Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ο Στέλιος, τα "αν" και τα "εφόσον"...

Καλό το σενάριο με τον Στέλιο Μαλεζά και τον Ολυμπιακό και με αρκετά ψήγματα αλήθειας, ωστόσο πόσο εύκολο είναι να πραγματοποιηθεί;
Ο Στέλιος, τα "αν" και τα "εφόσον"...
Η αλήθεια είναι πως ο εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ είναι καλή περίπτωση. Παίκτης με εμπειρίες, ψημένος σε μεγάλους αγώνες, συνηθισμένος στη βαριά φανέλα του Δικεφάλου και στο στυλ αμυντικού που ενδέχεται να ψάξει ο Ολυμπιακός εφόσον τελικά δεν συμφωνήσει ο Όλοφ Μέλμπεργκ στην ανανέωση του συμβολαίου του.
Βέβαια, ο Μαλεζάς δεν είναι σε καμία περίπτωση Μέλμπεργκ, αλλά είναι μια αξιόπιστη λύση αν ...χηρέψει η θέση του Σουηδού. Καλή περίπτωση για παρτενέρ του Αβράμης, που είναι κλασικός στόπερ, αντίθετα με τον Μαλεζά που έχει τοποθετήσεις λίμπερο.
Ενδιαφέρον δίδυμο και ταιριαστό εκ πρώτης όψεως. Είναι και Έλληνας ο Μαλεζάς κι αυτό βοηθάει τον σχεδιασμό του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ δεν αναμένεται να ζητήσει και κανένα βαρύ κι ασήκωτο συμβόλαιο.
Ως εδώ, όλα καλά. Πώς θα πάρει, όμως, ο Ολυμπιακός παίκτη από τον ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο; Για να είμαστε πιο ακριβείς, πώς θα ξεπουλήσει ο Βρύζας ακόμα ένα από τα βασικά στελέχη του Δικεφάλου, μετά και τις αποχωρήσεις των Βιεϊρίνια, Κοντρέρας τον Γενάρη; Θα πέσουν να τον φάνε οι ΠΑΟΚτσήδες.
Ο μόνος τρόπος να περιοριστούν οι αντιδράσεις σε μια τέτοια περίπτωση, είναι τα μπικικίνια. Να δώσει πολύ "χαρτί" ο Μαρινάκης ώστε να μην μπορεί να αρνηθεί ο Βρύζας, ο οποίος άλλωστε φέτος το καλοκαίρι πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τον Μαλεζά, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι του 2013.
Δηλαδή, ή θα του ανανεώσει φέτος το συμβόλαιο με μια καλύτερη πρόταση από τα 150 χιλιάρικα που παίρνει από το υπάρχον ή θα πρέπει να τον πουλήσει, ώστε να βάλει κάτι στα ταμεία του ΠΑΟΚ.
Στη δεύτερη περίπτωση το θέμα είναι τα "πόσα" κι αν αυτά τα "τόσα" που θα ζητήσει ο Βρύζας είναι διατεθειμένος να τα δώσει ο Μαρινάκης που έχει ξεκαθαρίσει πως -δεδομένων των συνθηκών- δεν πρόκειται να κάνει σπατάλες. Εφόσον, βέβαια, χαθεί ο ογκόλιθος Μέλμπεργκ...
Πολλά τα "αν" και τα "εφόσον", αλλά ποτέ μη λες ποτέ...sportdog gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: