Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Παπαδόπουλος: «Να μπει ξανά το τρένο στη σωστή πορεία»

Τη σταθεροποίηση του Ηρακλή στη Σούπερ Λίγκα σε συνδυασμό με την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου έθεσε ως στόχο στον «Γηραιό» ο Νίκος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Παπαδόπουλος: «Να μπει ξανά το τρένο στη σωστή πορεία»
«Η φετινή σεζόν είναι πολύ σημαντική για να σταθεροποιηθούμε σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο Νίκος Παπαδόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6 όσον αφορά τους στόχους του Ηρακλή μετά την επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκας.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που κοιτάμε φέτος είναι η σταθεροποίηση της ομάδας και μετά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε παραπάνω τα επόμενα χρόνια. Επίσης, η εξυγίανση της ομάδας είναι σημαντικός στόχος».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή του Γιάννη Κυφωνίδη, «Τα πάντα, όλα», ο κ. Παπαδόπουλος:

Για την επιστροφή του Ηρακλή στη Σούπερ Λίγκα:

«Θέλουμε να προχωρήσουμε ξανά. Το τρένο πρέπει να μπει ξανά στη σωστή του πορεία, χωρίς μεγάλα λόγια, βλέποντας ρεαλιστικά τη φετινή σεζόν. Παιχνίδι με παιχνίδι θα δούμε τι θα κάνουμε. Δεν λέμε μεγάλα λόγια. Στόχος ήταν η επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα μετά από πολλά χρόνια. Θέλουμε να κινούμαστε σωστά στις ράγες».

Για το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του:

«Έχουμε δείξει απεριόριστη εμπιστοσύνη στο ρόστερ της περσινής σεζόν, κάτι που έχει φανεί από τις ανανεώσεις και τις αναπροσαρμογές των συμβολαίων. Τα πιστεύουμε τα παιδιά και δεν έχω καμία αμφιβολία για τις ικανότητές τους. Και στα περσινά παιχνίδια του Κυπέλλου είχε φάνει και είχαμε πάει πολύ καλά. Οι καινούργιοι παίκτες θέλουν χρόνο να μπουν στη φιλοσοφία της ομάδας, αν και πρόκειται για πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν παιδιά που έχον κάνει ντεμπούτο στη σούπερ Λίγκα και έχουν παίξει αρκετά στις πιο χαμηλές κατηγορίες και πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι στους παίκτες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις ομάδες που θα αγωνίζονται. Ελπίζω αυτός να είναι ο Ηρακλής».

Για τις ποδοσφαιρικές του αρχές:

«Το πιο σημαντικό είναι ο σεβασμός που πρέπει να υπάρχει προπονητή και παίκτη. Όταν υπάρχει σεβασμός, υπάρχει και πειθαρχία στην ομάδα. Η πειθαρχία δεν επιβάλλεται αλλά κερδίζεται με τον σεβασμό. Η οργάνωση είναι το άλλο σημαντικό. Νομίζω ότι είναι το στιλ παιχνιδιού που πρέπει να διαλέγεις για να αποδίδεις ελκυστικό ποδόσφαιρο».

Για την επόμενη μέρα στον σύλλογο:

«Αυτές τις κακές στιγμές που έχει ζήσει. Σίγουρα τις χαμηλότερες κατηγορίες δεν πρέπει να ξαναζήσεις. Να μην υπάρχει γκρίνια που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που κοιτάμε φέτος είναι η σταθεροποίηση της ομάδας και μετά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε παραπάνω τα επόμενα χρόνια. Επίσης, η εξυγίανση της ομάδας είναι σημαντικός στόχος και να μην επαναλάβουμε τα λάθη που έφεραν τα οικονομικά προβλήματα. Θέλουμε να έχουμε τάξη στα οικονομικά και να έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα. Είμαστε σε καλό επίπεδο, ο πρόεδρος τα έχει βάλει σε μία σειρά. Το μπάτζετ είναι σε λογικά πλαίσια και σε αυτά που μπορεί να κάνει. Η φετινή σεζόν είναι πολύ σημαντική για να σταθεροποιηθούμε σε όλα τα επίπεδα».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας:

«Είναι σημαντικό ότι έχουν επιστρέψει ο Ηρακλής και η ΑΕΚ. Εύχομαι να είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Θα το δούμε τις3 επόμενες αγωνιστικές. Επειδή υπάρχουν τα οικονομικά προβλήματα στη χώρα, αρκετές ομάδες δεν ξόδεψαν πολλά χρήματα για να φέρουν παίκτες και να κάνουν μεταγραφές. Ελπίζω να μην υπάρχει γκρίνια και μιζέρια που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε».

Για τις ικανότητες των Ελλήνων προπονητών

«Ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους ξένους προπονητές. Οι σχολές που γίνονται από την ΕΠΟ είναι πολύ καλές. Η ύλη είναι της UEFA. Η γνώση υπάρχει, αλλά ο προπονητής οφείλει να ενημερώνεται κάθε μέρα. Πρέπει αν στηριχθεί ο Έλληνας προπονητής και φαίνεται πως υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες προπονητές. Όλοι αυτοί που είμαστε η νέα γενιά στο χώρο, μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο το ποδόσφαιρο, με τις εμπειρίες μας και τις παραστάσεις που έχουμε αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε σεβασμό ο ένας προς τον άλλον. Η δουλειά μας είναι αυτή, αφού προβάλλουμε το προϊόν που είναι το ποδόσφαιρο και θέλουμε να βοηθάμε για το καλύτερο για αυτό».

Για τη Θεσσαλονίκη και το ποδόσφαιρο στην πόλη:

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πίεση. Η αγάπη από τους οπαδούς προς τις ομάδες. Η πόλη είναι πιο μικρή, αλλά μπορώ να διαχειριστώ όλα αυτά. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να βλέπουμε το ποδόσφαιρο σαν άθλημα που πρέπει να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να το χαιρόμαστε. Και ο καθένας από την πλευρά του πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατόν, και στο τέλος να βλέπουμε τη χαρά του αθλήματος. Έτσι νομίζω ότι πρέπει αν το βλέπουμε. Δύσκολα θα αλλάξει αυτό στην Ελλάδα, όπως βλέπουμε στο εξωτερικό. Είναι κάτι που επικροτούμε στις μεταξύ μας συζητήσεις και εύχομαι να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: