Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Η «εκδίκηση» της Μπάρτσα!!(video)

Προ ημερών είχε φάει τέσσερα στο Σαν Μαμές! Αυτή τη φορά η Μπαρτσελόνα δεν ήταν πρόθυμη να χαρίσει νέο πάρτι στην Μπιλμπάο, την οποία... δάγκωσε ο Σουάρες και χάρισε στους μπλαουγκράνα τη νίκη (1-0).

Η «εκδίκηση» της Μπάρτσα! (video)














Αναλυτικά, το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:


Παρασκευή 21/8

Μάλαγα-Σεβίλλη 0-0

Σάββατο 22/8

Εσπανιόλ-Χετάφε 1-0
(3' Σεβίγια)

Λα Κορούνια-Σοσιεδάδ 0-0

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λας Πάλμας 1-0
(16' Γκριζμάν)

Ράγιο Βαγεκάνο-Βαλένθια 0-0

Κυριακή 23/8

Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 0-1
(54' Σουάρες)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Ρεάλ Μαδρίτης (21:30)

Λεβάντε-Θέλτα (23:00)

Μπέτις-Βιγιαρεάλ (23:30)

Δευτέρα 24/8

Γρανάδα-Εϊμπάρ (21:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πέρασε κι απ’ την Σταντάρ!! (video)

Ασταμάτητη μοιάζει η Οστάνδη.Παραμένει αλώβητη στην κορυφή της Jupiler League μετά και την 5η αγωνιστική, επικρατώντας 2-1 της Σταντάρ Λιέγης, που δεν κατάφερε να συνέλθει απ’ την ευρωπαϊκή «σφαλιάρα»

Πέρασε κι απ’ την Σταντάρ! (video)
Ούτε η Σταντάρ Λιέγης κατάφερε να σταματήσει την ξέφρενη φετινή πορεία της Οστάνδης, η οποία επικράτησε 2-1 στο Σκλεσίν και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά και την πέμπτη αγωνιστική της Jupiler League.

Η ομάδα της Λιέγης εμφανίστηκε σαφώς επηρεασμένη απ’ την ήττα που δέχτηκε απ’ την Μόλντε και με το μυαλό στον επαναληπτικό δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το προβάδισμα που πήρε στο τρίτο μόλις λεπτό του ματς, με γκολ του Μπρουλς.

Η Οστάνδη ισοφάρισε σχετικά γρήγορα με τον Ακπάλα (14’) και η λύτρωση που την κράτησε αλώβητη ήρθε στο 78’ με τον Μουσόνα.





Αναλυτικά, η πέμπτη αγωνιστική:

Παρασκευή 21/8

Σεντ Τρούιντεν - Γκενκ 3-1
(11' Εντμίλσον, 51' Μπομπό, 78' Ντομπέ / 83' πεν. Γιονί)

Σάββατο 22/8

Ζούλτε Βάρεγκεμ - Μπριζ 2-0
(10' Λεγε, 83' Βέρμπουμ)

Μαλίν-Λέουβεν 2-1
(61' Βερντιέ, 78' πεν Κοσάνοβιτς / 87' Ουρντέ)

Μπέβερεν - Μουσκρόν 3-3
(6', 90+2' Λανζίλ, 66' Γκάνο - 12' Μίτσελ, 27' Μεζαγκέ, 84' Στσέποβιτς)

Σαρλερουά - Βέστερλο 0-0

Κυριακή 23/8

Άντερλεχτ – Λόκερεν 1-0
(90+1’ Πρατ)

Σταντάρ Λιέγης – Οστάνδη 1-2
(3’ Μπρουλς – 14’ Ακπάλα, 78’ Μουσόνα)

21.00 Κορτράικ - Γάνδη


Η επόμενη (έκτη) αγωνιστική:

Παρασκευή 28/8
Γκενκ- Σαρλερουά (21.30)

Σάββατο 29/8
Λέουβεν-Σεντ Τρούιντεν (19.00)
Οστάνδη-Ζούλτε Βάρεγκεμ (21.00)
Μουσκρόν-Κορτράικ
Γάνδη-Μαλίν (21.30)

Κυριακή 30/8
Κλαμπ Μπριζ-Σταντάρ Λιέγης (15.30)
Βέστερλο-Άντερλεχτ (19.00)
Λόκερεν-Μπέβερεν (21.00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν κρατούσε κι ένα… κάβα;


Σα να σπατάλησε όλα τα γκολ του με την Μπρόντμπι έδειξε ο ΠΑΟΚ! Μετά την πεντάρα στο Europa, οι Θεσσαλονικείς έμειναν... άσφαιροι απέναντι στην Ξάνθη (0-0) και υποχρεώθηκαν σε απώλεια στην πρεμιέρα.

Δεν κρατούσε κι ένα… κάβα;
Με το… αριστερό ξεκίνησε στη Σούπερ Λίγκα ο ασύνδετος ΠΑΟΚ!

Αν και πριν μέρες είχε διασύρει με πέντε γκολ την Μπρόντμπι, εντούτοις απόψε δεν κατάφερε να βάλει ούτε ένα, με αποτέλεσμα να «κολλήσει» στο 0-0 με την Ξάνθη.

Μέτριο πολύ το θέαμα στην Τούμπα, ελάχιστες φάσεις στις δύο εστίες, μάλλον δεν βγήκε στον Τούντορ το ότι μεσοεπιθετικά παρέταξε… απευθείας σχεδόν όλους τους νέους παίκτες του μαζί.

Αρκετά νεύρα στο δεύτερο μέρος, με σκληρά μαρκαρίσματα και γκρίνια εκατέρωθεν.

Το ματς

Η φόρα απ’ την πεντάρα επί της Μπρόντμπι ήταν δεδομένη. Όπως και η παρουσία του κόσμου στην Τούμπα. Ο Τούντορ επέλεξε να ξεκινήσει πολλούς νέους βασικούς (Ζάιρο, Ροντρίγκεζ, Τσίμιροτ, Σάμπο, Λέοβατς), κάτι που έδειξε να χαλάει ολίγον τι την ομοιογένεια της ομάδας του (παράλληλα με την σωστή αμυντική τακτική της Ξάνθης. Έτσι, παρά την κατοχή που ‘χαν οι γηπεδούχοι, παρά την κινητικότητα των Ζάιρο-Ροντρίγκεζ (απ’ τη δεξιά πλευρά), σοβαρές απειλές προς την εστία των ακριτών δεν υπήρχαν, με τον Δικέφαλο να παρουσιάζεται ασύνδετος...

inner

Ενδεικτικό είναι πως φτάσαμε στο 22’ για να δούμε την πρώτη μεγάλη φάση. Και πραγματικά ήταν… τεράστια! Διότι ο Λέοβατς (που έδειξε να ‘χει καλό πόδι) γύρισε ωραία στον Μακ (που και σήμερα αγωνίστηκε ως σέντερ φορ), αλλά ο Σλοβάκος από κοντά σημάδεψε ψηλά άουτ και… απογοήτευσε την Τούμπα. Το ντεμπούτο του Τσίμιροτ «στιγματίστηκε» απ’ τον τραυματισμό του και την αναγκαστική αλλαγή που έγινε, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς όλο κι αύξαναν την πίεσής τους. Η οποία βέβαια περιοριζόταν σε κυκλοφορία γύρω-γύρω από την αντίπαλη περιοχή και κάποια σουτ-κεφαλιές που επ’ ουδενί δεν ανησυχούσαν τους (σκεπτόμενους αμυντικά) φιλοξενούμενους…

inner

Ενδεχομένως να περίμενε κανείς, κάποια αλλαγή στο δεύτερο μέρος. Να ανέβει το τέμπο, η διάθεση και οι φάσεις που έβγαιναν με το… σταγονόμετρο. Αμ, δε, όμως… Αντ’ αυτού οι παίκτες «αρπάζονταν» σε κάθε ευκαιρία που τους δινόταν. Τα σκληρά μαρκαρίσματα, η γκρίνια, οι «φωνές» και τα νεύρα είχαν κάνει για τα καλά την εμφάνισή τους. Γι’ αυτό και είχαμε περισσότερη ένταση παρά κανονικό παιχνίδι… Κι όλα αυτά, βέβαια, με τον χρόνο να «πιέζει» τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έβλεπε την κλεψύδρα να αδειάζει…

inner

Η εικόνα του ματς παρέμενε η ίδια, παρά τις αλλαγές και των δύο προπονητών. Μετά το 70’, ο ΠΑΟΚ έδειξε να προσπαθεί… ελαφρώς περισσότερο, με τον Σάμπο να απειλεί από μακριά μετά από ώρα και τον Ζάιρο να προσπαθεί σχεδόν μόνος (μαζί με τον Μυστακίδη όταν πέρασε στο ματς) για να αλλάξει τη ροή της αναμέτρησης… Τα πράγματα όμως ήταν δύσκολα για τον Δικέφαλο. Τα έκανε και δύσκολα η Ξάνθη, που δεν του άφηνε και πολλά περιθώρια. Μοιραία λοιπόν το φινάλε δεν έκρυβε συγκινήσεις (παρά πολλές κίτρινες κάρτες), με το 0-0 να μένει ως το τέλος και τον ΠΑΟΚ να ξεκινά με το αριστερό στο πρωτάθλημα.



ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Λέοβατς, Τζιόλης, Τσίμιροτ (24’ Σαββίδης – 77’ Μυστακίδης), Ροντρίγκεζ, Σαμπό, Ζάιρο, Μακ

Ξάνθη: Τσέναμο, Καρυπίδης, Φλίσκας, Μπέρτος, Γουάλας, Βασιλακάκης (78’ Ράνος), Παπαστεριανός, Λουσέρο, Σολτάνι, Ντιμίτροφ (54’ Μπαξεβανίδης), Καπετάνος (63’ Χερέα) *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο πρώτο χτύπημα!!

Με τον Μπρίτο να σκοράρει στην πρώτη τελική (37’) του Ατρόμητου απέναντι στον Λεβαδειακό, οι «κυανόλευκοι» έκαναν ποδαρικό με το δεξί (1-0) στο νέο πρωτάθλημα. Μεγάλη επέμβαση Γκορμπούνοφ στο φινάλε!

Στο πρώτο χτύπημα!
Κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα και αποφεύγοντας τα χειρότερα στο τέλος, ο Ατρόμητος ξεκίνησε με νίκη το νέο πρωτάθλημα επικρατώντας 1-0 του Λεβαδειακού στο Περιστέρι.

Ο Μπρίτο «ξεμπλόκαρε» επιθετικά τους «κυανόλευκους» (που παρατάχθηκαν με τέσσερις αλλαγές) και τους χάρισε το τρίποντο στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας.

Προς το φινάλε του α’ ημιχρόνου (37’) και μόλις στην πρώτη τελική της ομάδας στο ματς, υποδέχθηκε εξαιρετικά την μεταβίβαση του Γοδόι και με υποδειγματικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Περιστεριώτες θα μπορούσαν να είχαν πληρώσει την αδυναμία τους να καθαρίσουν τον αγώνα πετυχαίνοντας ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Γκορμπούνοφ έκανε τεράστια επέμβαση στις καθυστερήσεις, σε προσπάθεια του Μάντζιου.

Πλήγμα με τον Εμπόου που αποχώρησε τραυματίας στο 69' (με πρόβλημα στο δεξί γόνατο).

Το ματς:

Αν και μόλις στην αρχή του πρωταθλήματος και με αλλαγές στη σύνθεσή του, ο Ατρόμητος έπρεπε να δείξει πως απέναντι σε ομάδες όπως ο Λεβαδειακός του αρκεί να κάνει τα απολύτως απαραίτητα για να φτάσει στη νίκη. Μπήκε στο ματς για να παίξει ποδόσφαιρο, είχε τον έλεγχο, είχε όμως και θέμα στο να δημιουργήσει φάσεις.

Ο Λεβαδειακός ήταν οχυρωμένος στα μετόπισθεν, με διάθεση να αποφύγει τις κακοτοπιές και όποτε του δοθεί η ευκαιρία να ψάξει τον Μάντζιο για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στην επίθεση. Κι αθόρυβα οι Βοιωτοί έφτασαν να έχουν τρεις τελικές (με μεγαλύτερη απειλή το σουτ του Μιλιάζες) έναντι… 0 των γηπεδούχων.

Ο Ατρόμητος δεν είχε πάρει ακόμα μπρος έως ότου ανέλαβε δράση ο Μπρίτο. Ο Βραζιλιάνος υποδέχθηκε άριστα την μπαλιά του Γοδόι και με εξαιρετικό τελείωμα σκόραρε «ξεμπλοκάροντας» την ομάδα πριν φύγει το ημίχρονο, που έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα πριν φύγει για τα αποδυτήρια σε κεφαλιά του Λε Ταλέκ.

Επιστρέφοντας στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο η μοναδική υποχρέωση που του απέμενε ήταν να «καθαρίσει» το ματς. Λε Ταλέκ και Ούμπιντες ήταν οι πιο δραστήριοι, το γκολ όμως δεν ερχόταν και το 1-0 μπορούσε ανά πάσα στιγμή να αποδειχθεί εύθραυστο.

Όταν έφτασε αυτή η στιγμή ο Γκορμπούνοφ καθάρισε για όλη την ομάδα. Επενέβη σωτήρια στο σουτ του Μάντζιου -που είχε πάρει τροχιά προς τα δίχτυα- κρατώντας το μηδέν και διασφαλίζοντας την επιτυχημένη πρεμιέρα του Ατρόμητου στην Σούπερ Λίγκα.




inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπίτολο, Γοδόι, Φυτανίδης, Εμπόου (69' λ.τρ. Λαζαρίδης), Μπρίτο, Κιβρακίδης, Ούμπιδες, Στόιτσεφ (69' Ναπολεόνι), Λε Ταλέκ (78' Πίτου Γκαρσία).

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος (63' Μιλιοσάβλεφ), Στάθης, Μίνγκας (79' Ναβάρο), Μαχαίρας, Νικολάου, Ρομέου (63' Γιακουμάκης), Εντουιν, Τριποτσέρης, Μάντζιος, Μιλιάζες.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Κουρεντάς (Τρικάλων)
Τέταρτος: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα λάθη (συνήθως) πληρώνονται!!

Το πλάνο για τον ΠΑΣ δούλεψε καλά (με αρκετή δόση τύχης) μέχρι τις καθυστερήσεις, αλλά ο Ναζλίδης «χτύπησε» στο 90+2’ εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Βελλίδη και η Βέροια «τσίμπησε» βαθμό (1-1).

Τα λάθη (συνήθως) πληρώνονται
Ένα γκολ για κάθε ομάδα στο τέλος του κάθε ημιχρόνου ήταν όλο το «ζουμί» στο Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα (1-1) για την πρώτη αγωνιστική της Super League, αν και είχε αρκετές φάσεις η αναμέτρηση.

Ανώτεροι οι γηπεδούχοι που είδαν τον Τζαμέλ Αμπντούν να ταλαιπωρεί αρκετά την αντίπαλη άμυνα στο πρώτο ημίχρονο.

Το σκορ άνοιξε ο Ακόστα στο 43’ και ο Ναζλίδης στο 90+2’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το ματς

Πολλές οι χαμένες ευκαιρίες, οι περισσότερες για τη Βέροια, ένα όμως το γκολ και αυτό το πέτυχε ο ΠΑΣ. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο δραστήριοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά η ουσία μετράει και αυτήν την είχαν οι Γιαννιώτες που σημείωσαν έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα σε ένα σημείο του ματς που δεν απειλούσαν ιδιαίτερα. Το αντίθετο, ένιωθαν κίνδυνο.

Το παιχνίδι ήταν κακό στο ξεκίνημα. Οι Ημαθιώτες σιγά-σιγά έπιασαν ρυθμό και άρχισαν να παίρνουν… μπρος με τον Αμπντούν που αποκτήθηκε φέτος να έχει πολλά κέφια και να ταλαιπωρεί αρκετά την αντίπαλη άμυνα, πότε παίζοντας αριστερά και άλλοτε δεξία, με τον Ναδάλες να δείχνει μεγάλη δυσκολία στο να τον σταματήσει.

Ωστόσο, τη μια ο Νάστος, τις άλλες ο Μαγέφσκι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις προσπάθειες του. Ο ΠΑΣ έμοιαζε ακίνδυνος και σε κακή… βραδιά, αλλά οι Τσάβες-Ακόστα το πήραν από το χέρι. Ο πρώτος έβγαλε φάση από το πουθενά και μπορεί το ωραίο του σουτ να μην κατέληξε στα δίχτυα, αλλά ο συμπαίκτης του, που καραδοκούσε τιμώρησε την αντίπαλη άμυνα για την αδράνεια της.

Ο ΠΑΣ ανέβασε την απόδοση του από εκεί και πέρα και το ματς έγινε αρκετά καλύτερο στο δεύτερο μέρος και για την ακρίβεια… ροκ. Ήταν ανοιχτό σε όλα. Σε δεύτερο τέρμα για τους φιλοξενούμενους, αλλά και σε ισοφάριση για τη Βέροια, που συνέχισε να δημιουργεί, αλλά πλέον είχε αρχίσει να περνάει ο εκνευρισμός στους παίκτες της, που ολοκλήρωναν άτσαλα τις προσπάθειες τους.

Οι παίκτες του ΠΑΣ δεν εκμεταλλεύτηκαν τις φάσεις που έκαναν στο β’ ημίχρονο, οι οποίες ήταν πιο πολλές και αρκετές συγκριτικά με το πρώτο και ο Ναζλίδης, που κράταγε το… καλό για το τέλος, ξετύλιξε «δώρο» του Βελλίδη και η Βέροια πήρε τουλάχιστον τον έναν βαθμό, ενώ θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Ετζεγκέλε, Νάστος, Όστϊτς (61’ Μερεμπασβίλι), Βεργώνης, Γιουσούφ (87' Μάνος), Μαγέφσκι (73' Τάτος), Αμπντούν, Ναζλίδης

Στον πάγκο οι Βασιλειάδης, Άρτσε, Τσουμάνης, Μπατιόν.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Στρούνα, Μπέριος, Τσουκαλάς, Ναδάλες, Ακόστα, Τσάβες (90+1' Κοζορώνης), Ίλιτς (66' Γιάκος), Μανιάς (81' Σαπαλίδης)

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Απόστολος Σκόνδρας, Καρανίκας, Αυγενικού

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος, βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας, Χασάν Κούλα Τέταρτος Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης *Πηγή: sport-fm.gr*

Άγγιξε την ανατροπή με 10 η Δόξα!


Παλικαρίσιο βαθμό πήρε η Δόξα Κατωκοπιάς στην πρεμιέρα της Α Εθνικής Κύπρου, με την ισοπαλία (2-2) που μοιράστηκε με τον Εθνικό Άχνας, παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες απ’ το 53’.

Άγγιξε την ανατροπή με 10 η Δόξα
Άντεξε με δέκα παίκτες απ’ το 53’ και κατέκτησε παλικαρίσιο βαθμό η Δόξα Κατοκωπιάς, η οποία ισοφάρισε σε 2-2 τον Εθνικό Άχνας στην πρεμιέρα της Α’ Εθνικής Κύπρου.

Η Δόξα προηγήθηκε με τον Λόπο, όμως η δεύτερη κίτρινη που είδε ο Φερνάντεζ επτά λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου άφησε στον Εθνικό περιθώριο να πάρει τα ηνία.

Η ισοφάριση ήρθε με εκτέλεση φάουλ του Πιντέλι στο 57’, ενώ το αυτογκόλ του Γκαράι έκανε το 2-1. Αυτός που λύτρωσε τελικά τους φιλοξενούμενους -έστω και με τον βαθμό της ισοπαλίας- ήταν ο Εντμάρ πέντε λεπτά πριν το φινάλε του ματς.

Αναλυτικά, η πρεμιέρα του πρωταθλήματος:
Σάββατο 22/8
Ομόνοια-Νέα Σαλαμίνα 5-3
(20', 90+4' Σέρινταν, 50', 69' Ασίς, 90' Σκέμπρι - 3' Παύλου, 42' Τσούρτσουριτς, 45+1' Αντόρνο)

Πάφος – ΑΕΚ Λάρνακας 0-2
(71', 79'Τόμας)

Ερμής Αραδίππου-ΑΠΟΕΛ 1-5
(55’ Βασιλόγιαννης – 9’ Ντε Βισέντι, 19’, 31’ Λεάλ, 26’ Στίλιτς, 63’ Χαραλαμπίδης)

Κυριακή 23/8

Εθνικός-Δόξα Κατωκοπιάς 2-2
(57’ Πιντσέλι, 74’ αυτ. Γκαράι – 16’ Λόπο, 85’ Εντμάρ)

Απόλλων Λεμεσού-Άρης Λεμεσού 2-1
(67’ Θιράμ, 90+2’ Σλάβτσεβ – 90+4’ Μαραγκουδάκης)

Ανόρθωση-ΑΕ Λεμεσού (20.00)

Δευτέρα 24/8
Αγία Νάπα-ΕΝ Παραλιμνίου (19.00)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:
Σάββατο 29/8
Εθνικός Άχνας – Ομόνοια (19.00)
Δόξα Κατωκοπιάς-ΑΕΚ (19.00)
Νέα Σαλαμίνα-Ανόρθωση (20.00)

Κυριακή 30/8
ΕΝ Παραλιμνίου-Απόλλων Λεμεσού (19.00)
ΑΕ Λεμεσού-Αγία Νάπα (19.00)
ΑΠΟΕΛ-Πάφος (20.00)
Άρης Λεμεσού- Ερμής Αραδίππου (20.00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Βασικός ο Ντα Κόστα!!

Ο Μανουέλ Ντα Κόστα δεν αγωνίστηκε σε κανένα φιλικό του Ολυμπιακού, ωστόσο ο Μάρκο Σίλβα τον ξεκινάει στη βασική ενδεκάδα κόντρα στον Πανιώνιο!

Βασικός ο Ντα Κόστα!
Θέση βασικού με το… καλημέρα για τον Μανουέλ Ντα Κόστα! Ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε τον Μαροκινό σέντερ μπακ ως τον παρτενέρ του Δημήτρη Σιόβα στην άμυνα του Ολυμπιακού, για την πρεμιέρα της φετινής Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Πανιώνιο!

Αναλυτικά η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Μαζουακού, Ομάρ, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μπουχαλάκης, Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο, Ντουρμάζ, Φορτούνης, Φινμπόγκασον. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάτησαν τη Γιούβε στο Τορίνο Κονέ-Καρνέζης!! (video)

Ένα γκολ του Τερό από σέντρα του Παναγιώτη Κονέ έδωσε στην Ουντινέζε τη νίκη με σκορ 1-0 μέσα στο Τορίνο κι ανάγκασε τη Γιουβέντους να ξεκινήσει με ήττα τη φετινή Serie A. Καθοριστικός ο Καρνέζης.

Πάτησαν τη Γιούβε στο Τορίνο Κονέ-Καρνέζης! (video)
Τα προηγούμενα χρόνια αν δεν ήσουν φίλος της Γιουβέντους έκανες… αμάν για να τη δεις να χάνει κάποιο ματς στην Ιταλία. Φέτος, όμως, ήττα με το «καλημέρα» και μάλιστα μέσα στο σπίτι της!

Η Ουντινέζε πέρασε με σκορ 1-0 από το Τορίνο χάρη σε γκολ του Τερό στο 78’ και ανάγκασε τους πρωταθλητές, Κυπελλούχους και κατόχους του Σούπερ Καπ Ιταλίας να… κυνηγούν από την 1η αγωνιστική…

Όταν ο τεχνικός των φιλοξενούμενων έριχνε στο 53΄τον Κονέ στη θέση του Μπαντού, χωρίς να το γνωρίζει, έκανε την κίνηση-ματ του αγώνα. Περίπου 25 λεπτά αργότερα ο Έλληνας μέσος έκανε ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο Τερό εντελώς ανενόχλητος, απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Βέβαια, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο χρειάστηκε τόσο η αστοχία των επιθετικών των «μπιανκονέρι» νωρίτερα, όσο και καθοριστικές επεμβάσεις του Ορέστη Καρνέζη που δεν νικήθηκε από Μάντζουκιτς, Παντόιν, Λιχστάινερ, Κομάν ή κάποιον από τους συμπαίκτες τους και κράτησε όρθια την Ουντινέζε.

 
 
H 1η αγωνιστική:

Σάββατο 22/8/2015

Βερόνα - Ρόμα 1-1
(61' Γιάνκοβιτς - 66' Φλορέντζι)

Λάτσιο - Μπολόνια 2-1
(17' Μπίλια, 23' Κίσνα-43' Μανκόζου)

Κυριακή 23/8/2015 (21:45)

Γιουβέντους - Ουντινέζε 0-1
(78’ Τερό)

Έμπολι - Κιέβο
Φιορεντίνα - Μίλαν
Φροζινόνε - Τορίνο
Ίντερ - Αταλάντα
Παλέρμο - Τζένοα
Σαμπντόρια - Κάρπι
Σασουόλο - Νάπολι

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (2ης)

Σάββατο (29/08)
Μπολόνια-Σασουόλο (19:00)
Μίλαν-Έμπολι (21:45)

Κυριακή (30/08)
Αταλάντα-Φροζινόνε (21:45)
Κάρπι-Ίντερ (21:45)
Κιέβο-Λάτσιο (21:45)
Τζένοα-Βερόνα
Νάπολι-Σαμπντόρια
Τορίνο-Φιορεντίνα
Ουντινέζε-Παλέρμο
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ένταση στην Τούμπα!! (pics)

Με τη λήξη του ημιχρόνου στο ΠΑΟΚ-Ξάνθη, Ρικάρντο Κόστα και Ράζβαν Λουτσέσκου είχαν «διαπληκτισμό» με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν και να… σβήνουν γρήγορα τον συναγερμό.

Ένταση στην Τούμπα (pics)
inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μεγάλο» stop σε Μέσι!! (video)

Ο Λιονέλ Μέσι είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει απ' την άσπρη βούλα. Αμ δε που τα κατάφερε... Διότι ο Ιραΐοθ της Μπιλμπάο τον «ψάρεξε» και του έφραξε εντυπωσιακά το δρόμο!

«Μεγάλο» stop σε Μέσι (video)
«Κατάρα» κυνηγάει την Μπαρτσελόνα... Μετά την απώλεια του ισπανικού Σούπερ Καπ, απόψε οι Καταλανοί αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα ξανά την Μπιλμπάο.

Και τουλάχιστον στο πρώτο μέρος τα 'χουν βρει... μπαστούνια απέναντι στους πάντα μαχητικούς Βάσκους.

Θα μπορούσαν, όμως, τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί καλύτερα... Ωστόσο ο Ιραΐοθ επιβεβαίωσε πως είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, ψαρεύοντας τον Μέσι και αποκρούοντας με εντυπωσιακό τρόπο το πέναλτι του Αργεντινού στο 31'!




*Πηγή: sport-fm.gr*

Έκανε σεφτέ η Σεντ Ετιέν!!

Με ένα γκολ του Αμουμά τρία λεπτά πριν το φινάλε, η ομάδα των «στεφανουά» πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με 1-0, κόντρα στην Λοριάν εκτός έδρας.

Έκανε σεφτέ η Σεντ Ετιέν

Όμως χρειάστηκαν 87 λεπτά αγώνα, για να μπορέσει η Σεντ Ετιέν με τον Αμουμά, να πάρει τη νίκη, αφού ο 28χρονος στράικερ με το 2ο γκολ του στο πρωτάθλημα, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, τρία λεπτά πριν τη λήξη. Θυμίζουμε πως η Σεντ Ετιέν έχει μπροστά της, την προσεχή Πέμπτη, τον επαναληπτικό με την Μιλσάμι, για τα πλέι-οφ του Europa League. Για τη Λοριάν, αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από δύο ισοπαλίες.

Η 3η αγωνιστική

Παρασκευή 21 Αυγούστου

Μονπελιέ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-1
(60’ Ματουιντί)

Σάββατο 22 Αυγούστου

Λιόν – Ρεν 1-2
(12' Φεκίρ-7' Ενρίκε, 56' Ζεφάν)

Νις – Καέν 2-1
(66' Μπεν-Αρφά, 77' Πλέα- 67' Ντελόρ)

Ναντ – Ρεμς 1-0
(77' Λενιάνι)

Μπαστιά – Γκινγκάμπ 3-0
(5', 40' Παλμιέρι, 90+1' Κουλιμπαλί)

Τουλούζ – Μονακό 1-1
(22' Ντουμπιά-65' Λεμάρ)

Αζαξιό – Ανζέ 0-2
(2', 21' Εντόι)

Κυριακή 23 Αυγούστου

Λιλ – Μπορντό 0-0

Λοριάν – Σεντ Ετιέν 0-1
(87' Aμουμά)

Μαρσέιγ - Τρουά (22.00)

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Παρασκευή 28 Αυγούστου

Γκινγκάμπ – Μαρσέιγ

Σάββατο 29 Αυγούστου

Καέν – Λιόν
Ρεν – Τουλούζ
Λιλ – Αζαξιό
Τρουά – Μονπελιέ
Ανζέ – Νις
Ρεμς – Λοριάν

Κυριακή 30 Αυγούστου

Σεντ Ετιεν – Μπαστιά
Μπορντό – Ναντ
Μονακό – Παρί Σεν Ζερμέν *Πηγή: sport-fm.gr*

Ποδοσφαιριστής ξεψύχησε την ώρα του αγώνα…!!

Σοκ έχει προκαλέσει στο Καμερούν ο θάνατος ενός ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια αγώνα στην πόλη Ντουάλα.

Ποδοσφαιριστής ξεψύχησε την ώρα του αγώνα…

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια αγώνα για τη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας και κανείς μέχρι τώρα δεν μπορεί να δώσει μια εξήγηση για αυτό το τραγικό περιστατικό που συγκλόνισε όσους βρίσκονταν στο γήπεδο.

Ο ηλικίας 26 ετών ποδοσφαιριστής απλά σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο όπου και ξεψύχησε παρά τις απέλπιδες προσπάθειες γιατρών του Ερυθρού Σταυρού να του σώσουν τη ζωή.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Λίγα λεπτά πριν είχε δεχτεί ένα μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή κερδίζοντας πέναλτι για την ομάδα του και ερευνάται το κατά πόσο τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους.

Πρόκειται για τον δεύτερο παίκτη της Ντινάμο Ντουάλα που χάνει τη ζωή του μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καθώς πριν 20 μέρες πέθανε από ασθένεια (άγνωστη σύμφωνα με Μέσα του Καμερούν) και ο τερματοφύλακας Φέρντιναντ Μπογκ ο οποίος ήταν μόλις 27 ετών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το μήνυμα του Τσόρι για τη νέα σεζόν!

Δεν θα αγωνιστεί στο αποψινό ματς με τον Πανιώνιο. Ωστόσο ο Τσόρι Ντομίνγκες φρόντισε να στείλει το μήνυμα του για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού.

Το μήνυμα του Τσόρι για τη νέα σεζόν
Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με τον Πανιώνιο ο Τσόρι Ντομίνγκες έστειλε το μήνυμά του για τη νέα σεζόν μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Instagram.

«Σήμερα ξεκινάει μια νέα σεζόν, νέοι στόχοι. Αν και εγώ προσωπικά χρειάζομαι λίγες ημέρες ακόμα Είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Πάμε Ολυμπιακέ!», έγραψε ο Αργεντινός άσος.

Θυμίζουμε ότι ο Τσόρι δεν θα συμμετάσχει στο σημερινό ματς της πρεμιέρας με τους κυανέρυθρους καθώς ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζητείται νίκη!!

Χωρίς νίκη στη φετινή Ligue 1 έμειναν Λιλ και Μπορντό, μετά και το μεταξύ τους 0-0, στο «Πιερ Μορουά» για την τρίτη αγωνιστική. Ούτε γκολ δεν έχουν πετύχει ακόμη οι «λιλουά»!

Ζητείται νίκη!

Μάλιστα, οι «λιλουά» δεν έχουν πετύχει ακόμη γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ από την άλλη οι Γιρονδίνοι είχαν και το μυαλό τους στη ρεβάνς για τα playoffs του Europa League κόντρα στην Καϊράτ Αλμάτι.

Η 3η αγωνιστική

Παρασκευή 21 Αυγούστου

Μονπελιέ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-1
(60’ Ματουιντί)

Σάββατο 22 Αυγούστου

Λιόν – Ρεν 1-2
(12' Φεκίρ-7' Ενρίκε, 56' Ζεφάν)

Νις – Καέν 2-1
(66' Μπεν-Αρφά, 77' Πλέα- 67' Ντελόρ)

Ναντ – Ρεμς 1-0
(77' Λενιάνι)

Μπαστιά – Γκινγκάμπ 3-0
(5', 40' Παλμιέρι, 90+1' Κουλιμπαλί)

Τουλούζ – Μονακό 1-1
(22' Ντουμπιά-65' Λεμάρ)

Αζαξιό – Ανζέ 0-2
(2', 21' Εντόι)

Κυριακή 23 Αυγούστου

Λιλ – Μπορντό 0-0

Λοριάν – Σεντ Ετιέν
Μαρσέιγ - Τρουά

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Παρασκευή 28 Αυγούστου

Γκινγκάμπ – Μαρσέιγ

Σάββατο 29 Αυγούστου

Καέν – Λιόν
Ρεν – Τουλούζ
Λιλ – Αζαξιό
Τρουά – Μονπελιέ
Ανζέ – Νις
Ρεμς – Λοριάν

Κυριακή 30 Αυγούστου

Σεντ Ετιεν – Μπαστιά
Μπορντό – Ναντ
Μονακό – Παρί Σεν Ζερμέν *Πηγή: sport-fm.gr*

Της φυλακής τα σίδερα είναι για τον… Μπίσκαν!!

Σε τρίμηνη φυλάκιση καταδικάστηκε οριστικά και αμετάκλητα ο παλιός μέσος του Παναθηναϊκού, Ιγκόρ Μπίσκαν για τον ξυλοδαρμό ενός οδηγού ταξί.

Της φυλακής τα σίδερα είναι για τον… Μπίσκαν!

Το περιστατικό είχε συμβεί το 2010 και ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είχε καταδικαστεί τόσο πρωτόδικα όσο και στο εφετείο που ακολούθησε αργότερα.

Πλέον, οριστικά και αμετάκλητα ο Κροάτης τιμωρήθηκε με φυλάκιση τριών μηνών για το συμβάν που έλαβε χώρα πριν πέντε χρόνια.
Τότε είχε επιτεθεί βίαια σε οδηγό ταξί και λίγο… ηπιότερα σε υπάλληλους που εργάζονταν σε πάρκινγκ όταν του υπέδειξαν πως είχε παρκάρει παράνομα το αμάξι του.

inner

Σύμφωνα με όσα γράφουν κροατικά Μέσα, ο Μπίσκαν θα μείνει υπό κράτηση για ένα δεκαήμερο και θα εξαγοράσει το υπόλοιπο της ποινής καταβάλλοντας χρήματα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα Αυγουστιάτικα είναι πονηρά…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο Gazzetta να «ψηλαφίσει» την φετινή πρεμιέρα του Ολυμπιακού.
Προσπαθώντας να διαβάσω από πριν τον αποψινό αγώνα στο Καραϊσκάκη, που σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, λόγω και της παρουσίας των πέντε νέων προσώπων του Ολυμπιακού: Καμπιάσο, Φινμπόγκασον, Πάρντο, Σεμπά, Ντα Κόστα.
ADVERTISEMENT
Δεν ξέρω, γιατί δεν μπόρεσα να τον δω σε κάποιο φιλικό, σε τι κατάσταση είναι ο Πανιώνιος, αλλά δεν ξεχνάω ότι ταλαιπώρησε αφάνταστα τον Ολυμπιακό και στα τρία περσινά παιχνίδια που έπαιξε μαζί του-ήταν και στα τρία απολύτως ανταγωνιστικός.
Αυτό που ξέρω πολύ καλά ότι πάντα σε κάθε πρεμιέρα υπάρχει άγχος για τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Η μοναδική εύκολη πρεμιέρα που θυμάμαι ήταν το περσινό 3-1 απέναντι όμως στη φανερά αδύναμη Νίκη Βόλου. Όλα τα άλλα ματς πρώτης αγωνιστικής στο Φάληρο ήταν πραγματικά δύσκολα: δύο νίκες 2-1 επί της Ξάνθης με γκολ στα τελευταία λεπτά και τις δύο φορές, μία νίκη 2-1 επί της Καλλιθέας και ένα 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης, που είχε προηγηθεί 0-1 κι είχε λυγίσει προς το τέλος του ματς.
Ψάχνοντας για τα δεδομένα, τα οποία πάντοτε «μετράω» πριν από ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού κι ενόψει της «πρώτης» του Μάρκο Σίλβα στον πάγκο των ερυθρόλευκων, κοίταξα τα αποτελέσματα που έχουν φέρει στο πρώτο τους παιχνίδι οι προπονητές του Ολυμπιακού την τελευταία 15ετία, θέλοντας να εστιάσω κυρίως τι έκαναν όταν ξεκινούσαν εντός έδρας. Μάταια! Σχεδόν όλοι εκτός έδρας έδιναν το πρώτο ματς! Κι όλοι με επιτυχία (δηλαδή κατά βάση νίκες η, ελάχιστες ισοπαλίες που όμως σαφώς κι εξυπηρετούσαν τον Ολυμπιακό, π.χ. σε εκτός έδρας ντέρμπι)! Όλοι, εκτός του Βαλβέρδε, που και τις δύο φορές που ήρθε στον Ολυμπιακό είχε χάσει στο ξεκίνημά του, τη μία από την Ανόρθωση και την άλλη από τον Ηρακλή! Μόνο «υπηρεσιακοί» προπονητές είχαν κάνει ντεμπούτο εντός έδρας, κι αυτοί ήταν μεσούσης της σεζόν: ο Μπάντοβιτς στο 0-1 από τον ΠΑΟΚ, ο Σεγκούρα στο 2-0 επί του Ατρόμητου κι ο Κόλλιας στο 2-3 από τη Μάντσεστερ.
Οπότε πήγα ένα βήμα παρακάτω: τι έκανε ο Ολυμπιακός στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι κάθε καινούργιου προπονητή του! Κι εδώ τα νικηφόρα αποτελέσματα ήταν συντριπτικά. Οι περισσότεροι κέρδισαν με άγχος, περισσότερο (ο Ματζουράκης 1-0 τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ με γκολ στο 90’, ο Προτάσοφ 2-1 επίσης τον Ηρακλή με γκολ στο 82’, ο Μπάγεβιτς 2-1 την Καλλιθέα, ο Λεμονής 1-0 τον Πανιώνιο, ο Βαλβέρδε 3-1 τον Αστέρα, ο Ζίκο 1-0 τον Πανιώνιο, ο Μίτσελ 2-1 τον Άρη) η, λιγότερο ((ο Σεγκούρα 2-0 τον Ατρόμητο, ο Βαλβέρδε τη δεύτερη φορά του 2-0 την Κέρκυρα, ο Περέϊρα 2-0 τον Παναιτωλικό). Κάποιοι λίγοι είχαν μπει πιο….θεαματικά στο πρώτο τους εντός έδρας ματς (ο Λεμονής την πρώτη του φορά με 5-2 επί της Καλαμάτας, ο Κάτανετς με 6-0 επί του Ιωνικού, ο Αλέφαντος με 3-0 επί του Ηρακλή, ο Σόλιντ με 5-0 επί του Πανιώνιου, ο Ζαρντίμ με 4-0 επί του Λεβαδειακού).
Τι προκύπτει από αυτή την έρευνα; Δύο προπονητές δεν ξεκίνησαν με νίκη στο πρώτο τους εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος αυτά τα 15 χρόνια. Μόλις δύο σε σύνολο 16 προπονητών! Κι οι δύο απομακρύνθηκαν σε χρόνο ρεκόρ (μιλάμε για εβδομάδες!) από τον Ολυμπιακό! Ο Κετσπάγια που μπήκε στο Καραϊσκάκη με 0-0 με την Καβάλα κι ο Κόλλιας που μπήκε στη Ριζούπολη τότε με 0-0 με την Προοδευτική. Κοινώς, το πρώτο ματς μπροστά στον κόσμο της ομάδας είναι σημαδιακό για τον όποιο προπονητή του Ολυμπιακού.
Ίσως προσέξατε από την παράθεση των στοιχείων, την σύμπτωση ότι πολλές φορές ο πρώτος εντός έδρας αντίπαλος των προπονητών του Ολυμπιακού είναι ο Πανιώνιος. Σήμερα, με το Μάρκο Σίλβα, θα είναι η 4η φορά!!! Είχαν προηγηθεί δύο νίκες 1-0 και ένα εντυπωσιακό 5-0 (παρά το φτωχό 1-0 στο ημίχρονο).
Άποψή μου; Μακάρι να γίνει πάρτι στο Καραϊσκάκη-θα είναι για εμένα πολύ μεγάλη δουλειά για τη νέα ομάδα του Μάρκο Σίλβα-, αλλά προσωπικά θα είμαι ευχαριστημένος απόψε με μία «απλή» νίκη του Ολυμπιακού, ακόμη και πολύ δύσκολη! Τα Αυγουστιάτικα παιχνίδια του Ολυμπιακού είναι πάντα επικίνδυνα. Πονηρά.
Βάλτε τα κάτω ένα προς ένα και θα με θυμηθείτε…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ανήκομεν εις την Δύσιν!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης παρουσιάζει τον έλεγχο προόδου της Εθνικής, δύο εβδομάδες πριν το τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ
H σημαντικότερη στιγμή της χθεσινής βραδιάς, στην Ξάνθη, ήταν όταν πλησίασε στο μικρόφωνο της ΕΡΤ ο Γιάννης Μπουρούσης.
"Πρέπει όλοι να βελτιώσουμε τη νοοτροπία μας", είπε, αφήνοντας στην άκρη τα φληναφήματα. "Να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε".
Υποψιάζομαι ότι το μήνυμα απευθύνεται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και έχει τη ρίζα του σε  ένα παλαιότερο, μάλλον ασήμαντο, περιστατικό, από αυτά που συμβαίνουν καθημερινά στις προπονήσεις. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ούτε αξίζει να ανιχνευτεί περισσότερο.
Η ουσία είναι, ότι η φετινή πολυπολιτισμική Εθνική καλείται να συγκεράσει δύο κόσμους, που τους χωρίζει -κυριολεκτικά- ένας ωκεανός.
Τα παιδιά που ζουν στην Αμερική παίζουν άλλο μπάσκετ από τους "Ευρωπαίους" και σκέφτονται με τρόπο διαφορετικό. Όσο περισσότερο πλησιάσουν μεταξύ τους ο αριθμητής με τον παρονομαστή, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.
Ανήκομεν εις την Δύσιν, είπε κάποιος, κάποτε. Ή μήπως εις την Ανατολήν, που μας ταιριάζει και καλύτερα;
Για καλή μας τύχη, ο προπονητής πατάει και στις δύο βάρκες. Ο Φώτης Κατσικάρης είναι και Έλληνας και Αμερικανός και Ευρωπαίος! Δεν έχει όμως πολύ χρόνο για να βελτιώσει τις ισορροπίες. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Εθνικής.
Ο Αντετοκούνμπο είναι όπλο μαζικής καταστροφής, αλλά συχνά παρασύρεται και παίζει μόνος του, έξω από την ομάδα. Το πρόβλημα μετριάζεται όταν ο νεαρός σταρ χρησιμοποιείται στη θέση "4", αλλά μαζί του μειώνεται τότε η συμμετοχή του Γιάννη στο παιχνίδι.
Χθες, ο Κατσικάρης τον δοκίμασε στη θέση "3", αφού απουσίαζε ο Περπέρογλου. Το κόλπο δεν έπιασε, μολονότι ο Αντετοκούνμπο έβαλε τρία τρίποντα. Η ομάδα έγινε βαριά και ασύνδετη, αφού έλειπε και το λάδι που της προσφέρει ο Σπανούλης.
Όλα τα προβλήματα λύθηκαν μεμιάς μόλις βρήκε τον ρυθμό του ο Κώστας Παπανικολάου. Δεν υπάρχει βέβαια πιθανότητα να "κοπεί" από τη δωδεκάδα αυτός, όσο ντεφορμέ κι αν εμφανίστηκε στα προηγούμενα φιλικά. Η παρουσία του κάνει την πεντάδα πιο γρήγορη, πιο αθλητική και πιο αποτελεσματική στα μετόπισθεν.
Ο Περπέρογλου θα είναι το ταίρι του Παπανικολάου στο "3", ο Αντετοκούνμπο θα κουμπώσει με τον Πρίντεζη στο "4", ο Γιάνκοβιτς θα μείνει στην Αθήνα (παρά τους πόντους που κέρδισε στο φιλικό με την Τσεχία) και ο Καϊμακόγλου θα κληθεί να γίνει υπηρεσιακός τρίτος σέντερ, εάν αποκλειστεί ο Αγραβάνης. Αυτό το τελευταίο μένει να το δούμε.
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει, ή είχε, το ίδιο πρόβλημα που ταλανίζει, ή ταλάνιζε, τον Παπανικολάου. Ψάχνει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και προσπαθεί υπερβολικά, λες και είναι από αυτούς που έχουν κάτι να αποδείξουν.
Σκέφτεται κάθε κίνηση περισσότερο απ'όσο θά'πρεπε, λες και παίζει σκάκι. Αυτός ο ζήλος τον οδηγεί σε λάθη και σε αχρείαστες πρωτοβουλίες.
Όταν όμως αφήνει το παιχνίδι να έρθει συντεταγμένα στα χέρια του, κάνει την ομάδα καλύτερη. Στο χθεσινό δεύτερο ημίχρονο έδεσε θαυμάσια με τον επί χρόνια συνοδοιπόρο Σλούκα και έκανε τους Βόσνιους να μαρτυρήσουν με την άμυνά του.
Ο δε Σλούκας μπορεί να αποδειχθεί ιδανικός δέκτης της εντολής Κατσικάρη για γρήγορο παιχνίδι. Ιδίως στο 5-εναντίον-5, είναι ο πιο σβέλτος από τους πέντε γκαρντ της ομάδας. Και έχει πάντοτε το βλέμμα στραμμένο στον αιφνιδιασμό.
Το μεγάλο στοίχημα της ομάδας είναι η ομαλή ένταξη του Βασίλη Σπανούλη και η μετατροπή του σε τέλειο γρανάζι, χωρίς να κρέμεται από τα χέρια του το Α και το Ω της ομάδας.
Στον αγώνα με τους Τσέχους (πιθανούς αντιπάλους της Εθνικής στη φάση των "16", επισημαίνω), ο αρχηγός του Ολυμπιακού μοίρασε καταπληκτικές πάσες, έδωσε ζωτικό χώρο στον σχεδόν έτοιμο Καλάθη και αξιοποίησε θαυμάσια τον αρχικά πελαγωμένο Κουφό.
Δεν βρήκε όμως ρυθμό ούτε φάνηκε να πλησιάζει τον καλύτερο εαυτό του. Ο ίδιος ξέρει πώς να προετοιμάσει το κορμί και το μυαλό του.
Στην περίπτωσή του Σπανούλη, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μάλλον ο Ζήσης είναι αυτός που δυσκολεύεται να βρει ρόλο στην περιφέρεια, παρά οποιοσδήποτε άλλος.
Για τον Κουφό, που έμαθε και ελληνικά, ας κρατήσουμε καλύτερα μικρό καλάθι. Όσο καλά κι αν έπαιξε στον αγώνα της Παρασκευής, έχει ακόμα πολύ δρόμο για να διεκδικήσει θέση βασικού.
Τα 15-18 λεπτά που θα δώσει είναι φυσικά απείρως προτιμότερα από τα αντίστοιχα των Βουγιούκα-Γλυνιαδάκη (ή του Ζόριτς ή του Κουζίν ή του Κούζμιτς ή του Γιαβτόκας), αλλά δεν παύει ο Κώστας να χρειάζεται πυξίδα για να ξεχωρίσει την ανατολή από τη δύση στο παρκέ.
Δεν ξέρω ποιος σέντερ θα ξεκινάει τους αγώνες στο Ευρωμπάσκετ, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα τους τελειώνει ο Μπουρούσης.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δανεικός στην Γιουβέντους ο Κουαδράδο!

Ο Χουάν Κουαδράδο θα αποτελεί παίκτη της Γιουβέντους από την Δευτέρα, με τον Μπέπε Μαρότα να επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για δανεισμό του ποδοσφαιριστή της Τσέλσι.
«Είναι αλήθεια ότι θα έρθει δανεικός. Θέλουμε να δώσουμε στον Αλέγκρι τους καλύτερους παίκτες για να εργαστεί. Εμφανίστηκε η ευκαιρία για τον Κουαδράδο και την πήραμε. Τώρα είναι θέμα του Αλέγκρι που είναι ένας εξαιρετικός προπονητής» ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής της «Γιούβε».
Πάντως, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη εάν θα υπάρχει και η σχετική οψιόν αγοράς στο συμβόλαιο.
*Πηγή: England365.gr*

Κοντά στην Μπεσίκτας ο Λούκας!!

Πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει τον δανεισμό του Λούκας Λέιβα βρίσκεται η Μπεσίκτας, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της «Daily Mail».
Ο παλαιότερος παίκτης στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, αναμένεται να δοθεί δανεικός για έναν χρόνο ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει και ρήτρα για την μόνιμη αγορά του, καθώς απομένουν μόνο δύο χρόνια στο συμβόλαιό του.
Εάν οι πληροφορίες του βρετανικού Μέσου είναι έγκυρες, τότε το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως την Δευτέρα.
*Πηγή: England365.gr*

Σακό: «Ονειρικό το ντεμπούτο μου»

Ενθουσιασμένος που το ντεμπούτο του συνδυάστηκε με γκολ και παράλληλα με τη νίκη της Κρίσταλ Πάλας επί της Άστον Βιλα με 2-1, εμφανίστηκε ο Μπακαρί Σακό.
Με το «δεξί» ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του με την Κρίσταλ Πάλας ο Μπακαρί Σακό, καθώς στο ντεμπούτο του, χάρη στο δικό του τέρμα στο 87', οι «αετοί» πήραν τη νίκη κόντρα στην Άστον Βίλα με 2-1.
Με δηλώσεις του, ο 27χρονος άσος δεν θα μπορούσε να κρύψει την ευχαρίστησή του για την έκβαση του πρώτου του ματς.
«Ήταν μία πολύ καλή μέρα για εμένα. Έχουμε τρεις βαθμούς, έπαιξα 90 λεπτά και πέτυχα ένα γκολ, επομένως είμαι ενθουσιασμένος και χαρούμενος που ξεκίνησα έτσι», ανέφερε.
*Πηγή: England365.gr*

Κρατάει Μαγιοράλ ο Ζιντάν!!

Στη λίστα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται ο νεαρός άσος της δεύτερης ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης, Μπόρχα Μαγιοράλ, ωστόσο ο Ζινεντίν Ζιντάν τον υπολογίζει κανονικά.
Δύσκολα θα καταφέρει να κάνει δικό της τον Μπόρχα Μαγιοράλ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο 18χρονος φημολογείται ότι βρίσκεται στο στόχαστρο των «κόκκινων διαβόλων», ωστόσο ο τεχνικός της δεύτερης ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν, δεν έχει πρόθεση να τον αφήσει.
«Είμαι πολύ χαρούμενος με εκείνον και τον θέλω στην ομάδα»ήταν τα λόγια του θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
*Πηγή: England365.gr*

«Νικήτρια για Φαν Ντάικ η Σαουθάμπτον»

Σύμφωνα με το «Sunday People», η Σαουθάμπτον κέρδισε στο «νήμα» τη... μάχη για την απόκτηση του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ από την Σέλτικ, έναντι 10 εκ. λιρών.
Τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ φαίνεται πως θα εντάξει στο δυναμικό της η Σαουθάμπτον.
Όπως αναφέρει η «Sunday People», οι «Άγιοι» βρίσκονταν ανάμεσα σε αρκετές αγγλικές ομάδες που ενδιαφέρονταν για τον παίκτη, ωστόσο θα είναι αυτοί που θα τον κάνουν δικό τους.
Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν θα βγάλει από τα ταμεία της 10 εκ. λίρες για τον αμυντικό της Σέλτικ.
*Πηγή: England365.gr*

Αβέβαιος για Γκέιλ ο Πάρντιου!!

Στην παραδοχή ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί στον Ντουάιτ Γκέιλ τον χρόνο συμμετοχής που επιθυμεί, προχώρησε ο τεχνικός της Κρίσταλ Πάλας, Άλαν Πάρντιου.
Όλο και πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου της Κρίσταλ Πάλας βρίσκεται ο Ντουάιτ Γκέιλ.
Ο 25χρονος άσος μπήκε στο ημίχρονο της αναμέτρησης κόντρα στην Άστον Βίλα και σημείωσε ένα γκολ, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Άλαν Πάρντιου τόνισε πως δεν μπορεί να του εγγυηθεί τον χρόνο συμμετοχής που θέλει, κάτι που για πολλούς σημαίνει την αποχώρηση του παίκτη.
«Εάν μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής εδώ; Θέλει να παίζει και δεν μπορώ να του το υποσχεθώ», ήταν τα λόγια του έμπειρου κόουτς.
*Πηγή: England365.gr*

Το σκέφτεται για Όστιν η Πάλας!

Έτοιμη να ξαναμπεί στη «μάχη» της απόκτησης του Τσάρλι Όστιν φέρεται να είναι η Κρίσταλ Πάλας, παρά τα «απαγορευτικά» 15 εκ. λίρες που αξιώνει η ΚΠΡ για την παραχώρησή του.
Ακόμα μία προσπάθεια να κάνει δικό της τον Τσάρλι Όστιν θα επιχειρήσει η Κρίσταλ Πάλας.
Ο Άλαν Πάρντιου έδειξε ενδιαφέρον για τον 26χρονο και νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο η τιμή των 15 εκ. λιρών που έχει θέσει η ΚΠΡ, κρίθηκε υπερβολικά υψηλή.
Οι «αετοί» ωστόσο σκέφτονται να επιχειρήσουν και πάλι για τον Άγγλο, λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος.
*Πηγή: England365.gr*

Ολοκληρώθηκε του Κένεντι στην Τσέλσι!!

Οι τελευταίες λεπτομέρειες διευθετήθηκαν και η Τσέλσι ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του νεαρού επιθετικού της Φλουμινένσε, Κένεντι.
Μόνο οι ανακοινώσεις έμεναν για την επισημοποίηση της μεταγραφής του Κένεντι στην Τσέλσι και αυτές έγιναν το βράδυ του Σαββάτου (22/8).
Οι «μπλε» λοιπόν ανακοίνωσαν την απόκτηση του ταλαντούχου Βραζιλιάνου από τη Φλουμινένσε, δίχως να κάνουν γνωστά τόσο τη χρονική διάρκεια της συνεργασίας τους, όσο και το ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτησή του.
*Πηγή: England365.gr*

Η ΑΕΚ θα κάνει πρωταθλητισμό!!

Το άρθρο του Αποδυτηριάκια στo SportDog... Με το δεξί μπήκε στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ και κέρδισε με ένα άνετο και ξεκούραστο 3-0 τον Πλατανιά. Ό,τι καλύτερο για τους κιτρινόμαυρους που με την βοήθεια των αντιπάλων τους κυριάρχησαν ολοκληρωτικά, αλλά και έδειξαν αδυναμίες αγωνιστικές, τέτοιες που εύκολα διορθώνονται.
Νίκη-δήλωση ότι θα κάνει πρωταθλητισμό ήταν αυτή της ΑΕΚ. Από το πρώτο κιόλας λεπτό έδειξε αποφασισμένη για το αποτέλεσμα, που τελικά ήρθε πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για το ματς της πρεμιέρας, πιο συγκεκριμένα για την ΑΕΚ, χωρίς να βάλουμε στη ζυγαριά τον αντίπαλό της. Ο Πλατανιάς κατέβηκε στο γήπεδο να παίξει άμυνα. Τον ενδιέφερε μόνο να μην φάει γκολ, με το χειρώτερο τρόπο. Καμμία προσπάθεια να κρατήσει την μπάλλα, ήταν ταμπουρωμένος πίσω και περίμενε την ΑΕΚ.
Μέχρι το πρώτο γκολ στο 27 που το βάλανε μαζύ ΑΕΚ και Πλατανιάς οι γηπεδούχοι επιτόπου φρενάριζαν το ρυθμό τους πριν πατήσουν την περιοχή των φιλοξενουμένων. Επειδή και οι 11 του Πλατανιά φύλαγαν τα στενά. Πώς να βγουν οι «τρύπες» για να σκοράρουν οι αεκτζήδες; Κάθε σέντρα, κάθε πάσα έβρισκε τοίχο.
Στην επανάληψη η ΑΕΚ ήταν καλύτερη απέναντι στον εμφανώς κατώτερο αντίπαλό της. Και επιπόλαιη, όμως! Το γρήγορο 2-0 στο 47 και η σταθερά παθητική στάση του Πλατανιά απονεύρωσαν την ΑΕΚ, έβγαλαν την πρίζα και διέκοψαν την παροχή ενέργειας δημιουργικής.

ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ του ζεϊμπέκικου από τον Μελισσανίδη, γράφει ο apodytiriakias.gr
Το ζεϊμπέκικο είναι σαν το «Πάτερ Ημών», τα είπες όλα με τη μία. Δεν έχει βήματα, είναι χορός ιερατικός, με εσωτερική ένταση και νόημα που ο χορευτής οφείλει να γνωρίζει και να σέβεται.
Τα λόγια αυτά δεν είναι μαγκιά του αποδυτηριάκια. Είναι κουβέντα του συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλου. Και τα απλώνω σαν απάντηση στην αχαρακτήριστη ενέργεια του ολυμπιονίκη Ιωάννου Μελισσανίδη να χορέψει στο Λος Άντζελες μπροστά σε κοινό ένα ζεϊμπέκικο λες κι ήταν μια χορεύτρια από τα ψευτομιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη.
Το ζεϊμπέκικο, λέει ο συγγραφέας της δράσης του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη, είναι η σωματική έκφραση της ήττας. Η απελπισία της ζωής. Είναι το «Δεν τα βγάζω πέρα». Το κακό που βλέπεις να έρχεται. Το παράπονο των ψυχών που δεν προσαρμόστηκαν στην τάξη των άλλων.
Ο Ιωάννης Μελισσανίδης ξυπόλυτος και περίεργη κόμμωση, με το μισό μαλλί βαμμένο σε gala στις ΗΠΑ χόρεψε, λέει ο ίδιος, το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας, του μακαρίτη Μάνου Λοϊζου.
Η επίθεση είναι προκλητική, και ύπουλη μαζύ. Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας από τις πρώτες πενιές του μπουζουκιού σε αρπάζει, σε αγκαλιάζει και σ' ανεβάζει, αφού σου κλείνει τα μάτια. Ο Μελισσανίδης που υποστηρίζει ότι με τον τρόπο που χόρεψε έφερε την Ελλάδα κοντά στους Αμερικάνους, στην πραγματικότητα διέπραξε μια παρωδία του αρχέγονου αρσενικού χορού. Με κωλοτούμπες, με «στοιχεία» ρυθμικής και κίνησεις της ενόργανης γυμναστικής.
Επιμένω στον Χαριτόπουλο: «Το ζεϊμπέκικο δεν χορεύεται ποτέ στη ψύχρα, ούτε ως κούφια επίδειξη. Πρώτα ο χορευτής πρέπει «να γίνει», να φτιάξει κεφάλι με ποτό και όργανα, για να ανέβουν στην επιφάνεια αυτά που τον τρώνε».
Ιωάννη, παρακαλώ. Αυτή είναι η κουβέντα του αποδυτηριάκια.
Ιωάννη, παρακαλώ, άσε τα κουνήματα και τα πηδήματα, όταν χορεύεις δημόσια το ζεϊμπέκικο. Μην ακουμπάς τα άγια των αγίων. Τα μεγάλα ζεϊμπέκικα, όπως λέει ο Χαριτόπουλος, είναι βαρειά, θανατερά και ο αληθινός άνδρας, χορεύοντάς τα, δεν ντρέπεται να φανερώσει τον πόνο του, την αδυναμία του.
Ιωάννη, κάνε μας τη χάρη.


*Πηγή: sportdog.gr*

Στην Αθήνα το βράδυ ο Λουντ!

Ο Ρόμπιντ Λουντ πήρε χθες το βράδυ εξιτήριο από το νοσοκομείο του Μπακού και απόψε θα βρίσκεται στη χώρα μας.

Στην Αθήνα το βράδυ ο Λουντ
Επιστρέφει στη… βάση του ο Ρόμπιν Λουντ. Ο νεαρός Φινλανδός, μετά την περιπέτεια που πέρασε στην υγεία του και το κάταγμα στα πλευρά, νοσηλεύτηκε ως γνωστόν σε νοσοκομείο του Μπακού και χθες το βράδυ πήρε εξιτήριο.

Ο ποδοσφαιριστής, μαζί με τον γιατρό του «τριφυλλιού» Παναγιώτη Κουλουμέντα, έρχονται στην Αθήνα, μέσω Κωνσταντινούπολης και θα βρίσκονται το βράδυ στη χώρα μας.

Αυτές τις ημέρες, ο νεαρός παρακολουθήθηκε από τους γιατρούς και του έγινε χορήγηση παυσίπονων για το πρόβλημα στα πλευρά και στον πνεύμονα (σ.σ. του σκίστηκε με αποτέλεσμα να χάνει λίγο αέρα). Το πρόβλημα αυτό υποχώρησε και πλέον ο ποδοσφαιριστής θα χρειαστεί περίπου ένα μήνα για να είναι έτοιμος να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της ομάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ξεμπούκωσε» στο β’ ημίχρονο η Ντορτμουντ!

Το γκολ του Γκίντερ στο 55ο λεπτό ήταν αυτό που χρειαζόταν! Μετά από αυτό οι «άμυνες» της Ίνγκολσταντ έπεσαν και η Ντόρτμουντ έφτασε στην εκτός έδρας νίκη 4-0, κάνοντας το 2x2 στην Μπουντεσλιγκα.

«Ξεμπούκωσε» στο β’ ημίχρονο η Ντορτμουντ
Με ένα ξέσπασμα στο δεύτερο 45λεπτό η Ντόρτμουντ νίκησε 4-0 την Ίνγκολσταντ και έκανε το 2x2 στην Μπουντεσλίγκα.

Στο πρώτο 45λεπτο οι γηπεδούχοι ήταν τυχεροί και μπόρεσαν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους. Η συνέχεια όμως δεν ήταν αντίστοιχη. Ειδικά όταν στο 55ο λεπτό ο Γκίντερ βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στην αναμέτρηση οι «άμυνες» της Ίνγκολσταντ… έπεσαν!

Ακολούθησαν άλλα τρία τέρματα τα δύο από αυτά τα τελευταία λεπτά του αγώνα στο 84ο λεπτό με τον Καγκάβα και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ομπαμεγιανγκ. Των τερμάτων αυτών είχε προηγηθεί στο 60ο λεπτό το γκολ του Ρόις με πέναλτι το οποίο είχε κάνει το 2-0 στο παιχνίδι.



Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 21/8

Χέρτα Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης 1-1
(6’ Στόκερ - 26’ Ούτζα)

Σάββατο, 22/8 (16:30)

Σάλκε-Ντάρμσταντ 1-1
(47' Ντράξλερ - 9' Ράους)

Ανόβερο-Λεβερκούζεν 0-1
(18' Τσαλχάνογλου)

Χόφενχαϊμ-Μπάγερν Μονάχου 1-2
(1' Φόλαντ - 41' Μίλερ, 90' Λεβαντόφσκι)

Κολωνία-Βόλφσμπουργκ 1-1
(30' Ζέλερ - 90' Μπέντνερ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Άουγκσμπουργκ 1-1
(86' Ρας - 23' Καιούμπι)

Αμβούργο-Στουτγκάρδη 3-2
(34' Ιλίσεβιτς, 84' Λασογκά, 89' Ντζουρού - 23', 42' Γκίντζεκ)

Κυριακή, 23/8

Ίνγκολσταντ-Ντόρτμουντ 0-4
(55’ Γκίντερ, 60’ πεν. Ρόις, 84’ Καγκάβα, 90+1 Ομπαμεγιέγιανγκ)

Γκλάντμπαχ-Μάιντς (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Παρασκευή, 28/8

Βόλφσμπουργκ-Σάλκε (21:30)

Σάββατο, 29/9 (16:30)

Στουτγκάρδη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Άουγκσμπουργκ-Ίνγκολσταντ
Κολωνία-Αμβούργο
Μάιντς-Ανόβερο
Ντάρμσταντ-Χόφενχαϊμ
Μπάγερν Μονάχου-Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή, 30/8

Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ (18:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Τελειώνει του Καβενάγκι στον ΑΠΟΕΛ!

Στην τελική ευθεία η μεταγραφή του Φερνάντο Καβενάγκι στον ΑΠΟΕΛ. Ο Αργεντινός παικταράς αναμένεται την Δευτέρα το βράδυ στην Κύπρο.

Τελειώνει του Καβενάγκι στον ΑΠΟΕΛ
Δεν είναι… όνειρο, είναι πραγματικότητα! Ο ΑΠΟΕΛ είναι μια ανάσα απ’ την απόκτηση του Φερνάντο Καβενάγκι και στις αρχές της εβδομάδας ολοκληρώνεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το deal.

Σύμφωνα με τον ΣΠΟΡ FM Κύπρου, ο Αργεντινός παικταράς αναμένεται στην Μεγαλόνησο το βράδυ της Δευτέρας! Θα ταξιδέψει από το Μπουένος Άιρες στην Φρανκφούρτη, από εκεί θα μεταβεί στην Αθήνα και στο τέλος θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Αρκετοί φίλοι του ΑΠΟΕΛ, μόλις γίνει γνωστή η ακριβής ώρα άφιξης, αναμένεται να βρεθούν και να τον αποθεώσουν, καθώς ο άλλοτε άσος της Ρίβερ Πλέιτ θα αποτελέσει μια απ’ τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Γλίτωσε την γκέλα η Άντερλεχτ!! (video)

Ζόρικα ξεκίνησε η φετινή χρονιά για την Άντερλεχτ, που δεν έχασε το έδαφος απ’ την κορυφή επικρατώντας 1-0 της Λόκερεν χάρις σε γκολ του Ντένις Πρατ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Γλίτωσε την γκέλα η Άντερλεχτ (video)
Στις καθυστερήσεις γλίτωσε την τρίτη σερί γκέλα της για φέτος η Άντερλεχτ, που επικράτησε τελικά 1-0 της Λόκερεν στην πέμπτη αγωνιστική της Jupiler League.

Η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι τα βρίσκει σκούρα στις πρώτες αγωνιστικές του βελγικού πρωταθλήματος, όμως μετά από δύο σερί γκέλες κατάφερε να «αναστηθεί».

Το γκολ που επανέφερε την Άντερλεχτ στις νίκες πέτυχε ο Ντένις Πρατ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και ανέβασε την ψυχολογία του συνόλου ενόψει του επαναληπτικού κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου για τα προκριματικά του Champions League.



Αναλυτικά, η πέμπτη αγωνιστική:


Παρασκευή 21/8

Σεντ Τρούιντεν - Γκενκ 3-1
(11' Εντμίλσον, 51' Μπομπό, 78' Ντομπέ / 83' πεν. Γιονί)

Σάββατο 22/8

Ζούλτε Βάρεγκεμ - Μπριζ 2-0
(10' Λεγε, 83' Βέρμπουμ)

Μαλίν-Λέουβεν 2-1
(61' Βερντιέ, 78' πεν Κοσάνοβιτς / 87' Ουρντέ)

Μπέβερεν - Μουσκρόν 3-3
(6', 90+2' Λανζίλ, 66' Γκάνο - 12' Μίτσελ, 27' Μεζαγκέ, 84' Στσέποβιτς)

Σαρλερουά - Βέστερλο 0-0

Κυριακή 23/8

Άντερλεχτ – Λόκερεν 1-0
(90+1’ Πρατ)

19.00 Σταντάρ Λιέγης - Οστάνδη

21.00 Κορτράικ - Γάνδη


Η επόμενη (έκτη) αγωνιστική:

Παρασκευή 28/8
Γκενκ- Σαρλερουά (21.30)

Σάββατο 29/8
Λέουβεν-Σεντ Τρούιντεν (19.00)
Οστάνδη-Ζούλτε Βάρεγκεμ (21.00)
Μουσκρόν-Κορτράικ
Γάνδη-Μαλίν (21.30)

Κυριακή 30/8
Κλαμπ Μπριζ-Σταντάρ Λιέγης (15.30)
Βέστερλο-Άντερλεχτ (19.00)
Λόκερεν-Μπέβερεν (21.00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι ακόμα μεγαλύτερες ερυθρόλευκες προσδοκίες!!


Εχθρός του καλού; Το καλύτερο! Και του περσινού Ολυμπιακού; Αυτός της σεζόν που ξεκινά! Το sport-fm.gr παραθέτει τους λόγους που το «φέτος» θα είναι καλύτερο από το «πέρσι» για τους ερυθρόλευκους.

Οι ακόμα μεγαλύτερες ερυθρόλευκες προσδοκίες!

Η Ελλάδα ζει στους ρυθμούς του δημοψηφίσματος και των capital control. Το «ναι» ή το «όχι» μονοπωλεί τις συζητήσεις όλων... Στους δρόμους, τις καφετέριες, στις τηλεοράσεις. Και σε εμάς στη δουλειά προσπαθώντας να εκτιμήσουμε τι συμβαίνει ή να προβλέψουμε τι θα συμβεί.

Το ερώτημα του ακροατή στο τηλεφώνημα που θα ακολουθήσει θα έρθει να μας βάλει σε σκέψεις... «Ναι, φίλε Ολυμπιακός είμαι. Τι θα γίνει; Θα κάνουμε κάποια μεταγραφή;»!

«Τρελός;». Θα μπορούσε να περάσει από το μυαλό μας. «Μπα οπαδός!», θα σκεφτούμε.


inner

Το πραγματικό αυτό περιστατικό ήρθε στο μυαλό μας στις πρώτες σκέψεις για τον Ολυμπιακό του πρωταθλήματος που άρχισε. Όχι για κάποιον άλλον λόγο. Απλώς γιατί αποδεικνύει περίτρανα μια διαφορετική νοοτροπία που υπάρχει στο Λιμάνι και με την οποία καλούνται να ζουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον Ολυμπιακό έχοντας έναν μόνο στόχο... Να είναι η κάθε χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη.

Η εφετινή σεζόν λοιπόν, ξεκινά με τους ερυθρόλευκους να έχουν όλα τα φόντα για να πραγματοποιήσουν μια σαφώς καλύτερη χρονιά από την περσινή. Μπορεί να συμβεί αυτό όμως για μια ομάδα η οποία προέρχεται από την κατάκτηση ενός νταμπλ και σημαντικών νικών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που συμμετείχε;

Μπορεί. Και όταν έχουμε ως σημείο αναφοράς τον περσινό Ολυμπιακό τότε ίσως τα πράγματα να είναι κάπως εύκολα. Βλέπετε, οι ερυθρόλευκοι του Μίτσελ και του Περέιρα δεν έπεισαν τους ίδιους τους οπαδούς τους στον βαθμό που εκείνοι θα ήθελαν.

Πρόκειται για ένα στοίχημα, λοιπόν, το οποίο καλείται να κερδίσει ο εφετινός Ολυμπιακός. Αυτός του Μάρκο Σίλβα!

Ο Πορτογάλος είναι το σημείο αναφοράς που οφείλει να γίνει όταν αναφερόμαστε στην ανάγκη του Ολυμπιακού να είναι καλύτερος από πέρσι. Όχι γιατί είναι μεγαλύτερο όνομα από τους προκατόχους του και μπαίνουμε σε συγκρίσεις. Αλλά γιατί η νοοτροπία του γύρω από το ποδόσφαιρο, φέρνει στο μυαλό εύκολα έναν προπονητή ο οποίος αγαπήθηκε. Λατρεύτηκε από τους Πειραιώτες! Τον Ερνέστο Βαλβέρδε!

inner

Η φιλοσοφία του Σιλβα για τον τρόπο που θα αγωνίζεται η ομάδα του έχει πολλά κοινά με εκείνη του Βάσκου. Πρέσινγκ, γρήγορες μεταβιβάσεις της μπάλας και επιθέσεις, σωστό τρανζίσιον και πολλά γκολ! Δεν είναι τυχαίο ότι στην παρουσίασή του από τους διοικούντες την ΠΑΕ αυτό που επεσήμανε –και μάλιστα πολλές φορές- είναι η ανάγκη να προσφέρει η ομάδα του στους οπαδούς της όμορφο θέαμα. Και εάν ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα, φέρει στον αγωνιστικό χώρο κάποια από τα στοιχεία του Ολυμπιακού του Βαλβέρδε, τότε σίγουρα θα είναι η βάση για να είναι η σεζόν αυτή, καλύτερη από την περσινή.

Δεν είναι όμως, μόνο ο Μάρκο Σίλβα αλλά και οι παίκτες. Αυτοί που αποκτήθηκαν. Αυτοί που βελτιώθηκαν και αυτοί που δεν θα φύγουν!

Ο Πάρντο από τις πρώτες του εμφανίσεις στα φιλικά παιχνίδια δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει αυτό που έλειπε πέρσι από την ομάδα στα άκρα. Ο Φινμπόγκασον που ήρθε με καθυστέρηση ενός έτους, είναι γνωστός για την ικανότητά του να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό. Και οι άλλοι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν έχουν τις «αρετές» που θέλει ο Μάρκο Σίλβα να δώσουν στον αγωνιστικό χώρο στην ομάδα του.

Και κάπου εδώ έρχεται και ο Καμπιάσο! Τα λόγια είναι περιττά για τον Αργεντινό. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του, την προσωπικότητά του, την ηγετική φυσιογνωμία του στο γήπεδο.

inner





Αυτοί που βελτιώθηκαν; Το μυαλό όλων πάει στον Φορτούνη. Και πέρσι ήταν καλός. Αλλά έχοντας πλέον την εμπειρία από την προηγούμενη σεζόν, είναι ακόμη καλύτερος. Με εκείνον στον αγωνιστικό χώρο δεν χρειάζεται πια κανείς να προβληματίζεται για το «αν» ο Τσόρι θα είναι τραυματίας. Όπως συμβαίνει και στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Πανιώνιο.

Δεύτερος στη σχετική λίστα ο Ντουρμάζ. Καλύτερος από πέρσι, έχει εμφανίσει στα φιλικά παιχνίδια που έπαιξε κάποια από τα στοιχεία για τα οποία αποκτήθηκε πέρσι. Όμοια ο Μπουχαλάκης αλλά και ο Χάρα, ο οποίος μπορεί να μην είναι ο επιθετικός «κίνδυνος – θάνατος» για την αντίπαλη εστία, αλλά ξέρει να βοηθά αρκετά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού και τείνει να εξελιχθεί σε έναν νέο Φουστέρ.

Εδώ πρέπει να κάνουμε μια αναφορά στην περσινή σεζόν. Βάσει των στοιχείων που υπάρχουν αυτή την στιγμή, τόσο οι διοικούντες τον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τον περσινό κορμό, όσο και οι προτάσεις που εκτιμάται ότι θα φτάσουν στις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου δεν θα είναι τέτοιες που η πώληση των παικτών θα αποτελεί μονόδρομο. Άρα βασικότατα στελέχη της ομάδας θα συνεχίσουν να φορούν τη φανέλα της και τη νέα σεζόν.

inner

Το σημαντικότερο όμως από όλα τα παραπάνω στοιχεία που αποδεικνύει τον διαφορετικό «αέρα» που υπάρχει στον Ολυμπιακό στην αρχή της σεζόν προέρχεται από τις τάξεις των οπαδών. Το φράγμα των 18.250 εισιτηρίων διαρκείας είναι πολύ κοντά στο να «σπάσει» την στιγμή που ο αριθμός των φίλων της που θα παρακολουθήσουν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα ενός ντέρμπι.

Αριθμοί – μηνύματα από τους οπαδούς που έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των διοικούντων την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μια αμφίδρομη σχέση. Ένα «δούναι και λαβείν...». Γιατί –τελικά- οι προσδοκίες δημιουργούνται όταν η άλλη πλευρά μπορεί να τις εκπληρώσει!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο άλλος Παναθηναϊκός!!

Με τρεις σημαντικές «προσθήκες» ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου αναμένεται να παρουσιαστεί διαφορετικός και βελτιωμένος στη συνέχεια. Διαβάστε την ανάλυση του sport-fm.gr.

Ο άλλος Παναθηναϊκός
Του Διονύση Δεσύλλα

Η βελτίωση για τον Παναθηναϊκό είναι επιτακτική. Οι «πράσινοι» καλούνται να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό πρόσωπο στη συνέχεια, πιο ελκυστικό, πιο γοητευτικό, ποδοσφαιρικά, πιο ορθολογικό τακτικά. Σε μια χρονιά όπου οι απαιτήσεις είναι αυξημένες για το «τριφύλλι», οι πληγές τώρα που είμαστε στην αρχή παραμένουν ίδιες. Πως, όμως, θα κλείσουν; Πως θα δούμε ένα διαφορετικό πρόσωπο από τον φετινό Παναθηναϊκό; Εκτός από τη δουλειά, η απάντηση – θεωρητικά πάντα- είναι μια: Με τις νέες «προσθήκες»…

Οπου «προσθήκες», βάλτε τους Μάικλ Εσιέν, Μεχντί Αμπέντ και φυσικά Σέρχιο Σάντσεθ. Οι δυο πρώτοι θα μπουν σύντομα, ενώ ο Ισπανός στόπερ, που αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στο κέντρο του «τριφυλλιού» έχει παίξει μόλις σε ένα επίσημο ματς, αυτό με την Κλαμπ Μπριζ στη Λεωφόρο, όταν και δέχθηκε την κόκκινη κάρτα σε ένα ανόητο μαρκάρισμα, για να βάλει μπελάδες στον προπονητή του Γιάννη Αναστασίου.

Ανεβαίνει ο «βούβαλος»

Ο Μάικλ Εσιέν ή αλλιώς «βούβαλος» έχει μπει εδώ και δυο μέρες σε πρόγραμμα προπόνησης μαζί με τους συμπαίκτες του και μετράει αντίστροφα για να φορέσει, επιτέλους, την πράσινη φανέλα και να πατήσει χορτάρι. Εχει χάσει τέσσερα κιλά, έχει τρέξει πάρα πολύ με τον γυμναστή Γιούσεφ Φος και είναι ανεβασμένος ψυχολογικά. Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, στις αρχές Σεπτέμβρη ο Γκανέζος θα είναι έτοιμος. Κι ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, που αποτέλεσε την πιο hot μεταγραφή του καλοκαιριού.

inner

Το κέντρο, είτε σε 4-2-3-1, είτε σε 4-4-2 με ρόμβο, είτε ακόμη και σε 4-2-2-2, αλλάζει με τον Εσιέν μέσα. Δυναμώνει και ανασταλτικά και δημιουργικά, ενώ μην ξεχνάμε ότι εκτός των άλλων μιλάμε για έναν αμυντικό μέσο, ο οποίος εκτός από το να «δαγκώνει» απειλεί και την εστία, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Ο απαραίτητος Αμπέντ

Ο Μεχντί Αμπέντ έλειψε πολύ από τον Παναθηναϊκό και με την επιστροφή του θα λύσει αρκετά προβλήματα στη μεσαία γραμμή. Πρόκειται, άλλωστε, για έναν σύγχρονο box to box μέσο, ο οποίος τρέχει, δίνει μάχες, πρεσάρει και φυσικά σκοράρει! Από τη 2η αγωνιστική της Super League θα είναι στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου και θα πάρει θέση ως εσωτερικός μέσος, πιθανότατα με παρτενέρ τον Κάρλος Ζέκα.

inner

Με τον Αμπέντ που γνωρίσαμε όλοι από τη θητεία του στην ομάδα, κατανοούμε ότι το κέντρο θα ανέβει. Με τον πιο ώριμο Αμπέντ, που αγωνίστηκε στην Αγγλία και «μεγάλωσε», ίσως να περιμένουμε ακόμη καλύτερα πράγματα.

Σάντσεθ, η κολόνα

Αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Γκόρντον Σίλντενφελντ και αναμφίβολα η αποστολή του είναι δύσκολη. Πρώτον διότι πρέπει να αντικαταστήσει επάξια έναν ικανότατο στόπερ και δεύτερον γιατί έχει ακόμη… μελέτη για να «δέσει» με τον «αμυντικό συνεργάτη» του, τον Στάθη Ταυλαρίδη. Η αξία του είναι δεδομένη.

inner

Εξαιρετικός στόπερ, που, μάλιστα, έχει και την ικανότητα να βγάζει την ομάδα μπροστά. Η ανοησία του στο ματς με την Μπριζ κόστισε τη συμμετοχή του στη ρεβάνς και ίσως ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Ο Γιάννης Αναστασίου περιμένει πολλά απ’ αυτόν, σε μια γραμμή, την αμυντική, δηλαδή, στην οποία έχουν παρουσιαστεί αρκετά κενά.
*Πηγή: sport-fm.gr*