Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Το παίρνει… πάνω της!!

Με τις ημέρες της –επαναληπτικής ουσιαστικά- γενικής συνέλευσης της Κοινωνίας Μελών Άρη να πλησιάζουν… απειλητικά, οι διεργασίες για την παρουσίαση των πλάνων για την επόμενη ημέρα, μπορεί να πει κανείς πως φτάνουν στην κορύφωση τους.
Τα στελέχη της παρούσας διοίκησης της ΠΑΕ έχουν αντιληφθεί πως η κατάσταση βρίσκεται εν πολλοίς πλέον στα δικά τους χέρια, μιας και θα αναλάβουν την ευθύνη να παρουσιάσουν ενώπιον των μελών ένα πλάνο που θα μπορέσει να πείσει άπαντες και να τους εξασφαλίσει τη «δεδηλωμένη» ενόψει και της επόμενης χρονιάς της θητείας τους.

Θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο πως η παρούσα διοίκηση θα προσπαθήσει να παρουσιάσει ένα πλάνο που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένους άξονες, όμως θα προτείνει ένα ανανεωμένο διοικητικό σχήμα, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και νέα μέλη, που θα κληθούν να πλαισιώσουν τους ήδη υπάρχοντες. Μπορεί ακόμη να μην έχει επιβεβαιωθεί 100% αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην πρόταση θα περιλαμβάνονται και άνθρωποι –στην πλειονότητα τους- γνωστοί στην οικογένεια του Άρη, που θα θεωρούνται «άφθαρτοι» διοικητικά. Ο απώτερος στόχος που υπάρχει στο πλάνο της νυν διοίκησης, είναι να περάσει το μήνυμα συστράτευσης στον κόσμο της ομάδας. Παράλληλα, υπάρχει η πρόβλεψη για είσοδο στη διοίκηση και βετεράνου ποδοσφαιριστή.

Στόχος η μείωση των υποχρεώσεων

Το κυριότερο ζήτημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η εκάστοτε διοίκηση αναφορικά με την επόμενη ημέρα του συλλόγου είναι ασφαλώς η πολιτική «μνημονίου» που θα καταφέρει να πετύχει το στόχο της σταδιακής (αλλά σταθερής) μείωσης των χρεών που υπάρχουν. Τη δεδομένη χρονική στιγμή άλλωστε αυτά έχουν καταστεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό δυσβάσταχτα και πρέπει με κάποιον τρόπο να αντιμετωπιστούν. Όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν φυσικά με τη θέσπιση σχεδίου, όπου πρώτο μέλημα θα είναι το οικονομικό και όχι το αγωνιστικό. Αυτό δεν σημαίνει πως η ομάδα θα εγκαταλειφθεί πλήρως, αλλά θα υπάρξει ριζική αναδιάρθρωση σε όλους τους τομείς.

Πρώτος και κύριος θα είναι η αναδιανομή των δαπανών μέσα από την εκλογίκευση (στην προκειμένη περίπτωση μείωση) των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών. Στη διοίκηση άλλωστε θεωρούν πως πλέον έχει διαμορφωθεί ένας σταθερός κορμός που δύναται να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της ομάδας, χωρίς όμως να κοστίζει υπερβολικά και να συμβάλλει στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στα οικονομικά της εταιρίας.

Την ίδια στιγμή όμως, θα γίνουν όλες αυτές οι απαραίτητες προσθήκες που θα εξασφαλίσουν τη δημιουργία οράματος στον κόσμο που θα κληθεί να στηρίξει και να βρεθεί μαζικότερα δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα, όπως είχε γίνει μετά το 2006. Σε αυτή την προσπάθεια, προαπαιτούμενη είναι άλλωστε η στήριξη από τον κόσμο και για τον σκοπό αυτό θα γίνει αναδιάρθρωση σε όλα τα επίπεδα, που θα περιλαμβάνει φυσικά και μείωση των τιμών. Τόσο σε ότι αφορά τις τιμές των διαρκείας, όσο και σε αυτές των κανονικών εισιτηρίων. Από εκεί και πέρα, στην πρόταση που αναμένεται να κατατεθεί εγγράφως σήμερα, απομένει να φανεί αν για να υλοποιηθεί αυτή, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η παράταση της διοικητικής θητείας, όπως είχε ζητηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο. Λίγη αγωνία ακόμη λοιπόν και όλα θα ξεκαθαρίσουν στα προσεχή εικοσιτετράωρα…


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: