Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Που να ’ξερε η Ρεάλ (video)

Που να ’ξερε η Ρεάλ (video)
Κανείς από την ομάδα της Μαδρίτης δεν πίστευε πως όταν η «βασίλισσα» κατακτούσε το Κύπελλο Πρωταθλητριών στις 11/05/1966 θα έκανε 32 χρόνια να πανηγυρίσει ξανά το τρόπαιο.
Οι Μαδριλένοι  ήταν εκεί νη την εποχή  οι κυρίαρχοι της Ευρώπης καθώς είχαν ήδη κατακτήσει πέντε τρόπαια. Βέβαια  στον τελικό των Βρυξελλών κόντρα στην Παρτιζάν Βελιγραδίου η ομάδα παρουσιάστηκε εντελώς  αλλαγμένη.  Οι μύθοι Ντι Στέφανο και Πούσκας είχαν αποχωρήσει και ο μόνος που είχε παραμείνει από την παλιά φρουρά ήταν ο Χέντο, ο ρέκορντμαν των έξι κατακτήσεων.

Η Ρεάλ είχε στη σύνθεσή της κυρίως  παίκτες από τις ακαδημίες και οι νεαροί έπρεπε να αποδείξουν ότι μπορούσαν να συνεχίσουν  την  εξαιρετική παράδοση , όμως απέναντι τους δεν υπήρχε εύκολος αντίπαλος. Οι Γιουγκοσλάβοι της Παρτιζάν θα έκαναν τα πάντα για να ανέβαιναν στον θρόνο.

Η Παρτιζάν ήταν ή πρώτη ομάδα από την ανατολική Ευρώπη που κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και ήθελε τον τίτλο.

Ο Βάσοβιτς και η παρέα του  ξεκίνησαν στο «Χέιζελ» πολύ επιθετικά και  περιόρισαν αρκετά τους Ισπανούς.  Ωστόσο το πρώτο  ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα.

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης οι Γιουγκοσλάβοι συνέχισαν να κυριαρχούν  και ο Βάσοβιτς μετά από εκτέλεση  κόρνερ  άνοιξε το σκορ.  Η Ρεάλ  άσκησε πίεση  και τελικά απάντησε με τον Αμάνθιο 15 λεπτά αργότερα. Πλέον  οι  Ισπανοί  με τη ψυχολογία στα  ύψη έφτασαν και δεύτερο γκολ με τον Σερένα στο 75΄ και το 2-1 ήταν  και το τελικό σκορ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης  πανηγύρισε το 6ο τρόπαιο της ιστορίας της  και φάνηκε πως  η νέα γενιά θα συνέχιζε την αυτοκρατορία . Όμως η ιστορία γράφτηκε διαφορετικά. Η «βασίλισσα» έκανε να ξαναφορέσει στέμμα 32 ολόκληρα χρόνια.    

Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτιζάν   2-1

Βρυξέλλες, «Χέιζελ»

Σκόρερ : 70΄ Αμάνθιο, 75΄ Σερένα / 55΄ Βάσοβιτς

Διαιτητής: Κράιτλαϊν (Δυτική Γερμανία)

Θεατές : 46.475

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Μουνιόθ): Αρακιστάιν, Πατσίν, Ντε Φελίπε, Θόκο, Σαντσίς, Πίρι, Βελέσκεθ,
Σερένα, Αμάνθιο, Γκρόσο, Χέντο


ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Γκέτσιτς): Σόσκιτς, Γιουσούφι,  Ράσοβιτς, Βάσοβιτς, Μιχαϊλοβιτς, Κοβάτσεβιτς, Μπέσεγιατς, Μπάγιτς, Χασάνατζιτς, Γκάλιτς, Πίρμαγιερ



πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: