Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

«Μάικλ, δεν θα πεθάνεις. Θα αναστηθείς»!

«Θα είμαι έτοιμος στην πρεμιέρα», έλεγε ο Μάικλ Εσιέν και φαίνεται πως είναι απ' αυτούς που κρατούν τις υποσχέσεις τους. Το sport-fm.gr έχει το ρεπορτάζ. Το πρόγραμμα, ο ρόλος του Φος και οι ατάκες.

«Μάικλ, δεν θα πεθάνεις. Θα αναστηθείς»!

Αποκτήθηκε, σκόρπισε ενθουσιασμό στον κόσμο του Παναθηναϊκού, αποθεώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» εκείνο το βράδυ της 1ης Ιουνίου και στη συνέχεια αμφισβητήθηκε έντονα από τους… ίδιους που τον αποθέωναν, εξαιτίας του γεγονός ότι έχασε σχεδόν όλη την προετοιμασία.

Ο Γκανέζος, όμως, είναι, πια, εδώ. Όχι απολύτως έτοιμος, αλλά μπαίνει στην αποστολή για το αυριανό εκτός έδρας παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, «σπάζοντας» τα κοντέρ, μια και οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για επιστροφή του μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος τον Σεπτέμβριο.

Το χειρουργείο

Το sport-fm.gr σας είχε αποκαλύψει ότι ο Μάικλ Εσιέν θα μπει στο χειρουργείο για να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε στους κοιλιακούς προσαγωγούς. Ο ίδιος ο παίκτης δεν ήθελε μια τέτοια εξέλιξη και προσπάθησε να αντιμετωπίσει με θεραπεία και συντηρητικά το πρόβλημά του. Γι’ αυτό και έχασε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, κάνοντας ατομικό πρόγραμμα.

Από τη στιγμή, όμως, που και αυτός, αλλά και το ιατρικό τιμ έβλεπαν ότι απαιτείται χρόνος, από κοινού πήραν την απόφαση να γίνει η ειδική επέμβαση, η οποία θα τον κάνει να αποβάλλει μια και καλή τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς προσαγωγούς ή αλλιώς την «κήλη των αθλητών».

Το «λιώσιμο» και τα 4 κιλά

Ο Εσιέν χειρουργήθηκε στη Γερμανία στις 22 Ιουλίου και μόλις έβγαλε τα ράμματα άρχισε το στάδιο της αποθεραπείας. Εκεί ανέλαβε δράση ο Γιούζεφ Φος, ο οποίος πήρε πάνω του το πρόγραμμα επανένταξης του Γκανέζου και, δίχως υπερβολή, τον… έλιωσε! Ο γυμναστής του Παναθηναϊκού, μετά το πρώτο συντηρητικό διάστημα, «έτρεξε» για τα καλά τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος πήρε και πρόγραμμα ειδικής διατροφής.

Είναι χαρακτηριστικές οι ατάκες του Εσιέν. «Θα πεθάνω με εσένα, δεν γίνεται», έλεγε ο ποδοσφαιριστής για να πάρει… πληρωμένη απάντηση από τον Φος: «Δεν θα πεθάνεις. Θα αναστηθείς»! Μάλιστα, ο έμπειρος άσος με το πρόγραμμα του Φος έχασε τέσσερα κιλά, τα οποία είχε πάρει τον προηγούμενη άνοιξη, γεγονός που του ανέβασε την ψυχολογία και το ηθικό.

«Θα είμαι έτοιμος, θα το δείτε»!

Το τελευταίο διάστημα όλοι στο Κορωπί έβλεπαν άλλον Εσιέν. Αδυνατισμένο, fit, υγιέστατο και ευδιάθετο όσο ποτέ. Μπήκε με την ομάδα στις προπονήσεις, πείραζε τους συμπαίκτες του, ήταν συνεχώς χαμογελαστός και τους έλεγε ότι δεν αργεί η ώρα που θα παίξει. Μάλιστα, τόσο σε κάποιους συναθλητές του, όσο και στον Φος έλεγε: «Θα είμαι έτοιμος στην πρεμιέρα, θα το δείτε»! Αυτή ήταν η υπόσχεσή του. Κι απ’ ότι φαίνεται, ο Γκανέζος είναι από τους τύπους που κρατούν τις υποσχέσεις τους…

Η αποστολή και η ετοιμότητα

Ως γνωστόν, ο Εσιέν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Η ερώτηση είναι, «δηλαδή είναι έτοιμος να παίξει;». «Όχι», είναι η απάντηση. Ο Γκανέζος δεν είναι ακόμη στο 100% για να αγωνιστεί, αλλά η συμμετοχή του στην αποστολή δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό επίπεδο και περισσότερο γίνεται για ψυχολογικούς λόγους.

Στις αρχές Σεπτέμβρη, ο έμπειρος μέσος θα είναι ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ. Τότε, θα περιμένουν άπαντες, διοίκηση, τεχνικό τιμ και φίλαθλοι να δείξει την αξία του και να πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: