Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

«Έκαψε» τη Ρεάλ η ΤΣΣΚΑ!!

Στο 32ο φετινό παιχνίδι της, η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε για πρώτη φορά! Θύτης η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που επικράτησε 85-71, παίρνοντας μάλιστα και μεγάλη διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας.

«Έκαψε» τη Ρεάλ η ΤΣΣΚΑ!
Αήττητο ήταν και πάει! Η Ρεάλ Μαδρίτης άντεξε για 31 φετινά παιχνίδια, ωστόσο σήμερα γνώρισε την πρώτη της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να κερδίζει στη Ρωσία με 85-71 για την 4η αγωνιστική του Top-16.

Στο 3-1 πλέον και οι δύο ομάδες, με την ομάδα του Μεσίνα να αγωνίζεται χωρίς Χάινς και Γουίμς! Κορυφαίος ήταν ο Κρστιτς με 18 πόντους, από 14 είχαν Βοροντσέβιτς και Μίτσοφ.

Κακό βράδυ για τη «βασίλισσα», το πάλευε κυρίως ο Σέρχι Ροντρίγκεθ.

Το ματς

Χαμηλό ήταν το σκορ στα πρώτα λεπτά, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να προηγείται 6-5. Παρά το γεγονός πως ο Τεόντοσιτς σούταρε χωρίς σταματημό, αλλά και χωρίς αποτέλεσμα, οι Ρώσοι έτρεξαν σερί 8-1 και πήραν μια καλή διαφορά με το υπέρ τους 14-6, την ώρα που η Ρεάλ έμοιαζε «μπερδεμένη» επιθετικά. Το black out των Ισπανών συνεχίστηκε, ο Βοροντσέβιτς με τον Κρστιτς ήταν σε καλό βράδυ και το σκορ εκτινάχτηκε στο 23-10 (10’).

Οι Μαδριλένοι ήταν εκτός κλίματος αγώνα. Εντελώς. Και οι γηπεδούχοι δεν έχασαν την ευκαιρία να στείλουν σε επίπεδα διασυρμού την διαφορά, καθώς προηγήθηκαν σχεδόν με 20 πόντους διαφορά (37-18). Το σοκ του -19 φαίνεται πως αφύπνισε τους παίκτες της «βασίλισσας» που πήρε τα πάνω της στα τελευταία 3-4 λεπτά του πρώτου μέρους και με ένα μίνι σερί κατάφερε να πλησιάσει (κάπως) για το 40-30 του ημιχρόνου.

Κι αφού η Ρεάλ είχε κατάφερει να επιστρέψει εν μέρει, με το... καλημέρα στην τρίτη περίοδο, έκανε σερί 7-0, ανάγκασε τον Μεσίνα σε τάιμ-άουτ και το παιχνίδι έγινε εκ νέου ντέρμπι. Οι Ρώσοι δεν πτοήθηκαν απ’ το γεγονός πως έχασαν τη διαφορά και κατάφεραν να ξεφύγουν ξανά, ανεβάζοντας το σκορ στο +10 (56-46). Και πάλι οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και στο 30’ είχαν μειώσει στους τέσσερις, 59-55.

Παρά την πίεση που δέχονταν οι γηπεδούχοι, διατηρούσαν το προβάδισμά τους, χάρη στην πολύ καλή άμυνα που έπαιζαν, αλλά και την επιπολαιότητα των Ισπανών. Έτσι, αντί το παιχνίδι να γίνεται ντέρμπι, η διαφορά εκτοξεύτηκε για ακόμα μια φορά σε διψήφια επίπεδα, με την ΤΣΣΚΑ να προηγείται με 72-61 σε κάτι λιγότερο από 4 λεπτά να απομένουν. Οι παίκτες του Λάσο άρχισαν να νευριάζουν, να τα βάζουν με τους διαιτητές, έγινε και μια αψιμαχία ανάμεσα στους παίκτες, που μόνο προς όφελος των Ρώσων ήταν, που τελικά πήραν άνετα το ροζ φύλλο αγώνα με 85-71!

Τα δεκάλεπτα: 23-10, 40-30, 59-55, 85-71

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 7, Μίτσοφ 14, Φριντζόν 11, Τζάκσον 8, Πάργκο 2, Κρστιτς 18, Βοροντσέβιτς 14, Κάουν 7, Κριάπα 4 (9ασ.).

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 5, Ρέγιες, Ντίεθ, Μίροτιτς 13, Ροντρίγκεθ 19, Ντάρντεν 11, Γιουλ 15, Μπουρούσης 2, Σλότερ, Μέχρι 4. Πηγή: sport-fm.gr

«Πήγαμε να υπερασπιστούμε το δίκαιο»

drivelegkas
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο  αντιπρόεδρος της Βουλής,  Γιάννης Δριβελέγκας. Αναφέρθηκε στην πίεση που άσκησε στον Χάρη Θεοχάρη μαζί με τους Γιάννη Ιωαννίδη και Πάρι Κουκουλόπουλο όχι για να ευνοήσουν τον Άρη αλλά για να εφαρμοσθεί μια δικαστική απόφαση. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Δριβελέγκας:
Για την παράβαση που έκαναν: Συναντηθήκαμε με την αντιπροσωπεία του Άρη, ο κ. Ιωαννίδης ο κ. Κουκουλόπουλος και εγώ με τον κ. Θεοχάρη. Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση και συζήτηση καθώς ο Λάμπρος (Σκόρδας)είχε καταλυτικά στοιχεία και ήταν πολύ προετοιμασμένος. Εμείς ζητάμε να εφαρμοσθεί η δικαστική απόφαση η οποία είναι ξεκάθαρη και λέει πως δεν πρέπει ληφθεί κανένα διοικητικό μέτρο όσο βρίσκεται η ομάδα στην διαδικασία της επαγωγής στο άρθρου 99. Το λέω αυτό καθώς έχουν ήδη κάποιοι αρχίσει να μιλάνε από την Λειβαδιά. Δεν κάνουμε καμία παρέμβαση για να ευνοηθεί ο Άρης αλλά κάνουμε και το σωστό και το δίκαιο όπως γράφεται και στην δικαστική απόφαση.
Τα εξηγήσαμε όλα στον κ. Θεοχάρη, μας ζήτησε μια διορία μέχρι σήμερα το μεσημέρι να δει με τους υπηρεσιακούς αυτά τα στοιχεία και πιστεύουμε να μας δώσει την φορολογική ενημερότητα. Του κάναμε σαφές ότι δεν θα εφαρμοσθεί καμιά εξαίρεση και ότι ζητάμε να εφαρμοσθεί απλά ο νόμος. Το Ελληνικό δημόσιο δεν έχει να χάσει κάτι αλλά θα κερδίσει κιόλας. Αυτά ακριβώς έχουν συμβεί και πιστεύω πως θα έχουμε κάτι καλό για τον Άρη μέχρι το μεσημέρι,  όχι επειδή είμαστε και οι τρεις Μακεδόνες αλλά επειδή πήγαμε να υπερασπιστούμε το δίκαιο”.
Για την ρύθμιση των χρεών του ΠΑΟΚ:“Είχα μιλήσει ο ίδιος προσωπικά με τον κ. Στουρνάρα που  έχουμε καλή χημεία και συνεργασία. Μου είπε πως και ο ίδιος και το υπουργείο  θέλει να λυθεί το θέμα. Το θέμα δεν θα αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ και τις ΠΑΕ αλλά θα αφορά οριζόντια όλες τις εταιρίες. Μου είπε πως είναι το μοναδικό θέμα που έχει στείλει επιστολή στην Τρόικα και αναμένει την απάντηση της. Τα επιχειρήματα που έχουμε από ότι μου είπε είναι πολύ σωστά και ευνοούν το Ελληνικό Δημόσιο για την εισπραξιμότητα και θέλω να ελπίζω πως η απάντηση που περιμένουμε θα είναι θετική. Αν λάβουμε αυτή την απάντηση θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση.
Επιπλέον, δεν σημαίνει πως όλα τα πρόστιμα θα σβηστούν καθώς έτσι θα χαθεί η έννοια του προστίμου. Θα υπάρχει πρόστιμο το οποίο θα είναι μικρότερο. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να είναι μηδενικό. Άλλο να υπάρχει ένα πρόστιμο μικρό που θα μπορούν να το εξυπηρετήσουν οι εταιρίες και θα είναι και σε δόσεις και άλλο να μην υπάρχει καθόλου. Αυτό που προέχει είναι να πάρουμε την άδεια της Τρόικας. Μας είπε ο κ. Στουρνάρας πως τον ενδιαφέρει πολύ το θέμα και έχει διορίσει μια κυρία που είναι ειδικός σύμβουλος αποκλειστικά για αυτό το θέμα”.
Πηγή:arenafm.gr

«Ακατανόητη η στάση της ΕΠΟ»

1
Ο δικηγόρος Γιώργος Γιαννόπουλος μίλησε στον Arena FM 89,4 για την μη έκδοση δελτίων στον Άρη αλλά και για την επόμενη κίνηση των «κιτρίνων».
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Η ΠΑΕ Άρης προσέφυγε στο διοικητικό πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, έτσι ακριβώς όπως είχε κάνει και την προηγούμενη φορά, προκειμένου να απαιτήσει την προσωρινή αναστολή της προσβαλλόμενης πράξης και να υποχρεωθεί να παραχωρήσει φορολογική ενημερότητα στην ομάδα. Να πούμε ότι ακριβώς με την ίδια διαδικασία είχε γίνει και πέρσι και η ΠΑΕ Άρης είχε καταφέρει να πάρει προσωπική διαταγή από το διοικητικό πρωτοδικείο.
Για την περίπτωση που δικαιωθεί η ΠΑΕ, τι ακολουθεί μετά: «Εφόσον όλα πάνε καλά θα πάμε στην ΦΑΕ και θα ζητήσουμε να εκδοθεί η φορολογική ενημερότητα. Κάτι το οποίο θεωρούμε ότι είναι υποχρεωμένοι να το κάνουνε». Στη συνέχεια πρόσθεσε:
«Θα ήθελα να τονίσω ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη διαδικασία η οποία απαιτεί την έκδοση μιας διοικητικής πράξης προκειμένου να έχεις δικαίωμα να προσφύγεις στο διοικητικό δικαστήριο. Η ΠΑΕ έχει κάνει εδώ και μέρες αυτή την διαδικασία αλλά μόλις χθες λάβαμε την άρνηση της ΦΑΕ με συνέπεια να συντάξουμε αμέσως  τις προσφυγές και σήμερα τις καταθέσουμε για να έχουμε την δυνατότητα να ασκήσουμε τα δικαιώματα μας. Αυτή είναι και η τελευταία μας προσπάθεια, δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε μετά. Είναι ακατανόητη πάντως η στάση της ΕΠΟ να αλλάξει τρόπο σκέψης και νομικής θεμελίωσης».
Πηγή:arenafm.gr

Η ανακοίνωση της ΑΘ 10 για τα χθεσινά γεγονότα!

Με ανακοίνωση της η Αυτόνομη Θύρα 10 παίρνει θέση στα όσα συνέβησαν χθες στην Κατερίνη και την παρουσία Αστυνομικής δύναμης. Τι αναφέρεται για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Θόδωρο Παπαδόπουλο

η ανακοίνωση του συνδέσμου:

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, επειδή έχουμε μπλέξει με κατ' επάγγελμα ψεύτες, πρέπει να ενημερώσουμε όλο τον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ για το τι ακριβώς συνέβη χθες το βράδυ στην Κατερίνη.

"Μετά την λήξη του αγώνα όλοι όσοι βρισκόμασταν στα γραφεία του συνδέσμου κατευθυνθήκαμε στο ξενοδοχείο της ομάδας για να χειροκροτήσουμε τους παίκτες αλλά και για να βρούμε τον "κλάψα" και να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή τι γίνεται με το μέλλον του ΗΡΑΚΛΗ. Ο "κλάψας" δεν ήταν στο ξενοδοχείο και προσπαθήσαμε να επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά μαζί του. Δεν σήκωνε το τηλέφωνο κι έτσι απευθυνθήκαμε στον Μπέζα ο οποίος ήταν παρών στο ξενοδοχείο. Αυτός μίλησε με τον "κλάψα" και μας ενημέρωσε ότι ήταν ήδη στην Κατερίνη και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να έρθει στη Μίκρα όπως ζητούσαμε εμείς. Είπαμε στον Μπέζα να ξαναεπικοινωνήσει μαζί του και να του πει ότι η συγκεκριμένη συνάντηση δεν έπαιρνε άλλη αναβολή και ότι εμείς θα πηγαίναμε στην Κατερίνη. Μάλιστα είπαμε στον Μπέζα να του πει ότι για να μην πάμε σπίτι του, θα τον περιμέναμε στο καφέ - ζαχαροπλαστείο που συχνάζει και λέγετε "Πόδας".

Στη Κατερίνη όμως τα πράγματα δεν εξελιχτήκαν όπως περιμέναμε. Τα δυο αμάξια προπομποί με το που εισήρθαν στην πόλη έγιναν αντιληπτά από την αστυνομία η οποία προφανώς μας περίμενε στην είσοδο και άρχισε μια καθόλου διακριτική παρακολούθηση. Μετά από λίγα λεπτά οι 8 επιβάτες των πρώτων αυτοκινήτων προσήχθησαν στο τμήμα της Κατερίνης. Μέχρι βέβαια να γίνει αυτό οι υπόλοιποι 25 οπαδοί του Ηρακλή είχαν ενημερωθεί και άλλαξαν δρομολόγιο φτάνοντας τελικά στο σημείο συνάντησης. Εκεί τους περίμενε ολόκληρη η αστυνομική διεύθυνση Πιερίας οι οποίοι κράτησαν τις ταυτότητες των οπαδών του ΗΡΑΚΛΗ μέχρι αυτοί να φύγουν από την πόλη. Στο σημείο παραμείναμε μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι και οι 8 που ήταν στο τμήμα και μετά αποχωρήσαμε με αστυνομική συνοδεία ως τα Μάλγαρα.

Δυστυχώς για σένα "κλάψα" οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο τμήμα αλλά και οι ασφαλίτες που βρίσκονταν στη καφετερία μας εξήγησαν ακριβώς ποιος τους ειδοποίησε και γιατί.

Αυτή είναι η αλήθεια και προκαλούμε το νομικό τμήμα της ΠΑΕ που απειλεί δημοσιογράφους με μηνύσεις να τις κάνει σε εμάς, πρώτον γιατί εμείς τους ενημερώσαμε και δεύτερον γιατί έχουμε συνηθίσει.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν "κλάψα" ξεκίνησες έναν "πόλεμο χαρακωμάτων". Έχεις πειστεί ότι οι Ιρανοί θα σου δώσουν λεφτά πολλά και δεν καταλαβαίνεις γιατί είσαι και βραδύνους ότι η ομάδα ΔΙΑΛΥΕΤΕ όχι γιατί δεν υπάρχουν χρήματα αλλά γιατί είσαι ΑΧΡΗΣΤΟΣ - ΛΙΓΟΣ - ΚΛΑΨΙΑΡΗΣ - ΨΕΥΤΗΣ και εσχάτως ρουφιάνος!!!

Καλούμε όλο τον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ στα γραφεία της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΘΥΡΑΣ 10 σήμερα στις 9:00 για να καθορίσουμε τη στάση μας από εδώ και πέρα.

ΥΓ: Όλως τυχαίως χθες κλήθηκαν από την αστυνομία και δυο μελή του συνδέσμου μας να απολογηθούν το Σάββατο μετά από ονομαστική μήνυση που τους έκανε ο πρόεδρος; Χορηγός; Μαϊντανός; Του μπάσκετ Ποιμενίδης. Παππού ου γαρ έρχεται μόνον..."

Παπαδόπουλος: «Ουδέποτε ενέπλεξα την αστυνομία»

Ανακοίνωση-απάντηση στις καταγγελίες που εκτοξεύθηκαν εναντίον με αφορμή την προσαγωγή, από την αστυνομία, οπαδών του Ηρακλή που σκόπευαν να τον συναντήσουν στην Κατερίνη εξέδωσε ο πρόεδρος της «κυανόλευκης» ΠΑΕ Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του προέδρου του Γηραιού στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ:

«Χθες αναρτήθηκαν σε φιλικές προς την ομάδα μας ιστοσελίδες άθλια δημοσιεύματα τα οποία, ούτε λίγο, ούτε πολύ, με εμφάνιζαν ως καταδότη των φιλάθλων μας στην Αστυνομία Κατερίνης. Για αυτούς που δεν με γνωρίζουν έχω να πω ότι εγώ και η οικογένεια μου συνολικά διαβιούμε με υπερηφάνεια, με αξιοπρέπεια και με εγκράτεια που από πολλούς ερμηνεύεται ως αδυναμία. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, αγαπάω τον Ηρακλή, έχω αναλωθεί στην προώθηση των συμφερόντων της ομάδας και έβαλα πλάτη όταν πολλοί επώνυμοι Ηρακλειδείς έκλειναν τα μάτια μπροστά στον αφανισμό του Ηρακλή. Δεν μετάνιωσα ούτε λεπτό για αυτό, γιατί με συγκλόνισε και συγκλονίζει το μεγαλείο και η ιστορία της ομάδας μας.

Στη διαδρομή μου ως παράγοντας του Ηρακλή αντιμετώπισα ακόμα και κατευθυνόμενα εναντίον μου δημοσιεύματα με μεγάλη υπομονή και αυτοσυγκράτηση, επιθυμώντας να εκφράζω το όλον του Ηρακλή και να μην αναλώνομαι σε επιμέρους αντιπαραθέσεις. Τα χθεσινά όμως δημοσιεύματα τα οποία είναι κατάπτυστα και κατευθυνόμενα, ξεπέρασαν κάθε όριο.

Δηλώνω με τον πιο επίσημο τρόπο ότι ουδέποτε ενέπλεξα την Αστυνομία στις σχέσεις μου με τους φιλάθλους του Ηρακλή. Ουδέποτε είτε εγώ, είτε μέλος της ΠΑΕ, είτε μέλος της οικογένειας μου κάλεσε την αστυνομία να αντιμετωπίσει τους φιλάθλους του Ηρακλή και φυσικά ουδέποτε κάλεσα σε συνάντηση του φιλάθλους του Ηρακλή στην Κατερίνη και μάλιστα σε καφετέρια. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι συναντήθηκα πολλές φορές με τους φιλάθλους της ομάδας στα γραφεία της ΠΑΕ στην Μίκρα.

Πλέον δεν πρόκειται να σιωπήσω, όσοι δε νομίζουν ότι ο Θόδωρος Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του είναι αναλώσιμο επιχειρηματικό μέγεθος, πρέπει να ενημερωθούν οριστικά και πεντακάθαρα ότι δεν πρόκειται να αποδεχθώ λύσεις που επιδιώκονται να επιβληθούν με τη χρήση βίαιης αντιπαράθεσης ή λύσεις ερμαφρόδιτες, τύπου διοίκησης Πρωτοδικείου οι οποίες ιστορικά κατέστρεψαν τον Ηρακλή. Υπάρχει σε εξέλιξη μια επιχειρηματική συζήτηση για την μεταβίβαση των μετοχών του Ηρακλή άλλα και ανοικτή πρόσκληση προς όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με τα διοικητικά του Ηρακλή να προσέλθουν σε διαφανή, ανοικτή και τίμια συζήτηση. Λύσεις που θα αξιοποιούν το συναίσθημα των οπαδών του Ηρακλή προκειμένου να επιβληθούν παραγοντικά συμφέροντα, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Ο Ηρακλής διεκδικεί την άνοδο του στη Superleague, το momentum είναι καλό και η ομάδα θα επιτύχει τον στόχο της. Στην κρίσιμη αυτή στιγμή πρέπει να υπάρχει στήριξη και υποστήριξη της ομάδας μας τόσο εντός, όσο και εκτός της ομάδας και η δικαίωση θα είναι δική μας».

Οι «παρανομίες;» της Μπαρτσελόνα!

Διαβάστε τις κατηγορίες για τους απίθανους όρους-«δωρεές;» που εκτοξεύουν τη μεταγραφή Νεϊμάρ στα 95 εκατ. ευρώ. Και να που φτάσαμε στην παραίτηση του Σάντρο Ροσέλ. Δεν είναι αυτή η κίνηση που προκαλεί τη θλίψη σε όσους γουστάρουν τη μπαλίτσα αυτή καθ' αυτή, αλλά το ότι μαζί με τις αυξημένες πλέον υποψίες που συνοδεύουν την εν λόγω παραίτηση, διασύρεται και ως σύλλογος η Μπαρτσελόνα. Τι ακριβώς όμως έχει συμβεί αναφορικά με τη μεταγραφή του Νεϊμάρ και γιατί κατηγορούνται η διοίκηση και κατ' επέκταση το ποδοσφαιρικό ίδρυμα των Καταλανών; Το gazzetta.gr συγκεντρώνει όσα έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με τους όρους της απόκτησης του Βραζιλιάνου αστέρα και όσα παράλογα γύρω από αυτούς, όπως είναι οι απίθανες ρήτρες και «δωρεές;» στον ίδιο τον παίκτη και την οικογένεια του...
Σύμφωνα με τη Μπαρτσελόνα ο Νεϊμάρ της κόστισε 57 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η καταγγελία έχει άλλο νούμερο, το οποίο είναι κατά 38 εκατ. μεγαλύτερο. Ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση, ισχυρίστηκε πρόσφατα πως το έκανε μετά από εκ των έσω καταγγελία. Δηλαδή ότι κάποιος από τα υψηλά μέλη των Μπλαουγκράνα που προφανώς δεν συμπαθεί τη νυν (ή τέως;) διοίκηση, ψιθύρισε στη δικαιοσύνη πως κάπου υπάρχει σοβαρή παρανομία. Εάν πάντως αληθεύουν και αποδειχτούν οι καταγγελίες, τότε η Μπάρτσα δεν υπάρχει περίπτωση να μην τιμωρηθεί αυστηρά και δεν μιλάμε μόνο για χρήματα...
Η ιστορία λοιπόν ξεκινάει το Νοέμβριο του 2011. Τότε ήταν που υπογράφτηκε η πρώτη συμφωνία μεταξύ της ομάδας και του παίκτη. Εκτοτε ακολούθησαν ακόμα ΕΞΙ(!) υπογραφές εγγράφων που ολοκληρώθηκαν με το συμβόλαιο εμπιστευτικότητας που απαγορεύει στις δύο πλευρές να αποκαλύψουν τους όρους. Σε κάθε έγγραφο προσθέτονταν διάφορες εκπληκτικές-ευφάνταστες διεργασίες που αθροιστικά μεταξύ τους (σ.σ.: όπως είπαμε εάν και εφόσον αποδειχτεί πως ισχύουν) εκτοξεύουν το ποσό της μεταγραφής στα 95 εκατ. που φυσικά δεν έχουν δηλωθεί.

To συμβόλαιο εμπιστευτικότητας μεταξύ Μπάρτσα-Νεϊμάρ που έχει διαρρεύσει
Που πήγαν λοιπόν αυτά τα χρήματα; Εχουμε και λέμε: Από τα 57 εκατ. που κόστισε επισήμως ο Νεϊμάρ, τα 40 εκατ. τα μοιράστηκαν οι τρεις εταιρείες που είχαν ποσοστά των δικαιωμάτων του, με τη Σάντος να εισπράττει τα υπόλοιπα 17 εκατ. Από εκεί έως το μαγικό νούμερο 95 απέχουμε 38 εκατ. Αυτά σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγεται, φέρονται να έχουν διανεμηθεί σε αυτό που με απλά λόγια αποκαλούμε μίζες και μοιράζονται ως εξής:
* Τα 4,5 εκατ. τα έχει λάβει ο πατέρας του ποδοσφαιριστή, ώστε να κάνει τον σκάουτερ σε πιτσιρίκια στη Βραζιλία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Σάο Πάουλο!
* Τα 4 έχουν δοθεί σε διαφημιστικές εταιρείες στη Βραζιλία, με τις οποίες συνεργάζεται ο Νεϊμάρ και που έχουν ως εντολή να προωθήσουν το brand name της Μπαρτσελόνα!
* Τα 2,5 έχουν καταβληθεί ως συνδρομή στο ίδρυμα που έχει ο παίκτης για να βοηθάει παιδιά στις φαβέλες του Σάο Πάουλο!
* Για δύο φιλικές αναμετρήσεις μεταξύ Μπάρτσα και Σάντος που ορίστηκαν στο πλαίσιο της μεταγραφής, η βραζιλιάνικη ομάδα θα λάβει 4,5 εκατ. για κέθε ένα, δηλαδή το σύνολο 9!
* Το ποσό των 7,9 εκατ. έχουν καταβληθεί ως... καπάρο για τρεις πιτσιρικάδες της Σάντος, για τους οποίους η Μπάρτσα θα έχει τον πρώτο λόγο. Πρόκειται για τον Βίκτορ Αντράντε (17 ετών) που θεωρείται και ο πλέον ταλαντούχος, τον Γκάμπριελ Μπαρμπόσα (17) και τον όχι τόσο μικρό, Τζίβα (20)!
* Τέλος υπάρχουν και 10 εκατ. που φαίνεται να έχει λάβει ο ίδιος ο Νεϊμάρ ως πριμ μεταγραφής, ώστε να επιλέξει να μετακομίσει στο «Καμπ Νόου»!
Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και τα 54 εκατ. ευρώ που είναι να λάβει ως μισθό ο Νεϊμάρ για το πενταετές συμβόλαιο που υπέγραψε αν και στην πραγματικότητα αυτά είναι πολύ περισσότερο, καθώς έχουν υπολογιστεί σε 17,5 ανά έτος, δηλαδή καθαρά 87,5!
Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν διάφορες ρήτρες στο συμβόλαιο του που είναι κυριολεκτικά εκτός πραγματικότητας. Τέτοια είναι η συμφωνία να πληρωθεί με εξτρά 2,5 εκατ., με τον όρο να μην διαμαρτυρηθεί ποτέ και να παίξει σε όποια θέση τον βάλει ο προπονητής του! ΕΠΙΚΟ!!!!!
Ενα ακόμα φοβερό και τρομερό έξοδο είναι αυτό που πέτυχε ο Νεϊμάρ και που υποχρεώνει τη Μπάρτσα να πληρώνει κάθε αεροπορικό εισιτήριο στα μέλη ενός πολύ κλειστού κλαμπ προσωπικών οπαδών του παίκτη που θέλουν να τον επισκεφτούν. Και εννοείται να υπάρχει και διαπίστευση για τους αγώνες!

Επιστρέφοντας στο αρχικό θέμα και φτάνοντας στο δια ταύτα: Το ένα δεδομένο είναι πως τα 38 εκατ. είναι αδήλωτα και το δεύτερο πως υπάρχει πλέον η υποψία πως κάποια από αυτά τα χρήματα μπορεί να έχουν επιστραφεί μέσω εμβασμάτων σε κάποιον προσωπικό λογαριασμό του Σάντρο Ροσέλ και των άμεσων συνεργατών του! Οπότε σε πρώτη φάση καλά έκανε και παραιτήθηκε αν και την ζημιά στη Μπαρτσελόνα την έχει ήδη κάνει...
Πηγή: gazzetta.gr

Το κόλπο της CIA, ο Ανιέλι και η Γιουβέντους!!

Το βιβλίο που στο εξώφυλλο διαβάζεις "Τζιάνι Ανιέλι" δεν ανοίγει ποτέ. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Ένα τέτοιο βιβλίο δεν διαβάζεται ποτέ. Θάβεται μέσα στην κάσα, άγραφτο και αδιάβαστο βιβλίο. Σα σήμερα, 23 Ιανουαρίου, το 2003, πέθανε ο αυτοκράτωρ. Ο Τζιάνι Ανιέλι. Δεν γίνονται αυτά τα απίθανα πράγματα. Να πεθαίνει και ένας Θεός, ένας κολοσσός, μάλιστα να πηγαίνει στον άλλον κόσμο από τα 82 του χρόνια.
Νέος άνθρωπος ψόφησε ο Ανιέλι. Νεότατος. Τι είναι τα 80 και τα 90 όταν είσαι Ανιέλι, δηλαδή όταν δεν έχεις ηλικία. Πήγε, λέει, από προστάτη. Ίσως να πέθαινε από aids, και δεν το λέω αυτό επειδή πράγματι τον ψιλοέπαιρνε. Σίγουρα δεν τον έφαγε η στεναχώρια από τον καϋμό του, για τις αυτοκτονίες του γιου του, των ανηψιών του, από τις απώλειες στενών συγγενών του. Δεν τον πιάνουν αυτά έναν Ανιέλι.
Πανέτοιμη η Ιταλία του 1945 να τη γυρίσει την πλάκα και να ψηφίσει το κομουνιστικό κόμμα. Να πάει μόνη της στο red point φουλ πανσιόν κανονικά μέσω εκλογών. Οι Αμερικανοί βλέπουν ότι χάνεται η Ιταλία και η CIA στήνει το έργο με την ιμιγκράτσια, τους ιταλιάνους μετανάστες. Όλα όσα λέμε είναι τσεκαρισμένα.
Περισσότεροι από 25 εκ. Ιταλοί είναι στις ΗΠΑ και σύμφωνα με το πλάνο της CIA όλοι αυτοί πλακώνονται σε επιστολές σε φίλους και συγγενείς στην πατρίδα: "Μην κάνετε τη μαλακία να ψηφίσετε ΚΚ, γιατί θα το σκυλομετανοιώσετε…". Το κόλπο έπιασε και εκλέχτηκε ο Ντεγκασπάρι. Η άλλη κίνηση των Αμερικανών ήταν ο Ανιέλι, αυτός που εξελίχθηκε στον απόλυτο κυρίαρχο το παιχνιδιού.
Χωσιές τα πακέτα με τα δολάρια και τα δάνεια στον Ανιέλι από την Αμερική. Η FIAT αναδείχθηκε ο μοχλός ανοικοδόμησης της ιταλικής βιομηχανίας. Ο αυτοκράτωρ, ο Ανιέλι, έβαλε μπροστά τις φεράρι, τις μαζεράτι, τις ράι, και για χόμπυ τη Γιουβέντους.
Χιλιάδες από το μετζοτζόρνο, τον ιταλικό νότο οι φτωχοί εργάτες έφθασαν στο Τορίνο να δουλέψουν στο εργοστάσιο της FIAT. Δεν τελειώσαμε.

Εκτός από τη φαμίλια του Ανιέλι, τρεις ελληνικές οικογένειες τα πήραν χοντρά εκείνη την εποχή από τους Αμερικάνους, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Αυτό που έκαναν οι Αμερικανοί στην Ιταλία, κυρίως με τον δικηγόρο Τζιάνι Ανιέλι που τον βοήθησαν να γίνει ο πρώτος βιομήχανος, προκειμένου να σαμποταριστεί η άνοδος του κομουνιστικού κόμματος, με μία παραλλαγή έγινε και στην Ελλάδα. Μία η οικογένεια Ανιέλι που τα πήρε χοντρά από τις ΗΠΑ, τρεις οι οικογένειες στην Ελλάδα.
Μιλάμε σήμερα για το χοντρό παιχνίδι της CIA αμέσως μετά τον πόλεμο στην Ιταλία με την ευκαιρία ότι σα σήμερα, 23 Ιανουαρίου, το 2003, πέθανε ο ιδιοκτήτης της FIAT και της Γιουβέντους. Και λέμε να ρίξουμε κάποιες πάσες προς Ελλάδα μερηά...
Οι Αμερικάνοι βοήθησαν και τους Έλληνες εφοπλιστές. Τους χάρισαν εκατό λίμπερτυ, αυτά τα παπόρια των 10.000 τόνων, τα φορτηγά, όχι τάνκερ, που τα φτιάξανε για ένα μονάχα ταξίδι, γι’ αυτό τους έβαλαν επάνω μόνον τα απαραίτητα συμπράγκαλα στα αμερικανικά ναυπηγεία.
Άλλη η ιστορία της Ιταλίας, που δεν κόλλησε τον εμφύλιο πόλεμο όπως η Ελλάδα και το παιχνίδι δεν παιζόταν στα βουνά, αλλά με εκλογές. Με τον πόλεμο στον Ατλαντικό πνίγηκαν τα καράβια των Ελλήνων εφοπλιστών, που είχαν τη βάση τους στο λιμάνι του Κάρντιφ, στην Ουαλία.
Οι Αμερικάνοι ήθελαν να έχουν χώρες-δορυφόρους και για να το πετύχουν, με τη σιωπηρή συμφωνία της άλλης πλευράς, της Σοβιετικής Ένωσης, έπαιζαν μονότερμα. Αποφάσισαν, λοιπόν, να ρίξουν χρήμα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία, εκεί όπου ποντάρισαν με τον αρχοντάνθρωπο Τζιάνι Ανιέλι.
Αριστοκρατικός, σπουδαγμένος, λαοφιλής ο Ανιέλι έπαιξε με χαρτί μπανισμένο στη μεταπολεμική Ιταλία. Κάποιος άλλος, και με σημαδεμένη τράπουλα δεν ήταν σίγουρο πως θα πετύχαινε να σταματήσει το ρεύμα υπέρ του κομουνιστικού κόμματος.


Πηγή: sportdog.gr

Υπάρχει τρόπος να πάρουν εισιτήριο για τον τελικό οι φίλοι του Άρη από τη Θεσσαλονίκη!!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποφάσισε ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ να διεξαχθεί χωρίς οπαδούς του Άρη και του Παναθηναϊκού στο καινούργιο κλειστό γυμναστήριο του Ηρακλείου της Κρήτης, «Δύο Αοράκια», αλλά μόνο με την παρουσία κατοίκων της τοπικής κοινωνίας στο κλειστό γήπεδο. Μάλιστα η ΕΟΚ ανακοίνωσε πως η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα που είναι προγραμματισμένος για τις 9 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει από αύριο και το σημείο πώλησής τους θα είναι στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο, στο Ηράκλειο. Στις τάξεις των φίλων του Άρη επικρατεί λοιπόν μεγάλη απογοήτευση για το γεγονός, ενώ υπήρξαν και αντιδράσεις καθώς είναι γνωστό ότι στο Ηράκλειο υπάρχουν περισσότεροι φίλοι των "πρασίνων".
Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος ώστε να μπορέσουν οι φίλαθλοι του Άρη να προμηθευτούν εισιτήριο από τη Θεσσαλονίκη, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν στηνΚρήτη, και να βρεθούν δίπλα στην ομάδα τους βλέποντάς την να συμμετέχει σε έναν τελικό κυπέλλου ξανά, έπειτα από το 2005 όπου αγωνίστηκε πάλι στο Ηράκλειο της Κρήτης με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, στο κλειστό του Λίντο τότε και ηττήθηκε χάνοντας το τρόπαιο.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, εφόσον υπάρχει επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ταυτότητας υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου. Έτσι, σε περίπτωση που κάποιος οπαδός των «κιτρίνων»  στείλει το συγκεκριμένο έγγραφο σε κάποιον γνωστό του στην Κρήτη θα μπορέσει να αποκτήσει το «μαγικό χαρτάκι» για τον τελικό και να παρακολουθήσει την αναμέτρηση από τις κερκίδες του γηπέδου.

Πηγή: thestival.gr

Αυτός ο κοντοστούπης σήκωνε 3 φορές το βάρος του!!

"Σκυλίσια Μέρα" με τον πιο μικρόσωμο δυνατό που έχει περάσει ποτέ από τη Γη. Και μόνο το γεγονός ότι σήκωνε 3 φορές το βάρος του τα λέει όλα. Ποιος είναι ο "Ηρακλής ...τσέπης"; Γεννήθηκε στη Βουλγαρία σαν σήμερα, το 1967. Δεν αναδείχθηκε μ΄ αυτή τη χώρα, όμως, επειδή ήταν τουρκικής καταγωγής. Από το 1988 άρχισε να αγωνίζεται με αυτά τα χρώματα. Όταν, μάλιστα, κατέβηκε από το αεροπλάνο στην Κωνσταντινούπολη του είχαν στρώσει ακόμα και κόκκινο χαλί σε μια αποθεωτική υποδοχή.
Ο λόγος για τον Ναϊμ Σουλεϊμάνογλου, τον πιο δυνατό τόσο κοντόσωμο αρσιβαρίστα που έχει περάσει από τον πλανήτη.

Στην καριέρα του κέρδισε 3 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, 7 παγκόσμια πρωταθλήματα και 6 ευρωπαϊκά. Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ 46 φορές!
Με ύψος 1,47 έκανε το πρώτο ρεκόρ στα 16 του, όταν άρχισαν να τον αποκαλούν "Ηρακλή ...τσέπης"!
Είναι ο μοναδικός αθλητής άρσης βαρών που σήκωσε 2,5 φορές το βάρος του στο αρασέ και 3 φορές στην κίνηση του ζετέ.
Αγωνιζόταν στις κατηγορίες των 56 κ., 60 κ. και 64 κ. από το 1983 ως το 2000, ενώ οι καλύτερες επιδόσεις του ήταν 152,5 κ. στο αρασέ το 1988 και 190 κ. στο ζετέ την ίδια χρονιά.
Οι τρομερές μονομαχίες του με τον Βαλέριο Λεωνίδη σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν μείνει στην ιστορία.Πηγή: sportdog.gr

Θέλει Ομπάσι ο ΠΑΟΚ!!

Για την απόκτηση του Σινεντού Ομπάσι από την Σάλκε ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ όπως αναφέρουν γερμανικές ιστοσελίδες.

Θέλει Ομπάσι ο ΠΑΟΚ
Οι πληροφορίες από την πλευρά του ΠΑΟΚ οι οποίες ήθελαν το ενδεχόμενο της απόκτησης ενός επιθετικού να συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες.

Ωστόσο, από την Γερμανία προκύπτει ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας για την απόκτηση του Σινεντού Ομπάσι από την Σάλκε!

«Ο Χουμπ Στέφενς ενδιαφέρεται για το Νιγηριανό και τον θέλει στον ΠΑΟΚ. Ο Ομπάσι δεν κατάφερε να δημιουργήσει αίσθηση στη Σάλκε τη διετία που αγωνίζεται σ' αυτήν, κάτι που έχει να κάνει και με τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί από τότε που ήταν στη Χόφενχαϊμ», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Ο Ομπάσι ξεκίνησε την καριέρα του στα ευρωπαϊκά γήπεδο από την Νορβηγία με την φανέλα της Λιν. Έχοντας 14 γκολ σε 29 εμφανίσεις μεταγράφηκε στην Χοφενχάιμ στην οποία αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2012 πήρε μεταγραφή στη Σάλκε.Πηγή: sport-fm.gr

Αεράτος… Βόλος!!

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού επικράτησε 2-1 του Αστέρα και στη Μαγούλα, «σφραγίζοντας» την πρόκριση. Νικολιάς και Καπετάνος οι σκόρερ της ομάδας του Ρόκα.

Αεράτος… Βόλος
Ο Ολυμπιακός Βόλου πέρασε και από τη Μαγούλα, επικρατώντας 2-1 και σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Μανουέλ Ρόκα, άνοιξαν το σκορ μόλις στο 21’ με τον Νικολιά και «έκοψαν» από νωρίς τα όποια όνειρα είχαν οι παίκτες του Μαγκαφίνη. Ο Δημητριάδης ισοφάρισε για τους γηπεδούχους στο 73’, ωστόσο ο Καπετάνος στο 83’ διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Στην επόμενη φάση οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό σε διπλές αναμετρήσεις.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Αστέρας Μαγούλας (Δ. Μαγκαφίνης): Κασμερίδης, Κοτίτσας, Τριάντος, Νόνης, Σαμαρόπουλος, Στρατομήτρος, Αντωνόπουλος (57' Δημητριάδης), Ρήγας, Κανελλόπουλος, Μαρτίνεθ (64' Μήτκας), Κορνελάτος.

Ολυμπιακός Βόλου (Μ. Ρόκα): Γκίτκος, Γιαλούσης, Καρράς (46' Κόμνος), Αρβανίτης, Κωστούλας, Ολίσε, Πινδώνης, Καπετάνος, Νικολιάς, Δεινόπαπας (64' Ζέρης), Μπρέσκα.

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Αναστόπουλος, Πετρόπουλος (Αρκαδίας) Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώνεται ο Μάτα!

Θέμα ωρών η επίσημη ανακοίνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του Χουάν Μάτα από την Τσέλσι.

Ανακοινώνεται ο Μάτα
Στην τελική ευθεία η μεταγραφή του Χουάν Μάτα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο παίκτης αναμένεται να περάσει σήμερα από ιατρικές εξετάσεις στο προπονητικό κέντρο των «κόκκινων διαβόλων» -όπου έφτασε με ελικόπτερο- κι εφόσον όλα κυλήσουν μια χαρά, τότε το αργότερο την Παρασκευή θα ανακοινωθεί η απόκτησή του.

Η ομάδα του Μόγιες βγάζει απ’ τα ταμεία της ένα ποσό της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ, που αποτελεί ποσό ρεκόρ για το σύλλογο και τα οποία πάνε στην Τσέλσι, η οποία δίνει μέρος αυτών για την μεταγραφή του Σαλάχ στο Λονδίνο. Πηγή: sport-fm.gr

Ζήτησε Μαρκάνο!!

Τον Ιβάν Μαρκάνο ζήτησε ο Μίτσελ από την διοίκηση του Ολυμπιακού για να καλύψει τη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Ζήτησε Μαρκάνο!
Ο Ιβάν Μαρκανό –τελικά- είναι ο εκλεκτός του Μίτσελ για να καλύψει το κενό που έχει μείνει στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού μετά τον τραυματισμό του Σιόβα.

Σε σημερινή σύσκεψη η οποία έγινε σήμερα στο προπονητήριο του Ρέντη ο τεχνικός των ερυθρολεύκων επέμεινε στην άποψη ότι ο Ισπανός ο οποίος έχει φορέσει και στο παρελθόν τη φανέλα της ομάδας είναι η ιδανικότερη λύση.

Από τον Ολυμπιακό πλέον, πρόκειται να απευθυνθούν στη διοίκηση της Ρουμπίν Καζάν στην οποία και ανήκει ο παίκτης.

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι πρόκειται για μια περίπτωση αρκετά δύσκολη…

Ο Ιβάν Μαρκάνο έχει ένα υψηλό συμβόλαιο με την Ρουμπίν Καζάν, η οποία θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της.

Οι ερυθρόλευκοι πρόκειται να ζητήσουν τον δανεισμό του Ισπανού αμυντικού μέχρι και το καλοκαίρι, φυσικά, με προοπτική απόκτησης του έναντι ενός χρηματικού ποσού το οποίο και θα καθοριστεί από τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

Φυσικά και πρόκειται για μια… σίγουρη λύση για την άμυνα της ομάδας. Ο Μαρκάνο έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, άρα γνωρίζει πρόσωπα, τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας και λόγω εθνικότητας δουλειάς του Μίτσελ.

Αυτό καθιστά τον χρόνο προσαρμογής τους στις ανάγκες των Πειραιωτών σαφώς μικρότερο έναντι των περιπτώσεων των άλλων κεντρικών αμυντικών που βρίσκονται στο στόχαστρο.

Αγωνιστικά ο Μαρκάνο μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία στο κέντρο της άμυνας αλλά και το άκρο, κάτι που δίνει μεγάλη δυνατότητα στον προπονητή για να διαφοροποιήσει σχήματα στην ομάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Επίσης, έχει μεγάλη τάση να σκοράρει με το κεφάλι σε στημένες φάσεις κάτι που το είχε κάνει πολλές φορές και μάλιστα σε πολύ σημαντικά παιχνίδια της ομάδας, υπό τις εντολές του Ερνέστο Βαλβέρδε. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν πήρε ενημερότητα ο Άρης!

Προφορική εντολή δόθηκε από τον γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, αλλά ο Άρης έμεινε και πάλι χωρίς φορολογική ενημερότητα, καθώς στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης ζήτησαν γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Δεν πήρε ενημερότητα ο Άρης
Μισή χαρά για τους ανθρώπους του Άρη...

Μπορεί να δόθηκε η προφορική εντολή από τον γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, αλλά και πάλι ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης έμεινε χωρίς φορολογική ενημερότητα.

Από τη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης καθώς ζήτησαν να πάρουν έγγραφη γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, μιας και δεν τους ήταν αρκετή η εντολή του Γενικού Γραμματέα Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη.

Δεσμεύτηκαν βέβαια πως η υπηρεσία θα παραμείνει ανοιχτή σήμερα Πέμπτη (26/1) για όσο χρειαστεί, ώστε να πάρει η ΠΑΕ τη γραπτή βεβαίωση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Η διαδικασία αυτή βέβαια είναι υπερβολικά χρονοβόρα και είναι σχεδόν αδύνατον να καταφέρουν οι άνθρωποι του Άρη να εξασφαλίσουν αυτή τη βεβαίωση μέσα στην ημέρα.

Αυτή η εξέλιξη δεν επιτρέπει στον Άρη να βγάλει τα δελτία των νέοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών. Πηγή: sport-fm.gr

Κλάους: «Στόχος μας το Κύπελλο»

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά ο Κλάους Αθανασιάδης βλέπει πιο μακριά και θέτει σαν στόχο την κατάκτηση του τροπαίου.

Κλάους: «Στόχος μας το Κύπελλο»
Η παρουσία στην οκτάδα του Κυπέλλου φυσικά και δεν αρκεί στον ΠΑΟΚ. Ο Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης έθεσε σαν στόχο την κατάκτηση του τροπαίου.

«Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Είναι κάτι που το θέλει και ο κόσμος και εμείς. Τα τελευταία δύο χρόνια σταματήσαμε στα ημιτελικά. Μακάρι φέτος να καταφέρουμε να πάμε στον τελικό», δήλωσε ο διεθνής φορ.

Όσο για τη νίκη επί του Ηρακλή (5-1) ανέφερε: «Πετύχαμε μια σημαντική νίκη. Θέλαμε όλοι αυτή την πρόκριση. Αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να πάρουμε μια εύκολη νίκη, όπως αποδείχτηκε στο τέλος».

Για το γκολ που σημείωσε, είπε πως «… αυτό ψάχνει ένας επιθετικός, γιατί παίρνει ψυχολογία και ελπίζω να συνεχίσω έτσι».

Όσο για τον επόμενο αντίπαλο στο θεσμό, τον Απόλλωνα Σμύρνης, τόνισε: «Είναι διαφορετικό το πρωτάθλημα από το Κύπελλο. Έχουμε σημαντικά ματς μπροστά μας για το πρωτάθλημα κι όταν φτάσουμε στο παιχνίδι για τα προημιτελικά θα σκεφτούμε ανάλογα και θα προσπαθήσουμε να περάσουμε στα ημιτελικά».



Πηγή: sport-fm.gr

Παπαδόπουλος: «Αν αξιοποιήσουμε την έδρα μας, θα σωθούμε»

«Θέλουμε δέκα με δώδεκα βαθμούς για να σωθούμε. Πρέπει να πάρουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια», δήλωσε στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Παπαδόπουλος: «Αν αξιοποιήσουμε την έδρα μας, θα σωθούμε»
Την πεποίθηση ότι αν ο Άρης αξιοποιήσει την έδρα του στη συνέχεια του πρωταθλήματος, παίρνοντας το… τρίποντα από τους αντιπάλους που φιλοξενεί, θα παραμείνει στην κατηγορία εξέφρασε στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Ο τεχνικός των «κίτρινων» δήλωσε πως ο Άρης τώρα αρχίζει να γίνεται ομάδα και οικογένεια. Αναφερόμενος στα δελτία των νέων παικτών δήλωσε πως με αυτό το θέμα ασχολείται η διοίκηση. Ακόμη, τόνισε πως είναι πολύ χαρούμενος με τον κόσμο και με την υποστήριξη που προσφέρει στην ομάδα παρά τις δυσκολίες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Εκ της Διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη:

Για τη δύσκολη θέση του Άρη:
«Είναι αλήθεια πως βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, αλλά τίποτα δεν έχει χαθεί. Και πέρσι ήμασταν σε αντίστοιχα δύσκολη θέση και στο τέλος τα καταφέραμε. Το ίδιο πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε και φέτος. Ο Άρης είναι μία δυναμική ομάδα και από εδώ και στο εξής πρέπει να διεκδικούμε τα παιχνίδια επί ίσοις όροις. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες. Θα ήθελα βέβαια να έχουμε περισσότερες λύσεις στον πάγκο. Όσον αφορά τα δελτία είναι ένα θέμα με το οποίο ασχολείται η διοίκηση. Ο Άρης τώρα αρχίζει να γίνεται ομάδα. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην έδρα μας. Αν ο Άρης καταφέρει να πάρει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια τότε θα σωθεί. Αν αξιοποιήσουμε την έδρα μας δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Για τον κόσμο:
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον κόσμο. Είμαι σίγουρος πως μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα, αλλά τι να ζητήσεις από τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο και συνεχώς φεύγει στεναχωρημένος; Εμείς πρέπει να του δώσουμε δύναμη».

Μέσα Πουλίδο και Τάτος!

Το «παρών» έδωσαν στη σημερινή προπόνηση του Άρη Πουλίδο και Τάτος και είναι πλέον στη διάθεση του Σούλη Παπαδόπουλου για το εντός έδρας ματς – τελικό κόντρα στο Λεβαδειακό.

Μέσα Πουλίδο και Τάτος
Ματς δίχως αύριο είναι για τον Άρη αυτό κόντρα στον Λεβαδειακό την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αφού αν δεν πάρει το τρίποντο ο υποβιβασμός θα αρχίσει να φαντάζει αναπόφευκτος.

Σε αυτή τη μάχη των «κίτρινων» ο Σούλης Παπαδόπουλος νοιώθει πολύ ανακουφισμένος αφού πλέον έχει δύο βασικότατα στελέχη στη διάθεσή του. Οι Ανδρέας Τάτος και Ρούμπεν Πουλίδο προπονήθηκαν κανονικά και μπορούν να παίξουν.

Επιπλέον στόχος του προπονητή του Άρη είναι να βρουν ρυθμό και οι νεοαποκτηθέντες (Βλάχος, Μπουγαΐδης, Γουναρίδης, Μπακασέτας, Καμινιώτης, Κουσίδης) για τους οποίους γίνεται αγώνας δρόμου ώστε να βγει δελτίο από την ΕΠΟ, μετά την εξασφάλιση προσωρινής φορολογικής ενημερότητας. Πηγή: sport-fm.gr

«Έφυγε» ο Τάκης Παπαδημητρίου!

Την απώλεια του Τάκη Παπαδημητρίου πενθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Τάκης Παπαδημητρίου. Έγινε γνωστός για το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό, στον οποίον αγωνίστηκε για δέκα (1968-78) χρόνια, κατακτώντας τέσσερα πρωταθλήματα(1969, 1970, 1972, 1977), δύο (1969, 1977) Κύπελλα Ελλάδος και το 1977 το Βαλκανικό Κύπελλο Συλλόγων.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αστέρα Ζωγράφου, ενώ αγωνίστηκε επίσης σε Πανιώνιο και Παναιγιάλειο.
Η «πράσινη» ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας τα εξής: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Τάκη Παπαδημητρίου. Το ήθος και η ευθύτητα που τον διέκριναν πάντα αποτελούν την καλύτερη κληρονομιά τόσο για τους οικείους του όσο και για τον Παναθηναϊκό τον οποίο αγάπησε και τίμησε με την προσφορά του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει
».

Η κηδεία θα τελεστεί αύριο, Παρασκευή, στις 15:00 στον Ι.Ν. των Αγίων Πάντων στο Αίγιο.Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς Στέφενς η προπόνηση!!

Στην Ολλανδία, λόγω ενός οικογενειακού ζητήματος, ταξίδεψε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς, που απουσίαζε από τη σημερινή προπόνηση (23/1). Θεραπεία ακολούθησε ο Βίτορ.

Χωρίς Στέφενς η προπόνηση
Δεν προβλέπεται ξεκούραση για τους παίκτες του ΠΑΟΚ οι οποίοι μετά την πρόκρισή τους στη φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας επί του Ηρακλή με δύο νίκες (1-0, 5-1) ξεκίνησαν την προετοιμασία τους ενόψει της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας στην οποία θα φιλοξενήσουν τη Βέροια (26/1).

Η σημερινή προπόνηση (23/1) πραγματοποιήθηκε απουσία του τεχνικού της ομάδας, Χουμπ Στέφενς, ο οποίος ταξίδεψε στην Ολλανδία, λόγω του θανάτου της πεθεράς του.

Στο πρόγραμμα όσοι παίκτες αγωνίστηκαν χτες ακολούθησαν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν ασκήσεις φυσικής κατάστασης σε έντονο ρυθμό.

Θεραπεία ακολούθησε ο Μιγκέλ Βίτορ, ο οποίος υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο στη χθεσινή αναμέτρηση με αποτέλεσμα το ιατρικό επιτελείο του «Δικέφαλου του βορρά» να κάνει αγώνα δρόμου, ώστε ο Πορτογάλος αμυντικός να προλάβει τις αναμετρήσεις κόντρα στην Μπενφίκα (20/2).


Πηγή: sport-fm.gr

Έτοιμοι αγωνιστικά, αλλά…!

Τα δελτία των νεοαποκτηθέντων Μιλοσάβλεφ και Βούκσεβιτς περιμένουν στον Λεβαδειακό, ενώ φαίνεται πως είναι έτοιμοι να αγωνιστούν.

Έτοιμοι αγωνιστικά, αλλά…
Σε καλή αγωνιστική κατάσταση δείχνουν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Λεβαδειακού, Βλάνταν Μιλοσάβλεφ και Σίμον Βούκσεβιτς, ωστόσο ο Νίκος Καραγεωργίου δεν ξέρει ακόμα αν μπορεί να τους υπολογίζει για το προσεχές ματς με τον Άρη.

Η ομάδα της Βοιωτίας θα υποδεχθεί την Κυριακή (25/1, 15:00) τους «κίτρινους», αλλά όπως φαίνεται ο Έλληνας τεχνικός θα μάθει την τελευταία στιγμή αν μπορεί να πάρει στην αποστολή τον Σέρβο μέσο και τον συμπατριώτη του μεσοεπιθετικό. Αυτό συμβαίνει διότι δεν έχουν εκδοθεί ακόμα τα δελτία των δύο ποδοσφαιριστών και με τα τωρινά δεδομένα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Ο Μιλοσάβλεφ αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα στο τσέχικο πρωτάθλημα με την Μπάνικ Οστράβα και ο 28χρονος έπαιζε στην πατρίδα του με τη Βοϊβοντίνα. Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει του Μπανγκουρά!

Τον Σαμπέγκου Μπανγκουρά περιμένουν στη Βέροια για να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στη «βασίλισσα του βορρά».

Τελειώνει του Μπανγκουρά
Με τη μεταγραφική περίοδο να μπαίνει στην τελική ευθεία οι άνθρωποι της Βέροιας έχουν προτεραιότητα τους την απόκτηση ενός επιθετικού.

Η «βασίλισσα του βορρά» βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Σαμπέγκου Μπανγκουρά, ο οποίος αναμένεται στην Ελλάδα για να μεταβεί στην πόλη της Βέροιας και να συζητήσει τις τελικές λεπτομέρειες της συνεργασίας του με την ομάδα.

Ωστόσο, πρόθεση των ανθρώπων της Βέροιας είναι να ενδυναμώσουν και την αμυντική γραμμή με την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, αλλά και έναν αριστερό μπακ υπό προϋποθέσεις.

Στα αγωνιστικά, οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς έχουν δύσκολο έργο, δεδομένου ότι στην 21η αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ με τον Σέρβο τεχνικό να μην έχει στη διάθεσή τους τιμωρημένους Μπάρμπα και Όστοϊτς.
Πηγή: sport-fm.gr

Από τον ΠΑΟΚ στη Θέλτα!

Στη Θέλτα θα συνεχίσει την καριέρα του δανεικός από τον ΠΑΟΚ ως το τέλος της σεζόν ο Ινίγο Λόπεθ.

Από τον ΠΑΟΚ στη Θέλτα
Αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ ο Ινίγο Λόπεθ. Ο Ισπανός αμυντικός δεν κατάφερε να πείσει και να καθιερωθεί στο «Δικέφαλο του Βορρά» και θα μετακομίσει δανεικός ως το τέλος της σεζόν στη Θέλτα Βίγκο.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η συμφωνία θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας. Η Θέλτα μετά από 20 αγωνιστικές είναι 16η και στο +3 από τη ζώνη υποβιβασμού στην Primera Division. Ο 32χρονος άσος έπαιξε σε μόλις πέντε παιχνίδια του ΠΑΟΚ.Πηγή: sport-fm.gr

Αναμονή, αλλά και αισιοδοξία!

Στασιμότητα επικρατεί στα μεταγραφικά του ΟΦΗ, διότι δεν έχει ακόμα φορολογική ενημερότητα. Τρεις παίκτες θέλουν να αποκτήσουν οι Κρητικοί που έχουν ανακοινώσει τον Σίσιτς.

Αναμονή, αλλά και αισιοδοξία
Τη φορολογική ενημερότητα περιμένουν στον ΟΦΗ, ώστε να ολοκληρώσουν τα μεταγραφικά τους ζητήματα. Οι «μελανόλευκοι» έχουν αποκτήσει στη χειμερινή περίοδο τον Μίρνες Σίσιτς, αλλά δεν μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν ακόμα για τον συγκεκριμένο λόγο. Διαφορετικά θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα στην αποστολή για τον αγώνα της περασμένης Δευτέρας (20/1) με τον Πλατανιά.

Ναι μεν, δεν έχουν πέσει οι υπογραφές, αλλά οι στόχοι έχουν καθοριστεί, αλλά όσο υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα δεν μπορεί να «κλείσει» τους παίκτες που θέλει ο ΟΦΗ. Εκτός από τον 32χρονο μεσοεπιθετικό θα αποκτηθεί ένας στόπερ, ένα επιτελικός μέσος και ένας περιφερεακός επιθετικός.

Πάντως, υπάρχει αισιοδοξία στην ομάδα ότι σύντομα θα βγει η φορολογική ενημερότητα. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και το καλοκαίρι και έγινε μια διαδικασία ώστε να πάρει παράταση το θέμα. Πηγή: sport-fm.gr

Μένει ο Ιγκλέσιας!!

Στον Ατρόμητο θα συνεχίσει να αγωνίζεται και από τη νέα σεζόν ο Ματίας Ιγκλέσιας, ο οποίος τα βρήκε με τον Ατρόμητο, αλλά θα καθυστερήσουν λίγο να πέσουν οι υπογραφές.

Μένει ο Ιγκλέσιας!
Καθαρά τυπικό θέμα είναι η ανανέωση τη συνεργασίας μεταξύ του Ματίας Ιγκλέσιας και του Ατρόμητου. Οι δύο πλευρές είχαν άλλη μια επαφή και προέκυψε κατ’ αρχήν συμφωνία, οπότε φαίνεται πως το μόνο που απομένει είναι να πέσουν οι υπογραφές.

Αυτό θα γίνει εντός δέκα ημερών. Γιατί όχι άμεσα, αφού τα έχουν βρει; Διότι οι Περιστεριώτες και ο Αργεντινός μέσος, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, θα περιμένουν την άφιξη του μάνατζερ του 28χρονου παίκτη.

Ο Ιγκλέσιας αγωνίζεται στους «μπλε» από το 2012, ενώ από για πέντε χρόνια έπαιζε στη Λάρισα.

Στη φετινή Superleague έχει 16 συμμετοχές (όλες ως βασικός) σε 20 αγωνιστικές με τέσσερα γκολ, αλλά και τρεις στο Κύπελλο και μία για τα play off τουEuropa League κόντρα στην Αλκμάαρ στην Ολλανδία.Πηγή: sport-fm.gr

Οι τρεις που «παίζουν» για ΠΑΣ και οι... υπόλοιποι!

Ένας παλιός γνώριμος ο Γιάννης Χριστόπουλος, αλλά και οι Πετράκης, Καλαϊτζίδης είναι ψηλά στη λίστα του ΠΑΣ Γιάννινα για να αντικαταστήσουν τον Σάκη Τσιώλη, ενώ ακουγονται και άλλα ονόματα.

Οι τρεις που «παίζουν» για ΠΑΣ και οι... υπόλοιποι
Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή από χθες (23/1) και ενώ πλησιάζει το πολύ δύσκολο ματς του Σαββάτου (25/1, 17:15) με τον Ατρόμητο. Είναι αρκετά πιθανό οι Ηπειρώτες να πάνε με υπηρεσιακό τεχνικό, δηλαδή με τον κ. Γεωργουλόπουλο, στο Περιστέρι, τη στιγμή που τρία ονόματα έχουν ξεχωρίσει για τον διάδοχο του Σάκη Τσιώλη.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι ο πρώτος που έρχεται κατευθείαν στο μυαλό, καθώς έκανε πολύ καλή δουλειά την περυσινή σεζόν και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ωστόσο, το «διαζύγιο» δεν ήρθε με τον καλύτερο τρόπο και δεν το ξεχνάει καμία από τις δύο πλευρές, αλλά ο κόσμος της ομάδας τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση και πιέζει με τον τρόπο του.
Ο 41χρονος τεχνικός είναι χωρίς ομάδα από τα τέλη Δεκεμβρίου, όταν και αποχώρησε από την Ταβρίγια.

Πρόσφατα, σε δηλώσεις που έκανε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ερωτηθείς αν θα ήθελε να επιστρέψει στον ΠΑΣ, απάντησε:
«Κατά τη διάρκεια που ήμουν στην Ουκρανία, είχαν γραφτεί πολλά πράγματα. Ο ΠΑΣ έχει πολύ καλή ομάδα, έναν πολύ καλό προπονητή και αυτές οι ερωτήσεις μόνο προβλήματα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν. Δεν θέλω κάτι τέτοιο, αφού είναι η πρώτη ομάδα που μου έδωσε τη δυνατότητα να εργαστώ ως πρώτος προπονητής και να πετύχουμε τον στόχο μας. Όλο αυτό το διάστημα άκουγα να μου χρεώνουν κάποια πράγματα. Δεν θέλησα να μιλήσω, αλλά θα το κάνω κάποια στιγμή. Εξακολουθώ να σέβομαι τον κ. Χριστοβασίλη, τον κόσμο του ΠΑΣ και την ομάδα γενικότερα».

Από εκεί και πέρα τα άλλα δύο ονόματα που βρίσκονται ψηλά στη λίστα είναι του Γιάννη Πετράκη και του Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Πρόκειται για δύο τεχνικούς με τον προφίλ που θέλει ο Γιώργος Χριστοβασίλης και είναι εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του συλλόγου.

Πρόσφατα, έμειναν χωρίς ομάδα με τον πρώτο να λύνει τη συνεργασία του με τον Εργοτέλη και τον δεύτερο να αποχωρεί από την Κύπρο και συγκεκριμένα από τη Νέα Σαλαμίνα.

Επιπλέον, ακούγονται και τα ονόματα των Αναστασιάδη, ο οποίος κάθισε στον πάγκο της ομάδας τη σεζόν 2011-12, Δερμιτζάκη, Χατζηνικολάου και Κωστένογλου.

*«Κλεισμένος» είναι από τον ΠΑΣ Γιάννινα ο 24χρονος αμυντικός χαφ, Στέλιος Μαραγκός, οποίος έπαιζε στην ΑΕΚ Λάρνακας και έφυγε για προσωπικούς λόγους. Πηγή: sport-fm.gr

«Υπέγραψα στον Ολυμπιακό», λέει ο Λεζάρ!

Για συμφωνία του με τον Ολυμπιακό από τώρα εν όψει καλοκαιριού κάνει λόγο ο Τζόναθαν Λεζάρ, σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο. Τι γίνεται με Ιμπραήμ. «Ανοιχτό» για Τζεμπούρ.

«Υπέγραψα στον Ολυμπιακό», λέει ο Λεζάρ
Από το Δεκέμβριο είχε κυκλοφορήσει σαν σενάριο πως ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση του Τζόναθαν Λεζάρ για τη θέση του δεξιού εξτρέμ, προκειμένου να είναι καλυμμένος εφόσον δεν μπορέσει να κρατήσει στις τάξεις του τον Τζόελ Κάμπελ. Από το Βέλγιο προκύπτει πως το ενδιαφέρον όχι απλώς είναι υπαρκτό, αλλά και πολύ προχωρημένο.

Ο 26χρονος Βέλγος έλυσε προ ημερών το συμβόλαιό του με την Τέρεκ Γκρόζνι και τον προσέγγισε η Σταντάρ Λιέγης για να τον «κλείσει» εν όψει καλοκαιριού. Σύμφωνα με συμπατριώτες του, η απάντηση που έδωσε ο δύο φορές διεθνής άσος ήταν πως «έχω ήδη υπογράψει στον Ολυμπιακό»! Ο Λεζάρ φέρεται έτοιμος να παίξει ως το τέλος της περιόδου στη Μαλίν και εν συνεχεία ο ίδιος διατείνεται πως θα γίνει παίκτης των «ερυθρόλευκων». Σημειώνεται πως μάνατζερ του ποδοσφαιριστή είναι ο Κριστόφ Ενροτό, με τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει συνεργαστεί κατά το παρελθόν (μεταξύ άλλων στην υπόθεση του Κέβιν Μιραλάς).

Ο Λεζάρ είχε 29 γκολ σε 161 συμμετοχές με την Άντερλεχτ, όπου έπαιξε από το 2004 μέχρι το 2011, ενώ σε 22 ματς με την Τέρεκ Γκρόζνι σκόραρε μια φορά.

Έρχεται και… δανείζεται ο Ιμπραήμ

Ο Αμπντισαλάμ Ιμπραήμ αναμένεται στην Αθήνα για να υπογράψει στον Ολυμπιακό και να δοθεί δανεικός στον Εργοτέλη (παρότι χθες υπήρχαν σενάρια και για την Άιντραχτ Μπραουνσβάιγκ). Ο Νορβηγός μέσος, που σύμφωνα με ΜΜΕ της πατρίδας του έχει συμφωνήσει για 3,5 χρόνια, θα έρθει σήμερα στην Ελλάδα. Από πλευράς ΠΑΕ δεν επιβεβαιώνεται ακόμη τίποτα, αλλά όλα δείχνουν πως ο 22χρονος άσος θα υπογράψει.

*Ο Ράφικ Τζεμπούρ δεν είναι βέβαιο ακόμη πως θα μείνει στη Σίβασπορ. Ο ίδιος φέρεται μέσω… Τζαμέλ Αμπντούν να ρίχνει γέφυρες για να «σμίξει» ξανά μαζί του στη Νότιγχαμ. Πηγή: sport-fm.gr

Το πλάνο και ο… Μαρκάνο!

Δεν έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες για απόκτηση στόπερ ο Ολυμπιακός. Στα υπόψη ο… παλιόφιλος Ιβάν Μαρκάνο.

Το πλάνο και ο… Μαρκάνο
Οι μέρες περνούν, η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου βαίνει προς την ολοκλήρωσή της και ο Ολυμπιακός δεν έχει αποκτήσει ακόμη στόπερ. Πιθανώς να μην το κάνει, αν δεν βρει έναν παίκτη με τις προδιαγραφές που θέλει, ήτοι έμπειρο και έτοιμο να προσφέρει άμεσα, αλλά όσο ακόμη υπάρχει χρόνος γίνονται προσπάθειες για να ενισχυθεί η γραμμή των μετόπισθεν.

Το νέο όνομα που ήρθε στο προσκήνιο είναι αυτό του Ιβάν Μαρκάνο. Ο 26χρονος Ισπανός άφησε άριστες εντυπώσεις αγωνιζόμενος σαν στόπερ και αριστερό μπακ τη σεζόν 2011/12 ως δανεικός από τη Βιγιαρεάλ. Έκτοτε αγωνίζεται στη Ρούμπιν Καζάν, η οποία συνεχίζει μεν στο Europa League, αλλά έχει μείνει πολύ πίσω στο ρωσικό πρωτάθλημα. Ο Μαρκάνο φέρεται θετικός στο ενδεχόμενο να φύγει από το παγωμένο Καζάν και να έρθει στην ηλιόλουστη Ελλάδα, αλλά έχει πολύ μεγάλο συμβόλαιο και η ρωσική ομάδα, που δεν φείδεται χρημάτων, δεν θα τον αφήσει εύκολα καθώς πρόκειται για βασικότατο στέλεχός της (28 συμμετοχές και 1 γκολ φέτος).

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τις «κρούσεις» του και για άλλους στόπερ, όπως ο Σέρχιο Σάντσεθ της Μάλαγα, ο Έβερτον της Ανζί, ο Ζουλιάν Εσκουντέ της Μπεσίκτας και ο Νεμάνια Πεϊτσίνοβιτς της Νις, αλλά όλες οι υποθέσεις παρουσιάζουν δυσκολίες. Συν τοις άλλοις, η περίπτωση του Νικολάς Μπουρντίσο εγκαταλείπεται και τυπικά, καθώς ο πολύπειρος Αργεντινός μετακομίζει στη Τζένοα. Πηγή: sport-fm.gr

Έτοιμος για ανακοινώσεις ο Γιαννακόπουλος!

Η στήλη «Ο τρελός του χωριού» της SportDay αποκαλύπτει τι θα αναφέρει η ανακοίνωση που έχει έτοιμη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για την εμπλοκή του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Έτοιμος για ανακοινώσεις ο Γιαννακόπουλος
Θέμα ημερών είναι οι εξελίξεις στο θέμα της εμπλοκής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ είχε εκφράσει το Δεκέμβριο την πρόθεση να μπει στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχοντας… μπροστάρη έναν «συμπαίκτη» από την Κίνα, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες το θέμα φαινόταν να μένει στάσιμο και η πληροφόρηση για τις κινήσεις των δύο πλευρών ήταν ελάχιστη ως μηδαμινή.

Σύμφωνα με τη στήλη «Ο τρελός του χωριού» της SportDay, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα ανοίξει πολύ σύντομα τα χαρτιά του για την υπόθεση μέσω ανακοίνωσης που έχει ήδη έτοιμη. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ σε αυτή αναμένεται να ζητεί τη συμπαράσταση του κόσμου στην προσπάθεια του Γιάννη Αλαφούζου και θα θέτει εαυτόν στη διάθεση της διοίκησης, ενώ όσον αφορά στο αν θα μπει ο ίδιος ή/και κάποιος «συμπαίκτης»-επενδυτής στην ΠΑΕ, θα παραπέμπει τις εξελίξεις από το Μάιο και μετά.Πηγή: sport-fm.gr

Ανατροπή και… παραμονή Λαγού!!

Ο Τάσος Λαγός το ξανασκέφτηκε και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να απαντήσει θετικά στην πρόταση ανανέωσης συμβολαίου. Σήμερα ή αύριο οι ανακοινώσεις. Δεν προχωρά του Όλσεν.

Ανατροπή και… παραμονή Λαγού
Σε σίριαλ με ανατροπές εξελίσσεται αυτό του μέλλοντος του Τάσου Λαγού. Και φαίνεται πως η τελευταία από αυτές θα σημάνει και το happy end, καθώς ο 22χρονος μέσος φέρεται να το ξανασκέφτηκε και να απαντά τελικά θετικά στην πρόταση του Παναθηναϊκού για ανανέωση συμβολαίου ως το 2017.

Η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι σημαντική, αλλά φαίνεται πως τελικά θα καλυφθεί με υποχωρήσεις του παίκτη και με αύξηση κάποιων μπόνους από πλευράς ΠΑΕ. Στις χθεσινές επαφές που έγιναν μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται πως βρέθηκε η χρυσή τομή και σήμερα ή αύριο αναμένονται οι ανακοινώσεις. Υπενθυμίζεται πως το «τριφύλλι» πρόσφερε στον Λαγό 80.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο, 90.000 για το δεύτερο και 100.000 για τον τρίτο.

Εφόσον όλα πάνε καλά και ο Λαγός υπογράψει, αυτομάτως θα «παγώσει» οριστικά το θέμα της απόκτησης του Πάτρικ Όλσεν από την Ίντερ με τη μορφή δανεισμού.

Εκτός ο Μέντες

Ο Μέντες χάνει το ματς του Σαββάτου με τον Πλατανιά αφού δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο δικέφαλο. Τη θέση του θα πάρει ο Λαγός. Αμφίβολος είναι και ο Κουτρουμπής, που αποχώρησε από τη χθεσινή προπόνηση επίσης με πρόβλημα στο δικέφαλο. Δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά επειδή ακολουθούν συνεχείς αγώνες και ο Τριανταφυλλόπουλος επιστρέφει από τιμωρία, το πιθανότερο είναι να προφυλαχθεί. Όσον αφορά στον Ζέκα, που δέχτηκε ένα χτύπημα με μπάλα στο πρόσωπο, δεν έχει κάτι σοβαρό και αναμένεται σήμερα να γυμναστεί κανονικά.

Δεν θα πάρουν τους μικρούς της Ξάνθης

Αποφασίστηκε από τον Παναθηναϊκό να μην ενταχθούν στις ακαδημίες της ομάδας οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές της Ξάνθης που απομακρύνθηκαν από την ομάδα μετά τη φωτογραφία που έβγαλαν με τον Ντάνιελ Πράνιτς. Ο υπεύθυνος των ακαδημιών, Γιάννης Σαμαράς, τονίζει πως στα τμήματα υποδομής πρέπει να αγωνίζονται παίκτες με προοπτική κι όχι μοναδικό κριτήριο να είναι τα… πράσινα αισθήματά τους. Πηγή: sport-fm.gr

Στον τελικό ο Βαβρίνκα!!

Ο Στάνισλας Βαβρίνκα επικράτησε 3-1 του Τόμας Μπέρντιχ και προκρίθηκε στον τελικό του Αυστραλιανού Open.

Στον τελικό ο Βαβρίνκα!
Για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό ενός Grand Slam έφτασε ο Στάνισλας Βαβρίνκα. Ο Ελβετός τενίστας, νούμερο οκτώ στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε του Τσέχου Τόμας Μπέρντιχ (Νο 7) με 3-1 σετ, 6-3, 6-7, 7-6 και 7-6 σε αγώνα που διήρκεσε 3 ώρες και 32 λεπτά.

Μάλιστα ο 28χρονος τενίστας έγινε ο πρώτος από την Ελβετία που φτάνει σε τελικό Grand Slam μετά τον Ρότζερ Φέντερερ (Νο 6), ο οποίος στον άλλο ημιτελικό, που θα γίνει το πρωί της Παρασκευής (10:30), θα αναμετρηθεί με τον Ράφαελ Ναδάλ (Ισπανία, Νο 1).


«Δεν πίστευα πως θα παίξω τελικό Γκραν Σλαμ»

Φανερά ενθουσιασμένος με την πρόκριση στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, ο Στάνισλας Βαβρίνκα, μετά το τέλος του ημιτελικού με τον Τόμας Μπέρντιχ
Από τον περασμένο Απρίλιο, όταν και προσέλαβε σαν προπονητή, τον Μάγκνους Νόρμαν, η βελτίωση στο παιχνίδι του «Σταν» είναι ολοφάνερη και είναι φανερό πως έχει, πλέον, περάσει σε άλλο επίπεδο το παιχνίδι του, με τα πρώτα δείγματα να έχουν φανεί και στο US Open, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Μετά το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης με τον Μπέρντιχ, που τον φέρνει για πρώτη φορά σε τελικό Γκραν Σλαμ, ο Βαβρίνκα τόνισε: «Δεν ξέρω τι να πω, έχω μείνει άφωνος. Δεν περίμενα ποτέ πως θα φτάσω σε ένα τελικό Γκραν Σλαμ και τώρα συνέβη» είπε ο Βαβρίνκα και αφηγήθηκε την ιστορία με το μήνυμα που του είχε στείλει μετά τη νίκη επί του Τζόκοβιτς, ο Ρότζερ Φέντερερ που επίσης είχε προκριθεί στα ημιτελικά: «Μου έστειλε μήνυμα πως ήταν πολύ χαρούμενος που για πρώτη φορά είχαν περάσει δύο Ελβετοί στα ημιτελικά και του απάντησα πως γι’ αυτόν είναι κάτι συνηθισμένο, ενώ για μένα όχι».

Με τη σειρά του ο Τόμας Μπέρντιχ ήταν απογοητευμένος και πώς να μην είναι, καθώς έχασε δύο από τα τρία τάι-μπρέικ που παίχτηκαν στο ματς κάνοντας σημαντικά λάθη: «Θα ήταν δύσκολο να βρεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ποια ήταν η διαφορά. Εννοώ παίξαμε και οι δύο καλά, ένα όμορφο ματς και ο Σταν ήταν αυτός που κέρδισε» κατέληξε ο Τσέχος.
Αξίζει ν’ αναφέρουμε πως ο Μπέρντιχ κέρδισε συνολικά στον αγώνα μόλις έναν πόντο λιγότερο από τον Βαβρίνκα (142 – 143).

Πηγή: sport-fm.gr

Τσιμπούλκοβα και Λι στον τελικό!!

Η Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα και η Να Λι θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο Αυστραλιανό Open μετά τις προκρίσεις τους απέναντι σε Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα και Τζίνι Μπουσάρ αντίστοιχα.

Τσιμπούλκοβα και Λι στον τελικό
Συνεχίζοντας την εντυπωσιακή της πορεία στο Αυστραλιανό Open, η Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα έφτασε στον τελικό. Η τενίστρια από τη Σλοβακία, νούμερο 24 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε 2-0 σετ, 6-1 και 6-2, της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα (Πολωνία, Νο 5) φτάνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα της σε τελικό Grand Slam.

Η 24χρονη αθλήτρια θα διεκδικήσει τον τίτλο απέναντι στη Να Λι. Η Κινέζα (Νο 4) απέκλεισε τη 19χρονη Τζίνι Μπουσάρ (Καναδάς, Νο 31) με 2-0 σετ, 6-2 και 6-4. Έτσι η 32χρονη τενίστρια μετά την παρουσία της στα ημιτελικά το 2011 και το 2013, έφτασε για πρώτη φορά στον τουρνουά της Μελβούρνης και θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο Grand Slam της καριέρας της μετά το Ρολάν Γκαρός του 2011. Πηγή: sport-fm.gr

Χάνει το Μουντιάλ ο Φαλκάο!!

Χάνει το Μουντιάλ ο Φαλκάο!Οι φόβοι για τον τραυματισμό του Ρανταμέλ Φαλκάο επιβεβαιώθηκαν!

Από την Μονακό ανέφεραν ότι ο διεθνής κολομβιανός επιθετικός έχει υποστεί ολική ρήξη χιαστών στο αριστερό γόνατο.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί πέντε με έξι μήνες για την αποθεραπεία του. Ως συνέπεια αυτού ο Φαλκάο θα χάσει το Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κολομβία είναι μια από τις αντιπάλους της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στον όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Μάλιστα, η Μονακό εξέδωσε ανακοίνωση για τον τραυματισμό του παίκτη:

«Σε ιατρικές εξετάσεις υποβλήθηκε ο Ρανταμέλ Φαλκάο, λόγω του τραυματισμού του την Τετάρτη. Διαγνώστηκε ότι υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού. Ο παίκτης θα χειρουργηθεί τις επόμενες μέρες, ενώ οι γιατροί θα κάνουν ότι μπορούν για ταχεία ανάρρωση του παίκτη».


Πηγή: sport-fm.gr

«Χρυσώνει» τον Πογκμπά η Παρί!

Έτοιμη να καταβάλλει το ποσό των 70 εκατ. ευρώ στην Γιουβέντους είναι η Παρί Σεν Ζερμέν για να αποκτήσει τον Γάλλο μέσο Πολ Πογκμπά, σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα.

«Χρυσώνει» τον Πογκμπά η Παρί
Πρόταση ύψους 70 εκατ. ευρώ αναμένεται να καταθέσει η Παρί Σεν Ζερμέν στην Γιουβέντους για την απόκτηση του Πολ Πογκμπά.

Σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport» ο Ρολάν Μπλαν θέλει να ενισχύσει την μεσαία γραμμή των Παριζιάνων με τον διεθνή Γάλλο να φαντάζει ιδανικός για να καλύψει το κενό στο χώρο του κέντρου.

Από την πλευρά της η Γιουβέντους δεν είναι διατεθειμένη να πουλήσει τόσο… φθηνά τον πιο ανερχόμενο ποδοσφαιριστή της, ο οποίος τη φετινή χρονιά μετράει 27 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με τους «μπιανκονέρι», έχοντας πετύχει επτά γκολ και έχοντας δώσει δέκα ασίστ. Πηγή: sport-fm.gr

Παραιτείται λόγω Νεϊμάρ ο Ροσέλ!!

Την παραίτησή του απ’ τον προεδρικό θώκο της Μπαρτσελόνα αναμένεται να υποβάλλει μέσα στην ημέρα ο Σάντρο Ροσέλ, λόγω του «σκανδάλου» με την μεταγραφή του Νεϊμάρ.

Παραιτείται λόγω Νεϊμάρ ο Ροσέλ
Αλλαγή σκυτάλης θα υπάρξει στην προεδρία της Μπαρτσελόνα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Ο νυν πρόεδρος, Σάντρο Ροσέλ αναμένεται να υποβάλλει την παραίτησή του, στο συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στην ημέρα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πάρει την ευθύνη για το όλο θέμα που έχει ξεσπάσει με το ακριβές ποσό που δαπανήθηκε για την μεταγραφή του Νεϊμάρ.

Το κόστος της μετακίνησης του Βραζιλιάνου στην Βαρκελώνη είναι περίπου 57 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει και η Σάντος. Ωστόσο, ένας εκ των μελών του καταλανικού συλλόγου, ο Ζόρντι Κάσες προσέφυγε στα δικαστήρια, ισχυριζόμενος πως τα πραγματικά χρήματα που έδωσαν οι «μπλαουγκράνα» αγγίζουν τα 94 εκατ. ευρώ και κάπου εκεί έχει δημιουργηθεί θέμα σχετικά με το «που πήγαν τα λεφτά» και τι απέγινε με τις «μίζες».

Η έρευνα έχει ξεκινήσει για τα καλά στην Ισπανία και πιθανώς οι «μπλαουγκράνα» να μπουν σε περιπέτειες αν αποδειχθεί μια τέτοια «απάτη». Άνθρωποι από το περιβάλλον του Ροσέλ αναφέρουν πως ο νυν ο πρόεδρος της Μπάρτσα δέχεται απειλές ακόμα και για τη ζωή του και γι’ αυτό είναι έτοιμος να παραιτηθεί, να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για την μεταγραφή του Νεϊμάρ και να μην μπει σε... μπελάδες η ομάδα.Πηγή: sport-fm.gr

«Βόμβα» με Σαλάχ η Τσέλσι!!

Ενώ εδώ και μέρες η Λίβερπουλ είχε από... κοντά τον Μοχάμεντ Σαλάχ, τις τελευταίες ώρες η Τσέλσι μπήκε «σφήνα» και ανακοίνωσε πως τα βρήκε σε όλα με τη Βασιλεία για την απόκτησή του!


«Βόμβα» με Σαλάχ η Τσέλσι!
Την συμφωνία της με την Βασιλεία για την απόκτηση του Μοχάμεντ Σαλάχ ανακοίνωσε η Τσέλσι! Την ώρα που ο παίκτης απασχολούσε έντονα τη Λίβερπουλ, οι Λονδρέζοι μπήκαν... σφήνα τις τελευταίες ώρες και τα βρήκαν σε όλα με τον ελβετικό σύλλογο για την αγορά του Αιγύπτιου άσου!

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα του Μουρίνιο το μόνο που απομένει είναι να τα βρει με τον ίδιο τον παίκτη στα του συμβολαίου του, στη συνέχεια να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να αποτελέσει το νέο απόκτημα των "μπλε".

Το κόστος της μεταγραφής του φαίνεται πως αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ, αφού η Βασιλεία είχε αρνηθεί μια αρκετά πιο χαμηλή οικονομικά πρόταση από τη Λίβερπουλ. Φυσικά μέρος αυτών των χρημάτων που δίνει ο Αμπράμοβιτς φαίνεται πως θα έρθουν από την πώληση του Χουάν Μάτα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού ο δρόμος πλέον είναι ανοιχτός!

Ο 21χρονος άσος εδώ και δύο χρόνια είχε τραβήξει τα βλέμματα με τις εμφανίσεις του, γι' αυτό κι άλλωστε υπήρχαν αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι που επιθυμούσαν διακαώς την απόκτησή του.Πηγή: sport-fm.gr

Γκριζμάν ο αντί-Μάτα!

Ο Χουάν Μάτα βρίσκεται με το… ένα πόδι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στην Τσέλσι έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για να τον αντικαταστήσουν με τον Αντουάν Γκριζμάν της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Γκριζμάν ο αντί-Μάτα
Για την απόκτηση του Αντουάν Γκριζμάν φέρεται πως θα κινηθεί η Τσέλσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής «Sun».

O Ζοσέ Μουρίνιο προορίζει τον 22χρονο εξτρέμ της Ρεάλ Σοσιεδάδ ως αντικαταστάτη του Χουάν Μάτα, ο οποίος είναι μια... ανάσα από το να συνεχίσει την καριέρα του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Γκριζμάν δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα μέχρι την άνοιξη του 2016 και κοστολογείται κοντά στα 25 εκατ. ευρώ.

Τη φετινή σεζόν ο 22χρονος άσος μετράει 24 εμφανίσεις σε Champions League και ισπανικό πρωτάθλημα, έχοντας σημειώσει 14 τέρματα.
Πηγή: sport-fm.gr

Free Μαύρος!!

Ο Θωμάς Μαύρος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. Τι δήλωσε εξερχόμενος από τα γραφεία της Ευελπίδων.

Free Μαύρος!
Η δικαιοσύνη έλαμψε… έστω και με καθυστέρηση. Μετά την απολογία του Θωμά Μαύρου στην ανακρίτρια το μεσημέρι της Πέμπτης κι αφού ακολούθησαν οι καταθέσεις των νομικών Χάρη Γρηγορίου και Αλέξη Αλεξίου, ο θρύλος της ΑΕΚ αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αλλά καταβάλλοντας εγγύηση 10.000 ευρώ.

«Δεν είναι ωραίο για την ΑΕΚ αυτό που έγινε. Είναι όμως μόνο μια μαύρη παρένθεση. Καθένας γνωρίζει για την υπόθεση αυτή. Είναι γνωστή σε όλους και δε χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω για τον εαυτό μου. Η αλήθεια έλαμψε και φανερώθηκε. Η βοήθεια του Χάρη (Γρηγορίου) ήταν σημαντική, αφού γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι συνέβαινε», δήλωσε ο Θωμάς Μαύρος.

Όσο για τη συμπαράσταση των Δημήτρη Μελισσανίδη και Ντούσαν Μπάγεβιτς, είπε: «Και ο Δημήτρης και ο Ντούσαν ενδιαφέρθηκαν, στεναχωρήθηκαν και ήταν μαζί μου με οποιονδήποτε τρόπο μπορούσαν να είναι. Τους ευχαριστώ όλους με πρώτο τον κόσμο που μου στάθηκε απ” την πρώτη στιγμή. Τον κ. Μελισσανίδη, τον κ. Μπάγεβιτς, τους παλαιμάχους και όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι χθες όταν ήταν μια δύσκολη μέρα για μένα, το τηλέφωνό μου δε σταμάτησε να χτυπάει. Δε θα τους ξεχάσω ποτέ και εύχομαι ποτέ να μην ξανασυμβεί. Ήταν σαν να μην πήγαινε καλά ένα παιχνίδι και έπρεπε να το αλλάξουμε. Αυτό κάναμε. Το αλλάξαμε. Είμαστε δικαιωμένοι».

Πάντως η υπόθεση δεν κλείνει εδώ, καθώς στον Θωμά Μαύρο θα ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, θα γίνει δίκη και εκεί με τα στοιχεία που θα παρουσιάσει είναι πιθανή η αθώωσή του.

Ο παλαίμαχος άσος είχε συλληφθεί χθες το μεσημέρι θεωρούμενος υπεύθυνος (!) για τις οφειλές της ΠΑΕ, καθώς ήταν πρόεδρος για ένα δίμηνο την περασμένη σεζόν. Όπως προκύπτει ωστόσο και από επίσημα στοιχεία, δεν είχε καμία ευθύνη για τα οικονομικά του συλλόγου και έπαιρνε αποφάσεις που αφορούσαν μόνο το αγωνιστικό τμήμα.Πηγή: sport-fm.gr

Η «Sun» έδωσε… πρόκριση στη Μαν. Γιουνάιτεντ!

Η «Sun» ήθελε να προλάβει τα τυπογραφεία και εξέδωσε ένα φύλλο που έδινε την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ στη Μαν. Γιουνάιτεντ. Κι ας αποκλείστηκε από τη Σάντερλαντ στα πέναλτι.

Η «Sun» έδωσε… πρόκριση στη Μαν. Γιουνάιτεντ
Δύσκολη η δουλειά των δημοσιογράφων στις εφημερίδες. Ο επαναληπτικός ημιτελικός της Μαν. Γιουνάιτεντ με τη Σάντερλαντ πήγε στην παράταση και αρκετοί εκδότες άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να προλάβουν να τυπώσουν τα φύλλα της Πέμπτης πριν τελειώσει η προθεσμία από τα τυπογραφεία.

Όταν ο Χαβιέρ Ερνάντες σκόραρε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης κάνοντας το 2-1 και στέλνοντας το ματς στην παράταση, η «Sun» έστειλε προς εκτύπωση ένα φύλλο που έδινε την πρόκριση στη Μαν. Γιουνάιτεντ «προβλέποντας» πως θα προκριθεί στα πέναλτι.

«Extra special. Το γκολ του Ερνάντες στο τέλος έσωσε τον Μόγες», ανέφερε το… λάθος φύλλο της αγγλικής εφημερίδας, που πάντως ουδέποτε τέθηκε στην κυκλοφορία. Αμέσως μετά την πρόκριση της Σάντερλαντ στα πέναλτι η εφημερίδα έστειλε προς εκτύπωση το σωστό φύλλο και απέφυγε την γκάφα.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει του Μάτα στη Μαν. Γιουνάιτεντ!

Στη σκιά του αποκλεισμού από τη Σάντερλαντ στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Χουάν Μάτα από την Τσέλσι στη Μαν. Γιουνάιτεντ. Στα 45 εκατ. ευρώ το deal.

Τελειώνει του Μάτα στη Μαν. Γιουνάιτεντ
Μια πολύ σημαντική μεταγραφή είναι έτοιμη να ολοκληρώσει η Μαν. Γιουνάιτεντ στον απόηχο του αποκλεισμού της από τη Σάντερλαντ στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ και παρότι οι δύο ομάδες δεν το επιβεβαιώνουν, η Τσέλσι έκανε αποδεκτή την πρόταση 45 εκατ. ευρώ για τον Χουάν Μάτα και ο 25χρονος μεσοεπιθετικός θα περάσει σήμερα από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει για 4,5 χρόνια.

Ο 32 φορές διεθνής με την Ισπανία ποδοσφαιριστής ήδη αποχαιρέτισε τους συμπαίκτες του και τα μέλη του σταφ των «μπλε» στο προπονητικό κέντρο της ομάδας την Τετάρτη. Η μεταγραφή του αναμένεται να καταρρίψει το ρεκόρ κόστους μεταγραφής της Μαν. Γιουνάιτεντ, που ήταν τα 37,5 εκατ. ευρώ για την αγορά του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ από την Τότεναμ το Σεπτέμβριο του 2008.

Σημειώνεται πως ο Χουάν Μάτα, που είχε μετακινηθεί από τη Βαλένθια στην Τσέλσι τον Αύγουστο του 2011 έναντι 28 εκατ. ευρώ, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του Champions League κι έτσι δεν θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού. Φέτος είχε 18 συμμετοχές και 1 γκολ, ενώ συνολικά σε 135 εμφανίσεις με τους Λονδρέζους σκόραρε 32 φορές. Πηγή: sport-fm.gr

Πλησιάζει στη Μίλαν ο Εσιέν!

Κοντά στη Μίλαν βρίσκεται ο Μίκαελ Εσιέν, καθώς ο ατζέντης του Γκανέζου άσου ταξίδεψε την Πέμπτη στην Ιταλία, ώστε να συζητήσει με τον ιταλικό σύλλογο τις λεπτομέρειες της μεταγραφής.

Πλησιάζει στη Μίλαν ο Εσιέν
Ένα βήμα παραπέρα πήγε το ενδιαφέρον της Μίλαν για τον Μίκαελ Εσιέν, με τον εκπρόσωπο του παίκτη να ταξιδεύει την Πέμπτη στην Ιταλία ώστε να κλείσει τη συμφωνία των δύο πλευρών.

Ο 31χρονος θέλει απεγνωσμένα να μεταγραφεί στην ομάδα του Κλάρενς Ζέεντορφ, καθώς φιλοδοξεί να είναι έτοιμος για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γκάνα.

Νωρίτερα μέσα στο Γενάρη ο ατζέντης του Εσιέν χαρακτήρισε εξαιρετική περίπτωση τη Μίλαν και ότι θα ήταν ιδανικό για τον παίκτη του να μεταγραφεί εκεί.

Την περυσινή χρονιά ο Γκανέζος ήταν δανεικός από την Τσέλσι στη Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοσέ Μουρίνιο, όμως με την άφιξη του Πορτογάλου τεχνικού στο Λονδίνο έχει υπάρξει βασικός μόνο σε δύο από τις συνολικά πέντε εμφανίσεις του στην Πρέμιερ Λιγκ. Πηγή: sport-fm.gr

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Άρη»

Να δείξει συνέπεια από εδώ και πέρα πρέπει η ΚΑΕ Άρης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της, Λευτέρης Αρβανίτης και τόνισε ότι τα δύσκολα δεν έχουν περάσει για τον σύλλογο.

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Άρη»
Η ΚΑΕ Άρης έκανε ένα σημαντικό βήμα χθες σε ότι αφορά τη βιωσιμότητα της με την υπαγωγή της στο άρθρο 99, αλλά χρειάζεται προσοχή και συνέπεια από εδώ και πέρα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της.

Ο Λευτέρης Αρβανίτης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τα ευχάριστα νέα και επεσήμανε: «Για τον Άρη τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Πρέπει να κρατήσουμε τον λόγο μας απέναντι στους πιστωτές μας. Να είμαστε συνεπείς στις δόσεις, που θα αρχίσουν να δίνονται από τον Μάιο».

Επιπλέον, επεσήμανε πως με το άρθρο 99 δεν λύνεται και το πρόβλημα που υπάρχει με την απαγόρευση από τη FIBA, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

«Ένας φαύλος κύκλος χρεών κλείνει οριστικά για την ΚΑΕ, με την υπαγωγής της στο άρθρο 99. Πείσαμε με το πλάνο βιωσιμότητας που καταθέσαμε και πήραμε αυτό που περιμέναμε. Το δικαίωμα στην ελπίδα, για ένα καλύτερο αύριο και έναν Άρη πρωταγωνιστή . Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια. Όπως και κάποιους από τους πιστωτές μας, που έδειξαν πόσο αγαπούν την ομάδα. Μεταξύ αυτών ο Χρήστος Ταπούτος που συμφώνησε αμέσως, ο κ. Καλέργης που βοήθησε μ τους Βεργίνη, Τσαϊρέλη, ο κ. Ζορπίδης, ο κ. Τζελάλης, αλλά και ο κ. Πετράτος που κατάλαβε πως το συμφέρον των πελατών του είναι να σταθεί ο Άρης στα πόδια του.

Για τον Άρη τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Πρέπει να κρατήσουμε τον λόγο μας απέναντι στους πιστωτές μας. Να είμαστε συνεπείς στις δόσεις, που θα αρχίσουν να δίνονται από τον Μάιο. Υπάρχει ένα πλάνο που πρέπει να τηρήσουμε ευλαβικά. Για αυτό θα συναντηθούμε την ερχόμενη εβδομάδα με τους μετόχους της ΚΑΕ Άρης. Ήρθε η στιγμή όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον Άρη και να πράξουμε τα αυτονόητα, Η στήριξη είναι επιβεβλημένη για να μπορέσει ο ΑΡΗΣ να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Όλα αυτά δεν θα γίνουν πραγματικότητα εάν δεν είναι δίπλα μας ο κόσμος του Άρη. Με ένα διαρκείας ή την πάλη του παρουσία στο γήπεδο.

Τον Οκτώβριο του 2012 αποφασίστηκε να ξεκινήσει το σχέδιο για το άρθρο 99. Η στρατηγική μας ήταν πολύ σωστή. Καταθέσαμε Παραμονή Χριστουγέννων την αίτηση μας και την επόμενη των Χριστουγέννων τη δικάσαμε. Στις 23 Μαίου του 2012 είχαμε παραλάβει 5,5 εκατ. χρέη. Με την κατάθεση της αίτησης είχα κατέβει στα 4,7 εκατ. ευρώ. Μετά φτάσαμε στα 3,5, ενώ 800.000 ευρώ έμειναν έξω
».

Για το απαγορευτικό της FIBA σχετικά με τις μεταγραφές: «Είπαμε από την αρχή σχετικά με τη FIBA πως η διοίκηση θέλει να παρέχει τα καλύτερα. Η άρση του απαγορευτικού αποτελεί στόχος μας. Το καλοκαίρι ήταν έξι απαγορεύσεις. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να έχει τόσες. Έχουμε φτάσει μέχρι τώρα στις 4, περιμένουμε την υπογραφή από τον Μπέτς για να γίνουν τρεις και θα συζητήσουμε τις υπόλοιπες. Με την υπαγωγή όμως στο άρθρο 99, δεν λύνεται το θέμα της FIBA. Χρειάζεται να γίνουν προσεκτικά βήματα. Να ακολουθήσουμε την ίδια τακτική, δηλαδή χαμηλούς τόνους και πολύ δουλειά. Θέλει σοβαρότητα και θα δουλέψουμε εντατικά. Θέλει πολύ χρόνο ακόμα και δεν πρέπει να κάνουμε κινήσεις εντυπωσιασμού».

Για τα χρέη που δημιουργήθηκαν από προηγούμενες διοικήσεις: «Ήταν ελλειμματικές όλες οι χρήσεις, πάνω από 1 εκατ. κάθε χρόνο. Αυτή ήταν η λειτουργία η ΚΑΕ Άρης, 43 παίκτες σε πέντε χρόνια. Ένα παίκτης ήταν όσο η φετινή ομάδα. Αυτός είναι ο Αρειανός, ο πρώην πρόεδρος. Η παραγοντάρα!»,

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Άρη: «Έχουμε βγάλει μια ανακοίνωση και έχουμε συνεννοηθεί μαζί του. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον ΑΡΗ. Πιστεύω ότι έχει γίνει μία πολύ καλή συζήτηση μαζί του. Του αρέσει όπως φαίνεται στον Άρη. Είναι κάτι που τον ενδιαφέρει, δήλωσε ότι θα ήθελε πολύ αυτή τη συνεργασία, αλλά τώρα δεν μπορούσε λόγω της Εθνικής Κίνας. Είναι κάτι που θα το δούμε στο μέλλον».

Ερωτηθείς ο κ. Αρβανίτης, για το αν έκανε έλεγχο ως μέλος των διοικήσεων Δαμιανίδη: «Δεχόμουν επιθέσεις, προσπαθούσα να κάνω κάποιο έλεγχο, ρωτούσα στο λογιστήριο, δεν μου δινόταν τίποτα και όταν έφτασε η ομάδα στο απροχώρητο, επαναστάτησε ο κ. Γεωργούλης, με μένα και τον κ. Κουρόγλου. Μάζευα μια-μια τις υπογραφές των μετόχων με τον Γιάννη Νικητάκη με το μηχανάκι να παραιτηθεί. Δεν παραιτήθηκε ούτε τότε. Έχω κάνει πολύ μεγάλο αγώνα. Όχι μόνο δεν ολιγώρησα, έκανα πολλά πράγματα μόνος μου. Και επίσης την περίοδο Δαμιανίδη-Κουϊμτζή δεν έγινε ποτέ συμβούλιο. Υπάρχουν και πρακτικά, να τα δείτε».

Αφιέρωμα της «Mundo Deportivo» στον Γκάλη!!

Ένα κείμενο-ύμνο στον Νίκο Γκάλη φιλοξενείται στην «El Mundo Deportivo».

Αφιέρωμα της «Mundo Deportivo» στον Γκάλη
Αφιερωμένη στον μεγάλο Νίκο Γκάλη είναι η στήλη «Μύθοι του αθλητισμού» της ισπανικής εφημερίδας «El Mundo Deportivo» την Πέμπτη.

«Νίκος Γκάλης, ο τελευταίος μεγάλος Έλληνας ήρωας», είναι ο τίτλος του αφιερώματος. «Γιος Ελλήνων μεταναστών, γεννήθηκε στις ΗΠΑ κι επέστρεψε στον τόπο των προγόνων του για να πετύχει. Έβαλε το ελληνικό μπάσκετ στο χάρτη και έκανε μεγάλο τον Άρη και την Εθνική Ελλάδος», προσθέτουν οι Ισπανοί, που αναφέρονται εκτενώς στην πορεία του από το κολέγιο στις ΗΠΑ μέχρι το άδοξο φινάλε του στον Παναθηναϊκό.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Πήρε πάλι «φωτιά» ο Ντουράντ, νίκη για Γιάννη!!

Ασταμάτητος ξανά ο Κέβιν Ντουράντ, οδήγησε τη Θάντερ σε νίκη επί των Σπερς στο Σαν Αντόνιο. Επιτέλους νίκη για τους Μπακς του Αντετοκούνμπο. Συντριβή για τους Πέισερς από τους Σανς.

Πήρε πάλι «φωτιά» ο Ντουράντ, νίκη για Γιάννη
Ο Κέβιν Ντουράντ ξεπέρασε για ένατο σερί ματς τους 30+ πόντους και με 36 (10/11 βολές, 10/18 δίποντα, 2/4 τρίποντα) πήρε από το χέρι τη Θάντερ και την οδήγησε σε νίκη με 111-105 επί των Σπερς στο Τέξας, καθώς οι 37 πόντοι του Τόνι Πάρκερ δεν ήταν αρκετοί για τους γηπεδούχους. Η ομάδα της Οκλαχόμα με τον ηγέτη της να έχει 38,1 πόντους στα τελευταία έντεκα ματς έχει πλέον και πάλι το καλύτερο ρεκόρ στη Δύση.

Μετά από εννιά συνεχείς ήττες, οι Μπακς επικράτησαν 104-101 των Πίστονς με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να τελειώνει το ματς με 4 πόντους (2/2 βολές, 1/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα.

Οι Πέισερς, ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ, γνώρισαν τη συντριβή με 124-100 από τους Σανς στην Αριζόνα. Οι γηπεδούχοι είχαν 11/16 τρίποντα και έκαναν σμπαράλια την ομάδα με την πιο σκληρή άμυνα του πρωταθλήματος.

Οι Μπουλς πέρασαν με 98-87 από το Κλίβελαντ και έφτασαν τις επτά νίκες στα εννιά ματς που έχουν δώσει μετά την παραχώρηση του Λούολ Ντενγκ στους Καβαλίερς. Οι Νικς κατρακυλούν και πάλι, καθώς γνώρισαν την ήττα για πέμπτο σερί ματς, αυτή τη φορά με 110-106 από τους Σίξερς στο «Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν», όπου φέτος μετρούν το απογοητευτικό 7-15.

Οι Ράπτορς με 40 πόντους του Ντεμάρ ΝτεΡόζαν επιβλήθηκαν 93-85 των Μάβερικς, ενώ στους 39 σταμάτησε ο Τζεφ Γκριν στη νίκη των Σέλτικς με 113-111 στην Ουάσινγκτον, σε ένα ματς όπου ο Τζον Γουόλ έκανε το δεύτερο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του με 28 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Λος Άντζελες Κλίπερς 95-91 Τζέφερσον 24 (10 ριμπ.), Χέντερσον 13, ΜακΡόμπερτς 13, Πάργκο 11, Σέσιονς 10, Τόλιβερ 10-Γκρίφιν 27, Κρόφορντ 20, Ρέντικ 15, Κόλισον 12, Τζόρνταν 4 (20 ριμπ.).

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Σικάγο Μπουλς 87-98 Ίρβινγκ 26, Γουέιτερς 15, Ντενγκ 11, Βαρεζάο 10 (11 ριμπ.)-Όγκουστιν 27, Γκίμπσον 26, Ντανλίβι 22, Νοά 9 (18 ριμπ.).

Ορλάντο Μάτζικ-Ατλάντα Χοκς 109-112 Ολαντίπο 24, Χάρις 19 (12 ριμπ.), Νέλσον 17, Λαμπ 13, Χάρκλες 12-Μίλσαπ 24, Τιγκ 23, Κάρολ 17, Κόρβερ 12, Άντιτς 10 (12 ριμπ.), Σκοτ 10, Μακ 10.

Τορόντο Ράπτορς-Ντάλας Μάβερικς 93-85 ΝτεΡόζαν 40, Βάσκες 17, Βαλαντσιούνας 12 (10 ριμπ.)-Έλις 21, Καλντερόν 13, Ράιτ 13.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Μπόστον Σέλτικς 111-113 (κ.α. 99-99) Γουόλ 28 (11 ριμπ., 10 ασίστ), Νενέ 17, Μπιλ 14, Αρίζα 14, Γκορτάτ 11 (13 ριμπ.), Γουέμπστερ 10-Γκριν 39, Πρέσεϊ 20, Σάλιντζερ 14 (11 ριμπ.).

Νιου Γιορκ Νικς-Φιλαδέλφεια 76ερς 106-110 Άντονι 28, Μπαρνιάνι 20, Σάμπερτ 19, Σμιθ 14, Τσάντλερ 10 (14 ριμπ.)-Τέρνερ 34 (11 ριμπ.), Γιανγκ 19, Κάρτερ-Ουίλιαμς 19 (12 ριμπ.), Άντερσον 12.

Χιούστον Ρόκετς-Σακραμέντο Κινγκς 119-98 Χάουαρντ 26 (13 ριμπ.), Χάρντεν 24, Κάσπι 20 (12 ριμπ.), 1Πάρσονς 19 (10 ριμπ.), Λιν 13-Ουίλιαμς 22 (11 ριμπ.), Τόμας 20, Φριντέτ 14, Τόμπσον 12, Μάκλεμορ 11.

Μιλγουόκι Μπακς-Ντιτρόιτ Πίστονς 104-101 Μπάτλερ 30, Νάιτ 16, Ιλιασόβα 12, Χένσον 12, Μίντλετον 10-Τζένινγκς 30, Στάκεϊ 23, Μονρό 18, Ντράμοντ 11 (12 ριμπ.).

Σαν Αντόνιο Σπερς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 105-111 Πάρκερ 37, Ντάνκαν 14 (13 ριμπ.), Ντιαό 14, Μπελινέλι 13, Τζινόμπιλι 10-Ντουράντ 36, Τζάκσον 27, Ιμπάκα 14, Λαμπ 9, Φίσερ 9.

Φίνιξ Σανς-Ιντιάνα Πέισερς 124-100 Γκριν 23, Ντράγκιτς 21, Μαρκίφ Μόρις 20, Τάκερ 13, Πλάμλι 11, Φράι 10-Τζορτζ 26, Χιλ 16, Γουέστ 13, Γκρέιντζερ 7.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Πέτγουεϊ: «Υπέροχο που επιστρέφω»

Με ένα πλατύ χαμόγελο υποδέχτηκε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ την επιστροφή του στις αποστολές του Ολυμπιακού εν όψει του αγώνα με τη Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια.

Πέτγουεϊ: «Υπέροχο που επιστρέφω»
Για ένα μήνα ήταν στα πιτ με πόνους στη μέση, «φλέρταρε» ακόμη και με χειρουργική επέμβαση, αλλά πλέον είναι καλά κι έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην πιο κρίσιμη στιγμή της χρονιάς. Ο λόγος για τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το ματς της Παρασκευής με τη Λαμποράλ Κούτσα και λίγο πριν την αναχώρηση για τη Βιτόρια δεν έκρυψε τη χαρά του.

«Είναι υπέροχο που επιστρέφω. Νιώθω πολύ καλύτερα. Είμαι ευτυχισμένος που μπορώ να βοηθήσω και πάλι την ομάδα μου», τόνισε ο «Air Georgia».

Όσο για το τι χρειάζεται να αλλάξει ο Ολυμπιακός για να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών, τόνισε: «Πρέπει να αλλάξουμε την άμυνά μας και να γίνουμε πιο επιθετικοί με περισσότερη εμπιστοσύνη στις επιθετικές μας ικανότητες. Αυτό είναι που μας στοίχισε στα τελευταία παιχνίδια. Η εμπιστοσύνη που δεν είχαμε στην επίθεση. Νομίζω πως είμαστε έτοιμοι. Ελπίζω να μπορέσω να δώσω την ενέργεια που χρειάζεται η ομάδα».

Μπαρτζώκας: «Η ομάδα μας ξέρει να αντιδρά»

Βέβαιος πως ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την αναχώρηση για τη Βιτόρια και το ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα. «Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης», είπε.

Μπαρτζώκας: «Η ομάδα μας ξέρει να αντιδρά»
Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους παίκτες του Ολυμπιακού για τη δυνατότητά τους να αντιδράσουν μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα εξέφρασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την αναχώρηση της αποστολής για τη Βιτόρια, όπου την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τη Λαμποράλ Κούτσα για το Top 16. Παράλληλα δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την επάνοδο του Μπρεντ Πέτγουεϊ στη δράση.

«Ο Πέτγουεϊ επιστρέφει μετά από τρεις προπονήσεις. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο, αλλά ακόμη πιο ευχάριστο θα είναι αν γυρίσουμε νικητές από τη Βιτόρια. Είναι σημαντικό ότι και ο Κόλινς έχει πλέον αρκετές προπονήσεις με την ομάδα και έχει μπει στον τρόπο παιχνιδιού μας. Αυτά μας κάνουν αισιόδοξους, γιατί το παιχνίδι είναι δύσκολο, όπως και η συνέχεια άλλωστε», τόνισε ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων».

Για τις συνεχείς ήττες που έχει η ομάδα του και αν μπορεί να αλλάξει το κλίμα είπε: «Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το παρελθόν, έχουμε κερδίσει τη Φενέρ και τον Πανιώνιο. Καλό θα είναι να μην πηγαίνουμε επιλεκτικά στο παρελθόν. Οι δύσκολες στιγμές είναι μέρος του αθλητισμού. Έχουμε τραυματισμούς, είχαμε αποτυχημένα αποτελέσματα αλλά πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να πάμε μπροστά. Είμαι αισιόδοξος, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα, το υλικό και το χαρακτήρα της. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι ξέρει να αντιδρά. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε οι δις πρωταθλητές Ευρώπης».

Όσο για το τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός στο ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα, τόνισε: «Πρέπει να μπούμε σε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης. Η αντίπαλος είναι μια ομάδα που παίζει σε υψηλό τέμπο. Πρέπει να τρέξουμε πολύ ελέγχοντας τα ριμπάουντ. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτού του είδους το παιχνίδι και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρουμε».