Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Πήρε το ΟΚ για δοκιμές o Μάσα

Η FIA άναψε το πράσινο φως στον Φελίπε Μάσα για να κάνει δοκιμές με ένα προπέρσινο μοντέλο μονοθεσίου της Ferrari, αρχής γενομένης από την Δευτέρα (12/10).

Ο βραζιλιάνος πιλότος βρέθηκε σε κλινική του Παρισιού όπου υποβλήθηκε σε αναλυτικά ιατρικά τεστ τις δύο τελευταίες μέρες, υπό την επίβλεψη ανθρώπων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν άκρως θετικά, καθώς έδειξαν ότι η όραση από το αριστερό του μάτι έχει αποκατασταθεί πλήρως μετά τη σοβαρή ζημιά που υπέστη στο ατύχημα στο Ουγγαρόρινγκ, και επίσης ότι η φυσική του κατάσταση βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο και άρα μπορεί άμεσα να μπει ξανά στην πίστα.

"Την Δευτέρα (12/10) ο Φελίπε θα συνεχίσει το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πιάνοντας το τιμόνι ενός ιδιωτικού μονοθεσίου F2007, σε ένα τεστ που θα διεξαχθεί με την βοήθεια του τμήματος F1 Clienti", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ferrari.

Στόχος της ιταλικής ομάδας είναι ο Μάσα να εμφανιστεί 100% έτοιμος στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης και όχι να επιστρέψει εσπευσμένα στην αγωνιστική δράση, παίρνοντας μέρος στον τελευταίο αγώνα του 2009. Εξάλλου και ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι οι πιθανότητες να βρεθεί στο grid του GP Αμπου Ντάμπι είναι εξαιρετικά χαμηλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: