Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

"Πήραμε τη μάχη"

Ο Αντρέι Κιριλένκο εξήγησε ότι η ομάδα του πάλεψε και κέρδισε τη μάχη κόντρα στον Παναθηναϊκό, κάνοντας λόγο για δύσκολο ματς.
"Πήραμε τη μάχη"
«Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι είχαμε ικανοποιημένοι που πήραμε τη νίκη», ήταν τα πρώτα λόγια του για να συνεχίζει τονίζοντας ότι «το ματς ήταν πολύ δύσκολο, δύο πολύ ισχυρές άμυνες και αυτό φαίνεται και από το τελικό σκορ, μόλις δύο πόντοι.
Δεν κοιτάζαμε τίποτα έπρεπε να συνεχίσουμε να παίζουμε. Αυτό κάναμε παίζαμε, δίνοντας μας τον καλύτερο μας εαυτό και πήραμε τη μάχη».

Τυφώνας Θανάσης!!

Τους πήρε και τους σήκωσε ο Θ. Γιαννακόπουλος ο οποίος τα... έχωσε στους διαιτητές και στον Ρήγα, ενώ αν και αντι-Ολυμπιακός όπως έχει πει ευχήθηκε καλή επιτυχία στον «αιώνιο».
Τυφώνας Θανάσης!
«Αυτό που έγινε ήταν τρισάθλιο. Μας έφεραν τον ίδιο διαιτητή τον Μάρτιν που μας έσφαξε με την Μάκαμπι. Μπράβο στον κύριο Ρήγα να πείτε. Έχουμε περηφάνια για την ομάδα αυτή σαν να κερδίζαμε. Καλύτερα να χάναμε με 10-20 πόντους παρά να μας κερδίσουν με την διαιτησία», είπε αρχικά ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Στη συνέχεια ο «τυφώνας» αν και δηλωμένος αντι-Ολυμπιακός ευχήθηκε καλή επιτυχία στους Ερυθρόλευκους: «Επειδή η χώρα περνάει δύσκολες μέρες θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό»!
Σε ερώτηση για το αν το «τριφύλλι» θα είναι διοικητικά ισχυρό και την επόμενη σεζόν ώστε να πάει στο final four τόνισε: «Είναι άκαιρο να το συζητήσουμε τώρα»!

Λύση είναι μόνο ό,τι συμφέρει (ποιόν, όμως;)

Μυστήριο πράγμα οι οικονομολόγοι. Ή, πιο σωστά, βολικό. Οι πολιτικοί τούς βαφτίζουν τεχνοκράτες και τους προσλαμβάνουν ως συμβούλους. Γράφει ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος.
Λύση είναι μόνο ό,τι συμφέρει (ποιόν, όμως;)
Μόνον όταν θέλουν άλλοθι για την πολιτική που θα εφαρμόσουν, δηλαδή αν οι απόψεις των οικονομολόγων υπαγορεύουν τις πολιτικές δράσεις ή αν αυτοί οι οικονομολόγοι τούς επιβληθούν ως σύμβουλοι. Από τον Σημίτη και μετά, οι οικονομικοί σύμβουλοι των πρωθυπουργών ήταν μεγαλοστελέχη του τραπεζικού συστήματος. Με τον Παπαδήμο, κάθε πρόφαση κρίθηκε περιττή.
Πρωθυπουργός έγινε ένα διακεκριμένο στέλεχος του ευρωπαϊκού τραπεζικού κατεστημένου, για να διασφαλίσει ότι θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα, όχι φυσικά των εργαζομένων αλλά των τραπεζών και των δανειστών-τοκογλύφων. Γιατί οι πολιτικές των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων δεν σώζουν καμία χώρα.
Σώζουν μόνο και μόνο τους τοκογλύφους. Τις δύο προηγούμενες ημέρες, κατασκευάστηκε από τα γνωστά τηλεοπτικά παπαγαλάκια ένα κλίμα πανικού για τις τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών (μικροκαταθετών, γιατί αυτοί με τα πολλά, έχουν στείλει τα χρήματα διακοπές στην Ελβετία) με αφορμή κάτι που ΔΕΝ είπε το στέλεχος του ΣΥΝ κ. Στρατούλης.
Ολα λοιπόν τα πρόθυμα δημοσιογραφικά σκυλάκια άρχισαν να μας προειδοποιούν για τον κίνδυνο που διαγράφεται, να μας απαλλοτριώσει τις καταθέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι και -θεός φυλάξοι- πάρει την κυβέρνηση. Εκείνη η ρημάδα έκθεση ελέγχου που εκπόνησε η περίφημη Black Rock, η οποία πέρασε από κόσκινο τις ελληνικές τράπεζες, γιατί άραγε δεν δίδεται στη δημοσιότητα να μάθουμε και εμείς οι αδαείς με τα οικονομικά τον επίσημο τραπεζικό όρο για το μπαλαμούτιασμα των καταθέσεων;
Ο Ολι Ρεν, αυτός ο λεβεντόπαις που στο πρώτο μνημόνιο μας έκανε και πλακίτσα, μας πληροφόρησε ότι η έκθεση ελέγχου είναι μυστική. Ωπα, ρε μεγάλε! Τι θα πει μυστική; Τα δισ. των ευρώ που παντελονιάζουν οι τράπεζες ως βοήθεια είναι φανερά. Πού πάνε και γιατί τα μαγκώνουν τα ευαγή ιδρύματα; Δεν μας λες κι εμάς;
Το δούλεμα έχει ξεφύγει. Εδώ, πλέον έχουμε καραμπινάτες παρανομίες που συγκαλύπτονται με κάθε μέσο. Και αυτή τη συγκάλυψη τα εγχώρια παπαγαλάκια του μιντιακού τρόμου δεν νιώθουν καμιά υποχρέωση να την ξετινάξουν. Κατανοητόν. Κάτι τέτοιο θα εξέθετε τα συμφέροντα εκείνων που δίνουν τις διαταγές και δεν είναι καιρός για μαγκιές. Το πιο διασκεδαστικό στοιχείο της ιστορίας αφορά την επίκληση της λύσης-μονόδρομου που προβάλλεται με την επισήμανση πως οτιδήποτε άλλο θα μας μεταβάλει σε «Αλβανία». Παραδόξως, λύσεις που προτείνουν νομπελίστες οικονομολόγοι «εξαφανίζονται» μυστηριωδώς.
Νόμπελ... ασχετοσύνης
Πριν από λίγο καιρό, ένας νομπελίστας οικονομολόγος που δεν μπορεί δα να χαρακτηρισθεί και αριστερός, ο Πολ Κρούγκμαν, είχε γράψει στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», που δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί και εφημερίδα συγγενική της «Αυγής», ας πούμε, και είχε υποστηρίξει κάτι, που οι Καψήδες των τηλεοράσεων ούτε καν ανέφεραν.
Εγραφε, λοιπόν, ο Κρούγκμαν: «Στη δεκαετία του 1930, μια ιστορική περίοδο που μοιάζει να αντιγράφεται όλο και πιο πιστά στη σημερινή Ευρώπη, βασικό προαπαιτούμενο για την ανάκαμψη ήταν η εγκατάλειψη του κανόνα του χρυσού. Το σημερινό αντίστοιχο θα ήταν η έξοδος από το ευρώ και η επαναφορά των εθνικών νομισμάτων. Μπορεί κανείς να πει πως αυτό είναι αδιανόητο, και πράγματι θα ήταν ένα γεγονός που θα προκαλούσε τεράστια οικονομική και πολιτική αναταραχή. Ομως το πραγματικά αδιανόητο θα ήταν η συνέχιση της σημερινής πορείας, με την επιβολή όλο και αυστηρότερων μέτρων σε βάρος χωρών που ήδη βιώνουν ποσοστά ανεργίας αντάξια της Μεγάλης Υφεσης.
Αν λοιπόν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήθελαν πράγματι να σώσουν το ευρώ, θα αναζητούσαν μια εναλλακτική πορεία. Και το ποια θα μπορούσε να είναι μια τέτοια εναλλακτική είναι επίσης ξεκάθαρο. Η Ευρώπη χρειάζεται πιο επεκτατικές νομισματικές πολιτικές, με τη μορφή της προθυμίας -μιας εκπεφρασμένης δημόσια προθυμίας- της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αποδεχτεί κάπως υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού από τα σημερινά. Χρειάζεται επίσης πιο επεκτατικές δημοσιονομικές πολιτικές, με τη μορφή μιας σειράς γερμανικών προϋπολογισμών που θα λειτουργούσαν ως αντίβαρο στη λιτότητα στην Ισπανία και άλλα προβληματικά κράτη στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, αντί να πολλαπλασιάζουν τις επιπτώσεις της».
Στο τέλος, ο γκρεμός
«Ακόμη και με τέτοιες αναπτυξιακές πολιτικές, βέβαια, τα κράτη της περιφέρειας έχουν μπροστά τους δύσκολα χρόνια - αλλά τουλάχιστον θα υπήρχε κάποια ελπίδα ανάκαμψης. Αυτό που βλέπουμε όμως είναι η απόλυτη ανελαστικότητα. Τον Μάρτιο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπέγραψαν ένα δημοσιονομικό σύμφωνο που στην πράξη αναγορεύει τη δημοσιονομική αυστηρότητα σε μοναδική θεραπεία για όλα τα οικονομικά προβλήματα. Στο μεταξύ, οι βασικοί αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας επαναλαμβάνουν με έμφαση την πρόθεσή τους να αυξήσουν τα επιτόκια δανεισμού, στην παραμικρή ένδειξη αύξησης του πληθωρισμού. Δύσκολα, λοιπόν, αποφεύγει κανείς μια αίσθηση απελπισίας. Αντί να παραδεχτούν το λάθος τους, οι Ευρωπαίοι ηγέτες μοιάζουν αποφασισμένοι να οδηγήσουν τις οικονομίες τους -και τις κοινωνίες τους- στον γκρεμό. Και το τίμημα θα το πληρώσει όλος ο κόσμος». Αλλά τι να ξέρει ο Κρούγκμαν μπροστά στον Βενιζέλο;
ΠΗΓΗ: Sportday.gr

Ο ποδοσφαιριστής… Μπομπ Μάρλεϊ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια μέρα σαν σήμερα, το 1981, ο μεγάλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Μπομπ Μάρλεϊ αφήνει την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Μαϊάμι, σε ηλικία μόλις 36 ετών. Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι ο Τζαμαϊκανός σταρ, όταν δεν έγραφε στίχους ή δεν τραγουδούσε, περνούσε τις ελεύθερες ώρες του παίζοντας ποδόσφαιρο.
Ο ποδοσφαιριστής… Μπομπ Μάρλεϊ (ΒΙΝΤΕΟ)
Μάλιστα αρκετές φορές είχε τονίσει σε δηλώσεις του ότι αν δεν ήταν τραγουδιστής, θα ήθελε να είναι παίχτης ποδοσφαίρου, αφού η μουσική και η μπάλα του προκαλούσαν τα ίδια δυνατά αισθήματα.
Στην Βραζιλία το 1970 έπαιξε στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο, φορώντας την φανέλα της Σάντος με το 10 του Πελέ που του είχαν χαρίσει, μαζί με άλλους μουσικούς, άτομα από την δισκογραφική του και τον εν ενεργεία διεθνή τότε Πάολο Σέζαρ, ενώ το 1980 στην τελευταία του περιοδεία στην Αγγλία αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε συνέντευξη τις μέρες που βρέθηκε στο Λονδίνο επιλέγοντας στην θέση τους να κλείσει ένα κοντινό γηπεδάκι για όλες τις ημέρες και να προκαλέσει σε αγώνα εναντίον της ομάδας του (στην οποία συμμετείχαν τα υπόλοιπα μέλη των Wailers) οποιονδήποτε ενδιαφερόταν να τον γνωρίσει.

Η παραπάνω φωτογραφία τραβήχτηκε το Σεπτέμβρη του 1980 στο Μαϊάμι. Σε αυτή, ο Μάρλεϊ βρίσκεται σε ένα πάρκο και συμμετέχει σε ένα φιλικό ανάμεσα σε μια ομάδα αποτελούμενη από Αμερικανούς και Τζαμαϊκανούς και μία άλλη από την Αϊτή.
Αν και φανερά καταπονημένος από τη μάχη με τον καρκίνο, αρνείται να εγκαταλείψει την αγαπημένη του συνήθεια, να παίζει ποδόσφαιρο όπου κι αν βρίσκεται.
Άλλωστε όλες του τις περιοδείες τις συνδύαζε με ποδόσφαιρο, είτε σε γήπεδα είτε ακόμα και σε αλάνες, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που αντίπαλοί του ήταν, εκτός από συνεργάτες του και μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου ή διασημότητες της εποχής.
Μερικές μόνο μέρες αργότερα κατέρρευσε, μετά από μία συναυλία στη Νέα Υόρκη.


 


Ύστερα από κάποιους μήνες τον βρήκε ο θάνατος έχοντας, όμως, προλάβει να γίνει θρύλος σ’ ένα από τα δυο πράγματα με τα οποία παθιάστηκε περισσότερο στη ζωή του.

ΠΗΓΗ: angrybets.gr

Αδιέξοδο και... κάλπες!!

Αναπόφευκτες είναι πλέον οι εκλογές μετά την άρνηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.
Αδιέξοδο και... κάλπες
Ο κ. Τσίπρας τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ότι αρνήθηκε την πρόταση του κ. Βενιζέλου για σχηματισμό κυβέρνησης με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Βενιζέλος επέμενε στην πρόταση για κυβέρνηση με δική μας συμμετοχή που θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Την άρνηση δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο ελληνικό λαός την Κυριακή» είπε χαρακτηριστικά.
«Οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς δεν κατάλαβαν το αποτέλσμα των εκλογών. Ο κ. Σαμαράς γίνεται κουραστικός διαβάλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δκοί μας ομοϊδεάτες στην ΕΕ στάθηκαν στο πλευρό του λαού. Ας αφησει ο κ. Σαμαράς την καραμέλα περί δραχμής» είπε μεταξύ άλλων.
«Μετά την χθεσινή μετατόπιση του κ. Κουβέλη και την ευθυγράμμιση των κυρίων Βενιζέλου και Σαμαρά έχουμε μπροστά μας τρια κόμματα υπέρ της συγκυβέρνησης. Εμείς κοιτάμε το λαό στα μάτια. Δεν μιλάμε με δύο γλώσσες» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «το μνημόνιο το έχει ήδη καταγγείλει ο λαός. Δεν δικαιούται να το εφαρμόσει καμία κυβέρνηση».
«Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις να μιλήσουν επί της ουσίας. Η νεα κυβέρνηση θα επιμείνει στα νέα μέτρα; Ναι ή όχι; Ας μας δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις και ας αφήσουν τα επικοινωνιακά τερτίπια» επισήμανε.
Πηγή: newspost.gr

"Πήραν τα σφυρίγματα"

O Ρομέιν Σάτο ήταν απογοητευμένος μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ, αλλά δεν μπορούσε να μην σταθεί στα σφυρίγματα που πήραν οι Ρώσοι.
"Πήραν τα σφυρίγματα"
«Είμαστε απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι. Ήρθαμε εδώ με μοναδικό στόχο το τρόπαιο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήμασταν πολύ καλή στην άμυνα, αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την επίθεσή μας. Καταφέραμε να περιορίσουμε σημαντικά την ΤΣΣΚΑ στο σκοράρισμα. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ενώ η TΣΣΚΑ πήρε σημαντικά σφυρίγματα», είπε αρχικά ο Αφρικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού.
Όσο για τη συνέχεια: «Πλέον θα κοιτάξουμε να συγκεντρωθούμε στον επόμενό μας στόχο που είναι το ελληνικό πρωτάθλημα».

Κατσαβάκης: «Ο Μπόλονι κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Δόξας Δράμας Μάκης Κατσαβάκης, ο οποίος μίλησε για τα πλέι-οφ και όχι μόνο. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ματς του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΟ: «Ο ΠΑΟΚ μετά και τη χθεσινή νίκη έχει αυξήσει τις ελπίδες του για να προκριθεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τη δήλωση του Μπόλονι ότι ο Παναθηναϊκός είναι λιοντάρι που κοιμάται: «Θα συμφωνήσω με τον Μπόλονι. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες με προσωπικότητες που θα παίξουν για το εγώ τους. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ανασυνταχθεί. Έχει παίκτες που μπορούν να τον κάνουν. Έχει μπροστά του τρία παιχνίδια και πολλά μπορούν να γίνουν».

Για τον Ατρόμητο: «Στον Ατρόμητο έχει αρχίσει και βγαίνει η κούραση, αλλά έχει παίκτες στο πάγκο που μπορούν να φρεσκάρουν την ομάδα».

Για τον ΠΑΟΚ: «Πρέπει να δούμε την κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι ποδοσφαιριστές του. Είδαμε ότι ο Γκαρσία δεν ήταν πολύ καλός στο ματς με τον Ατρόμητο αλλά χθες ήταν πολύ καλός. Με τη βοήθεια του κόσμου νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ κρατάει τη τύχη στα χέρια του. Εάν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει να πρεσάρει ψηλά από την αρχή τότε έχει προβάδισμα έναντι των αντιπάλων. Δεν θα λάβω στα υπόψιν μου ότι τα παιχνίδια θα γίνουν εκτός έδρας, γιατί ο ΠΑΟΚ έχει πάρει πολύ καλά αποτελέσματα μακριά από την έδρα του και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Επιτακτική ανάγκη του ΠΑΟΚ να φρεσκάρει την ομάδα. Νομίζω ότι στο χθεσινό παιχνίδι το σύνθημα της νίκης δόθηκε μέσα από τα αποδυτήρια. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με ποιότητα που μπορούν να πρεσάρουν ψηλά».

Για τη διαχείριση του υλικού από τον Μπόλονι: «Διαφωνώ με τους επικριτές όποιοι και να είναι αυτοί. Κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Έχει τη δική του φιλοσοφία ο Μπόλονι.

Για τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ έτσι ώστε να πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ:
«Η σοβαρότητα, η φρεσκάδα και κυρίως η πίστη. Πρέπει να πιστεύουν όλοι στην κατάκτηση της πρώτης θέσης, από το προπονητικό τιμ, τη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο».

Για τον αγώνα ΑΕΚ -Ατρόμητος: «Ο Ατρόμητος μπήκε πολύ δυνατά, και θα μπορούσε να πετύχει ακόμα και τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στο ημίχρονο και με τις αλλαγές που έγιναν η Ένωση άλλαξε εικόνα και μέσα σε ένα δεκάλεπτο πέτυχε τρία γκολ. Όταν ο Ατρόμητος προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι δεν τα κατάφερε λόγω κούρασης. Έχουν ανατραπεί οι πρώτες εκτιμήσεις. Η ΑΕΚ μας ξάφνιασε με τη φρεσκάδα της και παίζει με μεγαλύτερα ποσοστά από ότι νομίζαμε».

Για το τι πρέπει να κάνουν οι ομάδες ώστε να είναι φορμαρισμένες στα πλέι οφ: «Πολύ προσεγμένη προετοιμασία από το καλοκαίρι για να μπορούν να αντέξουν στα πλέι οφ. Να έχουν δύο ενδεκάδες οι οποίες να αλλάζουν στη διάρκεια του πρωταθλήματος χωρίς να αλλάζει η συνοχή. Να μην υπάρχουν διοικητικά προβλήματα. Τέλος να διαχειριστούν οι παίκτες την κούραση, με διατροφή και καλή εξωγηπεδική συμπεριφορά».

Για την παραμονή του στο πάγκο της Δόξας Δράμας: «Μιλήσαμε με τον πρόεδρο και θα τον περιμένω να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να κάνουμε μια τελευταία συζήτηση. Θα κάνουμε μια κουβέντα και εάν βρούμε κοινά σημεία θα συνεχίσουμε τη συνεργασία».

Για την περσινή του εμπειρία με τον Ηρακλή: «Δεν μετάνιωσα που δούλεψα τρεις μήνες άφραγκος. Θα μου αρκούσε αυτή η ομάδα να βρίσκονταν στη φυσική της θέσης». 
 
πηγή: sportfm.gr

Παράνομος ο Διαγόρας!!

Ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα ακόμη και για την υπόσταση της αντιμετωπίζει η ΠΑΕ Διαγόρας, που αποβλήθηκε προ μερικών μηνών από το πρωτάθλημα της Football League. O σύλλογος έπρεπε να στείλει τον οικονομικό ισολογισμό της, τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και να ανακοινώσει ημερομηνία Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, πράγματα που δεν έγιναν.

Παράλληλα, η ομάδα του "σμαραγδένιου" νησιού θα έπρεπε μέχρι τις 06 Δεκεμβρίου να αντικαταστήσει τους παραιτηθέντες Νίκο Νικολή και Δημήτρη Διακολουκά από το ΔΣ, κάτι που επίσης δεν εγινε. Είναι χαρακτηριστικό πως ως εκ τούτου ο Διαγόρας δεν μπορεί να ζητήσει χρήματα για τη μεταγραφή του Άλμπερτ Ρούσσου στη Γιουβέντους, αφού με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορεί να προβάλει καμία απαίτηση για περιουσιακά στοιχεία!

πηγή: sportfm.gr

Διλμπέρης: «Προσεκτικοί μέχρι το τέλος»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε ο προπονητής του Εθνικού Γαζώρου, Παναγιώτη Διλμπέρης, για την απόσπαση της ομάδας των Σερρών στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μερικές στροφές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν η άνοδος είναι εξασφαλισμένη: «Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι σίγουρο εάν δεν εξασφαλιστεί και μαθηματικά. Αυτή εξάλλου είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Δεν είναι τυχαίο ότι ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν πολλές ομάδες έχυσαν τον κουβά με το γάλα που μάζευαν όλη τη χρονιά».

Για το ντέρμπι Απόλλων Καλαμαριάς-Ηρακλής που ακολουθεί: «Εάν κάποιος δεν είναι άμεσα ενδιαφερόμενος , δηλαδή εάν δεν είναι οπαδός του Ηρακλή ή του Απόλλωνα παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

Για το αν θεωρεί ότι αυτή είναι η ευκαιρία του Ηρακλή να κάνει απαλλαγμένος από τα χρέη ένα νέο ξεκίνημα: «Νομίζω πως ναι. Ο Ηρακλής τα τελευταία χρόνια πριν τον ρίξουν από τη Superleague, βολόδερνε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας εξαιτίας αυτών που τον διοικούσαν και των οικονομικών προβλημάτων. Απαλλαγμένος πια από τα παλιά βάρη μπορεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα αρκεί τα λάθη αυτά να γίνουν μάθημα και να μην επαναληφθούν. Κακό δεν είναι κάποιος να πέσει. Κακό ή να μη προσπαθεί να σηκωθεί. Το βέβαιο είναι ότι ο Ηρακλής δεν έχει καμία θέση στην Γ΄ Εθνική. Ούτε από πλευρά ιστορίας, ούτε από πλευράς κόσμου ούτε από πλευράς γηπέδου. Δεν ανήκει εκεί».

Για το αν ο Γάζωρος μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της Football League: «Δεν ήταν από την αρχή ο στόχος μας. Μας προέκυψε όμως το θέμα της ανόδου το οποίο το συντηρούμε έτσι ώστε η ομάδα να ανέβει. Εάν τα καταφέρουμε και ανέβουμε υπάρχει η φιλοσοφία ώστε η ομάδα να κάνει ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση τη νέα χρονιά. Ο Γάζωρος είναι πολύ οργανωμένο σωματείο για τα επίπεδα της Football League 2. Έχουμε μπροστά μας κάποια παιχνίδια , πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να σφραγίσουμε και μαθηματικά την άνοδο».

Για τα πλέι οφ: « Βρίσκεται στο χέρι του ΠΑΟΚ να πάρει την πρώτη θέση και να διεκδικήσει την είσοδο του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να βάλει αυτά τα χρήματα στα ταμεία. Πρέπει όλοι να υπερβάλουν εαυτό. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με προσωπικότητες στο ρόστερ του που μπορούν να συμπαρασύρουν όλη την ομάδα».

πηγή: metrosport.gr

«Έχει τάμα για τον Ηρακλή ο Απόστολος»

Για την πορεία του Απόστολου Βέλλιου στην Έβερτον, αλλά και για τον Ηρακλή μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο πατέρας του νεαρού επιθετικού, Κώστας.

Αρχικά έκανε ένα μικρό απολογισμό από την παρουσία του Απόστολου στα «ζαχαρωτά»:

«Είχε ονειρική χρονιά ο Απόστολος. Είχε μάθει από μικρός με δουλειά και υπομονή να πορεύεται και φέτος τα πράγματα ήρθαν καλύτερα απ? ότι θα περίμενε.

Ήρθαμε Αγγλία πέρυσι μέσα Φεβρουαρίου και σε ενάμισι μήνα έκανε πέρυσι τρεις συμμετοχές σε ένα σκληρό πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι ξεκίνησε από την αρχή, μπήκε πολύ καλά είχε 13 εμφανίσεις, δύο ως βασικός και τρία γκολ. Ο Απόστολος θα περιμένει, ίσως αυτό του κάνει και καλό. Έχει 3-4 ώρες προπόνησης καθημερινώς, δουλεύουν με πρόγραμμα εδώ.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος και για αυτό έρχονται και οι βραβεύσεις τον ψήφισαν 60 fun club της ομάδας ως τον καλύτερο νέο παίκτη της ομάδας. Δεν το πίστευε. Κοντραρίστηκε με μεγάλα ονόματα για να το πετύχει αυτό».

Για την κατάσταση στην Ελλάδα και το μέλλον του:

«Το όνειρό του είναι η εθνική. Υπομονή και επιμονή όμως. Ο Απόστολος παρακολουθεί τα πάντα από την Αγγλία μέσω του facebook και του twitter.

Το μυαλό του είναι να προσαρμοστεί και να παίξει εδώ. Κι εγώ το σκέφτομαι να έρθω με όλη την οικογένεια να έρθω στην Αγγλία, να είμαι κοντά του. Ο κόσμος τον αγαπάει πολύ εδώ».

Ερωτηθείς για τον Ηρακλή είπε:

«Αν θα έρθει να παίξει στην Ελλάδα, θα παίξει μόνο για τον Ηρακλή. Έχει τάμα να έρθει να παίξει για δύο χρόνια στον Ηρακλή όταν κλείσει την καριέρα του. Είναι λογικό όταν είσαι στην ακαδημία από τα 5 σου χρόνια σε μια ομάδα να την αγαπάς.

Εκεί μεγάλωσε, εκεί ήταν η ζωή του, άσχετα αν του συμπεριφέρθηκαν άσχημα, όχι ο Ηρακλής, αλλά τα άτομα που έτυχε να είναι στην ομάδα τότε. Πόσα παιδάκια είχε τότε που υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια μαζί με τον Απόστολο, αλλά δεν έπαιξαν.

Μετά απογοητεύονται, το ρίχνουν έξω και τελειώνει η καριέρα τους. Ο Ηρακλής είχε ομάδα που θα μπορούσε να πουλάει και έναν παίκτη κάθε χρόνο και να αποτελούνταν από ταλαντούχους Έλληνες παίκτες».

πηγή: metrosport.gr

Τεννές: «Μεγάλο βήμα ο ΠΑΟΚ»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής του Παναιτωλικού Μπάμπης Τεννές, ο οποίος μίλησε για τη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ και την εικόνα που παρουσιάζουν οι τέσσερις ομάδες στα πλέι-οφ. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη του ΠΑΟΚ: «Ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη σειρά των πλέι-οφ. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά από την αρχή του παιχνιδιού σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που δεν έδειξε να κυνηγάει το παιχνίδι με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο όπου κουράστηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Αυτό ήταν όμως το πρώτο βήμα για τον ΠΑΟΚ γιατί το επόμενο θα γίνει στο μεταξύ τους παιχνίδι την Κυριακή».

Για την εικόνα που παρουσιάζουν μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός:
«Ο ΠΑΟΚ δείχνει αυτή τη στιγμή πιο έτοιμος σαν ομάδα. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει προβλήματα όχι μόνο στα πλέι-οφ αλλά σε όλο το δεύτερο γύρο. Παλεύει σε ρηχά νερά. Αυτός είναι και ο λόγος που η διαφορά των τεσσάρων βαθμών εξανεμίστηκε τόσο γρήγορα. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση ο Σταφυλίδης ο οποίος θα γίνει στα επόμενα χρόνια ένας πολύ καλός ακραίος μπακ».

Για την καταλυτική παρουσία των Γκαρσία, Σαλπιγγίδη, Ίβιτς:
«Από τους διακριθέντες του χθεσινού παιχνιδιού. Η προσωπικότητα ενός παίκτη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Και ο Γκαρσία και ο Σαπλιγγίδης και ο Ίβιτς είναι παίκτες με προσωπικότητα. Ο Γκαρσία είναι ο κινητήριος μοχλός για το ΠΑΟΚ. Σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει. Κάτι ανάλογο γίνεται και στον Παναθηναϊκό. Για παράδειγμα είσοδος του Καραγκούνη στο χθεσινό παιχνίδι άλλαξε τη ψυχολογία του Παναθηναϊκού».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να εμφανιστεί διαφορετικός στο δεύτερο γύρο: «Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός αυτή την εικόνα που βγάζει στα πλέι-οφ την έχει σε όλο το δεύτερο γύρο. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι και πέρυσι στον πρώτο γύρο είχε ένα βαθμό και στο δεύτερο γύρο έκανε τρεις νίκες. Οι μεγάλες ομάδες ανασυντάσσονται. Είναι σαν ένα λιοντάρι που κοιμάται».

Για τη διαχείριση του υλικού του ΠΑΟΚ από τον Μπόλονι: «Θεωρώ ότι έχει διαχειριστεί καλά τον ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής. Εάν καταφέρει και τον βγάλει πρώτο στα πλέι-οφ νομίζω ότι θα είναι μια χρονιά που θα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. Θέλω να πω όμως πως στους ξένους προπονητές υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή ή αβάντα. Και το λέω αυτό με αφορμή τα πλέι οφ όπου συμμετέχουν δύο Έλληνες προπονητές και δύο ξένοι. Δεν νομίζω ότι η προσπάθεια των δύο ξένων προπονητών είναι καλύτερη από αυτή των Ελλήνων».

Για το αν έχουν αλλάξει οι ισορροπίες στα πλέι-οφ μετά και το τέλος του πρώτου γύρου: «Στην αρχή θα λέγαμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Λίγο η πτώση του Παναθηναϊκού και από την άλλη η χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ, δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί την πρώτη θέση. Από την άλλη ελπίδες έχει και η ΑΕΚ που χρησιμοποιεί νέα παιδιά. Είναι όμως μια ομάδα επιρρεπής που μπορεί να κάνει εύκολα το λάθος. Εάν καταφέρει και περάσει από τον Ατρόμητο που είναι μια συγκροτημένη ομάδα τότε τα πάντα θα κριθούν στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Εφόσον η ΑΕΚ περάσει βέβαια από το Περιστέρι, καθώς ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που δύσκολα μπορεί να ηττηθεί».


πηγή: metrosport.gr

Ποια αρκούδα; Γκρίζοι λύκοι!!

Ποια αρκούδα; Γκρίζοι λύκοι!
Τα εγκληματικά λάθη των τριών διαιτητών του αγώνα, που ήθελαν με το… ζόρι να περάσει η ΤΣΣΚΑ στέρησαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει το 7ο ευρωπαϊκό του τρόπαιο.

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 66-64 από την ρωσική ομάδα που ειδικά στις τελευταίες και πιο κρίσιμες φάσεις του ημιτελικού του Final 4 της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη, είχε στο… πλευρό της και τις «σφυρίχτρες» του Γιούγκενμπραντ και Μαρτίν.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έδειξαν στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά και στο μισό δεύτερο, ότι είχαν την «αρκούδα» του χεριού τους… Όταν αντιλήφθηκαν το ίδιο και οι τρεις διαιτητές της αναμέτρησης, έβαλαν το δικό τους χεράκι. Με σφυρίγματα υπέρ της ρωσικής ομάδας σε πολλές και σημαντικές για την εξέλιξη του αγώνα φάσεις, δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να ολοκληρώσει την υπερπροσπάθεια που έκανε.

Εκπληκτική εμφάνιση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που σταμάτησε στους 19 πόντους και με την βοήθεια του Καϊμακόγλου (10 π), κάλυψαν το κενό του Διαμαντίδη που ήταν εκτός αγώνα και έχασε την τελευταία ευκαιρία για την ομάδα του όταν έμεινε με την μπάλα στα χέρια χωρίς καν να εκδηλώσει επίθεση…

Από την άλλη μεριά, οι Σβεντ (15 π), Κιριλένκο (17π) και Τεόντοσιτς (12π) ήταν αυτοί που έκαναν την διαφορά για τους Ρώσους.

Το ματς:

Το τέλειο ξεκίνημα…

Στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έριξε στο παρκέ τους παίκτες που δοκίμασε και στην τελευταία προπόνηση. Και αυτό μόνο τυχαία δεν έγινε. Τόσο η παρουσία του Γιασικεβίτσιους στην 5άδα όσο και αυτή του Μάριτς στο «5» είχαν λογική από την στιγμή που οι Ρώσοι άρχισαν, όπως αναμενόταν με Κρίστιτς και Τεόντοσιτς.

Ο σέντερ των «πράσινων» πήρε όλες τις πρώτες πάσες από Γιασικεβίτσιους και Διαμαντίδη, σκόραρε (6-2) κοντά στο καλάθι νικώντας τον «ψηλό» της ΤΣΣΚΑ και στην συνέχεια πέρασε εκτός δίνοντας την θέση του στον Μπατίστ. Η λογική στο παιχνίδι του «τριφυλλιού» δεν άλλαξε καθόλου…

Τροφοδοτήθηκε πολύ σωστά ο Μπατίστ που συνέχισε αυτό που είχε αρχίσει ο Μάριτς. Το 11-2 που έκαναν οι «πράσινοι» οφειλόταν επίσης στην αστοχία των Ρώσων στα σουτ που δοκίμασαν καθώς οι «δρόμοι» προς το καλάθι είχαν «φράξει». Ο Καζλάουσκας άφησε στο παρκέ τον Κιριλένκο παρά τα δύο γρήγορα φάουλ που έκανε αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχισε το ονειρεμένο του ξεκίνημα και έφτασε στο 19-7 στα μισά της περιόδου.

Ο σούπερ σταρ των Ρώσων, Κιριλένκο, ήταν εκνευρισμένος και εκτός ρυθμού και αυτό είχε επηρεάσει ολόκληρη την ομάδα του που έψαχνε τα συνηθισμένα της «play» αλλά δεν της έβγαινε απολύτως τίποτα. Ο Καζλάουσκας δοκίμασε νέα πρόσωπα (Σβεντ, Βοροντσέβιτς, Καούν) αλλά ο Παναθηναϊκός είχε πάρει τον απόλυτο έλεγχο στο ματς (25-11) εκμεταλλευόμενος την τρομερή αστοχία των Ρώσων και την… άνοδο στην απόδοση του Σάρας. Το καλάθι του Λόγκαν στην εκπνοή της περιόδου, διαμόρφωσε το 29-15.

Το «ξύπνημα» της «αρκούδας»

Στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Σβεντ είχε πάρει από πλευράς ΤΣΣΚΑ την σκυτάλη στην οργάνωση, δίνοντας μια «φρεσκάδα» στην ομάδα του. Στο επιθετικό κομμάτι όμως, οι «πράσινοι» απόντος του Γιασικεβίτσιους είχαν χάσει μέρος της φρεσκάδας τους. Η ΤΣΣΚΑ αφού πρώτα έφαγε ένα σωρό καλάθια από το πικ εν ρολ, διόρθωσε τον τρόπο που τα αντιμετώπιζε και «ζόρισε» τον αντίπαλό της. «Έσφιξε» πολύ και έκανε πιο επιθετική την άμυνά της.

Ο Παναθηναϊκός είχε σαφές επιθετικό πρόβλημα (1/11 σουτ) πλέον, οι Ρώσοι ανέβασαν την απόδοσή τους και έριξαν 3΄πριν το τέλος την διαφορά κάτω από τους 10 (32-26) με αποτέλεσμα το ματς να «ανάψει».
Το μομέντουμ πλέον ήταν ξεκάθαρα με τους Ρώσους. Ο Κιριλένκο με δικές του βολές έκανε το σκορ 32-29 (1.40΄) και έφτασε στο 10-0 το σερί της ΤΣΣΚΑ. Το δικό του τρίποντο 1.17΄πριν το ημίχρονο έκανε το σκορ 32-32 και το σερί στο 13-0 με τους Ρώσους στις κερκίδες να ξεσηκώνονται. Η «αρκούδα» είχε ξυπνήσει πλέον για τα καλά… Το 34-32 υπέρ του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο το έδειχνε ξεκάθαρα.

Όταν «μιλάει» ο Καϊμακόγλου

Ο Γιασικεβίτσιους ήταν αυτός που στις πρώτες φάσεις του 3ου δεκαλέπτου πήρε επιθετικά την κατάσταση πάνω του. Πέτυχε πέντε δικούς του πόντους αλλά η ΤΣΣΚΑ απαντούσε σε κάθε φάση. Το τρίποντο του Κιριλένκο έκανε το 41-39 και έδωσε για πρώτη φορά στο ματς προβάδισμα στους Ρώσους. Ο Διαμαντίδης παρέμενε εκτός ρυθμού (0/5 τρ), ο Βουγιούκας δεν ήταν καλός και έφτασε γρήγορα στα τέσσερα φάουλ ενώ και ο Μάριτς στα λεπτά που αγωνίστηκε στο συγκεκριμένη περίοδο δεν είχε την απόδοση που έπιασε στην αρχή.

Όταν λοιπόν οι υπόλοιποι, δεν… ανέλαβε ο Καϊμακόγλου. Στηριζόμενος κυρίως στον ενθουσιασμό και την δύναμή του που του επέτρεπε να τα βάζει με τα… θηρία, έδινε λύσεις στην επίθεση αλλά και στην άμυνα. Το ματς πλέον είχε άλλον χαρακτήρα. Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε με «αίμα» το προβάδισμά του εξαιτίας κυρίως των… μεγάλων καλαθιών που πετύχαινε… Ένα τέτοιο του Διαμαντίδη στο 1.19΄μαζί με την συμπληρωματική βολή, έκανε το σκορ 55-51 το οποίο έμεινε μέχρι και το τέλος της περιόδου.

Αποφάσισαν οι "γκρίζοι λύκοι"

Στην πρώτη φάση της 4ης περιόδου, ο Τσαρτσαρής μετά από σκληρό φάουλ του Χριάπα βγήκε εκτός παρκέ, ζαλισμένος και στέρησε μία λύση στο «4» για τον Ομπράντοβιτς. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού άφησε εκτός παρκέ τον Διαμαντίδη και προτίμησε το σχήμα με Καλάθη και Γιασικεβίτσιους. Τεόντοσιτς, Κιριλένκο και Κρίστιτς έκαναν ένα 7-0 σερί και έφεραν τους Ρώσους μπροστά με 58-57 (6.30΄).

Ο Μπατίστ είχε πρόβλημα απέναντι στους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ και ο «Ζοτς» αποφάσισε να παίξει ξανά το «χαρτί» του Μάριτς προκειμένου να αντεπεξέλθει στο «ξύλο» που έπεφτε κάτω από τα καλάθια. Το άγχος πλέον έπαιζε τον ρόλο του και αυτό μαζί με τα ανάποδα «σφυρίγματα» των διαιτητών σε βάρος των «πράσινων» διαμόρφωναν την κατάσταση.

Στα τελευταία τρία όμως λεπτά, ανέλαβε δράση ο Γιασικεβίτσιους… Με δικούς τους πόντους και ένα «μεγάλο» τρίποντο 2.28΄πριν το φινάλε, έφερε στο +4 την ομάδα του. Όπως ήταν λογικό η ΤΣΣΚΑ δεν είχα καμία διάθεση να παραδοθεί…Ένα ακόμα λάθος του διαιτητή που έδωσε την επαναφορά στους Ρώσους, έδωσε στον Τεόντοσιτς την ευκαιρία με σουτ να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, 36΄΄ πριν το φινάλε. Αμέσως μετά, οι τρεις διαιτητές του αγώνα δεν έδωσαν φάουλ στον Σάρας και στην συνέχεια οι βολές του Σβεντ έκαναν το 66-64. Ο Διαμαντίδης έμεινε με την μπάλα στα…χέρια στο φινάλε και η νίκη πήγε στους Ρώσους.

Συνθέσεις:

ΤΣΣΚΑ (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 12, Λαβρίνοβιτς 2, Σισκάουσκας 5, Μέχια, Κρίστιτς 8, Κιριλένκο 17, Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 15, Καούν 2, Χριάπα 3, Γκόρντον 2

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 6, Περπέρογλου, Μπατίστ 11, Λόγκαν 2, Σάτο 3, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 10, Βουγιούκας, Ν. Καλάθης 3, Σμιθ, Καϊμακόγλου 10, Γιασικεβίτσιους 17

πηγή: sportfm.gr

Ντελ Πιέρο: «Περήφανος που έπαιξα μαζί σας»

Ντελ Πιέρο: «Περήφανος που έπαιξα μαζί σας»
Τέσσερις σημαίες της Μίλαν, οι Νέστα, Γκατούζο, Ιντζάγκι και Ζέεντορφ αποχωρούν από τους «ροσονέρι» κλείνοντας ένα κύκλο.

Το ίδιο και ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο από τη Γιουβέντους, με τον «πιντουρίκιο» να τους αποχαιρετά με τον δικό του τρόπο.

«Συμπαίκτες και αντίπαλοι, αλλά ποτέ εχθροί. Είμαι περήφανος που είχα την ευκαιρία να παίξω μαζί σας. Έχετε το σεβασμό μου», έγραψε στο twitter.



πηγή: sportfm.gr

Κίτρινη κάρτα ο Τσιρίλο και ο… Λίνο!!

Κίτρινη κάρτα ο Τσιρίλο και ο… Λίνο
Στο τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, με αντίπαλο τον Ατρόμητο στην Τούμπα, θα εκτίσει την ποινή του ο Μπρούνο Τσιρίλο (συμπλήρωσε κάρτες).

Στο όριο από τους βασικούς βρίσκονται και οι Γκαρσία, Αθανασιάδης (έχουν από έξι) και στην περίπτωση που τιμωρηθούν με άλλη μία -κόντρα στον Παναθηναϊκό την Κυριακή- θα χάσουν τα δυο τελευταία ματς της διαδικασίας.

Σε πειθαρχικό παράπτωμα υπέπεσε ο Λίνο (δεν ξεκίνησε βασικός) με τον Βραζιλιάνο να εκφράζει τη δυσαρέσκειά (δεν πέρασε αλλαγή στα τελευταία λεπτά). Η ενέργειά του δεν θα περάσει έτσι. Δεδομένα -βάσει πειθαρχικού κανονισμού- θα του επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο και από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα του Λάζλο Μπόλονι αν θα τον συμπεριλάβει στα πλάνα του.

πηγή: sportfm.gr

FC: 10 εκλογικά συμπεράσματα!!

FC: 10 εκλογικά συμπεράσματα
Άσε μας ρε Κάλαχαν με τις απόψεις και τις τρύπες, εγώ θα σου πω τι γίνεται που το έχω σπουδάσει το θέμα...

Σχολιάζει ο Γιάννης Τσαούσης για το Fight Club.

1. Ο κόσμος έστειλε το μήνυμα και ο πολιτικός κόσμος το έλαβε. Με ένα ξεκάθαρο 45,3% επί των ψηφισάντων τους είπε «ως εδώ και μη παρέκει με το μνημόνιο. Ή αλλάξτε το ή κάψτε το, να πάμε παρακάτω!». Που να ψήφιζαν και όσοι απείχαν... εκεί να βλέπατε τι πανηγύρι θα γινόταν!

2. Ο κόσμος έστειλε το μήνυμα και ο πολιτικός κόσμος το έλαβε. Με ένα ξεκάθαρο 47,7% επί των ψηφισάντων τους είπε «ως εδώ και μη παρέκει με τους νοσταλγούς της δραχμής. Ή απομονώστε τους ή παραμερίστε τους, να συμμαζέψουμε τα μυαλά μας εν πάση περιπτώσει γιατί έχουμε κι ένα ομόλογο να πληρώσουμε οσονούπω». Που να ψήφιζαν και όσοι απείχαν... εκεί να βλέπατε τι πανηγύρι θα γινόταν!

3. Η Νέα Δημοκρατία καταποντίστηκε κι ο Σαμαράς το κατάλαβε. Έχασαν 15 ποσοστιαίες μονάδες και 1,1 εκ. ψηφοφόρων μέσα σε τρία χρόνια. Να φύγει τώρα και να αναλάβει νέος αρχηγός, σα δε ντρέπεται να μιλάει κιόλας μετά από τόσες κωλοτούμπες την τελευταία διετία...

4. Η Νέα Δημοκρατία ηττήθηκε κι ο Σαμαράς το κατάλαβε. Είχε σημαντικές απώλειες, δεν αντιλέγει κανείς, αλλά είναι σοβαρός άνθρωπος και ο μοναδικός εγγυητής της συνέχειας της παράταξης. Επιβάλλεται να καλέσει τα απολωλότα πρόβατα πίσω στο μαντρί και μέσω της συσπέιρωσης να δώσει νέο κεντροδεξιό προσανατολισμό στη χώρα.

5. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. θριάμβευσε γιατί είναι η φωνή της λογικής, η μόνη παράταξη με όραμα και ξεκάθαρο σχέδιο. Οι 850.000 ψήφοι που κέρδισε σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές δείχνουν την ευρεία δυναμική του. Ο δρόμος προς την κυβέρνηση και τη νέα, κεντροαριστερή στροφή της χώρας είναι κοντά. Αφήστε ήσυχο τον Αλέξη, αφουγκράζεται καλύτερα απ’ τον καθέναν τις ανάγκες του λαού και της χώρας.

6. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. είχε μία πρόσκαιρη άνοδο που οφείλεται στην αμηχανία του εκλογικού σώματος κι όσο ο πρόεδρός του δείχνει ανήμπορος να τη διαχειριστεί, αποκλείεται και να την κεφαλαιοποιήσει. Ετοιμάζεται να μας σύρει ξανά σε εκλογές, είναι άπειρος, είναι παιδί του κομματικού σωλήνα, είναι «μικρός Αντρέας εν τη γενέσει του». Α, είχε και κοτσίδα ως μαθητής κι έκανε καταλήψεις το παλιόπαιδο, ο αντιδραστικός.

7. Το ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε εις στα εξ ων συνετέθη. Σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές έχασε 30 ποσοστιαίες μονάδες και 2,2 εκ. ψηφοφόρων. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αρκεί μόνο να παραδεχτεί ότι το κόμμα «σάπισε» αλλά, ως κύριος συνυπεύθυνος της καταβαράθρωσης του, να εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή μπας και ο κόσμος συγχωρέσει κάποτε τον διάδοχό του για τις παλλινωδίες του παρελθόντος και εμπιστευθεί ξανά το κόμμα.

8. Το ΠΑΣΟΚ υπέστη βαριά ήττα, αλλά αυτή ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος και δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ εισπράττει το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της απογοήτευσης, παρότι φέρει μόνο κομμάτι της ευθύνης. Σε κάθε περίπτωση, ο άνθρωπος που ρίσκαρε την πολιτική του καριέρα για να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία -και τα κατάφερε- είναι η μόνη ελπίδα για την αναγέννηση του κινήματος και τη νέα, νικηφόρα πορεία που θα διαγράψει υπό την καθοδήγησή του.

9. Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι ένα συμπίλημα που δημιουργήθηκε από τη συγκυρία. Μπορεί βέβαια να έιναι και νέο πολιτικό ρεύμα. Ο πρόεδρός τους είναι ένας αρριβίστας, ένας πολιτικός τυχοδιώκτης που εκπροσωπεί κατά βάθος το παλιό πολιτικό σύστημα και με την πρώτη ευκαιρία θα «επαναγαλακτιστεί». Μπορεί βέβαια να είναι ειλικρινής και βέρος Έλληνας, να έχει πραγματικά στυλώσει τα πόδια για την πατρίδα και όλο αυτό να του βγει σε καλό. Μπορεί και όχι...

10. Το ΚΚΕ πήρε 19.000 ψήφους και 1% περισσότερο από το 2009. Πρόκειται για λελογισμένη επιτυχία, τις κρατάνε και πορεύονται αταλάντευτα με τις ιδέες τους. Η Αλέκα ξέρει. Από την άλλη το ΚΚΕ απέτυχε να εισπράξει μεγαλύτερο κομμάτι της λαϊκής οργής, πιθανότατα λόγω της ιδεολογικής και πολιτικής του ακαμψίας. Με τις γενικότερες μαζικές μετακινήσεις που αποτυπώθηκαν στις ψήφους, αυτό συνιστά καθαρή αποτυχία. Και σ’ αυτή την περίπτωση, όμως, η Αλέκα ξέρει.

πηγή: sportfm.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Χθες δεν τα πήγαμε καλά αφού περάσαν 2/4 επιλογές χάνοντας το G/G της Χέλσινμποργκ που δεν μπόρεσε να σκοράρει (έχασε 3-0 από την Μάλμε) καθώς και το Χ ημίχρονο του ΠΑΟΚ που πέτυχε το γκολ στο 30΄ και το κράτησε μέχρι τέλος!!
Στο σημερινό κουπόνι έχουμε αρκετούς αγώνες αλλά θα πάμε χαλαρά με μια τριάδα με over! Ξεκινώντας από Σουηδία στο ματς Σιριάνσκα-Γκάϊς ομάδες που μέχρι τώρα έχουν δείξει ασταθείς άμυνες και καλές επιθέσεις οπότε θα πάω στο over. Στην Τουρκία στα play-offs η Μπεσικτάς υποδέχεται την Τραμπζονσπόρ, είναι ισόβαθμες στην 3η θέση που οδηγεί στο Europa League, οπότε θα επιδιώξουν την νίκη, επιθετικά είναι ικανές αλλά αμυντικά ασταθείς, οπότε θα πάω στο over. Τέλος στην 2η Ισπανίας η Κόρδοβα υποδέχεται την υποβιβασμένη Ταραγόνα, χαμηλός ο άσσος, θα πάω στο over αφού και οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν ελεύθερα!

Avanti να δούμε τι έχουμε (σε ελεύθερη επιλογή):           
ΣΙΡΙΑΝΣΚΑ-ΓΚΑΪΣ   OVER(2.5)  (2.00)
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ  OVER(2.5)  (1.90)
ΚΟΡΔΟΒΑ-ΤΑΡΑΓΟΝΑ  OVER(2.5)  (1.80)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στη εικόνα Shania Twain)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

Καλά, όλη την... Πορτογαλία θα φέρει ο Ντομίνγκος;

Όχι έναν, ούτε δύο, αλλά... τέσσερις (!) ποδοσφαιριστές θέλει να φέρει στον Ολυμπιακό ο Ντομίνγκος Πασιένσα, σύμφωνα με πορτογαλικά ρεπορτάζ τα οποία τις τελευταίες ώρες πέφτουν... βροχή!
Καλά, όλη την... Πορτογαλία θα φέρει ο Ντομίνγκος;
Πορτογαλικό site και ειδικότερα το revaldo υποστηρίζει ότι ο Ντομίνγκος Πασιένσια (σ.σ. για τον οποίο γράφει και αυτό ότι βρέθηκε στην Ελλάδα και στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού για επαφές με τους ανθρώπους του) επιζητά να κλείσει για τους Πειραιώτες παίκτες από το πορτογαλικό πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει τον μέσο της Σπόρτινγκ, Ούγκο Βιάνα, τον επιθετικό της Ζιλ Βιθέντε, Ούγκο Βιεϊρα, τον μέσο της Πόρτο, Αντρέ Κάστρο και τον αμυντικό της Σπόρτινγκ, Άντερσον Πόλγκα.
Ο ιστότοπος αυτός βασιζόμενος σε πληροφορίες από άλλα πορτογαλικά και ισπανικά ΜΜΕ τονίζει ότι ο Ντομίνγκος έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Φυσικά κάνει λόγο για την συνάντησή του με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς.
Πηγή: gazzetta.gr
 

"Έρχονταν γυναίκες και έπιαναν τα ... μου"!

Θυμάστε τον Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ και τη διαφήμιση για τα εσώρουχα "Calvin Klein" που είχε κάνει ο παλιός άσος της Άρσεναλ; Ο 35χρονος Σουηδός μεσοεπιθετικός εξομολογήθηκε το... "δράμα" του, λέγοντας πως μετά από εκείνη τη διαφημιστική καμπάνια οι γυναίκες τον χούφτωναν!
"Έρχονταν γυναίκες και έπιαναν τα ... μου"!
"Eίχε πλάκα η διαφήμιση, αλλά είχε και απροσδόκητες συνέπειες στην προσωπική μου ζωή. Το αντίτιμο ήταν πολύ ψηλό... Ξέρω ακούγεται αλαζονικό, και δεν θα γκρινιάξω, αλλά για παράδειγμα όταν έμπαινα σε ένα κλαμπ του Λονδίνου, ας πούμε, τα κορίτσια έρχονταν και μου έπιαναν τα...", είπε ο Λιούνγκμπεργκ!
"Συνέβαινε παντού και το χειρότερο ήταν οτι δεν μπορούσες να κάνεις κάτι. Όταν τους κατέβαζα τα χέρια κάτω, αυτές απλά γελούσαν...", πρόσθεσε.

Παραμένουν φυλακή Άκης και Σαχπατζίδης!!

Την απόρριψη της αίτησης του Άκη Τσοχατζόπουλου για άρση της προσωρινής του κράτησης εισηγείται, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η εισαγγελέας Ευαγγελία Κυβέλου, επικαλούμενη τη βαρύτητα της πράξης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός.
Παραμένουν φυλακή Άκης και Σαχπατζίδης
Η εισαγγελέας επισημαίνει ότι ο κατηγορούμενος έχει δυνατότητα να συνεχίσει τη διάπραξη του αδικήματος, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πλέον υπουργός και δεν έχει τη δυνατότητα να δέχεται «δώρα» εάν διατηρεί χρήματα στο εξωτερικό από τις παράνομες αμοιβές των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με την κυρία Κύβελου, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί το απαραίτητο περιβάλλον για να συνεχίσει ο πρώην υπουργός την εγκληματική πράξη που του αποδίδεται.
Παράλληλα, κρίνει εξακολουθεί να είναι ύποπτος φυγής, όπως είχε κρίνει και ο ανακριτής της υπόθεσης, με δεδομένο, όπως αναφέρει, ότι δεν είναι αποτελεσματική η φύλαξη των συνόρων της χώρας μας.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρει στην αίτηση ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, αλλά και ούτε ύποπτος διάπραξης νέων αξιοποίνων πράξεων, για να εξακολουθεί να παραμένει προφυλακισμένος. Τονίζει, επίσης, ότι έχει παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές, καθώς του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες». Επικαλείται, ακόμη, τη συνέπεια που έδειξε, κάθε φορά που κλήθηκε από τις δικαστικές αρχές, αλλά και το γεγονός ότι η αναγνωρισιμότητά του δεν του επιτρέπει, ακόμη και αν ήθελε, να διαφύγει από τη χώρα, χωρίς να γίνει αντιληπτός.
Την ίδια ώρα απορριπτική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως Ελένης Σίσκου, για την αίτηση αποφυλάκισης του συγκατηγορουμένου του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη.
Οι δύο αιτήσεις θα κριθούν, τις επόμενες ημέρες, από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, ενώ υπενυμίζεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να υποβάλει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και ο εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης, για την αίτηση αποφυλάκισης της συζύγου του πρώην υπουργού, Βίκυς Σταμάτη.
Πηγή: newspost.gr

"Ξεκούραση έναν χρόνο και βλέπουμε"

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ξεκαθάρισε ότι θέλει να ξεκουραστεί για ένα χρόνο και στη συνέχεια να κάνει μία νέα αρχή στην καριέρα του.
"Ξεκούραση έναν χρόνο και βλέπουμε"
"Θα ξεκουραστώ για ένα χρόνο και μετά βλέπουμε. Προς το παρόν δεν έχω κανένα πλάνο αναφορικά με τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι κάτι θα κάνω", δήλωσε ο επιτυχημένος προπονητής.
Αναφερόμενος στον αντικαταστάτη του, τον Τίτο Βιλανόβα, τόνισε: "Έμαθα ότι θα με αντικαταστήσει την ίδια ημέρα που ανακοίνωσα την αποχώρησή μου. Είναι πολύ δύσκολο να πω αν θα συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον. Μας έδωσε ένα μάθημα γενναιότητας και θάρρους όταν αποφάσισε να αναλάβει το τιμόνι της ομάδας. Ελπίζω ο Τίτο να είναι εδώ για μεγάλο διάστημα. Αν μη τι άλλο αυτό θα είναι ένα δείγμα ότι τα πράγματα εξελίσσονται καλά στο σύλλογο".
Σχετικά με τον επερχόμενο τελικό Κυπέλλου κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, επεσήμανε: "Θα αντιμετωπίσουμε έναν πολύ φιλόδοξο αντίπαλο που αποτελεί τη φετινή έκπληξη στην Ευρώπη. Θα είναι πολύ δύσκολο το έργο μας, πόσω μάλλον τώρα που προέρχονται από την απώλεια του Europa League".

"Φεύγω από τη Μίλαν"!!

Τέλος εποχής για τον Τζενάρο Γκατούζο στη Μίλαν, μετά τον Αλεσάντρο Νέστα. Ο 34χρονος Ιταλός αμυντικός μέσος συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (11/5) με τον Αντριάνο Γκαλιάνι προκειμένου να εξετάσουν οι δύο πλευρές το αν υπάρχει ενδεχόμενο να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και τη νέα σεζόν, κάτι όμως που δεν θα συμβεί τελικά.
"Φεύγω από τη Μίλαν"!
Αφήνω τη Μίλαν, αυτό ήταν το αντίο. Έφτασε η στιγμή να χωρίσουν οι δρόμοι μας και να αφήσω χώρο για άλλους. Δεν ξέρω ακόμα που θα πάω", ήταν οι πρώτες δηλώσεις του "Ρίνγκιο" μετά την αποχώρησή του από τα γραφεία των "ροσονέρι". Επιπλεον, ο Γκατούζο αποκάλυψε ότι θα παραμείνει εκτός γηπέδων για έναν χρόνο και ότι ο Γκαλιάνι του χάρισε cd του Φαούστο Λεάλι με τίτλο "Mi Manchi" ("Μου λείπεις").
Πηγή: sport24.gr

Τραορέ: «Πάω στην Μίλαν»

Τραορέ: «Πάω στην Μίλαν»
Παίκτης της Μίλαν θα είναι ο Μπακαγιέ Τραορέ από την νέα αγωνιστική σεζόν όπως αποκάλυψε ο ίδιος με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Γαλλίας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους μπορώ να πω πως θα υπογράψω σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ στον κόσμο όπως είναι η Μίλαν. Πρόκειται για απίστευτο συναίσθημα. Ξέρω πως ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος αλλά αυτό είναι έξτρα κίνητρο για μένα» δήλωσε ο 27χρονος μέσος της Νανσί που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Ο διεθνής με την εθνική ομάδα του Μάλι Τραορέ, μετράει 68 ματς με την φανέλα της Νανσί έχοντας πετύχει 11 γκολ σε τρία χρόνια.


πηγή: sport-fm.gr