Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

«Σκληρό αποτέλεσμα…»

1042288
Για ένα σκληρό αποτέλεσμα έκανε λόγο ο Γκιγιέρμο Όγιος,  στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός του Ηρακλή ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα, ενώ ευχαρίστησε παίκτες και οπαδούς.  
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Όγιος:
«Θέλω να ευχαριστήσω το ρόστερ μου. Είναι ένα πολύ σκληρό αποτέλεσμα για εμάς, αλλά λέω το ίδιο πράγμα. Πάντα όταν έρχεται ένα τόσο σκληρό αποτέλεσμα η αποκλειστική ευθύνη είναι του προπονητή. Πέρα από αυτά, για το παιχνίδι έχω να πω ότι ξεκίνησε πολύ θετικά για εμάς. Με την πρόθεση που είχαμε έτσι και αλλιώς για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα και ξαφνικά μέσα σε ένα λεπτό χάναμε 2-1. Αυτό άλλαξε το παιχνίδι. Το άλλαξε κυρίως γιατί άλλαξε το κίνητρο και επειδή ήταν ένα δυνατό χτύπημα στην ψυχολογία. Και το λέω και για τις δύο ομάδες. Τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για εμάς. Παρόλα αυτά η ομάδα συνέχισε να προσπαθεί, πριν λήξει το ημίχρονο είχαμε δύο αναγκαστικές αλλαγές. Αυτό δεν θα πω ότι βλάπτει, αλλά καταλαβαίνεται ότι είναι σημαντικό όταν βλέπεις ένα συμπαίκτη σου να μην μπορεί να συνεχίσει».
Για το δεύτερο ημίχρονο: «Στο δεύτερο συνεχίσαμε να ψάχνουμε να πιέσουμε πιο ψηλά και να κερδίσουμε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Με ένα δικό μας λάθος έγινε το 3-1. Η ομάδα συνέχισε να προσπαθεί και είχαμε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να μειώσουμε. Ίσως αν είχαμε μειώσει εκεί, θα μπορούσαμε να μπούμε πιο δυνατά στην διεκδίκηση του αποτελέσματος. Με το 4-1 όμως τελειώνει το παιχνίδι. Επαναλαμβάνω όμως ότι θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου που προσπάθησαν να λάμψουν. Η ομάδα δικαιούται πολλά περισσότερα στο πρώτο παιχνίδι αλλά δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Αποκλειστήκαμε και πλέον πρέπει να κυνηγήσουμε τον επόμενο μας στόχο».
Για το ότι παρ’ ολίγον να μην καθίσει στον πάγκο:«Είναι ένα θέμα που δεν θέλω να σχολιάσω. Δεν μου αρέσει. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερεί από τον άνθρωπο την εργασία του. Είναι το θέμα με τα χαρτιά μου…».
Αν επηρεάσει η ήττα στην συνέχεια:«Εύχομαι πως δεν θα γίνει. Είχαμε μεγάλες φιλοδοξίες αλλά θα πω αυτό που είπα και στην πρώτη ήττα στον γήπεδο μας. Αν μας αρέσει να χάνουμε τότε θα σταματήσω αυτό το επάγγελμα. Δεν υπάρχουν έδρες και αντίπαλοι. Πάντα ψάχνεις την νίκη. Καμιά φορά μπορεί να χάσεις όπως εμείς σήμερα. Είναι δύσκολες οι καταστάσεις. Πραγματικά μας βλάπτουν. Τις στιγμές μας, τις προπονήσεις μας. Όπως και να έχει και την προηγούμενη εβδομάδα που το κλίμα ήταν διαφορετικό πάλι είχαμε τα ίδια. Οπότε δεν έχει να κάνει με την στιγμή που διανύεις»
Για το αν έχουν αντοχές ο ίδιος και οι παίκτες:«Είναι ένα γενικό πρόβλημα. Από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε πως θα τρέξουν οι εξελίξεις. Δεν είναι πρόβλημα του ενός. Να πεις ότι είναι του προέδρου, ή του προπονητή ή του επιτελείου. Είναι ένα πρόβλημα που γενικεύεται με βάση το οικονομικό»
Για τον κόσμο:«Μόνο να τους ευχαριστήσω. Άκουσα τους οπαδούς να τραγουδούν σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Γνωρίζουμε τι συμβαίνει σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Αυτό που με στεναχωρεί και εμένα και τους παίκτες είναι ότι δεν τους δώσαμε χαρά. Γιατί είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Όπως και σε όλο τον κόσμο. Γιατί οι οπαδοί όπως στην Μπόκα, είναι σαν ένα σημάδι που σου δίνει ώθηση πάντα. Για αυτό και εμείς στην Μπόκα λέμε ότι είναι ο 12ος παίκτης. Και εδώ ζω παρόμοιες καταστάσεις. Η ατμόσφαιρα και το κλίμα μέσα σ’ ένα γήπεδο γεννιέται από τους οπαδούς»

“Κοιτάμε μπροστά”Στην αγωνιστική παρουσία της ομάδας του αλλά και στην συνέχεια για τον θεσμό του πρωταθληματος αναφέρθηκε ο Βραζιλιάνος Τάι μετά το τέλος της αναμετρησης  της Τούμπας.
“Στο σημερινό παιχνίδι αλλοιώθηκαν τα χαρακτηριστικά που είχε η ομάδα μας σε άλλα παιχνίδια. Δεν ήμασταν αυτοί που πρέπει. Μπήκαμε δυνατά, βάλαμε το γκολ.“Στη συνέχεια όμως κάναμε δύο γκολ δώρο στον αντίπαλό μας και όταν κάνεις δώρο τέτοια γκολ είναι λογικό να το πληρώσεις και εμείς το πληρώσαμε ακριβά σήμερα”.
Σε ερώτηση για το αν μπορεί αυτό το αποτέλεσμα να επηρεάσει την πορεία του Ηρακλή που τα πάει πολύ καλά στα τελευταία παιχνίδια είπε: “Είναι δύο διαφορετικές διοργανώσεις το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Για αυτό τον λόγο εμείς πλέον θα κοιτάξουμε το Πρωτάθλημα. Δεν νομίζω ότι θα μας επηρεάσει καθόλου. Κοιτάμε μπροστά γιατί έχουμε ως στόχο την άνοδο στην επόμενη κατηγορία

Δεν υπάρχουν σχόλια: