Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Γεννάνε και τα κοκόρια του…!

«Ντου από Παντού» μετά το διπλό στην Τρίπολη και την άνετη πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Σε ποιόν βγαίνει ό,τι κίνηση κάνει;
Τυπική διαδικασία ήταν το παιχνίδι στην Τρίπολη. Όταν, δηλαδή, το πρώτο ματς έχει λήξει 4-0, τότε για ποια ρεβάνς μιλάμε; Στην καλύτερη περίπτωση θα ήταν ένας αγώνας για δοκιμές, στην χειρότερη μια αγγαρεία.
Δεν στέκομαι, λοιπόν, τόσο στην εικόνα του αγώνα, αφού το παιχνίδι δεν είχε να κρίνει κάτι ουσιαστικά. Ακόμα και οι δοκιμές των προπονητών με κάποιους παίκτες θα φανεί σε πιο δύσκολα ματς τι ψάρια πιάνουν.
Ό,τι αλλαγή κάνει
Εκεί που θέλω να επιμείνω περισσότερο είναι στην ρέντα ή αν θέλετε στην φόρμα του Μίτσελ. Μιλάμε ότι γεννάνε και τα κοκόρια του. Ό,τι αλλαγή κάνει, του βγαίνει.
Οι δυο τους
Μπαίνει μέσα αλλαγή ο Ιμπαγάσα, λίγο μετά και ο Σέποβιτς. Παίρνει την μπάλα ο Αργεντινός, κάνει φοβερή ενέργεια, δίνει στον Σέποβιτς, κάνει κι αυτός τα δικά του, 0-1. Πήρε το διπλό ο Ολυμπιακός στο άψε σβήσε.
Καθόλου καλή
Μήπως, όμως, το ίδιο δεν έγινε και το Σάββατο στο Ολυμπιακός – Λεβαδειακός; Στο α’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε τα χάλια του. Δεν έκανε καθόλου καλή εμφάνιση. Με το που ξεκινάει το β’ μέρος ο Μίτσελ ρίχνει στο γήπεδο δυο παίκτες. Τον Ολαϊτάν και τον Φουστέρ.
Οι κορυφαίοι
Δεν προλαβαίνουν να περάσουν 10 λεπτά, γκολ ο Ολαϊτάν. 1-0. Και μαζί με τον Φουστέρ ήταν οι δυο καλύτεροι παίκτες του Ολυμπιακού. Το τόνισε, άλλωστε, μετά το τέλος του αγώνα και ο Ισπανός προπονητής.
Ανακατεύει την τράπουλα
Ακόμα, όμως, αν θυμηθούμε κι άλλα φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού, έχει γίνει και ξαναγίνει αυτό. Πολλές φορές, δηλαδή, οι αλλαγές κρίνουν τους αγώνες των ερυθρόλευκων και φέρνουν τα πάνω – κάτω. Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, σε αρκετά ματς είναι στην ισοπαλία στο ημίχρονο. Στο β’ αρχίζει τις αλλαγές ο Μίτσελ, ανακατεύει την τράπουλα και καθαρίζουν τα παιχνίδια οι ερυθρόλευκοι.
Με το που μπήκαν
Δεν θυμόσαστε, για παράδειγμα, τι είχε γίνει την 2η αγωνιστική με τον Ατρόμητο; Είχε πολλά προβλήματα ο Ολυμπιακός στο α’, στις αρχές του β’ μέρους προηγούνται κιόλας οι Περιστεριώτες, όμως το παιχνίδι το κέρδισαν με γκολ τους οι δυο αλλαγές. Ο Φουστέρ και ο Σαβιόλα σκόραραν. Στο 46’ μπήκαν, στο 51’ και στο 54’ σκόραραν. Τελικό σκορ; 2-1.
Με Μήτρογλου, Βάις
Ή μήπως στην Λιβαδειά δεν είχε γίνει κάτι παρόμοιο; Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 0-1 για τον Ολυμπιακό. Μέχρι και το 65’. Τότε μπήκε ο Μήτρογλου. Πόσο έληξε το ματς; 0-5. Τρία γκολ έβαλε αυτός κι ένα ο Βάις που τον είχε ρίξει αλλαγή ο Μίτσελ στο 58’.
Έχει μάτι
Εδώ, όμως, δεν είναι μόνο θέμα φορμαρίσματος και ρέντας του προπονητή. Είναι ότι έχει και μάτι. Βλέπει, δηλαδή, ο Μίτσελ ποιοι παίκτες δεν τραβάνε, αξιολογεί τις αδυναμίες του αντιπάλου, κοιτάει τον πάγκο του και ρίχνει μέσα τους κατάλληλους παίκτες για να πάρουν το ματς. Κάνει διάνα στις διορθωτικές κινήσεις. 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: