν μεγάλο επιθετικό πρόβλημα, με τους Ισπανούς από την άλλη να φτάνουν στο +4 (62-58), στα μισά. Εκεί, «μίλησαν» οι Σπανούλης και Χάντερ, οι οποίοι έκαναν ένα σερί 6-0, δίνοντας ξανά το προβάδισμα (62-64), ενώ ο Λοτζέσκι πήγε τον Ολυμπιακό στο +4 (62-66). Όμως, οι γηπεδούχοι είχαν ξανά την «απάντηση» και με ένα δικό τους 4-0 έκαναν το 66-66, ένα λεπτό πριν τη λήξη. Το ματς ήταν στην ισοπαλία (68-68) στα τελευταία 20’’, με τον Σλούκα να παίρνει το φάουλ στο τέλος της επίθεσης. Ο διεθνής γκαρντ ευστόχησε στην πρώτη, έχασε τη δεύτερη, αλλά πήρε ο ίδιος το επιθετικό ριμπάουντ και αμέσως πήγε στη γραμμή –με φάουλ του Σάτο- και με 2/2 έκανε το 68-71 με αυτό να ήταν και το τελικό σκορ!

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 36-38, 54-56, 68-71.

Βαλένθια (Περάσοβιτς): Ρίμπας 2, Βαν Ρόσομ 10 (2), Σάτο 11 (1), Λίστσουκ 6, Βίβες, Μαρτίνεθ, Μπάικς 11 (1), Λόνταρ 8, Αγκιλάρ 3 (1), Χαραγκόντι 14, Γκουάρντια.

Ολυμπιακός (Τόμιτς): Πέτγουεϊ (8 ριμπ.), Χάντερ 9, Ντάνστον, Σπανούλης 21 (4τρ., 10 κερδ. φάουλ), Σλούκας 14 (1), Σίμονς, Χριστοδούλου, Αγραβάνης, Μάντζαρης 9 (3), Κατσίβελης, Λαφαγέτ 4, Λοτζέσκι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: