Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

O ΠΑΟ θα ράψει το 7o αστέρι, γιατί…!

O ΠΑΟ θα ράψει το 7o αστέρι, γιατί…
Σας παραθέτουμε τους 5 λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει από την Πόλη με την «κούπα». Γιατί θα ξεπεράσει απόψε (18:00 ΕΤ1, N/S 1). 
Δεν είναι λίγες οι φορές που αναφέρεται η φράση «και στο τέλος κερδίζει ο Παναθηναϊκός». Είτε είναι αγώνας πρωταθλήματος, είτε τελικός Κυπέλλου, είτε τελικός Ευρωλίγκας.

Οσοι ενστερνίζονται αυτή την άποψη δεν τη βγάζουν από το μυαλό τους. Απλά κάνουν έναν απολογισμό των πεπραγμένων των «πρασίνων» στο παρκέ και εξάγουν το συγκεκριμένο συμπέρασμα. Διότι απλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν δώσει αυτό το... δικαίωμα, με τις εμφανίσεις τους σε παιχνίδια που είναι «do or die». Οι «πράσινοι» είναι έτοιμοι αύριο να ριχτούν στη μάχη του φάιναλ φορ και παρακάτω σας παραθέτουμε τους λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι στο φινάλε θα ράψουν το 7ο αστέρι στη φανέλα τους.

ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ
Ίσως  αποδειχτεί ευεργετικό

Συνήθως στα φάιναλ φορ είναι το νούμερο ένα φαβορί για την κατάκτηση της «κούπας» και συνήθως φέρνει εις πέρας την αποστολή του. Φέτος είναι από τις λίγες φορές που οι «πράσινοι» δεν είναι το φαβορί -όπως το 2002 στην Μπολόνια- και δεν κουβαλούν την πίεση του «πρέπει». Αυτός ο τίτλος ανήκει στην ΤΣΣΚΑ, για την οποία δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια ώστε να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης. Ουδείς πρόκειται να κατηγορήσει τους «πράσινους» αν δεν αναδειχτούν πρωταθλητές Ευρώπης.

ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ
Εχει τον τρόπο του

Ο Παναθηναϊκός έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες φιναλίστ του φάιναλ φορ. Διαθέτει στον πάγκο του τον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης.
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο άνθρωπος των φάιναλ φορ (ετοιμάζεται για το 13ο του ως κόουτς) και γνωρίζει όσο κανείς άλλος πώς να προετοιμάσει τους παίκτες του αγωνιστικά και ψυχολογικά για τέτοιου είδους αποστολές. Επίσης, το πώς μπορεί να πάρει το 100% ακόμα και από εκείνους που είχαν μικρότερο ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Ως... μικροί προπονητές

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει παίκτες που βρίσκονται μεταξύ τους με... κλειστά μάτια. Θέλετε παραδείγματα; Διαμαντίδης, Μπατίστ, Γιασικεβίτσιους, Τσαρτσαρής, Περπέρογλου. Με λίγα λόγια έχει στο ρόστερ του μονάδες που μπορούν να παρασύρουν τους υπόλοιπους στο παρκέ, αλλά και να γίνουν κάτι σαν... προπονητές, δίνοντας συμβουλές και εμψυχώνοντας τους σχετικά πιο άπειρους, αλλά και παίκτες που θα ζήσουν για πρώτη φορά αυτή την εμπειρία, όπως οι Λόγκαν και Σμιθ. Εχουν «φάει» τα φάιναλ φορ με το κουτάλι και ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά τα ματς που κρίνονται στις λεπτομέρειες.


ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
Βρίσκονται στο... ψυγείο

Ο συγκεκριμένος τομέας έχει μια σχέση με αυτόν της εμπειρίας. Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Δημήτρης Ιτούδης, έχει αναφέρει πολλάκις το εξής: «Δεν επιτρέπονται συναισθηματισμοί». Οι παίκτες το έχουν βάλει καλά στο μυαλό τους, αφού πρώτα έχουν πάρει το παράδειγμα από τους πιο έμπειρους και έτσι σε αυτή τη διοργάνωση, όπου η χαρά με τη λύπη και ο θρίαμβος με την αποτυχία απέχουν παρά ελάχιστα, ξέρουν καλά πώς να «παγώνουν» τα συναισθήματά τους ή έστω να τα κοντρολάρουν.


ΚΙΝΗΤΡΟ
Ισως η τελευταία ευκαιρία

Είναι η λέξη κλειδί για τον Ζοτς. Διότι χωρίς αυτό το στοιχείο δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχία. Φέτος το κίνητρο είναι ιδιαίτερο. Διότι οι παίκτες έχουν μια έντονη επιθυμία. Να κατακτήσουν την Ευρωλίγκα και ως εκ τούτου να καταφέρουν για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας το ριπίτ, κάτι το οποίο έχουν καταφέρει στο παρελθόν η Γιουγκοπλάστικα και η Μακάμπι. Συν τοις άλλοις, αν είναι η τελευταία χρονιά για πολλούς, τότε αναμφίβολα θα είναι ωραίο ένα ιδανικό φινάλε.

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: