Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Στον τελικό ο Βαβρίνκα!!

Ο Στάνισλας Βαβρίνκα επικράτησε 3-1 του Τόμας Μπέρντιχ και προκρίθηκε στον τελικό του Αυστραλιανού Open.

Στον τελικό ο Βαβρίνκα!
Για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό ενός Grand Slam έφτασε ο Στάνισλας Βαβρίνκα. Ο Ελβετός τενίστας, νούμερο οκτώ στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε του Τσέχου Τόμας Μπέρντιχ (Νο 7) με 3-1 σετ, 6-3, 6-7, 7-6 και 7-6 σε αγώνα που διήρκεσε 3 ώρες και 32 λεπτά.

Μάλιστα ο 28χρονος τενίστας έγινε ο πρώτος από την Ελβετία που φτάνει σε τελικό Grand Slam μετά τον Ρότζερ Φέντερερ (Νο 6), ο οποίος στον άλλο ημιτελικό, που θα γίνει το πρωί της Παρασκευής (10:30), θα αναμετρηθεί με τον Ράφαελ Ναδάλ (Ισπανία, Νο 1).


«Δεν πίστευα πως θα παίξω τελικό Γκραν Σλαμ»

Φανερά ενθουσιασμένος με την πρόκριση στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, ο Στάνισλας Βαβρίνκα, μετά το τέλος του ημιτελικού με τον Τόμας Μπέρντιχ
Από τον περασμένο Απρίλιο, όταν και προσέλαβε σαν προπονητή, τον Μάγκνους Νόρμαν, η βελτίωση στο παιχνίδι του «Σταν» είναι ολοφάνερη και είναι φανερό πως έχει, πλέον, περάσει σε άλλο επίπεδο το παιχνίδι του, με τα πρώτα δείγματα να έχουν φανεί και στο US Open, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Μετά το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης με τον Μπέρντιχ, που τον φέρνει για πρώτη φορά σε τελικό Γκραν Σλαμ, ο Βαβρίνκα τόνισε: «Δεν ξέρω τι να πω, έχω μείνει άφωνος. Δεν περίμενα ποτέ πως θα φτάσω σε ένα τελικό Γκραν Σλαμ και τώρα συνέβη» είπε ο Βαβρίνκα και αφηγήθηκε την ιστορία με το μήνυμα που του είχε στείλει μετά τη νίκη επί του Τζόκοβιτς, ο Ρότζερ Φέντερερ που επίσης είχε προκριθεί στα ημιτελικά: «Μου έστειλε μήνυμα πως ήταν πολύ χαρούμενος που για πρώτη φορά είχαν περάσει δύο Ελβετοί στα ημιτελικά και του απάντησα πως γι’ αυτόν είναι κάτι συνηθισμένο, ενώ για μένα όχι».

Με τη σειρά του ο Τόμας Μπέρντιχ ήταν απογοητευμένος και πώς να μην είναι, καθώς έχασε δύο από τα τρία τάι-μπρέικ που παίχτηκαν στο ματς κάνοντας σημαντικά λάθη: «Θα ήταν δύσκολο να βρεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ποια ήταν η διαφορά. Εννοώ παίξαμε και οι δύο καλά, ένα όμορφο ματς και ο Σταν ήταν αυτός που κέρδισε» κατέληξε ο Τσέχος.
Αξίζει ν’ αναφέρουμε πως ο Μπέρντιχ κέρδισε συνολικά στον αγώνα μόλις έναν πόντο λιγότερο από τον Βαβρίνκα (142 – 143).

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: