Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

«Πήγαμε να υπερασπιστούμε το δίκαιο»

drivelegkas
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο  αντιπρόεδρος της Βουλής,  Γιάννης Δριβελέγκας. Αναφέρθηκε στην πίεση που άσκησε στον Χάρη Θεοχάρη μαζί με τους Γιάννη Ιωαννίδη και Πάρι Κουκουλόπουλο όχι για να ευνοήσουν τον Άρη αλλά για να εφαρμοσθεί μια δικαστική απόφαση. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Δριβελέγκας:
Για την παράβαση που έκαναν: Συναντηθήκαμε με την αντιπροσωπεία του Άρη, ο κ. Ιωαννίδης ο κ. Κουκουλόπουλος και εγώ με τον κ. Θεοχάρη. Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση και συζήτηση καθώς ο Λάμπρος (Σκόρδας)είχε καταλυτικά στοιχεία και ήταν πολύ προετοιμασμένος. Εμείς ζητάμε να εφαρμοσθεί η δικαστική απόφαση η οποία είναι ξεκάθαρη και λέει πως δεν πρέπει ληφθεί κανένα διοικητικό μέτρο όσο βρίσκεται η ομάδα στην διαδικασία της επαγωγής στο άρθρου 99. Το λέω αυτό καθώς έχουν ήδη κάποιοι αρχίσει να μιλάνε από την Λειβαδιά. Δεν κάνουμε καμία παρέμβαση για να ευνοηθεί ο Άρης αλλά κάνουμε και το σωστό και το δίκαιο όπως γράφεται και στην δικαστική απόφαση.
Τα εξηγήσαμε όλα στον κ. Θεοχάρη, μας ζήτησε μια διορία μέχρι σήμερα το μεσημέρι να δει με τους υπηρεσιακούς αυτά τα στοιχεία και πιστεύουμε να μας δώσει την φορολογική ενημερότητα. Του κάναμε σαφές ότι δεν θα εφαρμοσθεί καμιά εξαίρεση και ότι ζητάμε να εφαρμοσθεί απλά ο νόμος. Το Ελληνικό δημόσιο δεν έχει να χάσει κάτι αλλά θα κερδίσει κιόλας. Αυτά ακριβώς έχουν συμβεί και πιστεύω πως θα έχουμε κάτι καλό για τον Άρη μέχρι το μεσημέρι,  όχι επειδή είμαστε και οι τρεις Μακεδόνες αλλά επειδή πήγαμε να υπερασπιστούμε το δίκαιο”.
Για την ρύθμιση των χρεών του ΠΑΟΚ:“Είχα μιλήσει ο ίδιος προσωπικά με τον κ. Στουρνάρα που  έχουμε καλή χημεία και συνεργασία. Μου είπε πως και ο ίδιος και το υπουργείο  θέλει να λυθεί το θέμα. Το θέμα δεν θα αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ και τις ΠΑΕ αλλά θα αφορά οριζόντια όλες τις εταιρίες. Μου είπε πως είναι το μοναδικό θέμα που έχει στείλει επιστολή στην Τρόικα και αναμένει την απάντηση της. Τα επιχειρήματα που έχουμε από ότι μου είπε είναι πολύ σωστά και ευνοούν το Ελληνικό Δημόσιο για την εισπραξιμότητα και θέλω να ελπίζω πως η απάντηση που περιμένουμε θα είναι θετική. Αν λάβουμε αυτή την απάντηση θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση.
Επιπλέον, δεν σημαίνει πως όλα τα πρόστιμα θα σβηστούν καθώς έτσι θα χαθεί η έννοια του προστίμου. Θα υπάρχει πρόστιμο το οποίο θα είναι μικρότερο. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να είναι μηδενικό. Άλλο να υπάρχει ένα πρόστιμο μικρό που θα μπορούν να το εξυπηρετήσουν οι εταιρίες και θα είναι και σε δόσεις και άλλο να μην υπάρχει καθόλου. Αυτό που προέχει είναι να πάρουμε την άδεια της Τρόικας. Μας είπε ο κ. Στουρνάρας πως τον ενδιαφέρει πολύ το θέμα και έχει διορίσει μια κυρία που είναι ειδικός σύμβουλος αποκλειστικά για αυτό το θέμα”.
Πηγή:arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: