Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Άρη»

Να δείξει συνέπεια από εδώ και πέρα πρέπει η ΚΑΕ Άρης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της, Λευτέρης Αρβανίτης και τόνισε ότι τα δύσκολα δεν έχουν περάσει για τον σύλλογο.

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Άρη»
Η ΚΑΕ Άρης έκανε ένα σημαντικό βήμα χθες σε ότι αφορά τη βιωσιμότητα της με την υπαγωγή της στο άρθρο 99, αλλά χρειάζεται προσοχή και συνέπεια από εδώ και πέρα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της.

Ο Λευτέρης Αρβανίτης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τα ευχάριστα νέα και επεσήμανε: «Για τον Άρη τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Πρέπει να κρατήσουμε τον λόγο μας απέναντι στους πιστωτές μας. Να είμαστε συνεπείς στις δόσεις, που θα αρχίσουν να δίνονται από τον Μάιο».

Επιπλέον, επεσήμανε πως με το άρθρο 99 δεν λύνεται και το πρόβλημα που υπάρχει με την απαγόρευση από τη FIBA, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

«Ένας φαύλος κύκλος χρεών κλείνει οριστικά για την ΚΑΕ, με την υπαγωγής της στο άρθρο 99. Πείσαμε με το πλάνο βιωσιμότητας που καταθέσαμε και πήραμε αυτό που περιμέναμε. Το δικαίωμα στην ελπίδα, για ένα καλύτερο αύριο και έναν Άρη πρωταγωνιστή . Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια. Όπως και κάποιους από τους πιστωτές μας, που έδειξαν πόσο αγαπούν την ομάδα. Μεταξύ αυτών ο Χρήστος Ταπούτος που συμφώνησε αμέσως, ο κ. Καλέργης που βοήθησε μ τους Βεργίνη, Τσαϊρέλη, ο κ. Ζορπίδης, ο κ. Τζελάλης, αλλά και ο κ. Πετράτος που κατάλαβε πως το συμφέρον των πελατών του είναι να σταθεί ο Άρης στα πόδια του.

Για τον Άρη τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Πρέπει να κρατήσουμε τον λόγο μας απέναντι στους πιστωτές μας. Να είμαστε συνεπείς στις δόσεις, που θα αρχίσουν να δίνονται από τον Μάιο. Υπάρχει ένα πλάνο που πρέπει να τηρήσουμε ευλαβικά. Για αυτό θα συναντηθούμε την ερχόμενη εβδομάδα με τους μετόχους της ΚΑΕ Άρης. Ήρθε η στιγμή όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον Άρη και να πράξουμε τα αυτονόητα, Η στήριξη είναι επιβεβλημένη για να μπορέσει ο ΑΡΗΣ να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Όλα αυτά δεν θα γίνουν πραγματικότητα εάν δεν είναι δίπλα μας ο κόσμος του Άρη. Με ένα διαρκείας ή την πάλη του παρουσία στο γήπεδο.

Τον Οκτώβριο του 2012 αποφασίστηκε να ξεκινήσει το σχέδιο για το άρθρο 99. Η στρατηγική μας ήταν πολύ σωστή. Καταθέσαμε Παραμονή Χριστουγέννων την αίτηση μας και την επόμενη των Χριστουγέννων τη δικάσαμε. Στις 23 Μαίου του 2012 είχαμε παραλάβει 5,5 εκατ. χρέη. Με την κατάθεση της αίτησης είχα κατέβει στα 4,7 εκατ. ευρώ. Μετά φτάσαμε στα 3,5, ενώ 800.000 ευρώ έμειναν έξω
».

Για το απαγορευτικό της FIBA σχετικά με τις μεταγραφές: «Είπαμε από την αρχή σχετικά με τη FIBA πως η διοίκηση θέλει να παρέχει τα καλύτερα. Η άρση του απαγορευτικού αποτελεί στόχος μας. Το καλοκαίρι ήταν έξι απαγορεύσεις. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να έχει τόσες. Έχουμε φτάσει μέχρι τώρα στις 4, περιμένουμε την υπογραφή από τον Μπέτς για να γίνουν τρεις και θα συζητήσουμε τις υπόλοιπες. Με την υπαγωγή όμως στο άρθρο 99, δεν λύνεται το θέμα της FIBA. Χρειάζεται να γίνουν προσεκτικά βήματα. Να ακολουθήσουμε την ίδια τακτική, δηλαδή χαμηλούς τόνους και πολύ δουλειά. Θέλει σοβαρότητα και θα δουλέψουμε εντατικά. Θέλει πολύ χρόνο ακόμα και δεν πρέπει να κάνουμε κινήσεις εντυπωσιασμού».

Για τα χρέη που δημιουργήθηκαν από προηγούμενες διοικήσεις: «Ήταν ελλειμματικές όλες οι χρήσεις, πάνω από 1 εκατ. κάθε χρόνο. Αυτή ήταν η λειτουργία η ΚΑΕ Άρης, 43 παίκτες σε πέντε χρόνια. Ένα παίκτης ήταν όσο η φετινή ομάδα. Αυτός είναι ο Αρειανός, ο πρώην πρόεδρος. Η παραγοντάρα!»,

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Άρη: «Έχουμε βγάλει μια ανακοίνωση και έχουμε συνεννοηθεί μαζί του. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον ΑΡΗ. Πιστεύω ότι έχει γίνει μία πολύ καλή συζήτηση μαζί του. Του αρέσει όπως φαίνεται στον Άρη. Είναι κάτι που τον ενδιαφέρει, δήλωσε ότι θα ήθελε πολύ αυτή τη συνεργασία, αλλά τώρα δεν μπορούσε λόγω της Εθνικής Κίνας. Είναι κάτι που θα το δούμε στο μέλλον».

Ερωτηθείς ο κ. Αρβανίτης, για το αν έκανε έλεγχο ως μέλος των διοικήσεων Δαμιανίδη: «Δεχόμουν επιθέσεις, προσπαθούσα να κάνω κάποιο έλεγχο, ρωτούσα στο λογιστήριο, δεν μου δινόταν τίποτα και όταν έφτασε η ομάδα στο απροχώρητο, επαναστάτησε ο κ. Γεωργούλης, με μένα και τον κ. Κουρόγλου. Μάζευα μια-μια τις υπογραφές των μετόχων με τον Γιάννη Νικητάκη με το μηχανάκι να παραιτηθεί. Δεν παραιτήθηκε ούτε τότε. Έχω κάνει πολύ μεγάλο αγώνα. Όχι μόνο δεν ολιγώρησα, έκανα πολλά πράγματα μόνος μου. Και επίσης την περίοδο Δαμιανίδη-Κουϊμτζή δεν έγινε ποτέ συμβούλιο. Υπάρχουν και πρακτικά, να τα δείτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: