Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Οι ακόμα μεγαλύτερες ερυθρόλευκες προσδοκίες!!


Εχθρός του καλού; Το καλύτερο! Και του περσινού Ολυμπιακού; Αυτός της σεζόν που ξεκινά! Το sport-fm.gr παραθέτει τους λόγους που το «φέτος» θα είναι καλύτερο από το «πέρσι» για τους ερυθρόλευκους.

Οι ακόμα μεγαλύτερες ερυθρόλευκες προσδοκίες!

Η Ελλάδα ζει στους ρυθμούς του δημοψηφίσματος και των capital control. Το «ναι» ή το «όχι» μονοπωλεί τις συζητήσεις όλων... Στους δρόμους, τις καφετέριες, στις τηλεοράσεις. Και σε εμάς στη δουλειά προσπαθώντας να εκτιμήσουμε τι συμβαίνει ή να προβλέψουμε τι θα συμβεί.

Το ερώτημα του ακροατή στο τηλεφώνημα που θα ακολουθήσει θα έρθει να μας βάλει σε σκέψεις... «Ναι, φίλε Ολυμπιακός είμαι. Τι θα γίνει; Θα κάνουμε κάποια μεταγραφή;»!

«Τρελός;». Θα μπορούσε να περάσει από το μυαλό μας. «Μπα οπαδός!», θα σκεφτούμε.


inner

Το πραγματικό αυτό περιστατικό ήρθε στο μυαλό μας στις πρώτες σκέψεις για τον Ολυμπιακό του πρωταθλήματος που άρχισε. Όχι για κάποιον άλλον λόγο. Απλώς γιατί αποδεικνύει περίτρανα μια διαφορετική νοοτροπία που υπάρχει στο Λιμάνι και με την οποία καλούνται να ζουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον Ολυμπιακό έχοντας έναν μόνο στόχο... Να είναι η κάθε χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη.

Η εφετινή σεζόν λοιπόν, ξεκινά με τους ερυθρόλευκους να έχουν όλα τα φόντα για να πραγματοποιήσουν μια σαφώς καλύτερη χρονιά από την περσινή. Μπορεί να συμβεί αυτό όμως για μια ομάδα η οποία προέρχεται από την κατάκτηση ενός νταμπλ και σημαντικών νικών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που συμμετείχε;

Μπορεί. Και όταν έχουμε ως σημείο αναφοράς τον περσινό Ολυμπιακό τότε ίσως τα πράγματα να είναι κάπως εύκολα. Βλέπετε, οι ερυθρόλευκοι του Μίτσελ και του Περέιρα δεν έπεισαν τους ίδιους τους οπαδούς τους στον βαθμό που εκείνοι θα ήθελαν.

Πρόκειται για ένα στοίχημα, λοιπόν, το οποίο καλείται να κερδίσει ο εφετινός Ολυμπιακός. Αυτός του Μάρκο Σίλβα!

Ο Πορτογάλος είναι το σημείο αναφοράς που οφείλει να γίνει όταν αναφερόμαστε στην ανάγκη του Ολυμπιακού να είναι καλύτερος από πέρσι. Όχι γιατί είναι μεγαλύτερο όνομα από τους προκατόχους του και μπαίνουμε σε συγκρίσεις. Αλλά γιατί η νοοτροπία του γύρω από το ποδόσφαιρο, φέρνει στο μυαλό εύκολα έναν προπονητή ο οποίος αγαπήθηκε. Λατρεύτηκε από τους Πειραιώτες! Τον Ερνέστο Βαλβέρδε!

inner

Η φιλοσοφία του Σιλβα για τον τρόπο που θα αγωνίζεται η ομάδα του έχει πολλά κοινά με εκείνη του Βάσκου. Πρέσινγκ, γρήγορες μεταβιβάσεις της μπάλας και επιθέσεις, σωστό τρανζίσιον και πολλά γκολ! Δεν είναι τυχαίο ότι στην παρουσίασή του από τους διοικούντες την ΠΑΕ αυτό που επεσήμανε –και μάλιστα πολλές φορές- είναι η ανάγκη να προσφέρει η ομάδα του στους οπαδούς της όμορφο θέαμα. Και εάν ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα, φέρει στον αγωνιστικό χώρο κάποια από τα στοιχεία του Ολυμπιακού του Βαλβέρδε, τότε σίγουρα θα είναι η βάση για να είναι η σεζόν αυτή, καλύτερη από την περσινή.

Δεν είναι όμως, μόνο ο Μάρκο Σίλβα αλλά και οι παίκτες. Αυτοί που αποκτήθηκαν. Αυτοί που βελτιώθηκαν και αυτοί που δεν θα φύγουν!

Ο Πάρντο από τις πρώτες του εμφανίσεις στα φιλικά παιχνίδια δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει αυτό που έλειπε πέρσι από την ομάδα στα άκρα. Ο Φινμπόγκασον που ήρθε με καθυστέρηση ενός έτους, είναι γνωστός για την ικανότητά του να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό. Και οι άλλοι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν έχουν τις «αρετές» που θέλει ο Μάρκο Σίλβα να δώσουν στον αγωνιστικό χώρο στην ομάδα του.

Και κάπου εδώ έρχεται και ο Καμπιάσο! Τα λόγια είναι περιττά για τον Αργεντινό. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του, την προσωπικότητά του, την ηγετική φυσιογνωμία του στο γήπεδο.

inner





Αυτοί που βελτιώθηκαν; Το μυαλό όλων πάει στον Φορτούνη. Και πέρσι ήταν καλός. Αλλά έχοντας πλέον την εμπειρία από την προηγούμενη σεζόν, είναι ακόμη καλύτερος. Με εκείνον στον αγωνιστικό χώρο δεν χρειάζεται πια κανείς να προβληματίζεται για το «αν» ο Τσόρι θα είναι τραυματίας. Όπως συμβαίνει και στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Πανιώνιο.

Δεύτερος στη σχετική λίστα ο Ντουρμάζ. Καλύτερος από πέρσι, έχει εμφανίσει στα φιλικά παιχνίδια που έπαιξε κάποια από τα στοιχεία για τα οποία αποκτήθηκε πέρσι. Όμοια ο Μπουχαλάκης αλλά και ο Χάρα, ο οποίος μπορεί να μην είναι ο επιθετικός «κίνδυνος – θάνατος» για την αντίπαλη εστία, αλλά ξέρει να βοηθά αρκετά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού και τείνει να εξελιχθεί σε έναν νέο Φουστέρ.

Εδώ πρέπει να κάνουμε μια αναφορά στην περσινή σεζόν. Βάσει των στοιχείων που υπάρχουν αυτή την στιγμή, τόσο οι διοικούντες τον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τον περσινό κορμό, όσο και οι προτάσεις που εκτιμάται ότι θα φτάσουν στις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου δεν θα είναι τέτοιες που η πώληση των παικτών θα αποτελεί μονόδρομο. Άρα βασικότατα στελέχη της ομάδας θα συνεχίσουν να φορούν τη φανέλα της και τη νέα σεζόν.

inner

Το σημαντικότερο όμως από όλα τα παραπάνω στοιχεία που αποδεικνύει τον διαφορετικό «αέρα» που υπάρχει στον Ολυμπιακό στην αρχή της σεζόν προέρχεται από τις τάξεις των οπαδών. Το φράγμα των 18.250 εισιτηρίων διαρκείας είναι πολύ κοντά στο να «σπάσει» την στιγμή που ο αριθμός των φίλων της που θα παρακολουθήσουν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα ενός ντέρμπι.

Αριθμοί – μηνύματα από τους οπαδούς που έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των διοικούντων την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μια αμφίδρομη σχέση. Ένα «δούναι και λαβείν...». Γιατί –τελικά- οι προσδοκίες δημιουργούνται όταν η άλλη πλευρά μπορεί να τις εκπληρώσει!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: