Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Με τέτοιο πρότυπο τι περιμένετε;

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την απόφαση της Ξάνθης να διώξει δύο παιδιά από τις ακαδημίες επειδή φωτογραφήθηκαν με τον Ντάνιελ Πράνιτς!
Χαμός έχει γίνει με την απόφαση του Χρήστου Πανόπουλου να διώξει δύο παίκτες της Ακαδημίας(η μετέπειτα ανακοίνωση της ΠΑΕ να επιστρέψουν αν αισθάνονται Ξάνθη δεν αλλάζει κάτι , το κακό έχει ήδη γίνει) επειδή έβγαλαν φωτογραφία με τον Ντανιέλ Πράνιτς και την ανήρτησαν στο facebook. Ειλικρινά εμένα δεν μου κάνει καμία εντύπωση η κίνηση της διοίκησης της Ξάνθης, που εναρμονίζεται και με την «επίθεση» που έκαναν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ξάνθης , που σαφέστατα ζήτησαν την απομάκρυνση των δύο πιτσιρικάδων. Και λέω δεν μου έκανε εντύπωση, διότι πολύ απλά η ανακοίνωση της Ξάνθης δείχνει την ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ που επικρατεί στα τμήματα υποδομής της ομάδας.
Εισαι Ξάνθη μένεις, δεν είσαι πάρε το δελτίο και φύγε. Εγώ ξέρω ότι σε όλες τις ακαδημίες των ομάδων υπάρχουν πιτσιρίκια, που αγωνίζονται , υποστηρίζοντας ακόμα και αντίπαλη ομάδα. Και επίσης θα πω , ότι με το ζόρι δεν γίνεται κανείς Ξάνθη, η οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Ενα παιδί γίνεται Ξάνθη επειδή το θέλει και όχι επειδή του το επιβάλλουν. Και πιστεύω επίσης, ότι αν υπήρχε ένας τρόπος να απαντήσουν αληθινά στην ερώτηση «τι ομάδα είσαι;» τα παιδιά των τμημάτων υποδομής της Ξάνθης, τότε αύριο ο Πανόπουλος δεν θα είχε ακαδημίες, αφού οι περισσότεροι θα δήλωναν άλλη ομάδα και θα έπρεπε να φύγουν.
Από κει και πέρα γιατί λέω ότι εμένα δεν μου κάνει εντύπωση η απόφαση της Ξάνθης. Στη τελευταία φράση της ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ξάνθη αναφέρει ως πρότυπο τον πρώην αρχηγό του Ολυμπιακού Βασίλη Τοροσίδη. Λέει χαρακτηριστικά η Ξάνθη:«Τέλος, μεταξύ των άλλων, σαν πρότυπο ποδοσφαιριστή θα μπορούσαμε να έχουμε όλοι εμείς εδώ στην πόλη της Ξάνθης, τον Βασίλη Τοροσίδη που είμαστε η ομάδα της καρδιάς του».
Δηλαδή πρότυπο για την διοίκηση της Ξάνθης είναι ο παίκτης που ρίχνει μπινελίκια σε βοηθό και Κωνσταντινέα , για ένα πέναλτι που δεν του δόθηκε σε ματς που με την φανέλα του Ολυμπιακού αγωνιζόταν κόντρα την Ξάνθη το 2012(υπάρχει βίντεο, που όποιος θέλει μπορεί να το βρει). Επίσης πρότυπο για την ΠΑΕ Ξάνθη είναι ο Τοροσίδης, που ρίχνει κεφαλιές στους αντιπάλους του(που ήταν πρώην συμπαίκτες του) , όπως έκανε κατά του Λέτο στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός το 2011. Δηλαδή με λίγα λόγια η Ξάνθη έχει πρότυπο έναν παίκτη  , που προκαλούσε πολλάκις αντιπάλους και διαιτητές , όσο έπαιζε στο ελληνικό πρωτάθλημα και ήταν και αρχηγός του Ολυμπιακού και διώχνει από τις Ακαδημίες παίκτες, που .....τόλμησαν και έβγαλαν φωτογραφία με έναν παίκτη, που έχει κάνει καριέρα στην Μπάγερν, και κοσμεί το ελληνικό ποδόσφαιρο με την παρουσία του εδώ και λίγους μήνες με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Αρα γιατί σας κάνει εντύπωση η κίνηση της Ξάνθης;
ΥΓ: Δεν είμαι υπέρ αυτών, που υποστηρίζουν, ότι τα δύο παιδιά , θα πρέπει να τα πάρει ντε και καλά ο Παναθηναϊκός για να τα αποκαταστήσει. Αν αξίζουν αγωνιστικά να τα πάρει αν δεν αξίζουν όχι. Εξάλλου τα κριτήρια , απόσο ξέρω , του Γιάννη Σαμαρά δεν είναι τι ομάδα είναι , για να παίρνει τα παιδιά στις Ακαδημίες, αλλά αν αξίζουν για να ενταχθούν στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού, που γίνεται σοβαρή δουλειά και φαίνεται.
ΥΓ2: Αν υπήρχε ανάλογη φωτογραφία με παίκτες της Ακαδημίες του Ολυμπιακού, η του Παναθηναϊκού να είναι είτε με τον Μπέργκ, είτε με τον Σαβιόλα αντίστοιχα πάλι φασαρία θα γινόταν . Η διαφορά εδώ είναι ότι μιλάμε για δύο μεγάλες ομάδες και αιώνιους αντιπάλους. Η Ξάνθη δεν είναι μεγάλη ομάδα, αυτή είναι η αλήθεια.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: