Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Έγινε της… ανατροπής!!

Έγινε της… ανατροπής
Μεγάλη νίκη και μάλιστα με ανατροπή στην έδρα της πρωταθλήτριας Βελγίου, Γκενκ με σκορ 2-1 πέτυχε η Κλαμπ Μπριζ στην προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ τίτλου και κατέκτησε μαθηματικά το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο «θάνατος σου ή ζωή μου» ήταν η αναμέτρηση των δύο ομάδων, καθώς τους χώριζε μόλις ένας βαθμός πριν την έναρξη του ματς. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0 στο 22’ με τέρμα του Βόσεν, αλλά η ομάδα του Μπριζ, δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα έκανε ολική ανατροπή. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους ισοφάρισε 1-1 με τον Λεστιέν και στο 78’ το γκολ του Ακπάλα, έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του και την οριστική έξοδο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ωστόσο, η βραδιά είχε ένα καλό και για την Γκενκ… Η Σταντάρ Λιέγης επικράτησε εντός έδρας της Γάνδης με σκορ 2-1 και ουσιαστικά, έθεσε τους φιλοξενούμενους εκτός Ευρώπης. Η Γάνδη αν και προηγήθηκε νωρίς με το γκολ του Μπρουλς, «έφαγε» δύο γκολ στη συνέχεια με τους Σέιχας (42’) και Γκάκπε (72’) και αποχαιρέτησε το ευρωπαϊκό όνειρο.

Στο βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι των πλέι οφ τίτλου, η Άντερλεχτ που έχει ήδη κατακτήσει το φετινό τίτλο, γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0 στην έδρα της Κορτράικ με τα γκολ των Μονρόουζ (10’) και Ουσάλα (35’).

Στα πλέι οφ για το εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ η Σερκλ Μπριζ «απέδρασε» από την έδρα της Μονς με σκορ 1-0, με το γκολ του Ρούντι (60’) και απέκτησε σαφές προβάδισμα, ενόψει του επαναληπτικού στην έδρα της.

Αποτελέσματα 9ης αγωνιστικής:

Γκενκ – Κλαμπ Μπριζ 1-2

Κορτράικ – Άντερλεχτ 2-0

Μονς – Σερκλ Μπριζ 0-1

Σταντάρ Λιέγης – Γάνδη 2-1

Βαθμολογία πλέι οφ τίτλου (9 αγώνες):

1. Άντερλεχτ 49
2. Κλαμπ Μπριζ 45
3. Γκενκ 41
4. Γάνδη 37
5. Σταντάρ Λιέγης 35
6. Κορτράικ 34


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: