Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Τα στατιστικά του ΠΑΟΚ-Skoda Ξάνθη!

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στατιστικά για την προϊστορία των αγώνων με την Skoda Ξάνθη παρουσίασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Τα στατιστικά του ΠΑΟΚ-Skoda Ξάνθη
Τον πρώτο του αγώνα στη Σούπερ Λίγκα δίνει απόψε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται τη Skoda Ξάνθη στην Τούμπα, και η διοίκηση του συλλόγου παρουσιάζει μέσω της επίσημης ιστοσελίδα της ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων.

Αναλυτικά τα στατιστικά

#7η διαδοχική χρονιά ο ΠΑΟΚ κάνει πρεμιέρα στην έδρα του για το πρωτάθλημα της Super League. Η Καλλονή την περσινή περίοδο με το 1-1 του χάλασε το σερί που είχε χτίσει με πέντε νίκες. Διατηρεί το αήττητο βέβαια από την σεζόν 2009-10 με συγκομιδή 5 νίκες – 1 ισοπαλία και γκολ 12-3.

#12 χρόνια πριν ήταν η τελευταία πρεμιέρα με εντός έδρας ήττα, το 2003-04 από τον Ολυμπιακό με 2-0 με τα γκολ των Γεωργιάδη και Καφέ. Η τελευταία ήττα ανεξάρτητα έδρας ήταν από την Ξάνθη την σεζόν 2007-08 σε αναμέτρηση όπου η Skoda επικράτησε 1-0 με γκολ του Πόι.

#3η φορά θα κάνει εντός έδρας πρεμιέρα με την Ξάνθη ο ΠΑΟΚ, αφού στις τελευταίες ζυγές περιόδους η κλήρωση τους φέρνει αντιμέτωπους στην πρεμιέρα. Ξεκίνησαν την σεζόν 2011-12 (ΠΑΟΚ- Ξάνθη 1-0) και συνεχίστηκε την σεζόν 2013-14 (ΠΑΟΚ–Ξάνθη 3-0).

#4 συνολικά φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι σε πρεμιέρα ο ΠΑΟΚ με την Ξάνθη και στις δύο έδρες. Η αρχή έγινε με δύο αναμετρήσεις στην Ξάνθη, 1995-96 (Ξάνθη – ΠΑΟΚ 2-2) και ακολούθησε η σεζόν 2007-08 (Ξάνθη–ΠΑΟΚ 1-0).

#27 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Α’ Εθνική έχει η Ξάνθη και στις 26 μέχρι τώρα επισκέψεις της στην Τούμπα έχει ηττηθεί τις 19 φορές, ενώ υπάρχουν ακόμη τέσσερις ισοπαλίες και τρεις νίκες της ακριτικής ομάδας.

#8 φορές έχει επικρατήσει ο ΠΑΟΚ με 1-0 της Ξάνθης ως γηπεδούχος και αυτό είναι το αγαπημένο του σκορ με την ακριτική ομάδα. Ακολουθεί το 2-1 με τέσσερις εμφανίσεις. Δηλαδή οι 12 από τις 19 νίκες του ΠΑΟΚ επί της Skoda είναι με ένα γκολ διαφορά. Παράλληλα και οι τρεις νίκες της Ξάνθης μέσα στην Τούμπα είναι με σκορ 1-0. Από δύο εμφανίσεις έχουν το 3-0, το 4-1 και το 2-0. Η ευρύτερη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης σημειώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1999 με 5-0.

#Ο Κώστας Φρατζέσκος και ο Βεριντιάνο Μαρτσέλο είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν σημειώσει τα περισσότερα γκολ στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Με πέντε γκολ ο καθένας οδηγούν την κούρσα των σκόρερ και ακολουθούν ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο Βλάνταν Ίβιτς και ο Πέτρος Τεγγελίδης με τέσσερα. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Στέφανος Αθανασιάδης με 3 γκολ είναι αυτοί που απειλούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στον σχετικό πίνακα. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στην περσινή σεζόν ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων του ΠΑΟΚ στη νίκη με 2-1 επί της Ξάνθης.

#Ο Ζήσης Βρύζας είναι ο μοναδικός που έχει σκοράρει στις μεταξύ τους αναμετρήσεις για λογαριασμό και τον δύο. Στις 28 Ιανουαρίου 1996 στο 3-3 μέσα στην Τούμπα για την ακριτική ομάδα και στις 25 Οκτωβρίου 1998 μέσα στην Ξάνθη στη νίκη του ΠΑΟΚ με 1-0. Συνολικά ο Ζήσης Βρύζας έχει αγωνιστεί σε 7 ματς με την Ξάνθη κόντρα στον ΠΑΟΚ και σημείωσε ένα γκολ, ενώ με τα χρώματα του ΠΑΟK βρέθηκε 8 φορές αντιμέτωπος με την Ξάνθη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: