Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

«Δεν είχαμε συγκέντρωση στο δεύτερο ημίχρονο»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου απέδωσε τη «βαριά» ήττα του Πανιωνίου από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Δεν είχαμε συγκέντρωση στο δεύτερο ημίχρονο»
Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» τόνισε πως στο πρώτο ημίχρονο η άμυνα των παικτών του έλεγχε την αναμέτρηση και οι Σέρβοι έκαναν λάθη, όμως στην επανάληψη χάθηκαν ριμπάουντ και έμεινε ικανοποιημένος που οι παίκτες του, τουλάχιστον, προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά και δεν τα παράτησαν, περιμένοντας βελτίωση.

Αναλυτικά: «Γνωρίζαμε ότι είχαμε δύσκολη αποστολή απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας, όπως ο Ερυθρός Αστέρας και σε "καυτή" ατμόσφαιρα. Αρχίσαμε τον αγώνα πολύ συγκεντρωμένοι και παρουσιαστήκαμε πολύ ανταγωνιστικοί σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Ελέγξαμε το παιχνίδι από την άμυνά μας. Δεν επιτρέψαμε στον Ερυθρό Αστέρα να κάνει το παιχνίδι του, να πάρει επιθετικά ριμπάουντ και τον αναγκάσαμε να κάνει 9 λάθη.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ήμασταν μπροστά στο σκορ, είχαμε καλές συνεργασίες και φέραμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Περιμέναμε την αντίδραση του Ερυθρού Αστέρα στο δεύτερο ημίχρονο. Στα πρώτα πέντε λεπτά, όμως, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και δεν ήμασταν τόσο αποδοτικοί σε άμυνα και ριμπάουντ.

Έτσι, αυξήθηκε η διαφορά. Καταφέραμε, ωστόσο, να μην τα παρατήσουμε σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα μας στο Euro Cup και να προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος. Κάναμε καλύτερη προσπάθεια, σε σχέση με την Ισπανία. Ασφαλώς, πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να βελτιωθούμε για να είμαστε στη συνέχεια ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο, ανάλογο με εκείνο της Ευρωλίγκας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: