Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

«Μας έκλεψαν»!

palermo_argentina_peru_offside.jpgΜπορεί στην Αργεντινή να πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη επί του Περού, στη Λίμα όμως οι διαμαρτυρίες κατά του Βολιβιανού διαιτητή, Ρενέ Ορτούμπε, δεν έχουν κοπάσει. Τα ΜΜΕ της χώρας κάνουν λόγο για κλοπή, αναφερόμενα κυρίως στην φάση του 2-1, καθώς υποστηρίζουν δίκαια πως ο Παλέρμο βρίσκεται σε θέση οφσάιντ.

«Μας λήστεψαν», «Ένας από τους συμπατριώτες του Έβο Μοράλεζ (σ.σ. του προέδρου της Βολιβίας με την οποία υπάρχει αντιπαλότητα) μας έκλεψε», είναι μερικές από της ατάκες που υπάρχουν σε εφημερίδες της χώρας.

Οι διαμαρτυρίες των Περουβιανών βασίζονται στην εμφανή θέση οφσάιντ από την οποία έδωσε τη νίκη στην Αργεντινή ο Παλέρμο στις καθυστερήσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως ο διαιτητής ήταν ακριβώς δίπλα στον 35χρονο φορ και έβλεπε ξεκάθαρα πως δεν καλυπτόταν από κανέναν αντίπαλο, ούτε καν από τον τερματοφύλακα. Παράλληλα, κάνουν λόγο για μη καταλογισμό πέναλτι του Χάιντσε πάνω στον Σολάνο, ενώ αναφέρουν πως ο Ορτούμπε δεν έδωσε φάουλ ακριβώς έξω από την περιοχή καθώς προτίμησε να σφυρίξει το τέλος του παιχνιδιού!

Με Μαζίνιο η επιστροφή στις προπονήσεις

Με Μαζίνιο η επιστροφή στις προπονήσεις

Μετά το σημερινό ρεπό οι παίκτες του Άρη επιστρέφουν αύριο σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων. Αύριο επιστρέφει από τη Βραζιλία και ο Ιομάρ Μαζίνιο, που θα δώσει κανονικά το παρών στην απογευματινή προπόνηση. Οι Φερνάντες και Ρόβας επανέρχονται σε κανονικούς ρυθμούς, ενώ στροφές θα ανεβάσουν οι Ναφτί και Γκιάρο, που εκτός απρόοπτου θα τεθούν στην διάθεση του Μαζίνιο για τον αγώνα με τον Εργοτέλη. Να σημειωθεί πως απουσιάζουν οι διεθνείς Σηφάκης και Αμπρέου. Ο πρώτος με την Εθνική ομάδα της χώρας για το παιχνίδι της Τετάρτης με το Λουξεμβούργο και ο δεύτερος για το παιχνίδι της Ουρουγουάης με την ΑργεντινήΠηγη Μετροσπορ

«Φράγκι»: «Ήταν ωραία διαδρομή, αλλά...»

alvertis_fragki_pinakida.jpgΟ Φραγκίσκος Αλβέρτης μπορεί να μη μιλούσε πάντα πολύ στη διάρκεια της 19χρονης καριέρας του στον Παναθηναϊκό, αλλά αυτά που έλεγε πάντα «μετρούσαν». Μετά το τέλος της τελευταίας αναμέτρησής του ως αθλητής, ο «Φράγκι» αφέθηκε και μίλησε για όλους και για όλα, με το αποτέλεσμα να είναι και πάλι το ίδιο: «έγραψε»...



«Επειδή σήμερα είναι κάπως περίεργη η μέρα και είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα στο μυαλό μου, θλω να τα πάρω από την αρχή» είπα στην αρχή ο «Φράγκι», πήρε μια βαθιά ανάσα και συνέχισε:

«Κατ' αρχας, ευχαριστώ την ΤΣΣΚΑ, που δέχθηκε την πρσκληση και τίμησε με την παρουσία της σε μια σημαντική μέρα. Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που εμπνεύστηκαν το σημερινό παιχνίδι με όλα τα παρελκόμενα και που οργάνωσαν αυτή τη γιορτή, τον κόσμο μέσα από την καρδιά μου. Ως παίκτης έπαιξα πολλά ματς, έζησα πολλές καταστάσεις, κάποια συναισθήματα, όμως, είναι πρωτόγνωρα, δεν μπορείς να τα περιγράψεις. έω ό,τι νιώθω, όχι φιλοφρονήσεις. Δεν χρειάζεται...

Εύχομαι η ομάδα να συνεχίσει να λειτουργεί σε ττοια επαγγελματικά πλαίσια.

Θελω να ευχαριστήσω δημόσια, πρώτη φορά μου δίνεται ευκαιρία να το κώνω επίσημα, τους ανθρώπους που με βοήθησαν ως παιδί και ως αθλητή στην αρχή της καριέρας μου, από τον ΑΝΟ Γλυφάδας, που μου έμαθαν, πριν να χτυπάω την μπάλα κάτω, αξίες για ζωή. Ήμουν τυχερός που τους είχα δίπλα καθόλη τη διάρκεια. Από όλους έχω κάτι να θυμάμαι, όλοι προσπαθούσαν για το καλύτερο.

Επίσης, άνθρωποι με τους οποίους ξεκινησα εγώ, τους είχε ο γιος μου στη Γλυφαδα, πριν έρθει στη δική μας ακαδημία. Είναι σημαντικό να μαθαίνουν αξίες για τη ζωή και τον αθλητισμό. Με βοήθησε και με κράτησε στις δύσκολες στιγμές. Θέλω να τα μεταδώσω και εγώ στα νέα παιδιά που ξεκινούν τώρα το όποιο άθλημα.

Ο Παναθηναϊκός έχει την τύχη να έχει μια οικογένεια που τον στηρίζει (Βκ. Γαννακόπουλους), που αγαπούν πραγματικά την ομάδα και είναι υπεύθυνοι. Για ό,τι συμβαίνει είναι εκεί, συνεπείς και δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους αθλητές να δουλεύουν με τις καλύτερες συνθήκες για να πετύχουν το αποτέλεσμα.

Θέλω να πω για τους δυο κυρίους που είναι δίπλα μου (σ.σ. Ομπράντοβιτς, Ιτούδης) ότι ήταν μεγάλη τιμή για μένα, όχι μόνο αθλητική εμπειρία, αλλά ως ανθρωπος και ως άνδρας να συνεργαστώ και να ζήσουμε ό,τι ζήσαμε. Νοοτροπία τέτοια που είναι χρήσιμη για κάθε άνθρωπο μαχητή και που πρεπει να έχει ο καθένας στη ζωή του παράδειγμα προς μίμηση.

Ευχαριστώ και για την τιμή να βρίσκομαι μαζί τους από εδώ και πέρα. Ήταν ωραία η διαδρομή, αλλά έφτασε το τέλος. Όπως κάθε πράγμα που δεν είναι μονοδιάστατο, υπάρχει αρχή και τέλος. Είναι ευλογία όποιος ασχολείται με τον αθλητισμό, φεύγοντας από το χώρο να μπορώ να πω ένα τεράστιο "ευχαριστώ" σε όλους όσοι ασχολούνται με το άθλημα, γιατί οικογένεια του μπάσκετ είστε και εσείς ζείτε και ασχολείστε με αντικείμενο και όλοι οι άνθρωποι που τριγυρνάνε στα αποδυτήρια στα γήπεδα. Οι σχέσεις μας πιστεύω ήταν καλές, δεν ήμουν όσο ανοιχτός περιμένατε. Έκανα ό,τι έκρινα. Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία. Μπορεί να μην είχαμε πολλά- πολλά, αλλά πιστεύω όλοι υπηρετούμε τον ίδιο χώρο και έχουμε μερίδιο από αυτό. Εύχομαι όλοι να είμαστε καλά, να τα λέμε και να βλεπόμαστε.

Κάποια πράγματα τα συνειδητοποιείς μετά. Ακόμη και παιχνίδι που κερδίζεις, μέσα στα αποδυτήρια λες "κερδισα". Αν το δεις στο βίντεο λες ¨"τι γίνεται; Νικήσαμε;". Χαίρομαι που το έζησα αυτό, ακόμη στην ένταση που το έζησα στο δικό μου κόσμο.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, τελειώνοντας τόσα χρόνια καριέρας, αυτό που μένει και ευχαριστιέσαι και θα κρατήσεις και από αύριο οι σχέσεις που δημιουργούνται ανάμεσα σε αθλητές, σχέσεις που κρατούν στο χρόνο και δοκιμάζονται σε δύσκολες καταστάσεις και μένουν μαζί. Εμείς που ιδρώνουμε καθημερινά μαζί, έχουμε τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια συναισθήματα, δημιουργούμε δεσμούς που μένουν στο χρόνο και αντέχουν. Βλέποντας ανθρώπους με τους οποίους έχεις παίξει πολλά χρόνια πριν, έίναι ό,τι καλύτερο μπορείς να νιώσεις τα ίδια συναισθήματα με τότε».

«Μακάρι να μπορούσα να κάνω να μη τραυματιστεί ο Μπόμπαν...»

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είχε τη δύναμη να κατακτήσει τα πάντα εντός αγωνιστικού, ολοκληρώνοντας την καριέρα του με 25 τίτλους. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που θα ήθελε να μπορεί να αλλάξει. «Θα ήμουν Θεός, αν μπορούσα να κάνω αυτά τα πράγματα. Μπορώ να σου πω πολλά για να παρουσιάσω τέλεια εικόνα... Τον τραυματισμό του Μπόμπαν. Όλα τα άλλα μπορείς να τα φτιάξεις» είπε χαρακτηριστικά, πριν καταλήξει αναφορικά με -τι άλλο- την αποχώρησή του από τα παρκέ: «φυσικά σκέφτηκα να μην ηχήσει αυτή η κόρνα. Μακάρι να ξεκινούσα από την αρχή. Αν μπορούμε να βρούμε δυο ζευγάρια γόνατα, αύριο το πρωί πιάνουμε δουλειά πολύ ευχαρίστως...».

Ο Αρης επιβλήθηκε της ΑΕΚ


Ο Αρης επικράτησε της ΑΕΚ στην πρεμιέρα της Α1 Με το δεξί ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα ο Αρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, επικράτησε με 3-1 σετ της ΑΕΚ στο κλειστό του Νέου Ηρακλείου που ήταν κατάμεστο από 1.500 οπαδούς της 'Ένωσης", οι οποίοι δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Το πρώτο σετ πήραν οι φιλοξενούμενοι με 19-25 αλλά η ΑΕΚ επέστρεψε στον αγώνα κατακτώντας το δεύτερο με 25-20. Το τρίτο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τον Αρη να επικρατεί τελικά με 23-25 και κατέκτησαν και το τέταρτο για το τελικό 1-3.

Έσβησε στο γήπεδο

Απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε στην αναμέτρηση της Αχαϊκής με τον Πάμισσο, για το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής, καθώς έχασε τη ζωή του ο γενικός αρχηγών των Πατρινών, Ανδρέας Λαμπρόπουλος, σε ηλικία 52 ετών. Ο γενικός αρχηγός της Αχαϊκής αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και πόνο στο στήθος στη διάρκεια του ημιχρόνου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Πάτρας, από το γιό του Γιώργο, παίκτη της Παναχαϊκής, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, όταν πλέον εφτασαν στο νοσοκομείο ήταν αργά, καθώς διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Το Μαρούσι έγινε... Maroussi!

marousi_aris_panigiriko.jpgTα... κόλπα της Ευρωλίγκα να το στείλουν να παίξει για την είσοδο στους ομίλους από το νεοσύστατο προκριματικό γύρο δεν χάλασε το όνειρο για το Μαρούσι. Ο σύλλογος των βορείων προαστίων μπορεί να ηττήθηκε στο Βερολίνο από την Άλμπα με 75-70, αλλά, έχοντας το +9 από την πρώτη αναμέτρηση στο ΣΕΦ, θα είναι παρών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση! Ο Μάριος Μπατής με τρίποντο στα -6'' «ξέρανε» τους Γερμανούς κι έστειλε στα ουράνια το... Maroussi!




«Είναι μεγάλη χαρά. Τα καταφέραμε. Αυτό που κερδίσαμε πέρυσι, το ξανακερδίσαμε!» είπε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης στην Ο2 World ο Δημήτρης Μαυροειδής.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 43-38, 56-55, 75-70

Λαύριο-ΠΑΟΚ: 73-83

Η ομάδα έκπληξη του φετινού κυπέλλου πήγε να κάνει και πάλι το θαύμα της! Ο λόγος για το Λαύριο που κοίταξε στα μάτια τον ΠΑΟΚ, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες (83-73) και αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση. Ο "δικέφαλος του βορρά" που τα... χρειάστηκε στο φινάλε προκρίθηκε στην επόμενη φάση και περιμένει τον αντίπαλο του.

Η ομάδα του Χρήστου Σερελή, στηρίχθηκε στην περιφερειακή της γραμμή και κατάφερε να "αποκρούσει" το καλό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ, με ένα επιμέρους 24-7, που ισορρόπησε το παιχνίδι (47-46 στο 26').

Μάλιστα το Λαύριο δεν.... παράτησε το παιχνίδι, ούτε μετά το 68-55 (από τρίποντο του Τσιάρα) στο 35ο λεπτό. Με πρωταγωνιστή τον Λυκογιάννη και τον Γιαννακόπουλο οι γηπεδούχοι μείωσαν και πάλι το σκορ

Συγκεκριμένα έκαναν το 76-73 στα 40'', αλλά ο Καρβούνης ήταν άστοχος στην κρίσιμη επίθεση, ενώ στην άλλη αρκέτα ο Γκετσέφσκι με ένα επιθετικό ριμπάουντ "σφράγισε" τη νίκη του "δικεφάλου" (83-73). Λαύριο (Σερελής): Καρβούνης 7, Μπάκας 5, Σίννης 5, Κούσουλας 5, Γιαννακόπουλος 13, Σταμάτης 4, Λυκογιάννης 12, Ψηλέας 19.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μονρό 2, Καυκής 13, Γκρέγκορι 12, Ταπούτος 2, Έιβερι 9, Τσιάρας 5, Καλαϊτζίδης 3, Γιαννακίδης, Ντρόμπνιακ 17, Γκετσέφσκι 14, Χέλιγουελ 4.Λαύριο-ΠΑΟΚ: 73-83

69-79 ο Ηρακλής στην Πάτρα!

«Τρένο»… κυπέλλου 69-79 ο Ηρακλής στην Πάτρα!

Πέρασε και το εμπόδιο της Ολυμπιάδας στην Πάτρα. Ο μπασκετικός Ηρακλής προχωρά ακάθεκτος στον θεσμό του κυπέλλου, αποκλείοντας τον έναν αντίπαλο μετά τον άλλο! Οι «κυανόλευκοι» του Λευτέρη Κακιούση, έχοντας τη συμπαράσταση των φιλάθλων του στη μακρινή Πάτρα, οι οποίοι έκαναν έδρα το γήπεδο του αντιπάλου, πραγματοποίησαν ακόμη μια θετική παρουσία και με τους Λαμπρόπουλο, Πέτροβιτς και Κάστλ επιβλήθηκαν με 69-79.
Ηρακλής: Κάστλ 15 (1), Κέκελης 3, Ακεψιμαΐδης 2, Λαμπρόπολος 13, Λάππας 5 (1), Καραποστόλου 8, Πέτροβιτς 12, Τσαμάτος 5, Μπούτσι 10, Δέσπος 6.

Πλησιάζει σε Μπαρτσελόνα ο Ρομπίνιο

robinho2.jpgΈνα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση του Ρομπίνιο βρίσκεται η Μπαρτσελόνα με τους «Πολίτες» να είναι έτοιμοι να βρεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, ο Χουάν Λαπόρτα θα έχει συνάντηση με τους ισχυρούς άνδρες της Σίτι στο Αμπού Ντάμπι, όπου θα ζητήσει τον εξάμηνο δανεισμό του και στο τέλος της σεζόν την αγορά του.


Ο Ρομπίνιο δεν έχει πείσει τον τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτι, Μαρκ Χιουζ, ενώ ο Πέπε Γκουρντιόλα ευελπιστεί πως με τον Βραζιλιάνο θα καταφέρει να δημιουργήσει μια εξαιρετική επιθετική τριπλέτα. Ο Χουάν Λαπόρτα έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα και τον Δεκέμβρη θα έχει συνάντηση με τα «αφεντικά» της Σίτι για να ζητήσει τον εξάμηνο δανεισμό του, αλλά και την αγορά του μετά το τέλος της σεζόν.

Νοκ άουτ ο Ρονάλντο

portugal_ronaldo.jpgΕκτός του παιχνιδιού με την Μάλτα που θα κρίνει την πρόκριση της Πορτογαλίας στο Μουντιάλ θα μείνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο άσος της Ρεάλ τραυματίστηκε και πάλι στον αστράγαλο κατά την διάρκεια της αναμέτρησης με την Ουγγαρία και ζήτησε από τον Κάρλος Κεϊρόζ να αποχωρήσει από την αποστολή της Εθνικής και να επιστρέψει στην Μαδρίτη.


«Μετά τις ιατρικές εξετάσεις, που έδειξαν ότι δεν έχει επέλθει πλήρης ανάρρωση στον δεξιό του αστράγαλο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε άδεια να αποχωρήσει από την αποστολή της εθνικής ομάδας», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πορτογαλική ομοσπονδία.

Ο Ρονάλντο είχε τραυματιστεί πριν από περίπου δέκα μέρες, σε αγώνα της Ρεάλ με την Μαρσέιγ και έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς με τους Μαγυάρους. Τελικά, έθεσε εαυτόν στην διάθεση του Κεϊρόζ αλλά μόλις στο 27ο λεπτό αποχώρησε καθώς ξαναχτύπησε στον αστράγαλο με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή. Πλέον, θα εξεταστεί από ανθρώπους της Ρεάλ και θα αποσαφηνιστεί πόσο καιρό θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ραντεβού Μίλαν-Αντριάνο

adriano.jpg Το ενδιαφέρον της Μίλαν για τον Αντριάνο είναι δεδομένο και ο ιταλικός Τύπος ισχυρίζεται ότι τα πράγματα θα επισημοποιηθούν για τα καλά στις 29 Οκτωβρίου, όταν ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου άσου, Ζιλμάρ Ρινάλντι, θα έχει ραντεβού με τους παράγοντες των ροσονέρι στο Μιλάνο.


Ο Ρινάλντι θα ταξιδέψει στην ιταλική πόλη καθώς έχει κάποιες εκκρεμότητες με την Ιντερ και στις 29 του μήνα θα συναντηθεί με τους Αντριάνο Γκαλιάνι και Αριέντο Μπράιντα. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν οι Ιταλοί, που αναφέρουν ότι αν τελικά ο Αντριάνο επιμείνει στην απόφαση του να μην επιστρέψει στην Ευρώπη, τότε η Μίλαν θα στραφεί προς τις περιπτώσεις των Λούκα Τόνι, Ρόμαν Παβλιουτσένκο και Ομπίνα, των Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ και Παλμέιρας αντίστοιχα, ευελπιστώντας πως θα αποκτήσουν έναν εξ αυτών.

Ενδιαφέρον για Αβραάμ από Αγγλία


Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο Αβράαμ Παπαδόπουλος μαζί με τον Ολαφ Μέλμπεργκ έχουν "δέσει" και έχουν κάνει ένα πολύ καλό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, όπου στέλνουν σκάουτερ για να παρακολουθήσουν του Ελληνα διεθνή.

Η εμφάνιση του Παπαδόπουλου στο "Εμιρέιτς" κόντρα στην Αρσεναλ για τη δέυτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, έκανε κάποιους προπονητές να γράψουν το όνομα του στη λίστα τους. Γουέστ Χαμ, Πόρτσμουθ και Χαλ έσπευσαν να ρωτήσουν για τον Παπαδόπουλο και να ενημερωθούν για το συμβόλαιο του. Δεν αποκλείεται να υπάρξει στις επόμενες εβδομάδες ή προς το τέλος της περιόδου κάποια ενόχληση από τους Αγγλους για τον διεθνή αμυντικό.

Ωστόσο ενδιαφέρον υπάρχει και από ομάδες της Γερμανίας, με τη Βέρντερ Βρέμης και την Κολωνία να κοιτάζουν τον 25χρονο αμυντικό.

«Πληρώνει» τα νεύρα της η Σερένα

serena_semi_usopen09.jpgΠρόκειται για μία από τις κορυφαίες τενίστριες παγκοσμίως. Αυτό όμως δεν την κάνει διαφορετική από τις άλλες συναθλήτριές της, στην αντιμετώπιση που πρέπει να έχει από το κυβερνόν σώμα του αθλήματος. Η Σερένα Γουίλιαμς παρά τους όποιους τίτλους της και τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη κινδυνεύει να μείνει εκτός από τη σειρά των Γκραν Σλαμ της ερχόμενης περιόδου, μετά την ανάρμοστη συμπεριφορά της στο US Open.

Η επίθεση στην επόπτρια του αγώνα, στη διάρκεια της αναμέτρησής της με την Κιμ Κλάιστερς στα ημιτελικά και τα λόγια που φέρεται να είπε, πιθανώς να στοιχίσουν ακριβά στην 28χρονη Αμερικανίδα. Μπορεί να τιμωρήθηκε αρχικά με 10.000 πρόστιμο, ωστόσο, όπως δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια της WTA, Στέισι Άλαστερ μέχρι το τέλους του έτους θα ανακοινωθεί αν θα της επιβληθεί ακόμη μεγαλύτερη ποινή. Συν τοις άλλοις, υπάρχει και η αρμόδια επιτροπή των Γκραν Σλαμ που εξετάζει την υπόθεση και αναμένεται με τη σειρά της να πάρει θέση στο ζήτημα.

«Πρώτα από όλα θέλω να τονίσω ότι η Σερένα Γουίλιαμς είναι μια σπουδαία πρωταθλήτρια κι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Γνωρίζει ότι έκανε λάθος για το επεισόδιο που δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη και απολογήθηκε γι' αυτό. Η υπόθεση είναι ακόμη σε εξέλιξη και ερευνάται. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξει και η σχετική ανακοίνωσε», δήλωσε η Άλαστερ, από το Πεκίνο, όπου διεξάγεται το China Open.

Κάρλος Αράνο: "Κι ο Μαραντόνα τρελάθηκε"


Ο Κάρλος Αράνο με το κασκόλ του Αρη Ο Κάρλος Αντρές Αράνο παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα των οπαδών του Αρη και του SUPER-3. Στη SUPER ARIS της Παρασκευής, ο άσος των "κίτρινων" αναφέρθηκε σε πολλά, συγκρίνοντας γνωστές και άγνωστες καταστάσεις, ανάμεσα σε Αρη και την ομάδα του στην Αργεντινή, την Ουρακάν, αλλά και ελληνικό και αργεντίνικο πρωτάθλημα.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε ένα γεγονός που, αν μη τι άλλο, προκαλεί μεγάλη εντύπωση και παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον, με τον Ντιέγκο Μαραντόνα να εντυπωσιάζεται από την υποδοχή των οπαδών του Αρη στον Γκρασιάν.

- Κάρλος, εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεσαι όχι απλά σε γεμάτους αγωνιστικούς ρυθμούς, αλλά σχεδόν. στα κόκκινα. Με τη φανέλα της Ουρακάν διεκδίκησες ως την τελευταία αγωνιστική το Πρωτάθλημα και σχεδόν από την επόμενη ημέρα, ενσωματώθηκες στη νέα σου ομάδα, τον ΑΡΗ μας, μπαίνοντας εκ νέου σε ρυθμούς προετοιμασίας. Αλήθεια, πρόλαβες να ξεκουραστείς καθόλου;
"Η αλήθεια είναι ότι μπόρεσα να καθίσω μόλις τρεις ημέρες και αυτές όχι για να ξεκουραστώ, αλλά για να ετοιμάσω όλα τα διαδικαστικά του ερχομού του δικού μου και της οικογένειάς μου στη Θεσσαλονίκη. Η διοίκηση του ΑΡΗ και ο προπονητής μού είπαν ότι αν ήθελα, μπορούσα να καθίσω μερικές ημέρες ακόμα, εγώ, όμως, γνωρίζοντας ότι η ομάδα είχε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της, ήθελα όσο το δυνατόν πιο σύντομα να ενσωματωθώ σε αυτήν. Οπότε, η απόφαση ήταν καθαρά προσωπική και βαραίνει μόνο εμένα. (γελάει)".

- Ο κ. Μαζίνιο, στις καθιερωμένες συνεντεύξεις που παραχωρεί, αρκετές φορές έχει αναφερθεί (έχοντας στον νου του προφανώς και τη δική σου περίπτωση) στο στοιχείο της κούρασης, αφού υπάρχουν παίκτες που, όπως κι εσύ, δεν έχουν σταματήσει καθόλου. Μήπως φοβάσαι ότι κάποια στιγμή το στοιχείο αυτό μπορεί να επέλθει και σε εσένα;
"Είναι κάτι που σίγουρα υπάρχει σαν ενδεχόμενο, αλλά τουλάχιστον εμένα δεν νομίζω ότι θα με επηρεάσει. Νιώθω πάρα πολύ καλά, προσέχοντας καθημερινά σε μεγάλο βαθμό, τόσο τη διατροφή, όσο και την ξεκούρασή μου. Άλλωστε στην Αργεντινή, ανάμεσα στο Απερτούρα και το Κλαουσούρα, μεσολαβεί μια μεγάλη διακοπή, που σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις μερικές ανάσες".

- Το αργεντίνικο Πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια μπήκε για τα καλά στη ζωή μας. Πολύς κόσμος το παρακολουθεί και ενδιαφέρεται γι' αυτό, αν και είναι αλήθεια ότι η ενημέρωση που έχουμε, είναι ελάχιστη. Οπότε, θέλουμε να σε ρωτήσουμε κάποια πράγματα. Ποιος είναι αυτός που λογίζεται ως Πρωταθλητής μιας χρονιάς; Ο κάτοχος του Κλαουσούρα ή του Απερτούρα; Και ποιος, τελικά ,εκπροσωπεί τη χώρα στο Κόπα Λιμπερταδόρες;
"Στην Αργεντινή κάθε χρόνο έχουμε δύο Πρωταθλήτριες, που είναι ισότιμες. Αυτή που κατέκτησε το Κλαουσούρα και αυτή που πήρε το Απερτούρα. Αντίθετα στην Ουρουγουάη, στο τέλος της χρονιάς (σε περίπτωση, φυσικά, που δύο διαφορετικές ομάδες κατακτήσουν τους τίτλους), οι δύο πρωταθλητές αναμετρώνται σε έναν Τελικό, που είναι αυτός που κρίνει τον Πρωταθλητή της σεζόν. Όσον αφορά την εκπροσώπηση της Αργεντινής στο Κόπα Λιμπερταδόρες, κάθε καλοκαίρι συμμετέχουν οι τέσσερις καλύτερες των δύο Πρωταθλημάτων, που κατά βάση είναι οι Πρωταθλήτριες με τις φιναλίστ τους".


"Πίκρα για τη μεγάλη ευκαιρία."

- Να ξέρεις ότι πολύς κόσμος παρακολούθησε εσένα και την προσπάθεια της Ουρακάν το προηγούμενο καλοκαίρι για την κατάκτηση του Τίτλου.
"Ενημερώθηκα γι' αυτό και ήταν κάτι που με συγκίνησε ιδιαίτερα. Πιστεύω ότι όλοι είδατε πόσο άδικα μας έκλεψαν το Πρωτάθλημα.".

- Ακριβώς. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ήταν τραγικός και ο τρόπος που αυτό συνέβη, με αυτή την απίστευτη ευκαιρία που χάσατε στις καθυστερήσεις.
"Αυτό που μας έμεινε και, μάλιστα, σε πολύ έντονο βαθμό, ήταν το συναίσθημα της πίκρας γι' αυτή τη μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε, να κατακτήσουμε κάποιον Τίτλο μετά από 36 ολόκληρα χρόνια. Ήμασταν η ομάδα με το χαμηλότερο μπάτζετ στο Πρωτάθλημα, προερχόμενοι, μάλιστα, από μια καταστροφική περίοδο, με τα σχόλια που μας συνόδευαν, να είναι τα χειρότερα. Εν τούτοις, κατορθώσαμε όχι μονάχα να αντιστρέψουμε το όλο κλίμα, αλλά να κάνουμε και όλη την Αργεντινή να ασχολείται με εμάς. Πάνω απ' όλα, αποτελούσαμε μια παρέα φίλων και αυτήν ακριβώς τη φιλία, όλα τα παιδιά της περσινής ομάδα θα την κουβαλούμε πάντα μαζί μας".

- Παρατηρείς ομοιότητες της περσινής Ουρακάν με τον φετινό ΑΡΗ;
"Πάρα πολλές. Βλέπω μια ομάδα που έχει σαν φιλοσοφία να παίζει πάντα όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο, η οποία - όπως και η περσινή Ουρακάν - έχει ήδη αρχίσει να κερδίζει την έξωθεν καλή μαρτυρία, αποκομίζοντας πολύ θετικά σχόλια από όλη τη χώρα. Έπειτα, το θέμα του στόχου. Αν και με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό, εκεί που στοχεύαμε, ήταν η κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα, φτάνοντας τελικά στο σημείο να διεκδικήσουμε κυριολεκτικά έως το τελευταίο λεπτό το Πρωτάθλημα".

"Ξέρω καλά τι σημαίνει ένας Τίτλος."

- Προηγουμένως, αναφέρθηκε στα χρόνια που έχει να πάρει τίτλο η Ουρακάν. Δυστυχώς κάτι ανάλογο βιώνει και η δική μας ομάδα.
"Επειδή γνωρίζω, θέλω να σας ενημερώσω για κάτι. Με την Ουρακάν διεκδίκησα έναν Τίτλο, που θα έπαιρνε η ομάδα μετά από 36 χρόνια. Με τη φανέλα της Ρασίνγκ, όμως, κατέκτησα Πρωτάθλημα μετά από 35 χρόνια. Ξέρω καλά τι σημαίνει και μακάρι να μπορέσω να ζήσω και φέτος κάτι αντίστοιχο".

- Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ εφικτό σε οποιοδήποτε άλλο "ευνομούμενο" Πρωτάθλημα, όχι, όμως, και στο ελληνικό. Αλήθεια, η γνώμη που σχημάτισες μετά τα πρώτα "ρεσιτάλ διαιτησιών" που πρόλαβες να ζήσεις, ποια είναι;
"Δεν σας κρύβω ότι είχα ακούσει "διάφορα" πράγματα, δεν περίμενα, όμως, σε καμία περίπτωση ότι το πρόβλημα θα ήταν τόσο έντονο. Αυτό που συμβαίνει, είναι πραγματικά ντροπιαστικό. Αντί οι αγώνες να κρίνονται από τους ποδοσφαιριστές, τις περισσότερες φορές κρίνονται από τους διαιτητές, κάτι το ανεπίτρεπτο".

"Σε κανένα πέταλο δεν υπάρχουν καθίσματα."

- Να σε ενημερώσουμε - αν βέβαια δεν το έχεις ήδη διαπιστώσει - ότι αγωνίζεσαι στην πιο. αφρικανική χώρα του δυτικού ημισφαιρίου, σε ένα Πρωτάθλημα - ανέκδοτο, στο οποίο αν διαθέτεις τις κατάλληλες "σχέσεις", συγγενικές ή μη, ό,τι και να κάνεις, μένεις ατιμώρητος. Ακόμα και να χειροδικήσεις εις βάρος αντιπάλου παίκτη.
"Φίλε, ευτυχώς που βρέθηκε ο Μιχάλης εκεί και μπράβο του, γιατί αν ήμουν εγώ στη θέση του, θα είχα αντιδράσει. κάπως διαφορετικά. Ανάλογο περιστατικό στην Αργεντινή, δεν έχει συμβεί ποτέ. Το τελευταίο επεισόδιο που θυμάμαι εγώ εντός αγωνιστικού χώρου, ήταν πριν από καμιά εικοσαετία περίπου, μεταξύ οπαδών που μπήκαν μέσα για τη διεκδίκηση ενός πανό. Το θέμα της ασφάλειας των παικτών εκεί είναι πολύ σημαντικό και στα περισσότερα γήπεδα, περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, πέραν του τεράστιου αριθμού stewards και αστυνομικών, υπάρχουν και εξάμετροι τάφροι, για την αποφυγή τέτοιων γεγονότων. Εκεί, βέβαια, συμβαίνουν άλλα. Σε κανένα πέταλο δεν υπάρχουν καθίσματα. Όποιος κατά καιρούς επιχείρησε να βάλει, είδε τους οπαδούς από το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι να του τα επιστρέφουν.".

- Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε όταν πάτε να παίξετε κάποιο εκτός έδρας ντέρμπι, από την ώρα που θα φύγετε από το ξενοδοχείο, έως την ώρα που θα φτάσετε στο αντίπαλο γήπεδο; Κι αν υπάρχουν κατά καιρούς περιπτώσεις. τυχαίας συνάντησης με "διάφορους σωματώδεις" τύπους στις αίθουσες των αποδυτηρίων.
"Όχι, δεν συμβαίνει τίποτα επιλήψιμο, αφού από την ώρα που θα ξεκινήσουμε ως και την ώρα που θα αποχωρήσουμε, τα μέτρα ασφαλείας είναι πραγματικά δρακόντεια. Το πρόβλημα της βίας στην Αργεντινή εντοπίζεται μεταξύ των οπαδών και όχι των ποδοσφαιριστών".

"Σαν στο σπίτι μας."

- Ποια θεωρείς ως τη δυσκολότερη έδρα;
"Αναμφισβήτητα, το Μπομπονέρα. Ένα πραγματικά επιβλητικό γήπεδο, που όταν χοροπηδούν οι οπαδοί, νομίζεις ότι γίνεται σεισμός και τρέμει η γη.".

- Μοιάζει με το "Βικελίδης";
"Κυριολεκτικά, στα πάντα! Στην ατμόσφαιρα, στα συνθήματα, στη μπάντα, στην τρέλα. σε όλα!! Θα έλεγα ότι εμείς οι Αργεντινοί του ΑΡΗ νιώθουμε εδώ σαν στο σπίτι μας.".

- Ξέρεις τι είναι αυτό που γουστάρουμε περισσότερο από κάθε άλλο; Η απίστευτη ομοψυχία που επιδεικνύουν μεταξύ τους οι παίκτες όλων σχεδόν των Λατινοαμερικάνικων ομάδων. Στην οποιαδήποτε "μανούρα" κι αν συμβεί, συμμετέχετε όλοι, δίχως να αφήνετε κάποιον συμπαίκτη σας ανυπεράσπιστο, βορά σε διαιτητή και αντιπάλους. Αυτό γουστάρουμε να δούμε να συμβαίνει και στον ΑΡΗ. Οπωσδήποτε.
"Αυτό που λέτε, είναι αλήθεια. Όντως "ορμάμε" όλοι μαζί, θέλοντας κυριολεκτικά να "φάμε" τον αντίπαλο, που είτε έκανε κάποιο αντιαθλητικό φάουλ, είτε "πούλησε μαγκιά" σε συμπαίκτη μας. Κι όλα αυτά, επειδή πάνω από όλα νιώθουμε μια παρέα φίλων, που σημαίνει ότι βλέποντας να χτυπούν έναν συμπαίκτη μας, νιώθουμε σαν να χτυπούν έναν φίλο μας. Να είστε σίγουροι ότι μέρα με τη μέρα, όταν αρχίσουμε να γνωριζόμαστε με τον κάθε συμπαίκτη ακόμα καλύτερα και οι μεταξύ μας δεσμοί θα σφίξουν ακόμα περισσότερο, το ίδιο θα συμβαίνει και στον ΑΡΗ".

"Θανάσιμοι εχθροί."

- Πέραν των πολλών ομοιοτήτων μεταξύ ΑΡΗ και Ουρακάν στις οποίες αναφερθήκαμε, υπάρχουν και κάποιες μεγάλες διαφορές. Σε οπαδικό επίπεδο. Μεγάλη αίσθηση σ' όλους εμάς προκάλεσε η είδηση της δολοφονίας δύο οπαδών της Ουρακάν, όχι από άλλους αντίπαλους οπαδούς, αλλά από συνοπαδούς τους. Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για τις αιτίες αυτού του γεγονότος. Εσύ που τα έζησες κι από κοντά, εξήγησέ μας γιατί συνέβη αυτό.
"Η περσινή ήταν μια πολύ περίεργη χρονιά για τον σύλλογο. Ήταν χρονιά εκλογών, κατέβαιναν δύο υποψήφιοι για την προεδρία και ο σύλλογος είχε χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Πρώην φίλοι, είχαν γίνει πλέον εχθροί. Κι απ' ό,τι αποδείχθηκε, θανάσιμοι. Μπορεί εμάς τους παίκτες να μη μας πείραξαν, αλλά το θέαμα που αντικρίσαμε μετά από ένα ματς που κερδίσαμε με 4-0, ήταν σοκαριστικό. Οι οπαδοί της Ουρακάν που βρίσκονταν στις απέναντι κερκίδες, πυροβολούσαν ο ένας τον άλλο με πιστόλια φωτοβολίδων. Κάτι πραγματικά. απίστευτο".

"Με το στόμα ανοιχτό."

- Μένοντας σε επίπεδο συγκρίσεων και εν κατακλείδι: Ποιον θεωρείς πιο φανατισμένο λαό; Αυτόν της πρώην ή της τωρινής σου ομάδας;
"Μπορεί οι συμπατριώτες μου να ξέρουν να δημιουργούν πολύ καλή ατμόσφαιρα, αλλά περιορίζονται σ' αυτό και μόνο σ' αυτό. Εκτός παιχνιδιού, δεν εκδηλώνονται τόσο και σε καμία περίπτωση όπως αυτοί του ΑΡΗ. Εδώ ο κόσμος αγαπά την ομάδα πραγματικά παθολογικά. Τη βλέπει σαν μέλος της ίδιας του της οικογένειας και το δείχνει κάθε στιγμή. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις εικόνες που ήρθαν στην Αργεντινή από την υποδοχή του Γκρασιάν και τις οποίες μετέδωσαν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια. Κάτι που βίωσα κι εγώ ο ίδιος, μετά την επιστροφή της ομάδας από τα φιλικά της Ιταλίας. "Πού ήρθα;", αναρωτιόμουν.".

- Δεν περίμενες ότι θα συναντούσες τέτοια τρέλα;
"Όχι, σε καμία περίπτωση. Ό,τι και να πω για τον κόσμο του ΑΡΗ, θα είναι ελάχιστο. Έκανε ακόμα και τους παίκτες της Μπόκα Τζούνιορς, που σίγουρα έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται σε καυτές έδρες, να μείνουν κυριολεκτικά με το στόμα ανοικτό. Έτυχε να βγω απ' τη φυσούνα στην έναρξη της συνάντησης, μαζί με τον Ντίαζ με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στην Ουρακάν. Ο άνθρωπος είχε πάθει σοκ!! Μου τηλεφώνησε την άλλη μέρα να του βρω ό,τι φωτογραφίες μπορούσα από την ώρα της εισόδου των δύο ομάδων. Εδώ μέχρι και ο Μαραντόνα έκανε ο ίδιος παρέμβαση στο κανάλι που μετέδιδε τον αγώνα, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια γι' αυτά που έβλεπε.!!!".

- Αλήθεια; Δεν το ξέραμε αυτό και είναι πραγματικά εκπληκτικό.
"Τον αγώνα τον μετέδιδε το Fox Sports της Λατινικής Αμερικής. Την ώρα του παιχνιδιού, ο Μαραντόνα έστειλε γραπτό μήνυμα, το οποίο και διαβάστηκε από τον δημοσιογράφο που μετέδιδε το ματς, λέγοντας ότι παρότι είχε έρθει να παίξει κάποτε στην Ελλάδα και υποτίθεται ότι γνώριζε την τρέλα των Ελλήνων με το ποδόσφαιρο, τέτοιο πράγμα δεν είχε ξαναδεί. Και όταν το λέει αυτό. ολόκληρος Μαραντόνα, όλα τα άλλα είναι περιττά. Το μόνο που μπορώ να σας αναφέρω, είναι πως μόλις μου είπαν για την παρέμβαση του Μαραντόνα οι δικοί μου άνθρωποι που έβλεπαν από την τηλεόραση το παιχνίδι, έκανα να συνέλθω. κάνα πεντάλεπτο!!".

- Εμείς να δεις. Είναι η πρώτη φορά που το ακούμε. Και οπωσδήποτε, αποτελεί για όλα αυτά τα μέλη του SUPER 3 που επί εβδομάδες κατέθεταν ψυχή και σώμα για την αρτιότερη οργάνωση αυτού του θεάματος, τη μεγαλύτερη τιμή και επιβράβευση. Κάρλος, σε ευχαριστούμε για τη συνομιλία.
"Κι εγώ σας ευχαριστώ και εύχομαι στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την εκπλήρωση των στόχων μας".

Εύκολη επικράτηση για τον Διαγόρα


Ο Μποταΐτης μαρκάρει τον Μιλόσκοβιτς Ο Διαγόρας αξιοποίησε το πλεονέκτημα της έδρας στην αναμέτρηση με την Καλαμάτα, της οποίας επιβλήθηκε 2-0 μετά από καλή εμφάνιση. Η ομάδα της Ρόδου έφτασε δίκαια στην κατάκτηση των τριών βαθμών μιας και ήταν ανώτερη της "μαύρης θύελλας" στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνάντησης.

Το ματς άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη, που άνοιξε το σκορ μόλις στο 6' με σουτ του Μιλόσκοβιτς. Το γρήγορο γκολ αποδείχθηκε ευεργετικό για τους Ροδίτες, οι οποίοι στο 29' έφτασαν στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος με σουτ του Σολάκη.

Στο σημείο αυτό, ο αγώνας ουσιαστικά κρίθηκε και οι γηπεδούχοι δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση του προβαδίσματος, το οποίο διατήρησαν μέχρι την εκπνοή.

Ο Γκουέι οδήγησε στη νίκη τον Εθνικό Αστέρα


Λουβάμο, Παριανός, Πασσάς και Γκουέι πανηγυρίζουν το γκολ του τελευταίου Εστω και δύσκολα, ο Εθνικός λύγισε την αντίσταση της Ρόδου της οποίας επιβλήθηκε 2-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής της συνάντησης ήταν ο επιθετικός της ομάδας της Καισαριανής, Γκουέι που πέτυχε και τα δύο τέρματα για το συγκρότημα του Αντώνη Μανίκα, που έσπασε το άηττητο των αντιπάλων του.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο επέβαλαν το ρυθμό τους. Τελικά, οι... κόποι τους δικαιώθηκαν στο 38' όταν ο Γκουέι με σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Καισαριανής.

Στην επανάληψη, όμως η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε και οι νησιώτες ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους αναζητώντας την ισοφάριση. Η Ρόδος πίεσε και δημιούργησε ευκαιρίες, όμως το γκολ ήρθε και πάλι από την άλλη πλευρά με σκόρερ ξανά τον Γκουέι, ο οποίος -στο 83'- με σουτ έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα των "ελαφιών".

Το τέρμα αυτό στέρησε κάθε ελπίδα για θετικό αποτέλεσμα στους Ροδίτες που... παραδόθηκαν.

Εμφατική πρώτη νίκη για τον Παναιτωλικό


Ο Γιώργος Θεοδωρίδης με τη φανέλα του Παναιτωλικού Ο Παναιτωλικός μπορεί να άργησε να πετύχει την πρώτη του φετινή νίκη, όμως αυτή ήταν εμφατική καθώς η ομάδα του Αγρινίου επιβλήθηκε 3-0 του Θρασύβουλου, ο οποίος παραμένει στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Σίνισα Γκόγκιτς είχε... καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.

Πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Θεοδωρίδης, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα στο 15' και στο 36', αμφότερα με σουτ, ενώ στο 34' είχε σκοράρει και ο Γκούρμα επίσης με σουτ.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι Αθηναίοι είχαν κάποιες καλές φάσεις για να μειώσουν, όμως οι Αγρινιώτες διατήρησαν τον έλεγχο και κράτησαν εύκολα τη νίκη

"Μοιρασιά" στο Αιγάλεω


Ο Πουλάκος με τη φανέλα του Αιγάλεω Τη νίκη ήθελαν Αιγάλεω και Εθνικός στο μεταξύ τους παιχνίδι, ωστόσο... βολεύτηκαν με το βαθμό της ισοπαλίας μιας και έμειναν στο 1-1. Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται, σε γενικές γραμμές δίκαιο σε ένα παιχνίδι που είχε δύο όψεις.

Στο πρώτο μέρος το ματς δεν είχε πολλές φάσεις, ωστόσο στο διάστημα αυτό σημειώθηκαν και τα δύο τέρματα της συνάντησης. Ο Εθνικός ήταν αυτός που απέκτησε προβάδισμα με σουτ του Σουμπίνιο στο 19', όμως τρία λεπτά πριν από την ανάπαυλα, ο Πουλάκος ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε φέτος η ομάδα του Πειραιά.

Στην επανάληψη, ο αγώνας είχε πιο γρήγορο ρυθμό με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ορισμένες ενδιαφέρουσες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, όμως δεν αξιοποιήθηκαν και το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Πέταξαν στον Εύοσμο οι "μαυραετοί"!


Ο Τόνι Γκονθάλεθ πανηγυρίζει με τους συμπάικτες του στον Πιερικό Ενα ξέσπασμα τριών λεπτών ήταν αρκετό για τη Δόξα Δράμας προκειμένου να... αλώσει τον Εύοσμο και να κερδίσει 2-0 το παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα. Η ομάδα του Κώστα Βασιλακάκη πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη σε ένα παιχνίδι που ήταν ισορροπημένο. Περισσότεροι από χίλιοι Δραμινοί πανηγύρισαν την επιτυχία.

Οι δύο αντίπαλοι αναζήτησαν τη νίκη και μέχρι το 73' ο αγώνας ήταν αμφίρροπος. Ωστόσο, στο σημείο αυτό ο Πακάλτσης με κεφαλιά και έπειτα από αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων, έβαλε μπροστά στο σκορ τους "μαυραετούς".

Ο Αγροτικός Αστέρας βγήκε μπροστά για την ισοφάριση και στο 75' δέχθηκε τον απόλυτο αιφνιδιασμό όταν ο Μαρκόφσκι βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Διλμπέρη και με πλασέ, ανέβασε το δείκτη του σκορ.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους Θεσσαλονικείς μετά τις αποβολές των Βαγγελόπουλου στο 87' και Δινόπαππα τρία λεπτά αργότερα. Στο 90' αποβλήθηκε και ο Γκίκας της Δόξας. Ολοι τους αντίκρισαν από δύο κίτρινες κάρτες.

Πρώτη με... τεσσάρα η Κέρκυρα!


Ο Μπερνς πανηγυρίζει με τη φανέλα της Κέρκυρας Μόνη πρώτη στην κατάταξη της Β' Εθνικής βρίσκεται η Κέρκυρα μετά τη νίκη της με 4-2 στην αναμέτρηση με την Αναγέννηση Καρδίτσας, που ήταν συγκλονιστική σε εξέλιξη. Χαρακτηριστικό του ματς τα τέσσερα τέρματα που είχαν ήδη σημειωθεί στα πρώτα δεκατρία λεπτά! Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αναγέννηση έχασε για πρώτη φορά.

Στα πρώτα δεκατρία λεπτά της συνάντησης οι περίπου 1.200 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο, έζησαν τον... ποδοσφαιρικό παράδεισο μιας και είδαν τέσσερα γκολ! Ο Μπερνς, μόλις στο 3', άνοιξε το σκορ με σουτ, ενώ στο 9' ο Τσίγκας με πέναλτι έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα Κουτσόπουλου.

Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μπουντούρης με σουτ ισοφάρισε και στο 13' ο Διγγόζης με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.

Οι δύο ομάδες αναζήτησαν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα και τελικά αυτό το πέτυχαν οι νησιώτες με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, οπότε ο Λουρένσο με κεφαλιά πέτυχε το 3-2.

Στο 65' Κερκυραίοι απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Τσαγγάρη, ο οποίος δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 92' όταν σε αντεπίθεση της Κέρκυρας, ο Φλαβίνιο βγήκε απέναντι στον Κουτσόπουλο αλλά ο τελευταίος απέκρουσε την μπάλα, όμως ο επερχόμενος Σίλβα δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα.

Πρώτη ήττα για τον Απόλλωνα

Μετά από μια νίκη και μια ισοπαλία, ο Απόλλων γνώρισε χθες στην Καλαμαριά την πρώτη του ήττα. Οι «κοκκινόμαυροι» υποδέχθηκαν στο ντέρμπι του ομίλου τον Αετό Σκύδρας, αλλά δεν τα κατάφεραν και έχασαν με σκορ 1-0. Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχωρίζουν οι νίκες των ΠΑΟ Κουφαλίων και Κιλκισιακού επί των Καμπανιακού και ΠΑΟΔ αντίστοιχα, με το ίδιο μάλιστα σκορ (1-0).

Τα αποτελέσματα του 2ου ομίλου:

Αλμωπός Αριδαίας-Εθνικός Ν. Αγιονερίου 1-0
Νίκη Πολυγύρου-Ν. Καλλικράτεια 0-1
Απόλλων Καλαμαριάς-Αετός Σκύδρας 0-1
Διόσκουροι-ΠΟ Μουδανιών 0-2
ΠΑΟ Κουφαλίων-Καμπανιακός 1-0
Ολυμπιακός Γαλατάδων-Εδεσσαϊκός 0-0
Κιλκισιακός-ΠΑΟΔ 1-0.

Νίκησαν και πέρασαν ΗΠΑ, Μεξικό


Οι παίκτες του Μεξικό πανηγυρίζουν την πρόκριση στοο Μουντιάλ Την πρόκριση τους στην τελική φάση πανηγυρίζουν ΗΠΑ και Μεξικό. Η Αμερική επικράτησε εκτός έδρας της Ονδούρας με 3-2, ενώ το Μεξικό συνέτριψε το Ελ Σαλβαδόρ με 4-1, ωστόσο τα τρία γκολ οι γηπεδούχοι τα πέτυχαν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Νίκη για τη Κόστα Ρίκα που έχει το προβάδισμα για την τρίτη θέση.

Ονδούρα-ΗΠΑ 2-3
(46΄, 77΄ Ντε Λεόν - 54΄, 65΄ Κέισι, 71΄ Ντόνοβαν)

Μεξικό-Ελ Σαλβαδόρ 4-1
(25΄ αυτ. Γκονζάλες, 71΄ Μπλάνκο, 84΄ Παλένσια, 90΄ Βέλα - 88΄ Μαρτίνεζ)

Κόστα Ρίκα-Τρίνινταντ & Τομπάγκο 4-0
(27΄ αυτ. Αμπουμπάκρ, 50΄ Σεντένο, 61΄, 63΄ Σαμπόριο)

Βαθμολογία
1. ΗΠΑ 19
2. Μεξικό 18
3. Κόστα Ρίκα 15
4. Ονδούρα 13
5. Ελ Σαλβαδόρ 8
6. Τρίν. & Τομπάγκο 5

Η τελευταία αγωνιστική
Ελ Σαλβαδόρ-Ονδούρα
Τρίνινταντ & Τομπάγκο-Μεξικό
ΗΠΑ-Κόστα Ρίκα

Οι τρεις πρώτες ομάδες προκρίνονται απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ, ενώ η τέταρτη θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 5η στην βαθμολογία των προκριματικών στη ζώνη της Νότιας Αμερικής.

Φωτο Ημέρας

Ελλαδάρα... από την κορυφή ως τα νύχια!

Ειπε...............

"Το τι έγινε στο ημίχρονο, καλύτερα να μην το συζητήσουμε..."

Οτο Ρεχάγκελ

(Ο Γερμανός δεν αποκάλυψε το... μυστικό για τη μεταμόρφωση της Εθνικής)

Ψιθυροι......................

  • Μία ώρα πριν το παιχνίδι το ΟΑΚΑ σιγά - σιγά γεμίζει και ο Νίκολας μπαίνει πρώτος για ζέσταμα και αποθεώνεται από τον κόσμο. Ακολουθεί ο Καλάθης, ο οποίος δέχεται επίσης "ζεστό" καλωσόρισμα από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται με όλους τους παίκτες που κάνουν την εμφάνισή τους στο παρκέ.

  • Εορταστική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ για το φιλικό προς τιμή του Φραγκίσκου Αλβέρτη: "Ο αρχηγός. Ο νικητής. Ο κορυφαίος. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης", αναφέρουν οι διαφημιστικές πινακίδες εντός του γηπέδου.
  • Ντούσαν Μπάγεβιτς, Γιάννης Ιωαννίδης, Στέλιος Γιαννακόπουλος και Αγγελος Μπασινάς βρέθηκαν μεταξύ άλλων στα επίσημα του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Εθνικής με τη Λετονία

Stop στα φιλιά και τις φούστες !

wanda_nara40.jpgΚρύος ιδρώτας έχει λούσει και πάλι τον Μάξι Λόπεζ. Η σύζυγος του επιθετικού της Γκρέμιο, Γουάντα Νάρα από εκεί που καθόταν σπίτι και φρόντιζε τον γιο τους Βαλεντίνο, έπιασε ξανά δουλειά σε τηλεοπτικό σταθμό. Ο Αργεντινός φορ δεν έχει ξεχάσει μια από τις πρώτες εμφανίσεις της Νάρα, όταν είχε φιληθεί στο στόμα με άλλη γυναίκα. Ο 25χρονος άσος της απαγόρεψε να πράξει κάτι ανάλογο με οποιονδήποτε, ενώ έθεσε και βέτο στις κοντές φούστες.

wanda_nara36.jpg

wanda_nara.jpg

Τσεκάρει Τάτο

tatos.jpgΟ Ολυμπιακός δεν κοιτάει μόνο την αγορά της Λατινικής Αμερικής αλλά και την εγχώρια. Οι πρωταθλητές φέρεται να έχουν βάλει στο μεταγραφικό τους στόχαστρο τον Ανδρέα Τάτο του Ατρομήτου. Ο Ανδρέας Νινιάδης παρακολούθησε από κοντά τον 20χρονο μέσο και έμεινε ευχαριστημένος. Αγγλικές «σειρήνες» για Αβραάμ. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν θέλει εξωτερικό αλλά μόνο Ολυμπιακό. Ζίκο: «Πηγαίνετε στην παραλία».


Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει στραμμένο το βλέμμα του στην αγορά της Βραζιλίας λόγω και του Ζίκο στην τεχνική ηγεσία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ερυθρόλευκοι δεν κοιτάνε και ότι εξαιρετικό υπάρχει από την ελληνική αγορά.
Ο Ανδρέας Νινιάδης είχε βρεθεί την περασμένη εβδομάδα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης για να δει την συνάντηση του Πανιωνίου με τον Ατρόμητο. Τα μάτια του ερυθρόλευκου σκάουτερ ήταν πάνω στον Τάτο. Ο 20χρονος μέσος της ομάδας του Περιστερίου έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στους «κυανέρυθρους» και όπως αναφέρει η «Sportday» ο Νινιάδης συγκέντρωσε εξαιρετικά στοιχεία για τις ικανότητες του Τάτου.
Στο λιμάνι δεν έχουν προσεγγίσει ακόμα τον Ατρόμητο αλλά αν ο Τάτος συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό ο Ολυμπιακός δεν θα αργήσει να χτυπήσει την πόρτα του συλλόγου των Δυτικών Προαστίων.

Ήταν όλοι εκεί ...

mnhmosyn.jpgΣυγκίνηση και θλίψη ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν το πρωϊ της Κυριακής στα Τέμπη, στο ετήσιο μνημόσυνο για τους 6 φιλάθλους του ΠΑΟΚ, που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα της 4ης Οκτωβρίου 1999, μετά το 1-1 του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό… Μεταξύ άλλων πήγαν ο Ζήσης Βρύζας, ο Φερνάντο Σάντος και αντιπροσωπεία παικτών.



Πλήθος κόσμου απέδωσε φόρο τιμής στους αδικοχαμένους οπαδούς. Παρούσα και η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με επικεφαλής τον Ζήση Βρύζα. Επίσης, πήγε το τεχνικό τιμ της ομάδας με επικεφαλής τον Φερνάντο Σάντος, καθώς και αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών με τους Μαλεζά, Αραμπατζή, Σνάουτσνερ. Στεφάνι έστειλε ο Θόδωρος Ζαγοράκης, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μιλτιάδης Κανώτας, όπως και ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος. Το «Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε» δόνησε την ατμόσφαιρα στο σημείο που βρίσκεται το μνημείο.

΄Εκαναν το τζάμπολ τους και οι Γυναίκες

basketball_2.jpgΆρχισε η επίσημη αγωνιστική περίοδος για το γυναικείο μπάσκετ, με τους αγώνες για το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος. Οι φιλοξενούμενες είχαν την τιμητική τους στην α' φάση, καθώς σημειώθηκαν οχτώ «διπλά».



Α' ΦΑΣΗ

1. Αστέρας Εξ.-Άρης Θήβας 65-61
2. Παγκράτι-Αμαρυλλίς 50-46
3. Έξω Παναγίτσα-Πρωτέας Βούλας 45-89
4. Άρης Χολαργού-Κτησιφών Παιανίας 50-63
5. Αγία Παρασκευή-Νίκη Λευκάδας 49-50
6. Κρόνος Αγ. Δημ.- Πειραϊκός 73-38
7. Ηράκλειο-Σπόρτιγκ 49-58
8. Φίλιππος Βέροιας-Ηρακλής 33-60
9. Αρίων Πτολεμαΐδας-Παναθλητικός Συκεών 44-58
10. ΠΑΟΚ-Απόλλων Καρδίτσας 87-54
11. Τιτάνες Δράμας-Κομοτηνή 70-44
12. Μέγας Αλέξανδρος-Αναγέννηση Ρυσίου 52-53
13. Ανάληψη Βόλου-Αίας Ευόσμου 21-77
14. Σέρρες-Πυλαία 7μ.μ.

Β' ΦΑΣΗ - 21/10/09


15. Απόλλωνας Καλαραμιάς.-Άρης Θεσσαλονίκης
16. Σπόρτιγκ-Παναθλητικός Συκεών
17. Νίκη Λευκάδας-Πανιώνιος
18. Κρόνος Αγ. Δημ.-Σέρρες/Πυλαία
19. Κτησιφόντας Παιανίας-Ηρακλής
20. Αναγέννηση Ρυσίου-Εσπερίδες
21. Παγκράτι-Απόλλωνας Πτολεμαΐδας
22. Αίας Ευόσμου-Ολυμπιακός 1937
23. Αστέρας Εξαρχείων-Χανιά
24. Παναθηναϊκός-Άνω Λιόσια
26. Πρωτέας Βούλας-Παλαιό Φάληρο
27. ΠΑΟΚ-Αθηναϊκός

Κοντά στην... έξοδο ο Λάγκερμπακ!

lagerbak3.jpgΗ αποτυχία της Σουηδίας να κερδίσει στη Δανία και ο πιθανός αποκλεισμός της από τα τελικά του Μουντιάλ έχουν σκορπίσει απογοήτευση στις τάξεις των φιλάθλων και της Ομοσπονδίας. Ο τεχνικός των Σκανδιναβών, Λαρς Λάγκερμπακ έχει... εισπράξει το «μήνυμα» και σε δηλώσεις του τόνισε πως είναι έτοιμος να αποχωρήσει από τον πάγκο.



«Εγώ και ο βοηθός μου, Ρόλαντ Άντερσον είμαστε έτοιμοι να αποχωρήσουμε είτε μετά τα πλέι οφ είτε μετά το ματς με την Αλβανία την Τετάρτη» είπε ο Λαρς Λάγκερμπακ. Η Σουηδία δεν κράτα πλέον την τύχη στα χέρια της, αφού μόνο με δική της νίκη και παράλληλα απώλεια των Πορτογάλων θα καταφέρει να βρεθεί στα μπαράζ για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο χειρουργείο ο Μπουφόν


Ο Μπουφόν σε προσπάθεια του Στο χειρουργείο θα χρειαστεί να μπει μέσα στους ερχόμενους μήνες ο Τζιανλούκα Μπουφόν, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Γιουβέντους, αλλά και τον διεθνή γκολκίπερ. "Το γόνατό μου είναι κατεστραμμένο. Θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Θα συνεχίσω να παίζω ακόμη όσο μπορώ" τόνισε στους δημοσιογράφους ο Μπουφόν μετά την επιστροφή της εθνικής ομάδας από τη Βρετανία, όπου η "σκουάντρα ατζούρα" αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Ιρλανδία, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τους τελικούς του Μουντιάλ 2010.

Ο 31χρονος πορτιέρο, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μετά από μία χρονιά με συνεχείς τραυματισμούς, πρόσθεσε πως θα προσπαθήσει να "μεταφέρει" την εγχείρηση μετά το μεγάλο ντέρμπι της Serie A με την Ιντερ, παιχνίδι που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Παραιτήθηκε ο Τερίμ από την εθνική Τουρκίας


Ο τεχνικός της εθνικής Τουρκίας Φατίχ Τερίμ Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Τουρκίας έθεσε ο Φατίχ Τερίμ, μετά την ήττα από το Βέλγιο με 2-0, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας. Μετά το αποτέλεσμα αυτό η Τουρκία έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Ο Τύπος της Τουρκίας αναφέρει ότι το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης με την Αρμενία θα είναι το τελευταίο του Τερίμ στον πάγκο της εθνικής ομάδας: "Γνωρίζω πως υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να με κάνουν ν' αλλάξω γνώμη, αλλά η απόφασή μου δεν αλλάζει" φέρεται να δήλωσε ο Τερίμ, του οποίου το συμβόλαιο με την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας λήγει το 2012. Τον τελευταίο καιρό φημολογείται έντονα ότι ο έμπειρος προπονητής έχει δεχτεί πρόταση από την ιταλική Νάπολι.

Αξίζει να επισημανθεί, ότι ο Τερίμ είχε παραιτηθεί άλλη μία φορά στο παρελθόν και συγκεκριμένα μετά την ήττα στον ημιτελικό του EURO 2008 από τη Γερμανία, ωστόσο, πείστηκε να συνεχίσει στο τιμόνι της εθνικής.

Εσωσε την παρτίδα στο 94' ο Παλέρμο


Ο Ιγκουαϊν πανηγυρίζει το 1-0 Σε ένα παιχνίδι θρίλερ η Αργεντινή νίκησε το Περού με 2-1 και διατηρήθηκε στην τέταρτη θέση που οδηγεί απευθείας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Μάρτιν Παλέρμο έγινε ο ήρωας για το σύνολο του Μαραντόνα, καθώς χάρισε τη νίκη στην ομάδα του στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ιγκουαϊν στο 48' είχε ανοίξει το σκορ για την Αργεντινή, αλλά ο Ρεντζίφο στο 90' είχε ισοφαρίσει σε 1-1. Ολοι περίμεναν ότι το παιχνίδι θα τελείωνε ισόπαλο, ωστόσο ο Παλέρμο είχε άλλη άποψη...

Την τελευταία αγωνιστική η Αργεντινή φιλοξενείται από την Ουρουγουάη και με ήττα μπορεί να μείνει ακόμα και εκτός των μπαράζ, καθώς η επόμενη αντίπαλος της είναι μόλις ένα βαθμό πίσω της, ενώ το Εκουαδόρ που αντιμετωπίζει την αδιάφορη Χιλή, βρίσκεται σε απόσταση δύο βαθμών.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων κρίθηκε και ο αγώνας Εκουαδόρ-Ουρουγουάη, με τους φιλοξενούμενους να "δραπετεύουν" με τους τρεις βαθμούς, χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Ντιέγκο Φορλάν. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τέρμα του Βαλένσια, όμως, η Ουρουγουάη γύρισε το παιχνίδι.

Τα αποτελέσματα:

Αργεντινή-Περού 2-1
(48΄ Ιγκουαϊν, 90΄+ Παλέρμο - 90΄ Ρεντζίφο)

Βενεζουέλα-Παραγουάη 1-2
(86΄ Ροντόν - 55΄ Καμπάνας, 79΄ Καρντόσο)

Κολομβία-Χιλή 2-4
(13΄ αυτ. Βιδάλ, 63΄ Μορένο - 35΄ Πόνσε, 36΄ Σουάζο, 72΄ Βαλντίβια, 79΄ Ορελάνα)

Ισημερινός-Ουρουγουάη 1-2
(67΄ Βαλένσια - 69΄ Σουάρεζ, 90΄+ πεν. Φορλάν)

Βολιβία-Βραζιλία (11/10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 Βραζιλία 33
2 Παραγουάη 33
3 Χιλή 30
4 Αργεντινή 25
5 Ουρουγουάη 24
6 Ισημερινός 23
7 Βενεζουέλα 21
8 Κολομβία 20
9 Βολιβία 12
10 Περού 10

Η τελευταία αγωνιστική
Περού-Βολιβία
Βραζιλία-Βενεζουέλα
Παραγουάη-Κολομβία
Χιλή-Εκουαδόρ
Ουρουγουάη-Αργεντινή

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ, ενώ η πέμπτη της βαθμολογίας θα δώσει αγώνες μπαράζ με την τέταρτη της βαθμολογίας από την προκριματική ζώνη της Κεντρικής, Βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF).

Στο Κλίβελαντ ο Ολυμπιακός


Από την προπόνηση του Ολυμπιακού στο Κλίιβελαντ Το Σαν Αντόνιο αποτελεί παρελθόν για τους "ερυθρόλευκους», οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο Κλίβελαντ. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη προετοιμάζεται για το δεύτερο φιλικό επί αμερικανικού εδάφους που θα γίνει τα ξημερώματα της Τρίτης κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς των Τζέιμς και Ο� Νιλ.

Η αποστολή μπήκε και πάλι στο ειδικό αεροπλάνο (φτιαγμένο για ομάδες μπάσκετ) και δίχως να ταλαιπωρηθεί έφτασε στο Οχάιο. Χθες το απόγευμα άπαντες είχαν ρεπό και συνάμα την ευκαιρία να ξεκουραστούν, αλλά σήμερα θα υπάρξει κανονικά προπόνηση. Το παιχνίδι με το Κλίβελαντ έχει μεγάλο ενδιαφέρον για πάρα πολλούς λόγους. Ασφαλώς και ο σημαντικότερος λόγος είναι η παρουσία του Λεμπρόν Τζέιμς, κατά πολλούς καλύτερου αθλητή στον κόσμο. Κατά τα άλλα, τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κόντρα του Σακίλ Ο� Νιλ με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

"Ο,τι και να λέμε, το να παίζει απέναντι σε τέτοιους παίκτες, σε τέτοιους θρύλους του ΝΒΑ είναι μεγάλη υπόθεση», τόνισε ο Νίκολα Βούισιτς και πρόσθεσε: "Μεγαλη τιμή για μας. Όλοι η ομάδα περιμένει τη στιγμή γι αυτό το σπουδαίο παιχνίδι και θέλουμε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε. Να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ενός αγώνα σαν κι αυτόν με τους Καβαλίερς. Σίγουρα πρέπει να κάνουμε καλύτερο ξεκίνημα στο παιχνίδι. Ξέρετε για πολλά από τα παιδιά της ομάδας ήταν η πρώτη φορά που έπαιξαν τέτοιο ματς. Με ομάδα ΝΒΑ, σε γήπεδο ΝΒΑ, με κανονισμούς ΝΒΑ. Η ατμόσφαιρα ήταν διαφορετική, ακόμα και οι διαστάσεις ήταν μεγαλύτερες, το τρίποντο πιο μακριά από ό,τι στην Ευρώπη. Δεν είναι εύκολο. Γι αυτό χρειάστηκε λίγος χρόνος μέχρι να προσαρμοστούμε και να δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες. Μείναμε από την αρχή πίσω στο σκορ με 20πόντους διαφορά και μετά ήταν δύσκολο να ανατρέψουμε την κατάσταση", είπε για να προσθέσει αναφερόμενος στο παιχνίδι με τους Καβαλίερς: �Κόντρα στους Καβαλίερς σίγουρα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και θα μπούμε πιο νωρίς στο πνεύμα του αγώνα. Βέβαια δεν είναι και εύκολο παιχνίδι, αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που πέρυσι διεκδίκησε τον τίτλο και έχασε μόλις δύο ματς στην έδρα της. Εμείς θα πρέπει να τα δώσουμε όλα και να χρησιμοποιήσουμε πράγματα που θα κάνουμε όλη τη σεζόν. Διότι αυτό θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια. Παίζονυας με παίκτες σαν τον Λε Μπρον Τζέιμς και τον Σακίλ Ο' Νιλ σε βοηθάει να αποκτήσεις και αυτοπεποίθηση κι αυτό μπορείς να το εκμεταλλευτείς όταν επιστρέψεις στην Ευρώπη".

Και κατέληξε μιλώντας συνολικά για το ταξίδι στις ΗΠΑ: �Υπάρχει κούραση από το ταξίδι, δεν έχουμε καν χρόνο για να κοιμηθούμε, όμως αυτά τα παιχνίδια σου χρησιμεύουν να βελτιωθείς. Είμαστε νέα ομάδα, έχουμε καινούργιους παίκτες και πρέπει να παίζουμε δυνατά φιλικά. Η σεζόν αρχίζει σε μία εβδομάδα, άρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις δύσκολες καταστάσεις".

Χαμόγελα για Πιλότο


Ο Νούνο Πιλότο... Ενα μικρό θαύμα συνετελέσθη στην περίπτωση του Πιλότο. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής αναμένεται να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους νωρίτερα από τον Ιανουάριο, όπως αρχικά εκτιμήθηκε, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στη διάρκεια της προετοιμασίας.

Το ιατρικό επιτελείο του Ηρακλή πήρε την απόφαση να αλλάξει τα σχέδια του, στο θέμα της αποθεραπείας του Νούνο Πιλότο. Ο 26χρονος αμυντικός μέσος, είναι έτοιμος να ξεκινήσει τρέξιμο. Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται στη Θεσσαλονίκη, ούτως ώστε να συνεχίσει στις εγκαταστάσεις της Μίκρας το υπόλοιπο πρόγραμμα μέχρι την επιστροφή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ηρακλή. Προς το παρών, ο γιατρός Μπάμπης Λαζαρίδης και οι συνεργάτες του αποφάσισαν πως θα ήταν καλό, ο Πορτογάλος άσος να εξακολουθήσει να πραγματοποιεί το ελαφρύ ατομικό πρόγραμμα στην πατρίδα του. Αυτό κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, καθώς ο συγκεκριμένος παράγοντας θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάρρωση του. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής εξέφρασε την επιθυμία να έλθει στα τέλη του μήνα στη Θεσσαλονίκη, να μπει στο κλίμα των αποδυτηρίων, να «ζήσει» την ομάδα του, να συναντηθεί με τους συμπαίκτες του, το τεχνικό επιτελείο, τους ιθύνοντες του Ηρακλή και να μιλήσει με τον γιατρό με τον οποίο συνεχίζει να είναι σε διαρκή επικοινωνία.

Ρέμος: Με εγγυήσεις για το μέλλον της ομάδας

Ο Ρέμος, όσο περνούν οι μέρες, εκδηλώνεται ακόμη περισσότερο... Κατά βάση εκδηλώνει την αδυναμία του να συνεχίσει να κυβερνά μόνος το κυανόλευκο καράβι και αναζητεί συγκυβερνήτη ή νέο καπετάνιο. Ωστόσο, οι περισσότεροι αγνοούν τις κινήσεις που γίνονται στην πρωτεύουσα. Το θέμα των Σλοβένων είναι υπαρκτό, αλλά συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να προχωρήσει.

Λέγεται ότι υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής του Σπανουδάκη!

Κάποιοι προσπαθούν να προλειάνουν το έδαφος για μία δυναμική επιστροφή, αλλά η πόρτα της ΠΑΕ έχει κλείσει.

Είναι ευδιάκριτο ότι ο Ρέμος θέλει να βρει ανθρώπους που θα μπορούν να εγγυηθούν το αύριο του συλλόγου. Επιχειρηματίες που το εκτόπισμά τους δεν θα αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση.

Για να παραχωρήσει ο Ρέμος το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών σε οποιονδήποτε εκδηλώσει ενδιαφέρον απαιτεί να πάρει πίσω τα δικά του χρήματα και των συνεργατών του.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Μπάμπης Ξανθόπουλος, ο οποίος έστειλε εξώδικο στην ΠΑΕ Ηρακλής, με το οποίο ζητά να του επιστραφούν τα χρήματα που διέθεσε στο διάστημα που ασκούσε διοίκηση στην κυανόλευκη εταιρία.

Ότι κι αν γίνεται στην πρωτεύουσα και όχι μόνο, στα γραφεία του Ηρακλή δεν έχουν να δηλώσουν κάτι επίσημα παραπέμποντας τους πάντες στις πρόσφατες δηλώσεις του Δήμου Πολύκαρπου. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής επεσήμανε ότι ο Αντώνης Ρέμος αναζητά οικονομικούς συμπαραστάτες δεν γνωρίζει όμως να βρίσκεται σε συζητήσεις με οικονομικούς παράγοντες για να αποχωρήσει από τα κοινά της ομάδας. Παράλληλα δεν υπήρξε καμία τοποθέτηση για το εξώδικο που απέστειλε ο Μπάμπης Ξανθόπουλος.

Στη Θέρμη με τον Θερμαϊκό

Το πρόβλημα για τον Ουκρανό τεχνικό στο φιλικό παιχνίδι με τον Θερμαϊκό στη Θέρμη (4μ.μ.), είναι ότι δεν υπολογίζει αρκετούς ποδοσφαιριστές. Υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες έχουν οι Βόιτσεχ Κοβαλέφσκι (Πολωνία), Δημήτρης Γιάντσης και Γιώργος Ιωαννίδης (ελπίδων), ενώ προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν πέντε ποδοσφαιριστές.

Στους ήδη γνωστούς, Μάουρο Μιλάνο (επιστρέφει την Τρίτη από την Αργεντινή), Ιβάν Μπόσνιακ (συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα), Παναγιώτη Κονέ (ατομικό πρόγραμμα και ασκήσεις γυμναστηρίου) και Ματίας Λέκι (ξεκίνησε ελαφρύ τρέξιμο), προστέθηκε ο Πασχάλης Βουτσιάς. Ο Έλληνας μέσος δέχθηκε κτύπημα στο δεξιό αστράγαλο, κατά τη διάρκεια της πρωινής προπόνησης και το απόγευμα έκανε θεραπεία. Στη λίστα με τις απουσίες, από χθες, ανήκει κι ο Κατσαμπής. Ο αρχηγός ένοιωσε ενοχλήσεις σε παλιό τραύμα και θα μείνει θεατής σήμερα το απόγευμα.

Για τον Πανιώνιο

Την Τρίτη το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του αγώνα των «κυανόλευκων» με τον Πανιώνιο στο Καυτανζόγλειο στάδιο. Η φιλοξενούμενη ομάδα ζήτησε 500 εισιτήρια για τις ανάγκες των οπαδών της και το μόνο ερωτηματικό παραμένει η τοποθέτηση ή μην των προστατευτικών στα δύο πέταλα του σταδίου κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι έτοιμο εδώ και ένα μήνα.

Συνεχίζει χωρίς δυσάρεστες αλλαγές


Από τη συνέντευξη Τύπου του Ζήση Βρύζα Η νέα διοίκηση, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα παραχωρήσει μια μεγάλη συνέντευξη Τύπου όπου ουσιαστικά ο Ζήσης Βρύζας θα κάνει τις προγραμματικές του δηλώσεις.

Γενικότερα, πάντως, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα και η ομάδα θα συνεχίσει, απρόσκοπτη, χωρίς δυσάρεστες αλλαγές, την πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Σάντος θα τοποθετηθεί με δηλώσεις για την παραίτηση του Ζαγοράκη αλλά σίγουρα η ανάληψη της ηγεσίας από τον Βρύζα είναι μια εξέλιξη που τον βρίσκει σύμφωνο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ωστόσο, θα πρέπει να προσθέσουμε ότι ο Βρύζας θα προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές και αυτό άφησε να εννοηθεί μέσα από τις πρώτες του συζητήσεις με τους συνεργάτες του στη διοίκηση.

Από αύριο θα πιάσει δουλειά, θα καθίσει και τυπικά στη θέση του προέδρου και θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες με σκοπό να αποκτήσει και τυπικά τον τίτλο του προέδρου και μαζί τις τυπικές ευθύνες και αρμοδιότητες της θέσης.

Για την ακρίβεια, ως νέος μέλος και νέος πρόεδρος, ο Ζήσης Βρύζας πρέπει να εγκριθεί από το Πρωτοδικείο. Την Δευτέρα θα κατατεθεί αίτημα από τον Ερασιτέχνη για την αντικατάσταση του Θόδωρου Ζαγοράκη στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, ο οποίος παραιτήθηκε. Η αντικατάστασή του από τον Βρύζα θα εγκριθεί από Πρωτοδικείο και εν συνεχεία θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο και θα αναθέσει στον Βρύζα τις αρμοδιότητες του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου που είχε και ο Ζαγοράκης.

Ο Ζαγοράκης δε, θα παραχωρήσει στους υπόλοιπους του διοικητικού συμβουλίου, τις μετοχές του και, όπως διατυπώθηκε, το μεγαλύτερο μέρος στον Ηλία Βιολίδη.

Οι βετεράνοι ενέκριναν

Θέση πήρε ο σύνδεσμος βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ για την αποχώρηση του Θόδωρου Ζαγοράκη, αναφέροντας στην ανακοίνωσή του: «Ο Θόδωρος Ζαγοράκης αποφάσισε να παραιτηθεί από την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή του την απόφαση, θα τους ανακοινώσει ο ίδιος, όπως επίσημα δήλωσε, έτσι ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ.

Εμείς τον τιμούμε για την τεράστια προσφορά του στην ομάδα και στην ΠΑΕ, στα 2,5 περίπου χρόνια της προεδρίας του.

Ο ΠΑΟΚ ωστόσο έχει συνέχεια.

Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε, ότι οι συνεργάτες του Θ.Ζαγοράκη, στο ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, συνεχίζουν το έργο τους, που ξεκίνησαν μαζί με τον Θόδωρο Ζαγοράκη.

Επίσης με μεγάλη ικανοποίηση, δεχτήκαμε την απόφαση του Ζήση Βρύζα, να καθίσει στην δύσκολη "καρέκλα" του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Θεωρούμε ότι όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει το νέο διοικητικό σχήμα και ιδιαίτερα τον Ζήση Βρύζα, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι "ο ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα" , εμείς επαναλαμβάνουμε την θέση που πρόσφατα εκφράσαμε δημόσια, ότι παραμένουμε στην διάθεση της διοίκησης, δηλαδή στην διάθεση του ΠΑΟΚ, σε ότι κρίνουν ότι μπορούμε να βοηθήσουμε».

Για παλιότερες αλητείες

Τρεις συνδεσμίτες οπαδοί του ΠΑΟΚ, παραπέμπονται να δικαστούν κατηγορούμενοι για τις εκτεταμένες καταστροφές που προκλήθηκαν από χούλιγκαν τον περασμένο Ιανουάριο στην περιοχή Χαριλάου. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που δημοσιεύτηκε χθες, θα δικαστούν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τρία κακουργήματα και ένα πλημμέλημα.
Τα επεισόδια είχαν προκληθεί από μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ, λίγη ώρα πριν τον αγώνα ΠΑΟΚ - ΟΦΗ. Σύμφωνα με το βούλευμα, περίπου 60 άγνωστοι οπαδοί, προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε 16 καταστήματα, τα δύο εκ των οποίων έκαψαν ολοσχερώς με βόμβες μολότοφ και πυρσούς, ενώ έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους με λοστούς, τσεκούρια και βαριοπούλες. Ένα από τα καταστήματα που καταστράφηκε ήταν και του προέδρου του συνδέσμου φιλάθλων Αρη Σούπερ 3. Ακόμη κατέστρεψαν επτά αυτοκίνητα και ένα δίκυκλο που ήταν σταθμευμένα στους δρόμους από τους οποίους πέρασαν μέχρι να φτάσουν στο γήπεδο της Τούμπας.
Από την ομάδα των 60 οι τρεις κατηγορούμενοι, ηλικίας 30, 38 και 39 χρόνων, αναγνωρίστηκαν από δύο αστυνομικούς, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή και όπως είπαν τους είδαν να κινούνται μέσα στην ομάδα των ταραξιών. Οι οπαδοί αρνούνται κατηγορηματικά τις κατηγορίες και ισχυρίζονται πως την ώρα των επεισοδίων ήταν στο γήπεδο, ενώ επικαλούνται και τις καταθέσεις 20 άλλων οπαδών του δικεφάλου. "Οι καταθέσεις αυτές δεν παρέχουν καμία αξιοπιστία και δόθηκαν από κακώς εννοούμενη αλληλεγγύη", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισαγγελική πρόταση.
Οι οπαδοί παραπέμπονται με τις κατηγορίες της απλής συνεργίας σε έκρηξη, απλής συνεργίας σε εμπρησμό, πρόκληση διακεκριμένων φθορών και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Σιστόν : Θέλω να μείνω στον Άρη

Ο Ντιόγκο Σιστόν έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με τον Αρη το καλοκαίρι, επειδή άργησε να αποκτήσει το πορτογαλικό διαβατήριο και ήδη στο ρόστερ υπήρχαν επτά ξένοι. Ο 28χρονος μέσος συνεχίζει να προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ έχει υπογράψει και κάποιο συμφωνητικό, μέχρι να κάνει το Δεκέμβριο το νέο του συμβόλαιο. Ο ίδιος, πάντως, δεν θέλει να σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να φύγει από τον Αρη και ευελπιστεί να βρίσκεται στα πλάνα του Ιομάρ Μαζίνιο, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «αγαπώ την ομάδα, τον κόσμο, έχω δεθεί μαζί τους και τους θεωρώ το δεύτερο σπίτι μου».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σιστόν στη «Sportday»:
-Ντιόγκο, θύμισέ μας αρχικά, τι έγινε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;
«Από τη στιγμή που δεν είχα καταφέρει να πάρω στα χέρια μου το πορτογαλικό διαβατήριο, από τη διοίκηση μου είπαν ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και έτσι λύσαμε το συμβόλαιο με τη δική μου συναίνεση στις 11 Αυγούστου. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να δημιουργήσω πρόβλημα στην ομάδα. Ισα ίσα που ήθελα να διευκολύνω την κατάσταση, όταν η ομάδα είχε επτά ξένους παίκτες. Λύσαμε το συμβόλαιο χωρίς να διεκδικήσω χρήματα και συμφωνήσαμε ότι θα κάνουμε ένα καινούργιο τον Ιανουάριο, εάν δεν έβρισκα ομάδα μέχρι τις 31 Αυγούστου».
-Το διαβατήριο πότε το πήρες στα χέρια σου τελικά;
«Στις 26 Αυγούστου, τέσσερις μέρες πριν από τη λήξη των μεταγραφών. Υπήρξε από την αρχή ενδιαφέρον από την Καβάλα, τον Πανθρακικό και τον Λεβαδειακό, αλλά μόνο αν έπαιρνα το διαβατήριο. Οταν το πήρα είχαν συμπληρώσει τα ρόστερ τους».

-Από τη στιγμή που δεν κατάφερες να βρεις ομάδα, τι έγινε και παρέμεινες και συνεχίζεις να προπονείσαι με την ομάδα;

«Μου είπαν από τον Αρη ότι θα προπονούμαι εδώ μέχρι τον Δεκέμβριο, με την ομάδα να έχει τις ίδιες υποχρεώσεις απέναντί μου, και μάλιστα υπογράψαμε κάτι σαν ιδιωτικό συμφωνητικό. Μου είπαν επίσης ότι τον Ιανουάριο, εάν αποκτούσα κοινοτικό διαβατήριο, θα επιστρέψω και θα υπογράψω νέο συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια. Γι' αυτόν τον λόγο συμμετέχω κανονικά σε όλες τις προπονήσεις και μάλιστα εδώ και τρεις εβδομάδες ακολουθώ το πρόγραμμα της ομάδα, ύστερα από απόφαση του Μαζίνιο».
-Υπάρχει και το ενδεχόμενο, όμως, να μην είσαι στα πλάνα του Μαζίνιο;

«Εάν δεν με θέλουν, δεν μπορώ να το ξέρω, αλλά εάν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους μέχρι τον Δεκέμβριο, θα μπορώ να φύγω και τον Ιανουάριο να πάω σε άλλη ομάδα. Το σίγουρο είναι ότι θέλω να παραμείνω στον Αρη. Αγαπώ την ομάδα, τον κόσμο, έχω δεθεί μαζί τους και τους θεωρώ το δεύτερο σπίτι μου. Και η οικογένειά μου περνά καλά στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να δημιουργήσω πρόβλημα και νομίζω ότι το έχει εκτιμήσει και ο κόσμος που με σταματά στον δρόμο και με ρωτά».

-Πώς είναι για σένα αυτό το διάστημα;

«Η κατάσταση δεν είναι πολύ καλή, διότι προπονείσαι χωρίς σκοπό και χωρίς να έχεις παιχνίδι μπροστά σου. Υπάρχουν στιγμές που θέλω να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα. Είμαι αναγκασμένος, όμως, να περιμένω μέχρι τον Ιανουάριο…».

Πήρε το ΟΚ για δοκιμές o Μάσα

Η FIA άναψε το πράσινο φως στον Φελίπε Μάσα για να κάνει δοκιμές με ένα προπέρσινο μοντέλο μονοθεσίου της Ferrari, αρχής γενομένης από την Δευτέρα (12/10).

Ο βραζιλιάνος πιλότος βρέθηκε σε κλινική του Παρισιού όπου υποβλήθηκε σε αναλυτικά ιατρικά τεστ τις δύο τελευταίες μέρες, υπό την επίβλεψη ανθρώπων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν άκρως θετικά, καθώς έδειξαν ότι η όραση από το αριστερό του μάτι έχει αποκατασταθεί πλήρως μετά τη σοβαρή ζημιά που υπέστη στο ατύχημα στο Ουγγαρόρινγκ, και επίσης ότι η φυσική του κατάσταση βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο και άρα μπορεί άμεσα να μπει ξανά στην πίστα.

"Την Δευτέρα (12/10) ο Φελίπε θα συνεχίσει το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πιάνοντας το τιμόνι ενός ιδιωτικού μονοθεσίου F2007, σε ένα τεστ που θα διεξαχθεί με την βοήθεια του τμήματος F1 Clienti", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ferrari.

Στόχος της ιταλικής ομάδας είναι ο Μάσα να εμφανιστεί 100% έτοιμος στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης και όχι να επιστρέψει εσπευσμένα στην αγωνιστική δράση, παίρνοντας μέρος στον τελευταίο αγώνα του 2009. Εξάλλου και ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι οι πιθανότητες να βρεθεί στο grid του GP Αμπου Ντάμπι είναι εξαιρετικά χαμηλές.

"Πάλι από το μηδέν"...

"Εχουν κι αυτοί 2-3 καλούς παίκτες, αλλά δεν συγκρινόμαστε σε ποιότητα", ήταν η διαπίστωση του Γιάννη Αμανατίδη μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με τη Λετονία. Ο διεθνής επιθετικός, μίλησε για τα συστατικά της μεγάλης ανατροπής, όπως την είσοδο του Χρήστου Πατσατζόγλου στη θέση του Αλέξανδρου Τζιόλη, που άλλαξε άρδην την εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, βοηθώντας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να φτάσει στη μεγάλη ανατροπή. Ολα αυτά βέβαια σε συνδυασμό και με την εξαιρετική παρουσία και εκτελεστική δεινότητα του Φάνη Γκέκα, ο οποίος σημείωσε τέσσερα τέρματα. Αυτά, σύμφωνα πάντα με τον έλληνα διεθνή, ο οποίος αποσκοπεί σε παρόμοια εμφάνιση και απέναντι στο Λουξεμβούργο.

"Μπήκαμε αλλιώς στο δεύτερο ημίχρονο. Βοήθησε και η αλλαγή του Χρήστου (σ.σ. Πατσατζόγλου), η οποία μας απελευθέρωσε στο κέντρο. Επρεπε να πιέσουμε ψηλά για να εκμεταλλευτούμε τα λάθη των αντιπάλων. Αυτό ακριβώς κάναμε. Δεν τους αφήσαμε να πάρουν ανάσα. Αυτοί έκαναν λάθη και εμείς τα εκμεταλλευτήκαμε.

Ξέραμε ότι αν τους πίεζαμε θα έκαναν το εύκολο λάθος και θα μπορούσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Ηταν βέβαια και ο Γκέκας σε μεγάλη μέρα, εκτελεστικά κυρίως και όχι μόνο αυτός, οπότε μας βοήθησε πολύ αυτό. Θα μπορούσαμε να βάλουμε και άλλα γκολ μάλιστα, τη στιγμή που αυτοί δεν είχαν κάποια ουσιαστική ευκαιρία".

Ο άσος της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης πάντως, δεν έκρυψε ότι κάποια στιγμή φοβήθηκε το παιχνίδι. "Οταν σε ένα βράδυ σου πάνε όλα τόσο στραβά, όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και να χάσεις. Ευτυχώς βάλαμε τα γκολ, γυρίσαμε το ματς και τέλος καλό, όλα καλά. Τώρα βλέπουμε το ματς με το Λουξεμβούργο, το οποίο μπορεί να φαίνεται εύκολο, δεν είναι όμως. Ξεκινάμε και πάλι από το μηδέν. Πρέπει να νικήσουμε, αν είναι δυνατόν και με πολλά γκολ, για να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση και βλέπουμε..."

Τέλος, αναφορικά με τον κόσμο, είπε: “Δεν ήταν εύκολο γι` αυτούς. Τους ευχαριστούμε πολύ για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια τους. Ηταν πολύ σημαντική. Για εμάς δεν ήταν καθόλου ευχάριστο το 1-2, αλλά ευτυχώς το γυρίσαμε. Θα μπορούσαμε μάλιστα να πετύχουμε και άλλα τέρματα, εκτός από τα πέντε, αλλά δεν πρέπει να είμαστε πλεονέκτες. Ο κόσμος νομίζω ότι χάρηκε. Είδε επτά γκολ, τα πέντε από εμάς και νομίζω ότι τελικά ικανοποιήθηκε από το θέαμα".

"Είμαστε απαράδεκτοι"!
Μέχρι τα... επίσημα του ΟΑΚΑ ακούστηκαν οι φωνές του Οτο Ρεχάγκελ προς τους παίκτες στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. "Δεν είμαστε καθόλου καλά στημένοι, είμαστε απαράδεκτοι. Πρέπει να μπούμε και να γυρίσουμε το ματς", ήταν τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού προς τους διεθνείς, ενώ αρκετοί παίκτες τα είχαν και με τους εαυτούς τους... Ρόλο "πυροσβέστη" έπαιξε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, καθώς ο πρόεδρος της ΕΠΟ κατέβηκε και αυτός στα αποδυτήρια, εμψυχώνοντας τους παίκτες. "Παίξτε όπως ξέρετε και όπως πρέπει και θα το γυρίσετε", τους είπε χαρακτηριστικά.

Τα σενάρια
Από πρώτη μέχρι και τρίτη μπορεί να βγει η Εθνική στον 2ο όμιλο, όπου τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική και στις αναμετρήσεις Ελλάδα - Λουξεμβούργο και Ελβετία - Ισραήλ.

Η Ελλάδα αν νικήσει το Λουξεμβούργο και η Ελβετία ηττηθεί από το Ισραήλ, τερματίζει πρώτη και πάει απευθείας στο Μουντιάλ. Υπάρχει και το... άσχημο σενάριο, όπου η Ελλάδα με ήττα ή ισοπαλία από το Λουξεμβούργο, με παράλληλη νίκη των ισραηλινών, τερματίζει τρίτη και μένει εκτός και των μπαράζ.

Οσον αφορά στη διαδικασία των μπαράζ, οι πιθανότεροι αντίπαλοι είναι Σλοβενία ή Σλοβακία, Βοσνία, Ουκρανία και Ιρλανδία. Η κλήρωση για τα μπαράζ θα γίνει στις 19/10 και θα διεξαχθούν στις 14 και 18/11. Υπενθυμίζουμε πως οι πιθανοί αντίπαλοι θα προκύψουν βάση της κατάταξης στο ranking της FIFA, όπου θα ανακοινωθεί στις 16/10, με την Ελλάδα να είναι στους ισχυρούς.

Με τον Φάνη στη Ζυρίχη!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φάνη Γκέκα, που πέτυχε 4 (!) γκολ, η Εθνική, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με τη λήξη του ημιχρόνου (1-2), επικράτησε 5-2 της Λετονίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Αφρικής. Πλέον, αρκεί μια νίκη με... μισό-μηδέν την Τετάρτη (14/10) απέναντι στο Λουξεμβούργο στο ΟΑΚΑ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους διεθνείς να εξαντλήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης, μέσω της διαδικασίας των μπαράζ και μάλιστα από θέση ισχύος (γκρουπ ισχυρών), μετά τη νίκη-δώρο των ουκρανών επί της Αγγλίας.

Γκολ αυτοί, σέντρα εμείς...

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Εθνική, αλλά το γκολ του -πάντα... ζεστού όταν αγωνίζεται με την γαλανόλευκη- Φάνη Γκέκα, λιγότερο παρέσυρε τους συμπαίκτες του και περισσότερο αφύπνησε τους λετονούς, οι οποίοι χρειάστηκαν το υπόλοιπο του ημιχρόνου για να αποδείξουν πώς μπορεί να υπερκαλυφθεί η διαφορά των 46 θέσων που χωρίζει τις δύο Εθνικές ομάδες στην κατάταξη της FIFA (12η η Ελλάδα - 58η η Λετονία).

Και γι` αυτό ευθύνεται ο άσος του Εργοτέλη, Μάρις Βερπακόφσκις. Με ένα γκολ - highlight και ένα με τη σφραγίδα φορ κλάσης, ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της Εθνικής Λετονίας (με 26 γκολ), έβγαλε στην επιφάνεια τις αμυντικές αδυναμίες της ελληνικής ομάδας.

Οι διεθνείς του Οτο Ρεχάγκελ έδειξαν σημάδια αντίδρασης, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Καραγκούνη και ένα σουτ - άουτ του Σαμαρά. Ωστόσο, αναλώθηκαν περισσότερο σε ενέργειες που κατέληγαν σε σέντρες από τα πλάγια, καθώς έμοιαζε αδύνατο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα από τον άξονα, βάσει της υποτονικής παρουσίας των Κατσουράνη - Τζιόλη ως κεντρικά χαφ.

Ομως, η πιο τρανή απόδειξη της καλής ψυχολογίας που είχαν οι λετονοί και όσο περνούσε ο χρόνος φαίνονταν ικανοί να στείλουν στο... ταμείο τους τολμηρούς που επέλεξαν στο στοίχημα τα δύο σημεία έκπληξης, ήταν μια λόμπα του Λάιζανς από το κέντρο του γηπέδου (!), η οποία πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του πρωτοεμφανιζόμενου σε επίσημο παιχνίδι της Εθνικής, Αλέξη Τζόρβα.

Κάν`το όπως ο Γκέκας!

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο και έναν πρωταγωνιστή. Ο Φάνης Γκέκας πήρε την Εθνική από το... χεράκι και να την οδήγησε στη Ζυρίχη, όπου στις 19 του Οκτώβρη γίνεται η κλήρωση για τους αγώνες μπαράζ, που οδηγούν στην τελική φάση του Μουντιάλ. Ο διαιτητής, Τομ Χένιγκ Ορεμπρο, τού έδωσε τη δυνατότητα να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και η ποδοσφαιρική του ιδιοφυϊα να βάλει την Εθνική μας σε θέση οδηγού μέσα σε ένα δεκάλεπτο.

Η ψυχολογία άλλαξε, όλα έγιναν πιο εύκολα και απλοποιήθηκαν με το προβάδισμα ασφαλείας που έδωσε ο Γιώργος Σαμαράς με ένα καταπληκτικό γκολ, σχεδόν 20 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Το 4ο... κερασάκι (6ο από τα 7 που πέτυχε συνολικά η Εθνική εναντίον των λετονών στα προκριματικά!) του Φάνη Γκέκα απογείωσε οπαδούς και συμπαίκτες και δημιούργησε ερωτηματικά: πώς αυτός ο παίκτης θεωρείται λίγος για αυτή τη Λεβερκούζεν...