Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ο ΠΑΟ έδωσε στον Μπόλονι το δαχτυλίδι του φαβορί!

Ο ΠΑΟ έδωσε στον Μπόλονι το δαχτυλίδι του φαβορί
Τα play offs κυλούν πολύ πιο συναρπαστικά από όσο κανείς θα περίμενε.

«Βοήθησε» σε αυτό η κατάρρευση του Παναθηναϊκού σε αυτόν τον πρώτο γύρο του τουρνουά, αλλά και η άνοδος της ΑΕΚ, που στέκεται πολύ καλύτερα συγκριτικά με την απόδοση που είχε στο τελευταίο διάστημα της κανονικής σεζόν.

Η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου βρίσκει τον ΠΑΟΚ σε θέση φαβορί. Κι είναι μεγάλο «δώρο» αυτό για να το αφήσει να πάει χαμένο η ομάδα του Λάσλο Μπόλονι.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Με αυτό που έχει δείξει στα τελευταία δύο παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ πείθει για την ικανότητά του να πάει στο ΟΑΚΑ την Κυριακή και να κάνει ένα ίδιου τύπου παιχνίδι: Να δώσει τη μπάλα στον Παναθηναϊκό και να περιμένει τη δική του επιθετική στιγμή σε μια κόντρα, για να πάρει προβάδισμα. Με αυτό το είδος παιχνιδιού από τον ΠΑΟΚ και αυτά που δείχνει στα play offs ο Παναθηναϊκός, η στιγμή δίνει προβάδισμα στην ομάδα του Μπόλονι.

Το βαθμολογικά δεύτερο φαβορί είναι η ΑΕΚ. Για να γίνει και πραγματικό φαβορί, όμως, θα πρέπει να τα καταφέρει στο Περιστέρι. Κι αυτό είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα με λίγες επιλογές 11αδας. Είναι όμως τέτοια η κλάση του Νίκου Λυμπερόπουλου και τέτοια η πίστη των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ ότι μπορούν να αλλάξουν την κακή εικόνα του τελευταίου διαστήματος της κανονικής σεζόν, που κανείς δεν μπορεί να διαγράψει την Ένωση. Κανείς πλην της πλειονότητας των οπαδών της, που επιμένουν να μένουν μακριά της.

Ο Παναθηναϊκός έγινε τρίτο φαβορί. Όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και βάσει εικόνας. Αυτό που δείχνει ο ΠΑΟ και αυτά που λέει ο προπονητής του, αφαιρούν καθημερινά πιθανότητες για come back. Ο Παναθηναϊκός του Ζεσουάλντο Φερέιρα μοιάζει να πετά λευκή πετσέτα.

Αυτή την πετσέτα δεν την έχει πετάξει ο Ατρόμητος του Γιώργου Δώνη. Για να αλλάξει τη σημερινή μοίρα του όμως και να μην τερματίσει τελευταίος, χρειάζεται να ξαναγίνει εύστοχος στην τελική προσπάθεια και να πάρει νίκη επί της ΑΕΚ στο Περιστέρι. Αν δεν κάνει νίκη ούτε την Κυριακή, θα πρέπει να αρχίσει να ετοιμάζει το πλάνο του για ευρωπαϊκά παιχνίδια το κατακαλόκαιρο.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: