Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

FC: 10 εκλογικά συμπεράσματα!!

FC: 10 εκλογικά συμπεράσματα
Άσε μας ρε Κάλαχαν με τις απόψεις και τις τρύπες, εγώ θα σου πω τι γίνεται που το έχω σπουδάσει το θέμα...

Σχολιάζει ο Γιάννης Τσαούσης για το Fight Club.

1. Ο κόσμος έστειλε το μήνυμα και ο πολιτικός κόσμος το έλαβε. Με ένα ξεκάθαρο 45,3% επί των ψηφισάντων τους είπε «ως εδώ και μη παρέκει με το μνημόνιο. Ή αλλάξτε το ή κάψτε το, να πάμε παρακάτω!». Που να ψήφιζαν και όσοι απείχαν... εκεί να βλέπατε τι πανηγύρι θα γινόταν!

2. Ο κόσμος έστειλε το μήνυμα και ο πολιτικός κόσμος το έλαβε. Με ένα ξεκάθαρο 47,7% επί των ψηφισάντων τους είπε «ως εδώ και μη παρέκει με τους νοσταλγούς της δραχμής. Ή απομονώστε τους ή παραμερίστε τους, να συμμαζέψουμε τα μυαλά μας εν πάση περιπτώσει γιατί έχουμε κι ένα ομόλογο να πληρώσουμε οσονούπω». Που να ψήφιζαν και όσοι απείχαν... εκεί να βλέπατε τι πανηγύρι θα γινόταν!

3. Η Νέα Δημοκρατία καταποντίστηκε κι ο Σαμαράς το κατάλαβε. Έχασαν 15 ποσοστιαίες μονάδες και 1,1 εκ. ψηφοφόρων μέσα σε τρία χρόνια. Να φύγει τώρα και να αναλάβει νέος αρχηγός, σα δε ντρέπεται να μιλάει κιόλας μετά από τόσες κωλοτούμπες την τελευταία διετία...

4. Η Νέα Δημοκρατία ηττήθηκε κι ο Σαμαράς το κατάλαβε. Είχε σημαντικές απώλειες, δεν αντιλέγει κανείς, αλλά είναι σοβαρός άνθρωπος και ο μοναδικός εγγυητής της συνέχειας της παράταξης. Επιβάλλεται να καλέσει τα απολωλότα πρόβατα πίσω στο μαντρί και μέσω της συσπέιρωσης να δώσει νέο κεντροδεξιό προσανατολισμό στη χώρα.

5. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. θριάμβευσε γιατί είναι η φωνή της λογικής, η μόνη παράταξη με όραμα και ξεκάθαρο σχέδιο. Οι 850.000 ψήφοι που κέρδισε σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές δείχνουν την ευρεία δυναμική του. Ο δρόμος προς την κυβέρνηση και τη νέα, κεντροαριστερή στροφή της χώρας είναι κοντά. Αφήστε ήσυχο τον Αλέξη, αφουγκράζεται καλύτερα απ’ τον καθέναν τις ανάγκες του λαού και της χώρας.

6. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. είχε μία πρόσκαιρη άνοδο που οφείλεται στην αμηχανία του εκλογικού σώματος κι όσο ο πρόεδρός του δείχνει ανήμπορος να τη διαχειριστεί, αποκλείεται και να την κεφαλαιοποιήσει. Ετοιμάζεται να μας σύρει ξανά σε εκλογές, είναι άπειρος, είναι παιδί του κομματικού σωλήνα, είναι «μικρός Αντρέας εν τη γενέσει του». Α, είχε και κοτσίδα ως μαθητής κι έκανε καταλήψεις το παλιόπαιδο, ο αντιδραστικός.

7. Το ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε εις στα εξ ων συνετέθη. Σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές έχασε 30 ποσοστιαίες μονάδες και 2,2 εκ. ψηφοφόρων. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αρκεί μόνο να παραδεχτεί ότι το κόμμα «σάπισε» αλλά, ως κύριος συνυπεύθυνος της καταβαράθρωσης του, να εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή μπας και ο κόσμος συγχωρέσει κάποτε τον διάδοχό του για τις παλλινωδίες του παρελθόντος και εμπιστευθεί ξανά το κόμμα.

8. Το ΠΑΣΟΚ υπέστη βαριά ήττα, αλλά αυτή ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος και δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ εισπράττει το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της απογοήτευσης, παρότι φέρει μόνο κομμάτι της ευθύνης. Σε κάθε περίπτωση, ο άνθρωπος που ρίσκαρε την πολιτική του καριέρα για να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία -και τα κατάφερε- είναι η μόνη ελπίδα για την αναγέννηση του κινήματος και τη νέα, νικηφόρα πορεία που θα διαγράψει υπό την καθοδήγησή του.

9. Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι ένα συμπίλημα που δημιουργήθηκε από τη συγκυρία. Μπορεί βέβαια να έιναι και νέο πολιτικό ρεύμα. Ο πρόεδρός τους είναι ένας αρριβίστας, ένας πολιτικός τυχοδιώκτης που εκπροσωπεί κατά βάθος το παλιό πολιτικό σύστημα και με την πρώτη ευκαιρία θα «επαναγαλακτιστεί». Μπορεί βέβαια να είναι ειλικρινής και βέρος Έλληνας, να έχει πραγματικά στυλώσει τα πόδια για την πατρίδα και όλο αυτό να του βγει σε καλό. Μπορεί και όχι...

10. Το ΚΚΕ πήρε 19.000 ψήφους και 1% περισσότερο από το 2009. Πρόκειται για λελογισμένη επιτυχία, τις κρατάνε και πορεύονται αταλάντευτα με τις ιδέες τους. Η Αλέκα ξέρει. Από την άλλη το ΚΚΕ απέτυχε να εισπράξει μεγαλύτερο κομμάτι της λαϊκής οργής, πιθανότατα λόγω της ιδεολογικής και πολιτικής του ακαμψίας. Με τις γενικότερες μαζικές μετακινήσεις που αποτυπώθηκαν στις ψήφους, αυτό συνιστά καθαρή αποτυχία. Και σ’ αυτή την περίπτωση, όμως, η Αλέκα ξέρει.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: