Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Τα δικά του παιδιά!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τα παιδιά του ΠΑΟΚ που μετέτρεψαν το 0-1 σε 5-1, πλέκοντας το εγκώμιο των Αθανασιάδη και Κάτσε.
Σε αυτά τα παιχνίδια χρειάζεσαι κάποιους που να νιώθουν από την ομάδα σου και κακά τα ψέματα την ψυχρολουσία του 4΄, την αντέστρεψαν τα δικά σου παιδιά.
Ο Κλάους που σκόραρε και όχι μόνο και ο Κάτσε που πρέσαρε σαν ηλίθιος ψηλά και σκότωσε τον κακό ποιοτικά - σε σχέση με τον ΠΑΟΚ - Ηρακλή.
Μεγάλος μάγκας ο Κάτσε, αλλά του έκατσε. Είναι το μυστικό του θανάτου της εσωστρέφειας το να είναι αντίπαλοι οπαδοί στο γήπεδό σου. Έχεις να ασχοληθείς με αυτούς, δεν τρώγεσαι με τα ρούχα σου.
Κάπως έτσι η Τούμπα αρχικά γιούχαρε τον παίκτη, ένα κομμάτι της έστω, όμως στη συνέχεια και μετά το γκολ του Πορτουλίδη, όταν είδε την προσπάθειά του και κυρίως την αποτελεσματικότητά του, τον χειροκρότησε και μάλιστα έντονα.
Μαγκιά του, που κατάφερε μέσα στο γήπεδο να κερδίσει χειροκρότημα και να δώσει σε όλους να καταλάβουν πως πάντα, μα πάντα, σημασία έχει να είναι κερδισμένος ο ΠΑΟΚ.
Στη προκειμένη περίπτωση, εξ αρχής είχε πει και γράψει πως δεν θεωρώ πως έκανε κάποιο έγκλημα. Έκανε μία παιδική μαλακία από αυτές που μπορούμε να ξεπεράσουμε. Και είμαστε σε καλό δρόμο.
Το παιχνίδι δεν είναι για ποιοτική ανάλυση και μάλλον πρέπει να ευχαριστήσει ο ΠΑΟΚ τον Αμπάρκιολη και τον βοηθό του Δημητριάδη, που έχασαν το οφσάιντ στη φάση του γκολ του Ηρακλή.
Είδαμε έναν αγώνα μετά με ένταση, ταχύτητα και έναν ΠΑΟΚ ξεκάθαρα πιο αποτελεσματικό απέναντι σε έναν Ηρακλή που μάλλον ψήθηκε από την εμφάνιση του πρώτου αγώνα, χωρίς να μετρήσει καλά τον επαναληπτικό.
Στο ντεμπούτο ενδεκάδας από τον Μάρτενς, υπάρχει το στατιστικό πως έβαλε γκολ. Είναι και το μοναδικό που μπορώ να κρατήσω από την εμφάνιση του διαπιστώνοντας πως θέλει τον χρόνο του να βρεθεί με τους Στοχ και Λούκας. Όμως θα βρεθεί.
Με περισσότερα τρεξίματα ο Μαντούρο, πιο αποτελεσματικός στην ανάπτυξη και στο επιθετικό τρανσίσιον, θετικός στο πρέσινγκ. Δεν είναι όμως αγώνας αυτός για μόνιμα συμπεράσματα.
Ο Τζαβέλλας νομίζω πως κατάλαβε και ο ίδιος πως η χαλαρότητά του μετά το 3-1 και αλλοίωσε την καλή του εικόνα ως στόπερ σε όλο το διάστημα που αγωνίστηκε, αλλά και θα μείνει εκτός ενδεκάδας σίγουρα για δύο αγώνες αφού είναι δηλωμένος για κάρτες για αυτόν που έρχεται και θα εκτίσει την κόκκινη στον επόμενο.
Τέλος, θα πρέπει επιτέλους να βρεθεί μία φόρμουλα να έρχονται οπαδοί και να πηγαίνουν οπαδοί. Για εμάς αυτό θα είναι σωτηρία και φάνηκε σήμερα.
Είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει η μουρμούρα, η γκρίνια, η εσωστρέφεια. 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: