Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

«Μάχη» για ένα εισιτήριο…!!

«Μάχη» για ένα εισιτήριο…
Το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League, το οποίο διεκδικούν Χαρτς και Σεντ Τζόνστον αποτελεί την μοναδική εκκρεμότητα στη σκοτσέζικη Premier League, που ολοκληρώνεται με την 38η αγωνιστική.

Με δεδομένο ότι η Ρέιντζερς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ευρωπαϊκό εισιτήριο δίνει πλέον και η πέμπτη θέση, την οποία διεκδικούν Χαρτς και Σεντ Τζόνστον. Υπάρχει ενδεχόμενο, όμως, να βγει στην Ευρώπη και η ομάδα που θα τερματίσει στην έκτη, εφόσον η Χαρτς κατακτήσει το Κύπελλο στον τελικό που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 19 Μαΐου με αντίπαλο τη Χιμπέρνιαν.

Στα του προγράμματος, η Χαρτς, που βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 52 βαθμούς, χρειάζεται έναν βαθμό στο εκτός έδρας παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Σέλτικ για να είναι σίγουρη, αφού ευνοείται σε περίπτωση ισοβαθμίας λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Μπορεί, όμως, να πετύχει το στόχο ακόμη και με ίδιο αποτέλεσμα με τη Σεντ Τζόνστον, που έχει 50 βαθμούς και φιλοξενεί τη Ρέιντζερς. Οι «Άγιοι» θέλουν πάση θυσία τη νίκη και την ίδια ώρα να χάσει η Χαρτς. Αν δεν τα καταφέρουν, θα ελπίζουν, όπως αναφέρεται παραπάνω, σε κατάκτηση του Κυπέλλου από την αντίπαλο τους, ώστε να πάρουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο ως έκτοι στην τελική βαθμολογία.

Τα άλλα παιχνίδια της 38ης αγωνιστικής είναι καθαρά διαδικαστικά και αν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον, αφορά στο ποια από τις Κιλμάρνοκ ή Σεντ Μίρεν θα καταλάβουν την τιμητική έβδομη θέση. Η πρώτη, που έχει προβάδισμα δύο βαθμών, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ουραγό και υποβιβασμένη Ντανφέρμλιν και η δεύτερη δοκιμάζεται επίσης εκτός έδρας από την αδιάφορη Αμπερντίν. Σε ισοβαθμία, υπερτερεί η Σεντ Μίρεν λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Τα άλλα δύο παιχνίδια που συμπληρώνουν το πρόγραμμα είναι: Ινβερνές-Χιμπέρνιαν και Μάδεργουελ-Νταντί Γιουνάιτεντ.

Το πρόγραμμα της 38ης αγωνιστικής

Σάββατο 12/05 (17.00)
Αμπερντίν-Σεντ Μίρεν
Ινβερνές-Χιμπέρνιαν
Ντανφέρμλιν-Κιλμάρνοκ

Κυριακή 13/05 (14.30)
Μάδεργουελ-Νταντί Γιουν.
Σέλτικ-Χαρτς
Σεντ Τζόνστον-Ρέιντζερς


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: