Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Τεννές: «Μεγάλο βήμα ο ΠΑΟΚ»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής του Παναιτωλικού Μπάμπης Τεννές, ο οποίος μίλησε για τη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ και την εικόνα που παρουσιάζουν οι τέσσερις ομάδες στα πλέι-οφ. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη του ΠΑΟΚ: «Ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη σειρά των πλέι-οφ. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά από την αρχή του παιχνιδιού σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που δεν έδειξε να κυνηγάει το παιχνίδι με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο όπου κουράστηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Αυτό ήταν όμως το πρώτο βήμα για τον ΠΑΟΚ γιατί το επόμενο θα γίνει στο μεταξύ τους παιχνίδι την Κυριακή».

Για την εικόνα που παρουσιάζουν μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός:
«Ο ΠΑΟΚ δείχνει αυτή τη στιγμή πιο έτοιμος σαν ομάδα. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει προβλήματα όχι μόνο στα πλέι-οφ αλλά σε όλο το δεύτερο γύρο. Παλεύει σε ρηχά νερά. Αυτός είναι και ο λόγος που η διαφορά των τεσσάρων βαθμών εξανεμίστηκε τόσο γρήγορα. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση ο Σταφυλίδης ο οποίος θα γίνει στα επόμενα χρόνια ένας πολύ καλός ακραίος μπακ».

Για την καταλυτική παρουσία των Γκαρσία, Σαλπιγγίδη, Ίβιτς:
«Από τους διακριθέντες του χθεσινού παιχνιδιού. Η προσωπικότητα ενός παίκτη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Και ο Γκαρσία και ο Σαπλιγγίδης και ο Ίβιτς είναι παίκτες με προσωπικότητα. Ο Γκαρσία είναι ο κινητήριος μοχλός για το ΠΑΟΚ. Σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει. Κάτι ανάλογο γίνεται και στον Παναθηναϊκό. Για παράδειγμα είσοδος του Καραγκούνη στο χθεσινό παιχνίδι άλλαξε τη ψυχολογία του Παναθηναϊκού».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να εμφανιστεί διαφορετικός στο δεύτερο γύρο: «Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός αυτή την εικόνα που βγάζει στα πλέι-οφ την έχει σε όλο το δεύτερο γύρο. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι και πέρυσι στον πρώτο γύρο είχε ένα βαθμό και στο δεύτερο γύρο έκανε τρεις νίκες. Οι μεγάλες ομάδες ανασυντάσσονται. Είναι σαν ένα λιοντάρι που κοιμάται».

Για τη διαχείριση του υλικού του ΠΑΟΚ από τον Μπόλονι: «Θεωρώ ότι έχει διαχειριστεί καλά τον ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής. Εάν καταφέρει και τον βγάλει πρώτο στα πλέι-οφ νομίζω ότι θα είναι μια χρονιά που θα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. Θέλω να πω όμως πως στους ξένους προπονητές υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή ή αβάντα. Και το λέω αυτό με αφορμή τα πλέι οφ όπου συμμετέχουν δύο Έλληνες προπονητές και δύο ξένοι. Δεν νομίζω ότι η προσπάθεια των δύο ξένων προπονητών είναι καλύτερη από αυτή των Ελλήνων».

Για το αν έχουν αλλάξει οι ισορροπίες στα πλέι-οφ μετά και το τέλος του πρώτου γύρου: «Στην αρχή θα λέγαμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Λίγο η πτώση του Παναθηναϊκού και από την άλλη η χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ, δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί την πρώτη θέση. Από την άλλη ελπίδες έχει και η ΑΕΚ που χρησιμοποιεί νέα παιδιά. Είναι όμως μια ομάδα επιρρεπής που μπορεί να κάνει εύκολα το λάθος. Εάν καταφέρει και περάσει από τον Ατρόμητο που είναι μια συγκροτημένη ομάδα τότε τα πάντα θα κριθούν στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Εφόσον η ΑΕΚ περάσει βέβαια από το Περιστέρι, καθώς ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που δύσκολα μπορεί να ηττηθεί».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: