Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ανεβαίνει για τα… δύσκολα!

Πολλαπλά κερδισμένη στο-εύκολο όπως αποδείχτηκε-φιλικό με τη Βοσνία η Εθνική, θέλει να δώσει συνέχεια στη βελτίωσή της απόψε κόντρα στη Ρωσία. Τα συν και τα πλην από το χθεσινό παιχνίδι.

Ανεβαίνει για τα… δύσκολα
Η Εθνική ολοκληρώνει απόψε τον προτελευταίο κύκλο φιλικών της εν όψει του Ευρωμπάσκετ αντιμετωπίζοντας στην Ξάνθη τη Ρωσία (21:15, ET3), έναν αντίπαλο όχι φόβητρο, αλλά μάλλον μεγαλύτερης δυναμικότητας από την Τσεχία και σίγουρα από τη Βοσνία.

Ο Φώτης Κατσικάρης, οι συνεργάτες του και οι Έλληνες φίλαθλοι έχουν αρκετούς λόγους να χαμογελούν μετά το χθεσινό 83-44. Όχι γιατί… σκότωσαν κάποιο «θηρίο», αλλά για τη βελτίωση που έδειξαν σε επί μέρους στοιχεία του ματς. Τα κέρδη της Εθνικής συνοψίζονται στα εξής:

-Η άμυνα έδειξε βελτιωμένη. Δεν δέχτηκε πάνω από 12 πόντους σε καμία περίοδο, περιόρισε τους αντιπάλους σε κάκιστα ποσοστά και ήταν κατά διαστήματα ασφυκτική οδηγώντας σε λάθη και κλεψίματα. Μάλιστα η ενέργεια παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα μέχρι και το τέλος, παρότι η διαφορά είχε ξεφύγει πολύ.

-Τα ριμπάουντ ήταν και πάλι υπό έλεγχο. Η Εθνική έχασε μόλις 6 αμυντικά, πήρε 11 επιθετικά και συνολικά είχε 39 έναντι 30.

-Η Εθνική πήρε 13 πόντους από αιφνιδιασμό και συνολικά 18 από λάθη αντιπάλων, ενώ «χτύπησε» στοχευμένα μέσα από τη ρακέτα παίρνοντας 40 πόντους, διπλάσιους από τη Βοσνία.

-Η σταθερά καλή ευστοχία στα δίποντα και η τεράστια βελτίωση στα τρίποντα (36%, 9/25).

-Ο Παπανικολάου δείχνει να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση, πέτυχε 19 πόντους και μοιάζει να φορμάρεται μετά από την απραξία στο δεύτερο μισό της σεζόν, που σίγουρα τον επηρέασε.

Ασφαλώς υπήρξε ξανά αρκετή τροφή για σκέψη. Στοιχεία που ανησυχούν ακόμη είναι:

-Οι αδυναμίες στην άμυνα πικ εν ρολ, παρότι υπάρχει μια ελαφρά βελτίωση σε αυτό το κομμάτι.

-Η έλλειψη συγχρονισμού μεταξύ Κουφού και υπόλοιπης άμυνας.

-Η όχι ακόμη ικανοποιητική αναλογία ασίστ/λαθών, καθώς σε ένα εύκολο παιχνίδι ήταν μόλις 16/15. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: