Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Λαμπρό αστέρι!!


Αν και ήταν το αουτσάιντερ, ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε της Γαλατάσαραϊ 76-68 στο Βελιγράδι και ξεκίνησε με το «δεξί» τις υποχρεώσεις του στο τέταρτο όμιλο της Ευρωλίγκας.

Λαμπρό αστέρι
Ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε 76-68 τη Γαλατάσαραϊ στην «Κόμπανκ Αρίνα», στο πλαίσιο της πρεμιέρας του τέταρτου ομίλου τη Ευρωλίγκας και διέψευσε τα προγνωστικά που ήθελαν τους Τούρκους να επικρατούν στη σερβική πρωτεύουσα και έδειξε πως θα αποτελέσει «σκληρό καρύδι» για όλους του αντιπάλους του, ενώ αντίθετα η «τσιμ μπομ» έδειξε πως θέλει δουλειά ακόμη για να δικαιώσει τις προσδοκίες των ανθρώπων της.

Οι πρωταθλητές Σερβίας απέκτησαν μια διψήφια διαφορά από τη δεύτερη περίοδο κι έπειτα, κρατώντας ένα καλό προβάδισμα στην πίεση των Τούρκων και παίρνοντας δίκαια το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μαριάνοβιτς με 22 και Ουίλιαμς με 15 πόντους, ενώ από τη Γαλατά ξεχώρισε ο Ερτσεγκ με 17 πόντους. Αποντος με 2 ασίστ και 2 ριμπάουντ ο Ιαν Βουγιούκας.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά και το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια στην αρχή της πρώτης περιόδου, μέχρι να κάνουν ένα σερί 9-0 οι Σέρβοι με πρωταγωνιστή τον Μαριάνοβιτς και να προηγηθούν με +7. Οι Τούρκοι απάντησαν με σερί 12-0 και προηγήθηκαν με +5 των γηπεδούχων, έχοντας ως «όπλα» στην επίθεση τους Αλντεμίρ κι Αραντόρι και καλύτερα ποσοστά σε βολές και τρίποντα. Τελικά, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο +3 για τη Γαλατά.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ο Αστέρας έφτασε το συνολικό του σερί στο 10-0 και στο 8-0 σε εκείνο το διάστημα με πρωταγωνιστές τους Ζίρμπες και Μπλάζιτς και έφτασε στο +5. Ο Μαριάνοβιτς έφερε το +8, την ώρα που οι Σέρβοι είχαν τη σαφή υπεροχή σε σουτ και ριμπάουντ. Έτσι, η διαφορά έφτασε σιγά σιγά σε διψήφια επίπεδα με τα διάφορα επιμέρους σκορ των γηπεδούχων, που έβρισκαν τις λύσεις από όλες τις θέσεις του παρκέ και έβλεπαν απέναντι τους παίκτες της «τσιμ μπομ» να αστοχούν ιδιαίτερα από την περιφέρεια. Έτσι, το +16 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου ήταν αναπόφευκτο για τον Αστέρα, με ηγέτες στο σκοράρισμα τους γηγενείς παίκτες και τον Ουίλιαμς να οργανώνει άψογα.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι Σέρβοι διατηρούσαν μια διαφορά +15 με +16 με πολλές επιθετικές επιλογές και υπεροχή στις στατιστικές κατηγορίες, με τον Μπλάζιτς να τη φέρνει στο +18. Ενε 9-0 σερί της Γαλατά έδωσε μια «ανάσα» και το -9, χάρη στον Ερτσεγκ. Ένα 4-0 σερί του Ερυθρού Αστέρα έφερε το +13 και ο Μίτροβιτς έφερε τη διαφορά στο +15, με την οποία ολοκληρώθηκε το τριαντάλεπτο.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι Σέρβοι διατηρούσαν ένα +15 με +18 με τους Μαριάνοβιτς και Γουίλιαμς να έχουν πάρει τη «σκυτάλη» του σκοραρίσματος. Στο 74-56, ένα σερί 9-0 των Τούρκων με επιθετική πολυφωνία έφερε το -9 στο 1.19’’, χάρη στη βελτίωση στα ποσοστά στα δίποντα για τη Γαλατά. Όμως, ο Μίτροβιτς «έσβησε» τις τελευταίες ελπίδες των Τούρκων και έδωσε οριστικά το ροζ φύλλο στην ομάδα του.


Τα δεκάλεπτα: 17-20, 46-30, 63-48, 76-68

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ουίλιαμς 15, Ντάνγκουμπιτς 3, Μίτροβιτς 8, Λάζιτς 1, Μπλάζιτς 12, Κάλινιτς 5, Μαριάνοβιτς 22, Τζένκινς 4, Ζίρμπες 6

ΓΑΛΑΤΑ: Μίτσοφ 4, Ερτσεγκ 17, Τζαβάι 7, Γκονλούμ 3, Πότσιους 7, Αλντεμίρ 6, Αραντόρι 11, Σμιθ 6, Αρόγιο 7 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: